среда, 6. март 2019.

Breaking news.....Uran je prešao u Bika!!!



Zvezdani(n) zapis 2475
Sreda. Merkurov dan.
Merkur u Ribama od juče retrogradan:
https://zvezdanindnevnik.blogspot.com/2019/03/nebeski-glasnik-merkur-u-retrogradnom.html


  • Danas je Uran prešao u Bika u 09:26 CET


Već je boravio u Biku od 15.maja do 06.novembra 2018.godine. Vratio se u Ovna da dovrši nedovršeno i sada 06.marta ponovo ulazi u Bika gde će ostati do 26.aprila 2026. godine!!! O ulasku Urana u Biku sam već pisala:



U narednih sedam godina Uran neće menjati znak! Kako Uran spada u sporije planete i kako u nekom znaku ostaje oko sedam godina sam prelazak Urana u drugi znak donosi promene....Bili mi spremni ili ne...Uran je spreman za promene, spreman je da nam menja život na razne načine....
Kriza srednjih godina i nije slučajna :)), zapravo nema slučajnosti.....



Kriza srednih godina i Uran...
Uran je generalno planeta slobode i oslobađanja....Negde kada imamo između 40 i 42 godine nastupa taj krizni period a zapravo u to vreme Tran Uran bude u opoziciji sa Nat Uranom!!! Javlja se neki vid potrebe za više slobode, za oslobađanje od stega, rutine....
U ovo vreme (40/42) mnogi će izjaviti da im je dosadno :))...neki su tada na vrhuncu karijere i ne znaju kuda dalje, neki nisu vrhunac dosegli pa se pitaju kada će već jednom....neko menja posao, neko pronalazi poseban hobi....Želja za slobodom....ogromna, želja kako se tada često čuje od takvih osoba :)) je da "život udahnu punim plućima"....Svašta im pada na pamet, novac se troši više nego ikada na razne stvari...Neko "prvi put u životu otkrije ogledalo" :))), i obično im se tada ta slika u ogledalu ne dopadne....pa im opet svašta padne na pamet....Recimo: grudi su opuštene već duže vreme ali sada to smeta, gubitak kose je odavno ali sada to smeta...itd itd. 
Preispituju se neke životne odluke....i one privatne, veze, brakovi, porodični odnosi i one profesionalne, poslovne....Stradaju neke veze u to vreme....Žal za mladošću sve izraženija....
Muškarci su više anatemisani....jer u to vreme kupuju nove automobile, motore :)), nadograđuju kosu, farbaju kosu....imaju mnogo mlađe ljubavnice.....Ženama odjednom smetaju neke bore....i sve će uraditi samo da sačuvaju svoju mladost....mada postoje i one druge koje u to vreme prestanu da se brinu za svoj izgled, zapuste se....I jedni i drugi imaju osećanje da su najbolje godine iza njih!!!



Tranzitni Uran svakao pravi neke aspekte sa našim Natalnim Uranom u nekim periodima našeg života to su ove godine: 14 (sekstil), 21 (kvadrat), 28 (trigon), 42 (opozicija), 56 (trigon), 64 (kvadrat), 70 (sekstil)....84 (povratak Urana) - životni ciklusi. Naravno ovde je to okvirno, prava priča je u vašim horoskopima tačan period i sl.
Praviće Tran Uran i neke druge jako bitne aspekte sa našim natalnim planetama, osetljivim tačkama i donosiće razne promene i dobre i one ne tako dobre....To je jednostavno tako!!!! Na nama je da se pripremimo....dakle bolje je da se pripremimo nego da unapred strahujemo kroz razne prognoze....

Ove godine neka se pripreme: Ovnovi, Rakovi, Vage, Jarčevi (Sunce u ovim znacima) ali i svi vi koji imate neke planete u ovim znacima na oko 28/29°!!! Neka se pripreme i Bikovi, Lavovi, Škorpije i Vodolije (Sunce u ovim znacima) ali i svi vi koji imate neke planete u ovim znacima na oko 0/4°!!! Ulazak Urana u Bika će najviše osetiti ovi znaci na ovim stepenima tokom ove godine....


Generalno - uopšteno za sve znakove šta mogu da očekuju od ulaska Urana u Bika:
  • Ovnovi, mogu da očekuju promene u vezi finansija, novca, lične zarade, vrednostima...Način na koji zarađujete, trošite ili štedite novac i vrednosti...Kako su novac, zarada vezani za poslove koje radite i tu možete osetiti i doživeti promene...Do skoro je Uran boravio u vašem znaku, sada hvatate novi zamah za narednih sedam godina...Ovan i Bik su u polusekstilu, blaži pozitivan uticaj!!!
  • Bikovi, vi ste u narednih sedam godina u prilici da najviše menjate svoj život. Generalno odnos prema novcu, zaradi, vrednostima ali ovde će doći i do promene fizičkog izgleda, ali i karaktera...Promene u zdravlju....Promene u nekim važnim životnim poduhvatima...Zapravo najviše se vi lično menjate pa onda i ostale oblasti vašeg života...Ovde se radi o konjukciji i inetzitetu!!!
  • Blizanci, vi možete očekivati promene u vezi podsvesti, svega što je skriveno...u vezi duhovnosti, snova, skrivenih stvari, tajni...Moguće su i neke psihološke promene, promene u vezi psihofizičkog zdravlja....Možda su tu i promene u smislu da ćete neke stvari, poslove i sl. raditi više u pozadini....tkz iza kulisa....Bik i Blizanci su u polusekstilu, blaži pozitivan uticaj!!!
  • Rakovi, vama će se promene dogoditi u društvenosm i socijalnom smislu, možda ćete upoznati neke nove ljude, prijatelje, priključiti se nekoj grupi sa istim interesovanjima i sl. Neko će se baviti humanitarnim poslovima, neko će volotirati...Ako se do sada niste "umrežili" sada je prilika ili će se dogoditi da vas to više neće interesovati...Svakako bi mogli da upoznate razne neobične, čudne ljude :), originalne...Neko će u penziju...Rak i Bik su u sekstilu, pozitivan uticaj!!!
  • Lavovi, vama slede promene u statusu, položaju, profesiji, karijeri...menjaće se i vaš ego, menjaćete i sliku o vama koji drugi ljudi vide kada ste vi u pitanju....Moguće su vrlo burne promene. Lav i Bik su u kvadratu, nešto napetiji uticaj ali i energija akcije!!!
  • Device, vi možete da očekujete promene u pogledu na svet i okolinu, na životnu filozofiju, moral, etiku, zakon, pravdu....promene i u vezi daljina, inostranstva, obrazovanja....ideala, istine, svega što je u vezi sa vašim tkz višim umom....Ovo su šanse za odlazak negde daleko....šanse za obrazovanje, nešto novo i drugačije...Ovo je i iznenadno otkrivanje neke istine....Putovanja stvarna ili putovanja umom....Upoznavanje drugih kultura....Devica i Bik su u trigonu, vrlo pozitivan uticaj!!!
  • Vage, vama je Uran godinama vršljao po vezama i odnosima, sada će doći period gde će se nešto završiti i početi nešto novo...Moguće su razne krize, ali i suštinske promene, regeneracija i trasformacija kroz psihofizičko zdravlje...Možete očekivati promene u vezi intime, strasti...promene u zajedničkim resursima, tkz tuđem novcu i podršci...Vaga i Bik su u inkonjukciji, period prilagođavanja!!!
  • Škorpije, vi možete očekivati promene u vezama, odnosima sa ljudima koji su preko puta vas...Promene u brakovima....partnerskim odnosima (bilo koijm)...Prodrmaće Uran ovde sve vaše veze i odnose....na momente ćete se pitati "Ko drma kavez"...Promene će se dogoditi i u javnom životu i u odnosima sa javnošću....Škorpija je suprotno (opozicija) od Bika i to je vrlo uzbudljiva energija!!!
  • Strelčevi, vi možete očekivati promene u svakodnevnom životu, rutinama, navikama....u poslovima kojim se bavite, poslovnim odnosima, zdravlju, u odnosu prema zdravlju generalno...Menjanje posla, menjanje odnosa prema zdravlju....Neko će da promeni kućnog ljubimca, neko garderobu....Najvažnije je da pripazite na psihofizičko zdravlje sve ostalo će ići lakše ako ste zdravi!!! Strelac i Bik su u inkonjukciji, period prilagođavanja!!!
  • Jarčevi, vama promene idu u emotivnom, ljubavnom životu pre svega...promene u vezi načina na koji dajete i pružate nekome ljubav i emociju, promene u odnosu na uživanje, zabavu, odmore, hobije...Promene u vezi dece bilo da ih imate ili nemate (zašto ih nemate)....Ako se bavite umetničkim i kreativnim poslovima ovo je odličan period za vas....Jarac i Bik su u trigonu, vrlo pozitivna uticaj!!!
  • Vodolije, vama dolaze promene u vezi doma, domovine, porodice, porodičnih odnosa, privatnih stvari, korena, prošlosti....Neko će istraživati korene, poreklo...neko će se baviti porodičnim odnosima, neko će menjati dom ili nešto u domu...neko će otići iz domovine, neko će se vratiti....Neko će iz grada otići na selo zbog zemlje...Vodolija i Bik su u kvadratu,  nešto napetiji uticaj ali i energija akcije!!!
  • Ribe, vi možete očekivati promene u vašem tkz nižem umu...promene u mislima, načinu razmišljanja, promene u svim oblicima i vidovima komunikacije....Ovo je odlična komunikacija gde je tehnika u prvom planu...Novi aparati i sredstva za komunikaciju, telefoni i td., nova saobraćajna sredstva, automobili...Promene sa nekim učenjem, putovanjima...promene u načinu izražavanja....Promene sa bliskim ljudima (sestre, braća...). Riba i Bik su u sekstilu, pozitivan uticaj!!!


Poznati rođeni sa Uranom u Biku: 
Al Pacino (78), Alain Delon (83), Jack Nicholson (81), Robert Redford (82), Tina Turner (80), Bob Dylan (78), Woody Allen (83), Sophia Loren (84), Jane Fonda (81), Anthony Hopkins (81), Barbra Streisand (77), Morgan Freeman (81), Silvio Berlusconi (82), Bill Cosby (81), Ringo Starr (79), Amanda Lear (79), Chuck Norris (78), Dustin Hoffman (81), Claudia Cardinale (80), Ursula Andress (82), Warren Beatty (81), Raquel Welch (78), Julie Andrews (83), Jon Voight - tata  Angelina Jolie (80), Pelé (78), Tom Jones (79), Francis Ford Coppola (79), Giorgio Armani (84)....
Nisu više među živima: 
Nikola Tesla, John Lennon, Oscar Wilde, Brigitte Bardot, Natalie Wood, Bruce Lee, Vincent van Gogh, Sigmund Freud, Johann Sebastian Bach, Leonard Cohen, Saddam Hussein, Françoise Sagan, Yves Saint Laurent, Aretha Franklin, Luciano Pavarotti, Frank Zappa, Lou Reed, Burt Reynolds, David Carradine....

Nedavno je preminuo čuveni modni kreator  Karl Lagerfeld (10.septembar 1933 - 19.februara 2019), on je Devica u horoskopu, rođen sa RxUranom u Ovnu na 26° (Uran kvadrat Pluton natalni aspekt)....Ako je Nat Uran na 26° Ovna, Tran Uran je 19.februara bio na 29°, dakle ovaj umetnik je bio u fazi Uranovog povratka (konjukcija)!!!


Uran je nebeski alarm....alarm koji poziva slobodu, oslobađanje, pobunu, revolucije...Uran donosi inovacije, orignalnost, nepredvidljivost, iznenađenja i iznenadnost... 
Uran donosi i munje i oluje, struju, tehnički napredak...Ovaj bljesak munje je i u stvarnom i u prenosnom smislu reči....Bljesak munje je i u vidu inspiracije, inoviacije, iznenadnih (bilo kojih) dešavanja....pa će se neki od vas osetiti K'o gromom ili munjom pogođeni"!!!!

Uran ulaskom u Bika menja energiju....ulazi u 2 znak u 2 prirodnu kuću horoskopa...a Bik je zemljani znak, znak koji se bavi našim materijalnim životom, sticanjem, zaradom....ali i vrednostima, tu je i naš odnos prema vrednostima, odnos prema emotivnoj i materijalnoj sigurnosti i bezbednosti....Bik je energija uživanja, strpljenja...tvrdoglavosti, konzervativnosti....Bik je naša spona sa planetom zemljom, sa zemljom inače, sa materijom, materijalnim stvarima i dobrima....Bik najviše voli sigurnost, bezbednost, stabilnost....ali Bik je i kreativna energija....Bik je energija koja ne voli mnogo promene on misl: "Ništa ja tu ne bih menjao"....ali Uran je planeta promene i on bi da menja.....on će i da menja, hteli mi to ili ne....


Negde je energija Bika slična biku u koridi, negde slična biku iz crtaća popularnom Ferdinandu...razjareni bik ili bik koji miriše cveće ..... Kojeg bika ćete vi "sresti" zavisi od Urana u Biku, kuće kroz koju prolazi u nat. horoskopu i aspekata koje će praviti sa ostalim vašim planetama....Ulaskom Urana u Bika....važi ona rečenica koju često koristimo kada je Uran u nekoj akciji ili priči: Očekujte neočekivano u narednih sedam godina!!!


Bikom vlada Venera...Venera je ljubav, kreativnost, uživanje...vrednosti, novac...Venera je ženska energija, Venera predstavlja i naše veze i odnose...Urana u Biku možemo posmatrati i kao konjukciju Venere i Urana....tako da nas promene mogu očekivati i u svemu što predstavlja Venera....U narednih sedam godina možemo očekivati i neku vrstu pobune žena :))....

http://zvezdanindnevnik.blogspot.com/2017/11/sta-ima-statua-bika-u-wall-street-u-sa.html

U prvom tekstu o ulasku Urana u Bika navela sam podatak koji ćete ovih dana svakako pročitati na raznim stranama....a to je da je Uran boravio u Biku pre 84 godine u periodu od 1934 do 1945. Neki događaji (Velika depresija) će se povezivati sa događajima koji su pred nama....Isto tako ćete pročitati na raznim stranama nešto kao podsetnik da je u vreme ulaska Urana u Ovna u martu 2011. Japan bio pogođen razornim zemljotresom i cunamijem (nuklearna katastrofa)!!! Neki svetski događaji u sadašnje vreme biće u žiži interesovanja to je svakako a za ostalo, za neke prirodne katastrofe i sl. ostaje nam da se nadamo da ih neće biti....Ono što je izvesno je da će biti nekih promena (potresa) posebno u finasiskom svetu, bankarskom svetu i tržištu....Mogući su i razni sukobi, ratovi....koji u osnovi imaju finasije, neke resurse nešto bez čega se ne može....što neko ima a drugi nemaju itd.
Promene, potresi mogu da se očekuju: u finasijama, novcu, vlasništvu, tehnologiji, životnoj sredini, planeti zemlji, životinjama, odnosima (veze, prijateljstva, grupe), tradiciji, zdravlju,  medicini, uživanjima, zadovoljstvima, lepoti, umetnosti....

Ulazak Urana u Bika dešava se u vreme retrogradnog Merkura (vraćanje unazad), u vreme Mladog Meseca u Ribama (novi početak), u vreme godišnje (jednom godišnje) konjukcije Sunca i Neptuna (novi ciklus), u vreme prelaska Sunca u Ovna.....nova astrološka godina, dolazak proleća!!!!



AUTOR: Snežana Vojinović (Zvezdanin dnevnik)


Tina Tarner (Strelac Lav) sa Uranom u Biku na 19° - Uranov povratak, Uran joj je u 10.kući natalnog horoskopa....Tran Uran u Biku će stići na 19° dakle egzaktno preko njenog Urana tek u februaru 2024. godine.....Njen Nat Uran je u trigonu sa Nat Neptunom u Devici i u inkonjukciji sa Nat Venerom u Strelcu te aspekte će imati aktuelne 2024. Mada će Tran Uran nešto ranije biti u kvadratu sa njenim ASC u Lavu!!!

Tina Turner - Simply The Best


Нема коментара:

Постави коментар