уторак, 21. јун 2016.

Sam svoj majstor....Zvezdani
(n) dnevnik sam osmislila kao dnevnik nebeskih dešavanja sa ličnom notom...
Redovni čitaoci znaju da ponekad koristim lični primer da bih nešto objasnila. Ponekad koristim i neki drugi primer (uz dozvolu).
Blog je pre svega tu da vas informiše o aktuelnim zvezdanim zbivanjima... 
Pišem o dnevnim, nedeljnim, mesečnim događanjima na nebu.
Često napišem "bilo bi dobro da uklopite (tranzitne) planete u svoj horoskop" (što je zapravo vaš lični primer). Ima vas puno koji to možete da izvedete sa lakoćom. Ima i onih koji se jedva snalaze ali snalaze se, jer kažete da vas je Blog inspirisao da učite astrologiju :)). Ima i onih koji ama baš ništa ne znaju....Zbog svih vas a posebno onih koji su to tražili pokušaću da vam pomognem kako da čitate svoj horoskop...1.korak: Izrada natalne karte
Prvi korak je izrada natalne karte.
Danas je to relativno lako jer postoje programi za izradu natalne karte. Nekada se to radilo ručno :)).
Najpoznatiji sajt za izradu natalne karte je svakako astro.com.

Na Blogu već postoji tekst:

2.korak: Planete u horoskopu

Natalna karta je krug u kome se nalaze planete onog dana, meseca, godine u tačno vreme kada ste se vi rodili. Drugim rečima slika - fotografija vašeg rođenja. U tom krugu 10 planeta su raspoređene prema tačnom matematičkom proračunu:
Sunce, Mesec, Merkur, Venera, Mars, Jupiter, Saturn Uran, Neptun i Pluton. 
(Sa strane su simboli planeta)
Planete su deo naše sudbine. U vreme našeg rođenja one su se našle u određenom znaku, kući, aspektima. Za razliku od znakova i kuća koje su uvek iste, planete se kreću i tranzitiraju kroz naš horoskop od onog momenta kada smo se rodili. 
Da bi lakše shvatili uporedićemo planete sa glumcima....3.korak: Horoskopski znaci

Natalni horoskop je krug od 12 znakova: 
Ovan, Bik, Blizanci, Rak, Lav, Devica, Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija i Ribe... (Sa strane imate i simbole za svaki znak)
Planete se nalaze u određenim znakovima i prilikom rođenja (natalni) i u svakom trenutku koji nas interesuje (tranziti).
Znak je uloga za glumca (planeta).
Na Blogu možete potražiti konkretno za neku planetu i znak tako što ukucate u search recimo Sunce u Ovnu ili Venera u Biku itd.


4.korak: Horoskopske kuće
Natalni horoskop ima 12 kuća isto koliko i znakova...
Kuće nisu jednake, a vrhovi kuća zavise od vremena i mesta rođenja, zbog toga je neophodno da znate tačno vreme rođenja. Kuće predstavljaju određeni film, predstavu za glumca (planeta) i njegovu ulogu (znak). Kuća je i određena oblast života u kojoj se nešto događa.
Na Blogu postoji tekst: Kuće - astrološke....


5.korak: Aspekti
Planete u natalnom horoskopu imaju svoj položaj, nalaze se u određenom znaku i u određenoj kući i između sebe prave neke uglove ili odnose koje nazivamo aspektima.
Najbitniji aspekti su: konjukcija 0*, sekstil 30*, trigon 120*, kvadrat 90*, opozicija 180* i inkonjukcija 150*...
Ja na Blogu pišem uglavnom o tranzitnim aspektima, mada pišem i o natalnim... Ako vas interesuje neki aspekt ukucate u search, recimo: Venera opozicija Mars. Uglavnom će to biti tekstovi o tranzitnom aspektu, ali on može da "posluži" i za opis natalnog aspekta koji vas interesuje!!!
Kada dobro upoznate svoj natalni horoskop, onda možete i da se odvažite i da pogledate uticaj tranzita na vaš život (natalni horoskop)....5.korak: Tranziti u vašim horoskopima
Kada imate natalnu kartu, postoje dve mogućnosti da u nju uklopite tranzite. Ako znate stepen tranzitne planete (ja na Blogu uvek napišem stepen) možete da "ucrtate" tu planetu u određenu kuću. Bolji i sigurniji način je da na astro.com uradite i kartu tranzita....

Na Blogu postoji i taj tekst:
Izrada natalne karte (plus tranziti).
U karti gore (Kepler program) prvi krug je natalna karta, drugi krug je tranzitna karta. Ovde su u 2.kući koja je natalno prazna trenutno u tranzitu (prolazu) Mars u Strelcu i RxSatrun u Strelcu.
I ovo je za početak sasvim ok :))

Ko ne ume sam, ne želi sam (iz bilo kog razloga), može mi se obratiti:

 
Нема коментара:

Постави коментар