четвртак, 12. мај 2022.

Srećo, gde si.... Jupter u Ovnu kroz natalne kuće...


Moto dana:
Zdravo ja sam sreća, 
od sada ću da živim kod tebe

Zvezdani(n) zapis 3485
Četvrtak. Jupiterov dan.
Jupiter je u Ovnu na 0°18’


Još nije stigao ni kofere da raspakuje....U Marsovj je kući i na njegovoj teritoriji ali ne pada mu teško....
Mudar je Jupiter i gledaće najbolje što ume da "uzme" od ove energije! Mars je trenutno u Ribama na njegovoj (Jupiterevoj) teritoriji. Zamenili su mesta i "gostuju" jedan kod drugog (recepcija).
Recepcija nam pokazuje jedan dublji nivo na kome planete ostvaruju saradnju. Recepcija od recipere, što znači primati, podržavati. Dakle, oni sada podržavaju jedan drugog. Već znate da će se Jupiter i Mars sresti na Marsovoj teritoriji 29.maja biće to zanimljiv susret!

Sledi nastavak jučerašnjeg teksta:

Kolo sreće se okreće...ove godine Ovnovi (i Ribe), sledeće Bikovi!
Svake godine Jupiter menja znak. I svake godine neki znak slavi! 
To se neće promeniti. I uvek će biti euforije.
Evo šta generalno za sve znakove znači ulazak Jupitera u Ovna:
Koji su znakovi povlašćeniji, koji će imati i neke smetnje...

Ovnovi
Ok, Ovnovi, smatrajte se favorizovanim od strane kosmosa....Jupiter prolazi kroz vaš znak i svakako će praviti konjukciju sa vašim Suncem ali i drugim planetama ako ih imate u Ovnu. Svi oni koji nisu Ovnovi a imaju neke planete u Ovnu Jupiter će u nekom trenutku praviti konjukciju sa njima i pojačaće intezitet i uticaj ovog tranzita!

Lavovi, Strelčevi
Dobru energiju ovog tranzita osetiće i znakovi iz iste grupe vatra - Lavovi i Strelčev, Jupiter će svakako biti u trigonu sa Suncem u ovim znakovima ali i sa ostalim planetama ako ih tu ima. I svi ostali koji imaju neke planete u ovim znakovima (Lav, Strelac) u nekom trenutku će Jupiter biti u trigonu sa njima!

Blizanci, Vodolije
Dobru energiju ovog tranzita osetiće i znakovi iz grupe vazdušnih znakova - Blizanci i Vodolije, Jupiter će svakako biti u sekstilu sa Suncem u ovim znakovima ali i sa ostalim planetama ako ih tu ima!!! I svi ostali koji imaju neke planete u ovim znakovima (Blizanci, Vodolije) u nekom trenutku će Jupiter biti u sekstilu sa njima!

Vage
U nešto drugačijoj situaciji biće Vage koje takođe spadaju u grupu vazdušnih znakova....Vage se nalaze suprotno (preko puta) Ovna i prave opoziciju....u nekom trenutku Jupiter će praviti opoziciju sa Suncem u Vagi ali i sa ostalim planetama ako ih tu ima....I svi ostali koji imaju neke planete u Vagi u nekom trenutku će Jupiter biti u opoziciji sa njima!!! Ovaj uticaj može biti i povoljan i nepovoljan...potrebna je ravnoteža!

Rakovi, Jarčevi
Srećne okolnosti sa dosta nemira i nervoze mogu osetiti Rakovi iz grupe vodenih znakova, Jupiter će u nekom trenutku biti u kvadratu sa Suncem u Raku ali i sa ostalim planetama ako ih tu ima. I svi ostali koji imaju neke planete u Raku u nekom trenutku će Jupiter biti u kvadratu sa njima!
I Jarčevi iz grupe zemljanih znakova su u sličnoj situaciji, Jupiter će u nekom trenutku biti u kvadratu sa Suncem u Jarcu ali i sa ostalim planetama ako ih tu ima. I svi ostali koji imaju neke planete u Jarcu u nekom trenutku će Jupiter biti u kvadratu sa njima!

Ribe i Bikovi
Ribe i Bikovi su u komšiluku (polusekstil), Ribe su do nedavno imali svojih "pet minuta sreće", imaće ih ponovo ove godine od (28.oktobra do 20.decembra). Sve planete iz ovih znakova praviće polusekstil sa Jupiterom u Ovnu! Bikovi se spremaju za ulazak Jupitera u njihov znak pa im je lepo (polusekstil), Ribe će kada Jupiter konačno pređe u Bika biti u sekstilu!

Device i Škorpije
Device i Škorpije  će biti u energiji prilagođavanja (inkonjukcija). Device se spremaju za trigon sledeće godine, Škorpije za opoziciju sledeće godine! Inkonjukcija je energija "nešto između", nije ni trigon ni opozicija...pa je potrebno lagano prilagođavanje!




"Stigao sam"....Jupiter u Ovnu za znakove i kuće

Šta sve donosi sreću po verovanju ljudi: detelina sa četiri lista, bubamara, potkovica, odžačari, u nekim kulturama slonovi, delfini... za nekoga je to zvezda padalica. U astrologiji mala sreća je Venera, a velika sreća Jupiter.

O Jupiteru u Ovnu imate nekoliko tekstova, ovde ću se baviti prolaskom - tranzitom Jupitera kroz kuće u natalnom horoskopu. Kuća kroz koju će Jupiter u Ovnu prolaziti biće kuća gde ćete želeti rast i ekspanziju. Tu je i vaša sreća u narednom periodu! Imajte na umu da sreću Jupitera već imate onog svog sa kojim ste rođeni!

Tranzitni Jupiter u Ovnu se nalazi negde u vašem horoskopu, potrebno je samo da ga locrate.
Ako znate kroz koju kuću ili kuće će Jupiter prolaziti za vreme tranzita kroz Ovna vama je lako jer ćete samo uklopti priču Jupitera u Ovnu sa kućama....ali obratite pažnju i na aspekte koje će praviti jer oni mogu priču prilično da izmene!

Pogledajte gde vam se nalazi Ovan u horoskopu.
Ta kuća ili kuće, ta oblast života biće u narednom periodu pod snažnim uticajem Jupitera!

Natalne karte u ruke ili na ekran pa pokušajte sami!
Ako ne možete sami ili nećete sami možete mi se obratiti. Kako? 
Pogledajte na kraju teksta linkove!

Jupiter u ulogama u 12. filmova (kuća)
Glumac je Jupiter, uloga je energija Ovna, a predstava, film, serija je kuća u kojoj se nalazi. Dakle glumca i ulogu znamo ostaje nam još film - kuća. Njih ima 12 i negde u tom astrološkom krugu nalazi se znak Ovna... kada to otkrijete potražite značenje.

Tranzitni Jupiter u Ovnu kroz:
Ili Srećo, gde si.... 


Lična sreća....Ja sam srećna/srećan...
1. kuću: Planeta sreće u kući ličnosti ili  - JA! To već govori više od reči. Sreća vam je u narednom periodu naklonjena. I sve ono što Jupiter u Ovnu predstavlja ovde se odnosi lično na vas. Svest o ovama samima se širi....Optimizam, mudrost, filozofija, širenje vidika to je nešto što vam sleduje. Temperament se širi....Osetićete veliko samopuzdanje tako da vam se nove ideje i novi životni projekti smeše. Duhovnost i religija će vam biti vrlo bitni, bićete i filozofski nastrojeni, želja za putovanjima velika, za avanturama (raznim :-). Zdravlje dobro. Kako je ovo kuća koja predstavlja fizičko telo, izgled, Jupiter ovde hoće i da ugoji, da proširi...Jupiter ovde u ovoj kući nosi i svojevrsnu zaštitu. Ovo je dobar period za ličnu sreću i samopouzdanje, bolje raspoloženje, optimizam, entuzijazam. Sreća (Jupiter) koja se vidi na licu. Uspeh u bilo čemu što preduzmete. Budite hrabri, preuzmite inicijativu...Uzmite sve što vam život pruža. Inače Jupiter voli da boravi u ovj kući. Dugo ste čakali da on poseti ovu vašu kuću, čitavih 12 godina.  Vreme je da pre svega uživate u ovoj energiji. "U nebeskoj lutriji vi ste izvučeni." 
Blago vama, sreća je na vašoj strani....iskoristite to!
Za sve one kojima Jupiter prolazi kroz 1.kuću...Ali i za Ovnove i za one sa podznakom u Ovnu.

Sreća je para puna vreća?! U vrednostima, novcu....ili..
2.kuću: Ovde energiju širenja i ekspanzije imaće vrednosti, sve materijalne i finasijkse stvari i novac naravno! Hoće li se novac "lepiti" za vas? Zavisi i od toga šta ste do sada uradili.... i šta je Jupiter zatekao. Ovde je u pitanju i odnos prema vrednostima i kako se neke stvari i ljudi vrednuju! Jedan od boljih perioda kada je ova osetljiva tema u pitanju. Bogastvo je ovde ključna reč. Naravno kada pričamo o bogastvu moramo znati i natalni horoskop i njegove potencijale, jer neće se svi kojima Jupiter prolazi kroz kuću novca obogatiti. Ali poboljšanje materijalne situacije sigurno da hoće. Veća mogućnost zarade. Ima i ovde jedna napomena, mogli bi da se osetite toliko bogato da počnete i neumereno da trošite...onako inpulsivno, brzo kakava je energija Ovna. Ovde se rizik može isplatiti, dobro je da novac cirkuliše. Ipak budite oprezni i ni ovde ne preterujte da ne bi napravili neki pogrešan potez i da pare izgubite. Mada sa ovom energijom uvek možete ponovo doći do novca. Energija Ovna ovde daje samopouzdanje ali i samopoštovanje posebno u smislu kako vrednujete sami sebe. Budite spremni za rizik, za razne mogućnosti da zaradite, ali budite i velikodušni i setite se onih koji nemaju...vratiće vam se kroz nove izvore zarade. Sve su šanse da promenite tekst pesme.....sreća je para puna vreća :-).
Novac od nečeg što je u simbolu Ovna....Bilo bi dobro da budete velikodušni jer onaj ko daje njemu se i vraća. Ovo je dobar period za ličnu imovinu, finasije, materijalnu i emotivnu sigurnost i bezbednost. Moguće je i sklapanje nekog ugovora koji će doneti u narednom periodu više novca, bolja primanja. Ovo je i dobar period za poklone, da ih dobijate ali i da vi nekome poklanjate. Do skoro vam je Jupiter bio u 1.kući, bilo je to (uglavnom) vreme razdraganosti, sada je vreme da se bavite za napredovanje, za bavljenje opipljivim stvarima, ali sebe stavite obavezno u prvi plan!
Vreme je da shvatite šta je u životu vredno i da ste najvredniji zapravo vi!
Za sve one kojima Jupiter prolazi kroz 2.kuću...Ali i za Ribe i za one sa podznakom u Ribama.



Srećne misli....komunikacija...
3.kuću: Jupiter ovde može pozitivno uticati na vaše misli... optimizam u razmišljanju ali i u komunikaciji. Bezbrižan stav prema životu...može li ko da vas osudi zbog toga. Odnosi sa bližom, poznatom okolinom se poboljšavaju, posebno sa braćom i sestrama (ovo je njihova kuća). Sestra ili brat imaju šansu da se obogate, ili bar počnu da zarađuju. Bolji odnosi i sa komšijama. Ovo su i neke srećne vesti... Uverenja se pretvaraju u dobit.. Neko će da kupi novi auto...Za druge i kupovina novog telefona ili nekog drugog sredstva za prenos misli i govora je srećna vest....Školarci ovo će biti odličan period za učenje...Oni malo stariji možda se odluče za neki kurs... Učenje stranih jezika će ići lakše nego inače...ako je strani jezik samo "zarđao"....eto prilike da se obnovi znanje...Ako se pitate koji bi novi jezik mogli da učite, možda je nemački (Ovan) dobar izbor. Za neke od vas boravak Jupitera ovde može značiti više kraćih putovanja uglavnom uspešnih, za druge to može biti uspešna trgovina sa nečim što ima energiju Ovna... Pisaćete od najobičnijeg pisma.....do knjige...svako već prema potrebama i mogućnostima (natalni). Odlično vreme za trgovinu, pregovore, ugovaranja...Zaštita u saobraćaju. Sreća u komunikaciji. Otkrivanja neke istine. Ova kuća skoro doslovce znači "Kakve su ti misli, takav ti je i život", sa Jupiterom u njoj misli mogu biti lepe...ali pripazite da vas ne obuzme euforija i preteranost. Jupiter se oseća udobno u ovoj kući, iskoristite ovu energiju pre svega kroz mentalnu ekspanziju!
Biće ovo uzbudljiva vožnja, uživajte! 
Za sve one kojima Jupiter prolazi kroz 3.kuću...Ali i za Vodolije i za one sa podznakom u Vodoliji. 


Sreća je tamo gde je dom....a dom je tamo gde je sreća :-)
4.kuću
 
 Sreća je ovde u domu, mir, harmonija... ili baš suprotno Jupiteru ovde može biti tesno...jer se Jupiter u Ovnu ne oseća najbolje u ovoj kući. Proširenje porodice je ovde moguće...ali sa nekim izazovima pride. Odnosi u porodici srećniji opušteniji, mada mogu biti i napeti i izazovni. Da li ćete da sređujete dom ili ćete dobiti priliku da kupite novi. Ovo je dobar period da se nekretnine kupuju ili prodaju. Mnogi će poželeti veći dom sa boljim (širim) pogledom. Ovde su odnosi sa porodicom ili bolji ili vam ona postaje tesna pa želite da odete iz gnezda svog. Neko će da osnuje svoju porodicu. Ovo je kuća koja simboliše matericu, kod nekih bebe su izvesne. Majka ovde ili guši ili pušta svoju decu. Ovde se može zaraditi kroz poslove sa nekretninama, kroz privatni - porodični biznis. Možete očekivati materijalnu podršku od porodice, roditelja ili ćete dobiti neko nasledstvo. Možda ćete vi biti u prilici da pomažete svoju porodicu. Veze sa domovinom jake, za one koji su daleko nostalgija. Potreba da se sazna što više i porodici, porodičnom stablu, genima i porodičnoj genetici... Bolji odnos sa majkom...ili napetiji sve zavisi od aspekata!
Budite oprezni i otkrijte da li je dom i porodica vaše utočište sreće ili kamen spoticanja!
Za sve one kojima Jupiter prolazi kroz 4.kuću...Ali i za Jarčeve i za one sa podznakom u Jarcu. 



Ljubav sreća najveća...
5.kuću
Ljubav, deca, kreativnost, zabava, uživanje......i Jupiter = sreća! 
Ljubav se širi  ako ste već u vezi, onima koji su sami smeši se nova ljubav. Velika (Jupiter) ljubav? Nova (Ovan) strastvena, vatrena Ljubav? Moguće. A ta ljubav bi mogla da ima veze sa nekim inostranstvom (i bivše republike se računaju). Srce je ovde veliko, široko, otvoreno, iskreno. Ovo je kuća za veze pre braka, Jupiter ovde može značiti uvod u bračne vode, veridbu možda. Ova energija donosi nešto lepo vašoj deci ako ih imate. Neka deca će na put, put radi znanja, put radi širenja vidika. Oni koji dece nemaju poželeće da ih imaju, neki će i "raditi" na tome, sa puno elana i entuzijazma (Ovan). Kako je ovo kuća dobrih prilika Jupiter ovde može doneti sreću na igrama na sreću. Kažu da je ovde dobar za kocku, rizike, špekulacije, ipak pripazite jer Jupiter donosi i preterivanje. Želja i potreba za zabavom se širi, tu je i kreativnost, neki hobi, sport, rekreacija, takmičenje.
Ovo je dobar period za ljubav, romantiku, za fizičko i mentalno uživanje. Ovo je pre svega kuća ljubavi pa više (Jupiter) ljubavi, romantike, ali i promiskuiteta. Češći odlazak na mesta gde se uživa i zabavlja, izleti, restorani, stadioni, koncertne dvorane. Mnogima će u vreme ovog tranzita u život ući nova ljubav, možda neki sportista, visoko obrazovana osoba, neko izdaleka ili neki avanturista....ili neko ko nosi neku uniformu (Ovan). Neko će ući u neku vezu na daljinu. Neko će se baviti lutrijom, rizičnim ulaganjima. Odnosi sa decom mnogo bolji. Intezivniji društveni život, period za godišnji odmor koji se pamti. Zemlje i gradovi mogu biti u energiji Ovna ali i ne moraju! Jupiter baš voli ovde da boravi!
Zablistaćete na pozornici života, poklonite se i počnite! 
Za sve one kojima Jupiter prolazi kroz 5.kuću...Ali i za Strelčeve i za one sa podznakom u Strelcu. 


Sreća je u poslu i zdravlju...dobrim navikama...
6.kuću Da li vam se to smeši novi posao ili je više sreće na starom. Ako niste voleli svoj posao do sada postoji mogućnost da on postane bolji i da vam se javi misao što sada menjati. Naravno hoće to Jupiter da uradi. Ipak zadovoljstvo na poslu moguće, bolji odnosi sa saradnicima i kolegama, možda vam se posreći i dobijete povišicu. Neko će da napreduje. Neko će u neki novi projekat, možda i pionirski (Ovan). Neki drugi će se ulenjiti posao bi tada mogao da trpi. Oni bez posla mogli bi konačno posao da dobiju. 
Ovo je dobar period da se bavite poslovima koji traže učenje, širinu znaja i obrazovanja, za sve poslove povezane sa inostranstvom, trgovinom, finansijama. Bolji odnosi sa kolegama. Nekome sledi duži poslovni put. Biće i onih koji će želeti da se pozabave oblačenjem. Neko će dobiti ili kupiti nekog kućnog ljubimca, priuštiti sebi pomoć u kući. 
Zdravlje u ovom periodu bolje, negde je Jupiter i zaštita od bolesti. Biće sve dobro pod uslovom da izbegavate neumerenost.  Prevencija je vrlo često spas (tako posmatrajte Jupitera ovde), ovih dana ćete često pročitati da Jupiter u ovoj kući donosi dobro zdravlje i ja sam to napisala, ali to ne treba uzeti zdravo za gotovo, jer ovde nema mesta uopštavanju i nije ovo pitanje emocija pa kada se kaže sreća u ljubavi super....ovde je zdravlje u pitanju i zato pamet u glavu. I čuvajte se od preterivanja u hrani i piću i ovde je gojenje jedna od mogućnosti. Svaka vrsta preterivanja (Jupiter) nije dobra za vaše zdravlje. Obratite pažnju na ono šta jedete i koliko jedete, ali trudite se i da ne preterujete sa poslom. Jupiteru u Ovnu ovde nije najudobnije, pa pripazite svakako, ovo je za vas i preriod prilagođavanja na priču koja sledi kada Jupiter pređe u 7.kuću. Čuvajte i psihofizičko zdravlje, prevenirajte, obratite pažnju na simboliku Ovna (glava, lice, mozak, oči...). Kada Jupiter boravi ovde u ovoj kući imajte na umu da ljubav prema ljudima, uslužnost, pomaganje pomažu...jer dobro se dobrim vraća (filantropija)
Neka vam moto bude zdravlje je na prvom mestu!
Za sve one kojima Jupiter prolazi kroz 6.kuću...Ali i za Škorpije i za one sa podznakom u Škorpiji. 


Moja sreća si TI....
7.kuću:
 P
rva kuća je JA, ova kuća je TI ili svi oni preko puta nas, ovako gledano je sreća preko puta :-). Šalu na stranu, srećni ste u zajednici, u partnerskom odnosu, nekako u ovom periodu ne bi voleli da budete sami....Sva je prilika i da nećete biti sami....Ali vi koji niste sami ovo je vreme kada je partner u centru pažnje....da kažem izvor sreće :-) Dakle postoji realna mogućnost da sami više ne budu sami, možda zazvone i svadbena zvona. Drugima će partenri bračni ili neki drugi proširiti vidike. Ovde Jupiter može da bude i takav da ćete u nekom momentu pomisliti kako vaš partner preteruje, kako se previše raširio, ako još se nađe i neki manje dobar aspekt možda vam se učini i da je pomalo ekstravagantan, nepošten...
Dakle, da li će Jupiter doneti udaju ili ženidbu ovde... Možda... ipak ono što će sigurno doneti to je lakše i srećnije odnose i veze sa ljudima. Da li će to neke od vas odvesti pred oltar ili matičara to ipak zavisi malo više od vašeg horoskopa. Ovde je moguć neki javni uspeh... Neprijatelji nemaju šanse... ili ste bar na neko vreme zaštićeni od njih. Do partnerstva (oni koji su sami) lakše sa ovom energijom, ali i do poslovnih, ortačkih, prijateljskih i svih drugih veza. To mogu da budu neki stranci, neki bogati ljudi... Jupiter ovde donosi sreću u pravnim, sudskim pitanjima.. Javnost vam je naklonjena. Ova kuća je i kuća javnosti.....pa aplauz publike moguć....ako se i ostatak horoskopa slaže. Ali ovde važi za sve vas kojima Jupiter prolazi kroz ovu kuću, eksponirajte se, oglašavajte se, objavite se. Ako imate posla sa advokatima, sudijama, parnicama....možda konačno završite tu priču u srećan kraj.
Ako je Jupiter u ovoj kući onda je on nasuprot 1.kuće i neke stvari se ovde mogu desiti i drugačije. Moguća su i neka razdvajanja, mogući su odlasci ali i raskidanje partnerstva posebno ako je Jupiter zatekao neki problem ili ako neko vreme partnerstvo ne funkcioniše dobro i ako to aspekti kažu (sa Jupiterom ovde to se lakše podnosi). Jupiter u Ovnu vas može ohrabriti ovde za neke poduhvate. Ovo je i kuća takmičenja, borbi, duela, rivalstva, javnih neprijatelja, oponenata, kuća razvoda, tužbi, obratite pažnju na sve ovo posebno ako ćete imati i neki lični aspekt u vreme ovog tranzita! 
Nadam se da ćete pronaći sreću koju tražite u ogledalu Jupitera u Ovnu!
Za sve one kojima Jupiter prolazi kroz 7.kuću...Ali i za Vage i za one sa podznakom u Vagi. 


Sreća je u promenama, tuđem novcu, sex-u....
8.kuća: Jupiter ovde u ovoj kući ima plan da zaštiti, posebno od nekih opasnosti (koje ova kuća može ali ne mora da donese). On je ovde da zaštiti od nekih kriza, od teških iskustava. Ovo je i kuća promena, onih bitnijih (ne "kozmetičkih"). Sa Jupiterom ovde tu je i trasformacija, regeneracija ili duhovna ili fizička, nešto treba da "umre" da bi se dogodilo nešto novo. Šta bi još mogao da  donese? Dobru situaciju sa tkz. tuđim novcem, stipendijama, sponzorstvom. Banka će vam nuditi sijaset kreditnih kartica, kredita i sl. Naravno ovde više nego igde važi ono ne preterujte što je tuđe, tuđe je....nekada može da dođe na naplatu. Novac partnera dobija bolju šansu i više prilika da se tu nešto promeni na bolje, ako vam to nešto znači.  Ovo je i kuća miraza, stanja posle razvoda. Za one koji u braku imaju problema i stigli su do razvoda ovo je dobar period za njih, mislim ako već razvod žele. Ovo je i kuća alimentacije dakle bolja situacija za one kojima to nešto znači. Ovo je i kuća kredita...kome je on potreban za neke ličen (Ovan) potrebe. Neko nasledstvo je moguće, naravno ako do njega dođe onda sve ide lakše jer je u pitanju Jupiter. Možda dobijete i više nego što ste očekivali. Ovo je i kuća sexa...On ovde ne znači obavezno više sexa, ali Jupiter ovde opušta toliko da su moguća ups.... začeća. Ovo je i kuća operacija i hiruških intervencija...Jupiter ovde predstavlja zaštitu (ali opet sve zavisi od ličnih aspekata)! Jupiter u Ovnu se ne oseća udobno u ovoj kući, njemu je ovde ali i vama potrebno prilagođavanje za period koji će doći kada Jupiter pređe u 9.kuću! Čuvajte i psihofizičko zdravlje, prevenirajte, obratite pažnju na simboliku Ovna (glava, lice, mozak, oči...)
Usmerite ovu energiju na transformaciju i regeneraciju, suštinske promene i neko iscelenje!
Za sve one kojima Jupiter prolazi kroz 8.kuću...Ali i za Device i za one sa podznakom u Devici. 


Sreća je negde tamo daleko....u snovima, mislima....na nekom putu....
9.kuću: Fizičko i duhovno telo hoće ovde što dalje! Uspeh u velikim i dalekim stvarima. Hoćete li na put neki od onih o kojima ste oduvek sanjali, ili ćete se vratiti u školu... u svakom slučaju sledi širenje vidika na ovaj ili onaj način. Postoji mogućnost da vidite veću širu sliku svega onog što do sada niste. Vama se sreća smeši u svakom slučaju jer Jupiter pored 1. kuće ovu kuću voli još i više. Biće ovde mnogo prilika, neke su i životne - iskoristite ih! Iskoristite energiju Ovna za nešto novo, pionirsko. Uspeh i sreća su poslovi vezani za inostranstvo, politiku, religiju, pravo, književnost, astrologiju, reklamu i reklamiranje. Neka nova spoznaja, novi pogled na svet, moral, filozofiju onu životnu vašu pre svega. U život ćete zaploviti punim jedrima. Ovde daljine zovu. Zemlje i gradovi mogu biti u energiji Ovna ali i ne moraju! Možda upoznate nekog ko nije odavde i kasnije kada dođe vreme odete tamo sa njim/njom. Neki od vas mogu ako nigde ne odu poželeti da napišu nešto i objave. Nešto novo u energiji Ovna. Ovo je i kuća drugog braka.... možda se neki od vas odluče za taj korak.... drugi je sreća....znam kaže se treća sreća ali i ovako dobro zvuči zar ne?
Ovo je dobar period  za širenje vidika, učenje, putovanje, filozofiranje. Možda je vreme za neki novi strani jezik, nemački (Ovan) možda. Dobar period za optimizam, sreću, sve što ima veze sa daljinama, inostranstvom, strancima, reklamiranjem, promocijom. Dobar period i za pravna pitanja, zakone, pravdu i sl. Ovo je i kuća daljih rođaka možda neka priča sa njima. Ovo je kuća medenog meseca, neko od vas će na taj put... Vi stariji, možda dobijete unuke, ili ako ih već imate možda će oni da se otisnu na neki dalji put, radi učenja, posla nekog. Neko će u ovom tranzitu spoznati svoju životnu misiju, otkriti neku istinu....i svakako nešto naučiti.
Ako se malo potrudite možete shvatiti da nebo nema granice!
Za sve one kojima Jupiter prolazi kroz 9.kuću...Ali i za Lavove i za one sa podznakom u Lavu. 


Sreća u karijeri, neki uspeh i uspon, moć...ego bi da se širi...
10.kuću: Da li je (krajnje) vreme za napredovanje u karijeri, za neki uspon, možda neko šefovsko ili direktorsko mesto. Vreme je za vrhunac kada je karijera u pitanju. Ili samo neka bolja srećnija promena. Dobar period za velike projekte i poslve. Za nove projekte i poslove uenergiji Ovna. Poslovi će vam se gotovo "nameštati" sami, na vama je "samo" da ih prepoznate. Ovde su prilike više nego izvesne, i neka vrsta moći vam se nudi, ali ako ovu energiju potrošite na ego, samoreklamu i propagandu promašićete. Ne jačajte i ne širite dakle ego već gledajte da iskoristite pružene prilike, još ako se vaš horoskop i aspekti slože ovo može da bude jako lepa priča na duže staze. Najgore što može da vam se desi je da zakasnite. Jer Jupiter da vas podsetim ne kažnjava.  Biće vas koji će početi da se bave politikom...Bolji odnos sa ocem...ali možda i vrlo napet, jer se Jupiter u Ovnu u ovoj kući ne oseća najbolje. Sve gore navedeno bi moglo da ide kroz nervozu i napetost.
Šta god da se dogodi pokušajte da izdržite i naučite neke lekcije, imajte na umu da dolazi vaše vreme kada će Jupiter biti u vašoj 11.kući, a tada vas čekaju razna prijatna izenenađenja!
Do vrha je možda lako stići ali teško se zadržava
Za sve one kojima Jupiter prolazi kroz 10.kuću...Ali i za Rakove i za one sa podznakom u Raku. 

Moja sreća su moji prijatelji, planovi, nade i želje...iznenadna sreća... 
11.kuću: Sva je prilika da će se krug prijatelja proširiti...još ako su oni iz nekih drugačijih sredina drugih mesta i kultura onda je to još izvesnije.... Neki od vas će se priključiti nekim grupama ili organizacijama. Druženje i društvenost je vaša sreća u ovom periodu, tu se i krije neka povoljna situacija za vas. Tu na tom putu Jupiter vam može doneti neki uspeh kroz protekciju ili pomoć prijatelja. Prijatelji inače bogati i moćni ljudi koji bi mogli da vam promene život na bolje.  Ovo je i kuća planova, ideja, želja i nadanja....sa Jupiterom širenje svega toga...sa Jupiterom moguća ispunjenja! Ovo je i kuća iznenađenja, i okolnosti koje ne zavise puno od nas, sa Jupiterom ovde iznenadna sreća! Jupiteru u Ovnu je lepo u ovoj kući, ovde je vrlo dobronameran, pa iskoristite to!
Ovo je dobar period za prihode od posla i karijere. Međutim moguća su i iznenadna dešavanja u vezi svega što predstavlja energija Ovna. Mnoga prijateljstva će biti na ispitu. Ima li istine i istinitosti u vašim odnosima, da li su vam svi prijatelji odani ili nisu. Neka vrsta čišćenja prijateljskih odnosa u smislu energije Ovna...opstaće ona prijateljstva koja vam pružaju snagu, hrabrost, inicijativu. Inače svi planovi, ideje koje imate mogu biti realizovani ako ste spremni za promene.
Uživajte i očekujte neočekivanu sreću..
Za sve one kojima Jupiter prolazi kroz 11.kuću...Ali i za Blizance i za one sa podznakom u Blizancima. 


Sreća je tajna.....sreća je zaštita (Anđeo čuvar)...
12.kuću: I na kraju ali ne manje važno kuća koja bi da nas zatvori, usami, sakrije.....tu stanuju i naše tajne, tu smo kada želimo da skupimo energiju. Jupiter ovde budi našu duhovnost, .razvija je i širi....Uz pomoć ove blagonaklone planete možemo da se suočimo sa skrivenim i potisnutim emocijama, strahovima. Ovo je period u kome ćemo ih najpre otkriti a tek onda i raditi na njima. I da bude jasno mnogi to neće moći sami, biće im potrebna stručna pomoć u vidu psihologa, ali i duhovnog lica.....ili bilo kog drugog u koga imate poverenja.....možda je to najbolji prijatelj ili kum ili kuma jer ova kuća predstavlja njih. Možda sam ja otišla predaleko a vi nemate takvih problema, onda Jupiter ovde znači jednu vrstu zaštite svojevrsnog "anđela ćuvara".....divno zar ne. Nemate takvih problema, ali možda je ovo prilika da radite i zaradite u nekim zatvorenim ustanovama, ili ćete možda biti u poslu koji zahteva da budete daleko od očiju javnosti.....vi radite nešto što će kasnije javnost imati priliku da vidi. Neko od vas će se otisnuti na daleki put.....ali zaista daleki. Mnogi će se samo usamiti i pritajiti jer će osetiti potrebu za tim. Neki od vas će uživati u nekoj tajnoj sreći. Ovo je veme da obiđete manastire, crkve, hramove, bolje to nego bolnice ili nedaj Bože zatvore. Ispremajte se, punite baterije još veća sreća vas čeka kada Jupiter pređe u vašu 1.kuću!
Uživajte u periodu svojevrsne zaštite, i pripremajte se za sreću koja dolazi...
Za sve one kojima Jupiter prolazi kroz 11.kuću...Ali i za Bikove i za one sa podznakom u Biku. 

Nadam se da ćete ispuniti sva vaša velika (Jupiter) očekivanja, bez obzira koji ste znak i podznak i gde vam Jupiter tranzitira (prolazi)!

Neka je sreća uvek sa vama!



Tamo gde se Jupiter nađe - otvara put ka sreći...
Ponoviću mnogo toga možete i sami - Sam svoj majstor!
Pronađite znak Ovna u horoskopu!
Zatim ustanovite kojom kućom vlada Ovan!
Ta oblast će biti pod uticajem Jupitera sve dokle boravi u Ovnu.  

Svi znate svoj znak, oni koji znaju i podznak, mogu da pročitaju (pored značenja za znak) i za znak u kome vam se nalazi podznak (on je čak i tačniji i najpribližniji kući Ovna u vašim horoskopima).
Oni koji znaju tačno kuću kroz koju će Jupiter prolaziti takođe mogu da pročitaju značenje jer su kuće posebno označene!

Primer: Ja sam Lavica podznak Vaga! Ja čitam :)), za Lavove, pa onda za Vage! Ako čitam po prirodnom horoskopu, za Lava Jupiter u Ovnu je u 9.kući i to mi se mnogo sviđa :)), ako čitam za Vage Jupiter u Ovnu je u 7.kući...ni to nije loše :)). Ali ja znam tačno gde mi se sada nalazi Jupiter u Vagi a on je sada u mojoj 6.kući i ako je Ovan vladar 7.kuće! U 7.kuću će ući tek sledeće godine 07.aprila!

Jedna mala primedba. Obično jedan znak bude u dve kuće: pre vrha kuće i posle vrha kuće. Jupiter će naravno ići od početka Ovna do kraja i prolaziće dakle (negde) i kroz dve kuće. Vrh kuće u Ovnu je bitan jer je to "osetljiva tačka" prelazak Jupitera preko te tačke obično osetimo. A to je zapravo samo menjanje energija koje određene kuće nose.






Naučila sam vas na promere pa neću menjati tu naviku :)

U ovom promeru Ovan je na vrhu 7.kuće - vrh je na 15°20' Ovna
Dakle ovde je Ovan u dve kuće...na kraju pola je u 6.kući, pola u 7.kući
Sada je Jupiter u 6.kući, i ove godine ako se sećate Jupiter će preći samo 8°, njemu će Jupiter boraviti samo u 6.kući! Dok bude u 6.kući nosiće energiju te kuće i sva moguća "scenarija" u vezi te kuće!
Prvi put će Jupiter preći vrh 7.kuće 15°20' Ovna 16.marta 2023. Od tada će se promeniti energija kuće i Jupiter će jezditi 7.kućom! On će samo jednom preći taj vrh (jer će ranije biti retrogradan u 6.kući)...ostatak stepeni Ovna prelaziće kroz 7.kuću! 
Ovo je primer kada Jupiter prolazi dve kuće!!!
I to je to što se tiče gospodina G.Butlera :)).

Moguće je da je negde Ovan vladar dve kuće....Na primer 2.i 3. U tom slučaju važi opis za obe kuće, naravno u skladu sa boravkom Jupitera prvo u jednoj onda u drugoj kući!

I da ne paničite :) ako vam ni jedna kuća ne počinje u Ovnu. 
To znači da vam je Ovan "uklješten". Mnogo gore zvuči nego što jeste. To nikako nije kao kada se uklještite u vrat ili krsta recimo :)), ne boli u svakom slučaju. Uklješteni znaci imaju svoju priču. Uklješten znak nosi energiju kuće u kojoj se nađe (ako je uklješten recimo u 2.kući onda nosi energiju te kuće...). Uklješten znak ima energiju zastoja, nekih (po)teškoća, istini za volju!
Planete u uklještenom znaku nazivaju se umetnute. U ovom slučaju Jupiter ima nekih poteškoća da se izrazi sasvim. On je ovde pomalo sputan i ograničen.... ne ispoljava sve osobine u punoj energiji....ali svakako vrši uticaj, možda sa malom zadrškom a neke stvari se dešavaju ili sporije ili skrivenije!


Da li je Jupiter dobar ili loš momak?
Rekla bih i dobar i loš....sve zavisi od trenutka, aspekata, pozicije...

Aspekti koje će Jupiter u Ovnu praviti mogu mnogo toga da promene negde na bolje, negde na gore!
Do kraja maja Jupiter u Ovnu će biti u sekstilu sa RMerkurom 20.maja, u sekstilu sa Suncem 23.maja i u konjukciji sa Marsom 29.maja! Prilično dobre energije za kraj maja što se tiče Jupitera u Ovnu i njegovoj premijeri u Ovnu.....Za ostale aspekte kada dođe vreme uvek prvo u mesečnom horoskopu!

Do kraja ove godine Jupiter u Ovnu neće imati nijedan aspekt sa nekom sporijom planetom, što je dobro...Neće mu smetati ni Saturn u Vodoliji koji je inače u energiji koja se slaže sa energijom Ovna, neće mu smetati ni Uran u Biku, ni Pluton u Jarcu, sa Neptunom u Ribama se pozdravio!
Jupiter će naravno biti retrogradan!

Retrogradni Jupiter
Jupiter je svake godine retrogradan oko četiri meseca.
Jupiter će ove godine biti retrogradan u dva znaka ukupno 119 dana
Jupiter će biti retrogradan u Ovnu od 28.jula Ovna do 28.oktobra.
Jupiter će biti retrogradan u Ribama od 28.oktobra do 24.novembra

I to je to....


P.S. Nadam se da će Konstrakta večeras "pokidati" :)
Ona je jedna interesantna Vaga sa Venerom u Škorpiji koja je u konjukciji sa Marsom (izgled), sa Suncem u Vagi u konjukciji sa Plutonom (uticaj na mase) i u sekstilu sa Neptunom u Strelcu (kreativnost koju svi mogu da shvate)....sa Uranom u Škorpiji, sa Saturnom u Devici (lavor, peškir, ruke...) i Jupiterom u Lavu...i sa Mesecom u Vodoliji ako je rođena do podneva ili sa Mesecom u Ribama...Mesec u Vagi će noćas biti u egzaktnom sekstilu sa njenim Jupiterom u Lavu!!!

Pored naše pesme navijam (pristrasno) i za Grčku...spot je snimljen na ostrvu Simi (bila na njemu 2018.) - Die Together - Greece


Pesma dana:





Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com

Нема коментара:

Постави коментар