недеља, 15. мај 2022.

Koja li je tajna Punog Meseca i totalnog pomračenja Meseca u Škorpiji?!


Moto dana:
“Prvi korak prema promeni je svesnost; 
drugi je prihvaćanje.” 

Zvezdani(n) zapis 3488
Nedelja. Dan Sunca.
Sunce je u Biku na 24°27’


Sunce je i dalje blizu SMČ...na samo 2°...danas je egzaktno u kvadratu sa Saturnom u Vodoliji i u sekstilu sa Neptunom u Ribama...Mesec je u Škorpiji od subote, od jutros je u inkonjukciji sa konjukcijom Kirona i Venere u Ovnu! I sa malo astrološkog znanja možete videti da su ovo energije koje mogu i hoće da izazovu burna osećanja!

Kada se sutra i Mesec približi JMČ...imaćemo totalno pomračenje Meseca!

U susret Punom Mesecu i pomračenju Meseca u Škorpiji na 25°17’ 
Moj naslov za ovu nebesku pojavu:
Mnogi naslovi su Krvavi Pun i pomračen Mesec!


Koja li je tajna ovog Punog Meseca!?
Dakle, kada su Sunce i Mesec ovako blizu 3° Mesečevih čvorova imamo Totalno pomračenje Meseca...
Jačina ovog pomračenja se sagledava u tome da je ovo najduže potpuno pomračenje u ovom veku na zapadnoj obali SAD!


Ova fotografija je iz septembra 2015.

Zašto takozvani Krvavi ili crveni Mesec?!
Krvavi Mesec nije naučni termin...
Zemlja pozicionira direktno između Meseca i Sunca i kada sakriva Mesec od sunčevih zraka, a ime "crveni" (krvavi) nosi zbog crvenog odsjaja...Ovo je naučno objašnjenje za vidljiv divan astronomski fenomen, vidljiv ne samo pomoću instrumenata kao što su teleskopi i dvogledi, nego i golim okom. 
Izgleda da je medijima interesantniji naziv "Krvavi Mesec".

Termin Krvavi Mesec se takođe koristi kada se dogode četiri potpuna pomračenja meseca koja se dešavaju u periodu od dve godine - ta pojava se zove Lunarna terada!
Poslednju takvu Lunarnu teradu imali smo 2014/2015.
I ja sam i tada na isti način pisala o ovoj prirodnoj pojavi:

I dalje mi smeta senzacionalnost koja astrologiju stavlja u sasvim drugačiji kontekst koji njoj svakako ne pripada! 


Maksimalna vidljivost iznad Beograda


Predstojeći Pun Mesec u Škorpiji i totalno pomračenje Meseca
Biće vidljiv u Severnoj i Južnoj Americi, Africi i većem delu Evrope! Dakle, biće vidljivo na polovini naše planete. Ovo je drugo Pomračenje u ovoj sezoni pomračenja! Pomračenja uvek idu u paru! I njihov uticaj možemo očekivati u narednih šest meseci...do sledeće sezone pomračenja!

Ovo pomračenje koje sledi trajaće 85 minuta!
Uticaj će biti i na ličnom i na globalnom planu!
Karta neba (iznad Beograda) u vreme pomračenja:


★16.maj 06:13 

Pisala sam detaljno o svim aspektima u vreme Punog Meseca i pomračenja....ovde ću istaći najznačajnije: Sunce opozicija Mesec - Pun Mesec! Sunce, Mesec kvadrat Saturn (T-kvadrat) - moguća tenzija, nova ili stara ograničenja, pravila (Saturn u Vodoliji)....na globalnom planu već više nego očigledno! Očigledan je kod mnogih i na ličnom planu (to sam primetila ovih dana u konsultacijama).

Konjukcija Sunca i SMČ u opoziciji sa konjukcijom Meseca i JMČ - Životna raskrsnica ali i energija Pomračenja...Sve su ovo intezivne energije koje nagoveštavaju - Kulminaciju i promene!

U isto vreme tu su i konjukcija Marsa i Neptuna u Ribama...trigon Meseca sa tom konjukcijom i sekstil Sinca sa tom konjukcijom...Juče sam pisala o odmoru i meditiranju...Ovo su te energije...ali ovo su i energije krativnosti, mašte, intuicije (svaki aspekt posebno imate u Zvezdama u maju)....energije koje nam mogu pomoći, energije koje kažu nije sve ni crno nije ni belo mnogo toga je u nijansama, energije koje kažu Izbor je naš, energije koje kažu: Život ide dalje!
Moram da dodam i trigon Sunca i RPlutona koji je aplikacioni i koji nas čeka egzaktno 19.maja - energija Energija promene i čišćenja...i sada vam je sigurno jasnije zbog čega naslov za ovaj Pun Mesec: "Biti ili ne biti"...zadržati ili pustiti, sve ili ništa, kraj ili početak! Bez senzacije! 

Nisam zaboravila da je Merkur retrogradan! Još jedna "senzacija" 
Na karti neba gore vidite da je RMerkur u dolazećem (aplikacionom) sekstilu sa Jupiterom koji je nedavno prešao u Ovna - pozitivna energija! Ide Merkur "unazad" i ka trigonu sa RPlutonom u Jarcu ali egzaktno će se to dogoditi 25.maja (Merkur ponovo u Biku). Merkur jeste retrogradan ali on nam sada donosi "druge šanse"...možete na to da gledate i iz ovog ugla.

"U krugu života ne postoje ni pobeda, ni poraz... 
postoje samo promene." 

Promene...
Da ne ispadnem preterani optimista...znam da Pomračenja imaju veliku ulogu u našim životima, ali ulogu promena! Kakve će se promene dogoditi to niko ne može sa sigurnošću da zna! 
Astrološki pomračenja uvek vezujemo za promene....ponekad radikalne promene, najčešće iznenadne promene... Pun Mesec donosi i kulminaciju nečega!
Kada kažemo promene često se nelagodno osećamo, možda zbog toga što nismo spremni za promene. Mnogi od nas čak promene osećaju kao neku teškoću i još češće se opiru promenama. Zapravo kako neko reaguje na promene "stoji" zabeleženo u karakteru - natalni horoskop!
Sa promenama idu nepoznanice, ljudi generalno se plaše nepoznatog. Lakše ostaju u poznatom, u onome što dobro poznaju ma kakvo da je.....Navike su čudo!

Neke krupnije promene su: promene posla, statusa (i brak je status venčanja/razvodi), rođenje dece, preselenja, promene u zdravlju....Naravno ima ih još ali teško ih je sve nabrojati... Bitno je gde se Pomračenja nalaze u kojim kućama u horoskopu jer su to teme ili oblasti života koje traže promene!
Možda već osećate te promene, možda tek ulazite u njih....planete koje su u nekom odnosu (aspektu) sa Pomračenjem uglavnom govore u kom pravcu idu promene.

Promene mogu biti neprijatne, samo ako za promene nismo spremni. Ovo je vreme Suštinskih promena jer se Pun Mesec i Pomračenje nalaze u Škorpiji!
Nadam se da će vam ovaj tekst olakašati priču oko Pomračenja!

★★★

Što se promena tiče i gde bi one mogle da se dogode sledi Pun Mesec i pomračenje - promene po natallnim kućama. Za one koji znaju u kojoj će se kući naći ova energija, ali i za one koji znaju samo svoj znak ili još bolje svoj podznak. Svaka kuća ima više značenja koja možete videti OVDE
Moguće promene u:

1. kući: Za sve kojima je Pun Mesec u ovoj kući mogli bi da razmisle o sebi... i da li je možda vreme da promene sliku o sebi...Vi lično i vaše emocije su u prvom planu. Sa jedne strane ste VI (JA) - sa druge strane su svi oni drugi (TI, MI)...Da li treba svoje potrebe staviti u prvi plan u odnosu na potrebe svih drugih?...U svakom slučaju promene su lične prirode, i samo ih vi znate... Da li treba de se menjate ili treba da menjate svoj odnos prema drugima. Ovde u ovoj kući intezitet je veliki (konjukcija).
Ovo važi i za Škorpije u znaku i podznaku!

2. kući: Vrlo moguće promene su ovde materijalne i fanansijske prirode...Promene u u sistemu vrednosti. Pitanje "mog" i "tvog" novca...ili šta je moje, a šta tvoje...Ima logike..2. kuća je naš novac, preko puta je 8. kuća tkz. tuđ novac...novac partnera i sl. Možda ovaj Pun Mesec ovde znači kraj nekog duga, pozajmice ili početak duga, pozajmice.. Promene su svakako finansijkske prirode, kakve tačno kod svakog već prema aspektima...Možda je samo u pitanju odnos prema vrednostima i vrednovanju, samovrednovanju, samopoštovanju! Nešto blaži uticaj jer ova kuća je u "komšiluku" (polusekstil).
Ovo važi i za Vage u znaku i podznaku!

3. kući: Ovde se promene odnose na komunikaciju pre svega, ali i način razmišljanja...neka događanja u vezi braće i sestara (ko ih ima), ili vaš odnos sa njima. Ili u vezi komšiluka i komšijskih odnosa, nekog učenja, kraćeg putovanja, oko saobraćajnih sredstava, tu su automobili i sl. Da li je kriza u komunikaciji, i da li tu nešto treba promeniti najbolje ćete znati sami....Natalne karte u ruke....pogledajte aspekte i biće vam jasnije. Ovo je povoljan uticaj jer se energije slažu (sekstil).
Ovo važi i za Device u znaku i podznaku!

4. kući: Pun Mesec ovde osvetljava pitanja doma, porodice, privatnih stvari i poslova....da li je vreme da se nešto u kući promeni, možda i sam stambeni prostor, mesto stanovanja? Možda je potrebna samo neka popravka u kući ili u odnosima (porodičnim)... Možda je vreme da se posvetite ličnim pitanjima...sa druge strane je 10.kuća, kuća karijere, i možda je ovde pitanje porodica ili karijera?  Ili ravnoteža između tih suprostavljenih strana....Vi najbolje znate gde je prioritet! Jedan roditelj je možda u nekoj priči, i odnos sa njim, možda tu nešto treba da promenite. Ovo je neharmoničan uticaj jer se energije ne slažu (kvadrat).
Ovo važi i za Lavove u znaku i podznaku!

5. kući: Emocije, ljubav koju pružate, kreativnost na ispitu ili testu...Ko daje više? Vi jer je u pitanju kuća emocija ili ona druga strana jer je 11. kuća nasuprot 5. a tamo imamo uvid kako nam neko pruža....u emotivnom smislu...kako i koliko. Ako ljubavi ima nema mesta za brigu...., ali ako se nešto pitate, nije vam jasno....eto materijala za sumnju. Ovo je i kuća dece, možda je tu neka promena, možda je vreme da dete ili deca budu u centru pažnje...neka njihova promena. Oni koji dece nemaju možda sada baš o toj temi razmišljaju...Drugi se bave zabavom, kreativnošću....Da li nešto započeti... neki kreativan posao, ili samo razmišljate kuda na odmor i kako uneti više zabave u vaš život. Ovo je povoljan uticaj jer se energije slažu (trigon).
Ovo važi i za Rakove u znaku i podznaku!

6. kući: Ovde su u nagoveštaju promene u vezi posla ili zdravlja ili i jednog i drugog. Možda treba menjati nešto što je već postalo rutina i na neki način dosadno, jednolično.... Da li je potrebno da menjate neke navike...Možda je vreme za novi posao, ili za novi režim ishrane, nešto što će uticati da se bolje osećate...Ili je vreme da nešto uradite oko garderobe. Vreme za kućne ljubimce...Možda samo brinete o nečijem zdravlju. Ovo je energija prilagođavanja (inkonjukcija), akcenat je na zdravlju!
Ovo važi i za Blizance u znaku i podznaku!

7. kući: Sve u vezi odnosa, veza, partnerstva, ovde je na iskušenju...Ako su veze jake nema ni mesta strahu...Ako nešto škripi, vreme je da se otkrije šta je to i da se tu nešto promeni....I bez panike svaki problem ima rešenje. U ovoj kući možete prepoznati bračne partnere, poslovne partnere, ortake, ali i protivnike...Da li je vreme za kopromis, diplomatiju, balans...Možda je neka javnost u pitanju, novi klijenti i sl. Možda ste zapostavili sebe ili obrnuto partnera, to najbolje znate vi sami. Ovo su energije suprotnosti (opozicija), radite na ravnoteži i balansu!
Ovo važi i za Bikove u znaku i podznaku!

8. kući: Ovde je tuđ novac i tuđa podrška u prvom planu....novac partnera., ali i krediti, pozajmice, porezi, investicije, dugovi...Možda je vreme da se rešite dugova ili možda baš da idete u neku pozajmicu, kredit....to najbolje vi znate. Možda je samo vreme za neku krupnij promenu, za neku trasformaciju i regeneraciju, posebno ako neko vreme nije sve kako treba, ako iz bilo kog razloga osećate nedostatak energije, strasti, libida. Ovo je energija prilagođavanja (inkonjukcija), akcenat je na zdravlju jer ovo je i kuća krize i negde i operacija!
Ovo važi i za Ovnove u znaku i podznaku!

9 kući: Pun Mesec ovde osvetljava vaš pogled na svet, životnu filozofiju, etiku, moral, ovde su vaši vidici....Osvetljena su i  pitanja vezana za visoko obrazovanje, inostranstvo, potrebu za avanturama....Kraj nekog obrazovanja ili naprotiv početak...Možda potreba da se reklamirate, da nešto objavite...Život ili posao ili obrazovanje u inostranstvu....vratiti se ili otići....sve opet zavisi od ličnih horoskopa pa da ne nagađam više. Možda je ovde samo pitanje vere i verskih nedoumica...Otići na neki put ili ne... Stvarni put ili duhovni put... Ovo je povoljan uticaj jer se energije slažu (trigon).
Ovo važi i za Ribe u znaku i podznaku!

10. kući: Sve u vezi statusa, položaja, reputacije, karijere..da li ste zadovoljni ili niste, da li tu treba nešto menjati...koji su vam ciljevi kada je karijera u pitanju...preko puta je 4. kuća i ovde važi karijera ili kuća (dom, porodica) ili ravnoteža...Možda neki problem sa predpostavljenima...Možda želja da se napreduje...Možda je vreme da se pokrenete... Neko će se možda suočiti sa svojim egom (10.kuća). Ovo je neharmoničan uticaj jer se energije ne slažu (kvadrat).
Ovo važi i za Vodolije u znaku i podznaku!

11. kući: Na testu su prijatelji i socijalnost, sve društvene grupe, za neke i pitanje penzije...(oni koji su uspeli da dođu dotle) ili se samo pitate da li dobijate onoliko koliko pružate u odnosu na emocije i na emotivna pitanja (jer preko puta ove kuće je 5.kuća kuća emocija). U ovoj kući su i deca partnera, deca koja nisu vaša...U ovoj kući su i sve vaše nade, želje, ideje....ali i sve one okolnosti koje ne zavise puno od vas...neka iznenađenja. Ako se pitate zašto, onda niste bili na nekom času...Šalu na stranu 11. kuća je prirodna kuća Vodolije, Vodolijom vlada Uran a gde je Uran tu su i iznenađenja. Ovo je povoljan uticaj jer se energije slažu (sekstil).
Ovo važi i za Jarca u znaku i podznaku!

12. kući: Ovde su osvetljene tajne, sve ono što je skriveno, potisnuto, vaš unutrašnji svet...Pun Mesec ovde osvetljava to što je skriveno, a vi treba da se potrudite da to i otkrijete...Ovo je i najteži posao...posebno ako nešto krijete i od vas samih... ujedno jedino vi to i možete uraditi. Mada ponekad je potrebno da potražite nekog bilo stručnjaka bilo onog u koga imate poverenja da do istine dođete...Potrebno je da se suočite sa svojom podsvešću i sa svim onim što ste svesno i nesvesno sakrili...Nešto blaži uticaj jer ova kuća je u "komšiluku" (polusekstil).
Ovo važi i za Strelca u znaku i podznaku!

Nešto "morate" i sami...
Kada znate kuću uklopite i sve napisano na temu Punog Meseca u Škorpiji i Totalnog pomračenja Meseca...Svaka kuća je oblast života, i svaka kuća ima više značenja neko od njih je u vezi vas! Za one malo veštije pogledajte i koje aspekte prave Sunce i Mesec sa vašim Nat planetama i to je to....
Ko ne zna sve ovo i ne želi da se zamara a želi da sazna....možete se obratiti meni ali na način koji piše ovde na blogu!

P.S. Mene već dve večeri budi mesečina....bukvalno....spavam ispod prozora i svetlost je takva da je cela soba i ceo stan osvetljen mesečevom svetlošću...Zaista je predivan osećaj...kada te probudi tako nešto...Ako me probudi i večeras...nadam se da ću uspeti da to i uslikam :).




Dnevni aspekti:
Mesec je u Škorpiji
(vreme CET)

Mesec je i danas u Škorpiji, dok ovo pišem 12:33 u inkonjukciji sa Venerom i Kironom u Ovnu....pisala sam o tome juče...okidač za konjukciju Venere i Kirona.

Uskoro u 14:04 Mesec će biti u opoziciji sa Uranom u Biku....nervoza pred Pun Mesec i Pomračenje!

U 14:12 Venera konjukcija Kiron -  Ljubav voli a ne boli...
U 20:48 Sunce kvadrat Saturn -  (Za)stanite malo...
U 21:15 Sunce sekstil Neptun - "Postoji tajna veština..."


Koja li je tajna Eurosonga?!
Umetnica možda nije pobedila u smislu biti prva...ali umetnica je bila svoja, drugačija od drugih...i što se mene tiče ona je Pokidala!!! Bilo je jako lepo gledati je na prvom mestu nekih 10 minuta...
I možda nismo otkrili "Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl"...mislim da smo konačno shvatili da odavno nema tajni što se Eurosonga tiče...on uvek oslikava trenutna dešavanja...i ono da se zna Ko kosi a ko vodu nosi...Uvek je bilo tako i biće...Vidim da se već piše o regularnosti glasanja.
Dopalo mi se i što je umetnica po povratku nagovestila da Umetnica planira da bude nevidljiva neko vreme...Mojim najbližima sam rekla da će pesma ući u Top 5. 



Pesma dana:





Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com




Нема коментара:

Постави коментар