субота, 2. јул 2016.

ZVEZDE U JULU



"Još ne mogu da zaboravim to sanjivo more,
slani ukus tvoje kože i sve julske zore"...



Mesec Juli....moj mesec :))...letnji mesec, sedmi u godini....vreme je za odmore :)). Neki će na odmor i otići, neki nećemo...čekamo Avgust :)). 
U Juli ulazimo sa Merkurom, Suncem i Venerom u Raku...Merkur je u energiji Raka od juče, Venera od 17.Juna i Sunce od 21.Juna....Jedno vreme imaćemo jaku energiju Raka!!! Zapravo do 12.Jula kada će Venera preći u Lava. Za njom će i Merkur 14.Jula....i onda kreće jedna drugačija energija energija vatre, energija Lava...ona će biti najsnažnija kada i Sunce pređe u Lava 22.Jula...Vruće - vruće - vruće - LAV :-))). 

Planete koje menjaju energiju - znak:
Venera ulazi u Lava 12.Jula, Merkur ulazi u Lava 14.Jula, Sunce ulazi u Lava 22.Jula!!! I na kraju meseca 30.Jula Merkur još jednom menja znak i prelazi u Devicu!!

  Kretanje planeta:
Ovog meseca sam Uran menja pravac i 29.Jula kreće u retrogradni hod.
I dalje su retrogradni: Saturn u Strelcu, Pluton u Jarcu i Neptun u Ribama...i od oubičajenih planeta koje su retrogradne u ovo vreme sve su sada retrogradne!!!

Mesečeva Magija:
4.Jula Mlad Mesec u Raku, 20.Jula Pun Mesec u Jarcu
12.Jul Prva Mesečeva Četvrt u Vagi, 27.Jul Poslednja Mesečeva Četvrt u Biku

U Julu nemamo dugotrajnih egzaktnih aspekata...ali...
(važno!!!)
U Junu smo imali dva: Saturn kvadrat Neptun i Jupiter trigon Pluton.  Međutim imali smo T-Kvadrat i Veliki promenljivi krst zbog dozvoljenih orbisa delovanja. U Julu će prestati i delovanje T-Kvadrata i ostće nam i dalje Saturn kvadrat Neptun i Jupiter trigon Pluton!!!
Početak Jula i kraj Jula i pogled na nebo:
U ovj mesec ulazimo sa T-Kvadratom: 
Njega su formirali: Jupiter (17* Device), Neptun (11* Riba), Saturn (11* Strelca). Samo što je on sve slabiji....Jupiter ide polako napred prema Vagi i opozicija Jupitera i Neptuna je sve slabija, kao i kvadrat Jupitera i Saturna! Od kretanja Jupitera zavisi i T-Kvadrat. Kada on dostigne određeni stepen neće biti više ni T-Kvdrata. Od egzaktnih aspekata ostaće samo Saturn kvadrat Neptun.  
8.Jula Jupiter će biti na 18* Device.....sve manji je dozvoljen orbis delovanja između planeta (aspekt).
*Jedno malo objašnjenje...svaki aspekt ima dozvoljeni orbis delovanja, najjače deluje kada je egzaktan (tačan), ali deluje i koji stepen pre ili kasnije....prevedeno u dane svaki aspekt ima svoje puno dejstvo nekog određenog dana, ali on traje i nekoliko dana pre i nekoliko dana posle, ili više dana kod dugotrajnih aspekata, planeta koje se sporije kreću... 
*Orbis je: odstupenje od egzaktnog (tačnog aspekta). Svaki aspekt (konjukcija, kvadrat, opozicija, inkonjukcija, sekstil, trigon.....) ima dozvoljeno odstupanje između planeta koje formiraju određeni aspekt To odstupanje je izraženo u stepenima. Za kvadrat i opoziciju je 7*!!!
Od 12.Jula Jupiter i Saturn više neće biti u kvadratu i nema više T-Kvadrata....Od T-Kvadrata ostaje samo RxSaturn u Strelcu kvadrat RxNeptun u Ribama!!!
Od dugotrajnih aspekata treba spomenuti i trigon Jupitera u Devici sa RxPlutonom u Jarcu!!! U vreme nešto težih aspekata i ranije i sada ovaj trigon je tu kao neka vrste zaštite....
Lakše dišemo i od kako je Mars krenuo napred, mada moramo još biti oprezni jer je Mars i dalje u retrogradnoj senci i biće sve do 22.Avgusta! 
Kraj Jula dočekaćemo samo sa kvadratom Saturna i Neptuna (dozvoljen orbis delovanja). Jupiter će "stići" do 21* Device!!! Ko je "preživeo, pričaće"....



Ovog meseca izdvajam sledeće:



01.Jul 05:31: Venera opozicija Pluton
01.Jul 21:17: Venera sekstil Jupiter
03.Jul 13:01: Sunce trigon Neptun


 "Wicked Game"
01.Jul 05:31: Venera opozicija Pluton
01.Jul 21:17: Venera sekstil Jupiter
Juli počinje ljubavno ❤.... Venera u Raku prilično aktivna, donekle i "razapeta"....Već sam pisala o ovome u današnjem prvom postu u Julu, pa da se ne ponavljam.... 




Magija života....
03.Jul 13:01: Sunce trigon Neptun
Sunce u Raku, RxNeptun u Ribama na 11*
Vreme za kraći predah, beg od stresa, stvarnosti. Vreme za duhovnost, veru i verovanje u nešto ili nekog. Vreme za kreativnost, maštu, muziku, umetnost. Energija povezivanja sa duhovnom dimenzijom ličnosti... Aspekt snova, sanjarenja, inspiracije, intuicije. Budi se sklonost i potreba za umetnošću, poezijom, književnošću, muzikom....plesom!!!
Osetljivost na druge ljude, i njihove potrebe, osećajnost, humanost. Vreme u koje možete pronaći svoju srodnu dušu...inspiraciju...Na vašem putu se mogu naći ljudi iscelitelji...medijumi, mistici, okulisti...Odličan aspekt za psihoanalizu. Sa ovim aspektom "život je more"....Sunce naša volja, naš ego, vitalnost, simbol centra....Sunce to i jeste centar našeg života... I Neptun more, okean izor života... Sa ovim tranzitom istraživanje naših "dubina", naše podsvesti je jedna od mogućnosti... Najčešće sa ovim aspektom imamo potrebu za begom od stvarnosti, on je odličan za one koji budni sanjaju....Sa ovim aspektom "isplivavaju" naše najdublje emocije....
Ono što sigurno možete da uradite za sebe je da obezbedite neki vid meditiranja... Nedelja je...dan za odmor...i ako ovaj aspekt kratko traje pronađite ga, pružite sebi šansu i uživajte....na nekom zamišljenom oblaku ako ništa drugo bolje ne smislite....


 ..........


04.Jul 13:00 Mlad Mesec u Raku
05.Jul 14:19: Merkur trigon Neptun
06.Jul 22:16: Venera trigon Mars
07.Jul 05:23: Sunce konjukcija Merkur
07.Jul 13:54: Merkur opozicija Pluton
07.Jul 16:24: Venera kvadrat Uran
08.Jul 00:26: Sunce opozicija Pluton
08.Jul 11:05: Merkur sekstil Jupiter
10.Jul 07:41: Sunce sekstil Jupiter



Mesec je Mlad....
04.Jul 13:00 Mlad Mesec u Raku
Mesec konjukcija Sunce na 12* Raka
Završava se jedan ciklus od Mladog Meseca u Blizancima od prošlog meseca (5.Jun) i počinje novi...  Novi ciklus koji će imati energiju Raka: energiju ličnog, intimnog, privatnog, energiju zaštite i bezbednosti koju pruža dom, porodica, domovina.....Energija pružanja pomoći ili prihvatanja pomoći i podrške drugih u ostvarivanju poboljšanja dobrih porodičnih odnosa pre svega ali i u svemu gde su emocije....Velika prilika i šansa da se naprave neke značajne promene u našim životima, vreme je za nove početke, za novi Mesečev ciklus....
Ako sa Suncem u Raku slavimo život, sa Mesecom u Raku slavimo porodicu!!!
Čuvarkuća....
Pogledajte gde vam se Mlad Mesec u Raku nalazi u vašem horoskopu (12* Raka) i tu negde je samo vaša priča.....ako ste vični pogledajte i koje aspekte prave Mesec i Sunce sa vašim Nat planetama.... Nešto u vezi porodice biće deo vaše priče.... povezano sa kućom u kojoj se Mlad Mesec nalazi, da li samo sećanje, da li ćete biti potrebni nekome, da li će vama neko biti  potreban (iz porodice), da li možda tražite novi dom, da li bi nešto da popravite, uredite, da li razmišljate o osamostaljenju (vi mlađi), da li želite da provedete više vremena sa svojom porodicom, da li razmišljate o proširenju porodice, možda su nekretnine ono o čemu se kod vas radi....Mogućih scenarija je onoliko koliko je i vas....a to je zaista puno :-))), ja spomenuh neke....ostale .....dopišite sami :-))). Ove scenarije dopisaće i kuća u kojoj se Mlad Mesec nalazi!


I belive in fairy land...
05.Jul 14:19: Merkur trigon Neptun
Merkur u Raku, RxNeptun u Ribama na 11*
Naravno da ću opet o čaroliji, mašti i čudima :-))). Šta da radim kada mi je Neptun omiljena planeta, još kada je u bilo kom odnosu sa Merkurom sve je zanimljivije...Ovde se radi o kratkotrajnom aspektu jer Merkur ide brže, međutim vrlo je moguće osetiti ga ako inače imate istaknutog Neptuna kao recimo što ga ja imam u 1.kući.
Ovo je aspekt inspiracije, intuicije, predosećanja nekih događaja koji tek slede, razumevanje stvari i na intelektualnom i na duhovnom planu... Lep aspekt i tranzit ma koliko da traje...Maštajte, dragi moji, maštajte....Jer mašta može svašta...:-))). I poslušajte šta vam intuicija govori....Nekada je dovoljan i samo jedan trenutak....jedan blesak intuicije i da vam se dogode neke značajne promene. Ovo naglašavam zbog kratkog trajanja ovog aspekta. Njega će i osetiti oni koji su rođeni sa aspektima koji govore o jakoj intuiciji. Imajte na umu da se intuicija neguje....ona se ne uči ali se na njoj i te kako radi i treba da se radi!!!!!


"Heart To Heart"
06.Jul 22:16: Venera trigon Mars
Venera u Raku, Mars u Škorpiji na 23*
Eto na samom početku, prvih dana Jula nekoliko Venerinih aspekata....Mesec je počeo sa Venera opozicija Pluton, sekstil Jupiter u istom danu 1.Jul i evo sada još jedan Venerin aspekt. Ovo je jedan od lepših ljubavnih susreta aspekata Venere i Marsa. Vreme u kome nećete razmišljati o mračnim stranama života, vreme za uzbuđenja, razonodu, zabavu, vreme je za ljubav ! Ovo je aspekt strasti, vreme kada smo puni ljubavi prema drugima, srdačni, skloni uživanjima svake vrste :-))).  Sa ovim aspektom lakše postižete ono što želite ili lakše osvajate ono ili onoga koga želite. Ovo je aspekt zdrave seksualnosti, jakog fizičkog zadovoljstva, plodnosti . U ravnoteži su i u skladu i muški i ženski princip u svakom od nas. Energije se slažu Rak, Škorpija (voda). Osećanja (voda) su u prvom planu!!!


"Jer ti si moj dom"...
07.Jul 05:23: Sunce konjukcija Merkur
Sunce i Merkur u Raku na 16*
Halo tata :))
U tranzitu ova konjukcija stavlja razmišljanje i komunikaciju u prvi plan... razmišljamo (Merkur) najpre o sebi (Sunce) ali i o drugima posebno o onima koji predstavljaju Sunce u našim životima :)), a to može biti neki autoritet, otac, pretpostavljeni (šef, direktor...), profsor itd., ali i muž, ili neko sa kim ste u vezi...Komunikacija je u vreme ovog tranzita nešto intezivnija (konjukcija - intezitet). To je jaka potreba da se nešto kaže...napiše, objavi...Um je vrlo aktivan, aktivniji nego inače... Ako tražite neke odgovore....krenite od sebe (Sunce - ego)...
Ovo je period kada se više telefonira, sastanči :)), ugovara, pregovara...Nekome stigne neka bitna vest...Sve što kažete ili napišete ima jak uticaj... Konjukcija ima jaku energiju Raka... Mesec će tada biti u Lavu....Lav - srce, ljubav, deca....:))


Nisam ljuta....:))
07.Jul 13:54: Merkur opozicija Pluton
Merkur u Raku, RxPluton u Jarcu na 16*
Još jedan aspekt Merkura u istom danu (pored Merkur trigon Neptun)....Šta bi moglo da pokvari konjukciju Sunca i Merkura i trigon Merkura i Neptuna....opozicija sa RxPlutonom! Ovo su one situacije kada se previše priča (Sunce konjukcija Merkur) i iz nekog razloga naljuti (opozicija Pluton), posebno zbog nečega iz prošlosti (retrogradni Pluton). Razgovor krene lepo, ali se ne završi lepo.....Nešto "zakopano" duboko negde (Pluton) pojavi se ko vulkan proradi i pokvari misli, reči, komunikaciju (Merkur)...Ne pomaže ni intuicija Merkur trigon Neptun. Misli su već osetljive (Merkur u Raku), ovako sa ovom energijom (opozicija) i preosetljive...komunikacija nervozna. Ovo su i opsesivne misli. Kako je ovde Pluton zadužen za "kopanja" možda vam se neće svideti to što "iskopate"....ono nešto što ste nekada potisnuli....Ovo je i aspekt manipulacije....ružnih reči, psovki, uvredljivih reči...Ovo su: preteća pisma, ili preteći pozivi, zlonamerne poruke... ovo su psovke, pretnje...sarkazam. Borba za vlast...rečima, informacijama....uticaj na mase (uglavnom negativan)...
Naređenja sa teškim polsedicama.... odluka o nečijoj smrti...


"O lepa, o draga, o slatka slobodo...
07.Jul 16:24: Venera kvadrat Uran
Venera u Raku, Uran u Ovnu na 24*
U istom danu još jedan aspekt Venere, za razliku od prethodnog ovaj ne spada u dobre. Ovaj je onaj koji "razbudi" a da to obično nismo želeli.
"Slobodni ste ako vam je savest čista." Gete
Venera u Raku, energija koja hoće da zadrži pored sebe, štiti, čuva, neguje, pazi...Sa ovom energijom kao da "kuću" nosite na svojim leđima i kada zatreba vi se u nju povučete, ali sa sobom želite da povedete i zadržite i sve one koji su vam bliski... Posebno kada nadođe plima, kada dođu neke energije koje bi tu sigurnost da ugroze... Uran u Ovnu ima posebnu energiju, ovako u kvadratu  oni koje bi da sačuvate, zaštitite mogli bi baš da požele da odu, kuća im je tesna, željni su slobode (Uran)... Još ako osećaju da im je sloboda ograničena ili ugrožena, ako imaju osećaj da su vezani nevidljivim lancima.... poželeće da lanac pokidaju i odu!!! Mogao bi ovaj tranzit da bude vrlo uzbudljiv....Potraga za nečim novim, uzbudljivim, drugačijim (Uran) pomalo zapaljivim (Ovan) ovde u ovom tranzitu je više nego očigledna i primamljiva... 
Da li će vama kuća bit tesna...ili nekom vama bliskom... to je već pitanje koje svako od vas treba sebi da postavi... tek ovaj aspekt i tranzit i ako kratko traje može mnogo toga iznenada da promeni.... Ovaj tranzit mnogi od vas mogu doživeti kao loš, težak... ako u toj kući postane tesno, ako se vi ili neko vaš oseća zarobljenim... Da, onda je ovaj aspekt taj koji ovu sigurnost može da ugrozi, razbije... Neko može da ode!!! Ali ako neko poželi da ode to je samo znak da nešto nije u redu, ali ne danas, ne juče....već duže vreme!!! Možda ako oseti ukus slobode bliskost bude i jača nego što je bila, a možda se i ne vrati više....ako je tako onda nije ni bilo ono pravo!!!

Oprez manipulacija...
08.Jul 00:26: Sunce opozicija Pluton
Sunce u Raku, RxPluton u Jarcu na 16*
Posle Merkura i Sunce u opoziciji sa RxPlutonom. 
Karatak je ovo aspekt (traje dan ili dva), ali poprilično jak, jer su u odnosu dve jake energije...Sunce i Pluton. Jednom godišnje kad god je Sunce u Raku imamo ovu opoziciju, jer ga nasuprot njemu uvek "sačeka" Pluton koji će još godinama biti u energiji Jarca....
Hoće li ego (Sunce) doći do izražaja kroz samoprecenjivanjeOpsesivni i ekstremni ljudi oko nas... Pokušaj kontrole. Ovde je ponekad reč o pobedi po svaku cenu. Nije obavezno loš dan sa ovim tranzitom ali svakako će biti intezivan...Za nekog intezitet je jednako nervoza! A negde to možemo nazvati pravim imenom - bes! Kontrolišite bes (svoj) ako ga osetite ili se sklanjajte od tuđeg....I mislite na nešto lepše....
Ovaj aspekt je neka vrsta kulminacije, nešto kao okidač za energiju RxPlutona koja bi mogla da se oslobodi....opet kao neka vrsta nervoze, nemira... Tako probuđen Pluton ima veliku energiju, nešto kao vulkan koji je mirovao i odjednom proradio....negde samo kao dim... negde može da krene i lava.... Mnogo je bitno mesto (kuća) na kome se nalazi RxPluton u Jarcu.... jer tu je ono nešto što se dešava ili će se dešavati.....
Da bi lakše shvatili uticaj ove energije podsetiću vas na neke prošle opozicije: 6.Jula 2015. (na 14*), 4.Jula 2014. (na 12*) 1.Jula 2013. (na 10*), 30.Juna 2012. (na 8*).... Ko može da se seti, a setiće se oni koji su tada imali neko dešavanje koje se pamti....


Pozitivne misli....
08.Jul 11:05: Merkur sekstil Jupiter
Merkur u Raku, Jupiter u Devici na 18*
Dan za optimiste i optimizam....dan kada nada i nadanje imaju smisla. Lepe (Jupiter) vesti (Merkur) su moguće..., poruke, SMS, pisma... Ne čekajte da ih dobijete pošaljite ....:-))). Jedna poruka može mnogo toga da promeni...Ne volite da pišete, telefon u ruke....:-))).  
Ovaj aspekt favorizuje učenje, studiranje (Jupiter) ako ima onih koji u ovo vreme uče, dobar je za kraća putovanja, za pozitivno razmišljanje, optimizam se budi, poslovne transakcije imaće više izgleda za uspeh, povoljno je za sklapanje ugovora, za susrete sa nadređenima, sa vlašcu, uspešna poznanstva. Merkur je u Raku pa je sve ovo više lično i subjektivno i okrenuto privatnim stvarima u vašim životima...Porodične stvari se rešavaju lakše...


Život je lep....  
"Sreća koju tražimo izmiče nam, 
sreća koju pružamo vraća nam se"....
10.Jul 07:41: Sunce sekstil Jupiter
Sunce u Raku, Jupiter u Devici na 18*
Posle Merkura i Sunce u trigonu sa Jupiterom...
Aspekt sreće, blagostanja, raspoloženja, optimizma.. Koliko će neko osetiti ovu energiju ide prema "zaslugama" ili drugim rečima zavisi od vašeg natalnog horoskopa. Jer neće svi osetiti blagotvoran uticaj ovog aspekta. Pesimisti po karakteru (natalni) teže će osetiti ovaj aspekt...Povoljan uticaj ovog aspekta se odnosi na vaše planove, ciljeve, odluke...Sa njim možete lakše pronaći svoj put u rešavanju nekih tekućih problema, sa njim se lakše možete nositi sa bilo kojim problemom. Stariji ljudi, ljudi na položaju mogu vam dati dobar savet ili vam mogu na bilo koji način pomoći....
Trigon Sunca i Jupitera u tranzitu donosi optimizam, mogućnost da svet i okolino vidite na drugačiji način...šire i sa više entuzijazma. Negde se rekoh već neće ni osetiti, negde bi čak mogao da uvede u preterani optimizam. Mnogi će poželeti više od života. 
Ovo je aspekt....Život je lep...uživajte dokle traje...
Ovaj aspekt donosi: dobro zdravlje, radost, društvenost, zadovoljstvo, bolje finasije, bolje materijalne prilike i šanse, manje poklone, dobar je za razgovore sa pretpostavljenima, sa onima na vlasti i koji predstavljaju državu....Lep aspekt i tranzit, kratko traje, ali sve što je kratko može da bude i slatko :-))))
Pogledajte u kojim vašim kućama se nalaze ove planete tu je negde i vaša priča....


 ..........


11.Jul 04:00: Merkur trigon Mars
11.Jul 09:28: Merkur kvadrat Uran
12.Jul 07:33: Venera ulazi u Lava
14.Jul 02:46: Merkur ulazi u Lava
16.Jul 15:31: Sunce kvadrat Uran
16.Jul 23:59: Merkur konjukcija Venera
17.Jul 05:44: Sunce trigon Mars


Pobeda argumentima...
11.Jul 04:00: Merkur trigon Mars
Merkur u Raku, Mars u Škorpiji na 23* 
Slagalica...
Neke ideje (Merkur), neki poslvi (Mars), mogu biti izvodljiviji...Pa navalite (Mars)....Pričajte (Merkur), začinite priču energijom (Mars). Um (Merkur) je oštar, britak (Mars). Budite direktni, razmenjujte ideje, misli... Napišite nešto što će ostaviti trag...Reči mogu biti oštre ali jasne... reči mogu biti vaše igračke....
Ovaj aspekt donosi energiju oštrog (Mars) uma (Merkur). Brže se misli, govori, piše....Um je aktivan, nemiran....Komunikacija je moćna, energična. Jak mentalni stimulans. Potreba da se kaže...Potreba da se kažu nove ideje. Takmičenje (Mars) rečima (Merkur), potreba da se pobedi rečima (kviz, slagalice...). Pobeda argumentima. Ovo je i muški (Mars) um (Merkur), muško razmišljanje :)), hiperaktivnost. Spremnost borbe (Mars) mišljenja (Merkur). Naše reči (Merkur) u akciji (Mars)...Hrabrost (Mars) stajati iza svojih reči (Merkur). Mahanje rukama dok se priča....brzo kucanje....brz govor....Medijske kampanje....
Sa ovim aspektom kaže se ono što se misli i misli se ono što se kaže...Odlična veza (trigon) između misli i reči...Direktan pristup, direktna komunikacija, ubedljiva komunikacija...Odlična energija za lidere...za one koji se bave politikom, zakonom, biznisom....Ovaj aspekt povećava koncentraciju...Dobar je za učenje, polaganje ispita i sl. Ubedljivost je jedna od bitnih odlika ove energije (Merkur/Mars)...


Neprijatna iznenađenja
11.Jul 09:28: Merkur kvadrat Uran
Merkur u Raku, Uran u Ovnu na 24*
Gde je Uran tu su i iznaneđenja, uzbuđenja, Uran je u Ovnu pa sve može da bude zapaljivo, bez obzira što mu Merkur nudi mirnu vodu Raka. Tempo života se ubrzava..."Odlično" vreme za brzoplete odluke!!! Želja za nečim novim jaka....prejaka! Iznenadni gost....ili gost iznenađenja!!! Ne baš željen gost, gost koji unosi nervozu, nemir... Neprijatnosti sa prijateljima (Uran).... Razni nesporazumi, planovi se kvare...vi zbog svega uznemireni. Spremnost da se borite sa tradicijom i nekim po vama nametnutim stavovima i idejama. Moguće je da vi promenite stav, ideju, plan....kašnjenje nekih značajnih odluka!!! Vi uznemireni zbog toga.... Telefon zvoni kao lud. Vaše ideje, stavovi prosto neće biti dobro prihvaćeni od drugih i opet nervoza :-( Neke nove (Uran) informacije (Merkur) mogu vas uznemiriti .....Savet: uvek isti....mir, mir i suzdržavanje, pomaže i da odbrojite do __ (upišite sami)...I još jedan pride budite iskreniji prema sebi...



Some Like It Hot :-)
12.Jul 07:33: Venera ulazi u Lava
Posle boravka u zaštitniči nastrojenom Raku, Venera će promeniti energiju i poprilično se promeniti. Ulaskom u znak Lava njene potrebe se menjaju one su drugačije, one su vatrene, strastvene.  Prva će Venera preći u Lava, za njim će Merkur (14.Jul), pa Sunce (22.Jul). 
Venera ulaskom u znak Lava, želi da zasija pre svega. Željna je slave, aplauza. pažnje... Dok je boravila u Raku, pomalo se zatvarala, bila je sklona negovanju, zaštitnički naklonjena, ponekad je pribegavala samozaštiti, bila je (pre)osetljiva,  promenljivih osećanja, dubokih kao što su vode Raka. Volela je Venera toplinu doma, porodična okupljanja, bila je brižna poput majke, saosećajna, raspoložena da svije gnezdo, plodna i ponekad tužna...
Nije nikakvo čudo što će prelaskom u harizmatični znak Lava, naša Venera poželeti da se zabavlja, poželeće  romansu ali takvu da se vidi, da svi vide... Drama je deo ove priče o Veneri u Lavu. Svetlost pozornice, reflektora, nek sija, neka šljašti... moto je ove Venere. Šta ipak najviše želi ova Venera... da otvori svoje hrabro srce (Lav) i da voli i da je vole... Želi udvaranje, flert, romansu... Želi ljubav svog života. Želi "pravu ljubav", a za Lava je svaka ljubav ona prava :-). Ako je već ima... onda želi da je pokaže... Želi ona i da je obožavaju, želi ljubav svo vreme. Ona ovde mora da bude posebna, jedinstvena... ona će vas i učiniti da budete takvi, posebni i jedinstveni... Vreme je da (pro)slavite vašu ljubav... možda romantična večera u dvoje da se podsetite zašto ste zajedno, ili put u dvoje, nešto kao drugi medeni mesec ili prvi, kako god... Udvarajte se, flertujte kao na početku veze, poklonite pažnju emotivnom partneru, neka oseti kraljevski tretman (Lav). Obnovite plamen strasti.
 
Sami ste... onda je vreme  za novu ljubav!!! Otvorite srce, budite hrabri, prihvatite sve pozive, a njih će sigurno biti... I ako vas ne zovu, izađite gde god možete da se zabavite, da vidite nešto lepo i kreativno... Neka sve na vama blista, osmeh pre svega kao Sunce vladar znaka u kome je planeta ljubavi i zakoračite na vaš zamišljeni crveni tepih...tamo negde je vaša nova ljubav. I ako nije, uživajte budite centar sveta, budite otvoreni za ljubav i ona će doći... možda ne sada ali će doći.
Da, budite centar sveta, budite dramatični, provocirajte, koketirajte, pokažite svoju naklonost.. ako vam se neko dopadne pokažite to... sa ovakvom Venerom sve je moguće, preuzmite inicijativu.... Ili pustite da vas osvajaju. Uživajte...


Reči su moje igračke....  
14.Jul 02:46: Merkur ulazi u Lava
Merkur glasnik Bogova će konačno da osuši svoja krila (izlazi iz vode Raka). Um, razmišljanje, reči, govor, komunikacija sve to od sada.... u plamenu strasti. Drama je na vidiku, ali i energija osvajanja srca... Merkur će gledati da bude u centru pažnje... koristeći humor, igru i stvarnu i igru reči.... jer Merkuru su ovde reči igračke....
Ja...ja....ja.... govoriće najčešće ovaj Merkur :))


Ali ko mu može zameriti, jer željan je on drame, igre, zabave, ljubavi, topline, strasti. On i jeste šampion strasti. Biće on svim srcem u svemu što ga interesuje i u svemu što predstavlja i znači.... Ego jak, ponos još i jači. Želja da se njegove ideje usvoje jaka, biće povređen ako to ne bude tako.... I ne krije želi priznanja....i pohvale :-))). Što ga više hvalite on je jači i srećniji. I njegov put je put slave.... 

I pisaće on, pisaće puno.... i knjigu bi mogao da napiše, samo da neko drugi vodi računa o gramatici.... :-)), progutanim slovima, kitinjastim rečima, tri tačke su njegova slabost :-))) i ovi Smajlići...:-)))). 

Njegova istina je dramatična, bajkovita....filmska.... I ne zamerite mu zbog toga.... on vam obećava neće vam biti dosadno dokle boravi u energiji Lava... a Humor je njegov začin!!!
Pod uticajem ove energije možemo biti malo neobjektivni, "malo" ćemo preterivati, i čuti samo sebe :-). Naše mišljenje, govor i komunikacija uopšte imaće više samopuzdanja nego inače. Detalji nam neće biti toliko važni, što veći cilj to će biti bolje. Nećemo puno slušati druge. Biće više drame, teatralnosti... Vrlo ubedljivo ćemo pričati, pisati...samouvereno i dostojanstveno sa ubeđenjem da  najbolje sve znamo :-). Probudiće se naš talenat za zabavljane. Probudiće se osećanje viteštva, misli će biti plemenitije, optimističnije... 
A ja ću sigurno pisati o ljubavi do iznemoglosti :))))


Laki je opet nervozan
16.Jul 15:31: Sunce kvadrat Uran
Sunce u Raku, Uran u Ovnu na 24*
Otprilike u ovo doba godine kada je Sunce u Raku sudari se sa energijom Urana u Ovnu. 
Sunce je u Raku i nosi energiju doma, porodice, privatnog, patriotizma... Sunce je volja, energija, EGO, muški princip, muškarci u našim životima, otac, šefovi, autoriteti....Da imate u vidu gde mogu da duvaju vetrovi koji donose nevolju....ako se to još poveže sa energijom Urana u Ovnu...eto i priče!  Ako niste spremni za promene ovaj kvadrat ćete osetiti kao nemir i nervozu. To bi moglo onda da vas uvede u ishitrene odluke i eto nevolje. Ponašanje može ići od napetosti do razdražljivosti... i nepredvidljivog odnosa sa drugima. Potreba da se istakne individualnost i nezavisnost, kao i potreba za slobodom može vas odvesti tamo gde ne biste želeli. Mada ova energija je jaka i ko zna da li će vam biti bitno šta drugi misle o vama i vašim postupcima. Niti ćete imati želju da svoje postupke prilagodite drugima... Ovaj tranzit bi mogao da utiče na vaš odnos sa nadređenima ili sa autoritetima u vašim životima...
Dakle tamo gde osetite ograničenje tu ćete i osetiti najveći pritisak....i ovaj kvadrat će proraditi tako što ćete poželeti slobodu....ali sve to na možda neuobičajen način... Ovde bi osim autoriteta i odnos sa prijateljima (Uran) mogao da bude u iskušenju. Prijatelji bi mogli da pomisle da ste egocentrični ili obrnuto da vi to mislite o njima...
U svakom slučaju i ako ovaj tranzit traje kratko tek dan dva...možda i tri, njegov uticaj bi i te kako mogli da osetite, posebno ako Sunce vlada nekim osetljivim kućama (u vašim horoskopima). Želja za promenom života je previše jaka, i to nije problem već mogući načun - vrlo radikalan! Imaćete onaj neizdrživi osećaj - "Hoću sve odmah"..... Ok, ako je tako samo polako... pripazite se ipak ishitrenih odluka i akcija! Šta će se tačno dogoditi ko zna ipak je u pitanju Uran - a on radi šta on voli i želi!!!
 

Ljubav se ne može sakriti...
16.Jul 23:59: Merkur konjukcija Venera
Merkur i Venera u Lavu na 4*
Ljubav se sa ovom energijom zaista ne može sakriti, ona ima potrebu da kaže, napiše, komunicira....
Ovo su ljubavne (Venera) misli (Merkur), ljubavne reči, slatke reči, ljubavne reči izgovorene, napisane...otkucane, ljubavna knjiga, roman, pesma. Ovu su reči kao muzika za svačije uši, ovo je laskanje, udvaranje rečima, ovo su ona slatka tepanja: ljubavi, dušo, slatkišu, medeni/medena ...:), reči izgovorene, napisane putem telefona... Ovo je razgovor pre, tokom i posle vođenja ljubavi :)...Ovo je svaki ljubavni razgovor :).
Venera će u svakom ovakvom susretu sa Merkurom da se raspriča, energija znaka će pokazati i kako ide ta priča... ali ovaj susret osim priče znači i poljupce, zagrljaje, osmeh...ili zajednički smeh, ovaj susret znači ići sa nekim ruku pod ruku, ili isprepletanih prstiju, ovaj susret Merkura i Venere je i putovanje, izlet u dvoje... možda zajedničko učenje ali sa prekidima za poljupce :)... Ako dvoje nisu zajedno, ako su iz bilo kog razloga fizički udaljeni onda se dopisuju...na danas toliko različitih mogućih načina....Ovaj susret ima energiju Lava, energiju ljubavi, strasti, drame, romantike...
I na kraju susret ovih planeta ima u sebi nešto detinjasto (Lav), želju za druženjem, igrom pre svega...on je i spoj lepog i korisnog, sa njim je lako radovati se životu, život je igra i veselje... Oni koji ovaj aspekt imaju u svom natalnom horoskopu zaista su omiljeni i kao prijatelji i kao partneri...Imaju ga često i umetnici. Obično su okruženi mladošću i vole sve što vole mladi :))).


Lideri....
17.Jul 05:44: Sunce trigon Mars
Sunce u Raku, Mars u Škorpiji na 25*
Kada se Sunce i Mars udruže eto nama energije, hrabrosti.... Ne obične energije već one osećajne (Rak) i strastvene (Škorpija)... Taman da probudi, prodrma, ojača, ohrabri....Tu je i višak energije, ali kažu ljudi da od viška ne boli glava :))). Muška energija svuda oko nas (Sunce, Mars). Od vas zavisi kako ćete ovu energiju iskoristiti i gde ćete je istrošiti :)))
Nekome će ova energija doneti hrabrost, nekome odlučnost, nekome samo višak energije. Nekome će da "porastu" ambicije povećaće im se šanse za neki uspeh. Taman da se započne nešto vama bitno. Ako vam je falilo hrabrosti za neke poduhvate eto sada prilike jer hrabrosti vam neće faliti sa ovom energijom....
Ovo je aspekt velike samouverenosti, jake volje i velikih ambicija....Ambicija koje se mogu ostvariti!!! Izdvojiće se neki lideri!!! Organizatori, menadžeri biće na delu!!! Odličan za sve fizičke napore.  Jaka vitalnost....


 ..........

19.Jul 08:27: Merkur trigon Saturn
20.Jul 00:56: Pun Mesec u Jarcu
20.Jul 15:19: Venera trigon Saturn
22.Jul 11:30: Sunce ulazi u Lava


Malo mudrosti...
19.Jul 08:27: Merkur trigon Saturn
Merkur u Lavu, RxSaturn u Strelcu na 10*
Ovaj aspekt je odličan za realno (Saturn) razmišljanje (Merkur). Dobar je za organizovanje i organizaciju svake vrste. Sa njim možete biti mnogo praktičniji i organizovaniji...da obratite pažnju na neke detalje, i da se dobro pripremite za neke poslove...Sa njim se možete pripremiti za budućnost. Kako je Saturn retrogradan to ukazuje na neke stvari iz prošlosti, na koje sada možete da se vratite i dovršite šta je započeto... Ovu je i vrlo praktična komunikacija... Dobar odnos i komunikacija sa starijim mudrim ljudima...


Kuća - pos'o
20.Jul 00:56: Pun Mesec u Jarcu  
Sunce u Raku, Mesec u Jarcu na 27*
Osvetleće ovaj Pun Mesec i stvarno i simbolično naše živote....
Dve energje (Rak/Jarac) suprostavljene jedna drugoj....kulminacija, završetak jednog ciklusa i početak novog ciklusa....
Privatno - poslovno...
Fokus je na odnosu privatnog, doma, baze naših života (Rak) i poslovnog, javnog, ugleda, odgovornosti, karijere (Jarac). Sa jedne strane je bezuslovna Ljubav (Rak) sa druge strane "uslovna" Ljubav (Jarac). Rak nas vuče korenima, "ognjištu", bazi, porodici, domu.....Jarac nas vuče ka karijeri, ugledu, položaju, odgovornostima.
Rak nudi toplinu doma, sigurnost, zaštitu sve ono što smo imali kao deca (jednom dete uvek dete)....Jarac nudi odgovornost, i šta znači biti odrastao... I nije lako, zanemariti bilo koju od ovih strana može značiti nevolju, nervozu, stres....(ipak je Pun Mesec). I ono što je ovde bitno je da nas zapravo Pun Mesec poziva da nađemo balans i ravnotežu između ovih suprostavljenih strana - balans u životu. U naredne dve nedelje svako od nas će i znati šta za njega to zapravo znači....
Mnogi bi trebalo da dožive simbolično prosvetlenje...Pun Mesec je na 27* Raka/Jarca....i nešto jači uticaj je na Jarčeve, Rakove, Ovnove i Vage... i naravno na sve nas gde se osa Jarac/Rak nalazi....


Ozbiljna ljubav....
20.Jul 15:19: Venera trigon Saturn
Venera u Lavu, RxSaturn u Strelcu na 10*
Dve tako različite planete zajedno u aspektu saradnje... Venera planeta lepote, ljubavi, umetnosti... Saturn ozbiljan, hladan, odgovoran...Ovde se radi o trigonu pa je uticaj nešto bolji. Jer Saturn može da ohladi Veneru, sputa je, doda realizam i racio....Saturn je tu i da doda priču o odgovornosti, ozbiljnosti, dugotrajnosti... Ne dozvoljava Saturn Veneri da žuri, posebno u emotivnim pričama. Strpljenje je jača strana ovog aspekta. Opreznost u ljubavnim odnosima. Ljudi sa ovim aspektom su jako dobri partneri, ali oni su dobri i prijatelji. Emocije gotovo uvek pod kontrolom.....pa zbog toga nekada mogu izgledati "hladno". Ljubav prema jednoj osobi, dugotrajne veze, duge veridbe, razlika u godinama je često prisutna kod ovog aspekta...koja može doneti ili znatno mlađeg ili znatno starijeg partnera...Brak stabilan, dugotrajan...naravno ako nema nekog drugog aspekta koji to negira...Ipak stabilne, dugotrajne, verne emocije. Sa ovim aspektom ljudi su dobri su savetnici....ako nekome treba pomoć i savet oni su tu....i dobri su u tome.
Ova kombinacija Venere i Saturna donosi i fizičku i duhovnu lepotu...skromnost, otmenost, odanost, vernost... Ovo je vrlo kreativan aspekt: pisanje, muzika, slikarstvo, poezija, arhitektura, skulptura....Međutim on je i praktičan: bankarstvo, finansije, nekretnine, trgovina...


Ko se boji Lava još....:-))) 
22.Jul 11:30: Sunce ulazi u Lava
Vreme za sjaj, za raskošne boje i malo drame :-). Vreme kada ćete želeti da se istaknete i da sebe predstavite u najlepšem svetlu. Vreme je za pozornicu, reflektore, crveni tepih... u vašem svetu, u vašem okruženju, ne morate da budete poznati i javna ličnost, potrebno je samo da zasijate...  
Sunce vladar ovog znaka će vam u tome pomoći. Pomoćiće vam i da osetite da ste centar sveta. U narednom periodu Sunce će obasajti najpre nas Lavove, ali i sve vas tamo gde vam ovaj znak vlada. Sunce u Lavu doneće: toplinu, energiju, radost, humor, emocije, kreativnost, možda neki od vas malo i podetinje;-)... Ovo Sunce ne voli da bude ignorisano, zapostavljeno, ali voli da bude viđeno, voli dramu, voli da se zabavi, voli da odmara:-), da se druži, voli skupe stvari... Pod ovim tranzitom možda se malo ulenjite, što da ne vrelo je leto i kome se radi:-), možda budete egocentrični, arogantni... što da ne neka se zna ko je kralj životinja:-). Ova mačka ponekad samo glasno riče, da bi zavarala sve oko sebe, a svi već znaju da je Lav (a i mi pod njegovim uticajem) velikodušan, odan, darežljiv, optimista.. Omiljena rečenica Lava je: Ja ću... dakle ovo je period kada ćete želeti da budete u prvom planu, da dominirate... ako se tu nađe i neki kvadrat ili opozicija eto i sujete, pretencioznosti, hvalisanja... 
Dok Sunce bude prolazilo ovim znakom u prvi plan će doći: emocije, ljubav, deca, posebno vaš odnos sa decom, razmišljanje na temu dece (oni koji ih još nemaju), odnos sa tuđom decom, zatim kreativnost, zabava, godišnji odmor, hobi, sport (i rekreativan)... generalno ovo je vreme ljubavi i zabave... Tamo gde vam Sunce sada prolazi želećete da zablistate...da budete u centru pažnje. 
Ovo je i period za umetnike, sve kreativne ljude, za umetnost generalno, ali i za sve one koji se na neki način bave zabavom ljudi, za glumce, pevače...za menadžere, organizatore, ali i za sve šefove, direktore, nadređene, autoritete, očeve, muževe..
Inače tranzit Sunca utiče na naše zdravlje, vitalnost, energiju, na našu volju generalno...dok prolazi kroz znak Lava nosiće energiju Lava, a u zavisnosti od aspekata energija će biti dobra ili manje dobra. 
Lavovi sretan nam rođendan!!!




 ..........

27.Jul 09:44: Merkur trigon Uran
29.Jul 22:06 Uran kreće u retrogradni hod
29.Jul 22:48: Merkur kvadrat Mars
30.Jul 20:18: Merkur ulazi u Devicu


Last minute holidays...
27.Jul 09:44: Merkur trigon Uran
Merkur u Lavu, Uran u Ovnu na 24*
Ako ste se odmorili (na kratko) ali i ako niste uspeli evo iznenadne šanse....Merkur u Lavu u trigonu sa RxUranom u Ovnu će vam dati ideju za putovanje... I sve je tu leto, lepo vreme, vreme odmora i energija (tranzit) koja omogućava lepo putovanje. Ako ste ga "slučajno" planirali baš u ovo vreme super, ako niste imaćete priliku da se odlučite za jedno ...last minute holidays!!! Ako niste te sreće da putujete negde gde bi vaša duša najradije bila....uradite nešto drugo, neobično (Uran)...idite na neki kraći izlet (Merkur) ali onako sa stilom (Lav)... Ili jednostavno pustite ovu energiju da teče...da vam donese iznenadne promene....ove promene mogu da budu samo lepe (trigon) podsticajne.. možete se prepustiti i sudbini, ali možete i uraditi nešto vi sami jer vi najbolje znate koje su promene neophodne u vašim životima.....ako niste sigurni pogledajte gde se nalaze tranzitni Merkur i RxUran u vašim natalnim kartama u kojim kućama, zatim kojim kućama vladaju (Lav i Ovan)...tu su negde promene. Nešto jači uticaj na Lavove, Ovnove, Vodolije, Vage ali i Blizance i Strelčeve....


Nebeski alarm...kreće na put unazad...
29.Jul 22:06 Uran kreće u retrogradni hod
Uran kreće u retrogradni hod sa 24* Ovna...  
Gospodar slobode i individualnosti kreće na svoj put unazad u prošlost.... Sloboda je ovde lajt motiv. Ali pre nego osvojite svoj slobodu, potrebno je da se oslobodite nekih starih obrazaca. To ćete moći da uradite putujući u prošlost zajedno sa Uranom u Ovnu u onom segmentu vašeg života gde se Uran nalazi... Uran će na taj put krenuti sa 24* Ovna i on će trajati do 29.Decembra 2016. kada će ponovo krenuti napred sa 20* Ovna. Više na ovu temu kada dođe vreme za to....




Mentalni konflikt
29.Jul 22:48: Merkur kvadrat Mars
Merkur u Lavu, RxMars u Strelcu na 28* 
Ovo je neosporan intelekt (Merkur) onaj koji ima jaku energiju (Mars), međutim zbog kvadrata impulsivnost je jaka a onda su tu i nepromišljeni zaključci i postupci... Kvadrat zapravo ovde dovodi do pogrešnog korišćenja ove neosporne mentalne energije....To je ona priča o destruktivnosti!!! Nema ovde ni koncentracije ni kompromisa.... Ovo je aspekt: borbenosti (više rečima), sklonost traženju grešaka kod drugih, aspekt vrlo oštrog jezika....Ovo je aspekt uvreda, psovki, mržnje... reči koje "ubijaju".... Naglasiću ovaj aspekt donosi neospornu inteligenciju....ali i veliku nestrpljivost, despotski nagon, satiru, gnev....zapravo jedan vrlo nezadovoljan intelekt....koji rasipa svoju snagu i moć tako što se pogrešno usmerava...Rade se neke stvari u afektu....Kaže se više nego što je potrebno ili što se sme, ili što je prihvatljivo.... Ljudi se sa ovim aspektom obično precene....Ponekad ovaj aspekt donosi klevete, laži, ruganje.... Sa njim su ljudi više tvrdoglavi, ljuti ako se njihovo mišljenje i stavovi ne prihvate.... Dokazivanje da su u pravu ponekad prelazi granicu....do te mere da se vređaju drugi koji ne misle isto....
Ovo je aspekt koji donosi iritiranost, frustracije, provokacije...Ovo je aspekt gde reči postaju oružje...Aspekt sa kojim je želja biti u pravu velika.....Ne sluša se šta drugi imaju da kažu, niti se čuje šta drugi govore....
Sa ovim aspektom je zapravo poželjno da se pažljivo biraju bitke....


Analitičan um....
30.Jul 20:18: Merkur ulazi u Devicu
Merkur prvi napušta kraljevsko društvo :) i žurku u Lavu i prelazi u praktičnu Devicu!!! Zapravo vraća se kući!!! 
Do sada (u Lavu) je uglavnom čuo samo sebe, preterivao, slušajući ga mogli ste da pomislite da sve zna najbolje... Ali bilo je sa njim optimizma, humora, pravodoljublja, plemenitih misli...uspeo je uglavnom da pitanja srca stavi u prvi plan, i viteštva, a svojim talentom za zabavu i kreativnost pokrenuo je mnoge od nas...
Merkur je najbliži Suncu i sada pre njega menja znak....
Merkur spada u sporije planete, dnevno pređe oko 1,5 stepeni. U jednom znaku boravi od 15 dana do dva meseca. Nikada nije dalji od Sunca više od 28*.
Vlada Blizancima i Devicama (kod svoje kuće je :-).
U toj energiji Merkur je praktičan, sklon organizaciji i organizovanju, planiranju, tu je poslovan, zainteresovan za zdravlje... Više nego bilo gde posvećen je detaljima, analizi, istraživanju...
Merkur u Devici voli da uči ali samo ono što može praktično da primeni....Prilično je snalažljiv i nije mu dosadno da obavlja one svakodnevne u nekim drugim energijama dosadne stvari....
Merkur u Devici je prilično logičan, zna da bude i vrlo kritičan, ipak vrlo zdravog razuma...
Ponekad je dosadan u želji da sve bude tačno i precizno....
Merkur u Devici ima talenat za matematiku, jezike....ali on često ne vidi širu sliku, više je naklonjen detaljima... Međutim ovo je odličan položaj za neke krizne situacije u koje "upadamo" ponekad...odlično je imati ga ili natalno ili tranzitno kada takve situacije dođu... jer on tada sve rešava mirno... Neće se Merkur u Devici izgubiti (kao negde u nekim znacima) u emocijama i tim emotivnim zavrzlamama :-))). 
I nemojte pomisliti da on nema smisla za humor, ima samo je on specifičan!!!
Sa njim ćete rešiti razne zagonetke, slagalice, rebuse, ukrštene reči :-))), sa njim će čitanje postati uživanje.... Ali istini za volju zna on da bude i sarkastičan, ciničan, netolerantan...neretko i pesimističan....kako i da ne bude kada raspolaže mnogim znanjima, istinama.... 
Sa Merkurom u Devici: Imaćemo bolju koncentraciju, uzimati sve detalje u obzir,više učiti, čitati, precizno se izražavati, nećemo biti pričljivi kao Merkur u Blizancima, jer ćemo znati da se zaustavimo, više ćemo voditi računa o pravopisu, izgovoru, lakše izvršavati intelektualne zadatke i poslove, postaćemo kritičniji i prema sebi i prema drugima, mnogi će shvatiti šta je to perfekcionizam, odjednom ćemo "ispravljati krivu Drinu", mnogi će raditi više, brinuti se o zdravlju više nego obično, gunđanje i zvocanje je deo ove energije :-)), odlično ga je imati ako polažete neki ispit, dobar je za popravni, biće više skeptika nego obično, sa njim ćete više želeti da pišete nego da govorite, ruke će biti veštije, higijena, čistoća i sl. mogli bi da budu preokupacija, rešavanje papirologije, tehničkih stvari, odličan za poslovnu komunikaciju, pregovore, braća i sestre vam se mogu "popeti na glavu",  kompleksi (ko ih ima) mogu isplivati na površinu, mogli bi da postanete sramežljivi (a inače niste), da se izgubite u detaljima,
I mogli bi da razmišljate, razmišljate.....razmišljate :-)))


Alisa - Sećanje na juli





Нема коментара:

Постави коментар