недеља, 28. октобар 2018.

Šta rade zvezde u periodu od 29.oktobra do 05.novembra




Ove nedelje na zvezdanom nebu:

Kraj oktobra:
29.oktobar 02:52: Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 27° Škorpije
29..oktobar 13:04: Merkur konjukcija Jupiter


30.oktobar 02:57: Merkur trigon Kiron


31.oktobar 06:38: Merkur ulazi u Strelca
31.oktobar 10:44: RxVenera opozicija Uran
31.oktobar 21:42: RxVenera (ponovo) ulazi u Vagu

Početak novembra:
01.novembar 19:36: Jupiter trigon RxKiron na 28°






U nedelji pred nama dogodiće se kraj oktobra i početak novembra....
U glavnim ulogama na zvezdanom nebu ove nedelje Merkur, RxVenera i Jupiter!!!
Sve planete u Škorpiji!!! Najviše će naravno ove promene osetiti Škorpije ali i svi mi ostali već prema našim natalnim horoskopima!!!




Merkur u Škorpiji će ući u retrogradnu senku i najaviće nam retrogradni ciklus: od 17.novembra do 06.decembra. Poslednji retrogradni ciklus Merkura za ovu godinu!!! Ove nedelje Merkur će se sresti sa Jupiterom (konjukcija), biće u trigonu sa RxKironom i dan posle toga preći će u Strelca...Prvi napušta energiju Škorpije!

U ponedeljak 29.oktobra, Merkur će ući u rx senku, i kao takav srešće se sa Jupiterom na istom stepenu na 27° Škorpije. Ovo je prilika da se "progovori"...o svemu što je povezano sa energijom Škorpije: strast, intima, tabui, sex, intezitet, krize, suštinske promene, regeneracija i transformacija, "smrt i ponovno rađanje", zajednički resursi, tkz. tuđ novac i podrška....Merkur je tu kao misao, um, razmišljanje, reč (izgovorena, napisana...), razgovor, komunikacija....Jupiter je tu da proširi, uveća, uveliča...da donese širu sliku svega o čemu se misli, razgovara, piše....Ova konjukcija kao i svaka ima i svoju dobru i onu manje dobru stranu...Da li će isplivati optimizam, zavisi od vas...
To što će Merkur biti u rx senci nagovestiće neke moguće probleme...U utorak 30.oktobra Merkur će biti u trigonu sa RxKironom u Ribama na 28°! Nastavlja se lepa energija (posle konjukcije) sada imamo mogućnost da se posvetimo nekim ranama iz prošlosti (RxKiron), kroz nove ideje, informacije, razgovore...Na ovu energiju će se u četvrtak 01.novembra nadovezati još jedan trigon između Jupitera i RxKirona....mogućnosti su velike i široke!!!

Dva dana posle konjukcije Merkura i Jupitera i dan posle trigona Merkura i RxKirona u sredu 31.oktobra Merkur prelazi u Strelca u znak kojim Jupiter vlada!!! Merkur u Strelcu ima pozitivnu energiju, mnogima će se vratiti optimizam i želja da "gađaju pravo u centar mete"...Merkur će ovde u ovoj energiji biti u potrazi za istinom...Proširiće nam se vidici, uverenja, ideje, ideali...vratiće nam se entuzijazam, vera, verovanje....Razmišljaćemo, pričati, pisati nešto drugačije...a sve obojeno energijom vatrenog Strelca!!! Neke tehničke bitne stvari:
17.novembra Merkur će krenuti u retrogradni hod sa 13° St★relca
01.decembra RxMerkur će se ponovo vratiti u Škorpiju
06.decembara Merkur će sa  27° Škorpije krenuti u direktan hod 
13.decembara Merkur će ponovo ući u Strelca 




★Sreda 31.oktobar će biti dan promena!!! Nebeskih promena koje mogu uticati i na nas i na to da i mi uđemo u neke promene!!! Posle ulaska Merkura u Strelca na red dolazi RxVenera:

RxVenera u Škorpiji istog dana u sredu 31.oktobra pravi opoziciju sa RxUranom i vraća se ponovo u Vagu....
U Škorpiji ostaju Jupiter do 08.novembra i Sunce do 22.novembra!!! Dakle od 08.novembra u Škorpiji samo Sunce!!! 

RxVenera će na prilično buran način promeniti znak i energiju. 
Tokom jutra će napraviti ★egzaktnu opoziciju sa RxUranom preko puta, tada su moguća razna iznenađenja. Mada ovaj aspekt radi od samog početka nedelje i ranije još od Punog Meseca u Biku, tako da se sa iznenađenjima ne ograničavamo samo na sredu 31.oktobar. Tada će ovaj aspekt biti najjači i u kulminaciji!!! Već uveče dva sata pre ponoći ★RxVenera će se vratiti u Vagu (tu je već ranije boravila)!!! Najaviće promenu energije u svom retrogradnom ciklusu....nastavlja retrogradni hod sada u Vagi sve do 16.novembra kada će krenuti direktno sa 25° Vage!!! Dakle Venera će stići do 25° Vage i to je put koji će preći dok boravi u Vagi!!! 
Prvi put Venera je bila u Vagi od 07.avgusta do 09.septembra!!!
Venera će boraviti u Vagi do 02.decembra kada će ponovo preći u Škorpiju!!!
Što se tiče retrogradnosti Venere ostaje sve isto....samo je energija drugačija. Sada je akcenat na energiji Vage: naši odnosi, veze, emotivni (ljubavni, bračni...) ali i svi drugi (prijateljski, poslovni, porodični...)....javnost, odnos prema javnošću, ugovori, partnerstva, ortakluk itd.




Jupiter u Škorpiji će prvog dana novembra u četvrtak biti u egzaktnom trigonu sa RxKironom....Neposredno pred njegov prelazak u Strelca 08.novembara još jedan od harmoničnih aspekata. Ko je zaboravi da se prisetimo. Jupiter je bio tri puta u sekstilu sa Plutonom i tri puta u trigonu sa Neptunom od njegovog ulaska u Škorpiju 10.oktobra 2017. 
Prvi put sam predstojeći trigon spomenula nedavno, od trenutka kada je krenuo njegov uticaj:
Sreća nije destinacija, sreća je način života....Jupiter u Škorpiji trigon RxKiron u Ribama

Sa ovom energijom sažimaju se bolna iskustva od ranije (iz prošlosti RxKiron), ona iskustva koja nas mogu izvesti na pravi put....i otvoriti nam nove poglede na život (Jupiter)...Onog trenutka kada osvestimo rane iz prošlosti, kada ih pronađemo tamo negde "zakopane" duboko u podsvesti (Ribe), kada ih priznamo i skupimo u jedno iskustvo tada možemo pričati i o (iz)lečenju...Sa ovom energijom možemo nešto naučiti, proširiti znanje (Jupiter) o lečenju rana (Kiron) uglavnom onih iz prošlosti...Drugim rečima bez prošlosti nema ni sadašnjosti ni budućnosti. 
Ne traje dugo ovaj aspekt ali ni kratko. Pojavio se oko 18.oktobra, egzaktan će biti 01.novembra i prestaće negde kada Jupiter uđe u Strelca 08.novembra. Mada trajaće i koji dan duže!!!

O svim aspektima više:
ZVEZDE U OKTOBRU

Nina Simone ima trigon Jupitera u Devici sa Kironom u Biku....i peva ovako.....
Feeling Good 𝆕♫𝅘𝅥𝅮♬𝆔🎜


It's a new dawn
It's a new day
For me
It's a new life
And I'm feeling good




Нема коментара:

Постави коментар