уторак, 24. мај 2022.

☆Mars je na njegov dan u Ribama na 29° ...na prekretnici...sprema se za vraćanje kući....Vesta prelazi u Ribe...Mesec večeras prelazi u Ovna...Moto dana:
"Prvi korak prema promeni je svesnost; 
drugi je prihvaćanje"

Zvezdani(n) zapis 3497
Utorak. Dan Marsa.
Mars je u Ribama na 29°34’

I eto...stigao je Mars do kraja...do kraja Riba ali i do kraja ciklusa kroz zodijak.
Sutra se Ratnik vraća kući posle dve godine!
Sutra započinje i novi ciklus kroz zodijak od Ovna do Riba!
Ove godine će stići do Blizanaca i tu će ostati zbog retrogradnosti do 25.marta 2023.
Dakle, do kraja godine boraviće osim u Ovnu još u Biku i Blizancima!
U Ovna će ponovo ući tek za dve godine 30.aprila 2024.
Ovo su korisne informacije za buduće prognoze!

Naravno, saznaćemo i mnogo više od toga!
Ovo se odnosi i na vaš natalni ali i na tranzitni Mars!
Gde se trenutno nalazi, gde će boraviti uvek možete da vidite OVDE!

Zašto je bitno da znate kroz koji znak tranzitira Mars i u kom periodu?
Da možete da isplanirate neki posao, možda udvaranje neko :), kada je dobro započeti vežbanje, ostvariti neku želju, na žalost nekada i neku operaciju....itd. itd. itd.

Utorkom na Marsov dan na blogu uvek imate nešto više o trenutnoj poziciji Marsa i njegovim aspektima! Dobar vodič za sve...ali nešto više za Ovnove i Škorpije znak i podznak, jer Mars vlada ovim znakovima!
Danas je na 29°
Na stepenu prekretnice!
I promeniće se mnogo toga....od sutra 01:18 CET!
Što je "plivao i ronio" kroz vode Riba polovio je i ronio, sada je vreme da se "prosuši" i ubrza tempo...
Mars je na ovom stepenu malo nestrpljiv....sav je u jedvačekanju da stigne kući...
Mislim i da su mnogi od nas nestrpljivi....neki jedva čekaju taj prelazak, neki drugi su nervozniji zbog tog prelaska...

Ulasku Marsa u Ovna raduju se naravno Ovnovi, Blizanci i Vodolije, Lavovi i Strelčevi....raduju se i svi oni koji imaju neke planete u tim znakovima, raduju se i svi oni sa Marsom u Ovnu (povratak Marsa).
Povratak Marsa (poznati) očekuju: Russell Crowe, Angelina Jolie, Cristiano Ronaldo, Kevin Costner, Jamie Oliver, Clint Eastwood...Ko želi može da prati šta se sa njima događa u ovo vreme!

Manje se raduju Vage, Rakovi i Jarčevi i svi oni koji imaju neke planete u ovim znakovima! I oni osećaju ovaj stepen prekretnice ali sa nešto više nervoze!

★★★
Danas Vesta prelazi u Ribe:
Zaštitnica ognjišta, doma i porodice u energiji Riba uneće više duhovnosti i kreativnosti u naše živote, posebno u kući kojom će tranzitirati u narednom periodu! U fokusu će biti duhovna i kreativna vizija života...bićemo posvećeni duhovnim vrednostima! Bićemo i posvećeni onima kojima je potrebna naša pažnja, neko će se i žrtvovati radi nečeg ili nekog...Neko će se baviti (iz)lečenjem...Biće i onih koji će živeti u mašti, fantaziji...

☆Vesta će u Ribama boraviti do 23.jula kada će se retrogradno vratiti u Vodoliju!

Poznati sa Vestom u Ribama: Donald Trump, Angelina Jolie, Lady Gaga, Ariana Grande, Keanu Reeves, Monica Bellucci, Oprah Winfrey, Céline Dion, David Beckham, Alain Delon, Milla Jovovich, Woody Allen, Enrique Iglesias, Steven Spielberg, Daniel Craig, Anaïs Nin, John Fitzgerald Kennedy, Elizabeth Taylor, Che Guevara, Janis Joplin, Paul Newman...itd.

Dnevni aspekti
Mesec je u Ribama do 23:39
(vreme CET)

Plovi Mesec sanjivim Ribama...plovimo i mi i sanjamo budnim očima!
Mesec je u fazi opadanja, vidljiv 34,4%....ide lagano ka Mladom Mesecu u Blizancima 30.maj!

05:26: Merkur sekstil ☆Mars

Ovo su pre svega hrabre misli, reči, komunikacija! 
Hrabrost pre svega u verbalnoj komunikaciji....verbalnoj odbrani!
Ovde sa ovom energijom - Lepa reč, gvozdena vrata otvara...
Merkur je retrogradan, sekstil se dešava na 29°, možda budete i na nekoj prekretnici!
Merkur je na ovom stepenu bio 29.aprila možda vam to pomogne...da se setite šta se tada događalo...Možda sadašnji sekstil sa Marsom u Ribama neki san postane stvarnost, možda je vreme da poslušate svoju intuiciju (Ribe) i preduzmete akciju (Mars) i neko san učinite mogućim, stvarnim...

08:54 Mesec je u sekstilu sa SMČ u Biku/trigon JMČ u Škorpiji - Duša na raskrsnici....savet je uvek isti...Slušajte svoje srce, ono će pronaći put kojim treba ići... 

11:53 Vesta prelazi u Ribe

13:05: Venera sekstil Saturn

Istog dana....u razmaku od nekoliko sati i Venera Marsova ljubavnica u harmoničnom aspektu.
Venera je na Marsovom terenu, a Mars je u energiji gde je Venera egzaltirana...spreman za prelazak u svoj znak...
Ali Venera je ovde u odnosu sa Saturnom...Učitelj na delu...ovde je lekcija stabilnost, vernost, odanost, ozbiljnost....i pre svega odgovornost! Može li to Venera?! Sve se može kada se hoće!
Energija koja nudi stabilnost u vezama, odnosima, sa finasijama...

14:41 Mesec će se sresti sa Neptunom - Emotivni sunđer!

Ali i sanjivost, pospanost....mnogi će budni sanjati. Ova konjukcija može biti pozitivna i negativna...Sa ovim aspektom možete biti vizionar ali lako se možete i pogubiti...u magli Neptuna. 
Pozitivan efekat koji nudi ova energija je povezivanje sa vašim osećanjima...konjukcija je u Ribama a to vam je kao neki kanal ka kosmosu...jaka intuicija! Empatija, saosećajnost...
Negativan efekat je mogućnost da ćete upiti k'o sunđer raspoloženje onih oko vas...ali i oni vaše! Tu su i obmana, samoobmana, razočarenje...lako možete negde "odlutati", poenta je da znate put kojim treba da se vratite...Možete "pobeći" u umetnost, kreativnost, muziku, ples....ali morate se vratiti u realnost, morate znati kako da se vratite u realnost... Morate znati da napravite razliku između stvarosti i mašte, u suprotnom zaista bi mogli da se pogubite...Moguća su i neka mistična iskustva, jasni snovi, proročki snovi... moguće su razne poruke iz mističnog sveta.

20:48 Mesec će biti u sekstilu sa RPlutonom - Buđenje emocija

Ovde se budi ono što je duboko zakopano (Pluton)...pre svega nađe emocije, ono što nam je na srcu i duši...Sve interakcije sa ljudima vrlo intezivne i jake! Ovo je i prilika da se (po)čisti ono što ne valja, ne funkcioniše, sve što se raspada...i da se obnovi, transformiše, regeneriše "ponovo rodi". Ovo važi i za stvari u vašem domu (Mesec) ali i za ljude posebno one vama bliske. Oslonite se i na intuiciju koja je ovde jaka, oslonite se na moć vaše podsvesti (Pluton), osetite neke stvari i ljude dublje. Ovde nema mesta za površnost, površne odnose, osećanja...

21:49 Mesec će biti u sekstilu sa RMerkurom na 29°

Odličan aspekt za druženje, razgovor, za iskazivanje svojih emocija. Vreme da se emocije kažu i pokažu, da vama dragim i bliskim ljudima kažete da ih volite ili da im kažete bilo šta lepo. Ovo je i aspekt ćaskanja, opušteni razgovor. Ali ovo je i energija za razgovor o porodičnim stvarima, problemima i sl. Možda će neko vas pozvati i reći šta misli i oseća. Ovo je i dobra energija za sve ostale razgovore, komunikaciju generalno. Ima ova energija i dozu sentimentalnosti, sećanja...
Mesec - duša i Merkur - um u skaldu - sekstil. Uzmite telefon ili papir u ruke i napišite nekom pismo, pregledajte stare albume...Pozovite nekog ko vam je drag....nekog iz porodice (Mesec), nekog ko vam je kao porodica, prijatelja, partnera...Vreme u koje se dešava ovaj aspekt pogodan je za one male noćne razgovore...posle kojih lepše i lakše zaspimo!

23:33 Mesec će se sresti sa Marsom u Ribama na 29°

Kada se na nebu sretnu Mesec i Mars energija se povećava...mnogi se tada osećaju snažno, jako, hrabro...ali i sexi :). Nalet inicijative, potrebe za akcijom, probuđena strast, borbenost...Potreba da se nešto (dom) ili neko (porodica) zaštiti i ako je potrebno odbrani! Teško je obuzdati ovu energiju, ovaj višak energije. Ako osetite nervozu, bes, uznemirenost...gledajte da to suzbijete mirom i suzdržavanjem...U zavisnosti od vremena u koje se javlja primeniti neku tehniku smirivanja, vežbajte, šetajte, ako je pred spavanje izmasirajte se ili neka vas neko izmasira ili vi nekog izmasirajte...Ako je u pitanju noć kao ovde uradite sve što je potrebno da što mirnji odete u krevet!

Od 23:33 do 23:39 Mesec će biti u kratkom praznom hodu  - Odmorite dušu

Ovaj prazan hod traje svega 6 minuta...i teško je da ćemo ga osetiti, pre ćemo osetiti promenu Mesečevog znaka, a možda će ovo sve mnogi prespavati!

23:39 Mesec će preći u Ovna!

U 1 sat i 18 minuta posle ponoći za Mesecom će u Ovna preći i Mars o tom ulasku sve je već napisano da se ne ponavljam! Interesantno je samo što ćemo ovaj nalet energije ili prespavati ili će nas bas ta energija probuditi i "probuditi"....


Pesma dana:
Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com