понедељак, 1. октобар 2018.

ZVEZDE U OKTOBRU




Kad dođe oktobar i kiše padaju 
ja setim se leta i pomislim na....


Ode septembar....kraj je bio prilično buran. Brdoviti Balkan ponovo u centru pažnje..neko na kafu ide sa "dugim cevima"....još južnije referendum o nazivu države pretrpeo fijasko....ostaje nam da saznamo da li će se poštovati odluka naroda....Na Mediteranu uragan "Zorba", u Japanu tajfun "Trami"....u Indoneziji zemljotres i cunami....Jedan maleni dečak koji je ujedinio Srbiju izgubio je bitku sa opakom bolešću...:((
Verujem da svi upiremo pogled ka oktobru....mesecu koji još zovu i listopad....Već sam napisala da bih radije od "mirisa baruta" osetila miris pečenih paprika....Razmišljam i o žutim dunjama...o svemu što bi moglo da mi skrene misli....

Što se zvezda u oktobru tiče....
Sleduju nam u oktobru redovne promene znakova, jedino  će Venera još jednom da pređe u Vagu gde je već ranije boravila!!! To je naravno zbog njenog retrogradnog hoda!!! U Vagi je prvi put boravila od 07.avgusta do 09.septembra! Ponovo će u Vagu ući u retrogradnom hodu 31.oktobra!!! Unazad će stići do 25° Vage!!! Pokrenuće neke priče iz avgusta i septembra!!! Praviće ponovo neke aspekte iz avgusta i septembra!!! Prvi takav aspekt je kvadrat RxVenere i Marsa, drugi je sekstil RxVenere i Saturna

Od 23.oktobra dolazi nam vladavina Škorpije, baš u vreme Venerinog retrogradnog hoda kroz isti znak. Uticaj ove energije biće više nego očigledan!!! Kada Sunce uđe u Škorpiju tamo će ga dočekati: RxVenera, Merkur i naravno Jupiter (stelijum u Škorpiji). Družiće se tako u energiji Škorpije sve do 31.oktobra kada će prvo Merkur da napusti Škorpiju i pređe u Strelca, a za njim i Venera samo što će ona nazad u Vagu!!! 
Dok budu boravili u Škorpiji ove planete će praviti konjukcije:
15..oktobar 22:20: Merkur konjukcija RxVenera
26..oktobar 16:16: Sunce konjukcija RxVenera
29..oktobar 13:04: Merkur konjukcija Jupiter

Pluton ovog meseca kreće u svoj redovan direktan ciklus, Venera kreće u retrogradni ciklus posle 18 meseci. Jupiter i Mars izlaze iz retrogradne senke - konačno!!! Ali Merkur opet ulazi u retrogradnu senku da nam najavi poslednji retrogradni ciklus za ovu godinu....

Mesec će nas oduševljavati svojom magijom, sada u redovnim ciklusima...

Na kraju nešto kao zaključak mada vrlo oprezan....oktobar izgleda mnogo mirnije ako ne računamo Venerin retrogradni hod....Zapravo mislim da će Venerin retrogradni hod obeležiti ceo ovaj mesec ali i sledeći....I ja sam srećna zbog Venerinog retrogradnog hoda....ne nisam luda, samo znam da ću ponovo pisati o ljubavi....jedva čekam!!!
Nešto lepo ovog meseca....a to je činjenica da nas kvadrat Marsa i RxUrana više neće mučiti od 09.oktobra!!! Ovo zaista spada u najbolju moguću vest!!!


Planete koje menjaju znak - energiju:
10.oktobar 02:40: Merkur ulazi u Škorpiju
23.oktobar 13:22: Sunce ulazi u Škorpiju
31.oktobar 06:38: Merkur ulazi u Strelca
★31.oktobar 21:42: RxVenera (ponovo) ulazi u Vagu

Kretanje planeta:
01.oktobar 04:03: Pluton kreće u direktan hod sa 18° Jarca 
05.oktobar 21:05: Venera kreće u retrogradan hod sa 10° Škorpije
07.oktobar 03:47: Jupiter izlazi iz retrogradne senke sa 23° Škorpije
08.oktobar 19:30: Mars izlazi iz retrogradne senke sa 9° Vodolije
29.oktobar 02:52: Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 27° Škorpije

Mesečeva magija:
09.oktobar 05:47: Mlad Mesec u Vagi na 17°
24.oktobar 06:45: Pun Mesec u Biku na 1°

Venera (ljubav) u oktobru:
11..oktobar 04:29: RxVenera kvadrat Mars
15..oktobar 22:20: Merkur konjukcija Venera
24.oktobar 14:51: Venera sekstil Saturn
26..oktobar 16:16: Sunce konjukcija RxVenera
31.oktobar 10:44: RxVenera opozicija Uran
31.oktobar 21:42: RxVenera (ponovo) ulazi u Vagu




Ovog meseca izdvajam sledeće:

01.oktobar 04:03: Pluton kreće u direktan hod sa 18° Jarca 
03..oktobar 02:03: Merkur kvadrat Pluton
05.oktobar 21:05: Venera kreće u retrogradan hod sa 10° Škorpije
07.oktobar 03:47: Jupiter izlazi iz retrogradne senke sa 23° Škorpije



Nedeljni i mesečni izvešataj su se poklopili...Prva zvezdana vest je da će Pluton 01.oktobra krenuti direktno!!! Imali smo više od pet meseci preispitivanja...Promene koje dolaze ne bi trebalo da nas iznenade...Suštinske promene su pred nama....i neka vrsta "čišćenja"...Početak direktnog Plutonovog hoda se poklapa sa jesenjim čišćenjma...Nešto više od ostalih ovu promenu kretanja osetiće kardinalni znakovi na oko 18° : Jarac, Rak, Ovan i Vaga!!! Pluton je krenuo u retogradni hod 22.aprila 2018. sa 21° Jarca! Unazad je stigao do 18°, sada će u direktnom hodu ponovo preći iste stepene!!! 24.aprila 2019. ponovo će krenuti retrogradno sa 23° Jarca!!! Na ove stepene treba obratiti pažnju posebno ako tu imate neke planete!!!
Jedno preispitivanje završeno ali počinje drugo. Ove prve nedelje oktobra Venera kreće u retrogradno putovanje a mi sa njom u novo nešto drugačije preispitivanje...To putovanje nas može odvesti u neke godine koje su odavno iza nas 2010, 2002, 1994. 1986. - godine kada je Venera bila retrogradna u Škorpiji/Vagi!!!
Jupiter konačno izlazi iz retrogradne senke i sve brže ide ka Strelcu!!!
02.oktobra Poslednja Mesečeva Četvrt i priprema za predstojeći Mlad Mesec u Vagi!!! Možda na nešto burniji način jer će Merkur u Vagi praviti kvadrat sa Plutonom u Jarcu...

Ove nedelje neće biti nedeljnog horoskopa jer sam u nedeljnom izveštaju napisala tranzit Plutona i RxVenere kroz kuće!!! Bilo mi je lakše tako!!!

...........

08.oktobar 19:30: Mars izlazi iz retrogradne senke sa 9° Vodolije
09.oktobar 05:47: Mlad Mesec u Vagi na 17°
10.oktobar 02:40: Merkur ulazi u Škorpiju
10..oktobar 19:35: Merkur opozicija Uran
11..oktobar 04:29: RxVenera kvadrat Mars
12..oktobar 06:10: Sunce kvadrat Pluton
12..oktobar 10:19: Merkur sekstil Saturn






Lakše će se disati....
08.oktobar 19:30: Mars izlazi iz retrogradne senke sa 9° Vodolije
Na početku druge nedelje oktobra zaista lepe vesti jedna za drugom. Prva je da Mars izlazi iz retrogradne senke!!! U retrogradnuu senku je ušao sada dalekog 12.maja ove godine dokle je boravio u Jarcu (28°). U retrogradni ciklus je krenuo 26.juna sa 9° Vodolije, 27.avgusta direktno sa pozicije Jarca (28°). Iz retrogradne senke izlazi sa iste pozicije sa koje je krenuo u retrogradni ciklus!!!
Od 08.oktobra ide nešto brže ka Ribama gde će konačno preći 15.novembra!!! Posle šest meseci (u Vodoliju prvi put ušao 16.maja) promeniće znak!!! Ima dotle još puno ali....važno da je izašao iz retrogradne senke!!! 
Istini za volju čeka nas još neharmoničnih Marsovih aspekata ali ipak to ne može da bude isto kao kada je bio u retrogradnom hodu ili u retrogradnoim senkama!!! Prvi aspekt sa Marsom posle izlaska iz rxsenke je kvadrat sa RxVenerom..."Nije šija nego vrat"...:((. Ali otom potom....



Novi početak....
09.oktobar 05:47: Mlad Mesec u Vagi 
Mesec i Sunce u Vagi na 15°
Mlad Mesec svojom energijom nudi novi početak! Energija Vage je ovde nudi mogućnost da nešto dobro uradite kada su u pitanju odnosi, veze, javnost... Da izbalansirate sve ovo... Da započnete nešto novo i da napravite neke promene... Da unesete red i ravnotežu u svoje živote...Mir kaže Vaga. Kompromis kaže Vaga. Diplomatija kaže Vaga... Ona nudi i kreativnost (preko Venere), pregovore, uspostavljanje ravnoteže. 
ALI....Venera (vladar Vage) je u vreme Mladog Meseca retrogradna u Škorpiji na 10°!!! I to baš nije najbolja energija za novi početak...Zapravo može da bude ali nesme da bude opterećen teretom prošlosti!!! U vreme Mladog Meseca RxVenera se priprema za kvadrat sa Marsom u Vodoliji!!! Buran Mlad Mesec posebno na planu muško-ženskih odnosa ali i svih drugih veza i odnosa koje imamo!!! Na sve ovo Mesec i Sunce (konjukcija) biće u inkonjukciji sa RxNeptunom u Ribama...vrlo nejasan (RxNeptun) novi početak!!! Međutim, ova inkonjukcija (period prilagođavanja) ide ka trigonu sa RxNeptunom!!! Najpre će trigon formirati Mesec kada pređe u Škorpiju (11.oktobra), a onda će i Sunce kada pređe u Škorpiju (to će se dogoditi 06.novembra)!!!



Bond. James Bond...
10.oktobar 02:40: Merkur ulazi u Škorpiju
Kada Merkur pređe u Škorpiju...što je bio uglađen, fin i diplomata bio je... kada uplovi u vode Škorpije  tamo će biti direktan i bez mnogo uvijanja naravno...Merkur ovde neće ništa uzimati zdravo za gotovo....Sa energijom Škorpije biće on (a i mi sa njim) i vrlo sumnjičav, a opet sa druge strane on je krajnje direktan i vrlo često grub u komunikaciji....neko će reći neprijatan.
Sa ovom energijom reči imaju intezitet i moć... 
Pripazite sa ovom energijom reči ili mogu nekog da "podignu" ili da "ubiju". Sa ovom energijom mnogi bi mogli da budu opsednuti nekim mračnim mislima i temama.. Međutim ovakav Merkur nudi jaku intuicijuduboko razmišljanje i istraživanje, površnost ovde nije opcija. Zajedljivi humor, sarkazam, cinizam.... sve je to deo ove energije... pa kako se kod koga "primi" :-).  Dok je boravio u Vagi imao je potrebu za ravnotežom... za fer igrom. Sada će shvatiti da život nije uvek fer. Ovakav Merkur imaće potrebu da traga za istinom... Želeće da otkrije neke skrivene stvari, tajne će mu biti izazov....Sa ovom energijom mnogi od vas bi mogli da se "pretvore" u privatne detektive :-)... James Bond u akciji :-)))
Misli duboke, fokusirane, ponekad vode u opsesiju...


Ovaj Merkur su imali/imaju: Gandi, Hilari Klinton (narvno), Pablo Pikaso, meni omiljen glumac Džerad Batler :-))), Princ Čarls, Alister Krouli, Vinston Čerčil :-), Volt Dizni, Oskar Vajld, Dipak Čopra (njegova knjiga "Put do ljubavi" je vrlo interesantna, ko voli takve knjige), Klaus Kinski, Mark Tven (ima smisla zar ne?), Benard Kušner (i ovo ima smisla), Roman Abramović, Džon Galijano....i naravno...Rodžer Mur (Džejms Bond:-).



Brži jezik od pameti....
10..oktobar 19:35: Merkur opozicija Uran
Merkur u Škorpiji, RxUran u Biku na 1°
Čim uđe u Škorpiju Merkur će se naći u opoziciji sa RxUraom u Biku....
Ovo je prva njihova opozicija od kako je Uran ušao u Bika!!! Sledeća opozicija će se dogoditi 07.oktobra 2019.
Šta ova opozicija obično donosi: nervozu pre svega mentalnu, tu je i brzopletost, sklonost ekscentričnim idejama, netaktičnost, odbijanje kritike, rasprave... nesporazumi su ovde vrlo mogući, ljudi se međusobno pogrešno razumeju. U opoziciji su dve suprostavljene energije. Nemojte da se "izgubite u prevodu"....suzdržite se od brzopletih reči, komunikacije, poruka...



★Udario tuk na luk...
11..oktobar 04:29: RxVenera kvadrat Mars
RxVenera u Škorpiji, Mars u Vodoliji na 10°
Već više puta najavljen kvadrat!!! 
Relativno skoro smo imali ovaj kvadrat: 09.septembra, kada su Venera i Mars bili na 29°, Venera u Vagi, Mars u Jarcu. Možemo da kažemo da je "igranka" tada započela!!! Venera je tada bila usmerena ka druženju, pomalo neodlučna ali zavodljiva, a Mars je tada bio opterećen poslom, karijerom, uspehom. Sada je Venera u Škorpiji i od nedavno retrogradna, Mars je u Vodoliji od nedavno izašao iz retrogradne senke i više nije u kvadratu sa RxUranom!!!

Sa ovim aspektom generalno.... bude se strasti, nemiri, sukobi, ljubomora. Takav je kvadrat... ali on je i akcija... a ovde akcije ima :-)) ili moglo bi da je bude :)). Nekada je ona samo preterana, pa do svađe odvede...Ovo su i ona čuvena...mirenja posle svađe:)))   
U kvadratu su dve energije dve sukobljene strane... kod nekih je jača jedna kod drugih druga strana... ali one se ovde isključuju, zapravo želja im je da jedna drugu isključe i da "radi" samo jedna strana i energija... I svako od njih priča svoju priču ....a ovde je poenta saslušati obe strane i šta one poručuju i zašto su u sukobu.... To vam je kao u stvarnom životu kada se dve strane sukobe... i uvek je kriv onaj drugi... a za sukob su uvek krive obe strane...i zato i treba poslušati obe strane.... 
Venera u Škorpiji od skoro retrogradna i porilično opterećena nekim teretom iz prošlosti. Svadljiva je, vraća se na neke stare teme, nešto nikako da zaboravi...Pomalo je i opsesivna, željna kontrole...Mars je u Vodoliji, on bi da se druži, ne razmišlja o prošlosti, ima osećaj da ga RxVenera guši, proganja...on bi da izađe u društvo, što dalje da ne sluša Veneru...Venera bi da se odmeri sa Marsom u strastima, da proveri koliko je zainteresovan....Mars istini za volju i nije baš zainteresovan i eto sukoba i eto nevolje....Venera kaže ti si kriv, Mars kaže ti si kriva.....istina je negde na sredini....Ponegde se javlja ono.... Između ljubavi i mržnje je tanka linija...ljubomora svakako a ona ovde ide nešto više od strane Venere....




Stop nasilju!!!
12..oktobar 06:10: Sunce kvadrat Pluton
Sunce u Vagi, Pluton u Jarcu na 18°
Ovo je poprilično izazovna energija... sa njom bi mnogi mogli da se zanesu do samoprecenjivanja, ponegde je to arogancija, fanatizam neki... Želja da nekoga podredite, demonstriranje moći i sl. Borba za vlast...Mogući su sukobi sa autoritetima, sa "onima" na vlasti, sa nekim moćnim ljudima ma šta to značilo za svakog od vas. Moguće su veće krize koje mogu dovesti do destruktivnosti i u reakcijama i u postupcima!!! Pripazite da ne budete nečija žrtva, pripazite se da ne budete zlostavljani (žene budite oprezne), moguća su proganjanja, nasilje i sl. Roditelji budite oprezni, obratite pažnju da li vaša deca trpe vršnjačko nasilje uvek ali ovih dana posebno!!!
Arogancija, precenjivanje snage, fanatizam u raznim oblicima...i ovde je presudna energija Vage i energija Jarca... kvadrat donosi nervozu, sukob sa autoritetima, moćnim ljudima...Sukob i generalno u odnosima sa ljudima, partnerskim, emotivnim (Vaga), profesionalnim (Jarac)...Destruktivno ponašanje, gubljenje kontrole...Potreba da se nešto promeni....samo u pogrešno vreme...


Stavi prst na čelo....
12..oktobar 10:19: Merkur sekstil Saturn
Merkur u Škorpiji, Saturn u Jarcu na 3°
Sa ovim aspektom (skoro) svi možemo biti dobri organizatori, možemo biti mnogo mudriji, ozbiljniji, disciplinovaniji u mislima ali i u komunikaciji, odličan je za planiranjeozbiljne teme, misli i razgovore, odličan za biznis i biznismene... Ovaj aspekt može malo da "ohladi" usijane glave (Sunce kvadrat Pluton)... Dopunjuju se (sekstil) energije Škorpije i Jarca....kratko traje ovaj aspekt ali dobro što je prisutan istog dana kada i kvadrat Sunca i Plutona!!! Savet za sve vas: Stavite prst na čelo i dobro razmislite!!!
...........



15..oktobar 22:20: Merkur konjukcija RxVenera
19..oktobar 11:46: Merkur trigon Neptun
19..oktobar 19:23: Merkur kvadrat Mars


★Kada prošlost pozove...
15..oktobar 22:20: Merkur konjukcija RxVenera
Merkur i RxVenera u Škorpiji na 8°
Ljubav se sa ovom energijom zaista ne može sakriti, ona ima potrebu da kaže, napiše, komunicira....Ovo su ljubavne (Venera) misli (Merkur), ljubavne reči, ljubavne reči izgovorene, napisane, otkucane, ljubavna knjiga, roman, pesma. Ovu su reči kao muzika za svačije uši, ovo je laskanje, udvaranje rečima, ovo su ona slatka tepanja: ljubavi, dušo, slatkišu, medeni/medena ...:), reči izgovorene, napisane putem telefona... Ovo je razgovor pre, tokom i posle vođenja ljubavi :)...Ovo je svaki ljubavni razgovor...
Venera će u svakom ovakvom susretu sa Merkurom da se raspriča, energija znaka će pokazati i kako ide ta priča... Konjukcija je u energiji Škorpije....reči su ovde intezivne, strastvene....pozivaju na ljubav i strast. Ovde su reči u službi zavođenja....Ima ova konjukcija i neku vrstu sexualne tenzije....I na sve ovo treba naglasiti Venera je retrogranda. U priči je svakako prošlost na neki način. Prošlost u formi sećanja i prisećanja...prošlost kao stvarni događaj....susret sa nekim iz prošlosti....Poziv nekog iz prošlosti ili ćete vi pozvati nekog iz prošlosti!!!
Sa ovom energijom vam se može dogoditi jaka potreba da pozovete nekog iz prošlosti, možda ipak samo potreba da napišete neku poruku, pismo....Drugi će "udaviti" svoju okolinu pričom o nekome iz prošlosti....Ovo je i energija gde drugarice, sestre....pričaju o nekome iz prošlosti....
Poruke mogu biti pomalo ili više tajanstvene, strastvene....sexi....



I belive in fairy land...
19..oktobar 11:46: Merkur trigon Neptun
Merkur u Škorpiji, RxNeptun u Ribama na 14°
Redovni čitaoci već znaju...i pomisliće, sada će ona opet o čaroliji, mašti, čudima, oblacima, čarobnim ćilimima...Šta da radim kada mi je Neptun omiljena planeta, još kada je u bilo kom odnosu sa Merkurom sve je zanimljivije...Ovde se radi o kratkotrajnom aspektu jer Merkur ide brže, međutim vrlo je moguće osetiti ga ako inače imate istaknutog Neptuna kao recimo što ga ja imam u 1.kući.
Ovo je aspekt inspiracije, intuicije, predosećanja nekih događaja koji tek slederazumevanje stvari i na intelektualnom i na duhovnom planu... Lep aspekt i tranzit ma koliko da traje...Maštajte, dragi moji, maštajte....Jer mašta može svašta...:-))). I poslušajte šta vam intuicija govori....Nekada je dovoljan i samo jedan trenutak....jedan blesak intuicije i da vam se dogode neke značajne promene. Ovo naglašavam zbog kratkog trajanja ovog aspekta. Njega će i osetiti oni koji su rođeni sa aspektima koji govore o jakoj intuiciji. Imajte na umu da se intuicija neguje....ona se ne uči ali se na njoj i te kako radi i treba da se radi!!!!!


Reći ili prećutati...pitanje je sada
19..oktobar 19:23: Merkur kvadrat Mars
Merkur u Škorpiji, Mars u Vodoliji na 14°
Istog dana u isto vreme Merkur u dva egzaktna aspekta. Jedan sa Neptunom (trigon) i drugi sa Marsom (kvadrat)...Zbunjujuće!!!
Gde je kvadrat, tu je stres, izazov...ali i akcija!!! Uneće ovaj kvadrat nemir i nervozu u misli, komunikaciju....Koliko će biti onih koji će reći nešto pogrešno u pogrešnom trenutku....Svi sve znaju, svi o svemu raspravljaju i svi besni (Mars) zbog nečega....Tvrdoglavih glava i onako ima i previše, sa ovim aspektom k'o da će neko otvoriti takmičenje u tvrdoglavosti, nadmetanju (rečima pre svega)...Ovo je priča u kojoj se gubi suština, priča radi priče....Biće mnogo onih koji će misliti da imaju argumente za raspravu....Ovde je um (Merkur) vrlo aktivan (Mars), energija je ovde vrlo impulsivna (kvadrat)....pa se kaže i ono što ne bi trebalo...Teško je "držati jezik za zbima"...Oštar um, oštar jezik...pogrešno vreme!!! Energija koja donosi neki vid nasilja... Jezik je ovde oružje...vode se verbalne bitke...
Ovaj aspekt može doneti i neke fizičke povrede....čuvajte ruke, prste...(Merkur), budite oprezni u saobraćaju, kada rukujete nekom tehnikom i sl.

...........

22..oktobar 20:13: Merkur sekstil Pluton
23.oktobar 13:22: Sunce ulazi u Škorpiju
24..oktobar 02:46: Sunce opozicija Uran
24.oktobar 14:51: Venera sekstil Saturn
24.oktobar 18:45: Pun Mesec u Biku na 1°
26..oktobar 16:16: Sunce konjukcija RxVenera
28..oktobar 04:51: Sunce sekstil Saturn


Intuitivna komunikacija....
22..oktobar 20:13: Merkur sekstil Pluton
Merkur u Škorpiji, Pluton u Jarcu na 18°
I opet Merkur....tri dana posle trigona (sa Neptunom) i kvadrata (sa Marsom), sekstil sa Plutonom. 
Misli su ovde intezivnije, energetski (Pluton) jače, psihološki takođe. Imamo mogućnost jasnijeg uvida u neke stvari, jaču intuiciju... Intuitivnu komunikaciju, strastvenu (Pluton) komunikaciju (Merkur). Govor glasniji, snažniji (Merkur-Pluton). Manje je diskrecije, sve je otvorenije i jasnije nego obično. Ponegde opsesivnost (Pluton) snažna potreba da se nešto nekome kaže. Dublje prodiranje i istraživanje u toku razgovora. Promena u načinu izjašnjavanja, u govoru...svakako više hrabrosti. Ovde neke misli, reči....(Merkur) mogu imati sposobnost transformacije, izlečenja, regeneracije (Pluton), odbacivanje zastarelog načina mišljenja... Iznenadna provala (Pluton) misli, reči. Oni koji zapisuju svoje misli i reči sada to mogu intezivnije i hrabrije. Imamo i više hrabrosti da se suočimo sa onim stvarima (misli) koje smo gurnuli negde (pod tepih, u orman, u neke kutijice...). Ovaj aspekt će istaknuti svačiji dar za duhovitost, daće nam analitičnost, intuiciju... Pomaže da imamo odličnu koncentraciju, i moć razumevanja događaja i ljudi... Inteligentno (Merkur) korišćenje snage (Pluton) volje. Aspekt je odličan tamo gde je potrebna analiza, predavanje, učenje, istraživanje, u medicini, ali i u finasijskim poslovima i transakcijama.


Moja omiljena Škorpija!!!

Srećan rođendan Škorpije...
23.oktobar 13:22: Sunce ulazi u Škorpiju

http://www.imdb.com/title/tt0120679/

Očekujte neočekivano....
24..oktobar 02:46: Sunce opozicija Uran
Sunce u Škorpiji, RxUran u Biku na 0°
Ovo je prva opozicija Sunca i Urana od kako je Uran prešao u Bika...Jednom godišnje uvek imamo ovu opoziciju...Prošle godine ova opozicija je bila između Sunca u Vagi i Urana u Ovnu!!!
Ovaj aspekt će doneti: neočekivane susrete i događaje, promene planova izvesne... iznenadne (Uran) prepreke, manje nazadovanje a onda i opozicija - nervoza....
Ovo je aspekt neočekivanih i uglavnom bar na prvi pogled neželjenih promena!!! Kako su ove planete u ovim energijama, možemo očekivati promene na planu strasti, intime, tabua, sexa...tuđeg novca i podrške (Škorpija), moguće su i neke krizne situacije (Škorpija). Možemo očekivati i promene na planu finansija, ličnih primanja...Promenu u stavu prema emotivnoj i materijalnoj sigurnosti i bezbednosti (Bik).
Ako niste sigurni da deluje a ponašate se drugačije nego obično, čudno i sl. onda ipak deluje :))). Možda će taj uticaj biti očigledniji kod vama bliskih ljudi....pa partner ako ste u vezi osim što se čudno ponaša možda će i napraviti neki iznendni potez...Ovaj tranzit vam može iznenada vratiti i nekog iz prošlosti...samo to neće biti ugodan susret...
Nešto mi govori :-), da će Škorpije, Bikovi, Lavovi i Vodolije biti nešto napetiji...ali i svi oni koji imaju neke planete na oko 0° ovih znakova!!! Napetost mogu da očekuju i Vage, Ovnovi, Rakovi i Jarčevi i svi oni koji imaju neke planete na oko 29° ovih znakova!!!
Poznati sa Sunce opozicija Uran aspektom: Frida Kahlo, Howard Stern, Jean-Paul Sartre, Immanuel Kant, Rudolph Valentino, Jimi Hendrix, Victoria Beckham, Kevin Costner, Louis de Funès, Sissy Spacek...


★Energija koja vraća ljubav....
24.oktobar 14:51: RxVenera sekstil Saturn
RxVenera u Škorpiji, Saturn u Jarcu na 4°
Nekoliko sati pre Punog Meseca u Biku, srešće se u energiji sekstila (60°) RxVenera i Saturn...
Ovo je njihov drugi susret....Prvi je bio 13.septembra kada je Venera bila direktna!!! Taj susret se dogodio na 2°
Povoljan aspekt za posvećenost vezi, pomirenje (tamo gde je potrebno), veze započete  u vreme ovog tranzita imaju šansu i mogućnost trajanja, partneri starji, odgovorniji, ozbiljniji... Mogućnost poboljšanja nekog odnosa ljubavnog, poslovnog, prijateljskog. Aspekt osim pozitivnog uticaja na ljubavni život, ima i pozitivan uticaj na poslovne stvari, novac...stabilniji prihodi, mogućnost štednje...Tako je uglavnom! Veze u kojima ste mogu da traju, veze koje su u početku mogu da traju... Pronalaze se ozbiljniji i zreliji (stariji) partneri, oni u koje možete da se pouzdate. Moglo bi se reći prave osobe za vas!!! Ovaj aspekt generalno donosi sigurnost, sigurnije se osećamo u vezama. Lepota (Venera) ovde ima nešto tradicionalniji (Saturn) oblik. U vreme ovog tranzita mnogo smo štedljiviji i oprezniji sa novcem, praktičniji u svakom slučaju i realniji, neko nešto ostavi i sa strane :)) Nekada ovaj aspekt vrati u naše živote osobe sa kojima smo nekada bili, sa željom da se veza obnovi...Ostali će uglavnom da procenjuju emocije...i šta je to što želimo od nekog odnosa/veze (Venera)!!! Sagledavaće gde su kada je ljubav u pitanju... nešto kao test.... i šta su naučili (Saturn) kada je ljubav (Venera) u pitanju ali i odnos prema vrednostima (Venera) generalno...
Sve je isto, iste planete u istim energijama, približnim stepenima....razlika je ta što je sada Venera retrogradna!!! I tumačenje ovog aspekta se menja u toliko što možemo očekivati nešto već viđeno...neku priču iz nedavne prošlosti (oko 13.septembra) ali i generalno iz prošlosti...



Mesec je Pun...
24.oktobar 18:45: Pun Mesec u Biku 
Sunce u Škorpiji, Mesec u Biku na 1°
Ono što je započeto energijom Mladog Meseca u Vagi 9.oktobra, sada je na nekoj prekretnici...nešto kao ispunjenje, kulminacija!!!
Uticaj ovog Punog Meseca najviše će osetiti: Bikovi, Škorpije, mi Lavovi i Vodolije! Naravno i svi vi koji imate neke planete na oko 1° ovih znakova!!!
Ovde u ovoj energiji Punog Meseca u suprotnosti (opozicija) su praktično i mistično (Bik - Škorpija). Ovde su suprostavljeni Mesec u zemljanom, praktičnom, miroljubivom Biku i Sunce u strastvenoj, emotivnoj i transformaciji orjentisanoj Škorpiji. Mesec u Biku ima želju da emotivno ispunjenje ostvari kroz jednostavne i opipljive stvari, a Sunce u Škorpiji vuče na složenost i misterije. Pun Mesec obasjava ovaj konflikt između forme - Bik i transformacije - Škorpija.  
Sa jedne strane Bik, koji prikuplja i sa druge Škorpija koja bi da deli...
Pogledajte u kojim kućama vam prolaze - tranzitiraju Mesec u Biku i Sunce u Škorpiji, tu negde je vaša priča....
Bikom vlada Venera, ona je u Škorpiji na 4° retrogradna!!! U vreme Punog meseca RxVenera je u konjukciji sa Suncem i u opoziciji sa Mesecom!!! Ona će imati bitnu ulogu u vreme Punog Meseca i u celu priču će uneti još jači intezitet!!! Sa druge strane RxUran je u konjukciji sa Mesecom i priča očekujte neočekivano (započeta opozicijom Sunca i RxUrana) biće još istaknutija!!!
Da sve bude još komplikovanije tu su i Mesečevi Čvorovi!!! Oni će sa Mesecom, Uranom (sa jedne strane) i Suncem i Venerom sa druge strane formirati T-kvadrate!!! Po svoj prilici biće ovo vrlo napet i nervozan Pun Mesec u Biku....
Saturn u Jarcu ovom Punom Mesecu daje stabilnost!!! On će biti u trigonu sa Mesecom i RxUranom i u sekstilu sa RxVenerom i Suncem!!!


★"Nema Sunca bez svetlosti, ni čoveka bez ljubavi." 
26..oktobar 16:16: Sunce konjukcija RxVenera
Sunce i RxVenera u Škorpiji na 3°
Ljubav između retrogradne Venere i Sunca. Kako će ova konjukcija uticati na nas? Oživeće neka sećanja!!! Posebnu priču će pričati ako ova konjukcija "dodirne" neke osetljive tačke iz naših horoskopa. Ako je u dodiru sa nekom ličnom planetom, ako se nalazi na Ascedentu i Desecedentu. 
Ova konjukcija u tranzitima obično donosi: ljubav, osećanje ljubavi, radosti, sreće, luksuza, donosi period zabave, sklonost života "na visokoj nozi", upoznavanja emotivne prirode, društvenost, neke važne posete, tu su i pokloni, usluge, ovo je i aspekt popularnosti, umetnici će osetiti podsticaj, jer Venera (lepota, umetnost, estetika, kreativnost) biće osvetljena Suncem - reflektorima!!! 
Potreba i za ulepšavanjem, kreativnost u usponu. Želja za lepim stvarima, onim najboljim, mnogi će to i uspeti sebi da priušte. Period u kome možete raditi ono što volite. Ljubavna osećanja jaka, ljubavni događaji... Moguća je ljubav prema oženjenom muškarcu, starijem muškarcu, muškarcu nalik ocu (Sunce - otac), muškarcu na položaju, moćnom muškarcu...Kod muškaraca ljubav prema znatno mlađoj devojci, devojci kojoj je stalo do položaja i statusa u društvu...
Sa ovim aspektom voli se sve što je lepo, dragocenosti, umetnički predmeti, voli se moć i moćni ljudi, luksuzzabava.....ova konjukcija traži da se bude u centru pažnje...Konjukcija je u energiji Škorpije pa je intezitet još jači a akcenat je na intimi, strastima....sexu, zajedničkim resursima!
Međutim Venera je retrogradna i prošlost lako može biti "oživljena", "osvetljena"...Nešto već viđeno i doživljeno je takođe moguće...


Nikada ne odustaj....
28..oktobar 04:51: Sunce sekstil Saturn
Sunce u Škorpiji, Saturn u Jarcu na 4°
Harmoničan aspekt i pozitivan uticaj...kratkotrajan je pa je mogućnost da ga osetimo slabija...
On donosi... mir i stabilnost, negde upornost, čvrstinu, istrajnost, samopotvrđivanje, mogućnost da se skoncentrišete na nešto, napredovanje (neko manje). Dobar odnos sa starijim ljudima. Kod žena obično ovaj aspekt se manifestuje na nekog bliskog... otac, brat, muž, partner, šef... Mogao bi da pomogne i kod svih poslova koji traže dugoročnost i ozbiljan i odgovoran pristup. Donosi i bolje zdravlje, vitalnost...

...........

29.oktobar 02:52: Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 27° Škorpije
29..oktobar 13:04: Merkur konjukcija Jupiter
31.oktobar 06:38: Merkur ulazi u Strelca
31.oktobar 10:44: RxVenera opozicija Uran
31.oktobar 21:42: RxVenera (ponovo) ulazi u Vagu




Uticaj retrogradnosti i pre retrogradnosti....
29.oktobar 02:52: Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 27° Škorpije
Ovo je retrogradna senka pre retrogradnog kretanja!!! Ona nam samo nagoveštava da uskoro dolazi retrogradni ciklus (poslednji ove godine) ili da se našalim sezona Marfijevog zakona može da počne.
Svaki retrogradni ciklus ima period retrogradne senke pre retrogradnosti i posle retrogradnosti!!! Period retrogradne senke je nezgodan jer bi mogli da pomislimo kako smo sigurni da možemo da donosimo neke odluke....ali nije uvek tako....zapravo obično sa ovom energijom nije sve kako izgleda!!! Dakle, sa ovom energijom možete osetiti uticaj retrogradnosti i pre retrogradnosti!!! I šta sada....neko će pomisliti pa previše je to!!! Ja ću vam reći previše ili ne tako je kako je. Ja vas obaveštavam da se pripremite....zbog toga i pišem ove tekstove....I da vam kažem...retrogadna senka, retrogradna planeta i sl. to je tako....ne ljutite se na glasnika...
Život ide dalje i sa retrogradnom senkom i bez nje....to je izvesno!!! Umesto da sebe opterećujete....primite k znanju.... Ni kada pada kiša ne zaustavljamo život....uzmemo šešir ili kišobran i nastavimo....
Što se Merkura tiče to ide ovako:
29.oktobar 02:52: Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 27° Škorpije
17.novembar 02:33: Merkur kreće u retrogradan hod sa 13° Strelca

06.decembar 22.22: Merkur kreće u direktan hod sa 27° Škorpije
24.decembar 17:28: Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 13° Strelca



★Kada strast progovori....
29..oktobar 13:04: Merkur konjukcija Jupiter
Merkur i Jupiter u Škorpiji na 27°
Ovaj aspekt prvo asocira na optimizam, jer Merkur (misli) u konjukciji sa pozitivnim i optimističnim Jupiterom i donosi optimizam. Pod uticajem ovog aspekta mi generalno razmišljamo optimističnijeMisli (Merkur) su nam bogatije (Jupiter - ekspanzija, širenje...). Možemo videti širu sliku...možemo privući pozitivnim razmišljanjem - pozitivne događaje....Ovaj aspekt će vam pomoći u pregovorima, ugovorima, u poslovnim transakcijama, u kontaktima sa pretpostavljenima, zakonom, vlastima....Prednosti su velike još samo da znate u kojoj kući se nalaze ove dve planete u tranzitu kroz vaš horoskop i to je uglavnom to!!! Ako ovu konjukciju podržava i  neki povoljan aspekt sa planetama iz vašeg horoskopa.....super!!! Mada morate imati u vidu i da se sa njim ponekad preuveličava....ponekad stvari i činjenice vidimo većim nego što zaista jesu...Konjukcija je u  Škorpiji i sve se prenosi na "teren" intime, strasti, sexa, tajni, tuđeg novca i podrške, nekretnina, regeneraciju, transformaciju....itd.






Pravo u metu....
31.oktobar 06:38: Merkur ulazi u Strelca
Ulaskom Merkura u Strelca vratiće nam se optimizam! Doći će do širenja (zahvaljujući vladaru Strelca Jupiteru), naše misli će biti u ekspanziji.. Mnogima će se vratiti i vera, vera u bolje sutra. I nada... Ljubav je nadam se već prisutna makar prema vama samima. Vratiće se i  vizija, misli koje nemaju granicu. Misli koje putuju širokim prostranstvima...Misli koje imaju budućnost. Misli koje vole slobodu...i traže je!!! Gde je Strelac tu je i entuzijazam...
Merkur sada ovde u vatri Strelca ima i takvu energiju... vatrenu. Sa njim smo bolje raspoloženi, sa njim se više smejemo i svi oko nas se više smeju. Sa njim više nema onih igara i igrica kao kada je bio u Škorpiji... Mada on ovde voli sport, dakle igre ali na drugačiji način... Voli i zabavu... Najviše od svega voli istinu... Potraga za istinom je jedna od njegovih najvažnijih misija. Merkur u Strelcu: potraga za istinom, potraga za znanjem (visoko obrazovanje), iskrenost, šira slika sveta oko nas, ideje, vizije...,avanture i one prave i one mentalne, putovanja, ona stvarna ali ona koja se život zovu...
17.novembra Merkur će krenuti u retrogradni hod sa 13° Strelca
01.decembra RxMerkur će se ponovo vratiti u Škorpiju
06.decembara Merkur će sa  27° Škorpije krenuti u direktan hod 
13.decembara Merkur će ponovo ući u Strelca 



Za točak se bršljan ne hvata...
31.oktobar 10:44: RxVenera opozicija Uran
RxVenera u Škorpiji, RxUran u Biku na 0°
I ovaj aspekt smo već imali - 12.septembra, Venera je tada bila direktna, Uran retrogradan na 2°, tada sam napisala da ćemo u oktobru imati ponovo aspekte sa Venerom i sekstil sa Saturnom i opoziciju sa Uranom:  "Ljubav čuvaj da ti potraje"....Venera opozicija Uran, sekstil Saturn....
Kako Venera vlada Vagom (partnerstva) ova opozicija može baš mnoge partnere razdvojiti (opozicija), to može biti privremeno razdvajanje ali i stalno (sve zavisi od vašeg natalnog horoskopa). Velika je ovo neizvesnost... jer sa Uranom se nikada ne zna.... sem da sprema neko iznenađenje....Nekome će ovaj položaj planeta doneti izazov, nekome prepreke... Gde je Venera tu su emocije, pružanje i primanje ljubavi, naklonosti, tu je potreba za harmonijom, skladom, pravdom, tu je sposobnost uživanja, sposobnost zarade, tu je i lepota, estetika, blagost, finoća, šarm... Venera vlada prirodnom kućom braka, vezama, odnosima, Venera je i tkz. mala sreća... Venera je ta koja će nam pokazati kakav je neki odnos, kako i da li sarađujemo sa partnerom, ili nekim drugim ljudima...jer bez nje nema ni saradnje ni harmonije...Ako ima rutine, učmalosti i dosade, evo prilike da se nešto promeni (Uran)..., kako iz čijeg ugla gledano naravno. Kao da je neko upalio svetla...šta svetla, reflektor... Za nekoga ove promene mogu biti dobre, za nekoga ne. Jer ono što je za nekog promena za onog drugog je patnja....Izazova će biti na sve strane, posebno ako se traži sloboda - Uran, ili bar više slobode nego što je realno ima, ili misli da je ima... I eto tenzije u ljubavnim vezama, ali i drugim vezama i odnosima... Ideja da je "trava zelenija tamo negde", sa ovim aspektom je iznenada probuđena... Mada da to bude baš tako malo ili puno zavisi i od karaktera (natalnog).
Venera je u strastvenoj energiji Škorpije, sva je u fazonu "sve ili ništa", plus je retrogradna!!! I Uran je retrogradan i cela priča oko ove opozicije može imati buran uticaj na mnoge od vas. Posebno ako je u septembru bilo problema. Ovako vraćajući se unazad možda od vas traži da ponovo proživite neke ljubavne situacije...I ono što je još bitnije je da se Venera par sati posle opozicije vraća ponovo u Vagu!!!



Svuda pođi kući dođi....
31.oktobar 21:42: RxVenera (ponovo) ulazi u Vagu
Prvi put Venera je bila u Vagi od 07.avgusta do 09.septembra!!!
Venera će boraviti u Vagi do 02.decembra kada će ponovo preći u Škorpiju!!!

Venera u Vagi (tranzitna)



 Kad dođe oktobar 




1 коментар:

  1. Divno,venerica mi krece u retro hod po prvi put bas na rodjendan.Nazdravlje! Da vidim sta ce da mi spremi,i uradi,ionako mi je vladarka natala u svakom mogucem smislu,sva sam venericasta....

    ОдговориИзбриши