петак, 26. октобар 2018.

Zagrljeni......Sunce konjukcija Venera....





Zvezdani(n) zapis 2364
"Svemir, konačna granica"

Petak....Venerin dan....

Venera danas u zagrljaju Sunca....
Tačno u 16:16 CET dogodiće se ovaj zagrljaj (konjukcija).

Nema života bez Sunca ni ljubavi bez Venere....
"Nema Sunca bez svetlosti, ni čoveka bez ljubavi." 
Obasjaće Sunce, nešto poput reflektora (Sunce vladar Lava) Veneru...
Možda joj u prvi mah neće biti baš najugodnije jer je već navikla na povlačenje, skrivanje, retrospektivu, preispitivanja svake vrste (takva je od kako je retrogradna). Ovu konjukciju obično svrstavamo u pozitivne...sve jer se pojačavaju uticaji, kvaliteti obe planete i Venere i Sunca....a nema nam života bez Sunca ni ljubavi bez Venere....


"Tamo gde je srce, tamo sija Sunce" 

Generalno konjukcija Venere i Sunca bez obzira na znak... 
Bez obzira u kom se znaku nalazi ova konjukcija ona uvek nosi dozu samoljublja, ljubav (Venera) ego (Sunce) egocentrična ljubav, onu koja je zarobljena u nama bez neke želje da se deli sa drugima, ali ima potrebu da je drugi vole :)).
Ova konjukcija neosporno govori o šarmu, popularnosti, erotičnosti, fizičkoj lepoti (rođeni sa ovom konjkcijom zaista i jesu lepi), dok traje konjukcija kao tranzit mnogi svoju lepotu žele da istaknu, pokažu. Nosi ova konjukcija sa sobom veliki šarm, ljubav (Venera) prema životu (Sunce), društvenost, srdačnost, ljubav (Venera) prema deci (Sunce), veliku ljubav i privlačnost, ali i veliku želju da vas drugi vole. Kada je konjkcija jaka egzaktna može dovesti do egoizma - Venera - volim, ego(ja) - Sunce... i da se previše očekuje od drugih.
Sa ovim aspektom voli se sve što je lepo, dragocenosti, umetnički predmeti, voli se moć i moćni ljudi, luksuzzabava, ova konjukcija traži da se bude u centru pažnje (Sunce - centar). A život nije samo zabava...i tu je ponekad problem!
Ova konjukcija u tranzitima obično donosi: ljubav, osećanje ljubavi, radosti, sreće, luksuza, donosi period zabave, sklonost života "na visokoj nozi", upoznavanja emotivne prirode, društvenost, neke važne posete, tu su i pokloni, usluge, ovo je i aspekt popularnosti, umetnici će osetiti podsticaj, jer Venera (lepota, umetnost, estetika, kreativnost) biće osvetljena Suncem - reflektorima!!!
Venera je u horoskopu osim onog osnovnog (lepota, ljubav, vrednost...) žena, devojka, devojčica, supruga, ljubavnica.....Sunce je osim onog osnovnog (volja, vitalnost, ego...) muškarac, zreo muškarac, otac, muž, autoritet....u našim horoskopima.. I šta onda reći :-))) Kada se ovako nađu zajedno u nekom znaku, na nekom stepenu (ovde Škorpija na 3°) u nekoj kući (kod svakog drugačijoj...) to mora da se oseti!
Sunce će da "osvetli" Veneru, pojača sva njena svojstva i značenja, a ona će poželeti da bude "glavna"....da skrene pažnju svojom lepotom, šarmom, izgledom...Mnogo je bolje kada se malo odmaknu jedan od drugog... tako da će ova energija "vladati" nekoliko dana....Negde su moguće i nagle promene u vezama, negde da se pojavi neko ko će vas osvojiti a da nećete ni trepnuti :-))). 
U vodenim znacima ovde sada u aktuelnoj Škorpiji, naglasak je na osećanjima, emotivnosti, dubini, intuitivnosti...strasti!!! Ključna reč za Škorpiju je: Intezitet!!! Ključna fraza je: Ja želim!!!


Pravi muškarac ili prava žena ...
"Ako ti si pravi...ja prepoznaću"
Svejedno je (u konjukciji su Sunce - muškarac i Venera - žena), bila je i biće uvek tema naših života....I koliko je nas toliko je i stavova na ovu temu "pravi muškarac i prava žena".... Jedan od naših najpoznatijih astrologa Mile Dupor o ovoj konjukciji kaže ovako: "lepa svetla ljubav bez primese korisnoga, udaja ili veseo porođaj - žene, termin osvajanja ili rođenje ćerke - muškarci; dobre veze preko žena" - u tranzitima, direkcijama, solarnim horoskopima, posebno ako se nalazi oko ASC ili Descedenta, inače sam ovaj aspekt u natalnom opisan je kao "sjaj.....donosi sreću, zabavu, luksuz.....u tranzitu donosi ozbiljne veze". 
Drugi naš takođe vrlo poznat astrolog Goran Milekić o ovoj konjukciji kaže ovako: "ljubav i lepota (Venera) rađaju volju za životom (Sunce) i volju za moći (Sunce). "Sve ambicije su ovde usmerene na osvajanje ljubavi, radosti i zanosa, a radost je uslov postojanja." 
"Ljubav ovde zahteva nekog dostojnog poštovanja i divljenja (važi i za žene i muškarce). Žene se neretko ovde zaljubljuju u starije muškarce, a muškarci u žene nalik na njihovu majku ali iz njene mladosti"..... 
Lepo je imati ovaj aspekt u natalnom horoskopu, lepo je imati ga i u solarnom povratku (godišnji), predikcijama, naravno i u tranzitu kao sada!!!
Nema lepše situacije kada astrolog u nečijem horoskopu vidi ovaj aspekt, bilo da je u natalnom, bilo u tranzitimapredikcijamasolarnom.....jer šta je lepše od sreće, ljubavi (one prave), rađanja, ili krunisanja neke ljubavi brakom. Divan je to osećaj......i ništa lepše kada preko puta vas na nečijem licu vidite osmeh :-)))).
Sada ovaj aspekt imamo svi kao tranzitni aspekt...
On doduše traje relativno kratko..ali njegov uticaj je jak i očigledan. Kako kod koga ali očigledan!!!




Šta nama može doneti ovaj aspekt?
Scenarija su različita....ali otprilike nešto ovako: U nekom trenutku možemo shvatiti, možemo doživeti blesak istine... šta ili ko je vredan naše pažnje, šta je ili ko dragoceno u našim životima, šta je za nas bitno, važno... šta je (možda) bilo zaboravljeno i sada "nađeno".... Podestiće nas ovaj zagrljaj (konjukcija) na neke izgubljene vrednosti... a možda neki od nas pronađu izgubljeno, bilo da je to komad nekog nakta, ili nešto drugo samo nama dragoceno (ne mora to nakit da bude)... neki drugi bi mogli da pronađu svoju ljubav izgubljenu, da je se sete... biće onih koji će se vratiti - nekome... biće i onih koji će shvatiti da više nema povratka (Nikad više milo moje...nikad više...)

Ova konjukcija sama po sebi nosi intezitet, ali ona se dešava u Škorpiji pa je intezitet još snažniji...Škorpija donosi energiju strasti, intime, energiju "sve ili ništa".... "nešto umire da bi se nešto rodilo", energiju regeneracije i trasformacije, suštinskih promena....zajedničkih resursa, tkz. tuđeg novca i podrške....Škorpijom vladaju Mars i Pluton....i oni će dodatno pokazati kuda ova energija (konjukcija) ide...u kom pravcu!!! Danas su i Mars i Pluton u kvadratu sa Mesecom....određena napetst postoji....ali ovi kvadrati već slabe.....Mnogo bitnije za ovu priču su vaši lični aspekti, aspekti Tran Marsa i Tran Plutona sa vašim planetama!!!

RxVenera je već od ranije u sekstilu sa Saturnom u Jarcu što ovoj konjukciji dodaje energiju stabilnosti, odgovornosti, energiju koja ljubav čuva...a negde i vraća! Pisala sam već o tome....Uskoro će i Sunce biti u sekstilu sa Saturnom tako da ova konjukcija (RxVenera/Sunce) ima podršku i neku vrstu pomoći...posebno tamo gde je pomoć neophodna!!!

Ne znam u kojoj grupi ćete biti vi... sve ovo je ipak mnogo šire i nije tako jednostavno za prognozu... Jer koliko nas.... toliko i mogućnosti (scenarija). Mnogo toga će zavisiti od položaja retrogradne Venere.... pronađite je u kući Škorpije, tu pored nje je i Sunce oni su na 3°....tu u toj kući je vaša priča o retrogradnoj Veneri i njenom susretu sa Suncem. Za pojedinačnu priču bitno je i koje aspekte prave RxVenera i Sunce sa vašim natalnim planetama...taj scenarijo je najprecizniji....on je jedinstven i samo vaš...

Venera je retrogradna... ovo joj je 21 dan (i noć), znači na sredini je retrogradnog ciklusa...
Prešla je onoliko koliko joj još treba do kraja ciklusa. Sada je dakle na vrhuncu!!! Susret sa Suncem je zapravo novi početak nešto kao što je i konjukcija Meseca i Sunca (Mlad Mesec) novi početak!!! 
Svaki novi početak je životna prilika...Novi početak se često vezuje za neki kraj! Kraj nečega obično prethodi novom početku. Jedna vrata se zatvore otvore se druga!!! 



Svaka priča ima kraj, ali u životu svaki kraj je samo novi početak...
O kakavom mogućem kraju je ovde reč? RxVenera je već u opoziciji sa RxUranom u Biku....nije egzaktna ova opozicija ali biće uskoro 31.oktobra! Istog dana kada će posle te opozicije RxVenera ponovo ući u Vagu i nastaviti retrogradni ciklus u Vagi!!! Ova opozicija je potencijalna (ali ne i obavezna) energija kraja!!! Da li će se dogoditi neki kraj zavisi od ličnih horoskopa i aspekata!!!
★★★Ova slika govori više od reči..... Venera je ili pronašla svoje Sunce ili odlazi jer traži više slobode (Uran).....ili čeka da je neko zadrži....

Sunce i Venera su tada bili u konjukciji u Jarcu na 19°!
Bilo je to vreme stelijuma u Jarcu!!! Venera je bila naravno direktna!!! I Pluton je tada bio u konjukciji sa Venerom i Suncem!!! Pluton vladar Škorpije!!! Tada je započeo novi ciklus Sunca i Venere, sada imamo novi ciklus!!! Da Venera nije retrogradna nebi ni bilo ovog sada ciklusa!
Sledeća konjukcija Sunca i Venere je 14.avgusta 2019. - novi ciklus, dogodiće se u Lavu na 21° i tada ćemo imati stelijum planeta u Lavu!!!

Poznati sa konjukcijom Sunca i Venere u Škorpiji: Demi Moore, Leonardo DiCaprio, Sophie Marceau, Charles Manson, Anne Hathaway, Gordon Ramsay, Martin Scorsese, Jamie Lee Curtis, Chris Noth, Linda Evans, Larry Flynt....

★★★Mali dodatak, za one koji uče....


Sunce i Venera mogu formirati samo konjukciju!!! 
Oni su udaljeni jedno od drugog maksimalno 40 - 45 stepeni!!!  
Termini: spaljenost, planeta pod sunčevim zracima i kazimi:
Spaljenost je termin koji se ne koristi često! Više se koristi u tradicionalnoj astrologiji. Ali pretpostavljam da ćete negde pronaći i ovaj termin pa da ga malo "pročešljamo" :-))). Spaljenost je termin koji se koristi kada se neka planeta nađe u blizini Sunca. Blizina se određuje stepenima. Spaljenost je kada se neka planeta nađe na udaljenosti (od Sunca) koja je veća od 17' (minuta) a manja od 8°30'. Veća udaljenost 8°30' i manja od 17°30' znači da je planeta pod Sunčevim zracimaOve vrednosti variraju od autora do autora! Ova energija je slabija od spaljenosti!
Kada se planeta nađe na udaljenosti manjoj od 17' (17 minuta) od Sunca onda je to kazimi ili u srcu Sunca!!! Kazimi je vrlo moćna energija!!!
Kada je planeta spaljena ona se ne vidi najbolje od Sunčevih zraka, samim tim i njen uticaj je manji, snaga je manja....planeta je oslabljena energijom Sunca!!!
Pozitivna energija ove konjukcije dolazi do izražaja kada je Venera u stanju da zasija....dakle kada je udaljena od Sunca...Šira konjukcija je ipak bolja, kada je u energiji "pod Sunčevim zracima"!!! U slučaju "spaljenosti" Sunčev ego može da "pojede" Veneru....Venerina moć je slaba. Dok "kazimi uticaj" (izuzetak od spaljenosti) je vrlo moćan - kraljevski!!!

Obavezno pročitajte:



Samo more sve je znalo
i o tebi, i o meni
ostali smo sve do jutra 
zagrljeni, zagrljeni...


Нема коментара:

Постави коментар