субота, 28. мај 2022.

Na Saturnov dan...priča o Saturnu u Ribama (07.mart 2023.)....Venera danas prelazi u Bika - "Ti si moja čokolada"



Moto dana:
"U životu uživa ona ko zna, a ne onaj ko ima"

Zvezdani(n) zapis 3501
Subota. Dan Saturna.
Saturn je u Vodoliji na 25°12’


Na 5° je Saturn do Riba...
Ali kada stigne 04.juna na 25°15' Vodolije krenuće u svoj redovni retrogradni godišnji ciklus, na svoje retrogradno putovanje koje će trajati 141 dan do 23.oktobra kada će stići do 18°35’ Vodolije, gde je bio 27.februara kada je ušao u pre retrogradnu senku!
Ponovo će Saturn stići na 25°15' Vodolije 26.januara 2023. u Ribe će preći 07.mart 2023. 

A šta ga čeka u Ribama...
Ma koliko sada izgledao daleko 07.mart 2023. kada će preći u Ribe (i više se neće vraćati u Vodoliju), već sada možemo da naslutimo šta će se dešavati u vreme tranzita Saturna u Ribama! U Ribama nije bio 30 godina...poslednji put je ušao u Ribe 20.maja 1993. 

Kako će se snaći Saturn naš učitelj (za neke mučitelj) u širokim i dubokim vodama Riba, kako će doći do izražaja njegov osnovni poriv za sigurnošću i bezbednošću?

Saturn u Ribama će nas suočiti sa osećanjima, okeanskim emocijama i na ličnom i na globalnom planu! Suočiće nas na mnogo ozbiljniji način sa duhovnošću, verom, idealima!
Saturn ne voli baš previše nedostatak granica koji ima energija Riba...suočiće nas on sa svetskim problemom oko granica, ovde su u pitanju i granice na kopnu i granice na moru/okeanima...
Biće aktuelno i pitanje migracija, neka nova pravila.

Ulaskom Saturna u Ribe krenuće neki vid suočavanja sa stvarnošću! 
Ali...Saturn koji se bavi strukturama, teško se snalazi u vodama Riba.
Saturn se u poslednjem znaku zodijaka suočava sa neopipljivim stvarima.
Saturn definiše granice, pravi granice....Ribe rastaču, razlažu granice...idu izvan granica!

Svi raniji ciklusi Saturna u Ribama...donosili su teška iskušenja i testove za veru i verovanje...krizu hrišćanstva ali i za sve religije generalno...(Ribe su sve religije). Religija je svakako duboko lična stvar, ali gledajući prošlost i neke ranije tranzite Saturna kroz Ribe religija će biti u prvom planu! Moguće su i neke veće reforme!
Saturn u Ribama bi mogao kod mnogih da izazove strah od nepoznatog, nevidljivog, tajanstvenog!
Sa druge strane (uvek ima i druga strana svega) Saturn u Ribama bi mogao da učvrsti nečija uverenja, ideale, veru, verovanja!

Saturn u Ribama može doneti jake duhovne sposobnosti ali i paranoje! Sanjari mogu biti sputani Saturnovim ograničenjima. Saturn u Ribama je često opsednut prošlošću. Saturn u Ribama svojom disciplinom, organizovanošću, ozbiljnošću ograničava maštovitu, imaginarnu, sanjivu prirodu Riba!
Ali sa Saturnom u Ribama se rađaju i vrlo izuzetne ličnosti. Saturn u Ribama može pomoći da se duboko razume svet i okolina! Ako uspemo da se oslobodimo prošlosti tokom ovog tranzita lakše ćemo ići napred u budućnost!

Možda Ribe nisu najidealnije mesto za Saturna, ali ovaj položaj Saturna su imali:
Isaac Newton (fizičar, matematičar, astronom, alhemičar i filozof, zakon gravitacije), Thomas Edison (fizičar i pronalazač), 14ti Dalai Lama (duhovni vođa sa Tibeta), Edgar Cayce (psiholog, kažu i vidovnjak), Karl Marx (filozof, politički ekonomist, revolucionar, Komunistički manifest, osnivač Marksizma, on je religiju smatrao "opijumom za mase"), Joseph Stalin (generalni sekretar Komunističke partije SS), Frida Kahlo (meksička slikarka, njen život je toliko poseban da ne može da stane u nekoliko rečenica), Kurt Cobain (Nirvana), Simone de Beauvoir (francuska književnica, životna saputnica filozofa Žana Pola Sartra), Françoise Sagan (francuska književnica i scenarista, Dobar dan, tugo), Aristotle Onassis (Grčki brodovlasnik)......itd. Dovoljno da imate predstavu!
Alain Delon (frnacuski glumac 86 godina u poslednje vreme u žiži interesovanja zbog bolesti i odluke da ne želi više da živi, njegov Saturn je na 3° Riba dakle njegov treći povratak Saturna)

Saturn je ranije boravio u Ribama:
14.februar 1935. - 25.april 1937.
17.oktobar 1937. - 14.januar 1938.

23.mart 1964. - 16.septembar 1964.
16.decembar 1964. - 03.mart 1967.

21.maj 1993. - 30.jun 1993.
28.januar 1994. - 07.april 1996.


Kada znamo ranije periode boravka Saturna u Ribama, lakše nam je da povežemo šta bi moglo da se dogodi u vreme Saturnovog boravka u Ribama koji sledi. Sem toga ovi datumi su i za sve one koji će proživljavati Saturnove povratke: treći, drugi ili prvi Saturnov povratak!

Saturn će boraviti u Ribama:
07.mart 2023. - 24.maj 2025.
01.septembar 2025. - 13.februar 2026.



Još neki podaci:
Ribama vladaju Jupiter i Neptun.
U vreme ulaska Saturna u Ribe Neptun će biti u Ribama na 24°, Jupiter će biti u Ovnu na 13°
Saturn se neće sresti sa Neptunom u Ribama...njihov susret će se dogoditi kada budu u Ovnu 20.februara 2026.

Ulazak Saturna u Ribe će imati veliku uticaj na generacije rođene sa Plutonom i Uranom u Devici (generacije 60 ih...). Biće to nešto veći izazov za njih (opozicija)!

★★★

Kaži mi gde ti je Saturn i znaću gde ti je poriv za sigurnošću i bezbednošću!

Naravno, saznaćemo i mnogo više od toga!
Ovo se odnosi i na vašeg natalnog ali i na tranzitnog Saturna 
Gde se trenutno nalazi, gde će boraviti uvek možete da vidite OVDE!

Zašto je bitno da znate kroz koji znak tranzitira Satun i u kom periodu?
Da možete da saznate gde koje (životne) lekcije treba da (na)učite, možda ponovite...gde je potrebno više odgovornosti, discipline, ozbiljnosti...da li je vreme da preuzmete sudbinu u svoje ruke, da li je vreme za delovanje ili je ipak vreme za strpljenje i neko čekanje...itd. itd. itd.

Subotom na Saturnov dan na blogu uvek imate nešto više o trenutnoj poziciji Saturna  i njegovim aspektima! Dobar vodič za sve...ali nešto više za Jarčeve i Vodolije znak i podznak, jer Saturn vlada ovim znakovima!

☆Trenutno Saturn na ovom položaju 25°15' Vodolije odgovara Ovnovima u Strelčevima (sekstil), Blizancima i Vagama (trigon), u polusekstilu je sa Jarcem i Ribama...nešto teži uticaj je na Lavove (opozicija), Bikove i Škorpije (kvadrat), u fazi prilagođavanja (inkonjukcija) sa Rakom i Devicom! Vodolijama donosi intezitet (konjukcija)...
Dakle svi vi koji imate neke planete Sunce pre svega pa onda i ostale na oko 25° ovih znakova sada ste na nekom testiranju....učite neke lekcije od kuće i aspektata zavisi kakve lekcije!
Sve će se ovo promeniti kada Saturn pređe u Ribe! Drugim rečima jednima "svane" drugima se "smrkne"...



Dnevni aspekti
Mesec je u Biku
(vreme CET)

15:50 Mesec konjukcija Uran - potreba za slobodom i oslobađanjem...
Ova konjukcija obično donosi iznenađenja....i prijatna i neprijatna. Ovo je vrlo buntovna energija, često bez kontrole. Kada su u pitanju negativni uticaji nekog aspekta uvek se setim Mileta Dupora  i njegovih tumačenja...koja često zvuče vrlo zlokobno i uznemirujuće. Ovu konjukciju je nazvao prepad! On je za konjukciju Meseca i Urana između ostalog napisao ovo: "opasno i tragično naročito u vatrenim znacima"....Ova konjukcija se dešava u zemljanom Biku, pa je sve možda manje opasno...ali nikada se ne zna sa Uranom, on je i više nego nepredvidljiv. Vladar Bika je Venera a ona je dok ovo pišem na 29° Ovna spremna za prelazak u Bika! I to je negde nagoveštaj mogućih većih promena!
Majke, tetke, udate sestre, supruge...danas bi mogle da urade nešto neobično, drugačije, buntovno. Mesec je generalno porodica, tako da osim žena i ostali članovi porodice mogu danas da budu predmet nekog uzbuđenja, iznenadnog dešavanja. Pored svega ovog postoji mogućnost da vi uradite nešto, nešto ekscentrično, drugačije, originalno...ali i ishitreno. Danas će najverovatnije mnogi otići iz kuće, neko besno zalupivši vratima, neko tek tako jer osećaju potrebu da budu van kuće.
Pokušajte da sprečite da vam ova energija život ne okrene naglavačke!

16:46 Venera ulazi u Bika - "Ti si moja čokolada"
Jedva čeka da stigne kući....Dok je boravila u Ovnu morala je da bude i žena, ljubavnica ali i borac...Kada uđe u svoju kuću gde je svoja na svome...moći će da uživa i u sebi i u svim čulima...Vreme je za hedonizam...Ulazi u zemljani i plodan znak Bika, koji vlada prirodnom 2.kućom, kućom emotivne i materijalne sigurnosti i bezbednosti...
Posetiće Venera vaše kuće Bika...i tu će boraviti do 23.juna - Uživajte!
P.S. Ne znam šta se dešava sa Džoni Depom, nešto baš i nisam fanatik tih holivudskih suđenja, ali volim njegove filmove...poput Čokolade, Pirata sa Kariba, Turiste, Usamljenog rendžera, Don Huana de Marko....Arizona drim.

P.S. Uživajte! Ne čekajte da zaslužite uživanje, ne tražite dozvolu za uživanje...ponovite sebi više puta Meni uživanje pripada! Neko kaže da se uživanje uči...kako god, neka vam boravak Venere u Biku pomogne!!!


Pesma dana:




Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com

Нема коментара:

Постави коментар