среда, 11. јул 2012.

Retrogradni Neptun


Neptun je 4. Juna krenuo unazad. O tome nisam specijalno pisala, sem u tekstu Zvezde u Junu. Nije mi promaklo, samo bilo je toliko zvezdanih događaja da sam ostavila za kasnije. 2011. sam pisala o retrogradnom Neptunu koji je tada prvi put ušao u znak Riba, sada ću opet, i sigurno ću još pisati o Neptunu i njegovim tranzitima. Neptun će biti retrogradan do 11.Novembra.

Podsvest ovih dana radi, bili vi svesni toga ili ne. Podsvest - onaj unutrašnji deo nas, onaj emotivan i skriveni, i koji ne poznaje logiku svesnog. Tu u podsvesti je i zapisana naša sudbina. Podsvest je vrlo moćan deo nas. "Zapisano" u tom delu nas, zapravo nas i čini onakvim kakvi jesmo. U njemu su sva naša iskustva skupljena u neke recimo kutijice i čekaju, čekaju da budu otvorene. Koliko iskustava toliko i kutijica. Recimo ako vaša podsvest misli da ste siromašni verovatno i jeste, ako misli da ste bogati opet isto, ili da ste debeli ili vitki, ili lepi ili ružni... ili šta god već. Tu u podsvesti su naše uspomene (memorija), naše navike, naša osećanja... I svako ima svoju istinu o sebi i o svetu koji ga okružuje. Neko će misliti o sebi da je ružan i debeo, a sve zbog onog što se godinama taložilo u podsvesti. To je jedina istina koju ta osoba ima o sebi. A da li je tako? Naravno da nije. Kada ta ista osoba reši da svoju podsvest "hrani" pozitivnim osećanjima i kada u kutijice stavlja pozitivne misli o sebi, kada reši da vidi sebe drugačije i krene u razne dijete, u fizičke preobražaje bilo estetske, bilo koje druge, menaće se i slika koju ima o sebi, sve do onog trenutka kada posustane i opet ona druga podsvest krene da ga obuzima i krene sa starim navikama. Dakle sve je iz glave! I definitivno sve je stvar odluke. Niko nije ni ružan, ni debeo, ni siromašan, ni nesrećan. Ako jeste onda je takav jer je tako odlučio, jer je se njegova podsvest godinama hranila negativnim sećanjima, iskustvima, navikama, emocijama. Ako hoćemo da stvorimo novu sliku o sebi, potrebne su nam nova iskustva, nove navike, nove emocije... pozitivne naravno. Težak je to proces ali nije nemoguć. Kako ste godinama gomilali negativne, vreme je potrebno i za ove nove - pozitivne. Za ovaj "posao" potrebne su vam snažne emocije. Drugačije neće ići. I nije rešenje negde u BUDUĆNOSTI. Ono je SADA I OVDE. Ako osoba koja misli da je ružna i debela hoće uspeh, neće pomisliti i reći, "Želim da budem vitak(a) i lep(a)", već će reći i misliti "Vitak(a) sam, lep(a) sam". Sve dotle dok podsvest to ne usvoji. Ne pomaže neću da budem debeo/debela. Već vitak(a) sam.!!!

***Još jednom po ko zna koji put ću vas podsetiti: "Kakave su vam misli takav vam je život". 

Da se vratim na retrogradnog Neptuna. Sa Neptunom treba biti oprezan. Jer njegova moć je ogromna. Da vas podsetim Neptun je relativno skoro u Ribama, tu se Neptun sasvim dobro oseća, jer je "kod kuće". Boravak Neptuna u Ribama nagoveštava duhovni razvoj i duhovnu spoznaju, spoznaju univerzalne ljubavi, spoznaju mnogih tajni...
Neptun vlada: maštom, imaginacijom, iluzijama, obmana, mistikom, magijom, snovima, tajnama, psihoanalizom... preko njega možemo otkiti korene opsesija, zabluda, fantazija, razočarenja, korene sklonosti ka alkoholizmu, narkomaniji (beg od stvarnosti)... 
Kada je dobro postavljen on je simbol prave, čite ljubavi (viši oblik ljubavi u odnosu na Veneru), simbol duhovnosti, duhovnog razvoja, simbol umetnosti, kreativnosti, simbol intuicije ponekad do vidovitosti.  Neptun je taj koji želi promenu, a do promene kroz Neptuna ili preko njega možemo doći ili nasilnim putem... odajući se alkoholu, opojnim sredstvima (narkotici, neki lekovi...), ulaskom u neku psihozu, obmanu, razočarenje, i za to su obično krivi teški aspekti, a možemo doći i duhovnim preobražajem, spoznajom prave ljubavi u nama, umetničkim potencijalom, univerzalnom ljubavlju, a sve zahvaljujući dobrim aspektima.

Dakle, Neptun u našim životima ima veliku ulogu. Sada je ponoviću to u Ribama i retrogradan je. Bitna je kuća kroz koju on sada prolazi, jer tu u toj kući je sfera života u kojoj ćete se vrteti u nedogled, u toj kući gajite iluzije, ideale, tu se žrtvujete, tu ste tajanstveni, tu bežite od realnosti.. 
Retrogradni Neptun nas tera da razotkrivamo misterije života snagom našeg uma...Retrogradnost nas na neki nacin vraća u prošlost...mnogi od nas će zaroniti u svet snova...i mozda bežati od stvarnosti...Nije lako predvideti uticaj Neptuna jer njegov tranzit kroz neki znak je vrlo dug...Vrlo je bitno da za celu priču i širu sliku znate kroz koju kuću prolazi Neptun i koje aspekte pravi sa natalnim planetama, tu je negde "ključ"...Nikako nije lako sa Neptunom jer je on povezan sa našom psihom. A to kako će on uticati na naše živote mnogo zavisi od toga da li mu pružamo otpor ili pokušavamo da radimo i sarađujemo sa ovom planetom duhovnosti i ilizija. Zato je potrebno pratiti ga od početka tranzita...i osluškivati šta nam on poručuje, posebno sada kada je krenuo unazad...U nekom trenutku imacemo doživljaj "već viđenog"..., proživljavaćemo neke stvari još jednom...
Obratite pažnju na te događaje....to vam vaša podsvest nešto poručuje...


Garavi Sokak - Život je lep 

Život je lep kada si tu,
kada ti blista u oku sjaj...
život je lep kada si tu,
i kad je oktobar i kad je maj.

 

"Krajnje je vreme da počnete da sejete misli mira, sreće, dobrote i napretka. Razmišljajte mirno, usredsredite se na istinske vrednosti i usvojite ih kao deo svesti. Sadite li bez prestanka čudesne semenke (misli) u baštu svog uma, dočekaćete najbogatiju od svih žetvi. Podsvest se može uporediti sa tlom nakome rastu sve vrste biljaka, kako dobre tako i loše. Neko žanje plodove, a neko korov. Svaka misao je, dakle, uzrok, a sve ostalo je samo posledica. Upravo zbog toga je nužno da povedete računa o svojim mislima i postarate se da izazivaju samo poželjne posledice."

"Promenite li svoje misli, promenićete svoju sudbinu"

(Moć podsvesti - Džozef Marfi) 






Нема коментара:

Постави коментар