субота, 21. децембар 2019.

ZVEZDE U 2020.






Najvažniji astrološki događaji u 2020:

Januarska konjukcija Saturna i Plutona u Jarcu
Saturnov kraći boravak u Vodoliji od marta do jula
Venerino retrogradno kretanje
Marsovo retrogradno kretanje
Četiri Pomračenja Meseca i dva Pomračenja Sunca
Tri konjukcije Jupitera i Plutona
Tri sekstila Jupitera i Neptuna
Saturnov definitivan ulazak u Vodoliju
Jupiterov prlazak u Vodoliju
Decembarska Velika konjukcija Jupitera i Saturna u Vodoliji


U Novu Godinu ulazimo sa snažnim konjukcijama: Merkura, Jupitera, RxJMČ i Sunca u Jarcu - snažna energija zemlje, realizma, praktičnosti i potrebe da krenemo u osvajanje nekog vrha (cilja)! Tu je i konjukcija Saturna i Plutona! Konjukcija o kojoj sam na ovom blogu pisala više puta, da sam i sebi dosadila.

Koliko možete da podnesete energiju Jarca? Energiju koja favorizuje strukture, odgovornost, poslovnost, ozbiljnost, praktičnost, konvencionalnost, tradicionalnost, ekonomičnost...profesiju, karijeru, položaj, status...Jarac su i političari, poslodavci, cenzura, otac....Da vidimo ko bi mogao prvi da se javi - Rakovi - energija suprotna energiji Jarca, energija koja u prvi plan stavlja dom, porodicu, majku, majčinstvo, narodne mase, patriotizam...Nije lako Rakovima sa ovoliko energije Jarca, nije lako ni Ovnovima i Vagama, energije su u sukobu (kvadrat). Bez obzira na znak, svi vi koji imate planete u Raku, Ovnu i Vagi sigurno teže podnosite ovoliku energiju Jarca!!!

Kad se kazaljke poklope.....
U Novu Godinu ulazimo sa dva trigona Merkur trigon RxUran (30.decembar) i Jupiter trigon RxUran (15.decembar)! Tu su i opozicije Sunca (30.decembar) i Merkura (3.januar) sa RxSMČ u Raku.
Sa Mesecom u Ribama u egzaktnoj konjukciji sa Neptunom pre same ponoći!

Od planeta jedino je Uran retrogradan i naravno Mesečevi Čvorovi. 
Sve ostale planete su direktne, direktan je i Kiron!!!
Nekako nam planete poručuju da se ne osvrćemo i da idemo napred u budućnost!!! Uran jeste retrogradan ali on početkom januara usporava i već 11.januara biće direktno stacioniran!!! 
Dakle, vrlo brzo u januaru sve planete će biti direktne!!! 
Sve planete direktne od 11.januara do 17.februara
17.februara će Merkur (ko drugi) krenuti u retrogradni hod sa 12° Riba

U Novu Godinu ulazimo sa Venerom u Vodoliji i Marsom u Škorpiji. 
Venera je u gostima :) a Mars kod svoje kuće (jedne od dve, jer vlada i Škorpijom). Odlična energija za druženja i emotivna i prijateljska i grupna - Venera u Vodoliji. Možda se neko iznenada i zaljubi :) u novogodišnjoj noći ili u januaru Odlična energija za strast, intezivna osećanja i želje u stilu "sve ili ništa" - Mars u Škorpiji. Mars već 03.januara prelazi u Strelca a 05.januara pravi trigon sa Kironom u Ovnu! Venera u Vodoliji nema aspekte u novogodišnjoj noći, prvi aspekt je tek 16.januara!!!


★★★
Nastavićemo godinu sa Jupiterom u Jarcu.
Sve što je nagovestio od ulaska u Jarca 02.decembra 2019.. biće aktuelno do skoro kraja ove godine (do 19.decembra)!!! Nastaviće Jupiter da širi naše vidike, naš pogled na svet, sreću, optimizam...sve u vezi putovanja, obrazovanja, vere, zakona, pravde, morala...blagostanja, istine! Sa Jupiterom u Jarcu sve ovo ima dozu praktičnosti, realnosti i čvrstog tla...I zapamtite: "Što je teži uspon uz brdo, to je bolji pogled sa vrha"
Aspekti (dugotrajni) Jupitera u 2020.
Za razliku od prošle godine kada je sa Neptunom u Ribama bio u kvadratu, ove godine će Jupiter biti u sekstilu sa Neptunom tri puta!!! Biće Jupiter i u veoma snažnim konjukcijama tri puta sa Plutonom u Jarcu. Jupiter i Saturn će biti u  istom znaku u Jarcu ali neće biti u egzaktnoj konjukciji! Najviše će se približiti krajem 2020. U decembru 2020. Jupiter će biti na 26° Saturn na 28° Jarca! Prvo će Saturn preći u Vodoliju 17.decembra, za njim i Jupiter 19.decembra
21.decembra 2020. Jupiter i Saturn će biti u egzaktnoj Velikoj konjukciji u Vodoliji na 0°29'!

I Saturn nastavlja svoj put kroz Jarca...
Na njega smo već navikli tu je od 20.decembra 2017. i 2020. Saturn će boraviti u Jarcu. U novu godinu ulazi na 21° Jarca. 22.marta Saturn će prvi put preći u Vodoliju (tek da nam zagolica maštu). Već 11.maja sa 1° Vodolije kreće u retrogradni hod. 02.jula ponovo ulazi u Jarca! Dakle u Vodoliji od 22.marta do 02.jula nešto više od tri meseca! Saturn će napustiti svoju kuću 17.decembra 2020. i konačno preći u Vodoliju!
Aspekti (dugotrajni) Saturna u 2020.
Posle sekstila (tri puta) sa Neptunom iz 2019. godine, ove godine samo dve snažne konjukcije: 
12.januara Saturn konjukcija Pluton u Jarcu na 22° 
21.decembara Saturn konjukcija Jupiter u Vodoliji  na 0°29'!

I Uran nastvlja svoj tranzit kroz Bika...
"Najgori je od sve dece" :) jer je jedini retrogradan. U Biku je od 06.marta 2019. (po drugi put) i tu će ostati sve do 26.aprila 2026. Nataviće Uran tokom ove godine da drma naš odnos prema materijalnim stvarima, zapravo naš odnos prema emotivnoj i materijalnoj sigurnosti i bezbednosti (Bik)!!! Prodrmaće on i neke svetske ekonomske tokove.

Što se Plutona i Neptuna tiče....oni su odavno svako u svojoj priči....Pluton je u Jarcu od novembra 2008. i tu će boraviti do 2023. Neptun je u Ribama od februara 2012. i tu će boraviti do 2026. godine.


Dobro došli u 2020.
Od važnijih dugotrajnih promena znakova u 2020:

Saturn ulazi u Vodoliju 22.marta
 Mesečevi Čvorovi RxSMČ ulazi u Blizance / RxJMČ u Strelca 04.juna
Saturn (ponovo) ulazi u Jarca 02.jula
Saturn konačno ulazi u Vodoliju 17.decembra
Jupiter ulazi u Vodoliju 17.decembra

Pored redovnih promena znakova ove godine Saturn menja znak prelazi u Vodoliju i Jupiter menja znak prelazi u Vodoliju!!! I Mesečevi Čvorovi menjaju znak.
Sve promene znakova na jednom mestu OVDE.

Ovo je godina gde će Jupiter boraviti u Jarcu sve do skoro samog kraja godine tačnije do 17.decembra. Saturn će na kratko od 22.marta do 02.jula boraviti u Vodoliji, vratiće se u Jarca 02.jula i ponovo u Vodoliju 17.decembra gde će ostati do 07.marta 2023. 
Uran će cele godine boraviti u Biku, Pluton  naravno u Jarcu, Neptun u Ribama i Kiron u Ovnu!!!

Jupiter će nam i dalje nuditi širinu, optimizam...avanture, znanje, blagostanje... na jedan praktičniji i realniji način. Saturn će nas i dalje "spuštati na zemlju" gde nam nudi sigurnost, disciplinu, praktičnost i čvrste temelje! Onda na kratko ulaskom u Vodoliju će nam pokazati kako se snalazi u svojoj drugoj kući jer on je vladar Jarca ali kovladar Vodolije! U Jarcu je čvrsto na zemlji u Vodoliji bi mogao i da "poleti" ;). 02.jula će se vratiti u Jarca da dovrši nedovršeno i na kraju godine 17.decembra konačno preći u Vodoliju!!! Za mnoge će doći olakšanje, ali biće i onih koji se neće radovati!!!
Sa Uranom u Biku družićemo se još šest godina. Neptun je godinama u svom znaku tu ostaje i dalje...mi i dalje "plivamo i ronimo" kroz vode Riba zajedno sa njim sa manje ili više uspeha. Družićemo se sa Neptunom u Ribama još šest godina. Pluton je i dalje u Jarcu i biće još narednih tri godine. I Kiron naše rane i naš lek ostaje u Ovnu još šest godina!!!



Mesečeva magija i pomračenja 2020:

10.januar 20:21 Pun Mesec u Raku na 20° (pomračenje meseca)

05.jun 21:12 Pun Mesec u Strelcu na 15° (pomračenje meseca)
21.jun 08:41 Mlad Mesec u Raku na 0° (pomračenje sunca)
05.jul 06:44 Pun Mesec u Jarcu na 13° (pomračenje meseca)

30.novembar 10:29 Pun Mesec u Blizancima na 8° (pomračenje meseca)
14.decembar 17:16 Mlad Mesec u Strelcu na 23° (totalno pomračenje sunca)

Prvi Pun Mesec u ovoj godini je Pun Mesec u Raku na 20° i prvo pomračenje u ovoj godini Pomračenje Meseca 10.januara. Kako pomračenja uglavnom idu u paru ovo januarsko je povezano sa prstenastim pomračenjem Sunca i Mladim Mesecom u Jarcu od 26.decembra 2019.
Godina počinje Punim Mesecom u Raku na 20° (pomračenje meseca) i završava se Punim Mesecom u Raku  na 8°
Od početka juna do početka jula imaćemo čak tri pomračenja!!!
Na jesen još dva...

Pomračenja...
Pomračenja Meseca se javljaju u vreme Punog Meseca, Pomračenja Sunca se javljaju u vreme Mladog Meseca!!! Sve normalne pojave, koje se često prikazuju na "nenormalan" način. Često se oko ovih pojava napravi fama  i velika drama!
Pomračenja se najavljuju kao tame....krize svesti i sl.
Astrološki pomračenja vezujemo za promene, ponekad radikalne promene, najčešće iznenadne promene. Mlad Mesec uvek vezujemo za nove početke, Pun Mesec za neku kulminaciju!!!
Kada kažemo promene često se nelagodno osećamo, možda zbog toga što često nismo spremni za promene. Mnogi od nas čak promene osećaju kao neku teškoću i još češće se opiru promenama. Zapravo kako neko reaguje na promene "stoji" zabeleženo u karakteru - natalni horoskop!!! 
Sa promenama idu nepoznanice, ljudi se generalno plaše nepoznatog. Lakše ostaju u poznatom, u onome što dobro poznaju ma kakvo da je.....Navike su čudo!!!
Pomračenja je takav da ih svi generalno osećamo, ali i pojedinačno (kako ko već prema natalnom horoskopu)....
Pomračenje. Promene. Kraj i početak.
U vreme Punog i Mladog Meseca i Pomračenja mnogi se suočavaju sa pričom o kraju i početku, sa pričom o Zbogom i Zdravo. Možda nam sve ovo oko pomračenja deluje nekako teško, problematično, ali kada sve prođe (pomračenja) i kada se osvrnemo unazad većina će shvatiti da su promene bile i potrebne i korisne....i dobre po nas!!!
Neke krupnije promene koje možemo očekivati su: promene posla, statusa (i brak je status venčanja/razvodi), rođenje dece, preselenja, promene u zdravlju....Naravno ima ih još ali teško ih je sve nabrojati. Bitno je gde se Pomračenja nalaze u horoskopu jer su to teme ili oblasti života koje traže promene!!!
I ako je Pomračenje sasvim prirodna pojava, ipak ta pojava izaziva puno pažnje!!!
Pomračenja se u toku jedne godine dogode 4 do 6 puta... Ove godine ćemo imati 6 pomračenja! Pomračenja donose prekretnice u naš život. Uticaj Pomračenja osetimo i dan dva pre i dan dva posle samog Pomračenja. I dok efekti običnog, regularnog Punog Meseca traju od dve do četiri nedelje... efekti pomračenja idu i do šest meseci....

Šta donose pomračenja:
Uglavnom neke veće životne promene i one naravno ne moraju da budu loše, naprotiv....neko će promeniti posao, neko će zatrudneti, neko poroditi....neko će se tek odlučiti za zajednicu i formiranje porodice....ali mogući su i razvodi, gubitak posla....itd. da ne mračim, sve ipak zavisi od vaših horoskopa! Izvesno je da su sa pomračenjima mogući završeci, kraj nečega....ali naravno i početak. Jer posle kraja uvek ide novi početak! Ponekad pomračenja samo ubrzaju neminovno!

Svi drugi Mesečevi ciklusi (Mlad Mesec/Pun Mesec) tokom 2020. OVDE!!!




Retrogradni ciklusi 2020.

17.februar Retrogradni Merkur na 12° Riba  I
18.jun Retrogradni Merkur na 14° Raka II
14.oktobar Retrogradni Merkur na 11° Škorpije III

25.april Retrogradni Pluton na 24° Jarca
11.maj Retrogradni Saturn na  1° Vodolije
13.maj Retrogradna Venera na  21° Blizanaca
14.maj Retrogradni Jupiter na 27° Jarca
23.jun Retrogradni Neptun na 20° Riba
11.jul Retrogradni Kiron na 9° Ovna
15.avgust Retrogradni Uran na 10° Bika
10.septembar Retrogradni Mars na  28° Ovna


Retrogradno kretanje planeta: 
Je zapravo optička iluzija, jer se planete ne kreću stvarno unazad. Nama na zemlji se samo čini da se one kreću unazad. Oznaka za retrogradnost je Rx!!!
Sunce i Mesec su uvek direktni. 
Merkur – zastoj, nejasnoće, kašnjenja, problemi sa mislima, komunikacijom, porukama, pismima, saobraćajem, vraćaju se neke teme iz prošlosti
Venera – emotivna preispitivanja,vraćanja u prošlost, ljubavi iz prošlosti..
Mars – sve što nismo uradili ili smo izbegavali da uradimo, da se angažujemo oko nečega... 
Jupiter - preispitivanja oko životne filozofije i vidika, morala, putovanja, inostranstva, neki pravni problemi koje nismo rešili...
Saturn – suočavanje sa ne baš ugodnim životnim temama i situacijama, vreme u kome se ne može pobeći od odgovornosti, sazrevanje kroz napor, pritisak
Uran – čega se treba osloboditi
Neptun – preispitivanje, odbacivanje iluzija i zabluda, oslobađanje od loših navika...
Pluton – suočavanje sa suštinskim promenama, deluje najviše ako prelazi preko neke natalne planete


Retrogradnost planeta je prirodan ciklus...
Tokom retrogradnog perioda našu energiju usmeravamo ka unutra!!! Tokom tog perioda dobijamo šansu, priliku, mogućnost....da se zagledamo u našu unutrašnjost u odnosu na prošlost...U vreme retrogradnosti prošlost nam se na neki način vraća...stvarno ili u psihološkom smislu!!! Često retrogradnosti i retrogradni ciklus imaju lošu reputaciju!!! A zapravo taj period je samo još jedna u nizu mogućnost da napredujemo....naravno pre toga da sredimo ono što je nedovršeno, nerešeno...što nas sputava, zaustavlja....i sl.
Svaki retrogradni ciklus ima i period retrogradne senke....to je zapravo period kada se prilagođavamo kretanju planeta u retrogradni ili direktan hod!!!
I ako je retrogradno kretanje iluzija ipak ta energija često vrlo jako utiče na nas...Kako i koliko zavisi od planete, znaka, kuće i aspekata koje one prave!!!
Najčešće je retrogradan Merkur, Venera na svakih 18 meseci, Mars na dve godine...ostale planete su retrogradne na svakih četiri, pet meseci!!!


U 2020. godinu ulazimo samo sa jednom retrogradnom planetom - Uran u Biku na 2°, retrogradni su i Mesečevi Čvorovi RxJMČ u Jarcu i RxSMČ u Raku na 8°!!! 
Mnogo je lakše ući u godinu sa ovako malo retrogradnosti!!! 
Merkur će imati tri retrogradna ciklusa: I 22 dana, II 24 dana i III 20 dana!!!
I sve druge planete će imati svoj redovni godišnji retrogradni ciklus:
Jupiter 122 dana, Saturn 141 dan, Uran 139 dana, Neptun 159 dana, Pluton 162 dana i Kiron 157 dana!!!

Sve su ovo redovni godišnji retrogradni ciklusi, ono što ovu godinu ipak izdvaja i čini je drugačijom je što ćemo ove godine imati retrogradni ciklus Marsa i Venere!!! 
Venera retrogradna u Blizancima 43 dana! Mars retrogradan u Ovnu 65 dana!!!


Retrogradna Venera!!!
Venera će biti retrogradna od 13.maja do 25.juna
Venerin retrogradni ciklus se dešava svakih godinu i po dana u drugom znaku i svakih osam godina u istom znaku. Pre ovog retrogradnog ciklusa Venera je bila retrogradna od 05.oktobra do 16.novembra 2018. godine! U retrogradni hod je krenula sa 10° Škorpije u dirkktan hod sa 25° Vage!!!
Venera je bila retrogradna u Blizancima od 15.maja 2012. sa 23° do 27.juna 2012. na 7° - ukupno 43 dana!!! Možda vam pomogne prisećanje na ovaj period!!!

Retrogradni ciklus Venere i je svojevrsni životni i emotivni vremeplov...
Venera će ove godine ući u retrogradnu senku 09.aprila  sa 5° Blizanaca. U retrogradni hod će krenuti 13.maja sa 21° Blizanaca do 25.juna kada će krenuti direktno sa 5° Blizanaca! Ove godine biće retrogradna u jednom znaku u Blizancima!!! Iz retrogradne senke izaći će 29.jula sa 21° Blizanaca.



Retrogradna Venera - prva pomoć
SAVET: U vreme retrogradnog ciklusa Venere....zastanite i bukvalno i u mislima i oslušnite šta se dešava...Imaćete ponekad utisak da idete korak napred, a onda dva koraka nazad... Niti Venera stvarno ide unazad, niti vi idete koracima unazad.... to je samo utisak, ali ponekad vrlo jak utisak. Životni i emotivni vremeplov je ono što će se dešavati u periodu od od 13.maja do 25.juna!
Ne brinite preživećemo kao i sve do sada...!!!
Venera - sve što ima veze sa lepotom, zadovoljstvima, umetnošću, vezama, odnosima, vrednostima, novcem, i na kraju ili na početku sa emocijama, srcem - Ljubav!!!
Retrogradna Venera - nešto se dešava ponovo, nešto se obnavlja, ponovo okuplja, susreće, revidira, pregovara...nedovršeno da se dovrši, vraća se prošlost ili se "ide u prošlost"!!!
Razmišljajte ovako, da je to neki emotivni vremeplov....ili eho prošlosti i budite hrabri. Suočite se sa pitanjem: Da li je vredno.....ili da li je vredelo??? Uđite u "ormar" prošlosti i ne plašite se "kostura". Možda ste radije neke stvari "gurnuli pod tepih"... "podignite ga", šta god da se nalazi tamo nije vredno strahova. Možda ste od onih koji sve slažu u kutijice....otvorite i njih.....
Na put u prošlost krećemo 13.maja 2020. a završavamo ga 25.juna 2020. (neko možda tek 29.jula kada će Venera izaći iz retrogradne senke)...
Na nekog će ovaj retrogradni ciklus vršiti jači uticaj, na nekog slabiji, ali ćemo ga svi osetiti na ovaj ili onaj način. Pisaću još na ovu temu, ovo je samo bio uvod. A vi razmislite...i budite spremni!

★Venera će u Blizancima boraviti od 03.aprila do 07.avgusta, dakle četiri puna meseca. Od toga biće retrogradna 43 dana od 13.maja do 25.juna! 
Venerin Boravak u Blizancima i retrogradni ciklus najjače će osetiti Blizanci (konjukcija), zatim svi vi koji imate Nat Veneru u Blizancima, oni koji imaju Nat retrogradne Venere, Venere u 12.kući, ali i svi vi koji imate neke planete u Blizancima, osetićemo generalno svi ovaj uticaj samo neko više neko manje!!! Strelčevi nešto više i intezivnije zbog opozicije sa Tran Venerom u Blizancima, Device i Ribe zbog kvadrata, kao i svi vi koji imate planete u ovim znacima!






Retrogradni Mars!!!
Mars će biti retrogradan od 10.septembra do 14.novembra 2020.
Ovo je nešto teža priča! Mars je najređe retrogradan od svih retrogradnosti planeta! Za Marsa je retrogradnost i najmanje tipična osobina, jer je on sam po sebi vrlo direktan!!! Mars je poslednji put bio retrogradan od 26.juna do 27.avgusta 2018. U retrogradni hod je krenuo sa 9° Vodolije u dirketni hod sa 28° Jarca!!!
Retrogradnost Marsa se dešava otprilike svake dve godine!!! On je uvek za akciju, za kretanje i to vraćanje unazad ga zaista ometa. Kretanje unazad je zapravo prividno, gledajući sa zemlje Mars pravi petlju zaokreće i u odnosu na onog ko posmatra izgleda da ide unazad. Kada je na nebu retrogradni Mars taj period se obicno označava kao loš, kao period pojačane agresije, nasilja... Osećamo ga nekako svi kolektivno. Najbolje je ako nije neophodno ništa novo započinjati u ovom periodu... jer mogli bi da donesete nepromišljenu i ishitrenu odluku. Retrogradni Mars nam kao bumerang vraća neke nerešene stvari i probleme u život. 
Mars će ove godine ući u retrogradnu senku 25.jula sa 15° Ovna. 10.septembra Mars će krenuti u retrogradni hod  sa 28° Ovna. U direktan hod Mars će krenuti 14.novembra sa 15° Ovna. Iz retrogradne senke će izaći 02.januara 2021. Ove godine Mars će biti u retrogradnom hodu kroz jedan znak!!!
Mars će boraviti u Ovnu od 28.juna 2020. do 06.januara 2021, dakle nešto više od šest meseci. Od toga retrogradan 65 dana  od 10.septembra do 14.novembra.
Marsov boravak u Ovnu i retrogradni ciklus najjače će osetiti Ovnovi (konjukcija), zatim svi vi koji imate Nat Marsa u Ovnu, Nat retrogradnog Marsa, Marsa u 12.kući, ali i svi vi koji imate neke planete u Ovnu, osetićemo generalno svi ovaj uticaj samo neko više neko manje!!! Vage nešto više i intezivnije zbog opozicije sa Tran Marsom u Ovnu, Rakovi i Jarčevi zbog kvadrata, kao i svi vi koji imate planete u ovim znakovima!
Ukratko savet: izbegavajte nervozne, besne, agresivne ljude, vozite pažljivo ili "ne brže od života", ne vežbajte previše i vežbajte sigurno...
★Mars je u Ovnu bio retrogradan poslednji put 1988. od 26.avgusta 11° Ovna do 28.oktobra 29° Riba! Saturn i Uran tada u Strelcu, Neptun u Jarcu, Pluton u Škorpiji!!!
I onda od 20.oktobara 1990. Mars 14° Blizanci do 01.januara 1991. Mars 27° Bika; 
28.novembra 1992 Mars 27° Raka do 15.februara 1993. Mars 8° Raka itd. 
18.mart 1999. Mars 12° Škorpije do 04.juna 1999. Mars 24°!!! itd.

Sve planete imaju i period retrogradne senke, pre retrogradnosti i posle. 
O svim retrogradnim ciklusima na jednom mestu OVDE.



Dugotrajni aspekti u 2020:



12.januar Saturn konjukcija Pluton u Jarcu na 22° 
21.decembar Saturn konjukcija Jupiter u Vodoliji  na 0°29'
05.april 2020. Jupiter konjukcija Pluton na 24° I
30.jun 2020. RxJupiter konjukcija RxPluton na 24° II
12.novembar 2020. Jupiter konjukcija Pluton na22° III
20.februar Jupiter sekstil Neptun na 17° I
27.jul 2020. RxJupiter sekstil RxNeptun na 20° II
12.oktobar 2020. Jupiter sekstil RxNeptun na 18° III



Najvažniji dugotrajni aspekti u ovoj godini su svakako konjukcije Saturna i Plutona na početku godine 12.januara i konjukcija Jupitera i Saturna na kraju godine 21.decembra!
Jupiter u Jarcu će ove godine imati tri puta konjukciju sa Plutonom i tri puta sekstil sa Neptunom u Ribama!!!



★O konjukciji Saturna i Plutona u Jarcu imate više tekstova na ovom blogu! 
Susret Saturna i Plutona posle 38 godina....
Ovaj tekst je inače jedan od najčitanijih tekstova u 2019. godini.

Značenje ova konjukcije u najkraćem - Preraspodela moći!!! Konjukcijom Saturna i Plutona krenuće ciklus era: vladavine velikih korporacija, svetom će (za)vladati velike korporacije.....Afirmacija novog svetskog poretka!
I ako se dešava egzaktno u januaru ova konjukcija je krenula mnogo ranije...i vršiće uticaj tokom cele ove godine. Zapravo osetićemo njene efekte tokom godine.
Protesti širom sveta su krenuli, neću ih navoditi sigurna sam da ste upoznati....Kada Saturn uće u martu u Vodoliju moguće je da će se protesti proširiti a pobuna biti još jača...
Često sam prošle godine dobijala poruke sa zabrinutm pitanjima kako će ova konjukcija da utiče na vas. Konkretan odgovor je zavisio od natalnog horoskopa, ali evo uopštenog odgovora. Nema mesta za preteranu brigu! Zapravo mi se ne moramo bojati bilo kog tranzita, jer svaki tranzit ima svoju određenu ulogu i svaki tranzit se dešava iz određenog razloga!
Da je bitan tranzit - bitan je! Ovo je tranzit decenije! Tranzit koji se ne dešava često nego na svakih 33-38 godina! Poslednja konjukcija u Vagi 1982/83. mnogo toga je promenila u našim odnosima, vezama, brakovima (venčanja/razvodi), ravnopravnosti polova, ali i u politici, pravdi, pregovorima...
I ono što treba naglasiti je......Nije predstojeća konjukcija Saturna i Plutona kraj....naprotiv ta konjukcija (kao i svaka druga) je zapravo početak. Završava se konjukcija u Vagi i počinje konjukcija u Jarcu - počinje novi ciklus!!!
Nije svaki novi početak isti...Ovde se radi o Saturnu i Plutonu a oni ne spadaju u lagane planete!
Konkretan uticaj ove konjukcije je u kući u kojoj se ona nalazi u vašem horoskopu!!!

★Konjukcija Jupitera i Saturna u Vodoliji dogodiće se na samom kraju 2020.
I ako će Jupiter i Saturn biti u istom znaku od početka ove godine oni neće biti u egzaktnoj konjukciji u Jarcu. Najviše će se približiti krajem 2020.  U decembru 2020. Jupiter će biti na 26° Saturn na 28° Jarca! I onda će promeniti znak, prvo će Saturn preći u Vodoliju 17.decembra, za njim i Jupiter 19.decembra.
21.decembra 2020. Jupiter i Saturn će biti u egzaktnoj konjukciji u Vodoliji na 0°29'!
Konjukcije Jupitera i Saturna se dešavaju na oko 19/20 godina, poslednja je bila 28.maja 2000.
Neki astrolozi je zovu "Velika konjukcija"!!!
I ova konjukcija je novi ciklus i novi početak....U ovoj konjukciji je Jupiter pa možete očekivati pozitivan uticaj. Ova energija može doneti uspeh u profesiji, možda u kombinaciji sa obrazovanjem, putovanjima, zakonom....Nove prilike i novi razvoj, novu životnu fazu do 31.oktobra 2040. (konjukcija u Vagi)...

★Jupiter sekstil Neptun:
Harmoničan aspekt i harmonična energija sreće, optimizma i dobrih namera! I lični i duhovni rast. Ovaj tranzit pokreće intuiciju, maštu, kreativnost...Dobra energija i za materijalnu i za duhovnu satisfakciju! Vreme je za duhovnost, ideale, snove...obrazovanje, putovanja...Odličan za one koji se bave socijalnim radom, savetodavanjem, pisanjem...Zbog retrogradnosti planeta ovaj aspekt ćemo imati tri puta.

★Jupiter konjukcija Pluton:
Energija velikih promena. Jupiter proširi sve što zatekne, ovde je u pitanju Pluton i energija strasti i inteziteta. Najbolje će proći oni koji imaju neki cilj. Ali i ako ga nemate vreme je da ga odredite. Jer sa ovom energijom postoji snažna želja da se ostvari cilj! Zbog retrogradnosti planeta ovaj aspekt ćemo imati tri puta.

O konjukcijama Jupitera i Saturna, Jupitera i Plutona i o sekstilima Jupitera i Neptuna imate ukratko ovde: "Što je teži uspon uz brdo, to je bolji pogled sa vrha"......Jupiter u Jarcu!

I samo da dodam....konjukcije Jupitera i Saturna, Jupitera i Plutona su moćne konjukcije i za globalna i za lična dešavanja. Rođeni u vreme ovih aspekata mogu računati na velika dela u budućnosti!!!
Da zavirimo u svaki mesec posebno:

Pregled važnijih događaja: dugotrajni aspekti, kretanje planeta direktno i retrogradno, promene znakova svih planeta, Mesečeve faze (Mlad Mesec i Pun Mesec)...
Sve na jednom mestu pregledno u Aktuelno na nebu 2020.


JANUAR:

03.januar 10:38 Mars ulazi u Strelca
04.januar Pluton ulazi u retrogradnu senku sa 22° Jarca
10.januar 20:21 Pun Mesec u Raku na 20° (pomračenje meseca)
11.januara Uran kreće direktno sa 2° Bika
12.januar Saturn konjukcija Pluton u Jarcu na 22°
13.januar 19:39 Venera ulazi u Ribe
16.januar 19:31 Merkur ulazi u Vodoliju
20.januar 15:55 Sunce ulazi u Vodoliju
24.januar 22:41 Mlad Mesec u Vodoliji na 4°

Prvi mesec u godini, ako se po januaru godina poznaje onda to izgleda ovako:
Mars prelazi u Strelca posle boravka u Škorpiji (od 19.novembra 2019.). Mars bog rata u optimističnom Strelcu - lepa energija za početak godine. Nadam se samo da neće biti ono "za ideale ginu budale", jer ćemo biti motivisani idealima!
Pluton ulazi u retrogradnu senku i najavljuje svoj redovni retrogradni ciklus u koji će krenuti 25.aprila!
Prvi Pun Mesec u godini u Raku i prvo pomračenje (Meseca)! Ovo je samo jedno pomračenje u nizu (kao i svake godine). Poenta je da pronađemo ravnotežu između razuma i srca i rešiti dilemu kuća ili posao ili i jedno i drugo! Ovaj Pun Mesec porodicu stavlja u prvi plan ali i dilemu kuća - posao!!! Bitni aspekti: Mesec opozicija Merkur, Saturn, Pluton, trigon Neptun.
Uran će krenuti direktno i od 11.januara do 17.februara sve planete su direktne osim Mesečevih Čvorova! Direktan Uran bi mogao da pokrene mnoge pobune i lične i globalne!!!
I smo dan posle...Konjukcija Saturna i Plutona! Da li će biti mnogo buke ni oko čega ili će buke ipak biti ostaje nam da saznamo!!!
Venera prelazi u romantične Ribe....Zima je i možda je vreme za romantične trenutke uz neki kamin. Dešava se u vreme slavlja (naša Nova Godina) u vreme praštanja, saosećanja, empatije...
Venera izašla iz Vodolije, Merkur ulazi u Vodoliju i najavljuje vladavinu Vodolije koja će krenuti ulaskom Sunca u Vodoliju i tu nije kraj....jer imaćemo i Mlad Mesec u Vodoliji - Energija društvenosti, prijateljstva iznenadnih dešavanja, energija originalnosti, kreativnosti, ali i pobune i potrebe za slobodom i oslobađanjem! A vladar Vodolije Uran u Biku i direktan!!! Bitni aspekti: Mlad Mesec - Mesec i Sunce u kvadratu sa Uranom.
Januar počinje snažnom energijom Jarca (konjukcije) sa vladavinom Jarca a završava se vladavinom Vodolije (u Vodoliji Sunce i Merkur). U Jarcu na kraju januara RxJMČ 6°, Jupiter 13°, Pluton 23° i Saturn 24°, dakle i dalje snažna konjukcija Saturna i Plutona, samo što je sada Saturn ispred Plutona i kao da ubrzava, jer u martu prelazi u Vodoliju!!!


FEBRUAR:

02.februar Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 28° Vodolije
03.februar 12:38 Merkur ulazi u Ribe
03.februar Saturn ulazi u retrogradnu senku  sa 25° Jarca
07.februar 21:03 Venera ulazi u Ovna
09.februar 08:33 Pun Mesec u Lavu na 20°
16.februar 12:33 Mars ulazi u Jarca
17.februar Merkur kreće u retrogradni hod sa 12° Riba
18.februar Jupiter ulazi u retrogradnu senku sa 17° Jarca
19.febrar 05:57 Sunce ulazi u Ribe
20.februar Jupiter sekstil Neptun na 17°
23.februar 16:31 Mlad Mesec u Ribama na 4°

Mesec ljubavi i mesec mačaka :))....i retrogradnih senki!
Čak tri planete ulaze senku pred retrogradni ciklus! Vreme direktnih ciklusa planeta polako ističe.
Merkur ulazi u retrogradnu senku i najavljuje prvi retrogradni ciklus koji će se dogoditi 17.februara. I Saturn ulazi u retrogradnu senku i najavljuje retrogradni ciklus 11.maja. I na kraju i Jupiter ulazi u retrogradnu senku i najavljuje retrogradni ciklus 14.maja!!!
Merkur 17.februara kreće u retrogradni hod u svoj prvi retrogradni ciklus ove godine!
Pun Mesec u Lavu (Lav - srce, ljubav) pet dana pre Dana Zaljubljenih...Ko "preživi" ovu energiju može da krene u kupovinu poklona :))....posebno oni koji se nisu ništa ostavili ispod jelke :)
Za Dan Zaljubljenih Venera će biti u Ovnu (gde se nalazi i Kiron), Mars će biti u Strelcu (dva dana posle prelazi u Jarca). Vatrena energija za dan u kome se slavi ljubav (Venera u Ovnu, Mars u Strelcu)...Merkur i Neptun su u Ribama, romantike i romanse neće faliti ali ni mašte, kreativnosti, čarolije i čuda!!! Sunce će biti u Vodoliji u sekstilu sa Marsom....muškarci će pucati od energije i ega :)), ali biće i druželjubivi :). Naravno i dalje jaka energija Jarca: RxJMČ, Jupiter, Pluton i Saturn! Uran naravno u Biku....i Mesec tog dana u strastvenoj Škorpiji :)
19.februara Sunce ulazi u Ribe, tu ga čekaju Merkur i Neptun i kreće vladavina Riba.
Prvi od tri sekstila Jupitera i Neptuna dogodiće se 20.februara!
Na kraju nas čeka i Mlad Mesec u Ribama....tek da zaokružimo ovaj mesec ljubavi i romantike :), možda i nekog novog (romantičnog) početka! Bitni aspekti: Sunce i Mesec u konjukciji sa RxMerkurom u Ribama! Sunce i Mesec u sekstilu sa Marsom u Jarcu i sa Uranom u Biku!!!



MART:

02. mart Neptun ulazi u retrogradnu senku sa 18° Riba
04.mart 12:08 RxMerkur ulazi u Vodoliju
05.mart 04:08 Venera ulazi u Bika
09.mart 18:47 Pun Mesec u Devici na 19°
10.mart Merkur kreće direktno sa 28° Vodolije
16.mart 08:43 Merkur ponovo ulazi u Ribe
20.mart 04:50 Sunce ulazi u Ovna - PROLEĆE
22.marta 04:59 Saturn ulazi u Vodoliju
24.mart 10:28 Mlad Mesec u Ovnu na 4°
30.mart 21:44 Mars ulazi u Vodoliju
30.mart Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 12° Riba

Mesec u kome nam dolazi proleće i prolećna ravnodnevica - dan i noć podjednako traju....Više svetla, više sunca....Buđenje ranog proleća. Mnogi od nas probudiće se iz zimskog sna :). Oni južno od nas imaju jesenju ravnodnevicu. 
Mesec počinje tako što će Neptun ući u retrogradnu senku i najaviti redovan retrogradni ciklus 23.juna! Merkur je u retrogradnom hodu od 17.februara, 04.marta ponovo ulazi u Vodoliju  gde je bio u januaru. Venera se vraća kući prelazi u senzualnog Bika i uživaće u svim čulima za sve pare :).
Pun Mesec u Devici  je savršena prilika za "prolećno čišćenje" pre proleća. Ovo je prvi Super Pun Mesec u ovoj godini (Super - najbliži Zemlji). Mesec opozicija Neptun, Sunce trigon Jupiter, Mars...
Merkur kreće direktno 10.marta i ponovo će ući u Ribe 16.marta. Na samom kraju meseca 30.marta izlazi iz retrogradne senke. Dakle sve u jednom mesecu retrogradna senka pre retrogradnosti, retrogradni ciklus i retrogradna senka posle retrogradnosti!!!
Sunce ulazi u Ovna, počinje novi ciklus - od Ovna do Riba - nova horoskopska godina....Slavimo astrologiju - međunarodni dan astrologije. 20.marta je i Dan Sreće...
Sunce će u Ovnu dočekati Kiron, od 20.marta kreće vladavina Ovna!
Saturn će preći u Vodoliju dva dana posle dolaska proleća gde će ostati sve do 02.jula!!!
Mars će preći u Vodoliju i postati buntovnik sa razlogom ili bez :), krenuće i velika želja i potreba za slobodom!
Mlad Mesec u Ovnu taman posle dolaska proleća da slavimo još jedan novi početak. Bitni aspekti: Venera u Biku u trigonima sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom u Jarcu!!
Na kraju meseca Mars prelazi u Vodoliju!!! Od januara je prošao kroz Strelca i Jarca! Obratite pažnju na konjukcije koje će praviti Mars!!! Pre prelaska u Vodoliju praviće konjukciju sa Jupiterom 20.marta i sa Plutonom 23.marta. 30.marta će preći u Vodoliju gde će ga sačekati Saturn - 31.marta biće u konjukciji!!! Nisu lagane ove konjukcije Marsa i Plutona u Jarcu a još manje je lagana čak i vrlo nezgodna konjukcija Marsa i Saturan u Vodoliji na 0° !!!                                  




APRIL:

03.april 19:11 Venera ulazi u Blizance
05.april 2020. Jupiter konjukcija Pluton na 24°
08.april 04:34 Pun Mesec u Vagi na 18°
09.april Venera ulazi u retrogradnu senku  sa 5° Blizanaca
11.april 06:49 Merkur ulazi u Ovna
19.april 16:46 Sunce ulazi u Bika
23.april 04:25 Mlad Mesec u Biku 3°
25.april Pluton kreće u retrogradni hod sa 24° Jarca
27.april 21:53 Merkur ulazi u Bika
28.april Uran ulazi u retrogradnu senku  sa 6° Bika

April počinje prvoaprilskom šalom....Aprilili li....međunarodnim danom šale! U aprilu je i Vaskrs 12.aprila katolički i 19.aprila pravoslavni!
Nije šala da će Venera na početku meseca preći u Blizance! Krenuće leptirići i prolećna zaljubljivanja....koketiranje, flertovanje....Venera će u Blizancima ostati prilično dugo do 07.avgusta! Venera ulazi u retrogradnu senku i najavljuje svoj retrogradni ciklus 13.maja!!!
Prva od tri konjukcije Jupitera i Plutona u Jarcu i vreme za velike (Jupiter) promene (Pluton).
Pun Mesec u Vagi i snažna potreba za ravnotežom i harmonijom. Ovo je drugi Super Pun Mesec!  Bitni aspekti: Kvadrat Sunca sa Jupiterom i Plutonom u Jarcu).
Merkur ulazi u Ovna i započinje novi ciklus kroz zodijak, i energija "što na um to na drum"
Sunce ulazi u Bika i kreće naša potreba za emotivnom i materijalnom sigurnošću. Možda i sretnete Ferdinanda dok miriše cveće :). Krenuće vladavina Bika!
Mlad Mesec u Biku i još jača potreba za emotivnom i materijalnom sigurnošću. Bude se čula! Bitni aspekti: Mlad Mesec - Sunce i Mesec u konjukciji sa Uranom.
Pluton će krenuti u svoj redovni retrogradni hod
I na kraju Merkur ulazi u Bika i pridružuje se Suncu i Uranu koji ulazi u retrogradnu senku i najavljuje retrogradni ciklus 15.avgusta!


MAJ:

07.maj 12:45 Pun Mesec u Škorpiji 17°
11.maj 23:58 Merkur ulazi u Blizance
11.maj Saturn kreće u retrogradni hod sa 1° Vodolije
13.maj Venera kreće u retrogradni hod sa 21° Blizanaca
14.maj Jupiter kreće u retrogradni hod sa 27° Jarca
20.maj 15:50 Sunce ulazi u Blizance
22.maj 19:38 Mlad Mesec u Blizancima na 2°
28.maj 20:10 Merkur ulazi u Raka

Mesec u kome slavimo rad...1.maj i praznik rada....prvomajski uranak...Ovo je i mesec u kome će čak tri planete krenuti u retrogradni hod: Saturn, Venera i Jupiter!
Pun Mesec u Škorpiji, duboka i intezivna energija. Bitni aspekti: Sunce sekstil Neptun, Mesec trigon Neptun...
Merkur prelazi u Blizance propričaće i najćutljiviji :)
Saturn u Vodoliji nije odmakao daleko i već kreće u redovni retrogradni ciklus...
Za Saturnom i Venera i Jupiter kreću na retrogradno putovanje...
Prošlost će nam zakucati na vrata na ovaj ili onaj način!!!
Sunce prelazi u Blizance gde ga dočekuju Merkur i RxVenera i počinje vladavina Blizanaca!
Mlad Mesec u Blizancima i novi početak....i velika potreba za komunikacijom, druženjem. Bitni aspekti: Sunce i Mesec u trigonu sa RxSaturnom u Vodoliji.
I na kraju Merkur opet menja znak i prelazi u Raka kao vesnik leta...da najavi leto i vladavinu Raka...
Merkur će ostati u Raku prilično dugo do 05.avgusta!!!




JUN:

02.jun Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 5° Raka
04.jun 16:03 prelaze RxSMČ u Blizance / RxJMČ u Strelca
05.jun 21:12 Pun Mesec u Strelcu na 15° (pomračenje meseca)
18.jun Merkur kreće u retrogradni hod sa 14° Raka
20.jun 23:44 Sunce ulazi u Raka (leto)
21.jun 08:41 Mlad Mesec u Raku na 0° (pomračenje sunca)
23.jun Neptun kreće u retrogradni hod sa 20° Riba
25.juna Venera kreće direktno sa 5° Blizanaca
28.jun 03:46 Mars ulazi u Ovna
30.jun 2020. RxJupiter konjukcija RxPluton na 24°

Mesec u kome nam dolazi leto... 21.juna ulaskom Sunca u Raka. To je ujedno i najduži dan u godini -  letnji solsticij!!! Na žalost od tada će i dani lagano biti sve kraći...
21.juna očekuje nas i najduži dan u godini ili dan najkraće noći!!! Toga dana visina Sunca u podne biće najveća tokom godine.
Dolaze godišnji odmori, raspust....srećnijima doduše, ostali će još da čekaju:-)))
Za one koji čekaju uteha u raskošnim bojama prirode....Više sunca, svetla....kontakt sa prirodom....
Merkur ulazi u retrogradnu senku i najavljuje retrogradni ciklus od 18.juna!
Mesečevi Čvorovi prelaze RxSMČ u Blizance, RxJMČ u Strelca!!!
Dan posle toga Pun Mesec u Strelcu i Pomračenje Meseca....tokom leta nas očekuju još dva pomračenja! U vreme pomračenja: Sunce konjukcija RxVenera kvadrat Mars, konjukcija Neptun, Mesec kvadrat Mars/Neptun - T-kvadrat!!! Najava burnog leta 2020.
Obratite pažnju na ovaj aspekt: 13.jun Mars konjukcija Neptun!!!
Leto dolazi 20.juna u mnogim kulturama slavi se i dan Sunca!!! Počinje vladavina Raka!
Dan posle dolaska leta Mlad Mesec u Raku, Sunce i Mesec na 0° Raka i Pomračenje Sunca, počelo leto...sledi nam i novi početak...Bitni aspekti: Sunce i Mesec u kvadratu sa Marsom u Ribama, Sunce i Mesec u inkonjukciji sa Satrunom u Vodoliji! Možda ne baš najjasniji novi početak i svakako ne bez nervoze i nemira...
Neptun će krenuti u svoj redovni retrogradni hod...
Venera kreće u direktni hod...
Mars ulazi u Ovna i tu ostaje do 06.januara 2021, dakle nešto više od šest meseci. Od toga retrogradan 65 dana  od 10.septembra do 14.novembra.
I za kraj meseca moćna konjukcija Jupitera i Plutona II po redu ove godine!!!


JUL:

02.jula Saturn ponovo u Jarcu
05.jul 06:44 Pun Mesec u Jarcu na 13° (pomračenje meseca)
11.jul Kiron kreće u retrogradni hod sa 9° Ovna
12.jul Merkur kreće direktno sa 5° Raka
20.jul 19:31 Mlad Mesec u Raku na 28°
22.jul 10:37 Sunce ulazi u Lava
25.jul Mars ulazi u retrogradnu senku sa 15° Ovna
26.jul Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 14° Raka
27.jul 2020. RxJupiter sekstil RxNeptun na 20°
29.jul Venera izlazi iz retrogradne senke sa 21° Blizanaca


Leto je u punom jeku, Saturn se vraća u Jarca i tu ostaje do 17.decembra!
U julu Pun Mesec u Jarcu i još jedno Pomračenje Meseca. Bitni aspekti: Mesec u sekstilu sa Uranom, Sunce u trigonu sa Uranom. Ovo pomračenje bi moglo da vam pomogne ako ste u nekoj dilemi, ako niste u nešto sigurni....ova energija će vam pomoći da promenite ono što je potrebno da se menja.
Kiron u Ovnu kreće u retrogradni hod! 
Merkur kreće u direktni hod!
Mlad Mesec u Raku - Sunce konjukcija Mesec u opoziciji sa Saturnom, Jupiterom i Plutonom (svi retrogradni)!!! šta god se dogodilo u vreme pomračenja sada imate priliku da potražite sigurnost i zaštitu u svom domu. Možda je i vreme da odlučite gde želite da odete.
Sunce prelazi u Lava i kreće vladavina Lava
Mars ulazi u retrogradnu senku i najavljuje retrogradni ciklus 10.septembra!
Merkur i Venera izlaze iz retrogradne senke
Sekstil Jupitera i Neptuna II put


AVGUST:

03.avgust 17:58 Pun Mesec u Vodoliji na 11°
05.avgust 05:32 Merkur ulazi u Lava
07.avgust 17:22 Venera ulazi u Raka
15.avgust Uran kreće u retrogradni hod sa 10° Bika
19.avgust 04:41 Mlad Mesec u Lavu na 26°
20.avgust 03:30 Merkur ulazi u Devicu
22.avgust 17:45 Sunce ulazi u Devicu


Rekla bih jedan mirniji meseca na prvi pogled....ali
Pun Mesec u Vodoliji - Sunce opozicija Mesec oni u kvadratu sa Uranom u Biku - T-kvadrat! Poprilično naelektrisani Pun Mesec i energija za početak avgusta, za leto 2020.
Merkur prelazi u Lava (od 28.maja je bio u Raku) na početku meseca i ulazi u Devicu na kraju meseca!!!
Uran kreće u redovan retrogradni hod 
Mlad Mesec u Lavu - Sunce i Mesec u konjukciji sa Merkurom svi oni u inkonjukciji sa RxSaturnom u Jarcu!!! Sve ovo u vreme nezgodnih kvadrata Marsa u Ovnu sa RxPlutonom i RxSaturnom u Jarcu,  a Mars kao da najavljuje šta će se događati kad u septembru krene u retrogradni hod. Dakle, ipak ne tako miran mesec...
Sunce ulazi u Devicu, gde ga čeka Merkur i kreće vladavina Device!


SEPTEMBAR:

02.septembar 07:21 Pun Mesec u Ribama na 10°
05.septembar 21:47 Merkur ulazi u Vagu
06.septembar 09:22 Venera ulazi u Lava
10.septembra Mars kreće u retrogradni hod sa 28° Ovna
13.septembar Jupiter kreće direktno sa 17° Jarca
17.septembar 13:00 Mlad Mesec u Devici na 25°
22.septembar 15:31 Sunce ulazi u Vagu (jesen)
23.septembra Merkur ulazi u retrogradnu senku sa  25° Vage
27.septembar 09:41 Merkur ulazi u Škorpiju
29.septembar Saturn kreće direktno sa 25° Jarca


Mesec u kome se pozdravljamo sa letom.....dolazi jesen....promena godišnjeg doba, ulaskom Sunca u Vagu 23.septembra...na drugoj strani zemlje dolazi proleće (blago njima što se mene tiče)!!!
Septembar je mesec u kome deca polaze u školu....gotov je raspust!!! Za mnoge je završen i godišnji odmor. 
Početak Meseca i Pun Mesec u Ribama. Bitni aspekti: Sunce opozicija Mesec, Sunce trigon RxUran, Mesec sekstil RxUran, Mars i dalje u kvadratima sa RxPlutonom i RxSaturnom.
Merkur ulazi u Vagu i najavljuje vladavinu Vage.
Venera prelazi u Lava a Mars kreće u retrogradni hod!!!
Jupiter kreće u direktan hod.
Mlad Mesec u Devici - u energiji koja u prvi plan stavlja posao(za mnoge novi početak posle odmora). Bitni aspekti: Sunce i Mesec u konjukciji i u trigonu sa RxPlutonom i RxSaturnom
Sunce ulazi u Vagu gde ga čeka Merkur i počinje jesen i vladavina Vage
Merkur ulazi u retrogradnu senku i najavljuje poslednji treći retrogradni ciklus u ovoj godini 14.oktobra!!!
Merkur ulazi u Škorpiju traženje istine u tajnama i skrivenom....
I na kraju meseca Saturn kreće u direktan hod da bi u decembru prešao konačno u Vodoliju!


OKTOBAR:

01.oktobar 23:05 Pun Mesec u Ovnu na 9°
02.oktobar 22:48 Venera ulazi u Devicu
04.oktobar Pluton kreće direktno sa 22° Jarca
12.oktobar 2020. Jupiter sekstil RxNeptun na 18°
14.oktobra Merkur kreće u retrogradni hod sa 11° Škorpije
16.oktobar 21:30 Mlad Mesec u Vagi na 23°
23.oktobar 01:00 Sunce ulazi u Škorpiju
28.oktobar 02:34 RxMerkur ulazi u Vagu
28.oktobar 02:41 Venera ulazi u Vagu
31.oktobar 15:49 Pun Mesec u Biku na 8°

Oktobar počinje Punim Mesecom u Ovnu. Početak meseca u znaku kulminacije! Bitni aspekti: Mesec je u konjukciji, Sunce u opoziciji sa RxKironom i mogući su neki bolni momenti koje će simbolično osvetleti ovaj Pun Mesec! Mars u Ovnu retrogradan i u kvadratima sa Saturnom i RxPlutonom u Ovnu!!! Prilično nezgodne energije za početak meseca!
Venera prelazi u Devicu...I dok Mars vodi svoje bitke Venera će biti suzdržana...
Pluton će krenuti direktno.
Sekstil Jupitera i RxNeptuna III put.
Merkur kreće u retrogradni hod treći po redu i poslednji za ovu godinu!!!
Mlad Mesec u Vagi energija novih početaka za veze, odnose, partnerstva. Super Mlad Mesec. Nešto nezgodniji novi početak jer će Sunce i Mesec biti u opoziciji sa RxMarsom u Ovnu, ali i u kvadratima sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom u Jarcu! U isto vreme i RxMars je u kvadratima sa planetama u Jarcu i da na nebu imamo vrlo nezgodan T-kvadrat! 
Sunce ulazi u Škorpiju, gde ga čeka RxMerkur i kreće vladavina Škorpije.
RxMerkur ulazi u Vagu....gde je već bio u septembru!
Pun Mesec u Biku i kulminacija emotivne i materijalne sigurnosti. Bitni aspekti: Sunce i Mesec u konjukciji sa RxUranom, RxMars i dalje u kvadratima sa planetama u Jarcu! Ovo je drugi Pun Mesec u istom mesecu i zovu ga još Plavi Mesec!!!


NOVEMBAR:

03.novembra Merkur kreće direktno sa 25° Vage
10.novembar 22:56 Merkur ponovo ulazi u Škorpiju
12.novembar 2020. Jupiter konjukcija Pluton na22° 
14.novembar Mars kreće direktno sa 15° Ovna
15.novembar 06:07 Mlad Mesec u Škorpiji na 23°
19.novembar Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 11° Škorpije
21.novembar 14:22 Venera ulazi u Škorpiju
21.novembar 21:40 Sunce ulazi u Strelca
29.novembar Neptun kreće direktno sa 18° Riba
30.novembar 10:29 Pun Mesec u Blizancima na 8° (pomračenje meseca)


Merkur će na početku meseca krenuti direktno a na sredini meseca će izaći iz retrogradne senke...i pozdravićemo se sa retrogradnim ciklusom Merkura za ovu godinu!
Merkur će ponovo ući u Škorpiju, gde je već bio u septembru!
Konjukcija Jupitera i Plutona III put
Mars će konačno krenuti direktno posle 65 dana retrogradnog ciklusa!
Mlad Mesec u Škorpiji...energija novog početka, mogućnost regeneracije i transformacije. Super Mlad Mesec. Bitni aspekti: Sunce i Mesec u sekstilima sa Plutonom, Jupiterom i Saturnom u Jarcu i u trigonima sa RxNeptunom u Ribama!
Sunce ulazi u Strelca i kreće vladavina Strelca
Neptun kreće direktno
Pun Mesec u Blizancima i pomračenje Meseca, kulminacija u svim oblicima komunikacije. Bitni aspekti: Sunce u trigonu, Mesec u Sekstilu  sa RxKironom u Ovnu.



DECEMBAR:

01.decembar 20:51 Merkur ulazi u Strelca
06.decembar Jupiter izlazi iz retrogradne senke sa 27° Jarca
14.decembar 17:16 Mlad Mesec u Strelcu na 23° (totalno pomračenje sunca)
15.decembar 17:22 Venera ulazi u Strelca
15.decembra Kiron kreće u direktan hod sa 4° Ovna
17.decembra 2020. Saturn konačno prelazi u Vodoliju!!!
19.decembar Jupiter ulazi u Vodoliju
21.decembar 00:08 Merkur ulazi u Jarca
21.decembar 11:03 Sunce ulazi u Jarca (zima)
21.decembar Saturn konjukcija Jupiter u Vodoliji  na 0°29'
30.decembar 04:28 Pun Mesec u Raku na 8°


Kraj godine....dolazi zima i zimski solsticij - najkraći dan u godini...
Januar 2020 je počeo sa planetama u Jarcu: Merkur 4°, Jupiter 6°, RxJMČ 8° (RxJMČ u Raku), Sunce 10°, Saturn 21° i Pluton 22°. 
Decembar počinje sa planetama u Jarcu: Pluton 23°, Jupiter 26° i Saturn 28°
Kraj decembra i kraj godine 31.12.2020. Sunce 10°, Merkur 17° i Pluton 24° u Jarcu....Saturn 1° i Jupiter 2° u Vodoliji...
Jupiter izlazi iz retrogradne senke...
U decembru Saturn i Jupiter ulaze u Vodoliju, Saturn tu ostaje do 07.marta 2023. Jupiter do 29.decembara 2021.
2020. godina je počela konjukcijom Saturna i Plutona u Jarcu, završava se konjukcijom Saturna i Jupitera u Vodoliji!!! 
Merkur ulazi u Strelca  potraga za istinom...
Mlad Mesec u Strelcu i Totalno Pomračenje Sunca. Energija novog početka i novih Novogodišnjih odluka. Bitni aspekti: Sunce i Mesec u trigonu sa Marsom u Ovnu!!!
Venera ulazi u Strelca još optimizma na kraju godine!
Kiron kreće u direktan hod.
Merkur ulazi u Jarca, za njim istog Sunce ulazi u Jarca i kreće vladavina Jarca.
Na kraju meseca poslednji Pun Mesec u Raku i kulminacija između doma, porodice, porodičnih odnosa sa jedne strane i profesija, karijera, položaj, status sa druge strane. Biti aspekti: Sunce trigon RxUran, Mesec sekstil RxUran. Sunce opozicija Mesec, Sunce i Mesec u kvadratu sa Kironom - T-Kvadrat! Venera u kvadratu sa Neptunom. Mars u kvadratu sa Saturnom i Jupiterom!!! Poprilično nezgodne energije za sam kraj godine!!


ŽELIM VAM ZDRAVU, USPEŠNU I ZADOVOLJNU 2020. GODINU!!!


AKTUELNO NA NEBU 2020


2 коментара:

  1. Konjukcija Saturna i Plutona tačno na mojoj Veneri koja je na početku 12.kuće. Ne znam šta može da donese, ali mislim da mi se neće svideti.

    ОдговориИзбриши
  2. Ova godina je i meni donela smrt majke krajem februara, kraj jedne ljubavi, saznanje da ću dobiti unuka i verovatno ženidbu sina...sta ce se jos dogoditi ove godine ne znam, ali je veliki preokret u mom životu...

    ОдговориИзбриши