петак, 25. мај 2018.

Jupiter u Škorpiji trigon Neptun u Ribama drugi put!!!



Danas na zvezdnom nebu:
25.maj 11:52: Jupiter trigon Neptun
25.maj 15:37: Merkur trigon Pluton

I ako je danas Venerin dan - petak, danas je na nebeskom programu :))...RxJupiter u Škorpiji na 16* sa Neptunom u Ribama na 16* (trigon)!!! Ovaj trigon smo prvi put imali prošle godine negde od kraja novembra, egzaktno - 03.Decembara 2017. Jupiter trigon Neptun na 11* (obe planete direktne)!!! 
Ovaj sada (danas), drugi po redu...Jupiter retrogradan, Neptun direktan, očekuje nas još jedan (treća sreća) - 19.avgusta Jupiter trigon RxNeptun na 15*, Jupiter direktan, Neptun retrogradan!!!
Sve se dešava na oko 11* - 16* ovih planeta i znakova!!!
Pogledajte u kojim kućama vam se nalaze RxJupiter u Škorpiji i Neptun u Ribama, te kuće su oblasti života pod uticajem ove energije!!!
Ako ne znate pročitajte ovde:

Jupiter trigon Neptun:
03.Decembar 2017. Jupiter trigon Neptun na 11*
25.maj 11:52: RxJupiter trigon Neptun na 16*
19.avgust 09:44: Jupiter trigon RxNeptun na 15*

Ovaj trigon svakako spada u dobre aspekte, u aspekte koje želimo u svom horoskopu makar i u tranzitu. On spada u dugotrajne....krenuo je u novembru prošle godine i trajaće negde do 22.septembra!!!


03.decembar 2017.

Prvi put sam o ovom aspektu pisala u novembru prošle godine:

"Možda postoji molitva koja sve rešava i sve prašta"... Jupiter trigon Neptun...

03.decembra 2017.Jupiter i Neptun su bili direktni, na 11*
Saturn je tada bio u Strelcu (Jupiter vladar Strelca), na 28*, Uran u Ovnu retrogradan na 24*
Venera i Sunce u Strelcu!!! Mars u Vagi!!! Bio je to period vladavine Strelca!!!

25.maj 2018.

Danas je drugačije okruženje na zvezdanom nebu:
Jupiter je retrogradan, Neptun direktan na 16*
Saturn je u Jarcu, retrogradan je...., Uran je u Biku na 0*!!!
Sunce je u Blizancima - vladavina je Blizanaca!!!
Venera je u Raku sada na 7*!!! Venera će uskoro biti jako bitna za ovu priču o trigonu Jupitera i Neptuna. Sve tri planete su u vodenim znacima i u jednom trenutku formiraće Veliki Vodeni Trigon!
Kada Venera stigne na 10* Raka - 28.maja.....Jupiter će biti na 15*59' Škorpije, Neptun na 16* Riba, tada će između njih biti veliki vodeni trigon - krenuće njegov uticaj!!!
RxJupiter i Neptun u trigonu, ali i Venera trigon RxJupiter, Venera trigon Neptun!!! 
Najjači će biti (ovaj veliki trigon) negde oko 01/02.juna, zapravo sa njim ulazimo u jun!!! Trajaće negde do 05.juna!!! U celu priču oko trigona Jupitera i Neptuna umešaće se i Venera....Biće to zaista lep period....ispunjen osećanjima pre svega (voda) i to ne običnim osećanjima: Rak, Škorpija i Ribe (voda)....tri vodena znaka, kojima je zajedničko to što su vodeni znaci....Ali...koliko je sličnosti toliko je i razlika! Generalno "plivaćemo i roniti" vodama Raka, Škorpije i Riba....rekama, rečicama, ponornicama, jezerima, morima, okeanima....
Vodeni znaci su generalno emotivni, osećajni, osetljivi, intuitivni...Podložni su većim promenama raspoloženja (do preosetljivosti)....podložni su velikom uticaju okoline....Izdržljivi su....vole da saslušaju...jednom rečju imaju dubinu!!!
Jupiter i Neptun su vladari Riba, ovako u trigonu pojačavaju tu energiju Riba!!!
Jupiter je u Škorpiji....Škorpijom vladaju Pluton i Mars....Pluton je retrogradan u Jarcu je na 21*. Mars je u Vodoliji na 3* (od juče u trigonu sa Suncem u Blizancima - što je dobra priča)...Mars je od ranije u kvadratu sa Uranom u Biku....ovo nije dobra priča :(, ali taj kvadrat je sve slabiji....



Kao da sam ja napisala ovo....ta rečenica je jedna od mojih motivacija...Inače i sama imam ovaj trigon u natalnom horoskopu samo obrnuto: Jupiter u Ribama trigon Neptun u Škorpiji!!!

Šta mene lično raduje kod ovog tranzita:
To što će ova energija pokrenuti veru i nadu u bolje sutra...što ćemo geleralno biti velikodušniji, osećajniji, sa više empatije prema okolini....Gde su Vera i Nada...tu je i Ljubav!!!
Pokrenuće ova energija duhovnost, religiju (na pozitivan način)....bili religiozni ili ne ova energija nam nudi da verujemo u ono NEŠTO šta god to bilo!!!
Krenuli smo odavno u potragu za istinom (još od novembra prošle godine), svako svojom ali i kolektivnom....Sada imamo drugu šansu!!!
Ako ste vernik slede obilasci verskih hramova....poenta je ne ograničiti se samo na svoje....ovo je energija gde nam se nudi prilika da što bolje upoznamo druge narode, kulture, vere, običaje....Svi možemo (ako želimo) da se bolje upoznamo....kada bolje poznajemo jedni druge lakše nam je da živimo zajedno.....bar ja to tako vidim!!!
Ovo je i vreme za psihologe, psihoanalize...za filozofiranje....za širenje životnih vidika!!!
Ovo je vreme za ideale, snove....vizije.....
Ovo je vreme za moralne dileme....posebno za one nepisane moralne norme....
Možda je vreme da se setimo izbeglih, proteranih, raseljanih....ali i svih siromašnih ljudi...vreme je da pokažemo samilost....saosećanje....
Ova energija je i vrlo kreativna....odlična je za sve one koji se bave nekom umetnošću...Dobra je za muziku, ples, glumu, dramu....


Ova energija nam donosi lični mir, entuzijazam....uspeh je sa njim moguć ali ako nije opterećen materijalnim stvarima....mada materijalna strana ove priče je tu....samo da nije prioritet...drugim rečima posle zadovoljstva moguća je i materijalna satisfakcija. Imajte ovo na umu!!!
Sa ovim tranzitom moguće su i emotivne - ljubavne priče, sa Venerom (veliki trigon) ali i bez Venere...posebno ako se jedna od planeta (Jupiter, Neptun) nalaze u 5.kući, 7.kući....8.kući....Ako vam je u natalnom horoskopu Jupiter ili Neptun vladar ovih kuća!!!
Verovali ili ne u čuda, magiju, mistiku....sada je period za tako nešto!!! Za pojačanu intuiciju, za lakše "čitanje" simbola, "znakova pored puta"...Za velike snove koji se mogu ostvariti....
Sa ovom energijom možete u drugima videti ono najbolje što imaju....



Jupiter je tu da nam ulije veru, nadu...da proširi, da obogati...donese blagostanje...Neptun je tu da donese maštu, intuiciju, ideale, snove....Trigon sve ovo spaja ....energija lakše "teče"....lakše dolazi do nas....
Blago vama koji imate ascedent u Ribama...ako ste rođeni sa Suncem u Ribama....blago vama koji imate ascedent u Strelcu ili ste rođeni sa Suncem u Strelcu....Blago svima vama koji imate neke planete na oko 11*-16* Škorpije, Riba....ali i Raka!!! Svi ćemo osetiti ovu energiju već prema položaju ovih planeta, ali ovi navedeni nešto više od ostalih. 

Mali savet: Ovaj aspekt spada u dobre aspekte to je neosporno...ALI trigon je u pitanju...takve su i planete da bi mogli da uđete u neku vrstu preteranog verovanja, preterane idealizacije neke priče i situacije!!! Pripazite i da pogrešnim ljudima pridajete previše pažnje!!! Jupiter uvek može da navede u preterivanja...a Neptun može da zavede!!!


Poslednji trigon (treći po redu) će biti 19.avgusta 2018.
Sledeći trigon ovih planeta za sada dalekog 20.jula 2026.!!! (Jupiter u Lavu, Neptun u Ovnu na 4*).

Danas još jedan egzaktni aspekt....na prvi pogled u drugom planu....ali realno nije....
Merkur kao naš nebeski glasnik, naš um, razum....u ovakvoj moćnoj energiji pomoći će da lakše sagledamo sve ono što nam se trenutno energetski (aspekti) nudi....




Mentalna snaga...
Merkur u Biku, RxPluton u Jarcu na 21*
Ovde imamo jednu moćnu energiju, energiju gde su misli, reči, komunikacija (Merkur) potpomognuti jakom energijom Plutona...Ovo je energija mentalne snage....reči će imati moć!!! 

Inteligentno ćemo koristiti snagu, sa ovim aspektom moguće je uticati na druge (pozitivno jer je trigon u pitanju). Sa ovim aspektom lakše je proceniti stvari, imaćemo bolji uvid u neke stvari, lakše usmeriti pažnju...Sa ovom energijom raste i ubedljivost, predanost ali i lukavost (bez obzira što je trigon u pitanju). Komunikacija (Merkur) može da bude intimnija nego obično, dublja (Pluton). Neko će biti sklon psihoanalizi, a neko će biti detektivski raspoložen :-)).Najkraće što se može reći za ovaj aspekt je: poniranje u suštinu, u dubinu....., ali i prodranje u neke tajne, tajne života ili vaše tajne....


Ovde su prisutne dve energije zemlje Bik i Jarac. Dve praktične energije koje su usmerene na emotivnu i materijalnu sigurnost (Bik) i karijeru, profesiju, uspeh, status, ego...(Jarac). Tu su negde i događaji ili psihološki uticaj ovog trigona.... Ukratko: Merkur predstavlja misao, reč, komunikaciju...., Pluton regeneraciju, transformaciju, obnovu, prekretnicu, strast...Pluton je retrogradan, pa je moguća i neka prošlost, retrospekcija, vraćanje mislima unazad....
Merkur/Pluton: tajanstvene misli, detektivi, detektivske misli, moćne misli i reči, i ćutnjem se mnogo kaže, srž stvari, duboke misli, istraživačke misli, reči koje leče, transformišu, regenerišu, lekovita komunikacija, razmišljanje i priča o sexu :-))), strastvena komunikacija, otkrivanje duboko zakopanih tajni, rešavanje neke misterije, istraživačko pisanje, odluka da se nešto menja (suštinski).....


Roberta Flack - Jupiter trigon Neptun


Нема коментара:

Постави коментар