недеља, 26. новембар 2017.

Saturn u tranzitu kroz natalne kuće



SATURN U PRVOJ KUĆI: 
Kada Saturn tranzitira 1.kuću, to znači da je u prethodnom periodu boravio u 12.kući. Prelaskom Saturna preko vašeg ascedenta i vi preuzimate odgovornost. Ulaskom Saturna u 1.kuću krenuće jačanje samopouzdanja. Na kraju tranzita ova osoba će biti mnogo sigurnija u sebe, odgovornija, disciplinovanija, zrelija. Obično se sa Saturnom ovde krene u neku promenu fizičkog izgleda. Ali i bez takvih promena osoba postaje ozbiljnija, neko će reći ukočena. Ponaša se, izgleda , oblači ozbiljnije i konzervativnije. Sve što započnete a pre svega vezano za onu oblast kojom vam vlada Saturn (Jarac, Vodolija) može da traje, imaće energiju trajanja. Sa ovom pozicijom Saturna možete praviti dugoročne planove! Učite kroz lična iskustva. Na početku ciklusa moguća su i neka ograničenja, posebno ako ima neharmoničnih aspekata. Na vama je da se sa njima izborite i da usput naučite neke stvari o sebi, koliko ste ili niste izdržljivi. Budite fokusirani na sebe, svoju ličnost (1.kuća) i na svoj lični razvoj. Budite više fokusirani na sebe i svoje potrebe, manje na druge i na njihove potrebe. Naučite šta je istrajnost, izdržljivost, koncentracija, mudrost i preuzmite sudbinu u svoje ruke. Ako su aspekti koje Saturn harmonični ovaj period vam neće teško pasti. Nasuprot 1.kuće je 7.kuća, tako da ovde mogu u prvi plan izbiti i vaši odnosi sa drugim ljudima, sa onima preko puta vas, a Saturn u 1.kući negde traži od vas da se fokusirate na sebe, manje na one preko puta!
Međutim ako su aspekti neharmonični možete postati previše ozbiljni, zatvoreni, sumorni... negde i depresivni, bolesni uglavnom zbog pada energije, negde zbog preteškog bremena odgovornosti. Dobro se pogledajte u ogledalo na samom početku ciklusa i na kraju!!! Jedan od najvećih sexsimbola ikada Monika Beluči ima Saturna u 1.kući!!!
Poznati sa Saturnom u 1.kući: Taylor Swift (u Jaracu), Katy Perry (u Škorpiji), Diana, Princess of Wales (u Jarcu), Britney Spears (u Vagi), Monica Bellucci (u Vodoliji), John Lennon (u Biku), Russell Crowe (u Ribama), Mick Jagger (u Blizancima), Carl Jung (u Vodoliji), Sean Connery (u Jarcu), Rafael Nadal (u Strelcu)...




SATURN U DRUGOJ KUĆI: 
Ako vam Saturn prolazi kroz 2.kuću, naglasak će biti na vrednostima! Šta je vredno u vašem životu i šta je zapravo vrednost za vas? Koliko cenite sebe? Kako stojite kada su lične finansije u pitanju? Da li treba da radite više da bi zaradili više? Ako su aspekti takvi možda morate da naučite šta znači štednja. Trebalo bi da naučite šta je to praktičnost. Novac će možda sporo dolaziti, možda ga neće biti previše, ali će bar biti stabilnosti. Sa ovim tranzitom finansijski uspeh je vrlo moguć i izvestan samo je put do njega možda malo naporniji i dugotrajniji. Možda ćete raditi napornije nego obično, imati utisak da novac dolazi sporo i teško. Ovo je period u kome možete naučiti da je bolje štedeti novac nego ga trošiti, da je dobro planirati na duže staze kada je novac u pitanju. Možete naučiti i kako da uz naporan rad možete imati rezultate. Zarada će ići iz simbolike Saturna i znaka u kome se on nalazi (tranzitni Saturn). Pratite tu simboliku i tu negde je novac!!! Inače ovo je tranzit koji je povoljan za post bilo da ste vernici ili niste!!!
Ukoliko aspekti nisu harmonični moguća je velika briga oko novca, period nemaštine, bespomoćnosti, emotivne i materijalne nesigurnosti. Strah od siromaštva i gladi. Bolje je ako je tako da se ne vezujete previše za novac i da tokom tih težih aspekata naučite lekciju i zauzmete ispravniji stav preme novcu i zaradi. I pre nego krenete da kukate :), pogledajte ko sve ima Nat Saturna u 2.kući!
Poznati sa Saturnom u 2.kući: Brad Pitt (u Vodoliji), Jodie Foster (u Vodoliji), Mahatma Gandhi (u Strelcu), Kanye West (u Lavu), Prince (u Strelcu), Grace Kelly (u Strelcu), Friedrich Nietzsche (u Vodoliji), Steven Spielberg (u Lavu), Elizabeth Taylor (u Vodoliji), Mark Zuckerberg (u Škorpiji), Jacqueline Kennedy Onassis (u Strelcu), Roger Federer (u Vagi)...


SATURN U TREĆOJ KUĆI:

Tranzit Saturna kroz 3.kuću mogao bi da vas nauči da ozbiljnije i odgovornije razmišljate, komunicirate, donosite neke važne odluke. Način komunikacije se menja, ljudi vas mogu ozbiljnije shvatiti, možete biti mnogo produktivniji i efikasniji. Ovde um postaje mnogo ozbiljniji i konzervativniji, zapravo vi možete raditi na razvijanju svog uma. Ovaj tranzit je tu da pre svega iskustveno usavršite način komunikacije, veštinu komunikacije. Ovo je period u kome bi trebalo da disciplinujete svoj um i način razmišljanja, kao i da otkrijete nove načine izražavanja. Vreme je da dublje i odgovornije razmišljate o bitnim životnim temama i odlukama. Pre svega se ovo odnosi na način na koji komunicirate sa ljudima, kako pišete, učite...ali i kako recimo vozite (3.kuća - saobraćaj). Ovo je period u kome je bitan i način prikupljanja informacija (3.kuća) i kako da te informacije uklopite u dugoročne (Saturn) planove!!! Generalno vaš um postaje ozbiljniji i oprezniji, možda će se javiti i potreba da usporite!
Međutim ako su aspekti neharmonični moguće su blokade, sporost, problemi na intelektualnom planu. Slabije pamćenje, učenje. Odustajanje od učenja. Moguća je mrzovoljnost, depresija. Osećanje skučenosti, loši bliski odnosi, manje želje za kretanjem, putovanjima i sl. Odnosi sa okolinom, braćom i sestrama hladni, i od njih samo problemi. Udaljavanje od bliskih rođaka (sestre, braća). Problemi sa komšijama, tehnikom, saobraćajnim sredstvima. Setite se: Kakve su vam misli takav vam je i život ili Šta zračite to i privlačite!!! Stiv J. je odličan primer za Saturna u 3.kući, njegova poslovna biografija je dosta doprinela mitu o usamljenim, preduzetničkim osobenjacima!!!
Poznati sa Saturnom u 3.kući: Bruce Willis (u Škorpiji), Steve Jobs (u Škorpiji), Justin Bieber (u Ribama), Elvis Presley (u Vodoliji), Jim Carrey (u Vodoliji), Björk (u Ribama), Penélope Cruz (u Raku), Nikola Tesla (u Raku), Richard Gere (u Devici), Janis Joplin (u Blizancima), Hugh Hefner (u Škorpiji), Simone de Beauvoir (u Ribama), David Beckham (u Raku)...



SATURN U ČETVRTOJ KUĆI:

Kada Saturn prolazi kroz 4.kuću obično se krene od "korena", "ognjišta", pripadnosti, sigurnosti! Sve vezano za vašu prošlost, detinjstvo pre svega, i neke psihološke uticaje iz tog perioda. Vreme je za neku vrstu Velikog spremanja, najpre vaše duše. Vreme je za oslobađanje od starih porodičnih obrazaca. Vreme je za porodicu i porodične odnose. Preuzimanje odgovornosti u okviru svoje porodice već prama položaju u njoj. Preuzimanje nekih porodičnih obaveza, jačanje porodičnih veza. Roditelji možda postanu vaša odgovornost. Neko će se možda udaljiti od svoje porodice. Moguća je teskoba, hladnoća u domu, osećanje malog, skučenog prostora, ali i mogućnost da je takva slika stvarna i da se samim tim javlja potreba promene prostora. Nedostatak sopstvene imovine ovde može doći u prvi plan i želja da se tu nešto promeni. Promene u domu, negde i selidbe, odlazak iz doma, ovo važi posebno za one koji su dovoljno zreli i odgovorni da mogu da žive samostalno. Biće i nekih pitanja oko nekretnina. Saturn ovde može da iznese neke probleme koje ste imali u detinjstvu, bolje ih je rešavati sada da vam ostatak života bude bolji. Potreba za odlaskom iz zemlje velika, ali teško do tog cilja jer je baš Saturn taj koji vezuje za zemlju rođenja. Potreba da se zasnuje porodica, da se stvore novi koreni! Potreba za svojom porodicom, decom!!!
Ako su aspekti neharmonični moguća su neslaganja u porodici, sa roditeljima. Udaljavanje od jednog roditelja. Atmosfera u kući ne baš najbolja, uslovi stanovanja takođe. Potreba da se usamite u domu ili da odete iz doma. Mogu se probuditi razni strahovi, ograničenja, zastoji. Preko puta ove kuće je 10.kuća, kuća karijere, u vreme ovog tranzita mogući su problemi na relaciji dom, porodica - karijera. Ovo se odnosi posebno na one koji imaju u 10.kući neke planete!!!
Poznati sa Saturnom u 4.kući: Marilyn Monroe (u Škorpiji), Madonna (u Strelcu), Tom Cruise (u Vodoliji), Majka Tereza (u Biku), Ashton Kutcher (u Lavu), Jon Bon Jovi (u Vodoliji), Hugh Grant (u Jarcu), Walt Disney (u Jarcu), Bruce Springsteen (u Devici), Ernest Hemingway (u Strelcu), Ronald Reagan (u Biku), Roman Polanski (u Vodoliji)


SATURN U PETOJ KUĆI: 

Tranzit Saturna kroz 5.kuću najpre će vas staviti u iskušenje kako prihvatate sebe, kako volite, kako se zabavljate, da li ste kreativni, da li možete da se opustite. Jedna od najvažnijih lekcija Saturna ovde je da vas nauči da najpre volite ili zavolite sebe. Vreme je za samoizražavanje. Ako ste umetnik i bavite se nekom umetnošću možda je vreme za uspeh. Za većinu, vreme je da naučite kako da se zabavljate. Šta vam pruža radost, zadovoljstvo i zašto. Koji su vaši talenti, imate li kreativni potencijal. Ima li ljubavi u vašem životu, vernosti, dugotrajnosti. Ako ste u vezi nagoveštava neku težinu, blokadu ili ćete ljubav shvatiti mnogo ozbiljnije. Ako ste sami mogućnost da se na novu ljubav čeka dugo. Ovo je dobar položaj za priču o ljubavi u poznim godinama. Mogućnost ponavljanja ljubavi sa nekim iz vaše prošlosti. Mogućnost upoznavanja nekog starijeg, uglednog materijalno obezbeđenog partnera. Prolazak Saturna kroz ovu kuću može priču o emocijama produbiti i uozbiljiti. Sa Saturnom ovde mnogi će biti u dilemi udati se/oženiti se ili otići iz veze, braka ako nema više ljubavi!!! Ovo je i prilika da se obnove bračni zaveti. Ovaj tranzit će otkriti i kakav vam je odnos sa decom ako ih imate, ako ih nemate kakav je vaš stav po tom pitanju.
Ako su aspekti neharmonični razočarenje u ljubavi, zahlađenje odnosa, loš odnos sa decom. Nedostatak ljubavi. Problemi sa začećem. Oni sami i usamljeni mogu iskorišćavati druge zbog svoje usamljenosti. Moguća je i apstinencija, bar u nekom trenutku u vreme ovog tranzita. Deca i mala i velika teška (Saturn). Velika i odrasla žele da odu...
Poznati sa Saturnom u 5.kući: Shakira (u Lavu), Bill Gates (u Škorpiji), Jim Morrison (u Blizancima), Bruce Lee (u Biku), Alain Delon (u Ribama), Mel Gibson (u Škorpiji), Bob Dylan (u Biku), Coco Chanel (u Blizancima), Alfred Hitchcock (u Strelcu), Andy Warhol (u Strelcu), Leonard Cohen (u Vodoliji), Deepak Chopra (u Lavu), Marlene Dietrich (u Jarcu), Mireille Mathieu (u Raku), Shirley MacLaine (u Vodoliji), Raquel Welch (u Biku), Edward Snowden (u Vagi), Dean Martin (u Raku)...


SATURN U ŠESTOJ KUĆI:
Kada Saturn prolazi kroz 6.kuću bavićete se pitanjima svakodnevnog života, uslugama, rutinskim stvarima i poslovma, bavićete se i poslom, poslovnim odnosima, ali i pitanjima zdravlja, zdravstvenih navika, načina ishrane. Ne, nemorate prvo da pomislite na bolest ili gubitak posla. Saturn će samo izneti na površinu neke probleme. Vreme je da preuzmete odgovornost za zdravlje, da promenite navike, od ishrane do možda nekog vežbanja. Saturn je tu da zajedno analizirate svoj svakodnevni život, posebno neke navike i da ustanovite na lakši ili teži način šta može bolje. Kada je posao u pitanju i tu je možda vreme za više odgovornosti, discipline, ima li starih obrazaca i nekih struktura koje treba menjati. Da li je vreme da menjate posao ili nešto u vezi posla, ili je vreme da posao nađete, da počnete konačno da radite. Neko će se baviti međuljudskim odnosima, kolegama. Sa Saturnom ovde bićete sposobni za težak rad, bićete istrajni. Stari (Saturn) način i pristup poslu, stari način poslovanja neće više biti moguć. Predupredite i neke bolesti tako što ćete u vreme ovog tranzita ići češće na kontrole, posebno ako je nekada bilo problema ili ako u genetici ima nekih bolesti. Ovde nema mesta panici, ovde jedino ima mesta za odgovornost prema sebi i zdravlju i tačka.
Međutim ako si aspekti neharmonični, teško ćete napredovati kada je posao u pitanju, mogući su čak i problemi na radnom mestu, teški odnosi sa kolegama, posebno sa starijim, ili mnogo mlađim sve zavisi u kom ste vi životnom dobu. Ako ste nezaposleni ovde je teško doći do posla ili ćete posao naći ali on će biti težak i loše plaćen. Što se zdravlja tiče mogući su neki problemi. Ovo su one dosadne hronične bolesti od reume, problema sa kostima, zubima itd. Menjajte način ishrane, uvedite post u ishranu, preuzmite odgovornost kada je vaše zdravlje u pitanju i ne paničite!!! Pročitajte priču o Kianu Rivsu i možda će vam biti jasnije. 
Poznati sa Satrnom u 6.kući: Lady Gaga (u Strelcu), Nicole Kidman (u Ovnu), Keanu Reeves (u Ribama), Amy Winehouse (u Škorpiji), Jimi Hendrix (u Blizancima), Edward Norton (u Biku), Winona Ryder (u Blizancima), Kourtney Kardashian (u Devici), Gary Oldman (u Strelcu), Silvio Berlusconi (u Ribama), Serena Williams (u Vagi)


SATURN U SEDMOJ KUĆI 
Tranzit Saturna kroz 7.kuću će vas suočiti sa postojećim odnosima. Šta god se bude dešavalo Saturn je tu da poboljša i ojača postojeći odnos, partnerstva i brak pre svega. Ovaj period bi mogao da bude težak za one koji su u braku ili nekom dužem odnosu. Dolazi vreme, ograničenja, neke težine, hladnoće i ohlađenja, na vama je da shvatite odakle sve to i zašto! Neko će svoj odnos da učvrsti i stabilizje. Ovo je period u kome će biti potrebno da se obavežete na nešto ili nekome. Biće i onih (koji su sami) koji će u ovo vreme ući u stabilnu i odgovornu vezu ili brak, sa nekim ozbiljnim i odgovornim, možda sa nekom razlikom u godinama, statusu. Mada biće i onih koji će iz nekog razloga ostati i dalje sami, i možda će shvatiti da samoća i nije ono najgore što može da ih snađe. Ovaj tranzit generalno ukazuje na mogućnost obavezivanja i venčanja, ali i na završetak neuspelih veza, odnosa, brakova (sve već prema ličnom horoskopu). U pozitivnom aspektu ovo je i mogućnost dobrog poslovnog partnerskog, ortačkog posla.
Međutim ako su aspekti neharmonični, hladnoća u vezi ili braku može biti pravo mučenje. Nedostatak emocija, ljubavi, romantike. Ako je tako onda je ovaj tranzit zapravo tu da donesete neke odluke. Samo ako se i ostale planete i aspekti slože može biti reči i o razvodu. Inače partner može da se razboli, ili da bude pretežak za život u dvoje. Ako ste u nekom javnom poslu ovo nije najbolji period, jer javnost može da vam bude nenaklonjena. Uspeh dolazi teško i kasnije. Ako ulazite u vezu budite oprezni posebno ako je to "daj šta daš" veza. Ni u brak ne treba ulaziti jer to tako treba, reda radi, porodice, tradicije (udala se moma da ne bude doma).
Ne pratim baš svetske zvezde i njihove brakove ali kako i sami vidite ovde su navedeni Džoni Dep i Vanesa Paradi, izguglala sam :-) i videla da su oni ponovo zajedno...nisam znala ni da su razvedeni ali evo lepo piše :))
Poznati sa Satrnom u 7.kući: Christina Aguilera (u Vagi), Kurt Cobain (u Ribama), Sophie Marceau (u Ribama), Ryan Gosling (u Vagi), Johnny Depp (u Vodoliji), Vanessa Paradis (u Blizancima), Jude Law (u Blizancima), Gerard Butler (u Biku), Adriana Lima (u Vagi), Woody Allen (u Ribama)...




SATURN U OSMOJ KUĆI:
Kada Saturn prolazi kroz 8.kuću imate mogućnost transformacije pre svega. Ova kuća je neosporno kuća kriza, ako pažljivo savladate lekcije Saturna i pustite iz života nešto što vas opterećuje vaš život će se promeniti na bolje. Ovo je i kuća finansija, to su finasije koje nazivamo obično "tuđim": partnerske finansije i partnerov novac (zajednički resursi), pozajmice, krediti, kreditne kartice, porezi, stipendije. Međutim neće samo novac biti aktuelan već i vaša fizička, posebno seksualna energija i emocija koju često zovemo strast. Mnogi će želeti nešto trajno na tom planu, ono sex za jednu noć ili kratke seksualne veze sada neće biti interesantne. Na iskušenju će biti i svaka vrsta podrške i ona materijalna i ona psihološka od vama bliskih ljudi. Neki od vas bi mogli biti zainteresovani za temu života i smrti, prolaznosti života uopšte. I baš vas ta pozicija može pokrenuti a Saturn naučiti da je volja za životom ono što nas drži, a mi sa njom jači i snažniji. Neko od vas bi mogao da se bavi nekim onostranim temama, raznim tehnikama samopomoći i sl. Možda bi mogli da budete i u prilici da sa nekim udružite intimu i novac, da imate zajednička ulaganja i zajedničke interese. Možda ćete biti u prilici da rešavate pitanje nekretnina. Neki od vas bi mogli da se bave pitanjima moći i kontrole. Neko bi mogao da se bori sa posesivnošću, nekom vrstom zavisnosti. Saturn će sve uraditi da tu nešto promenite. On će mnoge od vas i uvesti u priču promena, trasformacije i regeneracije, na vama je samo da pazite i krenete na vreme u taj proces. Možda je vreme da neke stvari ili ljude pustite da odu iz vašeg života. Možda će vas naučiti da je neki kraj zapravo samo novi početak. Generalno ovaj tranzit će vam pomoći da se organizujete oko finanasija na duže staze, biće i onih koji će se životno osigurati (polisa), pomoći će vam oko istraživanja misterije života i smrti, oko suočavanja sa prošlošću...
Međutim ako su aspekti neharmonični moguće su i veće životne krize. Strah od smrti, suočavanje sa smrtnošću. Izbegavajte nasilje i provokacije. Možda ćete biti u situaciji da se rastanete sa nekim. Finansijska situacija može biti obeležena gibicima. Klonite se prevara da bi došli do novca. Teškoće oko nasledstva, posebno ako završe na sudu. Generalno sa teškim aspektima ovo može biti teži period u životu.
8.kuća je preko puta 2.kuće i možda će ovaj tranzit najviše uticati na vašu finansijsku situaciju tako što će biti problema na relaciji lični novac 2.kuća - 8.kuća partnerski novac! 8.kuća nosi često asocijaciju na teške stvari, ali vidite primer Fride Kalo koja je imala čak 32 operacije, ali se borila i izborila tokom života, iz nevolje rodila se njena ljubav prema slikarstvu!!!
Poznati sa Saturnom u 8.kući: Martin Luther King (u Strelcu), FridaKahlo (u Ribama), Renée Zellweger (u Ovnu), Sigmund Freud (u Blizancima), Kylie Minogue (u Ovnu), Salvador Dalí (u Vodoliji), Edith Piaf (u Raku), Elton John (u Lavu), Keith Richards (u Blizancima)...



SATURN U DEVETOJ KUĆI: 
Tranzit Saturna kroz 9.kuću najpre će doneti ozbiljan stav i duboko razmišljanje u vezi životne filozofije i životnih vidika. Mnogi će se okrenuti filozofiji i duhovnosti, idealima, veri, verovanju. Neko će da se bavi pitanjem obrazovanja, odabirom fakulteta. Neko će želeti da ode iz zemlje u neko inostanstvo opet radi obrazovanja, drugi radi upoznavanja drugih kultura. Saturn će biti uporan u pokušaju da vas nauči da je u znanju moć. Ako se bavite zakonom, pravdom, poslovima vezanim za inostranstvo ovo je vreme u kome možete da se nadate uspehu. Možda ćete odlučiti za neki viši stepen obrazovanja, neko će da doda neko Dr pored svog imena. Generalno ovaj tranzit ozbiljniji i odgovorniji pogled na svet i okolinu, druge kulture, znanja. Dobar je za studiranje u inostranstvu, putovanja radi obrazovanja, profesije (ne toliko za uživanje, odmor).
Međutim ako su aspekti neharmonični put u inostranstvo sa problemima i tegobama, ako do puta uopšte i dođe. Problemi u školovanju, odlaganja, blokade, odbojnost prema učenju. Problemi sa zakonom, moralom (moralni pad). Napuštanje vere. Ipak izuzetno ćete želeti da postignete uspeh i ukoliko date sve od sebe uspećete da nadvladate svoju nesigurnost. Kako je 9.kuća (visoko obrazovanje) ispred 10.kuće (karijera) gledajte da pametno iskoristite tranzit Saturna kroz 9.kuću posebno ako ste u tom životnom dobu, ali i ako vaše obrazovanje generalno utiče na karijeru posebno ako nije dovršeno, ili ako vam treba neka nadogradnja. Pravi primer za priču o Saturnu u 9.kući su mudre izreke Čarlija Čaplina: Kada sam zaista počeo da volim sebe!
Poznati sa Saturnom u 9.kući: Hillary Clinton (u Lavu), Prince William, Duke of Cambridge (u Vagi), Charlie Chaplin (u Lavu), Che Guevara (u Strelcu), Prince Harry of Wales (u Škorpiji), Nelson Mandela (u Lavu), Caroline, Princess of Hanover (u Strelcu), Tina Turner (u Ovnu), Frank Sinatra (u Raku), Al Capone (u Strelcu), Abraham Lincoln (u Strelcu)...





SATURN U DESETOJ KUĆI: 
Tranzit Saturna kroz 10.kuću je zapravo lekcija o odgovornosti. 10.kuća je prirodna kuća Saturna tako da ovaj tranzit ima i poseban uticaj. Sa Saturnom ovde fokusiraćete se na karijeru, profesiju, položaj i status u društvu, ugled, uspeh...Prekretnica u karijeri je zaista moguća, posebno za one koji nisu zadovoljni svojim statusom, ili nekim ko im je pretpostavljen, šef ili direktor neki. Zapravo ovde može biti problem sa autoritetom. Autoritet je i otac i to treba imati u vidu. Sa ovim tranzitom moguć je veliki uspeh uz razna ograničenja, pritiske i probleme. Za vreme ovog tranzita možda ćete razmišljati da li ste u pravoj struci? Da li ste zadovoljni karijerom, položajem? Da li ste osvojili neki vrh ili vam je put do tog vrha postao sve teži. Koje su prepreke na tom putu, ograničenja. Savađivanjem prepreka vi ćete savadati i vrh ili postavljeni cilj. Za vreme ovog tranzita može vam biti bitno kako vas drugi ljudi vide, a oni bi mogli da uoče neke vaše promene. Generalno ovaj tranzit je povoljan za postizanje dugoročnih ciljeva, za liderstvo, uspeh i postizanje samopouzdanja.
Međutim ako su aspekti neharmonični karijera možda neće ići u onom pravcu koji želite. Ako ste već dosegli neki vrh sada se čuvajte pada sa položaja. Odgovornost vam može biti preteško breme. Posebno ako ste na položaju koji nije u skladu sa vašim obrazovanjem. Teško da možete očekivati pomoć. Vi budite strpljivi, ambiciozni i ne ispuštajte zacrtani cilj. Ako budete mudri, oprezni možete ostati na vrhu. Budite odgovorni, disciplinovani, spremni za odricanja. Mogući su i loši odnosi sa roditeljima. Opra Vinfri je pravi sinonim za uspeh a ona ima Saturna u 10.kući.
Poznati sa Saturnom u 10.kući: Michael Jackson (u Strelcu), Albert Einstein (u Ovnu), Adolf Hitler (u Lavu), Kim Kardashian (u Vagi), John Fitzgerald Kennedy (u Raku), Al Pacino (u Biku), Oprah Winfrey (u Škorpiji), Carla Bruni Sarkozy (u Ovnu), Paris Hilton (u Vagi), Bill Clinton (u Lavu), Pablo Picasso (u Biku), Elizabeth II (u Škorpiji), Angela Merkel (u Škorpiji), Muhammad Ali (u Biku), François Mitterrand (u Lavu)...




SATURN U JEDANAESTOJ KUĆI:
Kada Saturn prolazi kroz 11.kuću vi ćete se baviti društvenošću, socijalnim temama, prijateljstvom, grupnim dešavanjima, iznenadnim dešavanjima, pitanjima slobode... Bavićete se odnosima sa ljudima sa kojima niste u emotivnoj vezi ali sa kojima imate ista ili slična interesovanja, zajedničke interese. Bavićete se i vašim željama, nadanjima, idejama. Saturn će ovde neka prijateljstva učvrstiti a neka će se završiti. Na testu će biti i vaša individualnost baš u okviru neke grupe. Neko će od vas da se svesno povuče baš iz želje da bude sam a opet neko će se priključiti nekoj novoj grupi ili organizaciji. Moguća su i neka nova prijateljstva. Neko će se baviti humanitarnim poslovima, neko internetom i društvenim mrežama, neko nekim novim tehničkim dostignućima.
Međutim ako su aspekti neharmonični možda će se javiti osećanje neispunjenih nada, želja. Problemi sa prijateljima, nerazumevanje od strane prijatelja. Strah od kontakta sa grupama, ljudima, prijateljima. Povlačenje, usamljenost. Sa druge strane moguća je i velika žrtva zarad prijateljstva. Ovo je kuća koja se nalazi nasuprot 5.kuće kuće ljubavi, tako da vam se može dogoditi da se zaljubite u nekog prijatelja ali sa osobinama Saturna. Oslonite se na dugogodišnje stare prijatelje, one iz mladosti, ali i na one starije (po godinama). Ostale koji se danas tako zovu držite dalje od sebe.
Tenis je sportska igra ali i rekreativna, uglavnom se igra u klubovima! Novak Đoković je neko ko ima Saturna u 11.kući i dobar je primer za tu poziciju Saturna.
Poznati sa saturnom u 11.kući: Donald Trump (u Raku), George Clooney (u Jarcu), Sharon Tate (u Blizancima), Pamela Anderson (u Ovnu), Cristiano Ronaldo (u Škorpiji), Freddie Mercury (u Lavu), Vincent van Gogh (u Biku), Maria Callas (u Vagi), Charles de Gaulle (u Devici), Sarah Jessica Parker (u Ribama), Novak Đoković (u Strelcu)...




SATURN U DVANAESTOJ KUĆI: 
Tranzit Saturna kroz 12.kuću zaista može biti težak ako se ne doživi na pravi način. Sa Saturnom u ovoj kući bavićete se pitanjima vezanim za neke skrivene stvari, tajne neke, sve ono što ste negde duboko u podsvesti "zakopali", gurnuli pod tepih ili neki orman. Mogli bi da se jave neki strahovi, neke stvari koje ste krili i od sebe i od drugih. Ali ovo je period završetka jednog ciklusa pred početak novog. Više ćete se baviti stvarima koje idu ka unutra, ka vašoj unutrašnjosti. Ovo je period kada možete uraditi i veliko spremanje i čišćenje svega onog što vas sputava i koči na neki način. Ovo neće biti lagan niti ugodan proces ali biće više nego potreban. Ovde ne pomaže skrivanje, poricanje problema ili bilo šta slično, jer ćete izazvati još strahova, još "demona"... Ovaj tranzit vam prosto daje priliku da se svega što je nepotrebno u vašem životu rešiteU vreme ovog tranzita najbolje je dovršavati sve što se nakada započeli. Ko ne može sam da se suoči sa ovom energijom najbolje je da potraži nekog u koga ima poverenja ili nekog ko mu svojim stručnim savetima može pomoći. Do kraja ovog tranzita trebalo bi da se oslobodite svog tereta koji nosite i da potpuno spremni uđete u novi ciklus kada Saturn uđe u vaš znak.
Ako su aspekti neharmonični moguća izolacija, samoća, depresija. Duša koja pati.Mogućnost boravka u bolnicama, zatvoru, u nekoj zatvorenoj ustanovi generalno. Energija je ovde jako niska. Svakako vam je bez obzira na aspekte potrebno da pustite prošlost, da se susretnete sa svojom dušom, da se povučete ako je to potrebno, da meditirate, odmarate više, krenete u ozdravljenje i tela i duše. Nekima od vas će pomoći molitva, odlazak u verske hramove i sl. Ne oačajavajte....zamislite gusenicu koja će se posle nekog vremena pretvoriti u prelepog leptira. Posle 12.kuće dolazi ascedent i vaša 1.kuća i kreće novi životni ciklus!!!
Poznati sa Saturnom u 12.kući: Barack Obama (u Jarcu), Angelina Jolie (u Raku), Vladimir Putin (u Vagi), Jacques Chirac (u Vodoliji), Whitney Houston (u Vodoliji), George W. Bush (u Raku), Victoria Beckham (u Blizancima), Ricky Martin (u Blizancima), O.J. Simpson (u Lavu), George Washington (u Ovnu), Indira Gandhi (u Lavu), Bill Cosby (u Ovnu), Aristotle Onassis (u Ribama), Charles Darwin (u Strelcu), Virginia Woolf (u Biku)....


Нема коментара:

Постави коментар