уторак, 17. јул 2012.

Radost življenja ili...


Pre ulaska Sunca u znak Lava, pre nego li Sunce zasija punim sjajem, nešto komplikovaniji dani nam predstoje.., to su dani ispunjeni ogromnom energijom, koju treba na pravi način kanalisati. Nema mesta za paniku, samo oprez. Mir i suzdržavanje pomažu!!!



… sve je moguće, sve je na dohvat ruke, samo se čovjek ne smije predati. Teško je dok se ne odlučiš, tada sve prepreke izgledaju neprelazne, sve teškoće nesavladive. Ali kad se otkineš od sebe neodlučnog, kad pobijediš svoju malodušnost, otvore se pred tobom neslućeni putevi, i svet više nije skučen ni pun prijetnji. 
Meša Selimović - Derviš i smrt

Mesec će danas ceo dan biti u Raku, a mi ćemo imati instiktivnu potrebu za zaštitom i sugurnošću, za mirom i tišinom. Želja da se provede više vremena u domu, sa porodicom. Porodična druženja i okupljanja su vrlo moguća, ili bar potreba za tako nečim. Privatne stvari i lične potrebe su favorizovane pod ovim uticajem. Ako ništa drugo, onda će mnogi poželeti bar da na neki način budu u kontaktu sa svojom porodicom. Neko će poželeti zaštitu koju pružaju dom i porodica, a neko će biti u prilici da nekome pruži zaštitu... Dome slatki dome... Kako dan bude odmicao, ovaj Mese će biti nervozan i napet a po svoj prilici i mnogi od nas. A sve zbog dva kvadrata sa Marsom i Uranom, i opozicijom sa Plutonom. Puno je to energije, rekla bih viška energije, prilično nervoze, razdražljivosti, svadljivosti...nemira, preterivanja, jakih uzbuđenja. 
 
Lakše je nagovoriti ljude na zlo i mržnju nego na dobro i ljubav. Zlo je privlačno, i bliže je ljudskoj prirodi. Za dobro i ljubav treba izrasti, treba se pomučiti. 
Meša Selimović - Derviš i smrt

I taman što smo se oporavili od Marsa u Devici, ovaj Mars u Vagi danas (17.Jul) pravi egzaktan kvadrat sa RPlutonom u Jarcu...Prilično težak aspekt, koji u sebi nosi nasilje, agresiju, nezgode, povrede, bezdušnost, velika potreba za dominacijom nad drugima, silovitost. Koliko sutra (18.Jul) Mars će praviti egzaktnu opoziciju sa Uranom u Ovnu... mogućnost povreda, nezgoda, razdražljivost, samovolje, izlaganju rizicima, napetost u emotivnim vezama. Tu je i još jedan kvadrat Uran u Ovnu kvadrat Pluton u Jarcu, o njemu sam posebno pisala OVDE  U dva tri dana imaćemo tri planete u ne baš prijatnom "druženju".


Mars u Vagi ovde u prvi plan stavlja naše odnose sa ljudima (međuljudski odnosi), javnost i odnosi sa javnošću će biti deo mnogih priča ovih dana, tu su i naši odnosi sa svim onim drugima (preko puta nas, jer Ovan je JA, a Vaga TI ), sa partnerima, ortacima, bračnim partnerima... Ovaj Mars u suštini nije agresivan, naprotiv, on je šarmantan, druželjubiv, spreman za saradnju, i lako vrlo lako reaguje na NEPRAVDU svake vrste. I sve bi bilo OK, da nije aspekata koji ovu želju za ravnotežomkoju ima Vaga ne narušavaju ovi intezivni aspekti. Oni naprotiv bude DUHOVE STRASTI. 
***Mars kvadrat RPluton - u odnosima neko će poželeti da dominira, da manipuliše, vi ili neko ko je u nekom odnosu sa vama (partneri, javnost..), ovde Mars iritira Plutona i vulkan koji je mirovao vrlo je moguće da će "proraditi" u vidu teške energije, i eto svađe, eto mogućeg nasilja (da bi sve bil baš tako moraju i ostale kockice-zvezde da se "slože"), tu je oslobođena ogromna energija koja svoj put traži, traži "plodno" tlo i ako ga pronađe sve se lako može pretvoriti i u fizičko nasilje, mada je i verbalno ponekad jednako nepodnošljivo...Ovaj aspekt biće jak, intezivan bar dva dana 17.-18.Jul!!!
***Mars opozicija RUran - ono što je kvadrat Marsa i Plutona započeo, ova opozicija samo dodaje ulje na vatru..., ako je kao što rekoh pronađeno plodno tlo, eto još napetosti, razdražljivosti... Ako je Pluton VULKAN, Uran je EKSPLOZIJA. Kod Urana su moguća razna izenađenja, a iznenade se uglavnom oni koji su nespremni. Ne upuštajte se u RIZIKE... bilo koje vrste. Rizik i rizična ponašanja se ovde ne isplate. Ono što je najbitnije da znate je da ovaj aspekt ruši neke odnose, veze, pa vi pripazite posebno tamo GDE VAM JE STALO do nekog, do nekog odnosa, do neke veze. Bilo ona bračna, ili svaka druga. Šta je ovde savet: primirite se, povucite se, ne rizikujte onoviću ovo još jednom - rizik se ne isplati. Bilo on emotivan, bilo poslovan, bilo materijalan...
***Uran kvadrat Pluton - koliko Mars sa kvadratom i opozicijom više deluje na ličnom nivou, ovaj kvadrat najpre deluje na opštem-globalnom, ali globalno deluje na nas i sve tako u krug! Vrlo je zapaljiva ova kombinacija Urana i Plutona!!!  Ovaj kvadrat će biti prisutan neko vreme, sada je zanimljiv jer se našao u tkz. T-kvadratu (dva kvadrata i opozicija), gde je Pluton kvadrat Uran, Pluton kvadrat Mars, a Mars opozicija Uran! Mars će već za nek dan da popusti i biće nam svima mnogo lakše... Dokle traje, budite oprezni, pokušajte da budete mirni, smireni...

"Ne volim nasilje, mislim da je to znak slabosti i nerazumnog rasuđivanja, to je i način da se ljudi otjeraju u zlo". 
"Nezadovoljstvo je kao zvijer:  Nemoćna kad se rodi, strasna kad ojača". Meša Selimović - Derviš i smrt

Život nikada nije isključiv, niti samo crn ili beo..život može da bude duga kada vi to hoćete... Danas imate i malu pomoć zvezda, kroz sve ove kvadrate i opozicije izronio je i jedan lep aspekt koji pravi isti onaj naš Mars u Vagi, a to je trigon sa Jupiterom (planeta SREĆE i ekspanzije...). Ovaj aspekt vam omogućava da svoje ideje i planove (Jupiter u Blizancima) ostvarite kroz akciju (Mars). Sa ovim aspektom skoro sve je moguće, uz malo volje možete preduzeti razne akcije, doneti neke ozitivne odluke, onda vam slede i neki poslovni uspesi i priznanja.. Ovaj aspekt povoljno utiče i na emotivnu situaciju, u svakom slučaju dobrodošao je kao ravnoteža kvadratima i opoziciji. Najlepše to ovaj aspekt pruža je RADOST ŽIVLJENJA!!! Jer gde je Jupiter tu je i radost, sa Marsom to je pozitivna energija... Iskoristite ovaj aspekt dok traje!!!

Meša Selimović: O ljubavi:
Svi kažu da ljubav boli, što je pogrešno.
Samoća boli. Odbijanje boli. Gubitak nekoga boli. Želja boli.
Sve zbunjuju te male stvari sa ljubavlju, ali u stvarnosti, ljubav je jedina stvar u svijetu koja odbija sve zlo i koja te uvijek iznova učini da se osjećaš dobro.

Ne zaboravite da je Merkur u Lavu i da je retrogradan, mada je lepo aspektovan sa Venerom  u sekstilu i trigonu sa Uranom...
Ovakav Merkur bi danas mogao da zapeva ovu pesmicu:

♫ SOMETHING STUPID - Robbie Williams & Nicole Kidman ♫ 

 

Нема коментара:

Постави коментар