субота, 14. децембар 2019.

Nedam da me D-Mol razvali :).....Subota, Saturnov dan....


Nije dovoljno samo živeti! – reče leptir.
Potrebno je imati malo sunca, malo slobode i malo cveća!


Zvezdani(n) zapis 2743
Subota. Saturnov dan.

Saturn je u Jarcu na 19°

Od jutros Saturn je u opoziciji sa Mesecom u Raku... 
Od jutros je Mesec u opoziciji sa Saturnom, Plutonom i Venerom - D-mol je u vazduhu...
Još uvek je Saturn u konjukciji sa Venerom ali ona je sada ispred Saturna i Plutona...kao da im je "okrenula leđa"... Ostavila ih je Venera (ona je na 22°), ide dalje a za šest dana 20.decembra prelazi u Vodoliju. Na kratko se umešala čak i stala između njih, još uvek je pod njihovim uticajima (konjukcije Venera - Saturn, Venera - Pluton) ali uskoro više neće biti pod njihovim uticajima...Ostavlja ih Venera da rešavaju svoje probleme!!!

Saturn je od ranije (09.novembar)  u sekstilu sa Neptunom u Ribama - Snovi se ostvaruju....
Saturn će uskoro biti u sekstilu sa Marsom u Škorpiji - Izdržati sve...



I dalje je najinteresantniji susret sa Plutonom!!!
Sada je Saturn na 19° Pluton na 21°. Na istom stepenu biće od 06.januara na 22° u egzaktnoj konjukciji biće 12.januara 2020.
Napisala sam ranije koji su susreti - konjukcije ranije bili u  prošlosti u drugim znacima!!!
Ako idemo daleko...daleko u prošlost i istoriju videćemo da su Saturn i Pluton baš u Jarcu bili u konjukciji - u 16.veku  1518. godine ! U januaru 1518. godine Saturn i Pluton su bili u Jarcu na 4° (i Kiron je tada bio u Jarcu).
Ono što je sigurno je da je tada u 16. veku Srbija bila u sastavu Osmanskog carstva i ono što smo mi učili je da je Srbija pala pod Tursku vladavinu posle Kosovske bitke 1389. godine a da su Beograd i Smederevo pali u 16.veku...
Što se konkretno tiče te godine 1518. ono što smo svi učili je da je Nemački verski reformator Martin Luter, optužen za jeres te godine!!!
Ono što nismo učili a sada možemo da pronađemo na internetu je Plesna kuga koja se dogodila te godine...
★Naravno da ne možemo porediti to vreme i ovo sada....nemamo ni previše informacija, ja sam samo navela činjenicu da su Saturn i Pluton posldenji put bili u konjukciji u Jarcu te godine!!!



Šta možemo da očekujemo od predstojeće konjukcije:
Sada u ovom vremenu u 21.veku pet vekova posle :), ono što mi možemo globalno da očekujemo od ove konjukcije su promene u politici, vladama, granicama (više političke granice), ekonomiji...
Najbliža konjukcija koju mnogi pamte dogodila se 1982. godine ali u Vagi!!!
Pisala sam o tome ovde:

Na ličnom planu, mnogo je bitno da znate u kojoj kući će se događa i tek će se dogoditi!
Generalno kardinalni znakovi (Ovan, Vaga, Rak i Jarac) i svi vi koji imate na oko 22° planete u ovim znacima mogu očekivati nešto intezivnije dešavanja. Jarčevi najintezivnije (konjukcija), Rakovi (opozicija), Ovnovi i Vage (kvadrat)...
Vodeni znakovi Škorpije i Ribe kao i svi vi koji imate na oko 22° planete u ovim znacima možete očekivati da će vam ovaj tranzit kroz aspekt saradnje sekstil pomoći u nekim suštinskim promenama.
Relativno najbolje će proći zemljani znakovi Bikovi i Jarčevi i svi vi koji imate na oko 22° planete u ovim znacima jer će sa ovom konjukcijom biti u trigonu!
Ostali su Strelčevi i Vodolije oni su u polusekstilu (harmoničan slabiji uticaj) i Blizanci i Lavovi oni su u inkonjukciji (prilagođavanje)
Na ličnom nivou...Pluton zahteva neku suštinsku promenu, Saturn je tu da pomogne da se lakše prihvate promene koje god one bile!!!

Da se vratim na globalna dešavanja...
Ova konjukcija nagoveštava neke veće i manje napetosti. Da je već prisutna kroz uticaj svima nam je više nego jasno...pogledajte vesti:
Na korak do oružanog sukoba....Turska, Libija, Rusija, Grčka....Erdogan već "podelio" Mediteran i šta mislite zbog čega...zbog nafte, gasa....
Velika Britanija je ponovo izabrala Konzervativnu partiju -  "Hajde da završimo Bregzit", neki izbori završeni, neki izbori tek treba da se dogode...
Vulkan na Novom Zelandu......I da ne nabrajam više....

Astrološki je sasvim jasno da smo na kraju jednog ciklusa ovih planeta (Saturn konjukcija Pluton) koji je počeo 1982. godine i da smo na pragu novog ciklusa koji počinje 12.januara 2020. Taj novi ciklus u januaru biće deo velikog stelijuma u Jarcu: RxJMČ, Jupiter, Sunce, Saturn, Pluton i Merkur!!! 
Iz svega ovog januar 2020. biće neverovatno moćan mesec za započinjanje suštinskih promena i globalnih i ličnih!!! Ovu konjukciju ćemo i u septembru 2020. godine osetiti ne tako snažno kao u januaru ali ćemo je osetiti, Pluton tada na 22° Saturn na 25° (3° između njih kao što je sada), obe planete retrogradne pa će ono dovršavanje nedovršenog biti aktuelno! Jupiter će biti tu blizu njih 17°!!! Mars u to vreme retrogradan u Ovnu na istom stepenu kao i Saturn...ovo nisu baš najbolje energije...Da li će se obnoviti neki stari sukobi (Mars u Ovnu) ostaje nam da saznamo!!! Ili će se neki sadašnji sukobi tada zapravo intezivirati! U oktobru do 13.oktobra orbis između planeta će takođe biti 3° obe planete će biti direktne, Jupiter u blizini...RMars u kvadratima sa njima. Daleko je sve ovo za neke konkretnije prognoze ali sigurno neće biti lako ni na ličnom ni na globalnom planu!



★2020. je svakako jedna prelomna godina u astrološkom smislu!
U centru zbivanja biće Jupiter, Saturn i Pluton!
Godina počinje konjukcijom Saturna i Plutona u Jarcu na 22° (12.januar) a završiće se konjukcijom Jupitera i Saturna u Vodoliji na 0° (21.decembar)!!! Između ovih dešavanja tokom godine očekuju nas i konjukcije Jupitera i Plutona u Jarcu - 3 puta!!!
★Svaka konjukcija je zapravo početak novog ciklusa. 
U 2020. imamo više takvih početaka i odatle mogu da kažem da je 2020. prelomna godina i na globalnom i na ličnom planu!
Onako najkraće u 2020:
Mesečevi Čvorovi će preći u Blizance/Strelca, Saturn će na kratko boraviti u Vodoliji i tek na kraju godine preći sasvim u Vodoliju, Venera i Mars će biti retrogradni....Naravno biće i serije pomračenja (kao i svake godine)...
U pripremi je AKTUELNO NA NEBU 2020. i naravno bićete o svemu na vreme obavešteni.
I mala primedba ne ljutite se na glasnika....ne pravim ja raspored zvezda :))). Moja uloga i misija je da vas o svemu na vreme obavestim i pripremim!!!


Mesec je u Raku...
Jedan D-moll me razvali, neki bi to prosto tugom nazvali...
Od jutros je u opoziciji sa Saturnom, Plutonom i Venerom....teška neka energija za subotu, za vikend...Negde je ovo samo neraspoloženje, negde tuga, melanholija... D-Mol...prisutan...
Negde su ovo tenzije u domu, tenzije u partnerskim odnosima...
Mali savet, pokušajte da ne kompezujete tugu i nezadovoljstvo hranom, pićem.....ili lošim navikama. Ja od jutros pušim "k'o turčin" :)).

★Od 16:56 do 04:56 (nedelja) Mesec će biti u praznom hodu..

Ima i nešto dobro :), tokom dana na nebu će biti formiran Veliki Vodeni Trigon između Meseca u Raku, Marsa u Škorpiji i Neptuna u Ribama....Idealno za SPA dan. Ja upravo to planiram a da neću izaći iz kuće :). Kada, mirišljave sveće, maske za lice....knjiga koja čeka da počenma da je čitam (U znaku sudbine - Vulkan)...


Нема коментара:

Постави коментар