уторак, 10. мај 2022.

Merkur je stacioniran retrogradno... Jupiter je na 29° Riba....kraj jednog putovanja i početak novog...



Moto dana: 
To nisam ja to je Retrogradni Merkur :-)

Zvezdani(n) zapis 3483
Utorak. Dan Marsa.
Mars je u Ribama na 18°58’

I dokle je Venera na njegovom terenu u Ovnu...a Jupiter se sprema da uđe takođe na njegov teren...Mars i dalje pliva i roni u vodama Riba....na Neptunovom i Jupiterovom terenu.
Za 8 dana, Mars će se sresti samo sa Neptunom, jer mu je Jupiter "pobegao"....ali stići će ga Mars 29.maja.

Mars je još uvek u sekstilu sa Suncem i Uranom koji su još uvek u konjukciji!
Prilično je aktivan Mars ovih dana...sa Suncem nam je pružio pokretačku energiju, sa Uranom da budemo drugačiji od drugih...
Kada se sretne sa Neptunom 18.maja energija će malo pasti...kao na baterijama Kad Mars i Neptun zaplešu...

Danas je ipak Merkur zvezda nebeskog programa!
Od 13:47 on će biti stacioniran retrogradno (samim tim je i najjači uticaj).
Sada Merkur miruje...
Trenutno je dobro aspektovan (sekstil) sa planetama na oko u Ovnu i Lavu, u Vagi i Vodoliji (trigon), u Biku i Raku (polusekstil), ali ne slaže se sa planetama u Strelcu (opozicija), Devicama i Ribama (kvadrat), Škorpiji i Jarcu (inkonjukcija)! Kakvi aspekti takav i uticaj!!!

Radite ponovo sve što je potrebno...budite nešto pažljiviji nego obično...naoružajte se strpljenjem, imajte uvek i plan B....i naoružajte se i humorom...nedajte da se Merkur poigra sa vama!!!


Sve što je napisano na ovu temu nadam se da će vam pomoći.
Ono što nisam napisala ranje je da će Merkur vraćajući se unazad kada pređe u Bika i kada stigne do 26°05' Bika, kada se bude stacionirao direktno 03.juna biti u konjukciji sa fiksnom zvezdom Algol!!!
Merkur je već bio na toj poziciji 26.aprila kada je ušao u pre retrogradnu senku.

Poznati sa konjukcijom Merkura u Biku i Algola: Kanye West 26°, Johnny Depp, David Beckham, Ella Fitzgerald 25°, Sigmund Freud, Brooke Shields 27°...

★★★


Kolo sreće se okreće...


Jupiter je dok ovo pišem u Ribama na 29°51’
Kraj putovanja i početak novog...
29° je kraj nekog puta...kraj poznatog puta...

Sprema se za ulazak u Ovna noćas u 01:22 CET
Jupiter se trenutno nalazi na stepenu koji sam po sebi nagoveštava neku promenu, promenu energije - znaka! Sam taj prelaz često osetimo vrlo intezivno.

Kolo sreće se okreće....
Jupiter je prošle godine 29.decembra posle 12 godina ponovo ušao u Ribe!

Ribe pozdravite se (na pet meseci) sa Jupiterom i razmislite šta vam je on doneo? 
Da li vas je usrećio? Da li ste iskoristili njegov povoljan uticaj? 

Jupiter će se ponovo vratiti u vaš znak 28.oktobra i tu će ostati do 20.decembra 2022.
Ponovo će biti u vašem znaku za 12 godina - Kolo sreće se okreće!



Jupiter u Ribama / Jupiter u Ovnu

Jupiteru u Ribama su se najviše obradovale Ribe - konjukcija, povoljan uticaj su osetili i "komšije" Ovnovi i Vodolije- polusekstil. 
Ulaskom Jupitera u Ovna naravno obradovaće se Ovnovi - konjukcija, ali i Ribe mogu da budu zadovoljne - polusekstil sa Ovnom, Vodolije će biti u sekstilu sa Jupiterom u Ovnu - Kolo sreće se okreće!

Jupiteru u Ribama su se obradovali i Bikovi i Jarčevi - sekstil, Rakovi i Škorpije - trigon. 
Ulaskom u Ovna ove energije se menjaju, Bikovi će biti u polusektilu sa Jupiterom u Ovnu, Jarčevi će biti u kvadratu sa Jupiterom u Ovnu, Rakovi takođe u kvadratu, sa Škorpijama u inkonjukciji  - Kolo sreće se okreće! Ulaskom Jupitera u Ovna, Bikovi će se pripremati za konačan ulazak Jupitera u njihov znak 16.maja 2023. Jarčevi i Rakovi će ulaskom Jupitera u Ovna osetiti napetost (kvadrat), Škorpije će se spremati i prilagođavati (inkonjukcija) za ulazak Jupitera u Bika i opoziciju sa Jupiterom - Kolo sreće se okreće!

Jupiter u Ribama je Devicama doneo napetu energiju - opozicija, Lavovima i Vagama takođe - inkonjukcija, Blizancima i Strelčevima takođe - kvadrat! 
Ulaskom Jupitera u Ovna Device će i dalje osećati napetost - inkonjukcija, spremaće se za trigon kada Jupiter pređe u Bika, Lavovi će ulaskom Jupitera u Ovna biti u trigonu, Vage će biti u opoziciji, Blizanci i Strelčevi u sekstilu - Kolo sreće se okreće!

Jupiter će u Ovnu boraviti do 28.oktobra ove godine!
Ponovo će preći u Ovna 20.decembra! Ove godine će preći od 0° do 8° Ovna!
Jupiter će u Ovnu boraviti od 20.decembra 2022. do 16.maja 2023. Tada će preći ostale stepene Ovna!

U Ribe će ponovo ući retrogradno i opet - Kolo sreće se okreće!
Jupiter će (ponovo) boraviti u Ribama od 28.oktobra 2022. do 20.decembra 2022.
Ovaj kratki period (manje od mesec dana) boravka Jupitera u Ribama će nam pružiti šansu da dovršimo nedovršeno jer će ponovo u Ribe ući tek za 12 godina  - Kolo sreće se okreće!



Tranzit Jupitera...
Na kraju duge čeka ćup sa zlatom.
Kada Jupiter tranzitira - prolazi nekim znakom, kućom (bilo kojom), kada prelazi preko nekih osetljivih tačaka u horoskopu - ASC, IC, DC, MC, planeta, ili pokrene neki natalni aspekt, obično se nešto i dogodi, neki stvarni događaj ili izvrši neki psihološki uticaj. 
Jupiter prolazi....uđe u neki znak, boravi u nekom znaku oko godinu dana, ide napred (direktno), ide i unazad (retrogradno), dakle duže vrši uticaj tamo gde se zatekne. Može da tranzitira kroz samo jednu kuću, ali češće je to kroz dve kuće! 

Kada kažemo Jupiter obično prvo pomislimo na sreću....veliku sreću. 
Međutim nije sve do planeta i njihovog uticaja, nešto je i do nas. Potrebno je da budemo dostupni za sreću ili šansu (predispoziciju) koju Jupiter pruža. Ponekad vam je potrebna "ulaznica za sreću". Jupiter obično aktivira priliku, šansu, mogućnost. Nekada oni "padnu u krilo", jednostavno se dogode, nekada je potrebno da i mi nešto uradimo...da bi nas na "kraju duge sačekao ćup sa zlatom".... 

Jupiter iz drugog ugla...
Jupiter jeste sreća, ali sa njim ponekad imamo i gubitke.
Ponekad uprkos njegovoj energiji sreće, blagostanja, eksapnzije on će doneti i donosi i gubitke - Kolo sreće se okreće....Nekome prija energija u kojoj se Jupiter nalazi u tranzitu, nekome manje prija.

P.S. U vreme boravka Jupitera u Vodoliji nama Lavovima je doneo velika iskušenja, testirao nas je, iskušavao...i bilo je teško uravnotežiti (Vodolija opozicija Lav) ovu energiju! Kada je Jupiter prešao u Ribe i dalje nas je iskušavao (inkonjukcija), bilo je to vreme prilagođavanja i pripreme na Jupiterov ulazak u Ovna, kada će nama Lavovima ponuditi lepu energiju trigona!

I tako ako ste izgubili nešto ili nekog, pogrešili ili bilo šta slično, ne očajavajte Jupiter ne kažnjava kao što to ponekad radi Saturn. Imajte više vere, nade, ideala (Jupiter) i pokušajte ponovo, Jupiter će vam sigurno pružiti još koju šansu. Dok Saturn od vas traži, zahteva zrelost, odgovornost, i pre svega disciplinu.... Jupiter uglavnom ne traži ništa već daje, ali ponekad nudi potrebnu smelost da na kraju ako treba i nešto izgubite kako bi nešto dobili. 
On nas uči da bi dobili moramo i da rizikujemo, ako se nadamo možda i dočekamo, ako imamo veru možda nam se i ispuni ono što želimo. Samo on vas neće upozoriti da pazite šta želite, jer vam se to može ispuniti....


:))

"Ko zna zašto je to dobro"
Ono što vi želite i što vi mislite da je sreća ne mora nužno i da bude dobro za vas.
Tu je Jupiter da vam na to ukaže....Ponekad kada izgubite nešto shvatite šta je dobro za vas. Međutim na gubitke koje pravi Jupiter treba ponekad gledati kao na "Ko zna zašto je to dobro". Ne volim ovu rečenicu i ne koristim je često, ali ona ovde ima smisla.
Ako ste tokom tranzita Jupitera kroz Ribe izgubili nešto ili nekog, posao, novac, prijatelja, partnera, ponekad ili često se ispostavi da je to dobro rešenje, još ako ste iz te lekcije nešto naučili, možete i da izvučete neku pouku iz svega toga. 
Možda ste saznali (ili ćete tek saznati) šta je potrebno sledeće da uradite, da poboljšate situaciju ili neki  događaj. Možda se ispostavi da ste tražili premalo i potcenili sebe...ili ste suprotno od toga tražili previše...."ko traži veće izgubi iz vreće". Ko zna sve je moguće. Možda ako ste izgubili posao ponovo pokucate na ta vrata, možda se na posao vratite ili (još bolje) dobijete bolji novi posao, možda se pomirite sa prijateljem ili partnerom i krenete dalje na boljim drugačijim osnovama taj odnos ili ga jednostavno zboravite i krenete dalje! Ako ste izgubili novac možda će sada u sledećem "izvlačenju" kada Jupiter bude u znaku koji se slaže sa vašim da vam se posreći i nadoknadite gubitak i zaradite još i više....Ko zna? Jupiter zna!

P.S. Ja sam bez roditelja ostala u vreme Jupiterovog boravka u Jarcu (bio je u inkonjukciji sa Lavom)...Onda je prešao u Vodoliju iskušavao i testirao me je da pronađem životnu ravnotežu što je jako (pre)teško...Onda je Jupiter prešao u Ribe gde je u inkonjukciji sa Lavom, bio je to period prilagođavanja, period pripreme za bolje dane...Imala sam i povratak Jupitera što mi je taj period prilično olakšao....
Sada kada prelazi u Ovna obećava te bolje dane (trigon sa Lavom)...Ne očekujem da se sreća vrati...jer nigde nije ni otišla...sreća je u nama...ja sam srećna što sam imala takve roditelje, a znam i da su oni želeli da budem srećna i onda kada njih više ne bude bilo, pričali smo o tome....

Ne uzimajte zdravo za gotovo najavu nekog uticaja, nekog tranzita, jer sve je to mnogo, mnogo lično, da ličnije ne može biti:
Jupiter nudi (kao uostalom i druge planete) mogućnosti, šanse, predispozicije da se nešto dobro dogodi...ALI i na vama je da i vi nešto uradite. Dakle on ukazuje, on vas ne obavezuje.
Dok Jupiter boravi u Ovnu, uglavnom imate šansu predispoziciju da u okvirima energije Ovna uradite nešto...za vas lično (Ovan - JA) pre svega, za vaše akcije i poduhvate...




Sada kada je Jupiter na 29° Riba, možda bi mogli polako da sumirate rezultate... 
Da li ste bili "srećne ruke" ili čekate "novo izvlačenje"...
Da li spadate u grupu koja je odlično prošla sa tranzitom Jupitera u Ribama ili ste u grupi koja nije najbolje prošla to samo vi znate. Ono što je izvesno i jedne i druge čeka novi ciklus....jer kolo sreće se i dalje okreće.

Noćas će Jupiter preći u Ovna
Neko će se obradovati toj energiji, neko neće...ali takav je život ni crn ni beo...već je u nijansama!



Jupiter i priča o sreći
Svako, ali ama baš svako ima svoje viđenje sreće!

Za mene sreća jedino ima smisla kada može da se podeli.
Sreca je u malim stvarima, malim trenucima, u nekim dragim ljudima, sreća je... kada ste zdravi i kada su zdravi oni do kojih vam je stalo, kada volite i kada vas vole, sreća je i kada mirno spavate, jer imate mirnu savest. Sreća je kada vas zagrli neko baš kada treba. Sreća je kada imate pravog prijatelja (oni su danas retkost). Sreća je ako ste uspeli da sačuvate dete u sebi. Sreća je kada možete druge da učinite srećnim. Sreća je u praštanju. Sreća je stanje uma!
 
Ono što sigurno znam je da ne postoji neki izvor sreće, i sreća nije negde u budućnosti ona je sada i ovde i ona je u nama....ili u našem horoskopu - u karakteru.
Pogledajte gde vam se u natalnom horoskopu nalazi Jupiter, u kom znaku i kakve aspekte pravi, to je vaša priča o sreći (mada i Venera nosi priču o sreći). Vaš natalni Jupiter će vam reći da li ste rođeni "pod srećnim zvezdama". 
Tranzitni Jupiter reći će nam više o sreći u određenom periodu.

Moja sreća najveća
Sreća je dostižna, ona je u nama. Ako pogledamo malu decu videćemo prirodnu čistu sreću, možda će neko pomisliti: mala deca nemaju brige, deca su slobodna, ali i sloboda je u nama, pre svega - sloboda izbora. Možemo izabrati brigu ili sreću (radost), ono što izaberemo upravo ćemo i privući, brige privlače još briga, sreća i radost privlače još sreće.
(Ovo vam kaže neko ko ima natalnog Jupitera u Ribama u 5.kući kući ljubavi i dece)!
Želim vam srećan ulazak Jupitera u Ovna!




Dnevni aspekti:
Mesec je u Devici od 00:53

Od 10:09 Mesec je u kvadratu sa Merkurom u Blizancima....on je usporio maksimalno...i nekako je svađalački nastrojen...nekako je od jutros u fazonu: Korisnik je nedostupan, molim vas, pozovite ga posle prve jutarnje kafe :).... Promenljivo raspoloženje od jutros... Duša - Mesec i razum - Merkur u neskladu, sukobu...Nervozno razmišljanje, nervozan govor, komunikacija... Napetost, stres za jutro ali i dobar prvi deo dana...Narodski rečeno glava i srce u sukobu...Osećanja protiv razuma ili razum protiv osećanja!

☆Od 13:47 Merkur će biti retrogradno stacioniran - "Pustio bih ja njega, ali neće on mene"

☆U 14:38 Jupiter je dok ovo pišem na 29°55’....ide kao da ubrzava prema Ovnu gde će preći u sredu u 01:22 - Sreća prati hrabre...


Pesma dana:






Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com






Нема коментара:

Постави коментар