понедељак, 16. јул 2012.

Retrogradni Merkur u Lavu 15.Jul-8.Avgust

"Pustio bih ja njega ali neće on mene"...

Naš glasnik Merkur od juče krenuo unazad. Retrogradan će biti sve do 8.Avgusta. Merkur je u Lavu, to već znate. Planeta komunikacije Merkur u vatrenom, strastvenom, romantičnom ali dovoljnom samom sebi Lavu:-). Merkur u Lavu je u padu, ne oseća se tu baš najbolje. Ovaj Merkur kaže: "Ja ću"... Ovaj Merkur je dramatičan, samouveren, optimističan, kreativan, velikodušan, dostojanstven, ambiciozan i ambiciozan..., kada je sve kako treba, tj. kada su aspekti dobri. Međutim za on da bude uz pomoć nekog kvadrata ili opozicije i pretenciozan, detinjast, hvalisav, sujetan... Niko nije savršen:-).

You talkin’ to me?
I takav kakav je sada je još i retrogradan. Konfuzija je u vazduhu. Da vas ukratko podsetim čime vlada Merkur: komunikacijom pre svega u najširem smislu te reči, razumom, svešću, telefonima, kompjuterima, rečima, govorom, mislima, transportom, poštom, kupovinom, prodajom, trgovinom, dokumentima, formalnim ugovorima, pregovorima, putovanjima, komšilukom, braćom, sestrama... O retrogradnom Merkuru sam već pisala i obavezno pročitajte i te tekstove, da se ne bih ponavljala, jedan od njih imate  OVDE... Merkur obojen energijom Lava, i retrogradan... DRAMA:-). Donošenje bilo kakvih odluka pod ovim uticajem je najblaže rečeno je pravi izazov. Odlaganja i i izazovi više nego sigurni. Sve što je u simbolici Lava je negde dodatno ugroženo: ljubav, emocije, deca, kreativnost, zabava, odmor, autoriteti, očevi, direktori, pozornice, koncerti...ugroženo u smislu zabuna, nesporazuma, kašnjenja, odlaganja, haosa, dezinformacija...

Obratite pažnju na komunikaciju, govor, dovoljno je što je Merkur u Lavu, ovako retrogradan mogao bi da vas "uvali" u razne nevolje. "Ispeci pa reci" ovde je poželjna opcija...Ako vas "zasvrbi" i nekome bi nešto rekli, objasnili, poverili..., radije izbrojte... ne znam moja cifra je 100, pa tek onda ako baš morate vi i kažite. Ipak ne zaboravite mogao bi ovaj nestaško da vas uvuče u nešto iz čega bi teško mogli da se izvadite a bez posledica. Posebno obratite pažnju ako negde stavljate svoj potpis, pre te radnje dobro pročitajte i proučite to što potpisujete. Ostavite nove projekte (znam zvuči smešno jer ovaj izraz sada koriste svi a najviše naše "zvezde" estrade), nove poslove, nove ideje i sl. za vreme kada Merkur krene napred, dakle 8.Avgusta. Sačekajte da se vaš um razbistri, sačekajte vreme kada ćete jasnije videti. Ako ste ipak primorani da nešto od svega ovog uradite, bar više puta proverite sve, papire, dokumenta, poštu, pasoš ako putujete, vozačku dozvolu (da nije kojim slučajem istekla:-)..., ako morate da "obavite" ozbiljan razgovor bar se pripremite... I svejedno budite spremni na razna Merkurovska iznenađenja.  

"Soko zove orla , prijem."

Humor, smeh, pomožu u tim trenutcima :-)). Ja se uvek setim ove rečenice iz našeg kultnog filma: -"Slušajte, druže! Možda ste dobili pogrešan broj, al ste dobili onog kog ste tražili"! :-) 
Naravno i Marfijev zakon je tu obavezno!!! 
"Priroda je uvek na strani skrivenih grešaka".
"Sve ide naopako odjednom".
 "Kad rešiš da ozbiljno zasučeš rukave, primetiš da nisi obukao košulju".


Komunikacija
"Ispeci pa reci"
Neće baš svako da oseti efekat i uticaj ovog tranzita. Iz raznih razloga. Vi koji već imate u svojim natalnim kartama retrogradnog Merkura, vama je mnogo "lakše", vi sa takvim Merkurom živite celog života. Svi ostali, šta je bitno, da znate: kroz koju kuću prolazi retrogradni Merkur, tu su moguća raznorazna dešavanja, a kakav je mogući scenario tih događaja zavisi od aspekata koje Merkur pravi sa ostalim planetama. Dakle za ovaj "posao", potrebno vam je minimalno znanje ali je potrebno. Ko će najviše biti pod "udarom" ovog tranzita, Blizanci i Device, jer Merkur vlada ovim znakovima. Zatim svi mi u onim oblastima kojima vladaju Blizanci i Device (recimo ako Devica vlada kućom komunikacija "problem" je tu negde, ako vlada 5. kućom onda je mogući problem sa emocijama, decom...), Lavovi su takođe viđeni za komplikacije jer je Merkur u njihovom (našem) znaku :-).

I Merkur u Lavu...retrogradan PEVA:


Đore Balašević - Namćor 
 Ne volem, nikog, lutko
takva mi je narav

kao odzak, star i garav
puno dima je kroz mene prošlo 
....
Al' tebe volem, to je fakat
ti si mi ljubav jedina

prodaću onu nasu kućerdu "na lakat"
pa nek' je stoput dedina
da kupim četir' konja besna
da ih u oblak upregnem
pa s' tobom, di nas niko ne zna uteknem
...
napuklo srce, na dve pole
ljubav je teret, pregolem
baš ni to, što te tol'ko volem
ne volem...

 

1 коментар: