петак, 7. октобар 2016.

Merkur u Vagi (tranzitni)


Što smo bili praktični, realni, organizovani.....bili smo :)
Doduše kako ko....jer nekome ni boravak Merkura u Devici ne pomaže :)
Ulasku Merkura u Vagu obradovaće se svi oni koji vole da se druže i da kroz druženje komuniciraju.

Nije teško biti fin
Svi oni koji vole lepu reč, finu reč, odmernu (na vagi :), oni koji vole diplomatiju, kompromise, ravnotežu, harmoniju, pravdu.. Svi oni koji su za "mir u svetu" :)
Merkur u Vagi je za šarmere, nije za svađalice jer sa njim su svađe retka pojava, izuzetak od pravila su neke druge planete i neki aspekti. Ali on je dobar i za "drvene advokate".
Merkur u Vagi je dobar govornik...ponekad previše priča.
 
Fer je drugo ime za Merkura u Vagi...
Sa ovom energijom Merkura želećemo da nas svi vole. On ume sa rečima i izgovorenim i napisanim. Ako ste imali problema sa rečima: volim te, izvini, molim, hvala....sada bi mogli da imate manje problema :). Može se javiti potreba da nekome kažete da ga volite. Lepe reči prosto klize...
Sa onima sa kojima ste u nekoj vezi (Vaga) biće vam potrebna i mentalna veza (Merkur u Vagi).

Sa ovom energijom možete biti savetnik, posrednik ili potražiti savetnika ili posrednika.

Ovaj Merkur je i pomalo neodlučan pa će možda potražiti pomoć oko donošenja odluka..
Merkur u Vagi voli lepotu, umetnost, kreativnost....vrlo je kulturan i fin :). Voli društvo, druženja, zabavu, partnerstvo. Voli i da pregovara, ugovara (Vaga - ugovor).



Šta će se dogoditi za vreme ovog tranzita:
"Popraviće" vašeg Merkura ako je takav da inače nije baš mnogo komunikativan.
Mogla bi da se javi potreba da se priča, komunicira sa bliskim ljudima, onim sa kojima smo u nekim odnosima, vezama. Doneće neku dozu neodlučnosti...Teže do odluka. 
Dobićete želju da pomirite posvađane....Ili da se vi sa nekim pomirite (ako ste u svađi).
Odličan je za udvaranje rečima... i izgovorenim i pisanim.
U vreme ovog tranzita idite na sastanke, intervjue, konfernencije, prezentacije.
Dobar je za potpisivanje ugovora... mirovne sporazume, za diplomate, advokate.
Razgovarajte više sa bliskim ljudima....ali slušajte i šta oni imaju da kažu.
Uživajte u lepoti, muzici, umetnosti...

 "Naši životi su određeni prilikama, čak i onima koje propustimo."
 "Ljudima se smisao za osnovnu pristojnost još prilikom rođenja ne dodeljuje ravnomerno."
F. Skot Ficdžerald

Poznati sa Merkurom u Vagi: Friedrich Nietzsche, F. Skot Ficdžerald ("Veliki Getsbi"), Leonardo DiCaprio, Beyoncé Knowles, Catherine Zeta-Jones, Bill Gates, Brigitte Bardot, Vladimir Putin, Alain Delon, Gwyneth Paltrow, Catherine Deneuve, Richard Gere, Hugh Jackman, Sophia Loren, Margaret Thatcher, François Mitterrand, Silvio Berlusconi, Serena Williams, Agatha Christie, Leonard Cohen, Dita von Teese...


MERKUR  
Energija Vage

Element: Vazduh. Kvalitet: Kardinalan. Princip: Aktivan.
Prirodni znak: Sedma kuća. Suprotni znak: Ovan.   
Vladar Vage: Venera.   
U grupi je (vazduh) sa Blizancima i Vodolijom 
Grafički znak Vage: terazije 
Osnovna fraza: Ja odmeravam. Ključna reč: Harmonija. 
Vaga vlada: bubrezima, donjim delom leđa, hormonima, jajnicima, kožom..
Vaga vlada: Austrijom, Egiptom, Indokinom, Kinom, Libijom, Peruom, Sibirom, Tibetom.  
Vaga vlada: Beogradom, Bečom, Lisabonom, Frankfurtom, Kopehnagenom, Majamijem, Zemunom...



Ni previše, ni premalo.....već balans
Ko je ikada gajio cveće zna koliko je bitan ravnoteža... ni previše Sunca ali ni premalo, ni previše vode ali ni premalo :-), sa dobrim odnosom, balansom, ravnotežom (kako god) biljka neće uvenuti. Ne voli ova energija sukobe, grubost, nasilje. Ima nešto interesantno kod energije Vage, često ona potiskuje svoje reakcije na ono što ne voli i negde kasnije to prosto mora da "izađe"... da izbije. Naravno da će pokušati da izbalansira te reakcije, ponekad uspešno, ponekad i ne. Kompromis kao da je "izmislila" Vaga, a to je često baš na njenu štetu.

Vaga voli suprotan pol, zato je često vrlo sentimentalna i romantična. Vaga je i tolerantna, međutim pitam ja vas da li mislite da je to dobra ili manje dobra osobina? 
Vaga nosi energiju: druženja, druželjubivosti, harmonije, diplomatije, kompromisa, ubedljivosti, miroljubivosti, finoće, darežljivosti, kreativnosti, umetnosti i pre svega saradnje...Mada ova energija može doneti (ako su aspekti takvi): neodlučnost, kolebanje, durenje,  apatičnost, lako odustajanje....
 
Vaga je: Balkon, brak, buti, dijamant, diplomata, društvenost, golf, goub, harmonija, izlog, javnost, jednakost, kompromis, klavir, kozmetika, krojačica, kvarc, lepota, ljubav, ljubičica, moda, muž, muzika, nakit, ODNOS, orman, pacifizam, partner, politika, poslastičar, posrednik, pravda, pregovarač, primirje, potkrovlje, prodavac, publika, razvod, simetrija, slavuj, slikar, dijabetis, tavan, torta, tužba, ugovor, umetnost, upala bubrega, venčanje, veranda, supruga... 
7.kuća (DC - Descedent): kuća "occasio" - dobre prilike
Najpre i pre svega to su svi preko puta 1.kuće (JA) ....7.kuća (VI, TI)....kuća odnosa sa javnošću, kuća partnerstva, veza. Svi partnerski odnosi, emotivni, poslovni, prijateljski. Partneri ili protivnici: životni, emotivni, ljubavni, profesionalni. Ovo je i kuća idealnog partnera, naravno i kuća braka (stav i odnos prema braku, bračnom partneru, kakav brak neko može da očekuje, kakvog partnera i koliko brakova...)...ali i sve veze koje su sklopljene na osnovu nekog ugovora....u pisanoj formi ali i oni prećutni ili izrečeni, društveno prihvaćeni, moralni. Tu su sve parnice, sporazumi, pogodbe. Ova kuća će nam pokazati šta nam obično nedostaje jer je suprotna od ličnosti, to su zapravo naše najjače karakterne osobine...uvek su preko puta nas...Prirodna kuća Vage, vladar Venera.


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com

 

Нема коментара:

Постави коментар