уторак, 3. јул 2012.

Zvezde u Julu...

Zvezde u Julu
Najupečatljiviji aspekt i tranzit je ***Uran kvadrat Pluton, gde je već sada Pluton retrogradan, a Uran će biti retrogradan od 13. Jula. Kvadrat koji oni već prave dobiće još i više na težini, on će od nas tražiti još i više da PREISPITAMO MOŽDA I PROMENIMO neke stavove, ciljeve, želje, namere...Sve dok obe planete ne krenu napred možda i nećemo biti svesni posledica, najpe će Pluton da krene napred u Septembru, a onda i Uran u Decembru!!! Inače posebno jak uticaj ovog kvadrata je još od Juna a biće sve do Oktobra. Oko 17. Jula ovaj kvadrat može da bude baš ZAPALJIV. Šta će biti okidać ili upaljač, ostaje da vidimo nisam spremna za loše prognoze (niti ću ikada biti). 

Posle sedam meseci boravka u praktičnoj Devici, Mars danas prelazi u znak Vage i energija se menja u pravcu odnosa sa ljudima, vezama, emotivnim ali i svim drugim koje imamo da drugim ljudima. U saradnji sa Venerom u Blizancima, ove dve planete će energiju "trošiti" na veze, odnose... U timskom radu one će doneti neke interesantne događaje, malo flertovanja, druženja, zabave... Dve vrlo lične planete će nam bar za neko vreme skrenuti misli i pažnju sa nekih neprijatnih događaja i dešavanja.

Uran će od 13. Jula (kada ide unazad) da vas razdrma, tako što će vas podsticati na promene, pomoćiće vam da upoznate sebe onakvi kakvi vi u stvari i jeste, nudeći opciju slobode. Za taj proces imaćete sasvim dovoljno vremena, jer će Uran unazad ići do Decembra. I Merkur će (neko će pomisliti zar opet:-) krenuti unazad 15.Jula, koji će našu komunikaciju poslati u "zonu sumraka". Pluton i Neptun će nastaviti svoj put unazad, tu se ne menja ništa bar još neko vreme (Pluton će krenuti napred u Septembru, a Neptun u Novembru).

Ovog meseca izdvajam sledeće:

Pun Mesec
3.Jul: Pun Mesec u Jarcu ili Mesec u Jarcu opozicija Sunce u Raku. Porodični, privatni život nasuprot poslovnom životu. Sa jedne strane toplina doma, koju je ovih dana verovatno dodatno rashlađujete:-), porodica i porodični odnosi (Rak) a sa druge strane karijera, ugled, javnost i kako vas drugi vide (Jarac). Obe strane "vuku" na svoju vodenicu, a vi samo treba da pronađete ravnotežu. Uglavnom je LAKŠE REĆI NEGO UČINITI. Rak nudi emocije, osećanja, saosećajnost, brigu, a Jarac nagrade, potvrde statusa, ali i kazne. Da li ćete se povući u vašu kućicu vašu slobodicu ili preterati sa poslom i zapostaviti dom, porodicu? Ne valja ni jedno ni drugo u smislu ekstrema. Jer sa jedne strane vam se nudi BEZUSLOVNA LJUBAV a sa druge (VRLO) USLOVNA. Rak nas hrabri da cenimo naše korene, našu bazu, a Jarac nas gura u javnost u profesionalnu odgovornost, obaveze i dužnosti. Ta dvojnost nam pravi NERVOZU!!! Dok Rak nudi osećanje zavisnosti (porodica) i onaj osećaj da smo deca jer mi i jesmo uvek nečija deca, Jarac nudi osamostaljenje osećanje da smo odrasli i odgovorni. Šta će prevagnuti, obično zavisi od KARAKTERA (natalne karte). Ako ste izabrali jednu stranu, nervoza nastaje zbog one druge zanemarene. PUN MESEC nas zapravo iskušava da pronađemo balans, ravnotežu, samo tako možemo preživeti njegov ponekad snažan uticaj. Energija Punog Meseca ovde mora da se izbalansira. U naredne dve nedelje znaćemo i šta ovaj Pun Mesec hoće od nas? Ovaj Pun Mesec će nešto više uticati na Rakove, Jarčeve, Ovnove i Vage.

Mars ulazi u Vagu
3.Jul: Mars konačno menja znak, ulazi u Vagu!!! Uh, bilo je i vreme. Mars u Vagi prenosi energiju na naše odnose sa ljudima, na odnose sa javnošću generalno, na naše emotivne veze, prijateljske i sve druge partnerske, na brak... Sa Marsom u Vagi bićemo skloni da naš šarm koristimo kao sredstvo za postizanje određenog cilja. Pod njegovim uticajem možemo biti kolebljivi, više radimo za druge nego za sebe. Mnogo toga ćemo raditi u "rukavicama", ovaj Mars nije preterano ratoboran, sa energijom Vage gubi se oštrina. Ovaj Mars ne voli sukobe, svađu, sa njim ćemo ići linijom manjeg otpora. Ovde su muško ženski odnosi u prvom planu. Lako se flertuje, prelazi sa "reči na dela" :-)). Mars je ipak Mars i on može doneti nevolje svemu onome što je simbol Vage: partnerstvo, veze, brak... On ovde može da pomuti vodu, ali on u principu ovde nije "loš momak" i retko pribegava sili. Jedina sila je uglavnom u nametanju stavova. Pasivna agresivnost je odlika ovog Marsa. Mars u Vagi ostaje do 23. Avgusta, tako da će biti još prilika da pišem o ovom tranzitu. Za sada ovoliko :-))

4.Jul: Merkur u Lavu trigon Uran u Ovnu. Nešto novo (Uran) u zapažanjima (Merkur), revolucionarne (Uran) ideje (Merkur), neobična (vrlo) interesovanja, pronicljivost, želja za slobodom i samostanošću, moguća putovanja... Odlično vreme za sastanke, i sve gde je potrebna dobra organizacija. I sve on line aktivnosti, sve što je vezano za kompjutere, internet, tehniku. Rizik se ovde isplati. Mogući su i neočekivani dobici, sve u sferi kuća kroz koje prolaze ove dve planete, ali i u sferi kuća kojom vladaju ove dve planete, koje prave ovaj interesantan trigon. Intuicija je ovde više nego izražena, ali i originalne ideje.

13.Jul: Uran kreće u retrogradni hod...sa njim i mi u potrazi za promenama!

15.Jul: Merkur kreće u retrogradni hod sve do 8.Avgusta!!! Na scenu stupa Marfijev zakon :-))

15.Jul: Sunce u Raku kvadrat Saturn u Vagi... unosi malo straha, pokušava da zakoči, ograniči, i u naše živote (ko mu dopusti) unese malo pesimizma. Pričuvajte se Rakovi, Jarčevi, Ovnovi i Vage.

17.Jul: Još jedan lep trigon, Mars u Vagi trigon Jupiter u Blizancima. Jupiter već stigao do 7*. Sa ovim aspektom se radujemo životu, spremniji za preduzimanje akcija, vreme za donošenje pozitivnih odluka, poslovni uspesi, rešavanje svih pravnih stvari i problema, povoljno vreme za ljubav, brak...Eto akcije za Blizance, Vage, Vodolije, i nešto manje Ovnove, Lavove i Strelčeve.

Dva kvadrata i opozicija

17-18.Jul: Ni malo ne volim ovakve prognoze, ali dužna sam da vam ukažem na ovako nešto. U ova dva dana na nebu će biti jak takozvani T- kvadrat. Njega će praviti Mars, Uran i Pluton. u kvadratu su Uran i Pluton i Mars i Pluton a Mars i Uran u direktnoj opoziciji. Dva kvadrata i opozicija..., malo li je!!! Svu šansu i predispoziciju da eksplodiraju tada imaju rođeni u Jarcu, Raku, Ovnu i Vagi, posebno oko 8*. Mada nećemo ni mi ostali biti pošteđeni, ni globalno ni pojedinačno, posebno one kuće koje su u ovim znakovima. O kvadratu Urana i Plutona sam već pisala, o ovom drugom kvadratu i opoziciji ću tek pisati kada dođe vreme. Ono što sada treba da uradite je da negde sebi ubeležite ovaj datum, a onda ćemo ga zajedno pratiti. Nadam se samo da naslovi u to vreme neće biti sasvim strašni.

Mlad Mesec
19.Jul: I jedna nada kroz Mlad Mesec u Raku!!! Nada da će se nešto promeniti na bolje, bar u onim oblastima kojima vlada Rak.


Srećan rođendan Lavovi:-))



22.Jul: Sunce ulazi u znak Lava, i mi Lavovi ćemo slaviti rođendane:-)) U naše živote ulazi malo Sunca, a emocije, ljubav, deca naša i sva druga, zabava, kreativnost, hobi, odmori... dolaze na dnevni red. Leto je već u punoj snazi.



25.Jul: Još jednom trigon Merkura i Urana (zbog retrogradnog Merkura)!



28Jul: Na moj rođendan:-) konjukcija Sunca i Merkura!!! Komunikacija dobija posebnu energiju, energiju vatrenog Lava.


30.Jul: Sunce u Lavu trigon Uran u Ovnu. Malo inovativnosti, ekscentričnosti u vazduhu tih dana:-). Novi planovi nove ideje, ali i sklonost ka promenama, iznenadne posete i vesti..., rekla bih pozitivne ipak je trigon u pitanju:-). 

31.Jul: Još jednom Venera trigon Saturn. Nešto je isto, ali mnogo toga i nije. U Maju su obe planete bile retrogradne, a sada obe idu napred! Trigon je trigon, čak i kada je Saturn u pitanju, izdvojila bih ovde odgovornost, vernost, realnost, odanost... Bar bi Venera trebala da bude takva pod uticajem Saturna. Kažem trebala bi da bude, ali moramo imati u vidu njen položaj, a ona je i dalje u Blizancima, koji mogu da pomute Saturnove namere. Kako god, tek ovaj trigon bi trebao pozitivno da utiče na Blizance, Vage, Vodolije i nešto slabije na Ovnove, Lavove, Strelčeve.

P.S. Da nije ovog T-Kvadrata, Jul bi bio jedan od mirnijih meseci u godini, ali šta će i koliko ova konfiguracija uraditi dok traje, ostaje nam da vidimo kada za to dođe vreme. Samo da ne bude ko u pesmi, ali ne kad zaboraviš, nego zaboravi Juli.


Bijelo Dugme: KAD ZABORAVIŠ JULI 

kad zaboravis juli
i kad
sve se desi i prodje
tada bih da te sretnem
i neces srecna biti
slutim
jer su andjeli i djavli
i narcis i grijeh
potrebni za smijeh


15 коментара:

  1. Анониман3. јул 2012. 18:16

    Oh divan je ovaj danasnji pun mesec. Natalno mi je napravio zmaja :)

    Moji natalni So (15 Bika) i Mo (11 Device) u trigonu, a danasnji So i Mo u opoziciji (skoro pa egzaktno preko moje 4/10 kuce. 4 na 12* Jarcu, 10 na 12* Raka). Ostati, vratiti se ili otici dalje. Sve je u igri.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imate bar dve nedelje da shvatite šta je tačno hteo od vas. U vreme Mladog Meseca u Raku sigurno ćete znati koje promene su za vas bitne, i šta će od svega toga što vi rekoste da je u igri prevagnuti...
      Pozdrav

      Избриши
  2. Анониман3. јул 2012. 23:20

    Draga Snežo ovo je ODLIČNO napisano, toliko sam uživao da sada nemam ni jednu zamerku, svaka čast, od mene ocena 10, još mi index dajte i upisaću :) Samo ovako nastavite i mnogo mi je drago da ste uvažili kritiku, a neki ljudi su me pogrešno shvatili pa sujetno odreagovali. Prelep vam je stil pisanja, sada ste uklonili tačkice i sve je dobilo jednu divnu kulturnu celinu koja karakteriše vaš rad. Radujem se novim tekstovima, jer mi je svaka kafa prijatnija uz vaše objave. Živeli :) Velimir

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Velimire,
      čitaoc je uvek u pravu :-)
      Šalu na stranu, iz svake kritike, bilo pozitivne ili negativne, mi uvek naučimo nešto novo o sebi.

      I... http://zvezdanindnevnik.blogspot.com/2012/07/dont-forgot-to-smile.html

      Pozdrav

      Избриши
    2. Анониман7. јул 2012. 10:15

      Dragi ''Smeško'', sjajan tekst!:)
      Nekoliko dana nisam bila u mogućnosti da pratim dešavanja na Tvom blogu,ali ...evo me (radosna i raspoložena što sam ovde:))
      Zašto sam se ''ubacila'' baš na ovom mestu...pa, zato što sam se prepoznala u Velimirovoj opasci..hehe!
      Elem, drsgi Velimire, nema tu ni ''S'' od sujete, samo godine i iskustvo donose spoznaju o SUŠTINI :)!
      Godinama radim kao profesor u školi,godinama sam robovala navici da ispravljam dečje pravopisne i gramatičke greške i godinama sam verovala da je to najvažnije! Ah,kakva zabluda!!! Sada koristim vreme da spoznam dečju dušu,da prepoznam potrebe i razvijem ljubav prema SUŠTINSKOM znanju! Dobro,dobro...radimo i na pravopisu ;)
      Pozdrav i svako dobro Vam želi, Radmila (Venera i Merkur u Ribama, Mesec u Raku, Neptun u Škorpiji:))

      Избриши
    3. Radmila, ova Venera osim što je nežna i romantična, vrlo je spremna da se žrtvue za druge, ima uetničkog u sebi i vrlo kreativnog..., kada daje daje nesebično, idealista je ona, prilagodljiva, tolerantna i vrlo emotivna...emocije joj se vide na licu:-) Merkur u Ribama podržava priču o kreativnosti, umetnosti, mašti..., ovaj Merkur se izražava nežno, osećajno, a razmišlja uglavnom kreativno, ovakav položaj Merkura sposoban je za vizuelizaciju, svoje misli i ideje pretvara u reči i slike. Možda nema uvek snažnu volju ali ima jaku intuiciju.
      Mesec u Raku, još osećanja, saosećanja, nežnosti, Mesec je ovde "kod kuće", lepo mu je...zovu ga i duša zodijaka.
      Neptuna u Škorpiji imam i ja, i svi rođeni između 1957-1970, neobične su to generacije, koje su otkrivale duhovne vrednosti, misticizam, okultno,privlačilo nas je i privlači sve mistično i misteriozno, nepoznato. Ok, ovaj period je i povezan za seksualnu revolućciju i neko će reći oslobađanje.

      Sve u svemu i sa ovoliko podataka, Radmila je sigurno dobar profesor, a ove njene rečenice su deo ovog karaktera, deo ovih zvezda i rasporeda u njenom horoskopu: "Sada koristim vreme da spoznam dečju dušu,da prepoznam potrebe i razvijem ljubav prema SUŠTINSKOM znanju"!
      Nadam se da ćemo se i dalje družiti na ovim stranama, posebno jer moj Jupiter u Ribama "prepoznaje" ovog Merkura i ovu Veneru, Mesec u Raku se smestio u moju 9. kuću, a Neptuna u Škorpiji poznajem "ko staru kantu" :-))
      Pozdrav :-))

      Избриши
    4. Анониман7. јул 2012. 15:13

      Zašto vi, gospodine Velimire, smatrate da su tri tačke nekulturne?

      Избриши
    5. Анониман8. јул 2012. 09:27

      Hvala,Snežana :)
      Citiraću DŽejmsa Redfilda : '' Svako ko se pojavi na tvom putu ima neku poruku za tebe. U suprotnom, oni bi krenuli drugim putem ili bi otišli pre ili kasnije.''

      Elem, poštujem svaku osobu koja se pojavi na mom putu,a i pažljivo osluškujem kako mi poruka ne bi promakla . :))
      Lepo je ovo ukrštanje puteva...:)))
      Radmila

      Избриши
    6. Radmila, ja to zovem susret Duša...
      Postoje susreti i susreti...ima onih sudbinskih, ima onih koji nam život promene, ima susreta za koje živimo, neki ostave dubok trag, neke zaboravimo kao da se nisu ni dogodili...
      Najlepši je susret srodnih duša, redak je ali od neprocenjive vrednosti kada se dogodi...:-)))

      Избриши
  3. Анониман4. јул 2012. 15:47

    Draga Snezo, tekst je stvarno fenomenalan, nemam sta drugo da kazem, i pratim tvoj blog svakog dana i uvek jedva cekam da izadje nesto novo, jer se i ja od relativno skoro bavim proucavanjem astrologije pa mi je zanimljivo sve tvoje sto pises, jer sve vrlo jasno objasnis i sve lako ukapiram i upamtim, i jasnije mi je zasto se sve oko nas dogadja, tako kako se dogadja. :)

    e sad, imam jedno pitanje licne prirode, koje mi je veoma bitno, a ne znam kome da se obratim, planiram put 17. jula kad je aktuelan taj T-kvadrat u inostranstvo jer imam bitan ispit na faxu, pa ne smem da odlazem. Poslacu ti sad link moje karte sa tranzitima tog dana, pa ako bi samo mogla da mi kazes da li ti mislis da je rizicno da putujem tada? idem autobosom inace, i putuje se oko 13 sati, znaci duze putovanje...pa ti odgovori ako ti nije problem i ako uopste odgavaras ovde na ovakva pitanja, ali ne bih te ni pitala da mi nije toliko bitno. :)

    http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=uhnfileuIc8OV-u1340571846&lang=e&gm=a1&nhor=1&nho2=1&btyp=24&mth=gw&sday=17&smon=7&syr=2012&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&ast=

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga devojčice, ne odgovaram na takva pitanja, ali svi koji me poznaju znaju i da sam slaba na decu... :-), ne ljuti se za ovo deca, ali po godinama možeš da mi budeš ćerka :-).

      Odgovor na tvoje pitanje: Obrati pažnju na tranzitnog Jupitera, koji je u ovo vreme kod tebe super aspektovan, dakle energiju i kapacitet za učenje imaš, podrška zvezda je tu...uz tvoju malu pomoć tu ne bi trebalo da imaš većih problema - naprotiv.
      Sunce tranzitira - prolazi kućom inostranstva, i baš u to vreme prelazi preko tvoje Venere što je dobro. Ima li neke veze taj put sa emocijama:-).
      Mesec tog dana takođe prolazi kroz tu kuću, aspekti takvi da će možda biti putne groznice i nervoze...

      Kada je ovaj T-kvadrat u pitanju, zaista moja namera nije bila da vas uplašim, naprotiv. Ali hajde da vidimo gde se on nalazi u tvom natalnom. Mars 11.kuća, Pluton 3.kuća, Uran 6.kuća.
      O samom T-kvadratu sam već pisala da se ne ponavljam. Bitno je da je tranzitni Mars dobro aspektovan sa natalnim planetama, isto tako i Uran, mada njegov prelazak preko Meseca donosi nervozu. Pluton u celoj ovoj priči ima jedan kvadrat sa Mesecom koji opet donosi nervozu, i vrlo snažna osećanja.
      Dakle ovaj tranzit tebe čini nervoznom i napetom, i da ne ideš na put bila bi takva. Promena može samo da ublaži nervozu. Nervozu bi mogla i da preneseš na komunikaciju, pa malo pripazi, ne moraš baš da sve kažeš što misliš, prećuti bar neko vreme. Obrati pažnju na odnos sa prijateljima.
      Ovde je Sunce to koje donosi ugodnost i lepo putovanje, posebno jer prelazi preko Venere. U isto vreme ti i Venera tranzitna prelazi preko natalnog Sunca, ako ne ideš na put iz emotivnih razloga možda ti se tamo desi nešto lepo. Jupiter te zbog sekstila sa Mesecom štiti i sigurna sam donosi potrebnu dozu sreće.

      I zbog tebe, ali i zbog još nekoliko onih koji su mi pisali uplašeni zbog tog datuma danas sam napisala jedan tekst, pročitaj ga ako si raspoložena: http://zvezdanindnevnik.blogspot.com/2012/07/dont-forgot-to-smile.html
      I još nešto probaj da ublažiš nervozu koju donose ovi aspekti, bavi se nečim iz simbola 5. kuće koja je tebi u Ribama, Neptun u 3. kući, komunikacija, kraći putevi, pisanje, fotografisanje...ili Jupiter u 10. kući pokaži svetu svoje nasmejano lice..., zatim uči ulaži u sutra, profesija je ta koja će te na neki način ispuniti (pored ostalog naravno).
      Pročitaj još jednom ovaj tekst: http://zvezdanindnevnik.blogspot.com/2012/06/uran-u-ovnu-kvadrat-pluton-u-jarcu.html
      Poenta je u promenama i trasformaciji....menjaj sebe na relaciji razmišljanje, komunikacija (Pluton u 3. kući) a vladaoc tvog podznaka, i na relaciji svakodnevice, rutinskih stvari (Uran u 6. kući), jer mislim da još ne radiš a 6. kuća je posao, Uran ti vlada 4. kućom, možda je i tu bitna neka promena, možda je u pitanju to da treba da se osamostališ, pustiš krila i letiš ...
      Pozdravljam te
      Lepo se provedi na odmoru

      Избриши
  4. Анониман12. јул 2012. 16:02

    Prilicno sam uzivala citajuci Vas blog. Jako volim astrologiju a ovo ovde je prava poslastica. Nedavno sam izasla iz jedne totalne nemoguce ljubavne situacije i totalno sam u fazonu preispitivanja sebe. Saljem vam puno reci podrske i od danas sam i zvanicno vas redovni citalac.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala:-))
      Život je čudo, sve dođe i prođe...
      Biće još ljubavi i lepih dana, u to sam sigurna.

      Pozdrav :-))

      Избриши
  5. Анониман24. јул 2012. 23:46

    Ne znam sta koji aspekt menja, ali znam kao vaga-rak da mi ni jedan aspekt u vec poprilicno dugom periodu nije doneo nista dobro.
    Pitam se, postojim li jos uvek.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj Vaga/Rak sigurna sam da je to faza...

      Postojanje...već sama reč traži filozofiranje, iskreno ja sam odustala davno... mislim od filozofije. Čitajući Dostojevskog mnogo sam naučila, njegov život i delo su zaista fascinantni.
      Ipak danas čitam samo ono što me može učiniti radosnom, valjda su to godine:-) i iskustvo.
      Vago, mislim da je Saturn umešao prste i da se vi osećate tako kako se osećate... Pročitajte tekstove koje se odnose na Saturna u Vagi, pomoćiće bar da znate šta vam je....ali najvažnije dokle vam je :-)))
      Glavu gore, ponoviću život je čudo....a sudbina ponekad ima više mašte od nas samih i često nas pozitivno iznenadi.

      Pozdrav :-)

      Избриши