среда, 4. мај 2022.

Na Merkurov dan....Mars u sekstilu sa Uranom poručuju: Budite svoji, Jupiter u sekstilu sa Plutonom poručuju: Bacite kamenčić promena....Moto dana:
Budi svoj...

Zvezdani(n) zapis 3478
Sreda. Merkurov dan.
Merkur je u Blizancima na 3°10’

Od 26.aprila Merkur je u senci (26°05’ Bika), od 30.aprila je Merkur u Blizancima, baš tamo gde voli da bude....Sa kratkim ponovnim boravkom u Biku (i retrogradno i direktno), Merkur će ostati u Blizancima do 05.jula! Merkuru je ovde kod kuće sve potaman...može da bude detinjast, radoznao, leptirast, poletan....ima izbor (dualnost znaka), njegov humor može da dođe do izražaja, može da priča k'o navijen, može i da priča i da piše do mile volje...za njega su reči ovde igračke...tu kod svoje kuće on je dobro informisan i obavešten...lete reči na sve strane...
Ok, Merkur će ići i na retrogradno putovanje (niko nije savršen :), na tom putovanju će biti od 10.maja do 03.juna (24 dana), vrati će se i u Bika da dovrši nedovršeno....Biće uzbudljivo!

Uskoro u petak (i vikend) Merkur će se naći u aspektu saradnje (sekstil) sa Venerom u Ovnu!
I pričaće se i pisaće se o Ljubavi...
Ali....ovo su i novi razgovori, nove ideje, vesti, informacije....gde će svoje prste uplesti Venera u Ovnu koja znate već voli vruće....
Neće ovo biti duboki razgovori (kao recimo Merkur - Pluton kombinacija) biće to veseli, razdragani, poletni razgovori...Ovde je i mogućnost izbora opcija...Ovo je i flertovanje rečima...
Odlična energija za druženje, flertovanje, zaljubljivanje....
Svi vi koji baratate rečima, svi vi kojima su reči "alat"...iskoristite ovu energiju do maksimuma...
Još ako imate publiku....vreme je da je "oborit s' nogu"....bilo da ste umetnici, pisci, govornici, novinari....šta god...vreme je za osvajanje publike....makar i one male koji se zovu vaši bliski ljudi...

★★★


Tema dana:
Biti drugačiji

I kada smo već kod Merkura u Blizancima da napišem i nešto o čemu sam juče razgovarala sa nekim ko redovno čita ovaj blog i neko ko je stručnjak, neko kome su reči sve...i ljubav i profesija! I slučajno ili ne on ima natalnog Merkura u Blizancima. Bila je to konsultacija ali i više od toga...uživala sam u našoj komunikaciji!

P.S. Zašto Moto dana? 
Jednostavan je odgovor! On leži u značenju ove reči:
"Jezgrovita misao, poslovica ili navod (citat) nekog spisa, rasprave ili većeg dela, obično odmah posle naslova, a koji treba da naznači i nagovesti sadržinu, smisao ili svrhu onoga o čemu se pisalo. (lat.)"

Morala sam ovo da napišem, jer se citati koriste masovno.
Ja ga koristim odavno i uvek posle naslova da nagovesti sadržinu, smisao ili svrhu onoga o čemu pišem. Ozbiljno shvatam astrologiju i tako se i ponašam. 

Zašto Pesma dana?
Duže od moto dana svaki tekst završim određenom pesmom...pouzdano znam da sam među prvima počela da koristim pesme kao završnicu tekstova! To radim od prve godine postojanja ovog bloga! Mnogo toga sam menjala ali to nisam!

Što se slika na blogu tiče...
Trudim se da ih što bolje uklopim u tekst, da što je manje moguće koristim slike sa interneta, često koristim ono što sam sama slikala...Kada iskoristim neku sliku potrudim se da joj dam neki svoj pečat pomoću dva programa PhotoScape i Canava! Mnogo mi je pomoglo i to što sam bila na internet kursu na sajtu Hobi grafika!

Sve na blogu ima svoju svrhu....
Od naslova Zvezdani(n) dnevnik, teksta, slike, motoa, pesme...
Nije slučajno da u naslovu stoji Zvezdani(n) - zvezde i dnevnik...Ja od kako znam za sebe pišem dnevnike imam dve kutije ispisanih dnevnika...Od pojave interneta manje pišem u sveske :). 
Blog sam otvorila kada sam pomislila da je vreme da pišem ono što znam...kao i da to što znam pišem i obradim na drugačiji način od postojećih blogova!

Menjala sam često koncepciju bloga...jer ne volim dosadu i rutinu...ali neki red mora da postoji :), to negde zahteva moja Venera u Devici! Moj Merkur u Lavu obožava pisanje....i eto bloga! 
Međutim moj Uran u Lavu voli originalnost, voli da budem drugačija od drugih...spreman je uvek za inovacije, novitete...Današnji sekstil Marsa u Ribama i Urana u Biku je takođe razlog za temu dana!
Tema je Biti drugačiji...ali to može i ovako....Želim da se razlikujem od kopija!!!
Mene kopije ne ugrožavaju...samo me nerviraju....zapravo nervira me istoobraznost, to što svi liče jedni na druge...ja ne volim da budem deo te celine!!!

Ponoviću - Budite svoji, Budite originalni....Budite drugačiji - Budi svoj...
Dnevni aspekti
Mesec je u Blizancima
(vreme CET)

Od kako je Mesec tu aktivirane su naše misli, reči....ono 100 na sat...Više nego društven je ovaj Mesec, radoznao i često "vidi duplo"...Mi dole, smo poletniji, pokretniji...jer Mesec u Blizancima je poput leptira..."ide sa cveta na cvet" i prikuplja informacije, podatke, činjenice...Mnogo voli ovaj Mesec reči...
☆Mesec je sada u fazi rasta (period između Mladog Meseca i Prve četvrtine)...iskoristite ovu energiju za sve ono što hoće ili treba da raste...Kako Mesec "raste" raste i naša energija...Dobra je ova energija za čišćenje organizma, da se hranite zdravije, dobra je ova energija za kretanje, vežbanje...Nije ova faza za odmor, ona je više za rad, akciju, odluke...

Noćas u 02:33 Jupiter i RPluton su formirali sekstil...
Obratite pažnju na ovu energiju narednih nedelju dana ali i nešto duže...Jupiter i Pluton sarađuju i poručuju Baci kamenčić promena...
Imajte na umu da je Jupiter planeta sreće, blagostanja, ekspanizje...da je velikodušan (kada se sve kockice slože), da vlada obrazovanjem, putovanjima, verom, idealima itd. kao i da proširi sve što dotakne....Da Pluton ima ogromnu energiju, moć, da upravlja transformacijom ("smrt i ponovno rađanje"), on često nešto uništi da bi ponovo izgradio...i često nass k'o feniks "diže iz pepela"! Ostalo već sve znate, ako ne znate pročitajte ranije tekstove!

Od 13:50 Mesec u Blizancima biće u trigonu sa Saturnom u Vodoliji
Energija ozbiljnosti, odgovornosti, discipline, dobra energija za druženje sa starijim ženama, majkama, suprugama..... Energija realizma, zdrave pameti, pametnih odluka...energija pouzdanosti, tradicije... Lakše ćete rešavati obaveze i dužnosti koje imate pre svega prema porodici ali ovo važi i za sve druge obaveze i dužnosti. Ima ova energija veliku snagu mudrosti (Saturn), veliku emotivnu (Mesec) snagu....

Od 14:15 Mesec u Blizancima u kvadratu sa Neptunom iz Riba...
U najavi neki haos, zabune, raznorazne obmane, samoobmane, laži....i tračevi...Ovo je i pospanost usred bela dana, potreba da se negde pobegne, ode tamo gde je sve po našem....odluta. Zamišljeni oblaci biće puni zanesenjaka...Pripazite u vožnji danas!

U 17:46 Mars u Ribama formiraće egzaktni sekstil sa Uranom u Biku
Ovo je poziv za Originalnost, Buđenje, Promene...za više samopouzdanja!

Od 22:36 Mesec u Blizancima u kvadratu sa Jupiterom u Ribama
Ovo je pre svega aspekt preterivanja, neumerenost. Izvesna je i promena raspoloženja od euforije do apatije... Gde je Jupiter tu su preterivanja u emocijama, hrani, piću, svemu što je nedozvoljeno (Jupiter - moral)...Duša (Mesec) ovde želi više, šire, raskošnije, bogatije (Jupiter)....ali Blizanci imaju svoju priču, Bik ima svoju...i eto nevolje! Ovako u kvadratu ne vole se ove energije. Ovo je energija optimizma, ali rekla bih preteranog, euforičnog....koji nas može uvesti u neželjene postupke, dešavanja....moralna iskušenja. Ovde vas preterano samopouzdanje i euforija mogu odvesti tamo gde ne želite da budete. Zapravo kasnije shvatite kada euforija prođe da niste to želeli, i onda eto apatije (stanje bez strasti, ravnodušnost i nezainteresovanost). Mogući su prekršaji, kazne...
Nije idelna energija za kraj dana i odlazak u krevet....Zaobiđite frižider u širokom luku...hrana neće kompezovati osećanja.

Mesec će biti u praznom hodu  od 22:36 do 01:05 
Odmorite i misli i dušu...Dok budemo spavali, ako zaspimo Mesec će preći u 01:05 u Raka!


Pesma dana:


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com