уторак, 3. јул 2012.

Naslovi... i astrlogija i neki aspekti

Jurtro obično počinjem osmehom i kafom :-). Onda vestima onim elektronskim, ne pamtim kada sam poslednji put kupla novine. Osmeh mi ovih dana brzo zameni neverica, kada samo preletim po naslovima.net. Juče me je prijateljica pitala, kako da se branimo od ovolike agresije i pre svega psihičke torture? Teško pitanje, još teži je odgovor. Pre odgovora nešto drugo, u kakvoj su vezi naslovi i astrologija? Uticaj zvezda, tranzita i aspekata uvek možete povezati sa naslovima u novinama, ili u bilo kom mediju, ništa nije slučajno. U nekom od narednih tekstova biće reči kako da se uslovno rečeno branimo od negativnih naslova ili negativnih uticaja. Pre toga...

Ne treba da krenem mnogo unazad, dovoljno je da se setimo Punog Meseca od 6.Maja, u tekstu o uticaju Punog Meseca tada sam napisala da možemo da očekujemo neočekivano (neočekivano bar u tom trenutku), nečija politička prošlost je sada isplivala u prvi plan, a tekstovi tipa "vraćaju se devedesete" igraju mi pred očima. Između Punog i Mladog Meseca na sredini Maja, Venera nam je zapržila emotivnu čorbu i kutlaču zavrtela unazad. Bombardovala sam vas tekstovima na temu Venere. Sreća u nesreći rekla bih ja :-(, jer baveći se emotivnom stranom života, manje smo videli ovu drugu, koja je svakim danom bila sve mračnija.  Da bi se i rečima i delom pomračila 20.Maja na Mlad Mesec, mnogi su računali da će neko drugi umesto njih doneti promenu, promena je i došla ali kako za koga i iz kog ugla gleda. Drugim rečima nekome se smrklo, drugima je svanulo. Tog dana je u Rimu padala kiša, a Nole je sutradan izgubio finale. Neki parovi su se venčali u vreme pomračenja, i Venerinog i Saturnovog hoda unazad, valjda prkoseći svemu. A zemlja se tresla u Italiji, kao da je ljuta na nas. Na kraju meseca pisala sam o karijeri, da nam svima malo skrenem misli, ali nisam mogla da zaobiđem i ne spomenem jedan bitan aspekt koji će nam godinama mutiti vodu. O njemu sam detaljno pisala pre neki dan, a jedna mlada čitateljka Bloga napisala je (nalepiću :-)  "jao, za ovakve vesti nisam bila raspolozena :/". Ko još jeste raspoložen za ružne vesti, rekla bih niko, ali vesti su vesti, posebno ako utiču na naš život, a utiču! 
Tekst Zvezde u Junu, nagovestio je uzbudljive događaje i dešavanja. Toliko da ste napisali najviše komentara od kako pišem ovaj Blog. Sa Punim Mesecom i još jednim pomračenjem, mogli smo da pomislimo da je neko zaboravio da zatvori vrata nekim ustanovama. Vesti takve da se zapitate zašto sebi kvarite dan i raspoloženje. U tekstu Jedan od onih dana, shvatite da su i astrolozi ljudi :-). Naravno da jesu, a ovaj sa Lavom podznak Vaga, sa Mesecom u Blizancima i Merkurom u Lavu ne može dugo tek jedan dan da bude neraspoložen i uvek gleda da "iscedi suvu drenovinu" u vidu teksta svetlo u tunelu. Mnogi su mi u komentarima ali i lično zamerili da taj uticaj nisu ni osetili. Kako kada ovi drugi nam se smeju u lice. Međutim uvek ima neko ALI..., ovog puta je prelazak planete sreće iz jednog u drugi znak, bar nekome da se sreća nasmeje. I ja ne posustajem, kao ne marim za neke tamo opozicije i kvadrate i Biram sreću:-), još da ona izabere mene, nas... Na mestu je i sledeći tekst: Kako (pre)živeti aspekte. Onda sam vas pitala gde se vama nalazi Mesec, jer duša mora da se nečim hrani. Opet sam vam skrenula pažnju na Ljubav (namerno ovu reč pišem velikim slovom tek da se zna:-), na Veneru, pomislila sam dovoljne su vam vesti, zašto da vas i ja mučim, pisaću o emocijama. Još jedan Mlad Mesec obećavao je novi početak! "Obećana, obećanja"... ko' u pesmi... "zar je ljubav na to spala", ili da li su ovo pusta obećanja da ćemo uspeti nešto da promenimo? Onda je Sunce ušlo u znak Raka, i Rakovi blago njima slave rođendane. 24.Juna nije bilo druge morala sam da pišem o nečemu što mnoge može da uplaši, a ja im kažem setite se šta smo sve prošli, i naravno da ćete sada čuti onu čuvenu rečenicu: "Šta nas nije ubilo to će nas ojačati". "Lepo" je započeo svoju priču kvadrat, podmetanjem bombi ispod auta, ali još gore od toga je vest da su poginula dva kadeta, stradala su dva mlada života na vežbi od granate...užas!
Vesti su ovih nekoliko dana takve da se sigurno pitate šta li je sledeće. Finansijske afere se nižu, najave štrajkova, eksplozija u fabrici oružja, nemiri, ali da ne nabrajam, znam da čitate vesti i sami, ili ako ih i ne čitate one nekim čudom stignu do vas. Sigurna sam da ste radije pratili fudbal i da vas nasmejala vest da je italijanski fudbaler golove posvetio svojoj majci :-), sigurno pratite i Vimbldon, a Novak ima težak zadatak da nam bar on donese lepe vesti! Kako da se opustimo kada je ovih dana aktuelan još jedan kvadrat koji sa sobom nosi etiketu razočarenja. Kao olakšanje je došao tekst da je Saturn konačno krenuo napred, a ja sam ni sama ne znam zašto raširila priču o pravopisu i to na dva teksta. Mada je Merkur u Lavu negde i bio dobar povod za to. Kritika je čudo, možda primećujete tri tačke su skoro nestale:-). Srećom i Venera krenula napred i bar obećava više zabave...Ja dva dana nisam ni pogledala poštu, a kamoli vesti, laptop sam koristila samo da slušam omiljenu muziku i pogledam neke filmove.

Umesto muzike: Deo pesme Mike Antića

Odluka

Život je sve nešto iz početka.
Juče i prekjuče sutra ne vrede.
Nema na svetu dva ista petka,
dve iste nedelje,
dve iste srede.
Pa čemu onda razočaranja?



1 коментар:

  1. Ax taj Merkur u Lavu!On je više ćutko,nego ljutko,kada mu se nešto zameri.Primećujem to iz odnosa sa svojim Lavićem.
    A što se tiče tekstova,naslovnica,stvarno više nisam u stanju da čitam o lošim situacijama.Štampa je prepuna.Mediji nas bombarduju sa svih strana.
    Zato ja sada uživam u muzici,cveću,i jednoj osobi.

    P.S. Obožavam Miku Antića

    "...Opasno je kao munja
    opasno je kao metak
    da u tebi večno kunja
    i muči se tvoj početak.
    Ti si uvek krilat bio
    samo si zaboravio.
    Zato leti.
    Sanjaj.
    Trči.
    Stvaraj zoru kad je veče.
    Nek' od tebe život uči
    da se peni i da teče.
    Budi takvo neko čudo
    što ne ume ništa malo,
    pa kad kreneš - kreni ludo,
    ustreptalo,
    radoznalo."

    ОдговориИзбриши