среда, 3. мај 2023.

Retrogradni ciklus Plutona - Vreme je za "čišćenje" i čišćenje....




Retrogradni ciklus Plutona - generalno:
Ne ide Pluton zaista unazad to je samo utisak, ali ta energija je takva da je osetimo skoro svi na ovaj ili onaj način. Retrogradnost nas "tera" da se okrenemo sopstvenoj unutrašnjosti, da prodremo dublje u našu psihu. On nas okreće sebi samima i našim potrebama za unutrašnje transformacije, tek kada prodremo dovoljno duboko u samu srž i suštinu dolazimo ili do novog rešenja ili novog indentiteta. Međutim neće nam on uvek dozvoliti da do suštine dođemo lako, da bi se to i dogodilo moramo biti uporni i fokusirani, što je (ponekad) bolan proces, ali ako ga uspešno savladamo možemo biti zadovoljni i srećni na duže staze.
Pluton se kreće jako sporo, ali to ne treba da nas zavara, on je tu da napravi (ponekad) velike promene u našim životima. On više "radi" iza scene, retko će nam otvoreno nagovestiti o čemu se radi. Dok je u retrogradnosti on nas okreće ka unutra, da što dublje uđemo u suštinu stvari i problema, situacije... ili suštinu unutar nas samih.

Putovanje u unutrašnjost
U redovnom, godišnjem retrogradnom ciklusu koje obično traje oko pet meseci sledi nam još jedno putovanje u našu unutrašnjost. Imaćemo opet sasvim dovoljno vremena za taj proces. Što bolje sagledamo tu unutrašnjost, što bolje sagledamo našu podsvest, moći ćemo i neke planove za budućnost da učinimo izvesnijim i sigurnijim. Ono što je ovde dobro je da nam retrogradnost Plutona nudi moć transformacije i regeneracije mnogo dublje i jače nego u direktnom hodu.

Period svojevrsnog psihološkog istraživanja 
(nešto kao psihoanaliza naših života)
Sagledavanje srži i korena problema. A kada ponovo krene napred (za pet meseci) ka spolja bićemo spremni i za akciju. Za nekoga ovaj retrogradni hod može značiti i neko vraćanje u neku prošlost. A sve da bi sagledali sve forme i obrasce koji su odavno zastareli, to bi mogli da budu: (kod svakog je to drugačije) neke naše navike, neki naši odnosi, motivi... Ako su u pitanju odnosi i veze onda je to ono najintimnije u tim odnosima (Pluton - intimnost). Tu bi moglo i da se javi pitanje u kakavoj ste vezi? Da li od nje dobijate sve ono što vam je potrebno ili što želite.

Vreme je za čišćenje i veliko spremnaje
Šta je to staro, dotrajalo, što više ne valja, šta je to što treba ili želi da ode iz naših života i što očigledno treba da pustimo? Šta je to što već neko duže vreme ne funkcioniše? Ovo su pitanja koja će svako morati sebi sam da postavi. Koja je to energija koju treba pustiti i osloboditi mesto za novu energiju, šta je to što simbolično treba da umre da bi se nešto novo rodilo. A to je zapravo proces transformacije i regeneracije.
Šta treba promeniti? Neku emociju, neki odnos, finasijsku situaciju, nešto u vezi karijere i profesije, možda i nešto što se zdravlja tiče. Razmislite šta je to, šta ste već neko vreme potisnuli, gurnuli u neki orman ili pod tepih, sakrili i od sebe i od drugih, šta je prekriveno nekim velom tajne. Kada to otkrijete, doćiće i vreme da se toga rešite... i uđete u proces transformacije i regeneracije. 

Jedan mali savet: Pokušajte da te promene ne projektujete na nekog drugog. I nećete baš na samom početku osetiti efekte ovog tranzita, podsetiću vas Pluton se zaista kreće sporo. Neki od nas (ne svi naravno) biće u prilici da donesu neke radikalne odluke u narednih nekoliko meseci.


Sledi sve što treba da znate o aktuelnom retrogradnom Plutonu!

☆☆☆






Retrogradni Pluton od 01.maja do 11.oktobra 2023. (162 dana)
Retrogradni Pluton u Vodoliji do 11.juna, od 11.juna Pluton retrogradan u Jarcu.

Ove godine Pluton će biti retrogradan u dva znaka (Vodolija, Jarac).

Pluton je od 08.januara u retrogradnoj senci sa 27°53’ Jarca.
Pluton je prešao u Vodoliju 23.marta 

01.maja Pluton je krenuo na retrogradno putovanje sa 00°21’ Vodolije koje će trajati 162 dana. 
Pluton će ponovo ući u Jarca 11.juna (29°59’), da dovrši nedovršeno!

Pluton će krenuti direktno 11.oktobara sa 27°53’ Jarca!
U Vodoliju će ponovo preći 21.januara 2024.
Iz post retrogradne senke će izaći 01.februara 2024 sa 00°21’ Vodolije

Što se Plutonove retrogradnosti tiče ona je mnogo suptilnija od retrogradnosti Merkura.
Neće Pluton uraditi nešto što već nije u neko proteklo vreme.

Podsetiću vas da će Pluton u 2023 godini preći:
Od 27°39' do 30° (29°59’) Jarca i od 0° do 00°21 Vodolije

Sa 00°21 Vodolije Pluton ulazi u retrogradni ciklus (redovni godišnji).
Prelazi isti put na kom je bio u direktnom hodu!
Dok je u retrogradnosti on nas okreće ka unutra, da što dublje uđemo u suštinu stvari i problema, situacije... ili suštinu unutar nas samih.
Do 11.oktobra sledi nam još jedno putovanje u našu unutrašnjost.
Sve je "obojeno" energijom Vodolije i energijom Jarca!


Retrogradni Pluton u Vodoliji do 11.juna, 
od 11.juna Pluton retrogradan u Jarcu.

Kod mnogih retrogradnost Plutona ostane nezapažena...međutim ako retrogradni Pluton ima neki bitan aspekt sa nekom vašom natalnom planetom osetićete ovaj uticaj....posebno ako imate neku planetu na oko 0° Vodolije ali i na oko 27°/28°/29° Jarca.

Uticaj retrogradnog Plutona najintezivnije će osetiti Vodolije i Jarčevi na ovim stepenima, dakle Vodolije rođene na početku znaka i Jarčevi rođeni na kraju znaka!

☆Retrogradnog Plutona u Vodoliji od 01.maja do 11.juna poprilično će osetiti i Bikovi i Škorpije na oko 0°  kao i svi vi koji imate planete u ovim znacima na ovim stepenima (kvadrat)
Intezitet će osetiti i Lavovi na oko 0°, kao i svi vi koji imate planete u Lavu na ovom stepenu (opozicija).
Retrogradnog Plutona u Jarcu od 11.juna do 11.oktobra poprilično će osetiti Ovnovi i Vage na oko 27° /28°/29° kao i svi vi koji imate planete u ovim znacima na ovim stepenima (kvadrat)
Intezitet će osetiti i Rakovi na oko 27° /28°/29°, kao i svi vi koji imate planete u Raku na ovom stepenu (opozicija).

Generalno Plutonovo retrogradno kretanje je šansa da se razmotre svi načini i šanse da se društvo u kome se nalazimo promeni: politike, vlade, velike korporacije, ekonomija, ovo je u svakom retrogradnom ciklusu. Nekoliko meseci je pred nama, sasvim dovoljno da se sve dobro sagleda. Šta treba da "umre", da se završi, da bude kraj, da bi došlo do ponovnog "rađanja", do novog početka. Da se i lično i kolektivno oslobodimo "đubreta", svega negativnog, lošeg po nas, da se oslobodimo bilo koje zavisnosti, od bilo koga ili bilo čega. U narednih nekoliko meseci potrebno je da svako radi na sebi, da bi promene uspele moraju da krenu od pojedinca. Kada Pluton krene direktno ako smo takve sreće da svi zajedno krenemo i u veliku trasformaciju i regeneraciju!

Važni aspekti retrogradnog Plutona:

18.maj Jupiter u Biku kvadrat RPluton u Vodoliji na 0°18’ - Sreća, uspeh na dohvat ruke..
03.avgust RPluton u Jarcu kvadrat SMČ u Ovnu na na 28°49’ - Pogrešan put....

Posebnu pažnju treba obratiti na:
21.maj Mars u Lavu kvadrat RPluton u Vodoliji na  0°16’ - "Sila je oružje slabih; nenasilje je oružje jakih"


Sada kada znate sve ovo... 
U ruke vaše natalne karte ili na ekran...i pogledajte:
Gde vam se u kojoj kući nalazi retrogradni Pluton

Ako ne znate u kojoj kući vam tranzitira RPluton ovo će pomoći:



Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com


Нема коментара:

Постави коментар