среда, 13. март 2019.

Pluton u tranzitu kroz natalne kuće:






Pluton u 1.kući oni koji ga imaju tu mogli su da dožive ili još doživljavaju radikalne lične promene. I u fizičkom smislu i u psihološkom. Neke od tih promena su vidne, vide ih i svi ostali (1.kuća).  Ljudi imaju utisak kao da "zračite". Menjao se i menja i izgled i karakter! Pluton ovde u tranzitu daje veliku moć i snagu, potrebu da se dominira. Moguć je i snažan uticaj na okolinu, pozitivan ali i negativan ako se koristi druga strana medalje a to je nametanje moći i kontrole. Ovo je i šarm, neka vrsta magnetske privalčnosti i seksualnosti. Ponekad i vrlo odbrambeni stav, a sve u svrhu da sačuvate svoju intimu i privatnost.
Pluton u 2.kući promene se odnose pre svega na sistem vrednosti i vrednovanja, šta je vredno a šta više nije u životu. Mnogi su bili i još su u prilici da menjaju svoj odnos prema vrednostima, emotivnoj i materijalnoj sigurnosti. Menjao se i menja se odnos prema ličnoj zaradi, prema energiji novca, sistemu zarade. Možda je ponekad i prenaglašena potreba za sticanjem, novcem, materijalnim dobrima. Sve je dobro dokle se ne pretvori u opsesiju i opsednutost novcem i bogastvom. U skladu sa aspektima moguće su neke nezakonite radnje, manipulacija i sl.
Pluton u 3.kući dolazi do potrebe da se menjaju misli, način razmišljanja, mentalni sklop ličnosti. Gde su misli tu je i komunikacija i ona je pretrpela ili trpi još uvek promene. Promene se odnose i na odnos sa braćom i sestrama, bližim rođacima. Ovde je jaka moć opažanja, reči imaju moć ali sve u skladu sa aspektima u kom pravcu to može da ode. Ne baš dobra priča je ako se ode u potrebu za kontrolom, manipulacijama. Ova pozicija Plutona govori i o potrebi da se sačuva intimnost i privatnost (povučenost). Neretko donosi cinizam. Vrlo ste ubedljivi u nekim stavovima, načinu obraćanja drugima.
Pluton u 4.kući promene su se događale i događaju u okviru doma, porodice, porodičnih odnosa, nekretnina, kupovina-prodaja, selidbe, renoviranja. Međutim promene su i još dublje jer ovo je oblast naših korena, naše prošlosti, sećanja...Promene i u odnosu na jednog roditelja. Ovo je i potreba za okultnim, onostranim, magijom. Sve je dobro dokle ne ode u krajnost i to postane opsesija. Ponekad se mogu osetiti pozitivne ali i negativne energije u okviru doma (opet u zavisnosti od aspekata).
Pluton u 5.kući promene su emotivne prirode, one koje se tiču srca pre svega, ali tu su i promene u odnosu prema uživanjima, zabavi, kreativnom delu ličnosti... Strastvene ljubavi, veze koje se teško raskidaju. Ovde se radi i o ponovnom susretu sa detetom u vama, i koliko je ono zaboravilo ili nije da se igra. Neke promene su u vezi dece, i ako ih ima i ako ih nema (zašto ih nema)... I ovde sve može otići u opsesiju ako su takvi aspekti, opsesivne ljubavi, nametanje moći i kontrole, ljubomora, erotske avanture, poroci. Sa Plutonom ovde sve je i više nego intezivno....Pluton će i obojiti energiju partnera (privlače vas takvi tipovi ličnosti).
Pluton u 6.kući promene se odnose na svakodnevni život i rutinu, na posao i poslovne odnose, generalno radni deo života. Međutim tu su i promene oko zdravlja, zdravstvenih navika (ili odsustvo navika). Preuzimanje odgovornosti za stanje i duha i tela...čišćenje organizma... U negativnim aspektima ovo je opsesivna potreba za radom. Za vas je dobro da odredite cilj, da ne preterujete...jer u suprotnom doći će do problema sa zdravljem. Čuvajte se nadrilekara i sl. Alternativna medicina i rešenja vas privlače što nije loše, loše je ako to ode u opsesiju. Iskoristite ovu energiju za regeneraciju i transformaciju i duha i tela.
Pluton u 7.kući promene se uglavnom odnose na odnose jedan na jedan... Odnose generalno sa ljudima koji su uslovno rečeno "preko puta". To mogu biti partnerski odnosi, porodični, prijateljski, poslovni...Bračni odnosi tamo gde ima braka, gde ga još nema zašto ga nema i sl. Negde je to i nemogućnost da do raskida ili razvoda dođe, fatalne veze i jake strasti. Neke promene mogu zahvatiti i javnost, odnos prema i sa javnošću. Snažan uticaj partnera do te mere da se menjate pod njegovim uticajem, mada i obrnuto potreba da vi promenite partnera. Magnetska privlačnost na druge ljude. U skladu sa aspektima moguća je opsesivna potreba i zavisnost od partnera (partnerstva). Ovde je često u pitanju i strah od gubitka partnerstva koji može otići u opsesiju. Najbolje je da energiju iskoristite za transformaciju partnerstva.
Pluton u 8.kući u inače kući koju najbolje razume (Plutonova prirodna kuća), promene su dublje i više suštinske prirode. Promene su i vrlo lične, intimne prirode, sexualne... Ovde je najbliža ona priča o energiji kraja i novog početka koju Pluton nosi svuda gde se nađe....Ovo je i polje kriza, on ovde može pomoći u savlađivanju kriza... posle kojih dolazi do transformacije i regeneracije. Mada su moguće i neke vrste destruktivnosti ako su aspekti takvi. Klonite se okultizma, onostranog jer bi mogli da budete opsednuti time. Bolje iskoristite ovu energiju za dubinska istraživanja vaše podsvesti i konačno za regeneraciju i transformaciju. Ni sex kao osesija nije najbolja priča, već kao zdrava energija sexualnosti. Dobar položaj za nasledstva, tkz. tuđ novac i sl. naravno sve u skladu sa aspektima. Ova energija je povezana sa sposobnošću da se deli (moje-tvoje-naše)!!!
Pluton u 9.kući promene se dešavaju u sferi višeg uma, životne filozofije, vidika, verovanja, duhovnosti, morala, zakona, pravde, istine....Promene u vezi obrazovanja, putovanja, tela i duha...Odatle ide snaga i energija a vi se možete promeniti kroz obrazovanje i putovanje. Energiju možete crpeti i iz daljina, u odnosima sa strancima, drugim kulturama itd. Moguće nasledstvo iz inostranstva ili neki prihod. Regeneracija i transformacija kroz duhovne i intelektualne sfere života. Čuvajte se samo posesivnosti ako su aspekti neharmonični. Generalno ova energija utiče na vaš sistem verovanja!!!
Pluton u 10.kući promene se odnose na to kako vas drugi vide i doživljavaju pre svega, zatim promene u profesionalnom životu, karijeri, društvenom položaju i statusu...promene ega. Promene posla i nekada dramatični obrti situacije. Povezanost sa nekim masovnim dešavanjima.  Promene i u odnosu na jednog roditelja... Ako se bavite poslovima koji su usmereni na javnost, na masu ljudi, ako se bavite politikom i sl. ovo je dobar položaj. Naravno ako su aspekti harmonični, ako nisu onda vas mogu odvesti u suprotnost. Dobar ili loš odnos sa autoritetima zavisiće od aspekata. Potrebno vam je razumevanje okoline, a na kakav način ćete "zračiti" zavisi od aspekata.
Pluton u 11.kući promene su u društvenoj sferi života, u grupama kojima pripadate ili ćete tek pripadati, promene u odnosu na prijatelje... negde je to čišćenje, negde proširivanje liste prijatelja. Moguće je od prijatelja "napraviti" neprijatelja. Ovde su moguće i promene u nadanjima, idejama, veri u sebe i druge. Neke promene se mogu dešavati i iznenada bez vaše volje. I ovde se čuvajte opsesija i opsednutosti, posebno prijateljstvom. U dobrim aspektima očekujte pomoć prijatelja, a to su obično prijatelji koji poseduju neku moć. Ovo je i energija tajnih prijatelja, tajnih udruživanja i sl.
Pluton u 12.kući promene se odnose na one skrivene delove ličnosti, ono što je negde u podsvesti... sve što je nekada davno potisnuto, sklonjeno "pod tepih" ili u neki orman došlo je za čišćenje...Podsvest sa Plutonom dobija veliku moć, sa tom moći treba pažljivo rukovati. Ovo je i nešto komplikovaniji proces jer traži puno rada na sebi...Otkrivanje problema pre svega pa tek onda na red dolazi "veliko čišćenje". Prošlost traži čišćenje, razumevanje i opraštanje, menjanje sadašnosti  da bi se lakše išlo u budućnost. Zanimanje za okultno, onostrano. Sve je dobro ako ne prelazi u opsesiju. Ovaj položaj Plutona dobar je za psihoanalizu, tajne poslove...Od aspekata će zavisiti da li vi možete nekome pomoći ili je vama potrebna pomoć!






Нема коментара:

Постави коментар