уторак, 17. мај 2022.

Prolazi još jedan utorak...."dan posle ponedeljka"....Mars će se sutra sresti sa Neptunom....taman da razmislimo: Kako (na)puniti baterije (obnoviti energiju)



Moto dana:
"More posle bure, izbacuje bisere"


Zvezdani(n) zapis 3490
Utorak. Marsov dan.
Mars je u Ribama na 24°15’

Mars je na putu ka svojoj kući (Ovan)...Sve je bliži Neptunu...
Sutra u 08:33 zagrliće se oni...

Dve tako različite planete u istoj energiji:
Mars (akcija, agresivni poriv, inicijativa, energija...)
Tamo gde vam se nalazi Mars tu ulažete najveću energiju.
Neptun (duhovni poriv ili poriv za bežanjem, intuicija...)
Tamo gde vam se nalazi Neptun tu sanjate, tu je mašta, tu su tajne, tu su uzvišena osećanja, duhovnost...itd

Samo dva dana posle Punog Meseca i totalnog pomračenja Meseca...
Kao vladar Škorpije vrlo je značajna njegova uloga ovih dana!
Negde će ova energija (Mars konjukcija Neptun) doneti neraspoloženje, neko razočarenje, pad energije pa veća podložnost virusima...moguće su prehlade...A vazduh vlažniji nego obično...možda i velike kiše negde...Na neke od vas ova energija može delovati prilično iscrpljujuće, a nedostatak motivacije!
Nekome će se samo spavati po ceo dan....neko neće moći da spava noću...

Ali....

Nudi ova energija i šansu i priliku za predah, odmor...punjenje baterija!
Ova energija nudi pojačanu intuiciju, izaziva maštu na megdan, nudi saosećanje, predah uz muziku, priliku za meditiranje (neko samo vaše)....neki samo vaš način za "punjenje baterija"!

Imajte na umu i ovo...
Ovaj aspekt ima neku opojnu moć...Ima moć i da prevari, obmane...ono da prevarimo sebe ali i druge...Ponekad on zna da prevari i da se previše opustimo...neko bi mogao da posegne za nedozvoljenim supstancama, neko se prevari pa krene od jednog pića, ono dovede i do tri četiri...Nemojte da vam bude izgovor "trezan sam tako bezvezan" ko u Đoletovoj pesmi (pesma dana).
Neko dobije želju da pobegne negde ili stvarno ili u mislima....a bekstvo nije rešenje, sem ako nije na 10-15 minuta...

Sve o ovom zanimljivom aspektu


Tema dana:
Kako (na)puniti baterije
(obnoviti energiju)


Po nekom nepisanom pravilu energiju možemo obnoviti  kroz 5. kuću.
Zašto ova kuća? Odgovor je jednostavan!



5.kuća je kuća zadovoljstva, uživanja, zabave, razbibrige, rekreacije, kreativnosti, umetnosti, hobija.... kuća sportskih terena, igrališta, parkova, mesta za izlaske, kafići, restorani, klubovi... ali i gradska izletišta... bioskopi, cirkusi, kockarnice, koncertne dvorane, koncerti, pozorišta, sve pozornice, konjske trke, kraća putovanja - izleti, godišnji odmori...

Da, ova kuća je i kuća romanse, romantike, udvaranja, ljubavi, dece....
Ovo je i kuća Sunca....preko Lava koji vlada ovom kućom....Eto energije, eto pozitivne energije.
Ovo je i kuća "večitog deteta"...jer svi smo deca u duši :). Deca vole igru....zabavu, druženje...
Kuća Života (Sunce - Život).
Njena osnovna energija i ključna reč je - Kreativnost.
Ova kuća pokazuje koliko ste kreativni i kako ste kreativni

Još jedna kuća pruža nešto drugačije obnavljanje energije.

12.kuća je kuća kroz koju mi možemo "napuniti baterije". Kuća koja nam omogućava da "popričamo sami sa sobom" :), ili da se obratimo nekome od poverenja (rodbina, prijatelj, partner), ili sa nekim stručnim licem. Ova kuća je kuća "velikog spremanja", "ostava", "ormana", "kutijica"....šta li već imamo u našim glavama - kuća podsvesti. Neko ovu kuću zove spremište, kontejner i sl. Ja mislim malo drugačije, ok jeste spremište (na neki način) ali ta kuća je i kuća velikih transformacija. Često baš preko nje imamo susret sa prošlošću ali koji nas vodi ka budućnosti. 
Ovo je i kuća bekstva...nekome je odmor i punjenje baterija zapravo bekstvo u neki samo njihov svet..."tamo gde je sve po mom". Ali ovo mora da bude zdravo bekstvo, ciljano bekstvo da se baterije napune...mora se znati da postoji tanka granica gde druga strana vodi u samodestrukciju!
Odlazak u neki hram (crkva, manastir, džamija, sinagoga...), duhovno punjenje baterija, molitva!
Ovo je kuća meditacije! Ova će kuća objasniti na koji način meditirate!
Ovo je kuća mora, vode, ostrva...Ovo je kuća naših vikendica!
Ovom kućom vladaju moj omiljeni Neptun i Jupiter (Ribe).

Da, neko će puniti baterije u društvu, igri, kroz razbibirigu...ljubav, decu...neko to više voli u samoći...




Kada nisam ovde ja sam tamo.... :-)


Kako ja obnavljam energiju...
Moja 5. kuća počinje u Vodoliji ali cela je u Ribama... tu je i Jupiter naravno u Ribama.
Vladar Uran u Lavu u 11. kući odlično aspektovan sa Mesecom u Blizancima u 9. kući. 
Drugi vladar 5. kuće Saturn u Vodoliji u 4. kući, odlično aspektovan sa Marsom u Blizancima u 8. kući. 

U mojoj 5.kući živi Jupiter u Ribama...zbog njega volim vodu, more, okeane, reke, jezera...On je u trigonu sa Neptunom u Škorpiji u 1.kući i volim putovanja. Energiju obnovim u trenutku samo dok gledam kanal sa terase mog stana! Energiju obnovim šetajući Savskim kejom, sedeći na omiljenom splavu i gledajuću u patke i vodu. Najjače je obnovim na odmoru, nekada su to bili odmori od mesec dana, sada sam srećna i sa 12 dana aranžmana :). 
Energiju najviše i najjače obnovim kroz putovanje (po Srbiji ali i Grčkim ostrvima)! Vrlo aktivan odmor, za mene pasivni odmor nije opcija (Uran u Lavu vladar 5.kuće trigon Mesec u Blizancima u 9.kući).

Energiju obnovim u tili čas samo kada pomislim na svog sina! Energiju obnovim kroz ljubav, koja uvek dođe iznenada i kao "grom iz vedra neba" (Uran), koja dođe kada se najmanje nadam, na najneobičnijim mogućim mestima!

Obnovim je i kroz druženje (Uran u 11.kući), sa onima koji su na istim talasnim dužinama kao ja - moji prijatelji! Razmena energija :). Često to i objavim na FB, Instagramu, uslikam neki ručak, uslikaju mene, ja njih :)...Uran (prijatelji) sekstil Mesec u Blizancima zaista lepa komunikacija. Moji prijatelji su vrlo originalni i drugačiji od drugih!



Vladar 5.kuće u 4.kući....energiju obnavljam i kod kuće :). Živela sam u kući nekada davno i moja oaza odmora bilo je prelepo dvorište (jutarnja kafa ispod velikog oraha). Svaki stan u kome sam živela morao je da ima terasu (terasa - Blizanci). Sada imam najmanju terasu ikada...ali sasvim pogodnu za obnavljanje energije (pauze u radu)! Sedim...i gledam u zelenilo...

Sport i rekreacija? Vožnja biciklom...šetnja...opet pored vode...naravno i svi vodeni sportovi...plivanje obožavam...

Uvek se uvuče nekako na mala vrata i astrologija. Teško žabu naterati u vodu :). Gotovo uvek shvatim da svi putevi vode ka astrologiji :). Energiju obnavljam godinama i kroz astrologiju. Volim astrologiju - Uran vladar 5.kuće (ljubav) u 11.kuću u Lavu! I kada sam najumornija, najtužnija, ja mogu da radim...pišem, komuniciram!



Tamo daleko....
Aspekt Uran sekstil Mesec u Blizancima u 9.kući me često odvede na neki put na kome obnovim energiju, napunim baterije...9.kuća inostranstvo....druge kulture, ljudi, mesta. Ovo kada se može i kada je vreme za tako nešto....tada obnovim energiju na duže vreme. Obišla sam Evropu i Ameriku...Obišla sam 15 Grčkih ostrva...
Naravno ne može to uvek. Pomaže i kratki izlet ili kraći put.
I ako ja volim svoju zemlju i svoj grad, ponekad volim i da se otisnem negde i odem negde tamo daleko (9.kuća)...ili bilo gde samo da odem :). Nekada ciljano, nekada sednem u auto pa gde stignem....Voli to i moj Mars u Blizancima.
Drugi vladar 5. kuće Saturn me nekada zatvori u kuću, ali vrlo kreativno jer je u Vodoliji, tada su internet, lap top i i taj svet "bez žice" ti koji mi energiju obnavljaju. Samo onoliko dugo koliko mu dozvoli moj Mars u Blizancima koji me ipak iz kuće izvede (posebno u proleće i leto).
Zbog Jupitera u Ribama (u 5.kući) jako lepo aspektovanog sa Neptunom u Škorpiji ja prosto obožavam vodu i sve što je vezano za vodu. Volim plivanje, ronjenje, vožnju čamcem ili brodom nije baš svejedno ali sve se računa. Sedenje na vodi ili pored vode. Ili prosto samo gledanje u nju na nekoj steni čekajući da sunce izađe ili zađe.....nekada sa plaže gledanje u zvezdano nebo ili pun Mesec. Kada toga nema dobra je i Ada... ili neki splav na Savi....moja terasa :).

Energiju obnavljam i pisanjem...
12.kuća je u Devici ... Vladar Merkur je u Lavu u 10.kući....Ja volim da pišem, tako obnavljam energiju i punim baterije. To što je Merkur u 10.kući, napisano i objavim!
Merkur u Lavu u konjukciji sa Suncem u Lavu. Volim da pišem, to me zaista ispunjava. Toliko ispisanih redova i reči, ima ih za možda dve knjige :-). Merkur kao vladar 12. kuće pisanje stavlja u prvi plan kao jedan od načina  na koji "punim baterije".  I ja najčešće i pišem u slobodno vreme, tako nastaju i tekstovi na Blogu. I naravno moj Merkur u Lavu najradije piše o ljubavi.

Gde je Neptun u ovoj priči...
Ma nikako ne može bez njega :). On je u 1.kući u Škorpiji (opet voda)....on je "krivac" što sam čergar u duši, najveća skitara kako me je moja majka zvala. Sa njim najlakše obnavljam energiju, samo zažmurim i odem :)...najčešće na neki oblak....srećom odvede me i negde u neku stvarnost....gde vlada plavo....nebo, more. On je taj koji me je naučio kako da meditiram na svoj način!
Ovako ja obnavljam energiju, vi koji učite astrologiju zavirite u 5. kuću i 12. i znaćete kako je to kod vas. Zavirite i vi koji astrologiju volite...Možete sami - stranica bloga - Sam svoj majstor...Možete se i obratiti meni na način kako piše dole na kraju teksta!




"Valja se dobro osloniti o svoju hrabrost i ljubav, i plave slojeve nade. 
To vam je najprostiji način da pronađete sebe i domognete se mnogih nesvakidašnjih čuda". 
Miroslav Mika Antić 


Ljubav kao pokretač svega...
Generalno 5. kuća svakome od nas energiju obnavlja kroz emocije...Ljubav kao pokretač svega...što život znači.... Jedna devojka mi je pre neki dan rekla "bez ljubavi ja nisam ništa". Ona ljubav jedino vidi kao emociju prema muškarcu... a ima još toliko drugih oblika ljubavi koje takođe mogu da nas ispune energijom... deca, rođaci, roditelji, prijatelji. Ljubav je najlepša emocija, ljubav jeste pokretač, ljubav jeste naša energija. Iz ljubavi ide i energija stvaranja. Ljubav je i inspiracija, motiv. Ljubav nikada ne umire, ona je uvek u vašem srcu, uvek volite na isti način samo se "objekti" ljubavi menjaju. I kada ste sami (emotivno) i tada volite... i tada imate ljubav. Ljubav je dar... ljubav prema sebi, prema drugima...ljubav je način života...i uvek je uz nas bilo da ste sami ili u ljubavi sa nekim. Kada to shvatimo uvek ćemo imati energije!!!

Ako vam ovih dana neko ili nešto crpi energiju...vi se potrudite i napunite baterije!!!
Zaboravite ratove, pretnje bombama, najavljivane nestašice, besparicu....
Napravite pauzu....
Izbegnite društvene mreže tamo je sve mnogo lepše nego što izgleda...
Živite život bez filtera....

Kako izbeći iscrpljenost...
Šetajte, vežbajte...napravite sebi kupku, slušajte muziku...odremajte ako ste u mogućnosti (san je najbolja meditacija)...i imajte na umu da je stres najveći krivac za nedostatak energije!
Isplanirajte odmor...ovde mislim na kratko odmaranje...i provedite vreme sa onima koji vam "ne kradu" energiju! I naravno ovo je astrološki blog....pa pokušajte da saznate gde je najbolje obnavljanje energije za vas - punjenje baterija!
Ja danas neću imati puno vremena za odmor....ali biće vremena za kafe pauzu na terasi sa pogledom na kanal...i pogledom na nebo....brojaću avione koji sleću i poleću sa aerodroma :)...zaboravila sam da spomenem mene i zvuk aviona opušta :)...


Dnevni aspekti
Mesec je danas u Strelcu
(vreme CET)


Od 13:41 Mesec je u trigonu sa Kironom u Ovnu, od 17:30 u trigonu sa Venerom u Ovnu!
Venera i Kiron su od ranije u konjukciji - Ljubav voli a ne boli...
Današnji trigoni Meseca sa Venerom i Kironom aktiviraće ponovo ovu konjukciju!
I sve bi moglo da se svede na ovo: Ljubav je pokretač svega!

I ako je konjukcija Marsa i Neptuna tek sutra egzaktna....sigurno je već osećate...posebno vi koji imate planete na oko 24° Riba, Device, Blizanaca, Strelca...Ako vam Mars i Neptun prelaze preko neke lične planete....i ako vam je karakter (natalni horoskop) preosetljiv...
Zbog vas ali i zbog svih ostalih koji će ovu energiju na neki način osetiti je i današnja tema: Kako (na)puniti baterije (obnoviti energiju)


Pesma dana:

Još jedan utorak koji se ljulja kao ljiljan
rekla je formalno, kako ću s tobom kad si pijan
i ne baš sveže obrijan...







Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com

Нема коментара:

Постави коментар