субота, 20. октобар 2018.

A sećanja, kad jednom krenu, ne zadržavaju se kod početka.



Zvezdani(n) zapis 2358
"Svemir, konačna granica"


Subota. Saturnov dan.
Saturn u Jarcu na 4°....
Saturn je jutros rano bio u sekstilu sa Mesecom, od ranije je u trigonu sa RxUranom (celo leto prisutan trigon), uskoro će biti u egzaktnom sekstilu sa RxVenerom 24.oktobra!!!

Mesec je u Ribama na 9°
Sada je u trigonu sa RxVenerom u Škorpiji....večeras će biti u sekstilu sa RxUranom u Biku...Dva sata posle ponoći dogodiće se konjukcija sa RxNeptunom....u nedelju sve sami harmonični aspekti Meseca, trigon sa Merkurom u Škorpiji, sekstil sa Plutonom u Jarcu, trigon sa Jupiterom u Škorpiji!!! Dva dana u harmoničnim aspektima...u vreme vikenda...
Mesec je u Ribama i jasno je da se slaže sa svim planetama koje su u Jarcu, Biku (sekstil), u Škorpiji (trigon)!!! 

Merkur u Škorpiji je i danas u kvadratu sa Marsom u Vodoliji i u trigonu sa RxNeptunom u Ribama. Dakle, ovaj kvadrat je sada jedini neharmoničan aspekt....Na TV jutarnji program i tema: "Bolna istina, prostakluk svuda oko nas"!!! 


A sećanja, kad  jednom krenu, ne zadržavaju se kod početka.

Sećanja su čudna kategorija....
I ako je danas Saturnov dan....nameće mi se priča o retrogradnoj Veneri...i to nije bez razloga. RxVenera je danas u trigonu sa Mesecom u Ribama....ona je i u sekstilu sa vladarem subote Saturnom!!! K'o poručeno za sećanja!!!




Ne znam da li ste već osetili uticaj retrogradne Venere...ali ako imate ponekad osećanje da idete korak napred, a onda dva koraka nazad, onda je taj uticaj prisutan...Niti Venera stvarno ide unazad, niti vi idete koracima unazad....to je samo utisak....ali snažan utisak!
Ako su ovih dana prisutna neka sećanja...ona sećanja koja nikada ne izblede onda sasvim sigurno "radi" RxVenera....
Mene su od jutros zaskočila sećanja....sve zbog datuma! Na ovaj dan neko bi slavio rođendan ali nije više među živima! Moja sećanja su ga od jutros oživela!!!



Šta dobijamo sećanjima?
Ponekad je to beg od stvarnosti, ponekad mazohistička potreba da se obnovi neka priča...Sećanja nas vraćaju u prošlost ponekad onako kako smo je mi videli...idealizujemo je....najčešće je tako! Neko vraćajući se u prošlost priziva samo lepe uspomene, neko one manje lepe...Najčešće prekrajamo prošlost jer nam je tako lakše...sve u stilu "Pamtim samo srećne dane"...

Iskreno ja volim priče koje me podsećaju na važne stvari u životu!!!  Mene ovo današnje sećanje podseća na to da je mnogo bitno i važno da se držimo blizu onih koje volimo, da ih nikada ne uzimamo zdravo za gotovo, jer nikada ne znamo šta se može desiti sutra!!!
Velike ljubavi nikada ne budu prošlost...bez obzira kako se završile....naravno život ide dalje, mi nastavljamo da živimo....a sudbina je tu uvek sa više mašte od nas samih....Ova ljubav iz mog sećanja dogodila se pre 18 godina. Ozbiljna cifra!!! Ona je i prestala davno...i uvek je bila ljubav sa lepim sećanjima. Posle nje stigla je druga baš u vreme kada sam mislila da više nikada neću voleti niti će mene neko voleti....ali rekoh već sudbina uvek ima više mašte od nas samih....Što se sećanja na tu ljubav tiče....ona nisu samo lepa....baš suprotno!!!

Sve i da nije Venera retrogradna ja bih se setila....neke datume pamtimo dok smo živi!!! Ali ovde je RxVenera pokrenula ne samo sećanja već i preispitivanja....nadovezala mi je neka druga sećanja manje lepa i ne tako poželjna....Ali svesna sam da ih moram proći...Svesna sam i da se sećanja ne manjaju ali srećom ljudi se manjaju :)). Ja sam se promenila pa me sećanja više ne mogu dotaći....ovde mislim na neka sećanja kojih bi se najradije zauvek oslobodila....


Sećanje na ljubav....
Mene su danas zaskočila razna sećanja....jedno je pokrenulo drugo...pa treće!!!
Znam da nisu samo loša sećanja ta koja mogu da nas rastuže....rastuže nas i lepa sećanja posebno ona za koje znamo da se više nikada neće ponoviti....Sa sećanjima koje ne želim iskreno sada mi je lako....sve dublje su zakopana i sve ređe ih se setim....blede, nestaju. Ovo današnje sećanje na nečiji rođendan je lepo....jer ta osoba i dalje živi...živi kroz moje sećanje....
Mnogo sam se promenila tako da ona ružna sećanja odoše...:)), oterala sam ih....jer prošlost je prošlost zauvek!!! Neka tako i ostane :))).
Ljubav se samo ljubavlju otkriva...Imajte to u vidu....ako je neko otišao, otišao je zato što neko drugi treba da dođe....To je nešto kao univerzalna istina!!! 

Ovih dana jedna od nuspojava retrogradne Venere je što mi oči često zasuze....na film, na dunje, na kišu, na neke mirise....jutros na činjenicu da nekome ne mogu da čestitam rođendan....jer ga više nema.....




Na kraju....setila sam se filma "Sjaj u travi"stihova Vilijama Vordsvorta....za sve ljubavi kojih više nema iz bilo kog razloga...za sve ljubavi iz prošlosti.....

Sada, kada ništa na svetu ne može vratiti dane prohujalog leta
naš sjaj u travi i blještavost sveta, ne treba tugovati,
već tražiti snage u onom što je ostalo i s tim živeti...
zaboravimo, ne radi nas, ne radi zaborava
zaboravimo da smo se voleli, da smo se svađali i
da smo bili krivi.. ..požurimo, s danima i danima sto će doći
požurimo sa shvaćanjima, sa svim što me odvaja od tebe...
jednom, ćeš se vratiti i ubrati cvetove
koje smo zajedno mirisali, gazili
ali, tvoje ruke bit će prekratke, a noge premorene da se vratiš...bit će kasno

...možda ćemo se naći jedanput na malom vrhu života i neizrečene tajne
hteti jedno drugome da kažemo, al' proći ćemo jedno kraj drugog kao stranci
jedan skrenuti pogled bit će sve što ćemo jedno drugome moći dati...
...zaboravit ću oči
i neću promatrati zvezde koje me na tebe neobično podsećaju...

...ne boj se, jednom ćes se zaljubiti
al' ljubit ćes zato što će te nešto na toj ženi podsećati na mene...
...ne otkrivaj svoje srce ljudima jer u njima vlada kob i egoizam
život je borba - nastoj pobediti
ali ako izgubiš-ne smeš tugovati
cilj života je ljubav-a ona traži žrtve

Bio si moje veliko proleće,
uspomena koja će dugo živeti u budućnosti,
koje ću se sećati.
Osetiću tugu jer sam tebe volela,
biće to ironija tuge …
Nestaće sjaj u travi,
nestaće veličanstvenost sveta.
Ostaće samo bleda slika onoga što je prošlo.



Нема коментара:

Постави коментар