понедељак, 8. октобар 2018.

Nedeljni horoskop od 08.oktobra do 15.oktobra....



Naredne nedelje neke smernice za sve znakove:
(ako znate podznak, pročitajte i za taj znak šta piše)


OVAN: 

Mlad Mesec u Vagi, energija novog početka i novi ciklus u vašoj 7.kući, vama Ovnovima doneće jak intezitet jer Vaga je preko puta vašeg znaka. Ovo je energija novih veza, ili stare veze na nov način. Vaša kuća partnerstva je u prvom planu, mogući problemi su na ralaciji RxVenera u 8.kući i Marsu u 11.kući. Moguća su iznenadna dešavanja, svađe, neprijatnosti u partnerskim ali i prijateljskim odnosima. Možda sve ima veze i sa nekom prošlošću. Kvadrati Meseca i Sunca sa Plutonom iz 10.kuće u sve ovo unose i probleme sa karijerom, problem je negde ako se mešaju ljubav i posao ili ako se partner zanemaruje zbog karijere i položaja. Na sve ovo i RxNeptun iz 12.kuće koji zamagljuje vaše odnose, ali i neke tajne stavlja u fokus. Rešenje te situacije biće početkom novembra. Budite oprezni kada je vaš partnerski život u pitanju ove nedelje vas očekuju velika iskušanja. Da bi krenuli u novi početak možda ćete morati nešto da završite.
Merkur će ove nedelje preći u Škorpiju 8.kuću, napraviće opoziciju sa RxUranom iz 2.kuće, budite oprezni u vašem odnosu prema novcu i materijalnim stvarima. Ne donosite ishitrene odluke, i pazite šta pričate kada je novac u pitanju. Na kraju nedelje Merkur će sa Saturnom iz 10.kuće u sekstilu svakako pomoći da se bolje organizujete, budete mudriji i fokusiraniji posebno kada je reč o vašem položaju i karijeri.




BIK:

Mlad Mesec u Vagi, energija novog početka i novi ciklus u vašoj 6.kući, vama Bikovima doneće energiju prilagođavanja. Neka burna dešavanja su tek pred vama, posebno u vreme sledećeg Mladog Meseca u Škorpiji. Ova energija sadašnja vas upozorava da obratite više pažnju na svoje navike, posao, zdravlje....Preko RxVenere iz 7.kuće i Marsa iz 10.kuće u priču uvodi i vaš partnerski život i vaš ego, karijeru, položaj. Moguće su neke neprijatne stvari posebno ako imate nerešene priče iz prošlosti! Ovde su u pitanju vaši partnerski odnosi ali i svi drugi odnosi koje imate. Kvadrati Meseca i Sunca sa Plutonom iz 9.kuće doneće i potrebu da menjate neke stavove, odnos prema životu, idealima, moralu, zakonu, pravdi. Pluton od vas traži suštinske promene. Obratite posebnu pažnju na vaše navike, zdravlje, posao jer je ova oblast života u prvom planu tokom Mladog Meseca. Da bi krenuli u novi početak neophodne su neke promene. Tu je i RxNeptun iz 11.kuće koji zamagljuje neke vaše društvene i socijalne odnose. Prijateljstva, neki poslovni odnosi i relacije mogu biti predmet razočarenja. Rešenje ove situacije dolazi početkom novembra. Sada da bi ste krenuli u novi početak pre svega obratite pažnju na vaše psihofizičko zdravlje, na vaše odnose ali i karijeru. Da bi krenuli u nešto novo možda ćete morati da promenite neke stavove!
Merkur će ove nedelje preći u Škorpiju 7.kuću, napraviće opoziciju sa RxUranom u vašem znaku i možda uneti pometnju u vaše odnose i veze, pripazite pre nego što nešto izgovorite jer neke reči se ne mogu povući. Na kraju nedelje pomoći će sekstil sa Saturnom iz 9.kuće, ovo je energija mudrosti i realnih rešenja i sagledavanje šire slike!!!




BLIZANCI:

Mlad Mesec u Vagi, energija novog početka i novi ciklus u vašoj 5.kući, vama Blizancima donosi lepe mogućnosti (trigon) i vaš emotivni život stavlja u prvi plan. Međutim, vladar Mladog Meseca RxVenera iz 6.kuće i Mars iz 9.kuće mogu uneti nemir i nezadovoljstvo, nešto od ranije nerešeno i nedovršeno. Obratite pažnju na svakodnevni život, navike, posao, zdravlje...Prilično buran period je pred vama, posebno ako su u igri i neke daljine (inostranstvo), obrazovanje, zakon, pravda i sl. Mlad Mesec nudi nešto novo, ali pre toga moraćete da rešite neke probleme i ako je potrebno da nešto dovršite. U prvom planu su ljubav (davanje-primanje), vaš kreativni život, deca...Kvadrati Meseca i Sunca sa Plutonom iz 8.kuće nagoveštavaju suštinske promene i period krize. Možda ćete biti u prilici da nešto završite, prekinete da bi krenuli u nov život! Pluton od vas traži suštinske promene možda i neki kraj. Za ovo je potrebna i potvrda u ličnom horoskopu. Tu je i RxNeptun iz 10.kuće koji u celu priču unosi nejasnoće, maglu po pitanju vašeg ega, društvenog statusa i karijere. Razrešenje za ovu situaciju sledi kasnije početkom novembra!
Merkur će ove nedelje preći u Škorpiju 6.kuću, napraviće opoziciju sa RxUranom iz 12.kuće uneće nemir u vaš svakodnevni život i navike, odnos prema zdravlju i poslovne odnose. Budite oprezni posebno sa rečima i mislima. Pratite signale koje vam energije šalju kada je vaše zdravlje u pitanju ali budite i oprezni sa rečima koje izgovarate. Čuvajte i tajne, mada je to sa ovom energijom teška misija. Pomoći će na kraju nedelje sekstil sa Saturnom iz 8.kuće, koji će vam doneti mudrost i energiju realnih rešenja. Ovo je i pomoć u kriznim situacijama. Mogućnost transformacije i regeneracije kroz misli. Bolje misli bolje i zdravlje.




RAK:

Mlad Mesec u Vagi, energija novog početka i novi ciklus u vašoj 4.kući, vama Rakovima doneće nešto veću nervozu (kvadrat) u vaš dom, porodicu, porodične odnose, privatne stvari. Potreba za novim početkom sa dozom nemira. Vladar Mladog Meseca RxVenera iz 5.kuće i Mars iz 8.kuće dodaće još nemira i nervoze u vaš emotivni život. Odnosi sa emotivnim partnerima, decom (ili oko pitanja dece) mogli bi da uđu u krizu zbog nekih nerešenih situacija iz prošlosti. Neki odnosi mogu biti pod znakom pitanja. Da li će doći do kraja neke veze zavisi i od ličnog horoskopa, ovo su samo potencijalne energije. U pitanju je i vaš intimni život i strast, zajednički resursi itd. Problemi sa decom i oko dece. Tu je i ljubomora, pokušaj kontrole i nametanja moći. Kvadrati Meseca i Sunca sa Plutonom iz 7.kuće dodatno će komplikovati vaše odnose i veze posebno ako ste u braku. ali i dužoj vezi. Mogućnost nekog prekida je tu, ali opet da li će do njega doći zavisi i od vaši ličnih horoskopa. Neko bi mogao da napusti dom, porodicu. Na sve ovo tu je i RxNeptun iz 9.kuće koji u sve ovo unosi energiju magle, najsnih odnosa, prevara, obmana. Budite oprezni jer Neptun šalje pogrešne signale i ono "ništa nije kako izgleda". Rešenje ove situacije sledi početkom novembra.
Merkur će ove nedelje preći u Škorpiju 5.kuću, napraviće opoziciju sa RxUranom iz 11.kuće i izazvati vas da možda kažete nešto što ne mislite ili mislite ali nije vreme da se izgovori. Budite oprezni u komunikaciji sa ljubavnim partnerom, decom, prijateljima. Neke izgovorene reči se ne mogu vratiti. Krajem nedelje sekstil sa Saturnom iz 7.kuće doneće vam energiju mudrosti i pametnih rešenja. Mogućnost da neke stvari ispravite kada su vaše veze i odnosi u pitanju!




LAV:

Mlad Mesec u Vagi, energija novog početka i novi ciklus u vašoj 3.kući, vama Lavovima donosi lepe mogućnosti (sekstil) i vaše misli, reči, komunikaciju stavlja u prvi plan. Međutim, vladar Mladog Meseca RxVenera iz 4.kuće i Mars iz 7.kuće uneće nemir u vaš porodični život i vaše veze i odnose sa ljudima. Vrlo napet period, na dnevnom redu je nešto nedovršeno, nerešeno iz vaše prošlosti. Da bi krenuli napred u nešto novo, novi početak moraćete najpre da regulišete vaše odnose sa vama bliskim ljudima. To može biti neko iz porodice, partner, ili neko drugi vama jako bitan. Kvadrati Meseca i Sunca sa Plutonom iz 6.kuće na sve ovo dadaju nemir u vaš svakodnevni život, navikama, ali i poslu i zdravlju. Čuvajte zdravlje pre svega u ovom periodu i vaše i vama bliskih ljudi. Budite oprezni i u poslovnim odnosima. Ovde je u pitanju energija koja traži suštinske promene možda i neki kraj. Tu je i RxNeptun iz 8.kuće, nejasna energija, energija koja donosi maglu i možda pogrešne dijagnoze. Nejasne misli, reči, komunikaciju. Pokušajte da najpre sebe što manje obmanjujete. Rešenje ove situacije sledi početkom novembra.
Merkur će ove nedelje preći u Škorpiju 4.kuću, napraviće opoziciju sa RxUranom iz 10.kuće, napraviće i problem na relaciji dom, porodica - karijera, ego, roditelji! Suzdržite se, ne morate baš sve što mislite da izgovorite. Nemojte da vam "jezik bude brži od pameti". Krajem nedelje tu je sekstil sa Saturnom iz 6.kuće, one će vam doneti više mudrosti i realnosti i mogućnost nekih realnih rešenja za neke situacije pre svega u vezi zdravlja vašeg ili zdravlja nekog vama bliskog!





DEVICA:

Mlad Mesec u Vagi, energija novog početka i novi ciklus u vašoj 2.kući, vama Devicama nudi nešto laganija rešenja (polusekstil). Vama je Vaga u komšiluku i u prvi plan stavlja emotivnu i materijalnu sigurnost i bezebdenost, baš ono što vama puno znači. Ali vladar Mladog Meseca RxVenera iz 3.kuće i Mars iz 6.kuće uneće nemir, nervozu....intezivne misli, neko vraćanje u prošlost. Budite oprezni jer ova energija može uticati na vaše navike, posao, poslovne odnose ali i zdravlje. Čuvajte u ovom periodu najpre psihofizičko zdravlje posebno ako ste ranije u prošlosti imali neke probleme. Ovde se mogu javiti i problemi ako ste nekada mešali ljubav i posao. Kvadrati Meseca i Sunca sa Plutonom iz 5.kuće mogu dodatno iskomplikovati vaš odnos prema emotivnoj i materijalnoj sigurnosti. Moguć je neki problem sa novcem. Probajte da ne mešate emocije i novac, jer neće izaći na dobro. Na sve ovo i RxNeptun iz 7.kuće, energija koja unosi nejasnoće, zablude, obmane, prevare u vaše veze i odnose sa ljudima. Moguće je i neko razočarenje. Rešenje tih odnosa i jasnija slika sledi početkom novembra.
Merkur će ove nedelje preći u Škorpiju 3.kuću, napraviće opoziciju sa RxUranom iz 9.kuće uneće u vaše misli haos i veliku nervozu. Ovo je prilično stresan period. Ne donosite nagle odluke, pazite šta izgovarate jer neke reči se ne mogu vratiti, bez obzira na reč "izvini". Krajem nedelje tu je i sekstil sa Saturnom iz 5.kuće, koji će svakako pomoći da budete mudriji i da kroz emocije rešite neke probleme, nešto izgovoreno popravite i sl.



VAGA:

Mlad Mesec u Vagi, energija novog početka i novi ciklus u vašoj 1.kući, vama Vagama doneće poseban intezitet jer se nalazi u vašem znaku. Ova energija stavlja vas lično u prvi plan i sve ono što je lično povezano sa vama. Međutim potreban je i oprez jer vladar vašeg znaka ali Mladog Meseca RxVenera iz 2.kuće i Mars iz 5.kuće doneće neke nerešene stvari iz prošlosti nešto u vezi vašeg odnosa prema emotivnoj i materijalnoj sigurnosti. Problem sa novcem i emocijama. Što su više povezani veći i problem. Mogućnost svađa, nervoze, neprijatnih dešavanja. Na vama je da pre svega razmotrite šta je vredno a šta više nije u vašem životu. Kvadrati Meseca i Sunca sa Plutonom iz 4.kuće uneće još nervoze i umešati i vaš dom, porodicu, privatne stvari. Ovde Pluton traži suštinske promene, možda i kraj nekog odnosa. Možda su potrebne samo neke promene u okviru doma i porodice, ali svakako kada rešite te stvari možete u novi početak. Na sve ovo tu je i RxNeptun iz 6.kuće, koji će uneti pometnju, nejasne situacije, probleme sa navikama, poslom, zdravljem. Postoji mogućnost pogrešnih dijagnoza, nejasnih odnosa sa kolegama, problemi sa poslom u vidu nekih obmana i prevara. Rešenje sledi početkom novembra, dotle otvorite širom oči i imajte na umu da nije sve kako na prvi pogled izgleda!!!
Merkur će ove nedelje preći u Škorpiju 2.kuću, napraviće opoziciju sa RxUranom iz 8.kuće i vrlo stresan period kada su i vaše finansije u pitanju i zajedničke finansije i sav tkz. tuđ novac! Ne donosite nagle odluke i ne ulazite u finansijske rizike. I pazite šta pričate. Krajem nedelje sekstil sa Saturnom iz 4.kuće, doneće vam energiju mudrih rešenja, koja idu iz pravca vaše porodice. Budite mudriji i realniji rešenje vam je "pred nosem".




ŠKORPIJA:

Mlad Mesec u Vagi, energija novog početka i novi ciklus u vašoj 12.kući, vama Škorpijama stavlja u prvi plan sve ono što je tajna, tajno, skriveno...stavlja i vašu podsvest u prvi plan. Ovaj Mlad Mesec vas zapravo priprema za sledeći koji će biti u vašem znaku. Vladar ovog Mladog Meseca RxVenera u vašem znaku iz 1.kuće i Mars iz 4.kuće mogu tu priču oko novog početka malo zakomplikovati. Posebno ako ima nerešenih stvari, nešto iz vaše prošlosti. Ovde je u pitanju vaš emotivni odnos prema porodici. Vaši odnosi u okviru porodice, možda i pitanje stana, selidbe, uređenja doma itd. Nervoza i nemir, možda i svađe. Sve povezano sa nekom vašom tajnom. Ili je to ili jednostavno želite novi početak ali njega držite u tajnosti i kao da više delujete iz tkz senke. Kvadrati Meseca i Sunca sa Plutonom iz 3.kuće dodatno će uneti nemir i nervozu, svađu posebno ako neko ugrožava vaš tajni plan! Budite oprezni u komunikaciji oko Mladog Meseca. Pluton od vas traži suštinsku promenu a ona ovde ide od promene vaših misli pre svega a onda načina komunikacije sa vama bitnim ljudima. Da li je možda vreme da otkrijete ono što skrivate od drugih da bi mogli napred i u novi početak, to najbolje znate samo vi. Ono što je izvesno je da ćete u novi početak krenuti kada se oslobodite onog što krijete od drugih. Na sve ovo ide i RxNeptun iz 5.kuće, nejasna osećanja, obmane i samoobmane. Moguće je i neko razočarenje i svesno ili nesvesno otkrivanje onog što vi krijete ili drugi kriju od vas. Rešenje ove situacije ide početkom novembra. 
Merkur će ove nedelje preći u Škorpiju 1.kuću, napraviće opoziciju sa RxUranom iz 7.kuće i najbolje je za vas da u ovom periodu dobro razmislite pre nego što nešto izgovorite! Moguće su brzoplete reči i izjave u vašim vezama, odnosima. Pre svega u partnerskim i bračnim odnosima a onda i svim ostalim....sa ljudima preko puta vas!!! Poremećeni odnosi sa javnošću generalno. Krajem nedelje tu je sekstil sa Saturnom iz 3.kuće koji će vam pomoći da budete mudriji, realniji i svakako pažljiviji u celoj ovoj priči oko Mladog Meseca i novog početka. Stavite prst na čelo i dobro razmislite pre nego što nešto kažete, odlučite ili krenete u neku akciju.




STRELAC:

Mlad Mesec u Vagi, energija novog početka i novi ciklus u vašoj 11.kući, vama Strelčevima donosi dobru energiju i lepe mogućnosti (trigon) i u prvi plan stavlja vaš društveni, socijalni, prijateljski život. Međutim, vladar Mladog Meseca RxVenera iz 12.kuće i Mars iz 3.kuće mogu uneti i nemir i nervozu, posebno ako imate neku emotivnu tajnu ili neku tajnu u vezi novca. Ovo su neke stvari iz prošlosti, nešto nerešeno i nedovršeno. Generalno su u opasnosti neke vaše tajne. Kvadrati Meseca i Sunca sa Plutonom iz 2.kuće mogu doneti neke iznenadne neprijatne situacije sa vašin novcem i finansijama. Može vam ugroziti vaš odnos prema emotivnoj i materijalnoj sigurnosti. Da bi krenuli u novi početak Pluton od vas traži suštinske promene kada su vrednosti u pitanju, šta je vredno a šta više nije...Možda je i vreme da regulišete vaš društveni život, grupe kojima pripadate, prijateljske odnose i tek onda da krenete dalje. Na sve ovo ide i RxNeptun iz 4.kuće i energija nejasnih porodičnih odnosa. Možda i neka vrsta razočarenja vezano za dom, porodicu, privatne stvari, prošlost. Rešenje ove situacije ide početkom novembra.
Merkur će ove nedelje preći u Škorpiju 12.kuću, napraviće opoziciju sa RxUranom iz 6.kuće i možda pokvariti neke vaše poslovne odnose. Pored toga može i vaše zdravlje biti na naki način prisutno nešto od ranije što niste rešili. Ovde su ugrožene i neke tajne koje imate. Budite oprezni ovih dana posebno ako ne želite da svojom nesmotrenošću otkrijete nešto što ne želite. Imajte na umu da je sa ovom energijom "jezik brži od pameti". Krajem nedelje srećom tu je sekstil sa Saturnom iz 2.kuće i možda ako budete mudri i praktični sve što krijete ostane dobro skriveno i dalje. 




JARAC:

Mlad Mesec u Vagi, energija novog početka i novi ciklus u vašoj 10.kući, vama Jarčevima doneće nešto napetiju energiju (kvadrat) u vaše odnose generalno ali u prvom planu je vaša karijera, vaš položaj, status, ego kao i način na koji vas drugi vide! Vladar Mladog Meseca RxVenera iz 11.kuće i Mars iz 2.kuće dodatno bi mogli da iskomplikuju vaš novi početak. Ovde je u igri neka emotivna prošlost nešto nerešeno i nedovršeno što bi sada moglo da vas iznenadi i poljulja vaš odnos prema emotivnoj i materijalnoj sigurnosti. Nervoza, nemir, svađe oko nekog novca, emocije....pa sve to indirektno povezano sa vašom karijerom. Kvadrati Meseca i Sunca sa Plutonom iz vašeg znaka i 1.kuće mogu donati još napetosti, jer ovde Pluton od vas traži suštinsku (ličnu) promenu da bi mogli da krenete dalje u neki novi početak bez ometanja i repova iz prošlosti. Suočite se sa svojim egom, tu negde je rešenje. RxNeptun iz 3.kuće bi mogao svojom energijom da vas dodatno zbuni. Pokušajte da se ne samoobmanjujete, pokušajte da skinete ružičaste naočari. Ako to ne uradite moguće je neko razočarenje. Rešenje ove situacije sledi početkom novembra, dotle imajte na umu da nije uvek sve kako izgleda na prvi pogled.
Merkur će ove nedelje preći u Škorpiju 11.kuću, napraviće opoziciju sa RxUranom iz 5.kuće i možda haos u vašim mislima ali i komunikaciji. Dobro promislite pre nego što nešto kažete jer neke reči se ne mogu vratiti, i izvini možda neće biti dovoljno. Nemojte da budete brzopleti posebno u emotivnim i prijateljskim konatktima. Budite strpljivi posebno jer će krajem nedelje Saturn u vašem znaku iz 1.kuće pomoći da budete mudriji i realniji. 




VODOLIJA:

Mlad Mesec u Vagi, energija novog početka i novi ciklus u vašoj 9.kući, vama Vodolijama donosi lepe mogućnosti (trigon) i u prvi plan stavlja vaše životne vidike, pogled na život, ideale, ideje, duhovnost, daljine, obrazovanje, zakon, pravdu, moral. Međutim, vladar Mladog Meseca RxVenera iz 10.kuće i Mars iz 1.kuće u vašem znaku, doneće vam i neku vrstu nemira, nervoze i nešto nerešeno i nedovršeno iz prošlosti. Nešto gde ste nekada pomešali emocije i karijeru, status. Ovo je period u kome bi trebalo da ponovo razmotrite neke stvari u vezi ovog da bi mogli dalje u novi početak. Kvadrati Meseca i Sunca sa Plutonom iz 12.kuće sve ovo dodatno komplikuju jer u priču uvode i vašu podsvest i sve ono što ste ranije potisnuli a sada se javlja da bude rešeno. U igri su i neke vaše tajne. Pluton od vas traži suštinsku promenu, suočavanje sa podsvešću, suočavanje sa onim što skrivate i od sebe i od drugih. Tek kada to osvestite možete dalje. Tu je i RxNeptun iz 2.kuće i ova energija dodatno komplikuje vaš odnos prema emotivnoj i materijalnoj sigurnosti. Neki nejasan odnos i situacija sa ličnom zaradom. Rešenje ove situacije ide početkom novembra, dotle pokušajte da što manje i sebe i druge obmanjujete.
Merkur će ove nedelje preći u Škorpiju 10.kuću, napraviće opoziciju sa RxUranom iz 4.kuće, napraviće vam i probleme na relaciji karijera - dom. Pripazite na reči koje izgovarate, jer neke reči se ne mogu vratiti. Ne donosite ni brzoplete odluke i ne birajte ni jednu od ovih suprostavljenih energija. Krajem nedelje sekstil sa Saturnom iz 12.kuće pomoći će vam da budete mudriji i realniji posebno kod donošenja nekih odluka u vezi karijere i statusa a koje neće biti na uštrb doma i porodice.




RIBE:

Mlad Mesec u Vagi, energija novog početka i novi ciklus u vašoj 8.kući, vama Ribama doneće energiju prilagođavanja, jer zapravo sledeći Mlad Mesec u Škorpiji je za vas prava priča. Naravno i ovaj Mlad Mesec u Vagi je kao i za sve druge i za vas novi početak gde je u prvom planu kod vas potreba za suštinskom promenom (8.kuća). Ovde je potrebno nešto završiti da bi krenulo nešto novo, samo tako će taj početak biti prava stvar za vas. Vladar Mladog Meseca RxVenera iz 9.kuće i Mars iz 12.kuće doneće vam energiju nervoze, napetosti, svađa sve zbog nekih nerešenih stvari iz prošlosti ali i zbog nekih tajni i nečega što odavno krijete. Emotivna priča koja ima veze sa daljinama ali i sa tajnama. Problem je što su energije u sukobu i od vas traže da se odlučite a to ovde nije ni malo lako. Kvadrati Meseca i Sunca sa Plutonom iz 11.kuće priču o novom početku će još više učiniti stresnom i neizvesnom. I ove energije od vas traže suštinsku promenu, nešto originalno i drugačije nego što je to bilo do sada. Mogući su i iznenadni rastanci ali to mora da potvrdi i pojedinačni lični horoskop. U igri je i RxNeptun u vašem znaku u vašoj 1.kući koji vas na neki način obmanjuje, donosi nejasne situacije i vama je sve teže zapravo da prihvatite promene koje su ovde neophodne. Moguća su i odlaganja sve iz straha od razočarenja. Rešenje ove situacije ide početkom novembra, tada ćete mnogo jasnije sagledati priču o suštinskoj promeni.
Merkur će ove nedelje preći u Škorpiju 9.kuću, napraviće opoziciju sa RxUranom iz 3.kuće, pripazite jer ovde je dominantna energija brzopletosti i "bržeg jezika od pameti". Imajte na umu da neke reči ne mogu da se vrate. Obratite pažnju ako ste učenik, student...ako putujete i sl. Mogući su iznenadni neprijatni događaji. Krajem nedelje sekstil sa Saturnom iz 11.kuće poći će vam da budete mudriji i realniji i da neka rešenja budu tu ispred vašeg nosa. 





Нема коментара:

Постави коментар