субота, 11. новембар 2017.

Capre diem....Današnji Veliki Vatreni Trigon ali i Saturn u Strelcu trigon Uran u Ovnu...




Capre diem - "Uberi dan" "Zgrabi dan".... Naslov je zbog današnje energije na nebu...zbog današnjeg Velikog Vatrenog Trigona! Carpe diem quam minimum credula postero - Što možeš učiniti danas, ne ostavljaj za sutra, odnosno dok možeš čini dobro jer sutra može biti prekasno.
Velikog Trigona neće biti već koliko krajem dana, ali ostaje nam trigon Saturna i Urana, dakle idemo dalje u promene u budućnost, svakog dana!!!

"Taj savršen dan, dan ljubavi"...
Subota, Saturnov dan....Saturn u Strelcu sada na 25*, tu na istom stepenu je i RxUran u Ovnu, ali od jutros i Mesec u Lavu....U ovom trenutku na nebu imamo Veliki Vatreni Trigon!!!
⭐Saturn i Uran će egzaktno biti u trigonu u 10:44 CET
⭐Mesec će biti u egzaktnom trigonu sa Saturnom u 11:54 CET
⭐Mesec će biti u egzaktnom trigonu sa RxUranom u 11:55 CET
Gori vatra sad u nama...Mesec će od 11:55 do 19:41 CET biti u praznom hodu, kada će Mesec preći u praktičnu i vrednu Devicu :))).

Ali da se vratimo Velikom Vatrenom Trigonu. Najvažniji aspekt u njemu je dugotrajni aspekt Saturna i Urana. Mesečev uticaj je na dnevnom nivou...To što je Mesec samo sat vremena posle egzaktnog trigona Saturna i Urana u trigonima i sa jednom i sa drugom planetom je nešto kao "bonus"...
Odavno sam najavila trigon Saturna i Urana...I eto, stigli smo do tog 11.novembra koji su mnogi ubeležili u kalendar kao crveno slovo. Sa pravom, jer njegov uticaj je zaista moćan...
Ovo je treći po redu egzaktan trigon:
Prvi trigon Saturna i Urana 25.decembar 2016.
Drugi trigon Saturna i Urana 19.maj 2017.
Treći trigon Saturna i Urana 11.novembar 2017


Na karti neba 11.novembra prvo što možete videti je Veliki Vatreni Trigon: Mesec u Lavu, Saturnu Strelcu i RxUran u Ovnu!!! Moćna energija na dnevnom nivou. Ali ostaje nam trigon Saturna i Urana. On će trajati dugo...zapravo sve do ulaska Saturna u Jarca 20.decembra!!! Za nekog dugo, za nekog kratko....ali dragi moji ne gledajte koliko traje već šta može učiniti za vas. U isto vreme razmislite i šta vi možete učiniti da ne propustite ovu energiju!!!
⭐Sunce u Škorpiji danas na 19*, na istom stepenu je i RxSMČ u Lavu!!! Da li uvek nešto mora da pokvari uticaj i utisak? Ne mora, ali danas je tako!!! Ovaj kvadrat će biti egzaktan večeras u 21:29 CET!!! Svaki kvadrat je ili izazov ili akcija ili i jedno i drugo. On izaziva i nemir, nervozu...Ovde su u pitanju Sunce izvor života, vitalnost, ego, karakter...i SMČ, koji nam u tranzitu donosi energiju puta kojim treba ići...

"Hoću zlatni dan, suncem okupan"...

⭐Na nebu su u tranzitu (uvek u paru) SMČ u Lavu i JMČ u Vodoliji...Putuju oni, putujemo i mi ispod njih...Ova osa je tu da nam pokaže šta je potrebno napustiti (JMČ) i kuda treba stremiti, ići (SMČ). To što su oni uvek u opoziciji nam daje mogućnost da biramo. I onda u nekom trenutku kao danas neka planeta - danas Sunce u Škorpiji, bude "okidač", Sunce danas pokreće priču o ovoj uvek prisutnoj opoziciji!!! Sunce je u Škorpiji, energija Škorpije se ne slaže (kvadrat) sa energijom Lava (SMČ) niti sa energijom Vodolije (JMČ)...Dakle, ovde je okidač kvadrat i moguća je neka nervoza...
Lavom (SMČ) vlada Sunce, Vodolijom (JMČ) vlada Uran!!! Sunce je u kvadratu i sa SMČ i sa JMČ, Uran je u trigonu sa Saturnom, danas i sa Mesecom!!! Saturn ovde pruža pomoć u vidu trigona sa Uranom!!! Dakle tu je izlaz... Promene od danas kreću jače i intezivnije - današnji trigon Saturna i Urana!!! To što se Sunce našlo na tom putu promena (danas) u vidu kvadrata sa SMČ ne treba posmatrati kao strašnu stvar!!! Dobro je znati da nešto ometa energiju promena...ali bolje od kukanja je spoznaja, spoznaja šta je to što ometa!!!
Sunce u Škorpiji ovde unosi energiju strasti, intime, tajanstvenosti, tabua i sl. Tu je da osvetli, otkrije nešto što je skriveno...Kvadrat na RxSMČ u Lavu može ukazati da se radi o nekim emocijama, o ljubavi, uživanjima, egu, deci, nekim muškarcima....(Lav)!!! Možda je sve povezano sa nekom vašom emotivnom prošlošću - retrogradni SMČ!!! Sa druge strane povezano je i sa energijom društvenosti, pripadanju nekim grupama, prijateljstvom JMČ u Vodoliji!!!
⭐Dakle, da bi krenuli dalje, napred...u budućnost - Saturn trigon Uran, rešite i to što vam Sunce u Škorpiji nameće - kvadrat sa SMČ/JMČ!!!
Pogledajte gde vam u horoskopu prolaze - tranzitiraju: Saturn u Strelcu na 25*, RxUran u Ovnu na 25*, Sunce u Škorpiji na 19*, RxSMČ u Lavu na 19* i RxJMČ u Vodoliji!!! Tu u tim kućama su vaše priče, vaše oblasti života koje su pod uticajem ovih promena!!! Tumačenje je zapravo mnogo šire, ali je vrlo individualno i zahteva analizu svakog pojedinačnog slučaja!!!

Saturn trigon Uran

Jedan primer:
Vodolija/Škorpija...Tran Saturn u Strelcu u 1.kući, Tran RxUran u Ovnu u 5.kući, Tran Sunce u Škorpiji u 12.kući, RxSMČ u Lavu u 9.kući, RxJMČ u Vodoliji u 3.kući!!!
Energija promene Saturn trigon Uran je na relaciji 1.kuća - 5.kuća!!! Lične promene povezane sa emotivnim promenama!!! Uran je vladar Vodolije, Uran je ovde vladar 3.kuće, najveće promene su u komunikaciji u najširem smislu. Saturn je kovladar Vodolije, ovde vladar 2. i 3.kuće. Promene i u vrednosnom sistemu, načinu zarade...Ovde su promene suštinske, vrlo lične i najviše se odnose na promene u karakteru, zatim u emotivnom svetu, i na kraju u materijalnom. Saturn u 1.kući traži više zrelosti, odgovornosti i preuzimanje sudbine u svoje ruke!!! Uran u 5.kući traži više zabave, uživanja u životu balans između posla i uživanja, traži a možda i donese novu emotivnu priču posle nekog dužeg vremena!!! Preko Saturna i Urana kao vladara kuća promene se očekuju i u komunikaciji, razmišljanju...kao i u pogledu emotivne i materijalne sigurnosti!!!
Sunce u Škorpiji u 12.kući u kvadratima sa osom SMČ u Lavu 9.kuća i JMČ u Vodoliji 3.kuća!!! Sunce pokušava da otkrije skriveno...tajne misli i razmišljanja 3.kuća i neki životni stavovi 9.kuća. Sunce je inače vladar 9.kuće, pa su u igri neke daljine, inostranstvo, životna filozofija i pogled na život. Tu negde je potrebna promena da bi neke druge promene krenule...a one samo što nisu krenule u ovom slučaju i primeru!!!
Tran Uran će uskoro preći preko Nat Meseca - promene na emotivnom planu, Tran Saturn je preko Nat Neptuna e tu je i neka zbunjenost vrlo lična!!!

⭐I kada smo kod ove konjukcije Tran Saturna u Strelcu preko Nat Neptuna u Strelcu, ovih dana me za konsultacije najviše traže generacije rođene sa Neptunom u Strelcu:
⭐Od 06.novembar 1970. do 18.januara 1984, od 22.juna 1984. do 21.novembra 1984
Od kako je Saturn ušao u Strelca on je mnogima od vas prelazio (konjukcija) preko Nat Neptuna!!! O njemu ćete na internetu pronaći ne baš prijatne tekstove. Ja ću pokušati da vam objasnim što bolje mogu a da se pri tom ne opteretite previše ovom energijom!!!

Tran Saturn konjukcija Nat Neptun

Saturn u kombinaciji sa Neptunom donosi energiju negacije!!! Ova energija najpre utiče na psihu onog ko proživljava ovaj tranzit!!! Ja sam ga egzaktno proživela u februaru 2013. i bilo je poprilično nezgodno...Realno proživela sam tada baš teške životne priče, ALI...posle toga ja više nisam bila ista osoba, Saturn mi je pokazao put, namučio dobro ali i naučio kako ću dalje jača i drugačija!!! Ja sam otkrila neke laži (Neptun) u svom životu, na prvu loptu bila sam razočarana, posle nekog vremena bila sam više nego zadovoljna što sam to otkrila!!! Moj Nat Neptun je u Škorpiji, Saturn je tada bio u Škorpiji!!! Ova konjukcija je u Strelcu!!!
Ovaj tranzit nosi energiju odricanja, neaktivnosti, patnji...ponegde depresivnosti. Stvarnost zamagljena (Neptun), pa otuda osećanje da ste žrtva nečega ili nekoga. Negde se javlja i osećanje krivice, kao da vas nešto "davi", "potapa" (Neptun - voda) ili da ste izgubili nešto dragoceno...Osećanje beznađa....Tamo gde su Saturn i Neptun u neharmoničnom aspektu (i konjukcija) javlja se potreba za nedozvoljenim sredstvima cigarete, alkohol, droga, lekovi...
Ono što ste smatrali važnim i bitnim u prošlosti možda će sada imati drugačiju sliku, skoro beznačajno i irelevantno. Potraga za nečim dubljim (Neptun). Vrlo nejasna slika onog što vas okružuje...tek kada tranzit prođe biće jasnije. Život je sam po sebi proces učenja, ovaj tranzit se dešava u Strelcu pa to ima još više smisla....širenje vidika, učenje, nova životna filozofija....
Ova energija ide na psihu pre svega, osećanje da ne možete ostvariti neke svoje snove a to ne bude dobro kada pomislite da je stvarno tako!!! Negde ova energija utiče na zdravlje i lično ali i drugih bitnih starijih (Saturn) ljudi oko vas...
Nema mesta panici....posebno kod onih koji sada imaju ovaj tranzit a to su oni koji imaju Nat Neptuna na oko 25* Strelca kao što je u primeru koji sam navela!!! Neptun je tu da zamagli, stvori iluziju...Saturn kao da ograničava i postavlja granice...Polako....kada Saturn ode odatle videćete jasnije i bolje i granica više neće biti...Krenućete u ostvarenej svoji snova!!!!




Нема коментара:

Постави коментар