среда, 2. мај 2018.

ZVEZDE U MAJU




Volim maj....zbog đurđevka, volim ga jer priroda prosto procveta, tu su i jorgovani, karanfili... Upravo zamišljam prolećni bidermajer ...:)))....sav od đurđevka, sa belim zvonastim mirisnim cvetovima...
Ime je dobio po rimskoj boginji Maius, zaštitnici biljaka...U našem narodu nekada se zvao CVETNIK. Kad kažem maj ja pomislim na pesmu: Majsko sunce :)))
Generalno maj je poznat po 1.maju prazniku rada, po tome što je u maju u Evropi završen II svetski rat, bio je nekada davno poznat po Danu mladosti, Tito je umro u maju....jednog maja Srbija je prvi put pobedila na Pesmi Evrovizije!!!


Maj počinje sa Suncem u Biku 11*, sa Mesecom u Škorpiji do 17:19 CET kada prelazi u Strelca, Merkurom u Ovnu 14*, Venerom u Blizancima 8*, Marsom u Jarcu 23*, RxJupiterom u Škorpiji 19*, RxSaturnom 9*, Uranom u Ovnu 29*, Neptunom u Ribama 15* i Plutonom u Jarcu 21*...
I dalje je gužva u Ovnu: Kiron, Juno 0*, Merkur i Uran!!! I dalje je gužva u Jarcu: Saturn, Pluton i Mars!!! Na kraju je...na samom "izdisaju" kvadrat Merkura i RxSaturna, i dalje su u jakoj konjukciji Pluton i Mars...Kvadrat Urana i Plutona je na samom kraju svog uticaja!!!

Bez obzira na sve ovo je vladavina Bika (Sunce je u Biku od 20.aprila do 21.maja)Na kratko će i Merkur biti u Biku od 13.maja do 30.maja!!! Od Bika toliko, ali Sunce u Biku ovu vladavinu stavlja u prvi plan!!! Od 21.maja kreće vladavina Blizanaca (Sunce u Blizancima)!!!

Udarna vest ovog meseca je svakako ulazak Urana u Bika!!!
Ove godine od maja do novembra imaćemo priliku da se upoznamo sa ovom značajnim zvezdanim događajem. Onda će Uran da se vrati u Ovna da dovršimo nedovršeno i od 06.marta 2019. družićemo se sa ovom energijom do aprila 2026.godine (nekih sedam godina)!!!
Promene su nam "na pragu"....neke od njih će svakako biti Uranovski uzbudljive!!! I na globalnom i na ličnom planu očekuju nas velike promene!!!

U prvoj nedelji maja, sve se nekako vrti oko Venere, Merkur napušta retrogradnu senku, kraj nedelje pruža energiju mašte i meditacije....Taman pred ono što nas čeka u drugoj nedelji maja. Merkur je izašo iz retrogradne senke...nešto brže ide ka Biku, ali na poslednjim stepenima Ovna opet pravi neke kvadrate, naravno sa planetama u Jarcu, prvo sa Plutonom onda i sa Marsom!!! I onda kao "šlag na tortu" sledi konjukcija Merkura i Urana, pred sam Merkurov prelazak u Bika, i kasnije Uranovog prelaska u Bika!!! Uran će ući u Bika, Mars u Vodoliju a onda će i oni biti u kvadratu!!! Tu negde, tačnije 15.maja je i Mlad Mesec u Biku (novi početak) istog dana kada će Uran preći u Bika!!! Zapamtite ove datume od 07.maja do oko 16.maja!!!
Još jedan događaj i datum koji će obeležiti ovaj mesec je svakako trigon RxJupitera u Škorpiji sa Neptunom u Ribama, drugi po redu od početka ove godine!!!
Kraj meseca dočekaćemo sa Punim Mesecom u Strelcu!!!

Planete koje menjaju znak:
13.maj 14:40: Merkur ulazi u Bika
15.maj 17:16: Uran ulazi u Bika 
16.maj 06:54: Mars ulazi u Vodoliju
19.maj 15:10: Venera ulazi u Raka
21.maj 04:14: Sunce ulazi u Blizance
30.maj 01:48: Merkur ulazi u Blizance

Kretanje planeta:
03.maj 23:01: Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 16* Ovna
12.maj 19:52: Mars ulazi u retrogradnu senku sa 28* Jarca


Mesečeva magija:
15.maj 13:48: Mlad Mesec u Biku na 24*
29.maj 16:19: Pun Mesec u Strelcu na 8*

Dugotrajni aspekti:
25.maj 11:52: RxJupiter trigon Neptun na 16*

Obratite pažnju na ove aspekte:
07.maj 10:52: Merkur kvadrat Pluton
12.maj 15:30: Merkur kvadrat Mars
13.maj 12:50: Merkur konjukcija Uran


Ovog meseca izdvajam:

01.maj 08:47: Venera inkonjukcija RxSaturn
03.maj 00:24: Venera sekstil RxSMČ, trigon RxJMČ
03.maj 23:01: Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 16* Ovna
06.maj 15:56: Sunce sekstil Neptun

Nedeljni horoskop od 30.aprila do 07.maja



..........

07.maj 10:52: Merkur kvadrat Pluton
07.maj 23:58: Venera kvadrat Neptun
10.maj 02:38: Sunce opozicija Jupiter
12.maj 01:10: Sunce trigon Pluton
12.maj 15:30: Merkur kvadrat Mars
12.maj 19:52: Mars ulazi u retrogradnu senku
13.maj 12:50: Merkur konjukcija Uran
13.maj 14:40: Merkur ulazi u Bika



07.maj 10:52: Merkur kvadrat Pluton
Opsesije i paranoje....
07.maj 10:52: Merkur kvadrat Pluton
Merkur u Ovnu, RxPluton u Jarcu na 21*
Ovaj kvadrat poslednji put smo imali 09.oktobra 2017.
Sa ovim aspektom mnogi bi mogli da se precene, da precene sopstvene snage....nosi on i dozu fanatizma....Budite oprezni šta drugo da vam kažem....Neko od vas bi mogao da bude zabrinut zbog nečega...neki strahovi (Pluton) bi mogli da isplivaju na površinu. Opsesivne, negde paranoične (Pluton) misli (Merkur) su mogući....takav i govor, komunikacija! Naravno za tako nešto treba i "potvrda" ostatka horoskopa.... 
Reči (Merkur) ovde imaju ogromnu moć (Pluton)... problem je što je kvadrat u pitanju.... Budite oprezni u komunikaciji sa ljudima sa kojima ste u nekoj vezi bilo kojoj ličnoj (Ovan), poslovnoj (Jarac), sa starijim ljudima (Jarac)... Neko bi možda mogao da pokuša da nametne neko svoje mišljenje, mada to se može očekivati i od vas prema drugima.... Neko bi mogao da pokuša da demonstrira vlast i moć, da "trenira strogoću"...
Najinteresantnije su opsesije, a ima ih raznih...od opsesije nekom osobom, do recimo opsesivnog pranja ruku, čišćenja i brisanja i sl. Najčešće ovde to mogu biti opsesivne misli!!! Ovo je kratkotrajni aspekt, tako da je bitno ono što je u karakteru, ali generalno može doneti neku i najmanju vrstu (trenutne) opsesije!!!
Ovaj aspekt je imao u svom natalnom horoskopu Grigorij Jefimovič Raspućin, seoski mistik, koji je sebe predstavio kao vidovnjaka i čudotvorca, njegovi protivnici su ga zvali "ludi monah", a zapravo je bio jedan od najkontraveznijih ličnosti 20.veka!!! Ubila ga je grupa zaverenika!!!
Sledeći kvadrat ovih planeta 02.oktobra 2018.
Dešava se istog dana kada će Venera biti u kvadratu sa Neptunom što će celu priču dodatno iskomplikovati!!!

07.maj 23:58: Venera kvadrat Neptun

Ljubavna iluzija....
07.maj 23:58: Venera kvadrat Neptun
Venera u Blizancima, Neptun u Ribama na 16*
Ovaj kvadrat poslednji put smo imali 10.decembra 2017.
Sa ovom energijom sve izgleda drugačije nego što jeste, nešto kao u iskrivljenom ogledalu, bilo da gledate sebe ili nekog drugog...Sve se idealizuje, preuveličava...Poštedećete sebe nevolja ako u vreme ovog tranzita što jasnije mislite, i ako budete imali što jasniju sliku o svojim željama i očekivanjima. U suprotnom magla Neptuna bi mogla da vas obmane, zavara, zaseni. Ovaj aspekt radije koristite za fantazije i fantaziranje. Nije ovo aspekt ni za praktične stvari i poslove, više je umetnički i kreativan, iskoristite ga u tom pravcu. On donosi osetljivost i preosetljivost negde, neko bi mogao da uđe u neku romantičnu vezu, ali sve sa ružičastim naočarima. U vreme ovog aspekta budite oprezni jer ćete videti sve drugačije nego što jeste. I ljubav i novac u magli u dane ovog tranzita. Mašta radi prekovremeno.
Sa ovom energijom mnogi će se pitati: Šta to beše ljubav? Ili još bolje Da li u ljubav verujem?... Mnogi će misliti da vole više, da dobijaju manje, da su žrtve ljubavi... Da li je to ljubav? Ne znam, odgovor je negde u vama. 
Ako niste u vezi, mogli bi da upoznate nekog ko je već zauzet, nekog ko voli da preteruje u nekim segmentima života i u onome što Neptun znači (alkohol, droga, lekovi, duvan...), ili da je prosto poprilično udaljen da živi negde daleko od vas (možda čak preko neke vode), neko će ući u tajnu vezu. Vrlo su moguće i loše procene. Dok traje tranzit to vam neće smetati, ali šta posle kada prođe? Vi koji ste u vezi, možda (odjednom) pomislite ko je ovo preko puta mene? Šta to priča on ili ona? Negde će se pojaviti zrno sumnje, onda i ljubomora...
Sa ovim kvadratom emocije su obojene idealizmom. Emocije su preterane. I da, sa ovom energijom moguća su ljubavna (ali i druga) izdajstva, obmane, laži, prevare... i razočarenja.... Moguća je preosetljivost, ranjivost, strahovi, nesigurnost... "Magla, magla svuda oko nas"... 
Blago umetnicima, njima je ovaj aspekt inspiracija... Za nas ostale, pomaže meditiranje, možda i da obojite svoj svet bojama.. I dragi moji otvorite oči, skinite ružičaste naočari...svet i ljudi će i bez njih izgledati lepo...:-)).
Sledeći kvadrat ovih planeta 20.januara 2019.

10.maj 02:38: Sunce opozicija Jupiter


Vašar taštine...
10.maj 02:38: Sunce opozicija Jupiter
Sunce u Biku, RxJupiter u Škorpiji na 18*
Ovu opoziciju poslednji put smo imali 07.aprila 2017. Sunce je bilo u Ovnu, Jupiter u Vagi!!!
Ovaj aspekt provocira aroganciju, sebičnost i neku vrstu preterivanja. Sa ovim aspektom u krizi bi mogli da budu ili moral ili finansije ili i jedno i drugo. Sa preterivanjima, negde bi mogla da se javi pohlepa, negde preterana velikodušnost... Pripazite ako dajete neka obećanja, sa ovim aspektom se može obećati nešto što nije izvodljivo da se uradi i ispuni... Kako sa ovim aspektom uglavnom ide preterivanje mogao bi da se javi i preteran optimizam negde do euforije... Mogla bi da se probudi sujeta, ponos, licimerje. Javljaju se razne predrasude, sumnjivi moral... Moglo bi da se dogodi i da se propuste neke dobre prilike, a sve zbog želje za nekim brzim uspehom, posebno u finansijskim aspektima života. Generalno: čuvajte se lažnih obećanja....Što se energije tiče biće je i viška, samo ovde sa ovim aspektom se obično ne zna kada je dosta i kada se treba zaustaviti. Sa ovim tranzitom uglavnom se želi više od života. Osim optimizma ovde raste i samopouzdanje i vrlo lako može doći do precenjivanja i situacije i ličnih sposobnosti... Budite oprezni sa novcem, zakonom, očekivanjima... Lepo je imati visoko mišljenje o sebi, ali i ne preterivati u tome... Arogancija, sujeta.....ne stoje nikome lepo :))).
U ovoj opoziciji na suprotnim stranama su dve planete značajne za naš život generalno. Sunce predstavlja našu volju, ego, vitalnost. Jupiter je planeta sreće, ekspanzije, širenja. Dakle ego se "širi", odatle i naziv "vašar taštine". Neće kod svih isto delovati. Ali negde će baš proširiti ego :)). Preterivanje je jedan od uticaja ovog aspekta, preterivanje u svemu ali najviše u onome što predstavljaju ove energije Sunce u Biku i RxJupiter u Škorpiji, preterivanja se odnose i na kuće u kojima se nalaze ove planete u tranzitu!!! Može se preterivati u emocijama, strastima, načinu života, ali i u materijalnom smislu!!!
U sve ovo može biti upletena i neka prošlost (retrogradni Jupiter)!!! Ako povežete sa kućama sve će vam biti još jasnije... Sa ovim aspektom moguć je preterani optimizam, velika, prevelika ambicija, energičnost, veliki entuzijazam... i to je dobro, ono što nije dobro je da ako se ne ispune očekivanja može doći do razočarenja... Zato je dobro biti umeren!!! Bar danas i još nekoliko dana!!! Budite što iskreniji prema sebi i drugima i razočarenja neće ni biti ili će biti mnogo manja...Budite što više svesni svojih mogućnosti i sve će biti kako treba :))
Sledeća opozicija ovih planeta je 10.juna 2019.

12.maj 01:10: Sunce trigon Pluton

Majsko Sunce....
12.maj 01:10: Sunce trigon Pluton
Sunce u Biku, RxPluton u Jarcu na 21*
Od kako je Pluton u Jarcu, uvek negde u maju sretne se (u trigonu) sa Suncem u Biku!!! Vole se ove energije zemlje (Bik/Jarac)!!! Jaka, ogromna (trigon) energija, velika odlučnost, dani  u kojima možete prikupiti svoju snagu i pametno je iskoristiti...nešto kao rad na sebi...i mogućnost da nešto promenite na sebi ali i u okolini...Oslobodite se svega što vas pritiska, što je staro, iznošeno....izanđalo :-)... i stvarno i u prenosnom smislu....Ovo je aspekt samopuzdanja, samopoštovanja.... lične transformacije, regeneracije... Iskoristite pametno!!!

12.maj 15:30: Merkur kvadrat Mars


Reći ili prećutati, pitanje je sada...
12.maj 15:30: Merkur kvadrat Mars
Merkur u Ovnu, Mars u Jarcu na 28*
Ove godine ćemo ga imati ukupno četiri puta: 
01.mart; 04.april; 12.maj; i 26.novembar 2018. 
Nemamo ga neko vreme, pa onda čak četiri puta u jednoj godini!!! 01.marta: Merkur u Ribama, Mars u Strelcu na 19*, 04.aprila RxMerkur u Ovnu, Mars u Jarcu na 9*, 12.maja Merkur u Ovnu, Mars u Jarcu na 28*, i na kraju 26.novembra Merkur u Strelcu, Mars u Ribama na 6*!!! 
Interesantno da ovaj sada kvadrat prvo bio sa Merkurom u Ribama i Marsom u Strelcu, onda dva puta sa Merkurom u Ovnu i Marsom u Jarcu i na kraju Merkur Strelcu i Mars u Ribama!!! Isti aspekt, različite energije!!! 
Interesantno je i da se ovaj kvadrat događa neposredno pred Merkurov ulazak u Bika - 13.maja, i Uranov ulazak u Bika - 15.maja!!! Kao da će baš ovaj aspekt najaviti (burno) njihov ulazak u Bika!
Gde je kvadrat, tu je stres, izazov...ali i akcija!!! Uneće ovaj kvadrat nemir i nervozu u misli, komunikaciju....Koliko će biti onih koji će reći nešto pogrešno u pogrešnom trenutku....Svi sve znaju, svi o svemu raspravljaju i svi besni (Mars) zbog nečega....Tvrdoglavih glava i onako ima i previše, sa ovim aspektom k'o da će neko otvoriti takmičenje u tvrdoglavosti, nadmetanju (rečima pre svega)...Ovo je priča u kojoj se gubi suština, priča radi priče....Biće mnogo onih koji će misliti da imaju argumente za raspravu....Ovde je um (Merkur) vrlo aktivan (Mars), energija je ovde vrlo impulsivna (kvadrat)....pa se kaže i ono što ne bi trebalo...Teško je "držati jezik za zbima"...Oštar um, oštar jezik...pogrešno vreme!!! Energija koja donosi neki vid nasilja... Jezik je ovde oružje...vode se verbalne bitke...Mada ovaj aspekt može doneti i neke fizičke povrede....čuvajte ruke, prste...budite oprezni u saobraćaju! 
Ovo je neosporan intelekt (Merkur) onaj koji ima jaku energiju (Mars), međutim zbog kvadrata impulsivnost je jaka a onda su tu i nepromišljeni zaključci i postupci... Kvadrat zapravo ovde dovodi do pogrešnog korišćenja ove neosporne mentalne energije....To je priča o destruktivnosti (Mars u negativnom aspektu ide ka destriktivnosti). Nema ovde ni koncentracije ni kompromisa.... Ovo je aspekt: borbenosti (više rečima), sklonost traženju grešaka kod drugih, aspekt vrlo oštrog jezika.
Ovo je aspekt uvreda, psovki, mržnje... reči koje "ubijaju".... Naglasiću, ovaj aspekt donosi neospornu inteligenciju, ali i veliku nestrpljivost, despotski nagon, satiru, sarkazam, gnev....zapravo jedan vrlo nezadovoljan intelekt....koji rasipa svoju snagu i moć tako što se pogrešno usmerava...Rade se neke stvari u afektu....Kaže se više nego što je potrebno ili što se sme, ili što je prihvatljivo.... Ljudi se sa ovim aspektom obično precene....Ponekad ovaj aspekt donosi klevete, laži, ruganje.... Sa njim su ljudi više tvrdoglavi, ljuti ako se njihovo mišljenje i stavovi ne prihvate.... Dokazivanje da su u pravu ponekad prelazi granicu....do te mere da se vređaju drugi koji ne misle isto....Ovo je aspekt koji donosi iritiranost, frustracije, provokacije...Ovo je aspekt gde reči postaju oružje...Aspekt sa kojim je želja biti u pravu velika.....Ne sluša se šta drugi imaju da kažu, niti se čuje šta drugi govore.
Mladi, deca (Merkur) pomalo ili više bezobrazni, nemirni, neobuzdani....poledajte vi koji decu imate sa kim se druže, šta rade.., ili su nasilni ili trpe nasilje....Posebno obratite pažnju kako uče, i da li uopšte uče ili rasipaju svoju energiju na nešto drugo...Naravno, ne morate da paničite, samo obratite pažnju više nego obično....neka se završi na bezobrazluku i "vaspitnim" merama :)).
Sa ovom energijom moguće su raznorazne pretnje...u vidu otvorenih reči, ali i putem pisama, poruka...Više nego obično onih koji plagiraju, koriste tuđ rad i trud!!! Ne pozajmljujete novac, stvari...neće vam se vratiti!!! Izbegavajte hoštaplere, histerične ljude...Ne reagujte na ruganja, provokacije...Čuvajte se džeparoša (tašnu držite na grudima)...I ne svađajte se...izbegavajte i S...od svađe, rasprave i sl.
Generalno....sa ovim aspektom je zapravo poželjno da se pažljivo biraju bitke....
12.maj 19:52: Mars ulazi u retrogradnu senku

13.maj 12:50: Merkur konjukcija Uran

Blistav um...
13.maj 12:50: Merkur konjukcija Uran
Merkur i Uran u Ovnu na 29*
⭐⭐⭐Ovo je njihov poslednji susret u Ovnu, sledeći je 08.maja 2019 u Biku na 3*
Ova konjukcija je jako interesantna jer se dešava pred sam ulazak Merkura i Urana u Bika!!! 
Misli, reči, komunikacija sa ovom konjukcijom sve mogu biti samo nepredvidljivi...iznenadne misli, reči, poruke, informacije, saznanja....Iznenadne ideje....blesak ideja...Negde ova konjukcija može doneti i neprijatna iznenađenja, iznenadne posete, neprijatne događaje...sve već prema vašim horoskopima i položajima ovih planeta!!! Generalno neko "buđenje" i neki alarm (Uran) su mogući!!! Ova konjukcija za nekog može biti jako povoljna i podsticajna, za druge bi mogla biti neprijatna!!! Nadam se da spadate u prvu grupu!!!



13.maj 14:40: Merkur ulazi u Bika

Stani, pomiriši neki cvet uživaj u svim čulima...
13.maj 14:40: Merkur ulazi u Bika
Vreme zdravog razuma, praktičnog uma i takve komunikacije. Nešto sporije se misli i govori, "sporije se prelazi na stvar". Trebaće malo vremena da se donesu neke odluke. Dok se "obrade" sve informacije kroz sva čula (i miris i ukus :-). Dakle sve je dobro ako može okom da se vidi, pomiriše, dodirne... Nije ovaj Merkur lenj, samo je temeljan....On je vrlo senzualančula su ovde najvažnija, ona će obojiti i svaku komunikaciju. Možda je malo tvrdoglav, ali je zato odličan za poslove, finanasije. Vrlo je realan. Ljudi sa Merkurom u Biku govore polako,  imaju lep melodičan glas, talentovani su za neki vid umetnosti. Svaki korak pažljivo isplaniran, ovde je bitan cilj do koga dolaze polako ali sigurno. 
Brzi Merkur u sporom Biku. Merkur je opušten, fleksibilan. Bik to sigurno nije. Bik će Merkura prizemljiti, usporiti.... Što uopšte ne mora da bude loše. Spojićemo se za prirodom, svim čulima, posebno čulom vida i mirisa :-)). Na mentalnom planu više realnosti i praktičnosti. Um (Merkur) odlučan, istrajan, uporan, stabilan (Bik). Razmišljanje, komunikacija o novcu, materijalnim stvarima i potrebama, zapravo o svim praktičnim stvarima, rešavanje problema na praktičan način. Merkur u Biku donosi bolju koncentraciju (Bik - fiksni znak), sporost i istrajnost (Bik - zemljani znak). Nije konfliktan jer je pomalo pasivan. Govoriće se kada za to postoji valjan razlog...


..........
15.maj 13:48: Mlad Mesec u Biku na 24*
15.maj 17:16: Uran ulazi u Bika
16.maj 06:54: Mars ulazi u Vodoliju
16.maj 09:03: Mars kvadrat Uran
18.maj 18:48: Merkur trigon Saturn
19.maj 15:10: Venera ulazi u Raka
19.maj 19:30: Venera sekstil Uran



15.maj 13:48: Mlad Mesec u Biku 

Novi početak usred proleća...
15.maj 13:48: Mlad Mesec u Biku 
Mesec i Sunce u Biku na 24*
Mlad Mesec i energija Bika su tu da nas prizemlje, vrate čulima, tu je i da otkrijemo gde nam je potrebno više sigurnosti, bezbednosti, praktičnosti... Gde smo "zapeli" u kojoj vrsti (svako svojoj) rutine, učmalosti, ustajalosti.....Od danas kreće novi ciklus (Mlad Mesec), na nama je da se povežemo sa onim što je u nama, u našim dušama (Mesec) i srcima (Sunce). Da utvrdimo koje su naše potrebe u smislu energije Bika.....emotivne, materijalne, imovinske, tu je i novac, posao (obično idu jedno sa drugim), to su i lične (unutrašnje) vrednosti, vrednosti prema spolja.... sve u smislu šta je vredno a šta više nije.... Zadržati nešto ili nešto pustiti....Ovde je i jedno od pitanja....pitanje zahvalnosti prema onome što imamo... Koliko smo i da li smo zahvalni....
Vreme setve....
Ali da bi nešto posejali potrebno je "pripremiti zemlju", očistiti je od korova, nađubriti, možda i preorati.....i tek onda dolazi setva. A žetva, pa kada dođe vreme za to, ubiranje ploda-plodova...kada za to dođe vreme. Za sve je potrebno vreme...kako u prirodi tako i u stvarnom životu. A kako ćete da žanjete tradicionalno srpom, kosom...ili moderno nekim tehničkim pomagalima kombajn, traktor... to zavisi od vas.....:-))))
U svakom slučaju želim vam uspešnu setvu i još uspešniju žetvu!!!!



Uran u Biku
15.maj 17:16: Uran ulazi u Bika
Koliko je bitan ovaj događaj, govori i to što sam o ulasku Urana u Bika pisala u novembru 2017.
Uran menja znak na svakih sedam godina....posle sedam godina boravka u Ovnu, očekuje nas sledećih sedam godina u Biku!!!
Mirna je energija Bika, fiksna (središnji mesec proleća), energija zemlje (praktična, pouzdana, senzualna), pasivna...Energija Bika predstavlja ono što možemo da dodirnemo i opipamo. Vladar Bika je Venera!!! Ključna reč za ovu energiju je: stabilnost, fraza: ja imam!!! Ulaskom Urana u ovu energiju može doći do potresa ove mirne energije...Mada možda energija Bika bar donekle umiri silovitu energiju Urana! Ostaje nam da saznamo i globalno i lično kakav će uticaj imati ova energija!!!
Izazovi u sistemu vrednosti..
Ukratko energija Bika predstavlja naš odnos prema emotivnoj i materijalnoj sigurnosti i bezbednosti! Ova tema će biti posebno bitna ulaskom Urana u ovaj znak!!! Potres ili sigurnost? Promena neka svakako. Kakava, zavisiće od aspekata koje će Uran praviti sa našim natalnim planetama (lični uticaj), kao i od aspekata koje će u tranzitu praviti sa ostalim tranzitnim planetama (globalni i lični uticaj)!!!
Svakako ulazak Urana u Bika donosi period velikih uzbuđenja, nepredvidljivih događaja....i generalno su mogući razni potresi, vulkanske erupcije, poplave, suše i druge prirodne nepogode...Moguće su i revolucije, protesti, reforme....
Bik vlada zemljom, prirodnim resursima, hranom, vrednostima, novcem....Bik je i prirodni vladar 2.kuće (vrednosti, novac, lična zarada...)...Hoće li Uran da nas i pojednačno i globalno natera da više vodimo računa o zemlji, ekološkim sistemima, prirodnim resursima....Hoćemo li se pobuiti protiv GMO hrane... Da li će organska hrana i dalje biti dostupna samo onima koji to sebi mogu da priušte - kupe....Hoćemo li više pažnje posvetiti generalno ishrani, problemima koje ishrana donosi...Spora, tradicionalna hrana (Bik) protiv brze hrane (Uran)....ili će biti obrnuto? Hoće li Uran pokazati svoju pozitivnu stranu kroz nova otkrića, novu tehnologiju, izume, patente, originalnost, nauku, tehnologiju...ali i kroz potrebu za slobodom i oslobađanjem
O finansijskom aspektu Urana u Biku već sam pisala....i ta tema će biti sve prisutna!!!
Bik pruža sigurnost, stabilnost....  i emotivnu i materijalnu...voli polako i sporo....Uran voli uzbuđenje, nešto novo, voli promene, iznenađenja....Da li oni mogu zajedno...:-))), moraće....da li će uspeti da se priviknu i prilagode jedan drugome....Ostaje nam da saznamo!!!
Šta bi ova energija globalno mogla da iznedri? Meni na pamet padaju automobili na električnu energiju...neki noviteti u avioindustriji, o virtuelnom novcu sam već pisala, u međuvremenu sam mnogo toga saznala o bitcoinu....
Generalno....imaćemo priliku da u narednih sedam godina spoznamo vrednost, cenu (Bik) slobode, nezavisnosti (Uran)...
Ulaskom Urana u Bika iza nas ostaje serija od sedam kvadrata Urana i Plutona! Srećom pa je tako!
Aspekti koji nas čekaju sa Uranom u Biku:
15.decembra 2019. Jupiter u Jarcu trigon RxUran u Biku na 2*
17.januar 2021. Jupiter u Vodoliji kvadrat Uran u Biku na 6*
Od februara do decembra tri puta 2021. Saturn u Vodoliji kvadrat Uran u Biku 
17.februara 2022 Jupiter u Ribama sekstil Uran u Biku na 12*......itd...



16.maj 06:54: Mars ulazi u Vodoliju

"I'll take you...Right into the Danger Zone"....♪ ♫ ♥ ♪ ♫...
16.maj 06:54: Mars ulazi u Vodoliju
Mars je u Jarcu od 17.marta 2018, i poprilično nas je namučio u ovoj energiji. Mislim da ćemo još dugo pamtiti njegovu konjukciju sa Saturnom i Plutonom. Kada Mars pređe u Vodoliju eto nama jedne sasvim drugačije energije....I da vam unapred kažem nema opuštanja!
Energija iznenađenja, promena...Ljutnja i bes koji nisu trajni... To su i grupe ljutih (besnih) ljudi, okupljanje ljudi koji su nezadovoljni nečim, seksualna eksperimentisanja... Mars ovde dobija posebnu energiju gde je intelekt u prvom planu, ideje i ideali su ispred strasti... Sa ovakvim Marsom manje se brinemo i borimo za sebe više za druge, za prijatelje i neke grupe... Ovaj Mars voli da eksperimentiše i problemima pristupa na drugačiji način nego što bi se to na prvi pogled očekivalo od njega... Mars je ovde sa ovom energijom hrabar, neprilagodljiv, eksplozivan... Očas posla može da eksplodira a sve zahvaljujući Uranu koji vlada ovim znakom (Vodolija). Nema mira ovaj Mars. Rizik mu je jako blizak...U vreme ovog tranzita mnogi od nas će biti zainteresovani za neki oblik tehnike, elektroniku, vazduhoplovstvo :-). Dok Mars bude prolazio ovim znakom više ćemo biti okrenuti društvu, druženju, nekim grupama.... tu će se najviše trošiti energija, porodični život bar kada je ovaj Mars u pitanju nije opcija... Više se bori za interese grupe. Žene dok traje ovaj tranzit bićete zainteresovane za ekscentrične muškarce, avanturiste, koji ili se bave ili su zainteresovani za neke tehničke stvari i nauke...možda se pojavi i neki stranac :-). "Za tebe sam ja sad stranac u noći"....♪ ♫ ♥ ♪ ♫...
Generalno sa ovakvim Marsom mi ćemo biti timski igrači...manje zainteresovani za lične stvari!!!
Šta možemo da očekujemo sa Marsom u tranzitu kroz Vodoliju: originalnost i jedinstvenost u preduzimanju akcija, potrebu za nezavisnošću, slobodoumnost, progresivnost, ali i tvrdoglavost, "put kojim se ređe ide", fizičku nervozu, pobunu, buntovništvo, trošenje energije više na mentalne i intelektualne poslve i projekte, kreatinost u akcijama, ekstremne sportove, dobru organizaciju, liderstvo, nešto novo i uzbudljivo kada su strasti i sex u pitanju, sex "preko interneta" :-)), eksperimentisanje u odnosima (nešto novo i neobično, drugačije), nekonvencionalni odnosi, "otvorene" veze, ugrožena vernost ako se oseti dosada, druženje, društvenost, društvene mreže, učlanjenje u neke grupe, energija koja se troši na prijatelje ili se puni kroz prijatelje, humanitarni rad, interesovanje za tehniku, kompjutere, telefone, internet, astologiju....čuvati zglobove, nervni sistem...
Mars će od 12.maja biti u retrogradnoj senci (sa 28*Jarca)
⭐Mars će boraviti u Vodoliji do 13.avgusta kada će (ponovo) ući u Jarca!!!
Retrogradan će biti od 26.juna (sa 9* Vodolije), direktan će biti od 27.avgusta (sa 28* Jarca)
11.septembra ponovo ulazi u Vodoliju!!!
08.oktobra izlazi iz retrogradne senke (sa 9* Vodolije)



16.maj 09:03: Mars kvadrat Uran

Eksplozija....
16.maj 09:03: Mars kvadrat Uran
Mars u Vodoliji, Uran u Biku na 0*
Ovo je njihov prvi kvadrat....od kako je Uran ušao u Bika...
Eksplozija....stvarna, u prenosnom smislu te reči, tek eksplozija. Nek pripaze oni sa inače kratkim fitiljima :-). Šta zapravo hoće ova energija od nas? Ako ne prepoznamo potrebu za promenom možemo osetiti svojevrsan nemir i nervozu... najblaže rečeno. Ako ste se "uspavali", ako vas je uhvatila "paučina" rutine... možda vas planeta akcije i planeta promena razdrmaju... 
Vazduh i zemlja....kombinacija energija koje se ne slažu najbolje....
Rizik je drugi naziv za ovaj aspekt... samo pazite da vas ne gurne preko ivice... Kakav bi to pad bio... Fizički i psihički (nervi) nivo energije ovde je poprilično teško kontrolisati.... ipak pokušajte!!! Mnogo toga bi moglo da pođe naopako, u svakom slučaju onako kako ne biste želeli... a teško da nešto povodom toga možete da uradite jer faktor iznenađenja - Uran ovde je izvestan! Inače teški karakteri sada na iskušenju... tvrdoglavost, frustracija odlike ovog aspekta... mada čak i ako niste inače skloni ovim osobinama... Mogući iznenadni izlivi besa, nervoze, toliki da možete šokirati i druge ali i sebe... ono što je sigurno je da će mnogi kasnije zažaliti zbog takvog ponašanja. Zbog impulsivnosti, nestrpljivosti, nesmotrenosi (Uran) u svojim akcijama (Mars) mogli bi biti skloni nezgodama... Posebno treba obratiti pažnju prilikom rukovanja sa mašinama, vozilima, električnim uređajima... 
Svuda oko nas u vreme ovog tranzita tvrdoglavi ljudi, bundžije... ekscentrici... nervno rastrojeni, egoistični. U najboljem slučaju zajedljivi ili samo neraspoloženi... Problemi (Mars) sa prijateljima (Uran), ali poremećeni odnosi i sa drugima iz okruženja... Problemi u odnosima sa autoritetima (pobuna protiv njih). Ovde je potrebno puno samokontrole... kloniti se potencionalno kriznih situacija, svađa, sukoba... jer ova energija traži svoje kanale za pražnjenje... Ipak teže od tog psihičkog problema su mogući fizički problemi... povrede, nezgode i slično... 
Sledeći kvadrat Marsa i Urana je 02.avgusta 2018. RxMars u Vodoliji, Uran u Biku na 2*


18.maj 18:48: Merkur trigon Saturn


"Mislim dakle postojim"...
18.maj 18:48: Merkur trigon Saturn
Merkur u Biku, RxSaturn u Jarcu na 8*
Posle onog kvadrata Merkura u Ovnu sa Saturnom, sada nešto sasvim drugačije...U odnosu (trigon) su dve energije zemlje - Bik i Jarac, oni se slažu i vole...tako da je sada priča drugačija
Nešto lepo....Lepa vest na zvezdanom nebu!!!
Najviše će se ovoj vesti obradovati oni koji rade, zaposleni, poslovni ljudi, karijeristi :)).Obradovaće se i svi ostali....jer ovo je aspekt MUDROSTI!!! Pre svega i iznad svega ova energija donosi dobru koncentraciju, što je odlično kada znamo da neki teški aspekti i dalje rade!!! Koncentracija u životu (svakodnevnom) u radu, u vožnji...Oni koji kreću na put, ako uče, polažu ispite (posebno one zaostale RxSaturn), ova energja će im pomoći...
Ovo je energija gde uz dobru organizaciju možete srediti dokumente, račune...Sredite arhivu...Obavite ozbiljne poslovne razgovore, nedovršene razgovore  (RxSaturn), posebno oko nekog novca...Pošaljite pisma, poruke....Mladi (Merkur) razgovarajte sa starijim iskusnijim ljudima....upijajte znanje i mudrost (RxSaturn u Jarcu)!!!
Možete i doneti neke bitne odluke....u vezi posla, karijere...
Ovaj aspekt je imao René Descartes (Cogito ergo sum)...



19.maj 15:10: Venera ulazi u Raka

"Biće sve u redu..." 
19.maj 15:10: Venera ulazi u Raka
Posle vremena provedenog u energiji Blizanaca, došlo je vreme da se Venera malo skrasiRak vlada domom, porodicom, porodičnim odnosima, domovinom, privatnim stvarima, korenima, prošlošću...Ovaj tranzit Venere će kod mnogih doneti potrebu da se skrase...
Veneri neće biti loše u ovom znaku, dobiće potrebu da neguje, zaštiti druge ali i sebe (Rakovska samo-zaštita)... postaće opreznija. Dobra je ovo energija da se porodični odnosi srede i stablizuju, dabra je i za bolji odnos sa ženama: majkom, suprugom, sestrom, tetkom...
Možda je vreme i za uspomene, porodičnu prošlost i korene. Ono kada se prelistavaju porodični albumi, kada dođu momenti nostalgije (oni daleko od doma svog), kada se setimo onih koji nisu više živi a bez kojih ni mi danas ne bi postojali.... Ognjišta odavno nema u kućama, možda ponegde koji kamin, ali zapravo ognjište je sećanje.....ognjište koje nosimo u genima....
Venera u Raku je plodna!!! Vreme je za bebe! U ovom periodu smo "viđeni" za moguće emotivne uspone i padove, a emocije postaju pojačene, osetljive i vrlo upečetljive. Postajemo nežniji, romantičniji, posvećeniji, topliji... ♥♥ Ljubav ćemo pokazivati baš kroz posvećenost nekome, brigu, i zabrinutost. A najbolje ćemo se osećati kada nam emocije pružaju sigurnost i bezbednost!!! Pod uticajem ove Venere u odnosima će biti puno razumevanja, posebno prema suprotnom polu. Ovo je i toplina u domu (Rak-dom). Vreme za domaćinska jela, za porodične ručkove ili večere, za maminu ili bakinu kuhinju....Možda i za učenje kulinarskih veština....
Ako ste te sreće u vreme ovog tranzita možete upoznati idealnog bračnog partnera (domaćinskog :-). Samo da me kasnije ne bi prozivali, da se ovo dogodi potrebno je da se slože još neke kockice, a ne samo da Venera prolazi kroz ovaj znak. Ako ste već u braku, predstoje vam lepi dani, naravno ako nemate neki kvadrat ili opoziciju pride...
Dok ovaj tranzit traje više ćete želeti da vreme provodite u kući, bar kada su emocije u pitanju, želećete da ugostite tog "nekog" ili "neku", sa dobrom hranom, vinom...romantičnom večerom, muzikom... Što ne treba da vas čudi, dugo je Venera bila u fazonu druženja, komuniciranja, lepršanja, došlo vreme da se malo skrasi, vreme je bilo da dođe kući (Rak). Poručuje ova Venera da ste stigli kući, da ste zbrinuti i da će sve biti u redu :-)). Kad ste bili mali roditelji su često vam upravo to govorili "Biće sve u redu", sada lako možete poželeti da to nekome kažete ili da vi čujete od nekog ♥. Za razliku od Venere u Blizancima, ova Venera nije puno pričljiva, više je za neverbalnu komunikaciju :-))), da upravo na to mislim što ste i sami pomislili....Ova Venera čita kroz izraz lica, mimiku, gestove....često "čita između redova"...
Tranzit Venere kroz Raka osetiće pozitivno vi koji imate znak, podznak ili Nat Veneru u vodenom znaku: Rak, Škorpija, Ribe, ali i vi koji imate znak, podznak ili Nat Veneru u zemljanom znaku: Bik, Devica, Jarac....


Venera u Raku, Uran u Biku na 0*

Originalna ljubav....
19.maj 19:30: Venera sekstil Uran
Venera u Raku, Uran u Biku na 0*
Dokle je Uran bio u Ovnu mogao je da bude u sekstilu samo sa Venerom u Blizancima ili u Vodoliji! Dokle bude Uran boravio u Biku, narednih sedam godina može da bude u sekstilu sa Venerom u Raku (kao sada) ali i sa Venerom u Ribama...Venera sekstil Uran ima svoju energiju, znakovi u kojima se oni nalaze takođe imaju svoju priču.
Ovo je kratkotrajan aspekt, ali aspekt sa kojim se obično: rizikuje, prihvataju neobične, drugačije stvari, situacije, ljudi (Uran). Neobično, drugačije, originalno (Uran) povezano sa emocijama (Venera), ljubavnim dešavanjima (Venera), ali i sa vrednostima, novcem (takođe Venera). Mnogi će osetiti potrebu da eksperimentišu. Odličan period za tehniku, kompjutere, internet, elektroniku, umetnost, grupna dešavanja. Uživanja, zabava, druženje, emocije.....pojavljuju se tamo gde se najmanje nadate ili očekujete. Neko  će se iznenada zaljubiti, naravno ako ima podršku ostalih planeta u svom horoskopu, neko će promeniti nešto u izgledu, ofarbati kosu u neku ludu boju, neko će kupiti cipele ali ne obične već one koje koje skreću pogled na sebe, neko će kupiti karmin ali ne onaj u trendu... već onaj koji zove na poljubac... Ali većina bi uglavnom mogla da doživi neko ljubavno uzbuđenje, radost... Čula i osećanja su pojačana... Neko će da "vodi ljubav preko žice".... Internet ljubav cveta....
Ovaj sekstil Venere i Urana dešava se samo što su planete promenile znak, prvo Uran - 15.maja, pa onda i Venera - 19.maj...obe planete su na 0*....vrlo je moguće da će mnogi osetiti ovu energiju, kao neku vrstu pozitivne (sekstil) promene!!! I Bik i Rak govore o nekoj vrsti sigurnosti i bezbednosti...Uran jeste nepredvidljiv, ali ovde se radi o mogućim pozitivnim iznenađenjima!!!
Sledeći sekstil ovih planeta je 27.marta 2019. Venera u Ribama, Uran u Biku na 1*


..........

21.maj 04:14: Sunce ulazi u Blizance
23.maj 04:13: Merkur sekstil Neptun
23.maj 07:53: Merkur opozicija Jupiter
24.maj 04:39: Sunce trigon Mars
25.maj 11:52: Jupiter trigon Neptun
25.maj 15:37: Merkur trigon Pluton
26.maj 08:39: Venera opozicija Saturn


Srećan rođendan Blizanci...
21.maj 04:14: Sunce ulazi u Blizance
Sunce prelazi u Blizance i kreće vladavina Blizanaca!!!
Sunce će boraviti u Blizancima do 21.juna!!!

23.maj 04:13: Merkur sekstil Neptun

Malo intuicije, mašte, kreativnosti...
23.maj 04:13: Merkur sekstil Neptun
Merkur u Biku, Neptun u Ribama na 16*
Inspiracija je tu.... i intuicija.... tu je i mašta, baš ona koja može svašta :)). Kreativnost u usponu, slike u bojama, boje svuda oko nas...Pustite Neptunu da mašta za vas... Dancing with The Muse
Nije ovo aspekt za svakodnevne poslove, već za odmor i opuštanje, naravno ko to sebi može da priušti. Ali i oni koji to ne mogu, danas i još nekoliko dana moći će da sanjaju svoje snove i na javi... Možda nećete imati potrebu da postavljate pitanja, jer nekako na neki način znaćete odgovore. Danas gotovo da ćete moći rečima da slikate slike. Posmatrajte ljude... možete da saznate nešto više o njima, ali i o sebi. Gledajte, posmatrajte, moći ćete da "čitate" govor tela, slušajte šta vam govore posebno ono "između redova" ovakva energija Merkura i Neptuna će vam pomoći.
Misli, reči stabilne (Merkur u Biku) ali sa pozivom da zarone duboko u vode mističnih Riba (Neptun u Ribama). Ili je ovde reč o mističnim vodama Riba koje natapaju stabilnu zemlju Bika, kako god tek prija im tako zajednovoli zemlja vodu. Zapišite snove koje budete sanjali, ti snovi vam mogu reći mnogo toga. Umetnici se bude, ali i  muze, vi drugi možda budete nečija muza, inspiracija, muzičari ovo je vaše vreme, naravno ako ste budni posle burne noći i vi pisci, glumci, fotografi i svi drugi kreativci, ovo je tranzit kao "poručen" za vas.  Svi ostali sanjajte (Neptun), zaronite u svoje snove (Ribe), vaši snovi mogu postati realni, što više mislite (Merkur) na njih, pričate (Merkur) o njima možda i postanu realni (Bik)...


23.maj 07:53: Merkur opozicija Jupiter

Iz krajnosti u krajnost....
23.maj 07:53: Merkur opozicija Jupiter
Merkur u Biku, RxJupiter u Škorpiji na 16*
Istog dana dva različita aspekta sa Merkurom u Biku!!! Dok nam jedan nudi maštu i inspiraciju, drugi nas navodi na raznorazna preterivanja....

Merkur opozicija Jupiter: moguća su razna preterivanja. Od preteranog optimizma do preteranog pesimizma. Ovde je bitno i kako vi inače gledate na život, svet i okolinu. Da li ste izvorno (natalno) optimista ili pesimista. Jupiter ima energiju širenja i u pozitivnom i u negativnom smislu!!! Ovde su moguće razne krajnosti!!!
Ne obraća se ovde puno ni na detalje. Budite oprezni neko vreme u sferi obrazovanja, zakona, pravde, morala... Pripazite da se ne "izgubite" u moru informacija, da ne preterate sa nekim izjavama...Ovo su velike (Jupiter) ideje (Merkur)... možda su i vezane za prošlost (retrogradni Jupiter). Ako se usred sređivanja nekih papira i dokumenata pripazite malo, pripazite i ako idete na neki put opet na papire i dokumenta, ali i na novac...Pripazite i na hranu i na to šta jedete i koliko jedete...ali i pijete :))).
Teško je sa ovim tranzitom doći do neke istine, razdvojiti istinu od fikcije, stvarnost od fantazije. Teško je i skoncentrisati se na jednu stvar, um "skače" sa jedne stvari na drugu....


24.maj 04:39: Sunce trigon Mars

Hiperaktivnost....

24.maj 04:39: Sunce trigon Mars
Sunce u Blizancima, Mars u Vodoliji na 3*
Nekome će ova energija doneti samopouzdanje, entuzijazam, hrabrost, nekome odlučnost, nekome samo višak energije (mada od viška ne boli glava :-). Odlična energija za početak nekog posla; više samopouzdanja, inicjative, veće šanse za uspeh u nekom poslu...Lepa energija za druženje, komunikaciju....sve nešto neobično i drugačije, originalno....Ako morate ili imate potrebu da nekog inpresionirate, evo prilike...možda šefa, direktora, oca, momka...(Sunce, Mars). Ovo je i jak sexualni potencijal...
Muškarci (Sunce, Mars) hiperaktivni :))


25.maj 11:52: Jupiter trigon Neptun
"Možda postoji molitva koja sve rešava i sve prašta"...
25.maj 11:52: Jupiter trigon Neptun
RxJupiter u Škorpiji, Neptun u Ribama na 16*
Imali smo već ovaj aspekt: 03.Decembara 2017. Jupiter trigon Neptun na 11*, obe planete direktne.
Ovaj sada je drugi po redu, sada je Jupiter retrogradan, Neptun direktan na 16*!!! Očekuje nas još jedan 19.avgusta Jupiter direktan, Neptun retrogradan na 15*!!! Ono što je krenulo u decembru prošle godine, sada ima drugu šansu i mogućnost....ostaje nam i treća sreća!!!
Pogledajte u kojim kućama vam se nalaze RxJupiter u Škorpiji i Neptun u Ribama...sve se dešava na oko 11*-16*!!! Te kuće su oblasti života pod uticajem ove zaista lepe energije!!!
25.maj 15:37: Merkur trigon Pluton

Mentalna snaga...
25.maj 15:37: Merkur trigon Pluton
Merkur u Biku, RxPluton u Jarcu na 21*

Ovde imamo jednu moćnu energiju, energiju gde su misli, reči, komunikacija (Merkur) potpomognuti jakom energijom Plutona...Ovo je energija mentalne snage....reči će imati moć!!! 

Inteligentno ćemo koristiti snagu, sa ovim aspektom moguće je uticati na druge (pozitivno jer je trigon u pitanju). Sa ovim aspektom lakše je proceniti stvari, imaćemo bolji uvid u neke stvari, lakše usmeriti pažnju...Sa ovom energijom raste i ubedljivost, predanost ali i lukavost (bez obzira što je trigon u pitanju). Komunikacija (Merkur) može da bude intimnija nego obično, dublja (Pluton). Neko će biti sklon psihoanalizi, a neko će biti detektivski raspoložen :-)).Najkraće što se može reći za ovaj aspekt je: poniranje u suštinu, u dubinu....., ali i prodranje u neke tajne, tajne života ili vaše tajne....


Ovde su prisutne dve energije zemlje Bik i Jarac. Dve praktične energije koje su usmerene na emotivnu i materijalnu sigurnost (Bik) i karijeru, profesiju, uspeh, status, ego...(Jarac). Tu su negde i događaji ili psihološki uticaj ovog trigona.... Ukratko: Merkur predstavlja misao, reč, komunikaciju...., Pluton regeneraciju, transformaciju, obnovu, prekretnicu, strast...Pluton je retrogradan, pa je moguća i neka prošlost, retrospekcija, vraćanje mislima unazad....
Merkur/Pluton: tajanstvene misli, detektivi, detektivske misli, moćne misli i reči, i ćutnjem se mnogo kaže, srž stvari, duboke misli, istraživačke misli, reči koje leče, transformišu, regenerišu, lekovita komunikacija, razmišljanje i priča o sexu :-))), strastvena komunikacija, otkrivanje duboko zakopanih tajni, rešavanje neke misterije, istraživačko pisanje, odluka da se nešto menja (suštinski).....

26.maj 08:39: Venera opozicija Saturn

 "Oprosti, što ti stvaram jad"
26.maj 08:39: Venera opozicija Saturn
Venera u Raku, RxSaturn u Jarcu na 8*
Ovaj mesec je krenuo sa inkonjukcijom Venere u Blizancima i RxSaturna u Jarcu!!! Već sam napisala da je ta inkonjukcija između trigona Venera u Biku i Saturna u Jarcu 07.aprila i ove sada opozicije Venere u Raku i RxSaturna u Jarcu!!! Napisala sam i da će oko 26.maja zapravo biti neka vrsta razrešenja - perioda prilagođavanja (inkonjukcija)!!!
Venera je bila u Biku lepo se slagala sa Saturnom (trigon), onda je bila u Blizancima i nije se najbolje slagala sa Saturnom (inkonjukcija) i sada na kraju ovog ciklusa Venera u Raku se uopšte ne slaže sa Saturnom u Jarcu (opozicija). Nalaze se jedan nasuprot drugog i posmatraju se nekako "preko nišana"... Za nekog ova opozicija može značiti emotivno i fizičko razdvajanje, za nekog kraj...za mnoge ova opozicija će biti još jedno iskušenje i testiranje....
Kad god je ovaj aspekt na nebu ja se setim pesme Slađane Milošević "Oprosti, što ti stvaram jad"... i setim se nekog ko taj aspekt ima u svom natalnom i koliko je on težak i za one koji ga imaju ali i za one koji su u nekoj vezi sa njima... Sada je ovaj aspekt u tranzitu.....
Da li dobijamo koliko pružamo? Dužnost, obaveze, ambicije ili ljubav, društvenost, šta izabrati? Možda vas obuzme samo neko osećanje tuge, izolovanosti, nevoljenosti? Problemi sa partnerom zbog finansija, možda on radi previše, možda je hladniji nego obično, ne želi bliskost... fizičko i emotivno razdvajanje, neko se povlači... odnos hladniji nego inače.. zapravo toplo - hladno... Ili je u vama samima neki strah, da li ste voljeni, strah od bliskosti, sumnje, nezadovojstvo...otuda i povlačenje i možda tuga. Ponekad sami sebi smo najgori neprijatelji...Kako god tek ovo je kraći period zahlađenja u odnosima...za one koji su u vezi, ali i oni koji su sami još i više osećaju ovaj tranzit..., još i više osećaju prazinu i nevoljenost!!! Ovo je svojevrstan test emotivnog stanja...i test snage i izdržljivosti... Dobar trenutak u kome ne treba da tražite krivca, pogotovo da krivac nikako nije samo jedna strana... bitno je i da ne upadnete u zamku samosažaljenja...Radije napravite predah, odmorite se...

..........
29.maj 16:19: Pun Mesec u Strelcu na 8*
30.maj 01:48: Merkur ulazi u Blizance


29.maj 16:19: Pun Mesec u Strelcu

"
Uvek gađaj Mesec
Čak i ako promašiš, završićeš među zvezdama"
29.maj 16:19: Pun Mesec u Strelcu
Sunce u Blizancima, Mesec u Strelcu na 8*
Mesec u Strelcu u opoziciji sa Suncem u Blizancima. Mesec u Strelcu "viši um" i Sunce u Blizancima "niži um", gde Blizanci hoće da mislimo logički a Strelac nas ubeđuje da mislimo šire i intuitivno, Blizancima je lepo u neposrednom okruženju, već poznatom, Strelac bi da nas natera da se odvažimo i istražujemo šire i dalje. I kao i uvek kada je opozicija u pitanju, što Pun Mesec i jeste, ne treba "izabrati" ni jednu od ovih strana, potrebna je ravnoteža da bi imali mir. Opredeljivanje za bilo koju stranu nije dobro po nas, samo balans između ove dve energije!!! Sa jedne strane je volja (Sunce), sa druge strane duša (Mesec)i nije lako izboriti se naletom ovih energija, gde svaka vuče na svoju stranu. Šta zapravo ovaj Pun Mesec hoće od nas, saznaćemo u narednim nekoliko nedelja....
Krize su moguće, krize svesti, iznenadnog nedostatka svesti u našim životima, a sve je vrlo povezano sa kućama u kojima se ova opozicija nalazi i oblastima života koje te kuće predstavljaju u našim horoskopima. Gde god da se nalazi ova opozicija sve je nekako "nabijeno" emocijama, pomalo dramatično, napeto, odnosi mogu biti teški, posebno u komunikaciji jer u igri su Blizanci. Mada rezultat posle početnog haosa može biti i pozitivan, jer sve ovo što se događa može nas usmeriti na neku pozitivnu akciju......ako budemo dobro kanalisali ove dve ogromne energije!!!
Ovaj Pun Mesec će nešto više uticati na Blizance, Strelčeve, Device i Ribe, ali i na sve ostale ako na tim tačkama (stepenima) imaju lične planete......
Da vas podsetim Pun Mesec je kulminativna faza, završetak nečega (planova, poslova....), kraj jednog ciklusa, zastoj pa je organizmu potreban odmor, energija se ovde prazni!!! Idemo ispočetka!

30.maj 01:48: Merkur ulazi u Blizance

Let's talk about it...
30.maj 01:48: Merkur ulazi u Blizance
Merkur je u Blizancima kod kuće, voli tu da boravi. Bik ga je malo usporio, smorio :)),  sada će da pokaže sve šta ume. Protok informacija će biti nešto brži. Kad kažemo Merkur mislimo komunikacija, kada kažemo Merkur u Blizancima mislimo na "komunikaciju na kvadrat" :-))).Postajemo radoznaliji, druželjubiviji, komunikativniji. Radićemo više stvari odjednom, sve će nas interesovati, ideje će se nizati jedna za drugom. I oni koji ne vole da pričaju pričaće......priča radi priče. Reči kao u pesmi postaju "igračke". Razmišljaćemo jasno i precizno i brzo. Želećemo da budemo dobro informisani....
Ovo je vreme za čitanje, učenje, možda sada krenete sa učenjem stranog jezika koje ste odlagali već neko vreme, možda i za časove vožnje, polaganje ispita, čitanje knjige koju već neko vreme merkate. Komuniciraćete lakše nego obično, razmenjivati ideje, misli, informacije, družićete se sa svima ali nešto više sa mađim ljudima. Humor, duhovitost su deo ove priče.....Ovo je odličan period za one koji se inače bave rečima, kroz govor, pisanje, za one koji se bave saobraćajem, dobar period za sve nas za neki kraći put, izlet, šetnju. Moguća neka promena, nešto duplo. 
Kuća a sa njom i ta oblast života koja je u Blizancima i kojom prolazi (tranzitira) ovaj Merkur imaće energiju Blizanaca i (po)nešto od gore napisanog biće aktuelno u periodu ovog tranzita. Ako su aspekti dobri uglavnom će sve biti kao gore opisano, ako su aspekti nešto komplikovaniji možda se tu nešto i "pokvari" i ne završite sve započeto, budete pomalo površni, osetite nedostatak koncentracije...


U maju jos uvek zriju komšijske bašte,

ali trešnje i zelene kajsije kradu druga deca.



Neki novi klinci...


Нема коментара:

Постави коментар