четвртак, 2. јун 2016.

"Sunce se devojkom ženi"......Sunce konjukcija Venera


Sunce se djevojkom ženi

 Djevojka je suncu govorila:
"Jarko sunce, ljepša sam od tebe!
Ako li se tome ne vjeruješ,
ti izađi na to ravno nebo,
ja ću izić za goru na vodu."
Kada jutro vedro osvanulo,
izlazilo na nebo sunašce,
a djevojka za goru na vodu.
Ugleda je lijepo sunašce,
ugleda je kroz jelovo granje:
kol'ko se je ašik učinilo,
triput je se sunce zaigralo,
pa odvuče lijepu djevojku,
da je uzme sebi za ljubovcu, —
od nje posta zvijezda Danica.

I ako će se Sunce i Venera egzaktno sresti i zagrliti (konjukcija) tek u ponedeljak 6.Juna, ova konjukcija je aktuelna i sada....Dok ovo pišem Venera je na 11* Sunce na 12* Blizanaca...U vreme egzaktne konjukcije biće na 15*. Prvo je Sunce ušlo u Blizance 20.Maja, za njim i Venera 24.Maja!!! Od tada su jako blizu jedan drugog...dakle odavno su u konjukciji!!!



U ZVEZDAMA U JUNU pisala sam naširoko o ovom aspektu:
You are my Sunshine 
06.Jun 23:49: Sunce konjukcja Venera
Sunce i Venera u Blizancima na 15*

Generalno konjukcija Venere i Sunca bez obzira na znak (u kom se znaku nalazi) nosi sa sobom energiju samoljublja, EGOcentričnu ljubav zarobljenu u nama bez želje da se deli sa drugima. Ova konjukcija neosporno govori o radosti, šarmu, popularnosti, slavi, erotičnosti (posebno u vatrenim znacima), fizičkoj lepoti (rođeni sa ovom konjkcijom zaista i jesu lepi), dok traje konjukcija kao tranzit mnogi svoju lepotu žele da istaknu, pokažu. Nosi ova konjukcija sa sobom veliki šarm, ljubav (Venera) prema životu (Sunce), društvenost, srdačnost, ljubav (Venera) prema deci (Sunce), veliku ljubav i privlačnost, ali i veliku želju da vas drugi vole. Kada je konjkcija jaka egzaktna može dovesti do egoizma...Venera - volim, ego(ja) - Sunce... i da se previše očekuje od drugih....

Venera ovde sa Suncem koketira, šarm je deo ove priče. Lakše se sa ovom energijom pregovara, tu je i doza diplomatije, lep period za druženje, romantične događaje, zabavu. Potreba za javnošću i javnim eksponiranjem, glamurom. Potreba i za ulepšavanjem, kreativnost u usponu. Želja za lepim stvarima, onim najboljim, mnogi će to i uspeti sebi da priušte. Period u kome možete raditi ono što volite. Ljubavna osećanja jaka ....ljubavni događaji... Moguća je ljubav prema oženjenom muškarcu, starijem muškarcu, muškarcu nalik ocu (Sunce - otac), muškarcu na položaju, moćnom muškarcu...Kod muškaraca ljubav prema znatno mlađoj devojci, devojci kojoj je stalo do položaja i statusa u društvu...
Sa ovim aspektom voli se sve što je lepo, dragocenosti, umetnički predmeti, voli se moć i moćni ljudi, luksuz, zabava.....ova konjukcija traži da se bude u centru pažnje... A život nije samo zabava...i tu nastaje problem...Ova konjukcija se nalazi u energiji Blizanaca, akcenat je na mislima, rečima, kretanju, komunikaciji... 

Da li ova konjukcija spada u dobre ili ne? Dve pozitivne planete zajedno....trebalo bi da je dobra! Ali zaboravljamo na jaku energiju Sunca...Koliko Venera može da se istakne pod jakim Sunčevim zracima i njegovom ogromnom energijom? Od egzaktne konjukcije možda je bolje da su koji stepen više udaljeni jedan od drugog :-)). U egzaktnoj konjukciji Venera može da sagori Sunčevim egom!!! Teško je sa ovom energijom prihvatiti ljubav od drugih... više smo raspoloženi za pohvale i aplauze od drugih :))"




Još na temu Sunce konjukcija Venera:

Sunce i Venera mogu formirati samo konjukciju!!! 
Oni su udaljeni jedno od drugog maksimalno 40 - 45 stepeni!!!  
Termini: spaljenost, planeta pod sunčevim zracima i kazimi:

Spaljenost: Termin koji se ne koristi često! Više se koristi u tradicionalnoj astrologiji. Ali pretpostavljam da ćete negde pronaći i ovaj termin pa da ga malo "pročešljamo" :-))). Spaljenost je termin koji se koristi kada se neka planeta nađe u blizini Sunca. Blizina se određuje stepenima. Spaljenost je kada se neka planeta nađe na udaljenosti (od Sunca) koja je veća od 17' (minuta) a manja od 8*30'. 
Veća udaljenost 8*30' i manja od 17*30' znači da je planeta pod Sunčevim zracima
Ove vrednosti variraju od autora do autora! Ova energija je slabija od spaljenosti!
Kada se planeta nađe na udaljenosti manjoj od 17' (17 minuta) od Sunca onda je to kazimi ili u srcu Sunca!!! Kazimi je vrlo moćna energija!!!
Kada je planeta spaljena ona se ne vidi najbolje od Sunčevih zraka, samim tim i njen uticaj je manji, snaga je manja....planeta je oslabljena energijom Sunca!!!
Pozitivna energija ove konjukcije dolazi do izražaja kada je Venera u stanju da zasija....dakle kada je udaljena od Sunca...Šira konjukcija je ipak bolja, kada je u energiji "pod Sunčevim zracima"!!! U slučaju "spaljenosti" Sunčev ego može da "pojede" Veneru....Venerina moć je slaba. Dok "kazimi uticaj" (izuzetak od spaljenosti) je vrlo moćan - kraljevski!!!


 "Nema SUNCA bez svetlosti, ni čoveka bez LJUBAVI." (Venera konjukcija Sunce)


Šta još može da se kaže o ovoj konjukciji:

Pravi muškarac ili prava žena ...
Svejedno je (u konjukciji su Sunce - muškarac i Venera - žena), bila je i biće uvek tema naših života....I koliko je nas toliko je i stavova na ovu temu "pravi muškarac i prava žena".... Jedan od naših najpoznatijih astrologa Mile Dupor o ovoj konjukciji kaže ovako: "lepa svetla ljubav bez primese korisnoga, udaja ili veseo porođaj - žene, termin osvajanja ili rođenje ćerke - muškarci; dobre veze preko žena" - u tranzitima, direkcijama, solarnim horoskopima, posebno ako se nalazi oko ASC ili Descedenta, inače sam ovaj aspekt u natalnom opisan je kao "SJAJ.....donosi sreću, zabavu, luksuz.....u tranzitu donosi ozbiljne veze". Drugi naš takođe vrlo poznat astrolog Goran Milekić o ovoj konjukciji kaže ovako: "ljubav i lepota (Venera) rađaju volju za životom (Sunce) i volju za moći (Sunce). "Sve ambicije su ovde usmerene na osvajanje ljubavi, radosti i zanosa, a radost je uslov postojanja." Ljubav ovde zahteva nekog dostojnog poštovanja i divljenja (važi i za žene i muškarce). Žene se neretko ovde zaljubljuju u starije muškarce, a muškarci u žene nalik na njihovu majku ali iz njene mladosti".....


Lepo je imati ovaj aspekt u: natalnom horoskopu, ali lepo je imati ga i u direkcijama, solarnom povratku....naravno i u tranzitu kao što je to sada... Sunce i Venera na 15* Blizanaca!!! Ova konjukcija će trajati nekoliko dana. Orbis delovanja ove konjukcije je 7* Drugim rečima dugo će trajati ovaj tranzitni aspekt!!!
Treba naglasiti.... Egzaktna - tačna konjukcija će se dogoditi dan posle Mladog Meseca u Blizancima....još jedna konjukcija!!! Konjukcija Sunca i Meseca na 14* Blizanaca!!! I Venera je tada na 14*!!! Mesec je ovde u "sendviču" :)) između Venere i Sunca!!! Kao što vidite na karti, sve tri planete su u aspektima sa drugim planetama... Konjukcija jeste moćan aspekt, ali ostali aspekti mogu sliku promeniti....Posebno KVADRATI Venere, Meseca i Sunca sa Jupiterom u Devici koji je na istom 14*!!! Sve tri planete su u kvadratu i sa Neptunom u Ribama na 12*!!! Sve tri planete su i u OPOZICIJI sa RxSaturnom u Strelcu!!! Ako bolje pogledate kartu imamo čak dva T-Kvadrata!!! Sve ovo će vrlo intezivno doživeti Blizanci (konjukcije), Strelčevi (opozicija), Device (kvadrati), Ribe (kvadrati)....Dakle mi ovih dana a posebno 5. i 6. Juna imamo snažne konjukcije, ali one su deo T-Kvadrata!!! O svim ovim aspektima OVDE!

Ovih dana na nebu....
Svi rođeni u ovom periodu imaće ovaj aspekt (konjukciju Sunca i Venere) u natalnom....imaće ga i oni koji slave rođendane (solarni horoskop)...Imaju ga i oni sa Venerom u Blizancima (prelazak Tran Sunca preko Nat Venere)....najbolje prolaze oni koji ovaj aspekt imaju u direkcijama, kombinaciju Sunca preko Venere ili Veneru preko Sunca. (Ja sam ovo imala oko 40. Sunce je tada bilo preko moje Venere i ja sam što bi mladi rekli "odlepila".....bila je to velika ljubav). Pored ove konjukcije svi će imati manje više i T-Kvadrat!!!



Nema lepše situacije kada astrolog u nečijem horoskopu vidi ovaj aspekt, bilo da je u natalnom, bilo u tranzitima, direkcijama, solarnom.....jer šta je lepše od sreće, ljubavi (one prave), rađanja, ili krunisanja neke ljubavi brakom.....Divan je to osećaj......i ništa lepše kada preko puta vas na nečijem licu vidite osmeh..... :-)))).
Sada ovaj aspekt imamo SVI kao tranzitni aspekt...
On doduše traje relativno kratko..ali njegov uticaj je jak i očigledan. Kako kod koga ali očigledan!!!


Šta ova konjkcija, ovaj tranzit obično može da donese:
Ljubav (Venera) vašeg života (Sunce)..... 
Ova konjukcija u tranzitima obično donosi: LJUBAV, osećanje ljubavi, radosti, sreće, luksuza, donosi period zabave, sklonost života "na visokoj nozi", upoznavanja emotivne prirode, društvenost, neke važne posete, tu su i pokloni, usluge, ovo je i aspekt POPULARNOSTI, umetnici će osetiti podsticaj, jer Venera (lepota, umetnost, estetika, kreativnost) biće osvetljena Suncem - reflektorima!!!
Sve ovo se dešava u energiji Blizanca...
I ovde se nameće jedno pitanje: Šta želi vaše srce?  Pre nego odgovorite... razmislite (Blizanci) šta stvarno želite jer bi moglo i da vam se ispuni :-))). Nije isto da li ste u vezi ili niste. Jer ako ste u vezi ova energija može da vas pokrene! Ako niste u vezi mogli bi biti "viđeni" za neku novu vezu. Međutim neće se ovo odnositi samo na emotivne veze, već i na ostale a koje su vam bitne... Negde će ova energija biti usmerena na materijalne prilike, negde i na jedno i na drugo :-)).
Ova konjukcija nosi energiju Blizanaca....
Energiju šarma, svestranosti, raznolikosti, društvenosti, komunikacije, radoznalosti, promena, prilagodljivosti, energiju misli, reči...pisane, izgovorene....Ova energija nosi i energiju dva ili više :)). Ovde devojka zavodi ozbiljnog uspešnog muškarca, muškarac zavodi mladu devojku...šarmom, rečima, humorom... (Blizanci)!!!
Venera je u horoskopu osim onog osnovnog (lepota, ljubav, vrednost...) žena, devojka, devojčica, supruga, ljubavnica.....Sunce je osim onog osnovnog (volja, vitalnost, ego...) muškarac, zreo muškarac, otac, muž, autoritet....u našim horoskopima.... I šta onda reći :-))) Kada se ovako nađu zajedno u nekom znaku, na nekom stepenu (ovde Blizanci na 15*) u nekoj kući (kod svakog drugačijoj...) to mora da se oseti :-)))
Sunce će da "osvetli" Veneru, pojača sva njena svojstva i značenja, a ona će poželeti da bude "glavna"....da skrene pažnju svojom lepotom, šarmom, izgledom...Mnogo je bolje kada se malo odmaknu jedan od drugog... tako da će ova energija "vladati" nekoliko dana....Negde su moguće i nagle promene u vezama, negde da se pojavi neko ko će vas osvojiti a da nećete ni trepnuti :-))). Negde to može biti dupla veza (Blizanci).... 
.........
Poznati sa konjukcijom Sunca i Venere:
Leonardo DiCaprio (u Škorpiji), Sophie Marceau, Isabella Rossellini (u Blizancima), Harry Styles, Demi Moore, Oprah Winfrey (u Vodoliji), Dominique Strauss-Kahn, Jean-Marie Le Pen (u Blizancima), Jimi Hendrix, Jim Carrey, Ashton Kutcher (u Vodoliji), Charles Manson, Joseph Stalin, Yasmine Bleeth (u Blizancima), Nikola Tesla, Pink, Linda Goodman, Paulo Coelho (u Devici), Richard Wagner (u Blizancima), Martin Scorsese, Wild Bill Hickok (u Blizancima), Emily Dickinson, Chris Noth (Zverka), Ryan O'Neal, Coco Chanel, Paloma Picasso, Pablo Neruda, Bugsy Siegel, Johannes Kepler,  Manhattan, New York, Oxford United Kingdom (u Blizancima)....



Нема коментара:

Постави коментар