четвртак, 12. март 2020.

Jupiter i njegovi aspekti....sada i uskoro...



Zvezdani(n) dnevnik 2830
Četvrtak. Jupiterov dan.
Jupiter je u Jarcu na 21°

Od juče je u harmoničnom aspektu (sekstil) sa Suncem u Ribama.
I dalje stoji naslov Život je lep...mogu samo da dodam živite ovaj život odgovorno!
Šta može jedan ovakav aspekt sam? Možda i ne može, ali šta da nema i njega i svih onih koji dolaze!
Pogledajte Zvezde u martu, pogledajte sve harmonične aspekte koji su aktuelni i koji će tek biti aktuelni! Svi su oni tu da nam olakšaju ove trenutke sada i one koji dolaze! Potrebna nam je pozitivna energija u vreme ovog opšteg ludila!
I dokle još uvek tražimo "zlatni ćup na kraju duge" Jupiter u sekstilu sa Suncem, uskoro slede nešto intezivnije energije - konjukcije Jupitera sa Marsom i Plutonom:

Mars je sve bliži Jupiteru (dolazeća konjukcija), egzaktan susret će se dogoditi 20.marta!
Jupiter je sa druge strane sve bliži Plutonu (dolazeća konjukcija), egzaktan susret će se dogoditi 05.aprila! 

Važni datumi:
Konjukcija Marsa i Jupitera dogodiće se na istom stepenu Jarca na 22° na kom se dogodila toliko spominjana konjukcija Saturna i Plutona (egzaktno 12.januara)! Događaji iz januara sada u martu ponovo u prvom planu, ★20.marta moguć je neki intezitet. Tog dana Pluton na 24° Jarca, Saturn na 29°! Jednako važna možda i bitnija je konjukcija Jupitera i Plutona! Moram da naglasim da ona već traje (zbog dozvoljenog orbisa delovanja) ali da će najjača biti u aprilu!
Priča o pandemiji je najpovezanija sa ovim aspektom!!!
Konjukcija je u Jarcu, pa sa tim ide i priča o ograničenjima ali i o starijim ljudima!
Sve vezano za ovaj virus krenulo je u decembru 2019. u vreme stelijuma u Jarcu, ali i pomračenja Sunca: prvi poznati pacijent, virus je dobio i ime, oglasila se i SZO, neki granični datum povezan sa ovim virusom je 31.decembar 2019. godine!
U januaru je registovan prvi smrtni slučaj, u februaru je svima bilo jasno da je proglašenje pandemije sve bliže!
Sada smo negde bliže sredini marta i dalje je stelijum u Jarcu intezivan, pojačan Marsom još intezivniji (to je krenulo 08.marta)! Konjukcije posebno Jupitera i Plutona govore o većem intezitetu!
Od 18. do 23.marta imaćemo intezivan susret Marsa i Jupitera! Na njega će se nadovezati susret Jupitera i Plutona (egzaktno ★05.aprila)

Dva dana posle konjukcije Marsa i Jupitera 22.marta Saturn prelazi u Vodoliju!
Neke promene su izvesne!
Vodolija - vlada grupama, mrežama ljudi, načinom kako društvo funkcioniše, vlada globalizacijom i globalnim trendom...Vodolija vlada i internetom, društvenim mrežama...Vodolija vlada iznenadnim dešavanjima, dešavanjima van naše volje, neočekivanim događajima i ponašanjima...Vodolija vlada naukom, humanošću...Više o energiji Vodolije OVDE!

Saturn će u Vodoliji boraviti od 22.marta do 02.jula!
★31.mart Mars konjukcija Saturn u Vodoliji 
Saturn će 11.maja krenuti u retrogradni hod 1° Vodolije!
Saturn će 02.jula ponovo ući u Jarca gde će boraviti do 17.decembra!
Saturn će u Vodoliji boraviti do 07.marta 2023.!
Pozitivne vesti su da će u aprilu Mars i Saturn biti van stelijuma u Jarcu!!!




Astrološki gledano trenutno je najveći akcenat na konjukciji Jupitera i Plutona!
I ako će možda neko misliti da sam preterani optimista ja ovu konjukciju vidim kao mogućnost pozitivne transformacije onog što je učinila konjukcija Saturna i Plutona (jednom sam za ovu konjukciju napisala: Svet više neće biti isti). 
Jupiter konjukcija Pluton ukratko: uspeh i strast, moć idu zajedno...ovde se pre svega misli na životnu strast...Sreća, ekspanzija (Jupiter) i intezitet, moć, uticaj (Pluton) zajedno...Kao i svaka konjukcija i ova ima "dve strane medalje"...Ako se pogrešno kanališe onda bi pohlepa, osveta, ljubomora, opsesije, sebičnost mogli da preovladaju... Zapravo...ako neko želi da svoj život poboljša na štetu drugih onda je to pogrešno kanalisanje ove energije!!! Drugim rečima, možete svoj život poboljšati i postići veliku uspeh a da pri tom "ne gazite preko mrtvih"...I globalan uticaj je negde ovakav...možemo samo da se nadamo da moćnici neće koristiti pohlepu, manipulacije....itd.
P.S. Ovo sam ranije pisala, sada mogu da dodam da će ova konjukcija izazvati bitne promene u aprilu, ali da će te promene imati reviziju u junu 30.juna egzaktno i u novembru 12.novembra egzaktno. Svaka konjukcija ima dobru i lošu stranu tako je ima i ova. Ako se pojedinačno i globalno odlučimo da iskoristimo pozitivnu stranu a to je snažnu potrebu da nešto suštinski promenimo i da to masovno primenimo! Suštinska trasformacija materije se naziva i alhemijom!!! Pri čemu ne mislim na pseudonauku već na nauku (Pluton kao alhemičar). Od nas samih zavisi da li idemo u konstruktivna rešenja ili u destrukciju! 
Ova konjukcija se javlja na svakih 12 godina. Konjukcija - novi ciklus planeta!
Kada dođe do konjukcije "ispliva" sve ono što je u proteklom ciklusu (iza konjukcije) bilo skriveno.
Jupiter proširi sve što zatekne....nadam se da će zateći veliku odlučnost da svi zajedno nešto promenimo! Da neće širiti strah, paniku i sl. već naprotiv odlučnost i inicijativu da menjamo zajedno svet i ono što nam se dešava!
P.S. I ako nam neko kaže "perite ruke" onda to treba i da radimo naravno više i češće nego što to inače radimo!!! I da poslušamo savet da ne pustošimo apoteke!!! Opsesija nam ne treba!!!


Moto života: obrisati svaku suzu sa svakog oka.
Sa parolom „oko za oko“ ceo svet će završiti slep.
Zdravlje je pravo bogatstvo, a ne srebro i zlato.

Neko koga svi znate rođen je sa ovim aspektom Mahatma Gandhi (Jupiter i Pluton u Biku). 
I Bill Gates ima ovaj aspekt (Jupiter i Pluton u Lavu), on je pored svaga i veliki filantrop, osnovao je veliku dobrotvornu fondaciju
Na žalost ovu konjukciju je imao Jim Jones (Jupiter i Pluton u Raku)! I dokle je Gandi svoje sledbenike vodio u bolji život i promene koje su bile sutinski pozitivne, ovaj drugi je neke sledbenike odveo u smrt! Mislim da sam vam sve rekla, na nama je da biramo!

Mogla bih da pišem još...ali već sam pisala. Za one koji žele pogledajte tekstove o:
Konjukciji saturna i Plutona, Uranu u Biku posebnu pažnju obratite na godine ranijih boravka Urana u Biku. Sve o stelijumu u Jarcu. Generalno o boravku Neptuna u Ribama



Mesec je i dalje u Vagi...
Od ponoći je u kvadratu sa Plutonom mnogi su sa teškom energijom na duši otišli na spavanje...
Od jutros Mesec je u trigonu sa Merkurom u Vodoliji (više nije pospan sve je direktniji), možda su do vas stigle neke korisne informacije, nečije lepe reči, reči umirenja...U isto vreme tu je i kvadrat sa Saturnom teška energija za dušu, jer Saturn pritiska k'o kamen...
Od 09:11 do 10:28 CET Mesec je u praznom hodu.
U 10:28 Mesec prešao u Škorpiju
I za razliku od Meseca u Vagi, Mesecu u Škorpiji nije potreban mir i lepota, ovaj Mesec je spreman da se suoči sa problemima, spreman je za krizne momente, spreman je za svaku istinu...spreman je da ide duboko u srž stvari! 
Prvi aspekt Meseca u Škorpiji je opozicija sa nebeskim alarmom Uranom u Biku, šta li će nas još šokirati što već nije...Negde u isto vreme Mesec će biti u trigonu sa RSMČ u Raku/sekstil sa RJMČ u Jarcu! Duša na "raskrsnici", lakše se bira put sa ovakvim harmoničnim energijama... možete lakše uklopiti dve strane vaš dom, porodica, privatne stvari (Rak) i vaša karijera, odnos sa autoritetima (Jarac)...
Na samom kraju dana, zapravo 10 minuta posle ponoći Mesec u opoziciji sa Venerom u Biku...umorna duša i srce traže kompromis...bolje je da ovu energiju prespavate...


Nedeljni horoskop za period od 09.marta do 16.marta....

Нема коментара:

Постави коментар