субота, 7. март 2020.

Subota, Saturn i njegovi aspekti....Saturn kao Životni trener...



Zvezdani(n) zapis 2825
Subota. Saturnov dan.
Saturn je u Jarcu na 28°46'

Priča nam Saturn svoju priču i kroz znak i kroz stepen do kog je stigao, najviše kroz aspekte koje pravi ili je pravio! Iza Saturna je kvadrat sa Venerom i dalje je u konjukciji sa Plutonom, napravio je kvadrat (nešto širi) sa Uranom! Na mnoge kvadrat Saturna i Venere još uvek deluje, o konjukciji Saturna i Plutona da radi nema sumnje (sada je između njih 4°). Što se tiče kvadrata Saturna i Urana on je prisutan, samo ove godine neće biti egzaktan, biće tek sledeće godine i to ni manje ni više nego tri puta, ovo je sada samo uvod, 15.februara 2021. biće prvi put egzaktan! Poslednji put smo ga imali 13.maja 2000. (prvi je bio 17.jula 1999. drugi 14.novembra 1999.)

I šta nam poručuje Saturn?
Šta nam poručuje naš Životni trener (Life Coach)
Iskušava i testira nas svojim Saturnovskim lekcijama, koje su nekima teške nekima lakše...ali smo svi na testu i individualnom i kolektivnom! Na testu su naše emocije, ljubav i ljubavne priče ali i finasije. Venera u Ovnu je nedavno aktivirala ovu konjukciju kvadratima!!!
Pred našim očima svet se menja...Megzit, Bregzit...korona virus, migranti....svima nam je jasno da život neće biti isti posle ovog tranzita!!! Krajem prošle godine i početkom ove godine puno sam pisala o ovoj konjukciji i sama sam sebi dosadila! Pročitajte ovaj tekst: Nedam da me D-Mol razvali :).....Subota, Saturnov dan....
Pisala sam i kada će ovaj aspekt biti najjači, kada će slabiti i kada će ponovo biti jak i kada će sasvim prestati njegov uticaj - OVDE! Već sam napisala da je sada između Saturna i Plutona 4°, u septembru nas očekuje 3° između!!!
Na sve ovo i taj kvadrat Saturna i Urana!!! 
Mogla sam da se setim ličnih događaja te daleke 2000. kada smo poslednji put imali ovaj aspekt! Kolektivni su bili takvi da sam sigurno da će svako pomisliti: Bilo, ne ponovilo se!
Za radoznale izguglajte - wikipedia, videćete mnogo toga i sama sam neke događaje zaboravila jer i nisu takvi da bi ih se bilo ko rado sećao!



Da nešto naučimo:
Saturnov ciklus...
Na svakih 7/8 godina nam Saturn održi neke bitne životne lekcije!  Kod mene je to bilo ovako: 21 (kvadrat sa Suncem), 29 (opozicija sa Suncem), 37 (kvadrat sa Suncem 1999.), 44 (konjukcija sa Suncem), 51 (kvadrat sa Suncem)....neki događaji su me tada obeležili (i promenili) a Saturn me naučio nekim životnim lekcijama koje ću zauvek pamtiti!!! 
Saturn nas uči kako da se suočimo sa stvarnošću i kako da pravimo "temelje" u životu....uči nas mudrošću koju stičemo iskustvom!
Svi prolazimo kroz 7 bitnih životnih faza u kojima Saturn ima najveću ulogu!!!


Saturn kvadrat Uran:
Ograničenje slobode!
Ovaj kvadrat nam uglavnom donosi promene koje ne želimo ali i teškoće kod promena koje želimo! Uglavnom je to period vrlo nezgodan i za nas lično i za globalnu situaciju! Nervoza, stres, frustracije to je ono što on donosi! Savet: Najbolje je ne forsirati promene koje želite! Promene koje se dogode protiv vaše volje, najbolje je da im se ne odupirete! U kvadratu su Saturn tradicija, "staro", nešto što dugo traje...i Uran nešto novo, drugačije...Staro i novo u sukobu! 
Sada je ovaj kvadrat tu tek da nam ukaže na nešto! Saturn je na poslednjim stepenima Jarca pred ulazak u Vodoliju (22.mart), Uran je na 3° Bika! 22.marta Saturn na 0° Vodolije, Uran na 4° Bika, osetićemo ovu energiju još jače! U junu, julu ga nećemo imati!!! Ponovo će biti aktuelan u decembru 2020. Prvi egzaktni kvadrat 15.februara 2021. (Saturn na 7° Vodolije, Uran na 7° Bika)! 
Dokle više?!? Ne ljutite se na glasnika!!! Ne bih ovaj aspekt spomenula da se on i ako ne egzaktan sve više oseća!!!



Mesec je u Lavu....
Mesec se lagano puni...
Sada je u energiji koja voli da se zabavi, uživa... odmori...U energiji koja voli žurke :), crveni tepih i lepo "perje" garderobu :-). Ova energija voli ljubav, voli romantiku....voli decu. Voli ova energija i da se igra, da probudi decu u nama...Danas nema značajnijih aspekata, ako izuzmemo inkonjukciju sa Marsom u Jarcu koja nas je dočekala posle buđenja. Moguća su razna neprijatna osećanja i događaji....ova inkonjukcija ide ka trigonu (kada Mesec pređe u Devicu) pa iz tog ugla možemo očekivati pozitivno razrešenje onog što se danas bude događalo! Kasnije će Mesec biti u inkonjukciji sa Suncem u Ribama, ova konjukcija ide ka opoziciji sa Suncem - Pun Mesec u Devici na 19° 09.marta - Bolje sprečiti nego lečiti... ka nekoj kulminaciji! Sada smo negde između, inkonjukcija nam poručuje - prilagodite se!!! Uživajte danas i sutra, pripremite se za sledeću nedelju!

Nedeljni horoskop za period od 02.marta do 09.marta...

Нема коментара:

Постави коментар