четвртак, 18. октобар 2018.

Sreća nije destinacija, sreća je način života....Jupiter u Škorpiji trigon RxKiron u Ribama



Zvezdani(n) zapis 2356
"Svemir, konačna granica"


Četvrtak je....Jupiterov dan....
Jupiter je u Škorpiji na 25°
Do ulaska Jupitera u znak kojim vlada ostalo je još 21 dan...
Već je počelo da se o ovom zvezdanom događaju priča, piše....red je da se i Zvezdanin dnevnik pozabavi ovim važnim tranzitom!!!
Naravno, bavićemo se mi još Jupiterom u Škorpiji i on sa nama, ali vlada neko uzbuđenje čak i neka vrsta euforije kao i uvek kada Jupiter menja znak....uvek ima onih koji jedva čekaju :))
Ipak pre nego se pozabavimo Jupiterovim prelaskom u Strelca (uskoro sledi tekst) ima nešto što nam sada na kraju Jupiterovog boravka u Škrorpiji skreće pažnju:

  • 01.novembara Jupiter u Škorpiji biće u trigonu sa RxKironom u Ribama na 28°!!! 

Ovo je poslednji Jupiterov aspekt u tranzitu kroz Škorpiju!!! 
Ko se od vas seća jednog drugog aspekta koji je još tada najavio upravo ovaj trigon? 
Retoričko pitanje :)), jer ću vas ja svakako potsetiti na taj aspekt:
Bila je to ★inkonjukcija Jupitera u Vagi sa RxKironom u Ribama na 26°!!! 
Žute dunje.....Jupiter u Vagi inkonjukcija Kiron u Ribama.....Slučajno ili ne....ja sam juče kupila dunje :)))



Ova inkonjukcija se dogodila neposredno pred izlazak Jupitera iz Vage i prelazak Jupitera u Škorpiju!!! Inkonjukcija se dogodila egzaktno 23.septembra 2017. Jupiter je u Škorpiju ušao 10.oktobra!!! Bio je to buran prelazak Jupitera u Škorpiju jer pored inkonjukcije on je tada bio i u opoziciji sa RxUranom u Ovnu!!!
Inkonjukcija je aspekt prilagođavanja....za ono što predstoji a to je trigon!!! 
Upravo taj trigon će ovih dana biti aktuelan. I ako je ulazak Jupitera u Škorpiju bio buran (opozicija RxUran) i bolan (inkonjukcija RxKiron) sada nam predstoji nešto drugačija priča....Pre nego što pređe u Strelca Jupiter će se u energiji trigona suočiti sa RxKironom!!! Zaokružiće se priča koja je počela opozicijom Jupitera i Kirona, nastavila se inkonjukcijom Jupitera i Kirona i stigla do trigona Jupitera i Kirona!!! Zaokružiće se i boravak Jupitera u Škorpiji....


"Za potpuno osvješćenje je neophodan bol." 
Carl Jung

Carl Jung (švicarski psiholog i psihijatar, začetnik je tzv. analitičke psihologije, lično i kolektivno nesvesno ). Lav/Vodolija, Jupiter u Vagi opozicija Kiron u Ovnu!!!

★Novembra 2015, februara i avgusta 2016. Jupiter (tada u Devici) i Kiron u Ribama bili su u opoziciji. 
Jupiter Kiron opozicija: 
Tendencija da se proširi mesto bola...tužan (Kiron) osmeh (Jupiter), i radost (Jupiter) i bol (Kiron)...smenjuju se kiša i sunce....Osećanje pogrešnog morala, pogrešne misije... Potraga za smislom radi izlečenja, potraga, putovanje u cilju lečenja, izlečenja...Istinom do izlečenja, pogrešna istina, iskrivljena slika istine... Energija religioznih fanatika, kultova, religioznih vođa... Predimenzionirana (Jupiter) bol (Kiron)...Potreba da se prevaziđu neki nedostatci...Prihvatanje nekih moralnih stavova... Potreba da se nađe balans, ravnoteža (opozicija) radosti (Jupiter) i bola (Kiron) kroz nadu i veru (Jupiter)....Lekari bez granica (Jupiter opozicija Kiron)!!! 
Jupiter u Devici, Kiron Ribama....još više je ovde reč o bolu i patnji, bolestima i fizičkim (Devica) i psihičkim, duhovnim (Ribe)...Više nego ikada priča se o bolestima, patnjama...Više nego obično verska pitanja su aktuelna....Preko Device sve se svodi na svakodnevicu, na svakodnevni život i rutinu, na zdravlje naroda....ali i posao!!! Kroz ovu opoziciju shvatamo da nam je popljuljan sistem verovanja, sistem pravde, zakona, morala, etike (Jupiter)....i to boli (Kiron)... Kiron je probudio i duhovne rane... I tu negde je i pojedinac...svako od nas pojedinačno sa svojim tugama i bolima.... 
Ovako je bilo tada!!! Onda je došao period prilagođavanja - inkonjukcija septembra 2017. Godinu dana posle stigli smo do trigona:

Jupiter trigon Kiron:
Planeta sreće Jupiter obrgliće (trigon) vaše rane iz prošlosti (RxKiron)...Jupiter ovde donosi sreću, optimizam, radost...ono što je nekada mnogo bolelo sada pod uticajem Jupitera može biti blagoslov. Osvetljen, osveštan....bol!!! Opraštanje!!! Ovo je i tkz. sreća u nesreći!!! Ovo je i energija koja je široka i koja vas vodi izvan uskih pogleda na lečenje, lek...Ovo je lek kroz duhovnost, veru, molitvnu....meditiranje! Kroz pozitivan stav....Lek je negde tamo...negde daleko. Lek je u putovanju...Lek je u obrazovanju....Lek je sve ono što Jupiter predstavlja....
Jupiter u Škorpiji, Kiron u Ribama....lek je u intimi, strasti. Lek je u regeneraciji i transformaciji u suštinskoj promeni. Lek je u duhovnosti....empatiji, saosećanju, u pomaganju drugima, jer momažući drugima zapravo pomažete sebi!!!



Ovaj trigon koji je pred nama....koji će biti egzaktan i najjači za dve nedelje je tu da spoznamo šta smo naučili iz ranijih iskustava i grešaka!
Pomažu lična iskustva i greške ali i tuđa....Mada najbolje se uči na sopstvenim greškama.....
U svakom slučaju ovo je jedan pozitivan uticaj i spada u dugotrajne aspekte. 
Dobićemo šansu i mogućnost lečenja pre svega uma (Jupiter viši um), ali i tela i duha....

Ovde su dve energije Škorpije i Rakai obe su vodenegde je voda tu su osećanja....
Ako ste u potrazi za smislom života, životnom filozofijom, proširivanjem vidika....eto prilike eto šanse
Svako na svoj način: meditacijom, učenjem, proučavanjem....Kroz religiju, duhovnost, filozofiju, putovanja, širenje vidika. Mnogi će dobiti želju da putuju, jer mnogima je put lek i izlečenje. Ko to sebi može da priušti u ovo doba godine blago njemu, ko ni to ne može....putovaće u mislima.....

Ovaj aspekt (tranzit) može vam vratiti veru i nadu u bolje sutra i u bolji život....i u izlečenje (Kiron) rana (Kiron), jer Kiron je i rana i lek!!!.....
Mogao bi ovaj aspekt da vam povrati poverenje u ljude, mir i harmoniju (trigon).
Kako god... tek (iz)lečenje je moguće....i izvesno.....naravno, potrudite se malo i vi sami....

Sećam se jako dobro trigona ovih planeta 2013. godine! Jupiter je tada bio u Raku, Kiron i tada u Ribama....Moj lek je bilo putovanje....plavo more, plavno nebo i lepote Zakintosa...Kiron je tada bio u egzaktnoj konjukciji sa mojim Nat Jupiterom u Ribama i zaista taj odmor, to putovanje je bilo početak lečenja...Kasnije u februaru 2014. imali smo još jednom ovaj trigon i to je bila još jedna šanasa....Nisam tada bila na putu ali sam znala gde ću biti u avgustu.



"PRIHVATI onog ko te VOLI,
POMOZI onome kome TREBAŠ,
OPROSTI onom ko te je POVREDIO,
i ZABORAVI onog ko te je NAPUSTIO"!


Ovaj sadašnji trigon imamo samo jednom....i eto na samom izlasku Jupitera iz Škorpije a u povratku Kirona u Ribe....Kao da nam Jupiter nudi šansu i priliku da iskoristimo energiju Škorpije za regeneraciju i transformaciju!!! Zapravo obe energije zajedno nude nam blagorodnu energiju vode i u prenosnom i u stvarnom smislu... Ko je sada negde blizu mora, okeana....blago vama....mada pomažu i reke, jezera....pomaže bilo koja voda. Pomažu i osećanja (energija vode)....pre svega empatija....
Mene su dunje juče podsetile na detinjstvo, njihov miris me je vratio (RxKiron) u dane kada je sve bilo bezbrižnije, manje bolno....Kad pogledam u dunje imam utisak da gledam u moju baku....
Sledeći susret ovih planeta biće njihov susret u energiji kvadrata, Jupiter će tada biti u Jarcu, RxKiron u Ovnu a to će se dogoditi u decembru 2019.!



Нема коментара:

Постави коментар