недеља, 1. октобар 2017.

ZVEZDE U OKTOBRU



Kada dođe oktobar već znamo da nema sumnje da je jesen stigla....Ovaj oktobar 2017. godine ovde kod nas dolazi za košavom... Košava je jugoistočni vetar, koji duva sa Karpata. Donosi suvo i hladno vreme i ima veliki uticaj na lokalnu klimu. I košava je nesumnjivi znak da nam je jesen tu ali i da dolazi zima...I ako je to vetar koji zna da bude vrlo neprijatan, dobar je jer pročisti vazduh u gradu...sa tim da je dobar možda se neće složiti oni koji zbog njega pate od nesanice, donosi im nervozu, negde glavobolju....Ja volim vetar....posebno onaj u kosi :))). 
Oktobar deseti mesec u godini, poznat i kao listopad, lišće svuda oko nas...šuška...miriše :))) Dolazi li do smirivanja posle burnog septembra, posebno njegovog kraja gde dominira energija opozicije Jupitera u Vagi sa RxUranom u Ovnu....Zakuvalo se još od pre 28.septembra (egzaktan uticaj), a ja sam vas pitala tada: "Da li ste spremni za promene"?!
Zakuvalo se toliko da je to svakome očigledno, sem onima koji ne gledaju i nečitaju vesti....Danas je u Španiji vrlo napeto....sve zbog Referenduma za nezavisnost Katalonije...Podelila se Španija na one koji su za nezavisnost i one koji nisu za to...Spaljuju se zastave, demonstrira na obe strane...Osvanula je katalonska zastava i u Novom Sadu? Katalonija je svakako kao "tempirana bomba" za evropu.... Zakuvava se i u Austriji, jer je zabrana burki (pokrivanje lica) na snazi od danas....U Vašingtonu demonstracije za rasnu pravdu, SAD već neko vreme prolaze kroz period pojačanih rasnih tenzija...Demonstracije se održavaju  na godišnjicu masakra koji je 1919. izveden u Ilejnu u Arkanzasu, što je bio najpogubniji rasni sukob u SAD. Ovo su samo neki izdvojeni svetski primeri.....Ali...Zakuvalo se i kod nas....Spremaju se Beogradski izbori....Najavljena su povećanja plata i penzija, a struja poskupljuje 2% i gde je tu računica?!? Meni to više izgleda kao udar na naše džepove....i prelivanje iz šupljeg u prazno....

Pogledajte zvezdano nebo iznad Beograda 1.oktobra:



Dominira opozicija Jupitera u Vagi (28*) sa RxUranom u Ovnu (27*)....⭐Konjukcija Venere i Marsa sve jača (egzaktno 5.oktobra), dakle već prve nedelje oktobra!!! ⭐Tu su i opozicije Venere (13*) i Marsa (16*) u Devici sa RxNeptunom u Ribama (12*).... Stidljivo je u najavi ⭐trigon Saturna u Strelcu sa RxUranom u Ovnu (egzaktno 11.Novembra na 25*)...Svakako buran završetak septembra i početak oktobra!!! Ako se po jutru dan poznaje onda je ovaj oktobar u najavi ovakakv....
Oktobar počinje na kraju ove nedelje, ovog puta će se spojiti mesečni i nedeljni izveštaj....
Danas je Mesec u Vodoliji na 14* Mesec ide ka konjukciji sa RxJMČ u Vodoliji na 21* i opoziciji sa RxSMČ u Lavu na 21*.....ovo će se dogoditi 50 minuta posle ponoći....Hoćemo li noćas moći mirno da zaspimo?! 

Šta nam poručuju zvezde ovog meseca?
Planete menjaju znakove tako što će ovog meseca ulaziti u ⭐Vagu i Škorpiju. Ove energije će biti dominantne!!!
Najznačajnija promena znaka, ali i najznačajniji događaj ovog meseca je✨ulazak Jupitera u Škorpiju!!! Jupiter će u Škorpiji boraviti od 10.Oktobra 2017. do 8.Novembra 2018. 
⭐Ni jedna planeta ne menja pravac kretanja: Saturn i Pluton su i dalje u direktnom hodu, Neptun i Uran su i dalje u retrogradnom hodu!!!
🌙Ovog meseca imamo Pun Mesec u Ovnu i Mlad Mesec u Vagi.


Venera će ovog meseca biti poprilično aktivna. Do izlaska Venere iz Device očekuje nas niz značajnih aspekata, jedan od najvažnijih je dugo najavljivana konjukcija sa Marsom!!!
U oktobar ulazimo sa jednim dugotrajnim aspektom iz septembra: Jupiter u Vagi opozicija RxUran u Ovnu, koji će biti aktuelan sigurno sve do 10.oktobra kada će Jupiter preći u Škorpiju, ali njegov uticaj ćemo osetiti i dalje, bez obzira što će Jupiter biti u Škorpiji a sve zbog dozvoljenog orbisa delovanja za opoziciju!!!

Planete koje menjaju energiju - znak:  
10.oktobar 15:20: Jupiter ulazi u Škorpiju
14.oktobar 12:11: Venera ulazi u Vagu
17.oktobar 09:58: Merkur ulazi u Škorpiju
22.oktobar 20:28: Mars ulazi u Vagu
23.oktobar 07:26: Sunce ulazi u Škorpiju


Kretanje planeta:   
Ni jedna planeta ne menja ovog meseca pravac kretanja!!!

Mesečeva Magija: 
05.oktobar Pun Mesec u Ovnu na 12*
19.oktobar Mlad Mesec u Vagi na 26*

Venera (ljubav i novac) u oktobru:
03.oktobar 21:09: Venera trigon Pluton
05.oktobar 18:53: Venera konjukcija Mars
08.oktobar 14:53: Venera kvadrat Saturn

14.oktobar 12:11: Venera ulazi u Vagu
28.oktobar 05:20: Venera kvadrat Pluton




Ovog meseca izdvajam sledeće:

Šta rade zvezde u periodu od 2.oktobra do 9.oktobra
02.oktobar 01:36: Mars trigon Pluton
03.oktobar 21:09: Venera trigon Pluton
05.oktobar 20:40: Pun Mesec u Ovnu na 12*
05.oktobar 18:53: Venera konjukcija Mars
08.oktobar 14:53: Venera kvadrat Saturn
08.oktobar 22:53: Sunce konjukcija Merkur

⭐Mesečni izveštaj ovog puta neće biti kao poseban tekst....poklapaju se početak meseca i prva nedelja oktobra tako da nema potrebe da pišem duplo :))). Ova nedelja kreće vrlo intezivno, Mars i Venera  u Devici pre egzaktne konjukcije biće u trigonu sa Plutonom u Jarcu!!! U sve ovo će se umešati energija Punog Meseca u Ovnu (kulminacija nečega)!!! Venera je svakako glavna zvezda prve nedelje oktobra!!! Ona će pre Marsa biti u kvadratu sa Saturnom u Strelcu, što će malo (ili više) spustiti energiju inteziteta, konjukciju sa Marsom i trigon sa Plutonom!!! Ljubavni život na početku oktobra vrlo intezivan u svakom slučaju!!! Sa usponima i padovima....ali neće nam biti dosadno :-)).

02.oktobar 01:36: Mars trigon Pluton
(snažno oslobađanje energije)
Mars u energiji inteziteta...
02.oktobar 01:36: Mars trigon Pluton
Mars u Devici, Pluton u Jarcu na 16*
Mesec oktobar počinje jednom snažnom energijom. I ako Venera i Mars i dalje imaju energiju opozicije sa RxNeptunom u Ribama (ali slabiju), sada nas čeka jedna vrlo moćna energija!!! ⭐Imali smo već ove godine ovaj aspekt: 06.aprila 2017. istog dana kada je (tada) Saturn u Strelcu krenuo u retrogradni hod!!! Mars je tada bio u Biku, Pluton u Jarcu na 19*!!! Sada je Mars u Devici, Pluton u Jarcu na 16*. Isti aspekt, drugi stepen i druga energija Marsa!!!
Dve jake vatrene energije usmerene kroz trigon na sve nas, pa ko oseti. Ovo je odlična prilika da se neke želje (Mars) i ostvare. Budite lider....u školi, na fakultetu, na poslu....ili negde u vašem mikrokosmosu. Ova energija će mnogo pomoći a sve zbog opozicije sa RxNeptunom (i ako je ona pri kraju i dalje deluje). Ovo je snažna energija strasti i fizičke, intimne i generalno životne. Ovo je energija vitalnosti...regeneracije, trasformacije, izlečenja za one koji su ovih dana "zakačili" neki virus i sl.  A mnogi jesu, zbog stresa, emotivne slabosti, pada energije....
Ovaj trigon ima jaku moć...da vas podstakne na uspeh, ostvarivanje želja, nekog cilja i sl.
Ovo je energija na koju možete računati....kratko traje, ali dovoljno da vam pomogne u nekim životnim situacijama u kojima ste se našli....Sa ovom energijom možete računati na neku promenu (Pluton).. U odnosima ovo je vrlo posticajna energija...
Obe planete su moćne i jake (Mars, Pluton)....znaci su zemljani (Devica, Jarac)....rezultati mogu biti temeljni, čvrsti, plodni (zemlja)....Ova energija je "moćno oružje u rukama"...Kanališite ovaj višak energije pametno i pozitivno....
⭐Sledeći trigon ovih planeta očekuje nas 20.marta i 19.septembra 2019.!!!


03.oktobar 21:09: Venera trigon Pluton
"neodoljiv, neumoljiv...:-))"
Venera u energiji inteziteta...
03.oktobar 21:09: Venera trigon Pluton
Venera u Devici, Pluton u Jarcu na 16*
Naravno da će i Venera biti u trigonu sa Plutonom!!! To se podrazumeva, jer su Venera i Mars sve bliži egzaktnoj konjukciji (05.oktobar)!!! I ovaj aspekt smo već imali 24.juna 2017. I Venera (kao i Mars) je tada bila u Biku, RxPluton u Jarcu na 18*!!! Isti aspekt, drugi stepen, druga energija Venere. Sada je Venera u Devici, Pluton (direktan) u Jarcu na 16*
Dugo je Venera (kao i Mars) u energiji zbunjenosti (opozicija sa RxNeptunom), vreme je da se oni probude....trigon sa Plutonom u Jarcu!!! 
Energija ljubavi (Venera), ali ne samo ljubavi, tu je i energija lepote, umetnosti, krativnosti, uživanja, zabave, odnosa, veza (Venera), novca.... pojačana energijom promene, regeneracije, trasformacije, strasti...(Pluton). I ako ove energije "čvrsto stoje na zemlji" (Devica, Jarac) ovo su energije strasti pre svega....jer gde je Pluton tu je uvek strast, intezitet i energija "sve ili ništa"....
Venera u Devici na oko stidljiva, smerna, povučena, biće "izazavana" intezivnom i strastvenom energijom Plutona u Jarcu. Kada se ovako energije zemlje udruže (Devica i Jarac su zemljani znaci) onda se osobine zemlje ispoljavaju nešto jače i više.  Za zemljane znake važi da su: praktični, pouzdani, trezveni, konzervativni i senzualni... Kada se Venera i Pluton nađu zajedno u nekom aspektu tu nema ničeg laganog, opuštajućeg... tu je uglavnom intezitet!!!  Gde je Pluton tu je strast pre svega...ali i magnetizam, harizma, moć... tu je i obnova, transformacija, podmlađivanje, magija... Gde je Venera tu je ljubav, uživanje, zabava, lepota, romantika... ali i novac! Međutim mi imamo energiju trigona.Trigon je harmoničan aspekt...Trigon je aspekt koji prave dve planete pod uglom od 120*. To su dve energije koje se dobro slažu. Ovde su to energije zemlje (Devica-Jarac). Planete u trigonu mogu imati različit cilj ali energije im se slažu i podržavaju jedna drugu. Sa trigonom lakše prihvatamo neku situaciju ili neki događaj, možemo se (iz)lečiti, zalečiti, zaboraviti neke ružne stvari i događaje. 
⭐Sledeći trigon ovih planeta očekuje nas 17.aprila i 27.jula 2018. godine!!!

05.oktobar 18:53: Venera konjukcija Mars
Kada se Venera i Mars sretnu i zagrle :)))
05.oktobar 18:53: Venera konjukcija Mars
Venera i Mars u Devici na 19*
Konačno!!! Dugo najavljivana (s razlogom) konjukcija je sada tu....Na kraju septembra pisala sam više puta o ovoj konjukciji, jedan tekst se izdvaja:
Pisala sam o ovoj konjukciji u vreme opozicije Venere (i Marsa) sa RxNeptunom u Ribama....05.oktobra ovih opozicija više nema, Venera i Mars su u trigonu (još uvek) sa Plutonom u Jarcu, ali Venera i Mars polako od 05.oktobra ulaze u kvadrat sa Saturnom u Strelcu....nova nevolja na vidiku!!!
Šta se sve može dogoditi kada se Venera i Mars sretnu (konjukcija) i zagrle....Mnogo lepih stvari, posebno u muško - ženskim odnosima. Ali nije sve tako jednostavno kako izgleda, o tome sam već pisala pa da se ne ponavljam....Negde će ovo biti jak zagrljaj ljubavi i strasti....negde će to biti "sudar" energija....Ko je "jači" :))). Pročitajte ranije tekstove o ovoj konjukciji....
Prethodne konjukcije: 22.februara 2015. 01.septembra 2015. 03.novembra 2015. 
⭐Sledeća konjukcija ovih planeta je 24.avgusta 2019.

05.oktobar 20:40: Pun Mesec u Ovnu

Na postelji od Punog Meseca....
05.oktobar 20:40: Pun Mesec u Ovnu
Sunce u Vagi, Mesec u Ovnu na 12* 
Pun Mesec je opozicija Meseca u Ovnu i Sunca u Vagi. Pun Mesec je definitivno neka kulminacija... I zaista ovde može da se primeni ona rečenica (ili fraza) - "Svaki kraj je novi početak"...
Sa jedne strane imamo Ovna (Mesec) - JA, sa drugi strane Vagu (Sunce) - TI (drugi)... Samopotvrđivanje ili kompromis sa drugima. Sa jedne strane su lične potrebe, sa druge strane su potrebe onih preko puta nas... Šta izabrati?  Najbolje je ne birati već sve dovesti u ravnotežu!!! Da budete i samosvesni ali i svesni onih oko vas. Malo diplomatije neće škoditi. Lepo je biti svestan sebe i svojih potreba, ali ne po svaku cenu.
Ovaj Pun Mesec nešto više će uticati na Ovnove, Vage, Rakove i Jarčeve...  


08.oktobar 14:53: Venera kvadrat Saturn
"Ne mogu ti reći šta je tuga..."
08.oktobar 14:53: Venera kvadrat Saturn
Venera u Devici, Saturn u Strelcu na 22*
Posle trigona sa Plutonom i konjukcije sa Marsom, Venera u Devici (pre ulaska u Vagu) praviće kvadrat sa Saturnom u Strelcu!!! Imali smo već ovaj kvadrat ove godine: 27.januara 2017., 08.aprila 2017. i 21.aprila 2017. , Venera je tada bila u Ribama (voda) bila je retrogradna na 27*, tri puta smo imali ovaj aspekt zbog retrogradnog hoda Venere (8.april) i kasnije sa direktnom Venerom ali retrogradnim Saturnom (21.aprila)!!! Isti aspekt, drugi stepen, druga energija i hod Venere. Sada je Venera u Devici (zemlja)!!! 
Nije laka ova energija....često je poredim sa D-moll-om. Najblaže rečeno to je energija koja budi osećanje nevoljenosti, hladnoće, hladnih odnosa....Negde će nastupiti povlačenje, potreba za samoćom....negde nadolazi osećanje odbačenosti....Javljaju se i neki strahovi (Saturn)...a u strahu su velike oči...strah izaziva nesigurnost ili nesigurnost dolazi iz strahova...Moguće su razne krize (kvadrat) u vezama, odnosima...partnerstvima i ljubavnim i bilo kojim! Još je teže onima koji su sami....Saturn ovde pritiska kao neki teški kamen....
⭐Sledeći kvadrat ovih planeta je 13.marta i 09.avgusta 2018.


08.oktobar 22:53: Sunce konjukcija Merkur

"Ja sam ono što mislim..."
08.oktobar 22:53: Sunce konjukcija Merkur
Sunce i Merkur u Vagi na 15*
Ove godine smo imali ovu konjukciju u drugim znacima: 07.marta (Ribe), 20.aprila (Bik), 21.juna (Rak), 26.avgusta (Devica)  i sada 08.oktobra u Vagi!!! Isti aspekt, različiti stepeni, različite energije - znaci!!! Konjukcija Sunca i Merkura nagoveštava rečitost!!! Dobar je ovo aspekt -  gde god je potrebna reč!!! Dobar je i za poslove, pregovore, svuda gde je potrebna neka organizacija i organizovanje, dobar je za kraća putovanja....., ma gde god je komunikacija deo neke priče!!! Um caruje!!! Želja i potreba da se sa nekim razgovara, razgovori obojeni energijom Vage...dakle pre svega diplomatijom, kompromisom, harmonijom....ali i velikom neodlučnošću!!!
⭐Do kraja godine očekuje nas još jedna konjukcija ovih planeta 12.decembra 2017.!!!


..........


09.oktobar 14:26: Merkur kvadrat Pluton
10.oktobar 02:11: Sunce kvadrat Pluton
10.oktobar 15:20: Jupiter ulazi u Škorpiju
11.oktobar 15:37: Mars kvadrat Saturn
13.oktobar  05:02: Merkur sekstil Saturn
14.oktobar 12:11: Venera ulazi u Vagu
15.oktobar 09:51: Merkur opozicija Uran

09.oktobar 14:26: Merkur kvadrat Pluto
Opsesije i paranoje....
09.oktobar 14:26: Merkur kvadrat Pluton
Merkur u Vagi, Pluton u Jarcu na 16*
Imali smo i ovaj aspekt u ovoj godini, tačnije 24.Marta 2017., Merkur je tada bio u Ovnu, Pluton u Jarcu na 19*. Sada je Merkur u Vagi, Jupiter u Jarcu ali na 16*!!! Isti aspekt, drugi stepen, druga energija Merkura (Vaga-vazduh).
Sa ovim aspektom mnogi bi mogli da se precene, da precene sopstvene snage....nosi on i dozu fanatizma....budite oprezni šta drugo da vam kažem....Neko od vas bi mogao da bude zabrinut zbog nečega...neki strahovi (Pluton) bi mogli da isplivaju na površinu. Opsesivne, negde paranoične (Pluton) misli (Merkur) su mogući....takav i govor. Naravno za tako nešto treba i "potvrda" ostatka horoskopa.... 
Reči (Merkur) ovde imaju ogromnu moć (Pluton)... problem je što je kvadrat u pitanju. Budite oprezni u komunikaciji sa ljudima sa kojima ste u nekoj vezi bilo kojoj (Vaga), poslovnoj (Jarac), sa starijim ljudima (Jarac)... Neko bi možda mogao da pokuša da nametne neko svoje mišljenje, mada to se može očekivati i od vas prema drugima.... Neko bi mogao da pokuša da demonstrira vlast i moć, da "trenira strogoću"...
⭐Sledeći kvadrati ovih planeta nas čekaju 07.maja i 02.oktobra 2018.


10.oktobar 02:11: Sunce kvadrat Pluton
Stop nasilju....
10.oktobar 02:11: Sunce kvadrat Pluton
Sunce u Vagi, Pluton u Jarcu na 16*
Posle Merkura i Sunce će naravno biti u kvadratu sa Plutonom!!! Ovaj aspekt smo imali ove godine 09.aprila. Sunce je tada bilo u Ovnu, Pluton u Jarcu na 19*. Isti aspekt, drugi stepen i druga energija Sunca. Sada je Sunce u Vagi....Ovo je poprilično izazovna energija... sa njom bi mnogi mogli da se zanesu do samoprecenjivanja, ponegde je to arogancija, fanatizam neki... Želja da nekoga podredite, demonstriranje moći i sl. Borba za vlast...Mogući su sukobi sa autoritetima, sa "onima" na vlasti, sa nekim moćnim ljudima ma šta to značilo za svakog od vas. Moguće su veće krize koje mogu dovesti do destruktivnosti i u reakcijama i u postupcima!!! Pripazite da ne budete nečija žrtva, pripazite se da ne budete zlostavljani (žene budite oprezne), moguća su proganjanja, nasilje i sl. Roditelji budite oprezni, obratite pažnju da li vaša deca trpe vršnjačko nasilje uvek ali ovih dana posebno!!!
Arogancija, precenjivanje snage, fanatizam u raznim oblicima...i ovde je presudna energija Vage i energija Jarca... kvadrat donosi nervozu, sukob sa autoritetima, moćnim ljudima...Sukob i generalno u odnosima sa ljudima, partnerskim, emotivnim (Vaga), profesionalnim (Jarac)...Destruktivno ponašanje, gubljenje kontrole...Potreba da se nešto promeni....samo u pogrešno vreme...
Pomalo napeto za Vage, Jarčeve, Ovnove i Rakove...
⭐Sledeći kvadrati ovih planeta nas čekaju 12.aprila i 12.oktobra 2018.


10.oktobar 15:20: Jupiter ulazi u Škorpiju
Otvaranje Pandorine kutije....
10.oktobar 15:20: Jupiter ulazi u Škorpiju
Ovo su neki od vas jedva čekali....neki se neće baš obradovati....a ja sam već pisala o ulasku Jupitera u Škorpiji.....Sigurna sam da sam prva napravila vezu i asocijaciju sa Pandorinom kutijom...ovo spominjem samo jer sam primetila da sada i drugi koriste tu priču!!! Neka, neka koriste, nisam sujetna ma koliko se sujeta pripisivala nama Lavovima, samo želim da razjasnim stvari :))). Ovako sam pisala o ovom važnom događaju u ovom mesecu ali i u ovoj godini:

Biće naravno još tekstova o Jupiteru u Škorpiji....dotle upoznajte se sa osnovim stvarima!!!


11.oktobar 15:37: Mars kvadrat Saturn

"Strah je roditelj okrutnosti"
(Sigmund Frojd je imao ovaj aspekt)
11.oktobar 15:37: Mars kvadrat Saturn
Mars u Devici, Saturn u Strelcu na 22*
Kvadrat Marsa i Saturna imali smo 19.januara 2017. Mars je tada bio u Ribama (voda), Saturn u Strelcu na 23*.  Isti aspekt, drugi stepen, druga energija Marsa. Mars je sada u Devici (zemlja), Saturn u Strelcu....Nešto teži aspekt, koji u sebi ima dozu agresije i surovosti... Nosi mogućnost za nesretne slučajeve, prilično negativnu energiju...Naravno da bi proradio mora da ima podršku u nečijem karakteru - horoskopu. Kod mirnijih karaktera ovaj aspekt može doneti neku vrstu blokade, otuda je moguća neka vrsta frustracije. Ovde se zapravo radi o nekim probuđenim strahovima (Saturn), strah izaziva bes (Mars) i tako u krug....Mars je energija, akcija, želja, strast...Saturn je ograničenje, neka granica...ovako u kvadratu to je bes, ljutnja, tenzija... Muškarci ...možda nešto agresivniji nego obično!!! Izbegavajte one koji imaju manjak samouzdanja u vreme ovog aspekta, jer će ovaj aspekt to samo pojačati ili drugim rečima izvući iz njih...
⭐Sledeći kvadrati ovih planeta nas čekaju 21.januara i 27.oktobra 2019.



13.oktobar  05:02: Merkur sekstil Saturn
Ozbiljne misli...
13.oktobar  05:02: Merkur sekstil Saturn
Merkur u Vagi, Saturn u Strelcu na 23*
Nastavljam u istom maniru, u smislu da vas podsećam na ranije aspekte...i ovaj aspekt smo imali ove godine 23.februara, Merkur je bio u Vodoliji, Saturn u Strelcu na 26*. Isti aspekt, drugi stepen, druga energija. Merkur je sada u Vagi, Saturn u Strelcu na 23*...
Sa ovim aspektom (skoro) svi možemo biti dobri organizatori, možemo biti mnogo mudriji, ozbiljniji, disciplinovaniji u mislima ali i u komunikaciji, odličan je za planiranjeozbiljne teme, misli i razgovore, odličan za biznis i biznismene :). Ovde Saturn može malo da "ohladi glave", zbog aspekata sa Marsom!!! Mogao bi da donese smireniju, ozbiljniju, odgovorniju, istinitiju (Saturn u Strelcu) komunikaciju (Merkur) sve sa dozom diplomatije, harmonije, kompromisa...(Vaga) 
⭐Sledeći aspekti (sekstili) ovih planeta čekaju nas 21.februara i 12.oktobra 2018.


14.oktobar 12:11: Venera ulazi u Vagu

Ljubav je zakon...
14.oktobar 12:11: Venera ulazi u Vagu
Iz analize (Venera u Devici) u opušteno druženje, potrebu za partnerstvom... Venera će tako stići do znaka kojim inače vlada (Vaga) i ono što je sigurno je da će joj boravak u ovom znaku prijati. Sve inače pozitivne osobine Venere ovde dolaze do izražaja, a nekako najviše šarm, elegancija, diplomatija, harmonija, kultura, kompromis...Sa ovakvom Venerom možemo biti sigurni da će nam pomoći kod nekih manje prijatnih aspekata i energija (drugim rečima uvek postoji izlaz:-)...Partnerstvo, veze, odnosi sa ljudima sve ovo biće u prvom planu za vreme ovog tranzita...Lakše do dogovora, kompromis će biti deo ove priče. 
Ljubav, romantika, zaljubljivanje...sve je moguće u ovom periodu: Da se udovolji partneru, popusti, izgladi, neguje zajedništvo, saradnja, jednakost, pojača romansa, malo pozitivne (ljubavne) tenzije, ljubavne "igre"... Jedino ne treba preterivati sa kompromisom ako je na uštrb nekih vaših želja, interesa... druga je stvar ako se sve zasniva na obostranom dogovoru....Usamljeni sada dobijaju jaču potrebu da budu sa nekim, Venera u Vagi ne voli da bude sama. Ali voli da se "kinđuri"... Odličan period da dopunite svoje ormane, da promenite frizuru, ili uradite bilo šta što će vas činiti zadovoljnim. Vaga voli svadbe, tako da će ih biti u ovom periodu. Ova Venera voli Ljubav, flert, sve muško ženske akcije...
Venera u Vagi, ne voli da je sama, i za nju najveća kazna i jeste da bude sama...njeni tasovi na vagi su ujednačeni tek kada ima nekog pored nje... Ko više od ove Venere voli ljubav, živi ljubav... Ona odiše nežnošću, ljubaznošću... ljubav ne krije, romantična je, osmehuje se....flertuje... Teži za skladom, ravnotežom, možda je malo neodlučna, ali konflikte ne voli... I kada to nije dobro za nju spremna je na kompromise.... sve za ljubav :-)). 
⭐Venera će u Vagi boraviti od 14.oktobra do 07.novembra



15.oktobar 09:51: Merkur opozicija Uran
Brži jezik od pameti....
15.oktobar 09:51: Merkur opozicija Uran
Merkur u Vagi, RxUran u Ovnu na 26*
Ovo je prvi aspekt ovih planeta i jedini ove godine :)). Prethodni je bio 20.oktobra 2016. na 22*. Isti aspekt, iste planete i iste energije, samo stepen nije isti. Ova opozicija se dešava na 26* 
Šta ova opozicija obično donosi: nervozu pre svega mentalnu, tu je i brzopletost, sklonost ekscentričnim idejama, netaktičnost, odbijanje kritike, rasprave... nesporazumi su ovde vrlo mogući, ljudi se međusobno pogrešno razumeju. Merkur je u Vagi (odnosi, veze, javnost..., brakovi), Uran je u Ovnu (JA u prvom planu, nove stvari i ideje)...malo ravnoteže i sve se da "ispraviti". Nemojte da se "izgubite u prevodu"....suzdržite se od brzopletih reči, komunikacije, poruka...
⭐Sledeća opozicija ovih planeta dogodiće se 11.oktobra 2018. Samo tada će Uran biti u Biku, a Merkur u Škorpiji!!!



..........

16.oktobar 13:13: Sunce sekstil Saturn
17.oktobar 09:58: Merkur ulazi u Škorpiju
18.oktobar 10:54: Merkur konjukcija Jupiter
19.oktobar 19:34: Sunce opozicija Uran
19.Oktobar Mlad Mesec u Vagi na 26*
22.oktobar 20:28: Mars ulazi u Vagu

16.oktobar 13:13: Sunce sekstil Saturn

Never give up....
16.oktobar 13:13: Sunce sekstil Saturn
Sunce u Vagi, Saturn u Strelcu na 23*
Ovaj aspekt smo imali 14.februara ove godine, baš na Dan zaljubljenih :))). Sunce je tada bilo u Vodoliji, Saturn u Strelcu na 25* . Isti aspekt, drugi stepen, druga energija...Sunce je sada u Vagi....
Lep, harmoničan aspekt i lep uticaj, mada takav da je moguće da ga slabije osetimo... On donosi... mir i stabilnost... negde upornost, čvrstinu, istrajnost, samopotvrđivanje, mogućnost da se skoncentrišete na nešto, napredovanje (neko manje)... Dobar odnos sa starijim ljudima ... Kod žena obično ovaj aspekt se manifestuje na nekog bliskog... otac, brat, muž, partner, šef... Pomoćiće ovaj aspekt i kod svih poslova koji traže dugoročnost i ozbiljan i odgovoran pristup. Doneće i bolje zdravlje, vitalnost.
⭐Sledeće aspekte (sekstile) ovih planeta očekujemo 25.februara i 27.oktobra 2018.


Резултат слика за mercury in scorpio
17.oktobar 09:58: Merkur ulazi u Škorpiju


"Bond. James Bond" :-))) 
Ili ko će da bocka svojim repićem...:-)))
17.oktobar 09:58: Merkur ulazi u Škorpiju
Kada Merkur pređe u Škorpiju...što je bio uglađen, fin i diplomata bio je... kada uplovi u vode Škorpije  tamo će biti direktan i bez mnogo uvijanja naravno...Merkur ovde neće ništa uzimati zdravo za gotovo....Sa energijom Škorpije biće on (a i mi sa njim) i vrlo sumnjičav, a opet sa druge strane on je krajnje direktan i vrlo često grub u komunikaciji....neko će reći neprijatan
Merkur u Škorpiji: Sa ovom energijom reči imaju intezitet i moć. Pripazite sa ovom energijom reči ili mogu nekog da "podignu" ili da "ubiju".... Sa ovom energijom mnogi bi mogli da budu opsednuti nekim mračnim mislima i temama.. Međutim ovakav Merkur nudi jaku intuicijuduboko razmišljanje i istraživanje... površnost ovde nije opcija. Zajedljivi humor, sarkazam, cinizam.... sve je to deo ove energije... pa kako se kod koga "primi" :-).  Dok je boravio u Vagi imao je potrebu za ravnotežom... za fer igrom. Sada će shvatiti da život nije uvek fer. Ovakav Merkur imaće potrebu da traga za istinom... Želeće da otkrije neke skrivene stvari, tajne će mu biti izazov....Sa ovom energijom mnogi od vas bi mogli da se "pretvore" u privatne detektive :-)... James Bond u akciji :-)))...Misli duboke, fokusirane, ponekad vode u opsesiju...
⭐Merkur će boraviti u Škorpiji od 17.oktobra do 05.novembra!

18.oktobar 10:54: Merkur konjukcija Jupiter

Kada strast progovori....
18.oktobar 10:54: Merkur konjukcija Jupiter
Merkur i Jupiter u Škorpiji na 1*
Ovu konjukciju imamo prvi put ove godine i jedini put. Ona se događa posle Jupiterovog ulaska u Škorpiju naravno i Merkurovog ulaska u Škorpiju....Prethodna konjukcija ovih planeta dogodila se prošle godine i zapravo imali smo tada tri konjukcije: 22.avgusta, 02.septembra i 11.oktobra 2016. godine! (22.avgusta 2016. Merkur i Jupiter u Devici u konjukciji na 26* i 02.septembra na 28* Device. 11.oktobra 2016. Merkur i Jupiter u Vagi na 6*). 
Ovaj aspekt prvo asocira na optimizam, jer Merkur (misli) u konjukciji sa pozitivnim i optimističnim Jupiterom i donosi optimizam. Pod uticajem ovog aspekta mi generalno razmišljamo optimističnijeMisli (Merkur) su nam bogatije (Jupiter - ekspanzija, širenje...). Možemo videti širu sliku...možemo privući pozitivnim razmišljanjem - pozitivne događaje....Ovaj aspekt će vam pomoći u pregovorima, ugovorima, u poslovnim transakcijama, u kontaktima sa pretpostavljenima, zakonom, vlastima....Prednosti su velike još samo da znate u kojoj kući se nalaze ove dve planete u tranzitu kroz vaš horoskop i to je uglavnom to!!! Ako ovu konjukciju podržava i  neki povoljan aspekt sa planetama iz vašeg horoskopa.....super!!! Mada morate imati u vidu i da se sa njim ponekad preuveličava....ponekad stvari i činjenice vidimo većim nego što zaista jesu...Konjukcija je u  Škorpiji i sve se prenosi na "teren" intime, strasti, sexa, tajni, tuđeg novca i podrške, nekretnina, regeneraciju, transformaciju....itd.
⭐Sledeće konjukcije ovih planeta dogodiće se 29.oktobra, 27.novembra i 21.decembra 2018.


19.oktobar 19:34: Sunce opozicija Uran

Očekujte neočekivano....
19.oktobar 19:34: Sunce opozicija Uran
Sunce u Vagi, RxUran u Ovnu na 26*
Ovaj aspekt imamo jednom godišnje otprilike u ovo vreme. Prošle godine ovaj aspekt se dogodio 15.oktobra, Sunce u Vagi, RxUran u Ovnu na 22*, sada na 26*!!!
Ovaj aspekt će doneti: neočekivane susrete i događaje, promene planova, iznenadne (Uran) prepreke, manje nazadovanje a onda i opozicija - nervoza, moguć nesklad u svim odnosima emotivnim, poslovnim, (Vaga) prijateljskim (Uran).. Ovo je aspekt neočekivanih i uglavnom bar na prvi pogled neželjenih promena!!! Uglavnom su to lične promene, ali i promene u vezi sa partnerom, prijateljima ili nekim drugim odnosima koje imate...Ako niste sigurni da deluje a ponašate se drugačije nego obično, čudno i sl. onda ipak deluje :))). Možda će taj uticaj biti očigledniji kod vama bliskih ljudi....pa partner ako ste u vezi osim što se čudno ponaša možda će i napraviti neki iznendni potez...Ovaj tranzit vam može iznenada vratiti i nekog iz prošlosti...samo to neće biti ugodan susret...
Nešto mi govori :-), da će Vage, Ovnovi, Rakovi i Jarčevi biti nešto napetiji...ali i svi oni koji imaju neke planete na oko 26* ovih znakova!!!
⭐Sledeća opozicija ovih planeta dogodiće se 23.oktobra 2018. Uran će tada biti u Biku, Sunce u Škorpiji!!!

19.Oktobar Mlad Mesec u Vagi 
Još jedan novi početak
19.Oktobar 21:12: Mlad Mesec u Vagi 
Sunce i Mesec na 26* Vage (konjukcija)
Mlad Mesec svojom energijom nudi novi početak! Energija Vage je ovde nudi mogućnost da nešto dobro uradite kada su u pitanju odnosi, veze, javnost... Da izbalansirate sve ovo... Da započnete nešto novo i da napravite neke promene... Da unesete red i ravnotežu u svoje živote...Mir kaže Vaga. Kompromis kaže Vaga. Diplomatija kaže Vaga... Ona nudi i kreativnost (preko Venere), pregovore, uspostavljanje ravnoteže. Venera vladar Vage je takođe u Vagi na 6*...Odmakla se Venera od Marsa koji je i dalje u Devici na 28*....Daleko je od Sunca i Meseca....Uskoro će biti u kvadratu sa Plutonom u Jarcu (28.oktobar) ali u vreme ovog Mladog Meseca sve govori u prilog nekog novog početka, odnosa, veza....

22.oktobar 20:28: Mars ulazi u Vagu
Oficir (Mars) i džentlmen (Vaga)...
22.oktobar 20:28: Mars ulazi u Vagu
Borbeni Mars u ravnoteži raspoloženoj Vagi. Da li će ta kombinacija uspevati? Imamo dovoljno vremena da  proverimo da li su ravnoteža, mir i kompromis mogući...
Mars - bog rata u rimskoj mitologiji... muški princip, princip energije i borbe. Mars je planeta akcije pre svega. Sam po sebi Mars nije loša planeta, ali energija koju on nosi može da se pretvori u nešto loše u nasilje, agresiju, destruktivnost. Sa energijom Marsa može se ili stvarati ili rušiti, sve zavisi kako se energija troši, gde se u kom znaku pre svega se Mars nalazi - tranzitira. Više od mesec dana  Mars će nositi energiju Vage a to su: odnosi, veze, javnost, partnerske veze i odnosi, poslovne veze i odnosi...društvenost, druželjubivost, politika, pravda, posredovanje, pregovaranje, ljubav, umetnost, tužbe, ugovori, venčanje, žena (supruga), muž, brak, publika, harmonija, kompromis, muzika, primirje.....
Mars u Vagi prenosi energiju na naše odnose sa ljudima. Sa Marsom u Vagi bićemo skloni da naš šarm koristimo kao sredstvo za postizanje određenog cilja. Pod njegovim uticajem možemo biti kolebljivi, više radimo za druge nego za sebe. Mnogo toga ćemo raditi u "rukavicama", ovaj Mars nije preterano ratoboran, sa energijom Vage gubi se oštrina. Ovaj Mars ne voli sukobe, svađu, sa njim ćemo ići linijom manjeg otpora. Ovde su muško ženski odnosi u prvom planu. Lako se flertuje, prelazi sa "reči na dela" :-)). Mars je ipak Mars i on može doneti nevolje svemu onome što je simbol Vage: partnerstvo, veze, brak... On ovde može da pomuti vodu, ali on u principu ovde nije "loš momak" i retko pribegava sili. Jedina sila je uglavnom u nametanju stavova. Pasivna agresivnost je odlika ovog Marsa. 
Neodlučni Mars....Mars koji teško donosi odluke...Međutim ovaj Mars je šarmantan, uglađen...ponekad džentlmen ponekad oficir....ne bilo koji već oficir sa ružom :)). Dobar je u rešavanju konflikta, stručnjak za kompromise....Mars u Vagi najbolje se snalazi u paru, najbolje deluje u paru :)). Ne voli grubost, nije vulgaran....ali može biti pasivnoagresivan... Romantičan pristup seksu...Ovaj Mars ima reputaciju neverstva...krije se iza manira i viteštva... svoje namere vešto skriva osmehom... Mars u Vagi je borac za lepotu, pravdu, umetnost...
⭐Mars će boraviti u Vagi od 22.oktobra do 09.decembra
..........   


23.oktobar 07:26: Sunce ulazi u Škorpiju
24.oktobar 17:55: Merkur trigon Neptun
26.oktobar 20:09: Sunce konjukcija Jupiter
28.oktobar 05:20: Venera kvadrat Pluton
28.oktobar 05:24: Merkur sekstil Pluton

Moja omiljena Škorpija....
Energija sve ili ništa... ili energija... Ja želim...
Sretan rođendan Škorpije....
23.oktobar 07:26: Sunce ulazi u Škorpiju
Energija Škorpije: energija dubine, ekstremnih osećanja... inteziteta. Sa ovom energijom Sunca (tranzit kroz Škorpiju) favorizuju se intimnost, strast, tajne, sve što je skriveno, tabui, potisnuta osećanja. Vrlo je provokativna ova energija, neprepoznatljiva, na izgled mirna... Nema ništa mirnog u ovoj energiji sve je intezivno, strasno... silno. Volja je jaka, odlučna, ambiciozna.
Vladari Škorpije: Pluton i Mars. Elemenat: voda. Kvalitet: Fiksan. Princip: Pasivan. Prirodni znak: 8.kuća. Vlada: genitalijama, reproduktivnim organima, bešikom, rektumom.
Osnovna fraza: Ja želim. Ključna reč: Intezitet.
Svi imamo negde u natalnoj karti Škorpiju. Na vama je da to utvrdite (naravno ako još uvek ne znate), tu u toj kući u sledećih mesec dana prolaziće - tranzitiraće Sunce. Tu kuću, tu oblast života će osvetleti, a i vi ćete tu želeti da zasijate... Sve ostalo je u "rukama" aspekata. Da li će taj tranzit za vas biti blagonaklon ili ne baš. 
Sunce će prolaziti kroz ovaj znak, i biće teško ili skoro nemoguće odupreti se strastima... Ovo je vreme za želje... za ostvarenje želja, jer Sunce u vodama Škorpije dobija na snazi, izdržljivosti, ne fali ni odlučnosti, a strast je ovde skoro lajtmotiv... 
Moćan je ovo tranzit i njegovu energiju treba koristiti, za sve ono što je vama važno i bitno! U ovom tranzitu nema mesta za površnost, sve je duboko i intezivno. I ovde je moto Škorpije "Ja želim" u prvom planu.... Stvarno šta je to što najviše želite? U ovom periodu mnogi će biti zainteresovani za mistično, tajanstveno, za neke tajne, za tabue, i za sve što je skriveno...Mnogi će osetiti energiju, provokativnu, strastvenu, intezivnu... Za mnoge će to biti lekovita i energija transformacije i regeneracije... Biće i ljubomore.... "i bore od ljubomore, a takve su bore najgore" ...., manipulacije, osvetoljubivosti...  Ali volja ogromna...jaka!!! Ponegde biće borbe na život i smrt, samo nemojte ovo bukvalno da shvatite... U svakom slučaju ovo je period za hrabrost, odlučnost, istraživanje (svake vrste), istrajnost, otkrivanje suštine...ovo sve ako su aspekti pozitivni. Ali ovo je vreme i za ljubomoru, mržnju, sarkazam, manipulaciju, koristoljublje...sve ako su aspekti negativni. 
Potrebno je da znate gde vam se u horoskopu nalazi znak Škorpije, jer će tuda Sunce da prolazi-tranzitira, koje aspekte ono pravi sa vašim planetama, kojom kućom vlada Sunce (Lav), jer će i ta kuća biti povezana u vreme tranzita Sunca kroz Škorpiju.


24.oktobar 17:55: Merkur trigon Neptun
I believe in fairy land...
24.oktobar 17:55: Merkur trigon Neptun
Merkur u Škorpiji, RxNeptun u Ribama na 11*
Imali smo ovaj aspekt 28.juna ove godine, Merkur je bio u Raku, RxNeptun na 14*, sada na 11*
Naravno da ću opet o čaroliji, mašti i čudima :-))). Šta da radim kada mi je Neptun omiljena planeta, još kada je u bilo kom odnosu sa Merkurom sve je zanimljivije...Ovde se radi o kratkotrajnom aspektu jer Merkur ide brže, međutim vrlo je moguće osetiti ga ako inače imate istaknutog Neptuna kao recimo što ga ja imam u 1.kući.
Ovo je aspekt inspiracije, intuicije, predosećanja nekih događaja koji tek slederazumevanje stvari i na intelektualnom i na duhovnom planu... Lep aspekt i tranzit ma koliko da traje...Maštajte, dragi moji, maštajte....Jer mašta može svašta...:-))). I poslušajte šta vam intuicija govori....Nekada je dovoljan i samo jedan trenutak....jedan blesak intuicije i da vam se dogode neke značajne promene. Ovo naglašavam zbog kratkog trajanja ovog aspekta. Njega će i osetiti oni koji su rođeni sa aspektima koji govore o jakoj intuiciji. Imajte na umu da se intuicija neguje....ona se ne uči ali se na njoj i te kako radi i treba da se radi!!!!!
⭐Sledeći aspekti (trigoni) ovih planeta dogodiće se 16.juna i 14.novembra 2019.




26.oktobar 20:09: Sunce konjukcija Jupiter

Carpe diem – iskoristi dan
26.oktobar 20:09: Sunce konjukcija Jupiter
Sunce konjukcija Jupiter u Škorpiji na 3*
Prošle godine 26.septembra 2016.  Sunce i Jupiter su bili u konjukciji u Vagi na 3*, sada imamo istu konjukciju na istom stepenu sada u Škorpiji....
Nekome čast i slava, uspeh u finasijama, poslu, uspeh na nekom putu ili od nekog putovanja, uspeh na sudu, kroz filozofiju, nekome ljubavsvakome već prema zaslugama...neko će se "samo" ugojiti malo... Jupiter svojom energijom širenja, optimizma, bogatstva, pokušaće da nam ulepša i dan ali i period pred nama... Zračiće energiju koja će mnoga vrata otvoriti - širom :-), koja će nam ponuditi izlaz, istinu, iskrenost....Sa ovom energijom neke stvari se dešavaju brže!!! Dakle on će ponuditi otvorena vrata na kojima piše izlaz.... ali vas neće gurati da uđete...na vama je odluka da li ćete samo gledati u otvorena vrata ili proći kroz njih....I takav kakav je inače Jupiter (planeta sreće, ekspanzije, širenja...) svoju energiju će udružiti sa energijom Sunca u Škorpiji!!! Kako drugačije nego intezivno, strastvno, magnetski....(Škorpija).
Računajte ovaj susret kao na svojevrsnu pomoć, tamo gde treba i tamo gde se u tom trenutku nalazi... 
Izuzetno povojan aspekt...i u natalnom horoskopu i u tranzitu....Sa njim dolazi uspeh, sreća, uživanje u životu, sa njim se mogu dostići velika ostvarenja. Donosi entuzijazam, optimizam, ali ponekad i preteranost. Sam po sebi ovaj aspekt nije mnogo ambiciozan može nas čak uvesti u lenjost, zato je potrebna neka lična akcija da se oseti veliki benefit ovog tranzita... Sunce-Jupiter donose čast, slavu...bogatstvo.... ali svima prema "zaslugama".Ovako zajedno Sunce i Jupiter u Škorpiji pokrenuće strast i intezitet....
Jedno malo upozorenje: gde god je Jupiter postoji mogućnost preterivanja.....viška, razmetanja, preteranih trošenja i troškova... Ipak imajte na umu da ovaj tranzit ove dve planete ne dolaze često ovako zajedno, pokušajte da iskoristite dan...ali i period ispred vas..... 
⭐Sledeća konjukcija ovih planeta dogodiće se 26.novembra 2018.

28.oktobar 05:20: Venera kvadrat Pluton

Kada ljubav postane opsesija....
28.oktobar 05:20: Venera kvadrat Pluton
Venera u Vagi, Pluton u Jarcu na 17*
Kvadrat između Venere i Plutona imali smo 25.maja ove godine, Venera je bila u Ovnu, RxPluton u Jarcu na 19*....Sada je Venera u Vagi...
Kako jedan ovakav kratkotrajni aspekt u tranzitu može da utiče na vaš ljubavni život?
Može puno. Sve zavisi u kom stanju se nalazi vaš ljubavni život :)). Ako ova energija zatekne probleme u postojećoj vezi ona može te probleme intezivirati... Ako zatekne nesigurnost, manjak samopoštovanja, manjak sigurnosti... ova energija će probuditi ljubomoru, posesivnost, pokušaj kontrole, manipulacije... Što naravno nije dobro i što naravno može loše da se završi...  
Svi oni koji se pitaju "da li me voli" ili još gore misle "ne voli me", ovaj aspekt može da donese strahove, strah može da pokrene nervozu, negativno uzbuđenjeI onda se kreće negde sa ucenama, pretnjama, ultimatumima (Pluton). Sa ovom energijom lako se uništi ono što se voli. A sve ovo uglavnom iz podsvesnog straha o napuštanju, zbog straha da će biti ostavljeni...a u strahu su velike oči....
Pokušajte da izbegnete svako manipulativno ponašanje, nametanje moći, kontrole, pasivnu agresiju...bilo da vi ovo nekome činite ili neko vama... Ova energija može vašu vezu gurnuti u "ratnu zonu". I ako je već sam naglasila ovo kratkotrajni aspekt on lako može da pokrene one duboko "zakopane" emocije (Pluton)...
Ako ste sami, ako niste u vezi....ovaj tranzit bi mogao da probudi bolna sećanja, bolna iskustva...potisnuta nekada ranije...Ako se to dogodi najbolje je da priznate sebi da problem postoji da ste ga potisnuli i da ovu energiju iskoristite za iscelenje, transformaciju i regeneraciju...
Ako ste sami i baš u ove dane upoznate nekog...vrlo lako bi mogli da se ubrzo zapitate: "zašto me je privukla ovakva osoba, koja očigledno ima neki emotivni problem". Ili to ili će ta nova veza doneti ogromnu strast i magnetsku privlačnost....ali da li će ona prestati kada ovaj aspekt ne bude više vršio uticaj? Ništa ne zavisi samo od jednog aspekta, tako da ni konkretnog odgovora nema :).
Sa ovom energijom mogu doći razna iskušenja onima koji su u vezi....moguće su tajne veze, "zabranjene veze", prevare, veze za jednu noć....
⭐Sledeće kvadrate ovih planeta očekujemo 23.marta i 26.avgusta 2018.

28.oktobar 05:24: Merkur sekstil Pluton
Intuitivna komunikacija
28.oktobar 05:24: Merkur sekstil Pluton
Merkur u Škorpiji, Pluton u Jarcu na 17*
Ovaj aspekt smo imali 08.marta 2017. Merkur je bio u Ribama, Pluton u Jarcu na 18*. Merkur je sada u Škorpiji....
Misli su ovde intezivnije, energetski (Pluton) jače, psihološki takođe. Imamo mogućnost jasnijeg uvida u neke stvari jaču intuiciju... Intuitivnu komunikaciju, strastvenu (Pluton) komunikaciju (Merkur). Govor glasniji, snažniji (Merkur-Pluton). Manje je diskrecije, sve je otvorenije i jasnije nego obično. Ponegde opsesivnost (Pluton) snažna potreba da se nešto nekome kaže. Dublje prodiranje i istraživanje u toku razgovora. Promena u načinu izjašnjavanja, u govoru...svakako više hrabrosti. Ovde neke misli, reči....(Merkur) mogu imati sposobnost transformacije, izlečenja, regeneracije (Pluton), odbacivanje zastarelog načina mišljenja... Iznenadna provala (Pluton) misli, reči. Oni koji zapisuju svoje misli i reči sada to mogu intezivnije i hrabrije. Imamo i više hrabrosti da se suočimo sa onim stvarima (misli) koje smo gurnuli negde (pod tepih, u orman, u neke kutijice...). Ovaj aspekt će istaknuti svačiji dar za duhovitost, daće nam analitičnost, intuiciju... Pomaže da imamo odličnu koncantraciju, i moć razumevanja događaja i ljudi... Inteligentno (Merkur) korišćenje snage (Pluton) volje. Aspekt je odličan tamo gde je potrebna analiza, predavanje, učenje, istraživanje, u medicini, ali i u finasijskim poslovima i transakcijama.
⭐Sledeći sekstili ovih planeta dogodiće se 01.marta i 23.oktobra 2018.





Нема коментара:

Постави коментар