понедељак, 30. мај 2022.

Šta rade zvezde u periodu od 30.maja do 06.juna

Moto nedelje:
"Život nije trka, već putovanje u kojem treba uživati,
na svakom koraku"

Ove nedelje na zvezdnom nebu:
30.maj 13:30 Mlad Mesec u Blizancima
03.jun 10:00 Merkur kreće u Direktan hod sa 26°05’ Bika
04.jun 23:47 Saturn kreće u Retogradni hod sa 25°15’ Vodolije (141 dan)

Nedelja počinje Mladim Mesecom u Blizancima, koji je u konjukciji sa fiksnom zvezdom Aldebaran, gde je Merkur vladar Blizanaca još uvek retrogradan, ali se sprema za direktan hod u kvadratu sa Saturnom u Vodoliji koji se sprema za retrogradni hod...RMerkur je danas u konjukciji sa Algolom. Mlad Mesec je negde i na "krilima" entuzijazma konjukcije Marsa i Jupitera...
Inače Merkur će se neko vreme "vrteti" oko 26° Bika gde se nalazi pomenuta fiksna zvezda Aldebaran!

Dakle, Mlad Mesec je najbitniji nebeski događaj ove nedelje u kojoj imamo kraj maja i početak juna...i da...svaki kraj je novi početak!

Ništa manje značajni događaji su i kretanje planeta početkom juna...Merkur će biti direktno stacioniran u petak, i doneće nam izvesno olakšanje u svemu čime Merkur vlada, mada će neko vreme delovati Iz senke....svakako ćemo lakše disati i manje kriviti Merkura za sve....Saturn će biti retrogradno stacioniran u subotu i krenuće važne lekcije i testovi pre svega o strpljenju!


Ova nedelja detaljnije:


U ponedeljak 
Na dan Meseca, Mesec je u Blizancima...
Noćas je Lola bio aktivan...družio se i "lumpovao" sa Jupiterom i Marsom u Ovnu (sekstil)....
Mnogi su ovu energiju prespavali....ako su mogli da spavaju od ove uzbudljive kombinacije vazduha (Blizanci) i vatre (Ovan)..."zapaljiva" je ovo kombinacija. Ko je mogao da spava blago njemu!

Jučerašnja konjukcija Marsa i Jupitera znate već - Sreća prati hrabre....nastavlja svoj uticaj i početkom ove nedelje, noćas je Mesec bio okidač! Pričalo se noćas o nekim budućim akcijama, preuzimali su noćas neki od vas uloge vođe...Širio se i širi osećaj da je Sreća dostižna...
Mada lepo je J.Dučić rekao: Ko misli da je srećan, on je zaista srećan. Ipak, ako je sreći potrebno malo akcije, malo da se "pogura" onda je sve tu...Mars i Jupiter su započeli svoj novi ples, svoj novi ciklus....Idemoooo...dve godine su pred nama, pre sledećeg novog ciklusa!

P.S. Novak Đoković je u četvrtfinalu Rolan Garosa!
Blizanac/Jarac, njemu upravo konjukcija Marsa i Jupitera prelazi preko Meseca i SMČ u Ovnu, on inače ima Jupitera u Ovnu!
Nadal je Blizanac/Škorpija sa Jupiterom u Ribama 
Publika je protiv Noleta...koji god bio razlog on je ipak broj 1!




U 13:30 Mesec je Mlad....
Još je "mlađi" jer je u Blizancima na  9°03’
Novi početak .....na kraju meseca - Svaki kraj je novi početak...
Realno...počinje novi Mesečev ciklus...za dva dana dolazi nam mesec jun...Miriše leto...

Merkur vladar Blizanaca je na 26°37' Bika, još uvek je retrogradan...usporava, ali baš usporava jer će sa istog 26°05’ Bika u nedelju 03.juna biti stacioniran direktno!

Govori samo ako će to popraviti tišinu... 
RMerkur je u kvadratu sa Saturnom u Vodoliji koji je na 25°14'!
Merkur koji se sprema za direktan hod i Saturn koji se sprema za retrogradni hod...i baš takvi sada su u kvadratu! Ovaj kvadrat neće biti egzaktan jer će im se putevi razići...ali danas i ovih dana je dovoljno jaka da vrši uticaj! Ja sam ovaj aspekt nazvala - Zastoj, tuga, melanholija...zaboravnost... 
Imali smo ovaj kvadrat egzaktno 24.aprila pa pročitajte OVDE
Koga mrzi da se vraća i čita....ovaj kvadrat donosi uvek sa sobom teške lekcije i izazove i neku proveru stvarnosti...Neko će nešto morati da kaže čak i ako mu je teško da priča! Osetićemo na svojoj koži neka pravila (Saturn) koja ograničavaju našu slobodu (Vodolija). 
Oprezno u novi početak!

Ponoviću jer je važno i ono što sam juče napisala:

RMerkur će biti u konjukciji sa Algolom
Algol...fiksna zvezda koju nazivaju "Demonska zvezda", u mitologiji glava Meduze!
U astrologiji njeno značenje ne spada u najbolje, zapravo poprilično je teško...ona izaziva nesreće, nasilje, ima vrlo neobuzdanu prirodu...Nalazi se na 26° Bika. U astrologiji ova zvezda spada u nasilne, nesrećne i vrlo opasne zvezde, kažu i da je najzlobnija zvezda! Ima prirodu Saturan i Jupitera ali u negativnom smislu, njihovu drugu negativnu stranu medalje! 


Film Usamljeni rendžer...

Znam...zvuči kako zvuči...
Merkuru je ovo drugi prelazak preko Algola, očekuje ga i treći (26.april, 30.maj i 07.jun).
Ne znam šta bih vam rekla...sem ne gubite glavu...naravno u prenosnom smislu...budite prisebni, razmišljajte pozitivno...

Kao i svaka konjukcija i ova ima dve strane, pa može doneti uspeh u poslovima kojima vlada Merkur, ali može doneti tvrdoglavost, nepromišljenost, opasnost u saobraćaju...Čuvajte se loših misli... 

Poznati sa Merkur konjukcija Algol: Saddam Hussein, Johnny Depp, Kanye West, David Beckham...naša glumica Marija Karan...

Dugo će se Merkur "vreteti" oko Algola, 07.juna će se sresti treći put! 
Johnny Depp ima Veneru i Merkura u konjukciji sa Algolom.
Pogledala sam malo gde je stalo suđenje J.Deppu....izgleda da porota zaseda, kraj bi mogao biti uskoro!


P.S. Mnogi se plaše Algola...znam to jer ste mi pisali a pričala sam sa nekima o toj fiksnoj zvezdi.
Nema razloga za paniku, jer jedna (fiksna) zvezda ne čini vaš natalni horoskop, ona vas samo može dodatno opisati....Razumem da danas možete pročitati na raznim mestima svašta o Algolu, ali imajte na umu da je za put do konkretnog tumačenja potrebno znanje i iskustvo!
Da li ste primetili da je Versaćeov logo inspirisan glavom Meduze?!
Gianni Versace Strelac/Škorpija sa vrhom 7.kuće na 27°13' Bika, dakle 7.kuća (Descedent) je u konjukciji sa Algolom! Da li je logo slučajan ili nije?! Negde sam pročitala da je on odabrao baš ovaj znak jer je želeo da njegova odeća predstavlja transformaciju žene u femme fatale! Govorili su i da je Armani oblači suprugu, a Versaće ljubavnicu! 

Još jedna fiksna zvezda je danas aktuelna - Aldebaran 09°47′ Blizanaca!
Mlad Mesec - Sunce i Mesec su danas na tom stepenu!
Aldebaran ima prirodu Marsa, povezuju je sa čašću, bogastvom i uspehom u ratu!
Zovu je i "Čuvar istoka"





"Keep calm and move it"...
03.jun 10:00 Merkur kreće u Direktan hod sa 26°05’ Bika

U petak...

Gotovo je i to...završiće se i drugi retrogradni ciklus Merkura u ovoj godini!
Jovo nanovo....i Zar opet....dogodiće se 10.septembra kada će Merkur krenuti u svoj treći retrogradni ciklus sa 8°55’ Vage

Posle nekoliko nedelja retrogradnog kretanja Merkur će konačno da nas oslobodi problema u komunikaciji i u donošenju nekih važnih odluka. Ako ste se osećali kao izgubljeni u prostoru i vremenu i u "prevodu"...ako niste uspevali da ostvarite komunikaciju na neću reći normalan način ali jasnu i bez zbunjenosti, ako je mnogo toga što ste započeli moralo da čeka ili da se odloži... došlo je vreme da lakše dišete i da krenete napred. Ako je vaše razmišljanje bilo na neki način iskrivljeno, nelogično... vreme je da se tu stvari poprave.

Merkur iz senke!
Ali....ima nešto što treba da znate! Nije uvek sve jednostavno kako na prvi pogled izgleda... Merkur zaista kreće (polako) napred ali ima tu i neka caka, biće još neko vreme u retrogradnoj senci, mali oprez i sve će biti kako treba. Merkur će u Biku boraviti do 13.juna. 
Iz retrogradne senke će izaći 19.juna sa  4°51’ Blizanaca.



Vreme je za ponovnu procenu naše odgovornosti, discipline...
(Za nekog učitelj, za nekog mučitelj...)
04.jun 23:47 Saturn kreće u Retogradni hod sa 25°15’ Vodolije (141 dan)

U subotu

Došao je red na Saturna za redovni retrogradni godišnji ciklus!
Pluton je prvi otvorio sezonu retrogradnih kretanja posle perioda bez retrogradnosti!
Na svoj red čekaju Neptun (28.jun), Kiron (19.jul), Jupiter (28.jul), Uran (24.avgust)...

Saturn je dakle na redovnom godišnjem retrogradnom putovanju od 04.juna! 
Prošle godine Saturn je bio na retrogradnom putovanju od 23.maja do 11.oktobra!

Saturn će sada u ovom ciklusu biti retrogradan od 04.juna do 23.oktobra (141 dan)
Krenuće na retrogradno putovanje sa 25°15’ Vodolije, završiće ga na 18°35’ Vodolije
Preći će Saturn put od nekih 7°!
Iz retrogradne senke će izaći 26.januara 2023. sa 25°15’ Vodolije
U retrogradnom hodu preći će put kojim je već prolazio: direktno - sada retrogradno i još jednom direktno! 

Za nekog učitelj, za nekog mučitelj...
Vreme je za strpljenje, za obnavljanje nekih životnih lekcija....ako Saturna posmatrate kao mudrog učitelja. Ako Saturna posmatrate kao mučitelja onda ulazite u period kočnica, zastoja, obnavljanja životnih lekcija na teži način....Svima bez izuzetka predstoji period preispitivanja, vraćanja na nešto iz prošlosti...na stvari gde se traži odgovornost, disciplina, strpljivost...
Mnogo toga zavisi i od aspekata koje Saturn u Vodoliji pravi ili je ranije pravio sa vašim planetama! Bitno je i kojom kućom vlada.
Neće se svet okrenuti naopako kada Saturn krene retrogradno ali ta energija neće proći nezapaženo jer neke stvari će se na neki način zaustaviti...neki problemi će postati očigledni! Ali to zaustavljanje može dobro doći da ponovo procenite neke oblasti vašeg života a to su uglavnom one oblasti koje na neki način ne funkcioniršu kako treba! Do ponovnog Satrunovog direktnog kretanja možete naći rešenje za tu oblast života, lagano, postupno, strpljivo.

O retrogradnom Saturnu:
Sa kretanjem Saturna unazad kreću i naše unutrašnje borbe. Sve što smo ostavili nedovršeno u prošlosti sada dolazi ponovo na razmatranje. Pokreću se Saturnove blokade, kočnice, zastoji, strahovi. Vraća nas u neko vreme koje je već bilo (februar, mart, april, maj). Da se razumemo taj proces nije lak ali je neophodan. Postajemo oprezniji nego inače, štedljiviji u svakom smislu te reči. Saturn uvek sa sobom nosi neku lekciju, ili lekcije, od njih ne treba bežati, naprotiv sa njima se treba suočiti.. Prošlost i događaji iz prošlosti su ovde naročito bitni! Svakom već prema horoskopu...položaju Saturna i aspektima.
Kao i u svakom retrogradnom periodu planeta i ovde se izdvaja preispitivanje, procenjivanje. Ovde je naglasak na reč retro koja je latinski prefiks  koji znači unazad ili u prošlim vremenima, retrogradan bi značio kretanje ka prošlosti. Ovde je prisutna i retrospektiva prošlosti. Ako se retro posmatra kao pridev onda uglavnom opisuje nešto staro ili starinsko, negde je to klasika, nekada je retro nešto zastarelo, nešto što više nije moderno stavovi ili nešto drugo iz prošlosti što više nije moderno. Retro je i naš stav prema prošlosti. Znam da znate, ali čisto da razjasnimo neke pojmove jer često se negde piše retro Saturn a ne retrogradan. Mislim to je isto, ali ne sasvim :-).  Retrogradnost ipak generalno vidimo kao sklonost ka introspekciji opet strana reč a zapravo znači samoopažanje i povlačenje u sebe, okretanje ka sopstvenoj unutrašnjosti. Suočavanje sa nekim stvarima od ranije kao eho. Prosto u nekim momentima nećete moći da odredite granicu između sadašnjeg trenutka i prošlosti, posebno ako imate dosta toga nerešenog vezano za neku prošlost bližu ili dalju.
Saturn vas vraća da neke životne lekcije ponovo naučite, ili obnovite ili samo da utvrdite gradivo....ako na učenje gledate kao mučenje onda će za vas Saturn to i biti - mučitelj, ako ste spremni da budete dobar đak, onda će za vas Saturn biti - životni učitelj.
Saturn  (vreme) će vam dati baš to vreme da dovršite nešto iz prošlosti... ili da ponovo razmotrite nešto za šta ste mislili da je završeno. 
Pogledajte gde vam se Saturn nalazi...kuća u Vodoliji, tu je uglavnom vaša priča o retrogradnom Saturnu, ta kuća/e je oblast života kojoj je potrebna introspekcija....Da bi priča bila kompletna, treba i da povežete kuće kojima vlada Saturn. Pogledajte i koje aspekte će praviti Tran RSaturn sa Nat planetama.


Pesma nedelje:




Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com

Нема коментара:

Постави коментар