среда, 1. август 2018.

ZVEZDE U AVGUSTU


avgust 2017.

Kad pre avgust :)))
Prođe i taj juli....dva pomračenja su iza nas, jedno nedavno....očekuje nas i treće ...Pa kad već mora neka što pre i prođe :)). Prošle godine sam u vreme Punog Meseca u Vodoliji i delimičnog pomračenja Meseca bila na Samosu....
Kraj jula i početak avgusta obeležiće Marsov kvadrat sa Uranom!!! Prvi put sam ovaj kvadrat najavila 13.maja!!! 16.maja bio je prvi egzaktni kvadrat ovih planeta na 0°, obe planete direktne. Sada 02.avgusta je drugi njihov kvadrat na 2°, Mars retrogradan, Uran direktan....Očekuje nas i treći 19.septembra!!! Mars će tada biti direktan (od 27.avgusta) još uvek u retrogradnoj senci, Uran će biti retrogradan (od 07.avgusta)!!!
Toliko sam pisala o njemu da je i meni malo muka od njega:
http://zvezdanindnevnik.blogspot.com/2018/05/ill-take-youright-into-danger-zonemars.html

Kraj jula i početak avgusta obeležiće još jedan Marsov aspekt, sekstil sa Kironom u Ovnu!!! 
O ovim aspektima u nedeljnom horoskopu!!!

07.avgust 2017. Samos - Pitagorio

Pomračenje koje je pred nama je delimično pomračenje Sunca - Mlad Mesec u Lavu....i opet mi Lavovi :)). Biće ovo interesantno pomračenje....Završiće se sa njim sezona pomračenja...do sledeće sezone....Mlad Mesec je uvek Novi početak....ovaj sa energijom pomračenja! Ovaj Mlad Mesec izuzetno moćan i jak!!! Dragi moji Lavovi i Vodolije....baš nas namuči ova energija (sezona pomračenja)....Ne ljutite se na glasnika (Lava) ali ovde nije kraj....uvek je kraj kada sudija odsvira kraj :))). 21.januara 2019. imaćemo Pun Mesec u Lavu i to će biti kraj ciklusa od dve ipo godine!!!
Mesec jul bio je mesec retrogradnih planeta...u avgustu će biti nekih smena....jedni kreću direktno posle dužeg vremena, drugi kreću retrogradno....
Posle pomračenja, vrlo bitan događaj je Uranovo redovno retrogradno kretanje, 07.avgusta i njegov povratak u Ovna koji će se dogoditi 06.novembra (već sam to nagovestila u nedeljnom horoskopu)!!! Ovo je prvo retrogradno kretanje Urana u Biku!!! Kako god tek nastavlja se i naša lična i kolektivna revolucija!!!
Možda je još bitniji događaj Marsovo direktno kretanje 27.avgusta... Naravno za mnoge će pored ovog direktnog kretanja, pravo olakšanje biti i Merkurovo direktno kretanje 19.avgusta...
Svi ostali i dalje retrogradni :), tu je Saturn, Pluton, Neptun, Kiron i Mesečevi Čvorovi....

U avgustu neće biti puno promena znakova, samo dva...Venera prelazi u Vagu i Sunce u Devicu...
Sezona Lavova će se završiti 23.avgusta kreće sezona Devica!!! Venera ulazi u znak kojim vlada i staviće naše odnose, veze, brakove u prvi plan!!! Malo flerta, malo diplomatije, malo estetike, lepote...pokušaj balansiranja, ravnoteže....negde i kompromisa!!!
Nešto jako interesantno je da će Venera u Vagi ovog meseca imati tri aspekta i sva tri sa retrogradnim planetama....susreti sa prošlošću!!! Nešto kao "generalna proba" za Venerin retrogradni hod koji će se dogoditi 05.oktobra na 10° Škorpije!!!

Planete koje menjaju znak:
07.avgust 01:27: Venera ulazi u Vagu 
23.avgust 06:08: Sunce ulazi u Devicu

Kretanje planeta:
07.avgust 18:50: Uran kreće u retrogradni hod sa 2° Bika 

19.avgust 06:25: Merkur kreće u direktan hod sa 11° Lava
27.avgust 16:05: Mars kreće u direktan hod sa 28° Jarca 


Mesečeva magija:
11.avgust 11:58: Mlad Mesec u Lavu na 18° 
(Delimično pomračenje sunca)
26.avgust 13:56: Pun Mesec u Ribama na 3°

Dugotrajni aspekti:
19.avgust 09:44: Jupiter trigon RxNeptun na 15° (treći put)



Venera (ljubav) u avgustu:

07.avgust 01:27: Venera ulazi u Vagu 
08.avgust 02:32: Venera trigon RxMars
10.avgust 03:33: Venera kvadrat RxSaturn
18.avgust 17:34: RxMerkur sekstil Venera


Ovog meseca izdvajam sledeće:

02.avgust 04:38: Mars kvadrat Uran (drugi put)
04.avgust 02:58: Mars sekstil Kiron
05.avgust 07:13: Merkur inkonjukcija Pluton


Šta rade zvezde od 30.jula do 6.avgusta...


Nedeljni horoskop od 30.jula do 06.avgusta....




07.avgust 01:27: Sunce kvadrat Jupiter
07.avgust 01:27: Venera ulazi u Vagu 
07.avgust 18:50: Uran kreće u retrogradni hod sa 2° Bika 
08.avgust 02:32: Venera trigon Mars
09.avgust 04:05: Sunce konjukcija Merkur
10.avgust 03:33: Venera kvadrat Saturn
11.avgust 08:31: Merkur kvadrat Jupiter
11.avgust 11:58: Mlad Mesec u Lavu na 18°
(Delimično pomračenje sunca)

Ekstravagancija :)) i Ariana Grande (Sunce kvadrat Jupiter)

Ekstravagantno, arogantno, pretenciozno...
07.avgust 01:27: Sunce kvadrat Jupiter
Sunce u Lavu, Jupiter u Škorpiji na 14°
Sunce je zvezda, Jupiter planeta. Jupiter je najveća planeta koja se vrti oko Sunca...Jednom do dva puta godišnje možemo imati ovaj aspekt....Kada je Jupiter u Škorpiji onda kvadrat sa Suncem može biti samo u Vodoliji (bio je 11.februara) i u Lavu kao sada!!! Sledeće godine čekaju nas opet dva kvadrata: Jupiter će tada već biti duboko u Strelcu, prvi kvadrat je sa Suncem u Ribama 13.marta, drugi sa Suncem u Devici 08.septembra!!!
Previše očekivanja...i od sebe i od drugih!!!
Kada se Sunce i Jupiter sretnu u energiji kvadrata....ova energija nas stavlja u iskušenje preterivanja...Sa ovim aspektom obično želimo više a nekad bogami i previše....Ovo je aspekt preterivanja i precenjivanja...Raspoloženje je pojačano ali obično nije potkovano realnošću...ovo je neka vrsta euforije...Dobro bi bilo da ovu energiju kanališete pametno...da je iskoristite u stvaralačke svrhe...Samo ne budite neobavešteni optimista...Ovde može biti prisutna arogancija, i pretenciozno ponašanje, ekstravagancija, sukob sa moralom, ovo je aspekt neiskorišćenih prilika....
Sa ovim aspektom moguć je gubitak novca, časti, nepravde od strane zakona, podvale...nepovoljan je za ostvarivanje planova, sukobi sa onima "iznad" vas....vlast, poslodavac....Problemi sa učenjem, inostranstvom, profesorima...Problemi i sa idealima, verovanjem.....Problemi sa preteranim uživanjem u hrani, piću....



Svuda pođi kući dođi....
07.avgust 01:27: Venera ulazi u Vagu 
I opet Venera stiže kući....Bila je kod kuće u Biku od 31.marta do 24.aprila!!! Sada je ponovo kod kuće :)). Venera eto ima dve kuće :))). 
Najviše će se obradovati Veneri u Vagi, oni koji već imaju Veneru u Vagi u natalnom horoskopu (povratak Venere), zatim Vage (Sunce u Vagi)) i svi oni koji imaju neke planete u Vagi....ja imam ASC u Vagi i ja ću se svakako obradovati u nekom trenutku kada bude prelazila preko ASC, zatim svi oni koji imaju Veneru u Blizancima i Vodoliji ali i neke planete (vazduh - trigon), u Lavu i Strelcu ali neke planete (vatra - sekstil)....Možda se neće baš radovati Ovnovi (opozicija), Rakovi i Jarčevi (kvadrat)...Bikovi i Ribe će biti u periodu prilagođavanja (inkonjukcija), Device i Škorpije su povlašćene, Venera je do skoro bila u Devici, posle Vage prelazi u Škorpiju!!!
Venera će boraviti u Vagi do 09.septembra!!!
Na početku teksta imate Venerine aspekte u Vagi u avgustu, u septembru do prelaska u Škorpiju imaće još dva aspekta: Merkur sekstil Venera 03.septembra i Venera kvadrat Mars 08.septembra.

Venera u Vagi (tranzitna)



Uran kreće unazad....ide ka Ovnu!!!
07.avgust 18:50: Uran kreće u retrogradni hod sa 2° Bika 
Ovo je prvi retrogradni ciklus Urana u Biku u kojem će se on ponovo vratiti u Ovna!!! Po ovom vraćanju u Ovna ovaj retrogradni ciklus je nešto drugačiji nego tkz. obični!!!
Retrogradni Uran, je tu da nas malo vrati unazad da se suočimo sa stvarima koje nas sprečavaju da do odeđenih promena dođe. Na to gledajte kao na popravni ispit. Vreme kretanja Urana unazad je vreme za introspekciju, za unutrašnje samoposmatranje. Vreme u kome treba da saznamo šta je to što nas sprečava da do (neophodnih) promena dođe, da otkrijemo šta je to što nas koči i sputava... šta ili ko? 
Ovaj ciklus će trajati od 07.avgusta 2018. do 06.januara 2019.
Sasvim dovoljno vremena da preispitate šta to sprečava promene. I zapamtite što se više opirete teže ćete se suočiti sa promenama, a verujte promene su neophodne!!!
Pogledajte kojom kućom prolazi RxUran, i koje aspekte pravi sa ostalim planetama iz natalnog horoskopa. I suočite se sa promenama. Ali pre toga "provalite", šta je to što vas sprečava da do istih promena dođe. Ovaj retrogradni ciklus može da se podeli na dva:
I Retrogradni ciklus u Biku od 07.avgusta do 06.novembra!!!
II Retrogradni ciklus u Ovnu od 06.novembra 2018. do 06.januara 2019.

Neke tehničke stavi:
20.aprila 16:13: Uran je ušao u retrogradnu senku sa 28° Ovna
07.avgusta 18:50: Uran kreće u retrogradni hod sa 2° Bika 
06.novembra 19:59: Uran (ponovo) ulazi u Ovna
06.januar 2019. 19:13: Uran kreće u direktan hod sa 28° Ovna
06.marta 2019. Uran ponovo ulazi u Bika!!!
23.aprila 2019. 14:47: Uran izlazi iz retrogradne senke sa 2°  Bika
★VAŽNO: Uran će ponovo boraviti u Ovnu od 06.novembra 2018. do 06.marta 2019!!!



Vreme je za ljubav, strast....
08.avgust 02:32: Venera trigon Mars
Venera u Vagi, RxMars u Vodoliji na 1°
Vreme u kome nećete razmišljati o mračnim stranama života, vreme za uzbuđenja, razonodu, zabavu, vreme je za ljubav Ovo je aspekt strasti, vreme kada smo puni ljubavi prema drugima, srdačni, skloni uživanjima svake vrste :-))).  Sa ovim aspektom lakše postižete ono što želite ili lakše osvajate ono ili onoga koga želite. Ovo je aspekt zdrave seksualnosti, jakog fizičkog zadovoljstva, plodnosti . U ravnoteži su i u skladu i muški i ženski princip u svakom od nas. Energije se slažu Vaga, Vodolija (vazduh). ALI....Mars je retrogradan....
To što je Mars retrogradan može da znači nekoliko stvari: da je neka prošlost aktuelna, ili da se dešava nešto već viđeno ili doživljeno, da nešto treba proceniti, možda dovršiti na neki način...ovde zbog trigona na lakši i lepši način!!! Možda se neka prošlost vrati u vaš život, u vidu pisma, poruke, poziva....možda "zakuca i na vrata" :)). Možda to bude "slučajni" susret....navodnici jer za neke susrete ne postoji slučaj....



"Ja sam ono što mislim"

09.avgust 04:05: Sunce konjukcija Merkur
Sunce u Lavu, RxMerkur u Lavu na 16°
Svaka konjukcija Sunca i Merkura je neka vrsta kulminacije....završi se jedan ciklus i počinje novi. Sunce i Merkur se sretnu (konjukcija) na određenom stepenu nekog znaka i onda nastave put dalje. Merkur nikada nije udaljen od Sunca više od 28° tako da je konjukcija jedini aspekt između ovih planeta...
Ove godine Sunce konjukcija Merkur: 
17.februara (u Vodoliji na 28°), 01.aprila (u Ovnu na 11°), 06.juna (u Blizancima na 15°), 08.avgusta (u Lavu na 16°), 20.septembra (u Devici na 27°) i 27.novembra (u Strelcu na 5°)!!!

Svaka konjukcija Sunca i Merkura nagoveštava rečitost!!! 
Dobar je ovo aspekt -  gde god je potrebna reč!!! Dobar je i za poslove, pregovore, svuda gde je potrebna neka organizacija i organizovanje, dobar je za kraća putovanja....., ma gde god je komunikacija deo neke priče!!! Um caruje!!! Želja i potreba da se sa nekim razgovara, razgovori obojeni energijom Lava...
U tranzitu ova konjukcija stavlja razmišljanje i komunikaciju u prvi plan... razmišljamo najpre o sebi (Sunce) ali i o drugima posebno o onima koji predstavljaju Sunce u našim životima :)), a to može biti neki autoritet, otac, pretpostavljeni (šef, direktor...), profsor itd., ali i muž, ili neko sa kim ste u vezi...Komunikacija je u vreme ovog tranzita nešto intezivnija (konjukcija - intezitet). To je jaka potreba da se nešto kaže...napiše, objavi...Um je vrlo aktivan, aktivniji nego inače... Ako tražite neke odgovore....krenite od sebe (Sunce - ego)...
Ovo je period kada se više telefonira, sastanči :)), ugovara, pregovara...Nekome stigne neka bitna vest...Sve što kažete ili napišete ima jak uticaj... A...Merkur retrogradan!!! Tako da će on "obojiti" ovu energiju svojim retrogradnim uticajem!!!
★VAŽNO: Ova konjukcija je bitna jer će Sunce i Merkur 16° biti u inkonjukciji sa RxNeptunom i RxPlutonom, Neptun i Pluton su u sekstilu - oni zajedno prave konfiguraciju JOD!!!
Sunce i RxMerkur biće i u kvadratu sa Jupiterom u Škorpiji!!!
Ako za ovu konjukciju kažemo Ja sam (Sunce) ono što mislim (Merkur) onda će ove misli, reči, komunikacija u ovom periodu biti nešto komplikovaniji...



"Ne mogu ti reći šta je tuga"...
10.avgust 03:33: Venera kvadrat Saturn
Venera u Vagi, RxSaturn u Jarce na 3°
Venera u Vagi u odnosu (aspektima) sa tri retrogradne planete!!!
Posle trigona iz jula (Venera u Devici, RxSaturn u Jarcu na 4°), sada njihov kvadrat!!! Saturn u istom znaku, Venera u Devici!!!
Venera i RxMars i dalje u trigonu...ALI, Venera sada u kvadratu sa RxSaturnom...Da li će ovaj kvadrat pokvariti nešto? Moguće je da hoće...Pre svega jer je Venera ulaskom u Vagu formirala opoziciju sa RxKironom u Ovnu...I eto čak tri retrogradne planete su u odnosu (aspektu) sa Venerom u kratkom periodu!!! I to mora nešto da znači!!!
Nije laka ova energija kvadrata....često je poredim sa D-moll-om. Najblaže rečeno to je energija koja budi osećanje nevoljenosti, hladnoće, hladnih odnosa....Negde će nastupiti povlačenje, potreba za samoćom....negde nadolazi osećanje odbačenosti....Javljaju se i neki strahovi (Saturn)...a u strahu su velike oči...strah izaziva nesigurnost ili nesigurnost dolazi iz strahova...Moguće su razne krize (kvadrat) u vezama, odnosima...partnerstvima i ljubavnim i bilo kojim! Još je teže onima koji su sami....Saturn ovde pritiska kao neki teški kamen....Saturn je retrogradan i opet prošlost!!! U kombinaciji sa opozicijom Venere i RxKirona sve još možda bolnije i tužnije....
Na sve ovo i ona konjukcija Sunca i RxMerkura!!!
Neki teški dani za neodlučnu (u Vagi) Veneru!!!




Rasejanost (2)
11.avgust 08:31: Merkur kvadrat Jupiter
RxMerkur u Lavu, Jupiter u Škorpiji na 14°
Spomenula sam ovaj kvadrat kod konjukcije Sunca i RxMerkura (09.avgust)
Imali smo već ovaj aspekt 09.jula, tada je Merkur bio direktan a Jupiter retrogradan, sada je obrnuto!!! Iste planete, isti aspekt u julu na 13°.... 
Posebno je bitan jer je deo Mladog Meseca u Lavu!!! RxMerkur, Sunce, Mesec u Lavu u konjukciji i oni u kvadratu sa Jupiterom!!! RxMerkur će biti i deo JODA!!!
Sa ovim aspektom vrlo je moguće da ćemo u najmanj ruku biti rasejani, on će nam smanjiti i opažanje, svu energiju i vreme uglavnom ćemo trošiti na neke "sitnice". Zastoj u učenju. Mogući su manji neuspesi, nepoverenje u sebe, kompleksi (mada to mora da ima potvrdu u vašim horoskopima), negde je to samo povlačenje. Ovaj aspekt ne umanjuje talenat, on je čak povoljan za umetnike, narav sa ovim aspektom je dobra, samo eto mnogi će osetiti malo ili više rasejanosti". Šta još: odsustvo razmišljanja najblaže rečeno, preterivanja, blefiranje, neke bele laži, netaktičnost, problemi sa zakonom, konflikti....Ovo je i energija preteranog optimizma ili pesimizma....biće ono što Jupiter "dotakne"....
Biće i "treća sreća" 28.avgusta treći kvadrat ovih planeta!!!




11.avgust 11:58: Mlad Mesec u Lavu na 18° 
(Delimično pomračenje sunca)
I eto....i treće pomračenje u nizu....posle dva iz jula sada nas čeka i ovo....Sigurna sam da nas više ništa ne može iznenaditi...
Da se potsetimo:
12.jul 04:48: Mlad Mesec u Raku na 20° (Delimično pomračenje sunca)
27.jul 22:20: Pun Mesec u Vodoliji na 4° (Totalno mesečevo pomračenje)
11.avgust 11:58: Mlad Mesec u Lavu na 18° (Delimično pomračenje sunca)


Mladi lavovi :-)))

Ovo treće u nizu pomračenje biće u konjukciji sa RxMerkurom!!! Sunce i Mesec na 18°, RxMerkur na 14°  Lava!!! Svi zajedno u kvadratu sa Jupiterom u Škorpiji na 14° !!!
Svi zajedno  u inkonjukciji sa RxPlutonom i RxNeptunom - JOD (Božiji prst)....
Mlad Mesec - Novi početak - pomračenje...u konjukciji sa RxMerkurom, kvadratu sa Jupiterom i inkonjukcijama sa RxPlutonom i RxNeptunom!!! Najblaže rečeno interesantno!!!
Mlad Mesec i pomračenje u Lavu - srce će baš da bude u prvom planu!!!
Moglo bi ovo pomračenje da donese velika otkrića za vaša srca i mogućnost da se povežete sa svojim srcem i njegovim željama!!! Ovde pri tom ide ona :): "Pazi šta želiš, može i da se ostvari" :))).
Tu su naravno i Mesečevi Čvorovi: RxSMČ u Lavu 5° , RxJMČ u Vodoliji 5° !!! U kvadratu su sa sada retrogradnim Uranom u Biku na 2° i dalje RxSMČ u opoziciji sa RxMarsom (0°), konjukcija RxJMČ i RxMars u Vodoliji!!! Ista priča od ranije, samo je sada RxMars sve bliži ulasku u Jarca!!!
Pisaću još o ovoj prirodnoj pojavi....


"U meni umesto srca kuca pun mesec, svetao, ali sav u kraterima."
Miroslav Mika Antić...


U vodnom tekstu sam napisala da će se 21.januara 2019. (Sunce u Vodoliji, Mesec u Lavu na 1°) završiti dvoipogodišnji ciklus, mogli bi da se potsetimo pre svega mi Lavovi i Vodolije ali i svi ostali:
11.Februara 2017. Pun Mesec u Lavu na 22° (Polusenka Pomračenje Meseca)
7.Avgust 2017. Pun Mesec u Vodoliji na 15° (Delimično Pomračenje Meseca)
21.Avgust 2017. Mlad Mesec u Lavu na 28° (Totalno Pomračenje Sunca)

Valjda ćemo :))), u januaru sledeće godine posebno mi Lavovi i Vodolije znati šta su ove energije htele od nas!!! Naravno i svi ostali koji imaju neke bitne planete na stepenima ovih znakova!!!



13.avgust 04:14: RxMars (ponovo) ulazi u Jarca
18.avgust 17:34: Merkur sekstil Venera
19.avgust 06:25: Merkur kreće u direktan hod sa 11°Lava
19.avgust 09:44: Jupiter trigon RxNeptun na 15° (treći put)


Mars se na kratko (retrogradno) vraća u Jarca!!!
13.avgust 04:14: RxMars (ponovo) ulazi u Jarca
Mars je već boravio u Jarcu od 17.marta do 16.maja kada je ušao u Vodoliju!


II deo retrogradnog ciklusa od 13.avgusta do 27.avgusta Mars retrogradan u Jarcu

Boraviće u Jarcu dve nedelje....neće dalje od 28°, neće praviti bitne aspekte...ali i dalje će biti u nešto širem kvadratu sa sada retrogradnim Uranom!!!
27.avgusta 16:05 CET Mars kreće u direktan hod sa 28° Jarca 
11.septembra ponovo ulazi u Vodoliju!!!



Pričaj, piši mi o ljubavi...
18.avgust 17:34: Merkur sekstil Venera
RxMerkur u Lavu, Venera u Vagi na 11°
I još jedan treći po redu aspekt Venere sa retrogradnom planeton!!!
Mislićemo, pričati, komunicirati (Merkur) vatreno, strastveno, emotivno, ljubavno (Lav), o ljubavi, uživanjima, zabavi, novcu (Venera), lepo, umereno, diplomatski (Vaga). Ovo je i energija za druženje, šetnju, ženske razgovore, nova poznanstva (neka mogu i ljubav da postanu :-). Ovo je energija za ljubavnu komunikaciju, za poljupce, ples...
Odličan aspekt za druženje, komunikaciju, razmenu ideja, pregovre....
Uneće u naše odnose više šarma, diplomatije, lepih trenutaka...
Moguće su i lepe vesti....
ALI...Merkur je retrogradan, mogući su susreti sa nekim iz vaše prošlosti, ili poziv ili poruka/pismo....Možda to bude razgovor sa partnerom o nekoj prošlosti, lep aspekt (sekstil) lep i razgovor....sećanje :-))).
Ovo je energija gde ćemo slušati šta nam srce kaže...Ovo je energija gde će neko nekome reći: Pričaj mi o ljubavi ili Napiši mi jednu ljubavnu....






"Keep calm and move it"...
19.avgust 06:25: Merkur kreće u direktan hod sa 11°Lava
Posle nekoliko nedelja retrogradnog kretanja Merkur će konačno da nas oslobodi problema u komunikaciji i u donošenju nekih važnih odluka. Ako ste se osećali kao izgubljeni u prostoru i vremenu, ako niste uspevali da ostvarite komunikaciju na neću reći normalan način ali jasnu i bez zbunjenosti, ako je mnogo toga što ste započeli moralo da čeka ili da se odloži... došlo je vreme da lakše dišete i da krenete napred!!! Ako je vaše razmišljanje bilo na neki način iskrivljeno, nelogično... vreme je da se tu stvari poprave!!!
Ali....ima nešto što treba da znate!!! Nije uvek sve jednostavno kako na prvi pogled izgleda... Merkur zaista kreće (polako) napred ali ima tu i neka caka , biće još neko vreme u retrogradnoj senci, mali oprez i sve će biti kako treba!!!
U retrogradnu senku Merkur je ušao 07.jula sa 11° Lava
U retorogradnom hodu je bio od 26.jula sa 23° Lava do 19.avgusta 11° Lava
Iz retrogradne senke izaći će 02.septembra sa 23° Lava



"Možda postoji molitva koja sve rešava i sve prašta"

19.avgust 09:44: Jupiter trigon RxNeptun na 15° (treći put)

19.avgust 09:44: Jupiter trigon RxNeptun na 15° treći


23.avgust 06:08: Sunce ulazi u Devicu
25.avgust 18:37: Sunce trigon Uran
26.avgust 00:07: Sunce trigon Saturn
26.avgust 21:20: Venera kvadrat Pluton
26.avgust 13:56: Pun Mesec u Ribama na 3°


"Brate mili, pa ja sam Devica" :)))

Sretan rođendan Device...
23.avgust 06:08: Sunce ulazi u Devicu
Na ovim prostorima Sunce će preći u Devicu u 06:28 CET... Posle energije vatrenog Lava, dolazi nam energija zemljane Device, pod čijim uticajem ćemo dati prednost logici u odnosu na emocje. Ova energija će pomoći svima onima koji žele da svoj život bolje organizuju, ili da ga malo urede :))
Ova energija pruža: pedantnost, preciznost, tačnost, pouzdanost, temeljnost, analizu do sitnih detalja, praktičnost, štedljivost, marljivost....
Devica nosi energiju marljivosti, praktičnosti i organizacije, pre svega ali sklonost ka analizi, detaljima, logici... energija rad-red-disciplina!!! To je i energija suzdržanosti, trezvenosti, i kontrolisanja emocija, energija nenametanja, uslužnosti, skromnosti, poštenja. Međutim ako neki aspekti malo "začine" celu priču u vidu nekih kvadrata i opozicija eto i energije kritičnosti, sitničavosti, mrzovolje, sebičnosti, skeptičnosti, zajedljivosti, hipohondrije, sa ovom energijom ponekad od drveta ne vidimo šumu!!! 
Devica je promenljiv znak, zemljani znak, Merkur je planeta koja vlada ovim znakom, a šesta kuća je prirodna kuća Device!!! To što je promenljiv znak donosi energiju i sposobnost adaptacije, to što je zemljani znak izvesnu sklonost materiji i materijalnom, Merkur ovde unosi logiku. Sunce sa ovom energijom uvodi RED u naše živote. Kako, koliko i zašto zavisi od kuće kroz koju prolazi u vašim horoskopima, i od aspekata koje pravi sa ostatkom planeta!!!
Vreme je za letnju žetvu!!!


Sunce u Devici (tranzitno)



"Totalno drugačiji od drugih"
25.avgust 18:37: Sunce trigon Uran
Sunce u Devici, RxUran u Biku na 2° 
Gde je Uran tu su moguća iznenađenja... trigon je u pitanju pa su to lepa iznenađenja. 
Sa ovim aspektom možete biti hrabri, i budite hrabri i otvoreni. I ako ovaj aspekt traje kratko dan, dva ili tri... on nosi uzbuđenje novog, nepoznatog, originalnog, neobičnog. Budite malo "ludi" i otkačeni, nepredvidljivi, razbijte rutinu, učmalost i dosadu.
Sunce je u Devici - budite originalno prkatični :)). Neće faliti ni uzbuđenja, neobičnih stvari i situacija, iznenađenja - Uran, ni upornosti, tvrdoglavosti (Bik). Uživajte u društvu (Uran) neobičnih ljudi i prijatelja (Uran), možda upoznate novog interesantnog prijatelja ili sretnete starog (RxUran)... Ili jednostavno uradite nešto za sebe, napravite neku promenu.... iznenadite i sebe i druge!!!  
I najvažnije od svega budite originalni!!!  
Svi imamo Urana negde u našoj natalnoj karti, dakle i originalnost. Bez obzira što je Uran više generacijska planeta on vrši uticaj i na svakog pojedinačno.... Ovaj tranzitni aspekt samo može da pokrene priču o originalnosti.... Jer nje ima ili nema (u natalnoj)...Mada svi smo na neki način originalni, jedinstveni, posebni....Od aspekata će zavisiti dalja priča o originalnosti. 
Uran je retrogradan....možda se umeša u sve ovo i neka prošlost.. 
Ovaj aspekt ne voli: dosadu, rutinu, autoritete. Voli: slobodu, nezavisnost, originalnost, jedinstvenost!!! Ovaj aspekt podstiče: boeme, ego, ekscentričnost, kreativnost. Oživljavanje "unutrašnjeg deteta" ili puštanje na slobodu :-)))
Ovo je kratkotrajni aspekt, takav je i njegov uticaj... Ali on je dovoljno jak da vas pokrene...


Jačanje samopouzdanja...
26.avgust 00:07: Sunce trigon Saturn
Sunce u Devici, RxSaturn u Jarcu na 2°
Odlična energija za više odgovornosti, samodiscipline...
Tu je i strpljenje....tamo gde treba i ako treba....
Dobar odnos sa starijim ljudima, dobar odnos i sa autoritetima generalno, poslovnim saradnicima....sa muškarcima (Sunce)...Kratkotrajni aspekt, ali dovoljno jak da budemo strpljiviji...ili da vežbamo strpljenje...Nekome će pomoći u karijeri (napredovanje), nekome za dugoročne planove i ciljeve... ovo je i velika odlučnost, preuzimanje odgovornosti, jačanje samopouzdanja, energija mudrosti...
Sa ovom energijom lakše je ostvariti sve što ste zacrtali. Lakše je do uspeha, uspona, nagrade...Dve jake planete (Sunce, Saturn), dve snažne, zemljane energije (Devica, Jarac) zajedno u aspektu saradnje (trigon) mogu sve....iskoristite to! Energija za lidere...ali i za one koji to hoće tek da budu! Energija veće odgovornosti, discipline, samopouzdanja...Energija uspešnosti u poslovnom svetu, karijeri, profesiji...Neko bi mogao da napreduje :)), da se "popenje" na stepenicu više u društvenoj hirearhiji. Ono što najmanje možete da očekujete od ovog tranzita je strpljenje, mudrost....
To što je Saturn retrogradan, možda i završite nešto što je ostalo nedovršeno....



"Ja bez tebe ne mogu....S tobom mi nije lako, nije mi lako.."
26.avgust 21:20: Venera kvadrat Pluton
Venera u Vagi, RxPluton u Jarcu na 19°
Poslednj Venerin aspekt u avgustu i još jedan sa retrogradnom planetom!!!
Venera i Pluton u bilo kom odosu donose intezitet. Ovde u kvadratu to može biti i neprijatan intezitet...Magnetizam ove energije bude skoro pa opipljiv...Na ovu energiju reaguju oni koji vole moć, kontrolu...Ali pitanje je da li ljubav i moć idu zajedno... Ili verujete ili kontrolišete! 

Venera jeste tamo gde joj prija kod kuće u Vagi...jako dobra pozicija za naše odnose, veze, partnerstva... Pluton u Jarcu u kavadratu ima potrebu da kontroliše, nameće moć....Sa ovom energijom ili ste kontrolor ili vas kontrolišu!!! I manipulacija je deo ove energije...Negde će ova energija na površinu izneti: jaku strast, ljubomoru, opsesije, okrutnost, duboke (mračne) tajne, laži, želje... Ako je nešto skriveno, potisnuto sada bi moglo da izađe na površinu. Doneće ova energija negde i pasivnu agresiju...Mogući su sukobi, tenzija u odnosima... Izvuče ova energija ono najgore u ljudima kada ima pogodno tlo....a to vam je vaš natalni, ostali tranziti i vaši aspekti....Nikada neće samo jedan aspekt ili tranzit sam da uradi ovako nešto....
Savet: Da bi se borili i izborili sa ovom energijom najbitnije je koliko vam je samopouzdanje, jer samo slabi karakteri su podložni ovakvim energijama...Oni sa jakim samopouzdanjem neće se prepustiti niskim strastima, manipulacijama, ljubomori itd. Mnogi će se odupirati ovoj energiji, možda će i uspeti da se odupru i tu je bitan karakter - natalni horoskop...Generalno ovaj tranzit kod svih može doneti neku tenziju bilo u odnosima, ljubavnim, partnerskim, poslovnim, porodičnim...(Venera u Vagi)...bilo u profesiji, položaju, statusu... (Pluton u Jarcu). Dakle, najjači uticaj je u ličnim odnosima (Vaga) i u profesiji (Jarac)... Preko Venere ovde je i novac u pitanju, finasije, materijalni status....kvadrat je pa je to neki mogući problem!
Pluton je retrogradan i on ovde može doneti neku priču iz prošlosti, nešto ne rešeno  pa sada da se javi kao opterećenje...
Sa ovom energijom moguće je i da nešto "umre" da bi se nešto novo "rodilo", moguća je regeneracija i transformacija  (uloga Plutona), međutim možda zbog kvadrata bez vaše volje...i tek kada prođe ova energija da shvatite i to prihvatite!!!




"Oh kakav mesec, o kakvo more. 

Ko tvoje oči zvezde sve na nebu gore"

26.avgust 13:56: Pun Mesec u Ribama 
Sunce u Devici, Mesec u Ribama na 3°
Posle svih pomračenja...na redu je jedan kreativan i romantičan Pun Mesec :))

Šta će osvetleti ovaj Pun Mesec? Neku misteriju, tajnu neku možda, jer Mesec plovi vodama Riba... Hoćete li doći do nekog saznanja, neke spoznaje ili ćete se sasvim pogubiti? Da li će raditi mašta, intuicija... hoćete li budni sanjati.? Hoće li duša na kratko da pobegne od zamki stvarnosti, u svet muzike, umetnosti, filma ili će u duhovnu potragu! Možda će nas ona odvesti u vode milosrđa, saosećanja sa tuđim patnjama, do praštanja i sebi i drugima... Tako bi nekako trebalo sa dušom da bude, a šta je sa voljom i Suncem, ona bi da radi, da bude vredna, ne smeta joj rutina, i sve što spada u dan za danom dešavanja. Ona brine i o zdravlju, radu i redu u svakodnevici - energija Device. I kako onda da se snađe duša, i kako onda da volja radi svoje... Kako "preživeti" opoziciju, rastrzanost duše i volje? Setite se sve je u ravnoteži. Prosto ne birajte stranu, već neka bude i jedno i drugo, koliko je to moguće izvesti naravno. Da, pomislićete lakše je reći nego učiniti... Možda, ali vredi pokušati...

Pun Mesec je kulminacija i mogućnost ispunjenja i završetka onog što je započeto Mladim Mesecom u Lavu 11.Avgusta.... koji nije bio običan Mlad Mesec već smo imali i delimično pomračenje Sunca...Ovaj Pun Mesec je na neki način "prva stanica" prvi ispit...
Svaki Pun Mesec je period i vreme napetosti i nervoze, osetljivosti kod mnogih. Ko može sebi da priušti odlazak u prirodu, daleko do gradske vreve i buke blago njemu, svima ostalima preporučujem neki oblik meditiranja. Ako nemate ni za to vremena i mogućnosti, pomognite nekome, jer pomažući drugima pomažete sebi. Izaberite ljubav, saosećanje, na taj način borite se protiv negativne energije... Energija Riba će nas voditi kroz mistične vode, energija Device će želeti da sve objasni da svemu da smisao... 

27.avgust 16:05: Mars kreće u direktan hod sa 28° Jarca 
28.avgust 07:31: Merkur kvadrat Jupiter (treći put)


Konačno!!!
27.avgust 16:05: Mars kreće u direktan hod sa 28° Jarca 
I to da se konačno desi....Znam da će se mnogi setiti šta sam im u ličnim razgovorima govorila...nešto kao izdržite do kraja avgusta...Eto došao i taj kraj...ali i kraj Marsovog kretanja unazad...
Odavno je Mars retrogradan, mada možemo i da uračunamo vreme retrogradne senke:
12.maaj 19:52: Mars je ušao u retrogradnu senku sa 28° Jarca
27.avgusta 16:05: Mars kreće u direktan hod sa 28° Jarca 
08.oktobara 19:30: Mars izlazi iz retrogradne senke sa 9°  Vodolije


To što će Mars krenuti u direktan hod, makar i dalje bio u retrogradnoj senci zaista je lepa vest. Mnogi će odahnuti. Šta je usporavao, usporavao je, ako je nešto zakočio, prikočio, ako je bilo nekog kašnjenja, usporavanja, nasilja, agresije, sada je vreme da se krene napred punom parom. Ok, ne treba očekvati da će se to dogoditi preko noći.... ipak će biti potrebno neko vreme za zamah. Ono što je trebalo da se završi, tamo gde je bio neophodan neki kraj...sada je vreme za tako nešto. A posle svakog kraja ide novi početak. Spremite se za novi pravac.....
Jedna stvar je jako bitna....u vreme kada Mars kreće napred, kada bude stacioniran direktno (period završetka retrogradnog hoda) biće posebno moćan...Mnogi će ovu energiju osetiti kao podsticaj.... 

Mars će iz Jarca preći u Vodoliju 11.septembra!!!
Dakle biće još neko vreme Mars u Vodoliji, samo manje nervozan, nasilan...buntovan već po karakteru...Konačno će promeniti znak i energiju 15.novembra kada će preći u Ribe!!!
Sledeći retrogradni ciklus Marsa je 10.septembra 2020. - Mars će biti u Ovnu na 28°

Rasejanost (3)...
28.avgust 07:31: Merkur kvadrat Jupiter
Merkur u Lavu, Jupiter u Škorpiji na 16°
Vratite se unazad...na 11.avgust kada je ovaj aspekt bio drugi po redu i pročitajte...






Нема коментара:

Постави коментар