уторак, 17. октобар 2017.

Merkur u Škorpiji VS Merkur u Lavu

"Volim priče koje me podsećaju na važne stvari u životu"...

Merkur je prešao u Škorpiju, to već znate :)). 

Misli, reči koje izgovaramo, način na koji ih izgovaramo, ali i pišemo, sve se polako menja. Menja se i način na koji slušamo ono što se nama govori. Škorpija donosi energiju: pronicljivosti, dubine, tišine, instikta, intuicije.... Naš misaoni svet postaje obojen ovom energijom, bez obzira gde nam se naš Merkur izvorno (u natalnom) nalazi. I dok se osvrnemo misli su nam skeptične, sumnjičave, tajnovite, vrlo kritične. Sve izrečeno je nekako stameno, jako, stavovi nepromenljivi, teško je sa ovom energijom promeniti mišljenje... Misli i reči (i izgovorene i napisane) oštre, pronicljive, jake... Što bi se reklo i oštar jezik i pero!!! Sarkastičnost u vazduhu, čudan smisao za humor, nekada i nesmotreno povređivanje rečima. Ovakav um je skoro nezaustavljiv, vrlo je istraživački nastrojen, sa njim postajemo rešeni da prebrodimo sve prepreke...imamo utisak da možemo postići sve što želimo....a želimo (Škorpija) mnogo!!!




Ako je Merkur na putu kroz Škorpiju dobro - harmonično aspektovan i tranzitno ali i sa vašim natalnim planetama onda je to moćan um i vrlo moćno razmišljanje....Ovaj položaj Merkura je odličan za sve poslove koji traže istraživanje, odličan je za hemiju i hemičare, naučna istraživanja, neke velike poslove i biznis, ali i za fotografiju recimo.... Vrlo je zainteresovan i za sve okultno, onostrano. Nepokolebljiv je ovo um... Međutim ako ovaj Merkur ima neke loše  - neharmonične aspekte i tranzitne i aspekte sa vašim planetama onda nas taj um može odvesti u neke teže priče... onda je tu negde prisutna manipulacija, izvlačenje koristi iz tuđih slabosti...., tu su i teške, skoro pa crne misli....
Da bi imali jasniju sliku o ovom položaju Merkura, spomeniću vam ličnosti za koje svi znate a koje su imale ili imaju ovaj Merkur u životnom - natalnom horoskopu: Gandi, Sonja Gandi, Nehru, Džon Lenon, Hilari Klinton (naravno), Pablo Pikaso, "moj" Džerald Batler :-)), Čarls Manson (muzičar i kriminalac), Čarls princ od Velsa, Alister Krouli (okulista), Vinston Čerčil, Volt Dizni, Oskar Vajld, L.Pavaroti, Maradona, Martin Skorcese, Julia Roberts, Sophie Marceau, Grace Kelly, Kondoliza Rajs, Benard Kušner, Henri Himler, Gebels, Roman Abramović, Mark Tven, Klaus Kinski, K.Kolumbo, Kris Not "Mr. Big" iz Sex and the City :-)).... Dipak Čopra (knjige popularne psihologije), Džon Galijano....i naravno...Rodžer Mur (Džejms Bond:-)


Merkur u Škorpiji - Merkur u Lavu

Tranzitni Merkur u Škorpiji će svakako uticati na sve nas. Ali na svakog drugačije...
Kada vam ovakva energija oboji misli...prosto nemate izbor. Vaš natalni Merkur je tu, to nikako nije sporno, pitanje je samo koliko je jak da se izbori sa ovom energijom?!

Redovni čitaoci znaju da je moj natalni Merkur u Lavu, i da ga mnogo volim i ističem. Ovde na Blogu imam i stranu koja se zove Moj Merkur piše... Ono što znam iz iskustva je da svaki tranzitni Merkur oboji moje misli i reči...Kada Merkur uđe tokom redovnog ciklusa u Škorpiju, on prolazi kroz moju 1. i 2.kuću...Na samom početku tranzita pravi kvadrate sa Mojim Merkurom i Suncem u Lavu...Problemi u najavi? :)). Iskreno i jesu i nisu....Uglavnom nisu, jer ja umem da se izborim sa ovom energijom...Posvađaju se tako Moj Merkur i tran Merkur....imaju različia mišljenja, različite stavove...Moj Merkur je glasan, bučan, veseo, voli da se igra :)), nije previše tajanstven :-)). Tran Merkur u Škorpiji je tiši, ne voli igre, voli da sluša i sasluša, tajanstven je, intezivan... Ovaj kvadrat je veliki izazov, pre svega intelektualni...Donosi nervozu, nesporazume....Ja ih pustim da se "svađaju" ali uradim po svome :-)). Uvek nađem neko rešenje....U sukobu (kvadrat) su dve jake volje Lav i Šlorpija....igraju se vatra i voda ovde :)). I da ne bude "igračka plačka" ja sve to držim u granicama dozvoljenog :)). Tran Merkur u Škorpiji je i u kvadratu sa Mojim Lavovskim Suncem....tek to je priča za sebe....Tran Merkur ovde je izazov za moju koncentraciju...koja je inače slaba, jer imam Mesec i Marsa u Blizancima :-)). Ego je ovde zapravo najosetljiviji :)) (kvadrat sa Suncem). Ono u fazonu "Ma šta mi reče" :-))). Ako Lavovsko Sunce čuje nešto što mu ne prija....eto Lavovske rike...koja obično potraje kratko :)). Sa godinama i iskustvom ovakava pozicija i aspekti ne mogu previše da mi pokvare raspoloženje...znam da je to trenutno i da će proći....
Da se ne lažemo, Tran Merkur u Škorpiji promeni za nijansu moja razmišljanja, način na koji pišem, komuniciram...ali samo za nijansu, jer i te kako uvek izbija energija mog Nat Merkura...Neda se Moj Merkur, nedam se ni ja :))). Mada će ovaj drugi (Merkur u Škorpiji), znam iz iskustva da mi se povremeno iskezi :)) u lice i kao da govori: Svet nije takav kakav ti misliš da jeste... Ja to i znam, ja to oduvek znam, zato se i borim da onaj Moj Merkur Lavovski...vrlo pozitivan, rafiniran, veseo, dostojanstven, romantičan, ljubavni, nikada ne posustane.... ili ne daj Bože nestane :-)))). Taj Merkur je vatren, obojen jarkim bojama (ja čak i sanjam u bojama), ambiciozan, sposoban da rešava probleme, voli decu i mlade i voli sve što vole mladi :-))), voli on i da se zabavi, zaljubljen je u ljubav :)), nekad se nameće kao autoritet, dobar je nastavnik i predavač, obožava da piše, a misao, slova i reči, obojeni ljubavlju, srcem (Lav)... I da nečuje ...:-), zna on da bude egocentričan, tvrdoglav, plahovit, sklon preteranom uživanju... Ipak jako voli umetnost, kreativnost, dramu... nekad je sam vrlo dramatičan....Ali u osnovi je pozitivan!!!
Merkura u Lavu su imali/imaju: Ernest Hemingvej (njega baš volim i nema knjige koju nisam pročitala), Nelson Mendela, Endi Vorhol :-), Gi Mopasan, Mirej Matje ("My songs always speak of love, that's the way I like them"), Paulo Kueljo, Iv Sent Loran, Luj Viton, Džeki Kenedi OnazisAntoni Sent Egziperi (Mali Princ), Čarls Bukovski ("Postoje gore stvari od samoće"), Helen Keler ("Možemo postići sve što hoćemo ako smo dovoljno uporni u tome"), Frida Kalo, Mata Hari :-)))), Amelija Erhat, Ingram Bergam, Emili Bronte :-)), (Orkanski visovi), mnogo ali zaista mnogo glumaca ja ću navesti samo neke: Đina Lolobriđita, Jul Briner, Dženifer Lopez, Sandra Bulok, Natali Vud, Hali Beri, Ben Aflek, Silvester Stelone :-))), Patrik Svejzi.......i još mnogo njih!!!


Merkur u Škorpiji - Merkur u Lavu

Kada se ovako sudare (kvadrat) moj i tranzitni Merkur, priča je takva da ih treba "pomiriti", uzeti najbolje i do jednog i od drugog!!!
Nadam se da ste razumeli šta je pisac hteo da kaže... Da se ja neću puno promeniti (uticaj Tran Merkura u Škorpiji), ali da ću svakako osetiti uticaj ove energije...I dalje JA ostajem JA :))...Možda će se malo promeniti neke okolnosti: Tran Merkur kvadrat Nat Merkur i Sunce....ili više kada Tran Merkur bude u kvadratu sa Nat Saturnom u Vodoliji....Hm...Ali isti taj Tran Merkur će na putu kroz Škorpiju da bude u sekstilu sa Nat Plutonom, Nat Venerom u Devici, u konjukciji sa mojim Nat Neptunom (jedva čekam) i u trigonu sa mojim Nat Jupiterom u Ribama....Dakle, samo da preguram ove kvadrate...:-)) a onda da se radujem boravku Merkura u Škorpiji :)))



Merkur u Škorpiji (tranzitni)



2 коментара: