петак, 15. март 2019.

"Od izvora dva putića"....Sunc konjukcija RxMerkur, RxMerkur trigon SMČ....



Zvezdani(n) zapis 2485
Petak. Venerin dan.
Venera je u Vodoliji na 16°

Aktuelni aspekti Venere:
21.mart 09:07: Venera kvadrat Mars

Ovaj Venerin aspekt je aplikacioni (dolazeći)...Dolazi nam ljubavna oluja :))....Odakle mi asocijacija na oluju? Venera je u Vodoliji - vazduh! Vodolijom vlada Uran a Uran je u astrologiji oluja!!! I tako...Venera vazdušasta, Mars u Biku čvrsto na zemlji....kako li će Mars reagovati na olujno raspoloženje Venerino :)). Ova energija već "radi", egzaktna i najjača biće sledeće nedelje dan posle početka proleća (Sunce u Ovnu) i samo par sati posle Punog Meseca u Vagi a Vagom vlada Venera!!!
Buran početak proleća kada su muško - ženski odnosi u pitanju!!!
Dugo nismo imali Venerine aspekte. Poslednji je bio 02.marta: Venera sekstil Kiron! Do kraja marta Venera će biti u sekstilu sa Jupiterom, onda će preći u Ribe i za kraj Venera sekstil Uran!!!



Mesečeva magija
#dnevnihoroskop
Mesec je u Raku, sada na 6°
Mesec je sada iza Prve Četvrti (juče) i ispred Punog Meseca u Vagi 21.marta!
Iza nas je kvadrat Meseca i Kirona...i nekoga je nešto bolelo....Sada je zatišje što se aspekata tiče...Kano večeras 23:31 CET petak na subotu čeka nas Mesec sekstil Uran....

Mesec sekstil Uran: 
Ovo je energija iznenadnih događaja, vesti, dešavanja, nešto drugačije i nešto originalno....ono....razbijanje rutine....što i nije loše, naprotiv taman da "svečano otvori" vikend pred nama i da petak veče ali i subotu noć učini interesantnijim :))
Ovo je energija željna promena :)). Kada se udruže (sekstil) dve planete mašte, intuicije, predosećanja sve je moguće...moguće su nagle odluke. Možete očekivati neočekivano, neku avanturu, pomoć prijatelja, neobičnih drugačijih, originalnih...Duša bi da luta...duša želi nezavisnost, originalnost, slobodu...Duša je humana... Ovo je potreba za novim znanjima i saznanjima, ovo je potreba da se nešto menja...posebno rutina! Možda je baš danas dan za promene, za nešto novo, drugačije, originalno...ne budite kopija...budite original!!! 
Mesec vlada osećanjima, raspoloženjem, porodicom....Uran vlada promenama, iznenađenjima, iznenadnim životnim okolnostima (poput munje)...sekstil je lep aspekt, nudi lepe mogućnosti....zamislite da čujete zvono....na vratima, zvono telefona...sa druge strane vrata ili telefona.....iznenađenje! Majka (Mesec) originalna (Uran), i žena i prijatelj...u tranzitu neobični drugačiji odnosi sa ženama, prijateljima...Jaka intuicija...U nekoliko sati koliko traje ovaj tranzit bićemo raspoloženi za razne avanture i uzbuđenja...Razne mogućnosti na najrazličitijim mestima. Onaj osećaj u stomaku (Mesec) da nešto treba promeniti (Uran)....sekstil - pozitivna promena...Ovo je poziv na rizik...
Ne traje dugo, tek nekoliko sati....ali sigurna sam možete ga osetiti...Bilo da ostajete kod kuće sa porodicom ili sami....bilo da planirate večeras neki izlazak sa društvom, prijateljima....Uživajte!!!

Danas dva egzaktna aspekta:
  • 15.mart 02:47: Sunce konjukcija RxMerkur
  • 15.mart 15:49: RxMerkur trigon RxSMČ


Sunce konjukcija RxMerkur:
Sunce i Merkur su se sreli, zagrlili :)) pričaju....razmenjuju misli, reči, informacje....Počeo je novi ciklus Merkura...svaki ciklus traje oko 4 meseca...
Ova konjukcija je intezivna (egzaktna) ali zbog retrogradnosti Merkura spada u inferiorne konjukcije. Kada su planete direktne u konjukciji to je superiorna konjukcija!!!
Merkur se sada nalazi između zemlje i Sunca. Kada je superiorna konjukcija Sunce je između zemlje i Merkura...Kako je dakle Merkur u ovoj konjukciji retrogradan on nam donosi neke povratne informacije....Vraća nam ova energija neke stvari...Obnalja neku komunikaciju, ispravlja neke stvari iz prošlosti...RxMerkur je na sredini retrogradnog ciklusa...dakle još će on da nas muči manje ili više....Sada u susretu sa Suncem neke stvari su osvetljne....zapravo još i više je pojačana Merkurova retrogradnost....ili nam je ona očiglednija....Sada imamo kulminaciju (konjukcija), Sunce nastavlja svoj put dalje ide ka Ovnu, Merkur se vraća unazad putem kojim je već išao do 16° Riba i tada 28.marta kreće direktno (istim putem)....
Bez obzira što je Merkur retrogradan ova konjukcija nosi energiju novog početka....



RxMerkur trigon RxSMČ
RxMerkur u Ribama u trigonu sa RxSMČ u Raku! Kada su oni u trigonu onda je RxMerkur i u sekstilu sa RxJMČ u Jarcu!!! Naravno da je tako jer su mesečevi čvorovi uvek u opoziciji!! 
Mesečevi Čvorovi su uvek jedan naspram drugog u opoziciji a RxMerkur iz svoje sadašnje pozicije pravi aspekte sa njima....Trigon je odlična energija za komunikaciju, pisanje, pregovore, prezentacije....i sekstil je jako dobra energija!!!
Merkur (um, intelekt...) je ovde u saradni (trigon) sa energijom SMČ sa energijom sudbine , evolucije (razvijanje)...Merkur je ovde "okidač" da se nešto menja u našim životima....ovaj aspekt će proći ali bitno je šta on upravo sada pokreće kod svakog od nas.....jer SMČ ostaje u energiji Raka, Merkur nastavlja svoj put kroz energiju Riba....I da Merkur je retrogradan kao i mesečevi čvorovi pa je akcenat na prošlosti još i veća!!!
Merkur - misli, slušajte vrlo pažljivo vaše misli, zatim obratite pažnju na svoje reči koje izgovarate....jer reči su moćna energija, mislima i rečima možemo privući energije....Ovde je u pitanju trigon, misli bi morale da budu pozitivne....privlačenje - pozitivno!!! Merkur - analiza, analizirajte situacije u kojima ste!!! Dobro razmislite šta želite da ostavite iza vas, šta želite da napustite, ili možda neko ili nešto hoće vas da napusti (pustite ga da ide)....Iza vas je RxJMČ u Jarcu (kuća u kojoj se nalazi je oblast života), iza vas je JUG. Ispred vas je RxSMČ u Raku (kuća u kojoj se nalazi je oblast života) ispred vas je SEVER!!! RxMerkur je u Ribama, kuća u kojoj se nalazi je oblast života!!! 
Na nekoj ste svojevrsnoj raskrsnici....i zamislite neka vrata na obe strane...
Iza vas vrata....ispred vas vrata....Vrata ispred vas će se otvoriti ako je vaš um otvoren!!! SMČ je put ka budućnosti!!!
Moćne su ovo energije i zato dobro otvorite i um i srce....

Na jednoj strani je energija Raka (RxSMČ) i dom, domovina, porodica, privatno....sigurnost i bezbednost....na drugoj strani je energija Jarca (RxJMČ) i položaj, status, ego, karijera, profesija....
Imali smo već ove aspekte 25.februara kada je Merkur bio direktan......imamo ga sada i još jednom ćemo imati ove aspekte 10.aprila kada će Merkur biti direktan....

Lep vikend vam želim :)))
 

Nedeljni horoskop od 11.marta do 18.marta...



Osjećam da neko dolazi,
pred moja će vrata stati.
Osjećam da vijesti donosi,
i da mi želi nešto dati.

Нема коментара:

Постави коментар