среда, 11. мај 2022.

Jupiter je prešao u Ovna....I šta ćemo sad....


Moto dana:
"Sreću određuje stanje našeg duha, a ne događaji."

Zvezdani(n) zapis 3484 
Sreda. Merkurov dan.
Merkur je u Blizancima na 4°50’

Retrogradno je stacioniran....Zar opet???
A ja razmišljam....kako jedna tako prirodna pojava može da izazove toliku halabuku...Nisu mi najjasniji naslovi: Počinje dramatičan period.....ili Spremite se za haos....ili Retrogradni Merkur će urnisati (neke znakove)....itd. Reči kao što su haos, katastrofa...su preterane! Sasvim dovoljne su kašnjenje, zastoj...preispitivanje!
Šta da rade oni koji moraju nešto da kupe, da putuju, da potpišu neki važan ugovor...itd. 
Život neće stati zbog retrogradnog Merkura! Kako žive ljudi rođeni sa retrogradnim Merkurom? 
Pa žive :)) i pitaju se čemu tolika buka...




Ok, ima tu nečega....i ja sam o tome pisala:
(napisano još 2014.)

Svako upustvo za upotrebu nečega ima šta treba i šta ne treba raditi!
Kada znamo šta ne treba....fokusiramo se na ono šta treba!

Pročitajte celo upustvo i videćete da ima više saveta šta raditi nego šta ne raditi!

Glavni saveti su:
Ne uzimajte ništa zdravo za gotovo, proverite sve više puta.
Šta se mora nije teško...ili dva puta merite jednom secite.
Imajte uvek rezervni plan.
Meditirajte (na svoj način)...
Razgovarajte više sami sa sobom.
Počnite da pišete dnevnik.

Moj glavni savet je pročitajte celo upustvo i .....
Naučite da sarađujete sa energijom retrogradnog Merkura, a ne da idete protiv nje....a više nego što možete i da zamislite pomaže i pomoći će smisao za humor :-)....i plan B!

Ono što ja još volim kod retrogradnog Merkura je to što me vrati u prošlost....što dobijem želju da pregledam stare albume, pročitam neka stara pisma, dnevnike, pregledam garderobu koju bih ponovo mogla da nosim, što pažljivije slušam druge a manje ja pričam, što me natera da napravim kopije, preuredim neka dokumenta, fioke, što me natera da usporim, da više puta pročitam šta napišem, da planiram unapred, što se više nego obično preispitujem, procenjujem, što se vratim nekim knjigama da ih ponovo čitam....itd. Volim ga i zbog toga što sam pronalazila neke izgubljene stvari....Vraćao je i neke ljude u moj život....

Imajte na umu da se Merkur ne kreće unazad...to je samo optička iluzija....slična kao kada jedan automobil prođe kraj drugog sporijeg...na trenutak se može učiniti da brži auto ide unazad.
Za kraj...
"Ako ne možemo da ga pobedimo onda da mu se pridružimo"

★★★


Noćas je Jupiter u 01:22 prešao u Ovna!
A, vi kako ste?

Iz naših kuća u Ribama, Jupiter je prešao u naše kuće u Ovnu!

Jupiter je najveća planeta u Sunčevom sistemu, najveća planeta... veliki i uticaj...
Ogromna energija širenja, ekspanzije.
Na nebeskom meniju je širenje vidika, horizonta...optimizam, entuzijazam...životna avantura.
Promenom energija Jupiter menja naš život, menja naše karaktere, naše horoskope.

Posle 12 godina Jupiter je ponovo u Ovnu!
Ovo je najbolja vest za Ovnove!
Poslednji put je Jupiter boravio u Ovnu od 06.juna 2010. do 09.septembra 2010. 
I od 22.januara 2011. do 04.juna 2011.

Jupiter će u Ovnu boraviti od 11.maja do 28.oktobra kada će (ponovo) preći u Ribe!
U Ribama će boraviti od 28.oktobra do 20.decembra 2022.
Drugi put će ući u Ovna 20.decembra i tu će boraviti do 16.maja 2023. kada će preći u Bika!

Sve o Jupiter u Ribama / Jupiter u Ovnu ili Kolo sreće se okreće imate OVDE!


Jupiter je u Ribama bio kod svoje kuće, svoj na svome....sada prelazi na teren Marsa u vatreni znak Ovna, kako Jupiter vlada i Strelcem koji je takođe vatreni znak, boravak u Ovnu će Jupiteru biti sasvim udoban....prepoznaće tu vatrenu energiju kao svoju!!!

Svake godine Jupiter menja znak i to je obično vreme u kome i mi preispitujemo svoja uverenja. Jupiter našu pažnju usmerava ka novim filozofskim, socijalnim i ekonomskim temama. 
I svaki put kada ova ogromna planeta menja znak, nudi nam novi objektiv kroz koji gledamo svet oko sebe. 






Putovao je Jupiter 12 godina kroz zodijački krug i konačno stigao na početak!

Od danas kreće putovanje kroz Ovna...

Sad i odmah....
Jupiter ulazi u energiju koja voli i nudi novi početak, brze promene, sirovu energiju i snagu...impulsivnost i borbenost. Energiju velikog samopouzdanja, koja ima pionirski i avanturistički duh, nezavisnost i sposobnost preuzimanja rizika, izražen entuzijazam i suočavanje sa izazovima. Ova energija nudi hrabrost da se stigne do zacrtanog cilja!

Jupiter će u ovoj energiji biti direktan, neustrašiv, spreman za novo, brz, dinamičan, nezavistan, izvršilac...on ovde voli poštenje, istinu,  vredan je...i živi u sadašnjem trenutku!
Ako su aspekti neharmonični mogao bi da bude silovit, netolerantan, arogantan, dominantan, destruktivan, naprasit, ratoboran....JA na prvom mestu, egocentričan, nervozan, nespreman za kompromise...a takt...šta to beše...Ono "Glavom kroz zid" je vrlo moguće!!!

Glavni moto Jupitera u Ovnu je - Idemo napred
Osnovna fraza: Ja sam. Ključna reč: aktivnost

Ovan je: avanturista, bandera, brdo, dijamant, čeljust, frizer, ganster, glavobolja, migrena, kamin, kapa, kovač, krov, nesanica, neuralgija, nudista, operacija, oranica, ospice, otvorenost, ovan, ovca, partizan, peć, pionir, plafon, početak, rogovi, sidro, skalp, šešir, tehničar, temperament, upalna bolest, varilac, vođa, vojnik, vrtoglavica, vrućina, zastava, zauške, zidar, zora, zubobolja...

Ovan vlada 1.kućom prirodnog horoskopa a ona je vaš podznak ili ASC, identitet, govori o ličnosti (JA), o karakteru, temperamentu, o individualnosti, ponašanju, zdravlju, o sklonostima, ona je način na koji se izražavamo, pokazuje način na koji želimo da nas drugi vide, to je kuća koja govori o izgledu, kao i početak svih poduhvata...Prirodna kuća Ovna, vladar Mars.

Dobro je znati i ovo:
Ovan vlada: glavom, licem, mozgom, gornjom vilicom....
Ovan vlada: Danskom, Engleskom, Farskim ostrvima, Indonezijom, Islandom, Izraelom, Libanom, Nemačkom, Palestinom, Velikom Britanijom...
Ovan vlada: Dalasom, Marsejom, Napuljem, Novim Beogradom, Njujorkom, Paddovom, Veronom...


Aktiviraće Jupiter mitološki vrhovni Bog ovu energiju i ovu kuću i neke generalne teme:
Entuzijazam, otvorenost, inicijativu, nove poduhvate, samostalne akcije, fizičku snagu, muškarce....
Aktiviraće energiju - Sada i odmah....


Ne žalim što su drugi pokrali moje ideje, ali žalim što nemaju svoje.


Poznati sa Jupiterom u Ovnu: Nikola Tesla, Novak Đoković, Che Guevara, Salvador Dalí, Frédéric Chopin, Mustafa Kemal Atatürk, Fyodor Dostoyevsky, Grigori Rasputin, Charles Baudelaire, Chuck Norris, Steven Seagal, Nancy Pelosi, Mila Jovović, Tiger Woods, Angelina Jolie, Michelle Obama, Johnny Depp, Rihanna, Al Pacino, David Beckham, Lionel Messi...itd..

★★★

Da li se sećate perioda 
Od 06.juna 2010. do 09.septembra 2010. I od 22.januara 2011. do 04.juna 2011.
Tada pre 12 godina Jupiter je poslednji put boravio u Ovnu!
Da li možete da se setite šta se tada događalo u vašem životu? 
Ko se seća blago njemu :)....Ako se ne sećate dobićete sada priliku za nova sećanja...




2010. godina je bila: Međunarodna godina omladine i Evropska godina borbe protiv siromaštva i društvene isključenosti...U junu te godine bile su Obilne kiše i mestimične poplave u regionu (bilo je to na prelazu Jupitera iz Riba u Ovna). U Zagrebu potpisan vojni sporazum između Srbije i Hrvatske. Sukobi između etničkih Uzbeka i Kirgiza u Kirgistanu, dva meseca nakon tamošnje revolucije. Julia Gillard postala prva žena-premijer Australije. Na turniru u Vimbldonu završen je najduži meč u istoriji tenisa nakon 11 sati igre.  Wikileaks objavljuje preko 90.000 strogo povjerljivih dokumenata američke vlade i vojske vezanih uz rat u Afganistanu. Srbija podnela Generalnoj skupštini UN tekst rezolucije o Kosovu. rekordne temperature i veliki požari u Rusiji, rekordni monsuni i poplave u Pakistanu. Obilne kiše sručile su se na zapadu Kine.  KFOR predao čuvanje manastira Gračanica Kosovskoj policijskoj službi. Demonstracije pristalica Islamske zajednice u Srbiji (Zukorlić) u Novom Pazaru. Zemljotres jačine 7,2 stepena pogodio je Južno ostrvo Novog Zelanda. Generalna skupština UN usvojila rezoluciju o Kosovu (kompromisni predlog Srbije i EU).




2011. godine januar/jun: Velike poplave u Australiji. Eksplozija ispred koptske crkve u Aleksandriji. Delimično pomračenje Sunca (na prelazu Jupitera iz Riba u Ovna).
Početak masovnih protesta u Egiptu.  Novak Đoković osvojio Australian Open. Dan nakon "Marša miliona" u Kairu. Miting opozicije u Beogradu. Protesti širom Maroka. U Libiji protesti protiv predsjednika Moamera Gadafija prerasli u oružani ustanak. Kraj emitovanja BBC-ja na srpskom jeziku.  Rat u Libiji.  Katastrofalni zemljotres uz istok Japana (M 8,9, najveća zabeležena u Japanu), cunami visine do 10 metara. Prvi regionalni "Veliki brat".  Novak Đoković nastavlja pobednički niz pobedom na Majami Mastersu. Venčanje princa Vilijama i Kate Middleton u Vestminsterskoj opatiji; procenjenih dve milijarde gledalaca. Novak Đoković pobedio Nadala u finalu Madrid Opena. Eurosong 2011 u Diseldorfu: Azerbejdžan 1, Srbija (Nina Radojčić, "Čaroban") 14. Aktivistkinja Manal al-Šarif objavila video kako vozi automobil u Saudijskoj Arabiji.  Jupiter, Venera, Merkur, Mars vidljivi u 6° neba (u svitanje, nisko nad horizontom). Velike poplave oko Misisipija u SAD. Novak Đoković izgubio od Federera u polufinalu French Opena - prekinut niz od 43 pobede. Erupcija vulkana Puyehue u Čileu. 

2010. godine Uran je bio u Ovnu, Saturn u Devici, Pluton u Jarcu, Neptun u Vodoliji, Kiron u Ribama, SMČ u Jarcu/JMČ u Raku...2011. Neptun je bio u Ribama, Saturn u Vagi, SMČ u Strelcu, JMČ u Blizancima!
Aspekti Jupitera u Ovnu - Jupiter konjukcija Uran - kvadrat Pluton! 
Sadašnji period Jupitera u Ovnu bar što se tiče aspekata sa sporijim planetama mnogo mirniji! Jedini aspekt je konjukcija sa Kironom 12.marta 2023. na 14°26’. 

Kako Jupiter širi sve što dotakne...vreme je da vidimo svet i okolinu kroz energiju Ovna! 
Sada  Jupiter menja energiju, ostavljamo priču Jupitera u Ribama iza nas i krećemo dalje....

Da, već znate da će se Jupiter vraćati u Ribe od 28.oktobra 2022. do 20.decembra 2022.
Biće to period u kojem ćemo dovršiti nedovršeno! Ribe imaju inače energiju kraja i završetka (poslednji znak u zodijaku) pa će naglasak i biti na završecima!

Od 20.decembra 2022. do 16.maja 2023. imaćemo još jednu priliku za sve ono što Jupiter u Ovnu predstavlja i donosi...Neko će nastaviti šta je započeo....neko će opet ispočetka!!!

Prošle godine bila je euforija oko ulaska Jupitera u Ribe - prvi put od 14.maja do 28.jula 2021., onda ponovo 29.decembra 2021. do 11.maja 2022. Naravno da su se najviše obradovale Ribe, pisala sam juče o tome. Kada treći put uđe u Ribe neće biti tolike euforije. Sada se Kolo sreće okreće i najviše se raduju Ovnovi, svi sa podznakom Ovna kao i oni sa Mesecom u Ovnu (znam neke takve :).


Neka... svi ćemo doći na red,
a evo i kada za radoznale:

16.maj 2023. Jupiter ulazi u Bika
26.maj 2024. Jupiter ulazi u Blizance
09.jun 2025. Jupiter ulazi u Raka
30.jun 2026. Jupiter ulazi u Lava
26.jul 2027. Jupiter ulazi u Devicu
24.avgust 2028. Jupiter ulazi u Vagu
24.septembar 2029. Jupiter ulazi u Škorpiju
23.oktobar 2030. Jupiter ulazi u Strelca
15.novembar 2031. Jupiter ulazi u Jarca
12.april 2032. Jupiter ulazi u Vodoliju
27.jun 2032. Jupiter ulazi (ponovo) u Jarca
30.novembar 2032. Jupiter ulazi u Vodoliju
15.april 2033. Jupiter ulazi u Ribe
13.septembar 2033. Jupiter (ponovo) ulazi u Vodoliju
02.decembar 2033. Jupiter ponovo ulazi u Ribe
22.april 2034. Jupiter ulazi u Ovna (posle 12 godina)


Ako idemo unazad Jupiter je boravio u Ovnu:

od 07.juna 1927. do 10.septembra 1927
od 23.januara 1928. do 03.juna 1928.
od 12.maja 1939. do 29.oktobra 1939.
od 21.decembra 1939. do 16.maja 1940.
od 22.aprila 1951. do 28.aprila 1952.
od 04.aprila 1963. do 12.aprila 1964.
od 19.marta 1975. do 26.marta 1976.
0d 03.marta 1987. do 08.marta 1988.
od 13.februara 1999. do 28.juna 1999.
od 24.oktobra 1999. do 14.februara 2000.
od 06.juna 2010. do 09.septembra 2010.
od 22.januara 2011. do 04.juna 2011.

Ovi datumi su tu da vas podsete na cikluse Jupitera u Ovnu
Na događaje iz tih godina i lične i globalne...Da vas podsete ali i pomognu da shvatite kako ovaj tranzit utiče na vaš život...
Ali nije ovo jedini razlog zašto sam navela sve ove datume....sigurno ovo nije puko navođenje ili nedaj Bože da bih vas smorila :). Ovi datumi su bitni i za sve one koji će sada doživeti Jupiterov povratak!



Jupiterov povratak... 
Rođeni ovih gore navedenih datuma....doživeće svoj Jupiterov povratak ili Jupiter će se u nekom trenutku tokom tranzita kroz Vodoliju naći na natalnoj poziciji (na istom stepenu kao i natalni Jupiter)!!! Jupiterov povratak se dešava kada napunimo približno 12, 24, 36, 48, 60, 72, 84 godina!  Svakih 12 godina Jupiter se "vraća" na natalnu poziciju! 
U narednom periodu Jupiterov povratak će doživeti rođeni sa Jupiterom u Ovnu (do 8°), sledeće godine doživeće i ostali...

Vi rođeni sa Jupiterom u Ovnu mogli bi da doživite lepe promene, da budete inspirisani lepim promenama! Uglavnom sledi vam "srećna godina". Ipak ne uzimajte "zdravo za gotovo", jer Jupiter pravi i neke aspekte sa vašim planetama, pravi i tranzitne aspekte...i piše svaku pojedinačnu priču!!! Ako i ne bude najsrećnija godina, sigurno je da će bar ublažiti neke neprijatne događaje ili utiske!

Računajte na više energije i one fizičke i životne...da sebe stavite u prvi plan, sebe svoje poduhvate, akcije...Mogli bi da počnete neke nove stvari (zavisi i od kuće u kojoj se nalazi Jupiter u Ovnu), da budete pionir u nečemu...Više optimizma, entuzijazma, bolje raspoloženje..."uzimanje" sreće u svoje ruke...pa ne gubite vreme zgrabite sve dobre prilike...Očekujte lični razvoj i ekspanziju
Zasvrbeće vas tabani, potreba za putovanjima veća...Više ćete filozofirati, obratiti pažnju na svoje obrazovanje, možda se neko od vas odluči i na neko zanimanje koje nosi uniformu...
Računajte na bolji i dobar imunitet ali računajte i na koji kilogram viška :), Jer Jupiter širi sve što zatekne...Osim što širi telo, "širi" i karakterponašanje, vaše sklonosti, i tendencije. Mogli bi malo i da se ulenjite, preterano uživate....pa kako vam drago ;-). U svakom slučaju lep period za sve vas rođene sa Jupiterom u Ovnu! Naravno uvek treba obratiti pažnju i na aspekte koje Jupiter pravi sa vašim planetama....


Sledi nastavak....
Dotle pročitajte sve napisano za ulazak Jupitera u Ovna
Sreća prati hrabre...mesečni horoskop 
Sreća prati hrabre... nedeljni horoskop
Kalendar Jupiterovog tranzita kroz Ribe i Ovna za 2022. - OVDE!






Dnevni aspekti:
Mesec je u Devici
(vreme CET)

Već znate da je noćas je Jupiter u 01:22 prešao u Ovna!
Jutro nas je dočekalo sa trigonom Meseca i Urana...lepe vesti i događaji i iznenadna dešavanja...

Ali od 14:17 Mesec će biti u opoziciji sa Marsom u Ribama...nalet nervoze...
Srećom od 16:01 Mesec će biti u trigonu sa Suncem u Biku...lepa umirujuća energija gde su duša i volja u saradnji....
Od 19:20 Mesec u trigonu sa SMČ u Biku...pitajte srce kojim putem treba krenuti...
Za kraj dana od 23:16 Mesec u opoziciji sa Neptunom u Ribama...posle svađe sa Marsom...sukob sa Neptunom...i priča o nesanici je tu...



Нема коментара:

Постави коментар