петак, 6. март 2020.

Slobodna ljubav....Venera konjukcija Uran...


Zvezdani(n) zapis
Petak. Venerin dan.
Venera je u Biku 

Tu u Biku Veneru je čim je juče ušla sačekao Uran :)
Njihov tačan (egzaktan) susret zakazan je za nedelju 08.mart!
Ovo je njihov drugi susret od kako je Uran prešao u Bika - prvi susret se dogodio 18.maja 2019.
Bio je to njihov prvi susret u Biku posle 80 godina!!!
Tada sam napisala: .★Zapamtite ovaj njihov prvi susret!!!  
Od kako postoji blog svakom aspektu sam davala naziv, ovaj sam nazvala Slobodna ljubav...
Mada komotno može i ovako: Venera zaljubljena u slobodu....




Asto vesti:
08.mart 20:37: Venera konjukcija Uran

Šta možete očekivati od konjukcije Venere i Urana?
Kada se sretnu boginja ljubavi i lepote Venera i veliki buntovnik, revolucionar nebeski alarm Uran...

Na vidiku su promene...u odnosima, vezama, ljubavnim pričama, sa novcem...
Problem je :))), što sa Uranom nikada ne možemo biti sigurni...Kakvi će vetrovi (vetar - Uran) promena biti...ili kuda će vas promene odvesti (oduvati :)... Negde će ova konjukcija doneti promene u postojećim vezama, negde bi mogle neke veze da se iznenada završe...Neko bi mogao da dobije iznenadni novac, neko iznenada da ga izgubi...Kakava god promena bude kod vas....možete je odmah prihvatiti ili ćete (morati) prihvatiti kada neko vreme prođe! I kako je Uran sloboda i potreba za slobodom...pustite sve što hoće da ode, ili idite vi ako vam fali sloboda....

Mnogi će poželeti nešto da promene u izgledu, nova frizura, nova garderoba, možda neka još radikalnija (Uran) promena...I ako je lepota (Venera) u oku posmatrača....ova konjukcija će mnoge pokrenuti da se dobro zagledaju u sebe i u ono što vide u ogledalu....Važnije od izgleda je da dobro pogledate unutar sebe....i jeste li zadovoljni sobom....Da li ste svoji...da li ste originalni....da li ste slobodni....Volite li sebe....Volite li osobu pored sebe ili tu ljubav ne stanuje odavno!

Kada dobijete te odgovore sve drugo će ići lakše i bolje!!!
Drugim rečima, ako imate koji kilograma više, boju kose koja vam se ne dopada....i nije neki problem...jer se sve da ispraviti....Ali ako niste zadovoljni sobom, ako niste naučili da volite sebe, teško da ćete se takvi svideti nekome drugom. Ako niste zadovoljni svojim ljubavnim životom (Venera), ako niste zadovoljni sa vezama, partnerstvom, brakom (Venera)...to bi mogao da bude veći problem od frizure recimo...Ako se ne osećate slobodno...ako imate problema sa uživanjem, zabavom, kreativnošću (Venera).....to su mogući problemi....
Ova konjukcija je tu da uradite nešto da se osećate bolje, voljenije, slobodnije....i da se pre svega prisetite da je najjača i najhrabrija ljubav - ljubav prema sebi!!!
Ova konjukcija će otkriti i vama i drugima koliko ste samouvereni, sigurni u sebe.....i da li imate samopoštovanje...da li ste vredni sami sebi (Venera u Biku - emotivna i materijalna sigurnost)....


Fridrih Niče: "U ljubavi je uvek prisutno malo ludila." 
Vilijam Šekspir: "Ljubav tek je ludilo"

Ova konjukcija svakako nagoveštava neko uzbuđenje u vezi lepote, ljubavi, novca (Venera). Uzbuđenje ali i iznenađenje. Ovo su i neočekivane promene...lične ali i onih oko vas.
Ovo je energija buđenja, posebno ako ste u nekoj rutini ili dosadi. Neko će se pobuniti ili vi ili neko vama bitan, ljubav vaša, prijatelj....
Možda vam je samo potrebno više uzbuđenja, zabave, uživanja......novca, možda?!
I nije isto ako ste u vezi ili ako ste emotivno sami. 
Ako ste u vezi možda će vas zaskočiti neko iznenađenje (već prema ličnom horoskopu), ako ste sami i tu su raznorazna iznenađenja. Ljubav na prvi pogled, mesto i osoba neobični, drugačiji, originalni!
Možda vas očekuju finansijske dogodovštine....(gubitak, dobitak...)Možda je vreme da budete kreativniji, originalniji....Šta god je u pitanju.....saznaćete uskoro!



"falling in love" - "padanje u ljubav"


Venera konjukcija Uran ukratko:
Slobodna ljubav, ljubav na prvi pogled, iznenada, originalna ljubav, nekonvencionalna ljubav, ljubav "preko" tehnike (intrnet, kompjuter...), neobični partneri, partneri revolucionarnih ideja, drugačiji od drugih, čudaci, ljubav i prijateljstvo pomešani, ekstremni odnosi, nagli ulasci u veze ali i nagli prekidi odnosa, ljubavi. Odnos, veza, emocija počinje naglo ali naglo se i završava, uzbudljiv odnos, neizvesnost u vezama, veze koje šokiruju, skandali, otvorene veze i brakovi, eksperimentisanje u ljubavi, sexu...Ljubav prema astrologiji; zaljubljeni astrolog, ljubav prema astrologu :-); Ljubav prema avijaciji, pilotu....:-)
Neobičan, originalan stil, magnetska privlačnost, avangardna moda, muzika, iznenadne zarade...Iznenadni susreti, nema dosade, spremnost na rizik; uživanje u promenama, aktivan društveni život, grupne aktivnosti, potreba da se "razbije" rutina, nepredvidljive finansijske situacije, kockanje, neočekivane promene: u stalnim vezama, posebno kod onih gde je rutina zavladala, mogućnost pobune i iznenadni raskid, internet upoznavanje, kreativnost u usponu, iznenadni izlasci, provodi, pokloni, druženja....

★Konjukcija Venere i Urana 08.mart - ide posle kvadrata Venere sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom (datume imate na blogu), možda ono što će se događati ili već događa i nije iznenađenje....Da li se Venera baš ohladila, smorila....zahvaljujući Saturnu, da li je poludela od ljubomore ili neke druge opsesije zahvaljujući Plutonu...da li je dobila odgovor: da li me voli ili me ne voli....vreme je da saznamo odgovore na ta pitanja. Za nekog će odgovor biti iznenađenje, neko će dobiti možda očekivan odgovor....ali neočekivanu reakciju....




Poznati sa ovim aspektom: Michael Jackson, Christina Aguilera, Miley Cyrus, Elizabeth Taylor, Warren Beatty, David Copperfield, Steve McQueen, Cat Stevens, Giuseppe Verdi, Helen Mirren, Tim Burton, Johnny Cash, David Guetta, Fyodor Dostoyevsky, Claudia Cardinale, Helen Mirren, Louis Pasteur, Carlo Ponti...

P.S. U julu 2019. napisala sam tekst o o konjukciji tranzitnog (Tran) Urana i natalne (Nat) Venere!!!

Ljubavna priča...ili kada tranzitni Uran i natalna Venera umešaju svoje prste....

Tranzitni Uran sada može biti u konjukciji samo sa natalnom Venerom u Biku!!!
Ovaj tekst je za sve vas koji sada proživljavate ovaj tranzit!
P.S. Devojka iz primera u tekstu, ponovo proživljava isto!!!



TEMA DANA: Ljubav i sloboda?

I ako ne izgleda moguće da ljubav i sloboda idu zajedno to je zapravo prava stvar......
Biti zaljubljen, biti u ljubavi ali svoj!!! Ako nije tako onda kreću nevolje..
Bez slobode nema života. I gde je tu ljubav? U slobodi...U njihovom zajedništvu...
Ako nema slobode ljubav se pretvara u suprotnost u posesivnost a to nije ljubav.
Ljubav koja nosi "lance" nije ljubav...
Bilo da ih nosite lično ili ih namećete drugima. Ne čini drugome ono što ne želiš da čine tebi, drugim rečima. Ne možete da "okujete lancima" drugog a da pri tom i vi niste vezani. Dakle bez slobode nema ljubavi....
Biti zajedno a opet slobodni... 
Ljubav nije veza, sex, ljubav je ono u vama, harmonija u vama...Ljubav je prava samo ako ide uz slobodu, ljubav je prava samo ako poštujemo individualnost druge osobe i obrnuto!!!
Ovde je stvar u ravnoteži...biti u ljubavi a biti slobodan....
Ljubav bez slobode nije ljubav...Sloboda bez ljubavi ni to ne ide...
Ljubav nije ptica u kavezu!!!

Da bi ljubav bila ljubav mora biti slobodna....da imate osećaj da ste celina sa ili bez partnera ili drugim rečima da ste svoji.... kada dođete do stanja ili osećanja "Mogu bez tebe ali sa tobom mi je lepše" Ljubav nije predaja, ljubav nije kada iz JA pređete u MI...ljubav je ostati svoj i biti sa nekim u paru. Ako se radi ljubavi žrtvuje ličnost, karakter, navike, ako se pravi previše kompromisa iz straha da će vas neko napustiti, ako žrtvujete svoju slobodu iz straha od napuštanja to svakako nije ljubav...to je robovanje ljubavi.

Najčešće se ljubav i sloboda posmatraju kao suprostavljani pojmovi!
Generalno svako od nas ima svoje viđenje ljubavi i slobode!
Ali ako ljubav posmatramo kao vezivanje za neku osobu samim tim već je u najavi nedostatak slobode...Poenta je u tome da nikako ne moramo da biramo između ljubavi i slobode. Poenta je sačuvati slobodu u ljubavnoj vezi i ljubavnu vezu ne posmatrati kao gubitak slobode! Kada to postignemo shvatićemo da se ljubav i sloboda zapravo prožimaju da su komplementarne...kao boje koje se dopunjuju recimo crvena i zelena u prirodi!
Tamo gde postoji ljubav postoji i sloboda!!!
Kada volite nekog a on se pri tom oseća slobodno to je (prava) ljubav -neće poželeti da ode!
Ako ste u stalnom grču da će on/ona otići to i nije ljubav to je opsesija - jednom će otići!
ALI....ako slobodu shvatamo kao sposobnost da radimo sve što (po)želimo, ako se sloboda zloupotrebljava to je po meni bezobrazluk i nema veza sa ljubavlju!!!


Mesec je u Raku do 10:27
Mesec je bio u praznom hodu od 08:11 do 10:27
Mesec je prelazi u Lava u 10:27 CET
Prvi aspekt Meseca je kvadrat sa Venerom u Biku, odma za njim i kvadrat sa Uranom u Biku (Venera i Uran u konjukciji)! Mesec je ovde "okidač" za ovu konjukciju koja će u nedelju biti egzaktna!
Ovo su energije iznenađenja, uzbuđenja....iznenadnih dešavanja! Koja su to dešavanja zavisi od vaših horoskopa! Bez panike, pratite svoje srce (Lav - srce)
Dok pišem ovo, ovog trenutka....na TV vest: Potvrđen prvi slučaj korona virusa u Srbiji u Subotici - (Mesec u Raku opozicija Saturn, Pluton...noćas i jutros)!
Od 17:40 Mesec u Lavu u sekstilu sa Kironom u Ovnu! Da li je ključ dostupan?! I dalje pratite svoje srce...Neko će se zapitati kako u ovom trenutku misliti na ljubav...pa baš u ovom trenutku je ljubav ta koja nam je potrebna!!!
P.S. RMerkur u Vodoliji radi svoje....neke stvari su jasnije...u vreme objavljivanja ove vesti Mesec je bio u Raku (dom, domovina, narod...) u inkonjukciji sa RMerkurom u Vodoliji...za sada moramo da se prilagodimo ovoj situaciji (inkonjukcija)!

Nedeljni horoskop za period od 02.marta do 09.marta...

Нема коментара:

Постави коментар