петак, 12. мај 2023.

Jupiter na 29° Ovna....kraj jednog putovanja i početak novog...Kolo sreće se okreće....


Moto dana:
"Sreću određuje stanje našeg duha, 
a ne događaji"

Zvezdani(n) zapis 3792
Petak. Dan Venere.
Venera je u Raku na 5°09’

Ide Venera ka egzaktnom trigonu sa Saturnom u Ribama...preplaviće nas osećanjima ovaj vodeni trigon. A negde na dnu nekog mora ili okeana možda stoji kamen (Saturn) a na njemu piše ljubav (Venera)!
Ide Venera i ka sekstilu sa RMerkurom u Biku, da natopi plodnu zemlju ne bi li izniklo neko seme ljubavi. Nežna, osetljiva, romantična, ušuškana Venera u Raku ide ka (sekstil) RMerkuru i kaže: Pričaj mi o ljubavi. Posle svega što se dogodilo potrebne su nam ove energije, baš u vreme vikenda, da se posvetimo sebi i nama najmiljijima i najvoljenijima! Pauza pred nedelju koja sledi, nedelju ispunjenu zvezdanim dešavanjima!



Jupiter danas od 11:01 CET  na 29° Ovna!
Ovo su poslednji dani Jupitera u Ovnu, 16.maja Jupiter će preći u Bika!

Kraj putovanja i početak novog
29° je kraj nekog puta...kraj poznatog puta.

Jupiter na stepenu koji sam po sebi nagoveštava neku promenu, promenu energije - znaka! 
Sam taj prelaz često osetimo vrlo intezivno.

Kolo sreće se okreće....
Jupiter u Ovnu sledeće "izvlačenje" 21.aprila 2034.
Vreme je da se pozdravimo sa Jupiterom u Ovnu.

I Ovnovi i svi ostali...

Ovnovi pozdravite se sa Jupiterom i razmislite šta vam je on doneo? 
Da li vas je usrećio? Da li ste iskoristili njegov povoljan uticaj? 
Ponovo će biti u vašem znaku za 12 godina - Kolo sreće se okreće!

Vreme je da se osvrnemo unazad!
I Ovnovi jer im je Jupiter boravio u njihovom znaku ali i svi mi ostali jer svi smo proživeli tranzit Jupitera u Ovnu,  vreme je da sumiramo uticaj Jupitera u Ovnu na naše živote!

Ovnovi su generalno bili srećne ruke, svi su osetili nešto dobro, ipak neki Ovnovi možda misle: "Ma previše buke..." Ovnovi, ne očajavajte boravak Jupitera u Biku će vam prijati...jer on će biti u polusekstilu sa vašom energijom Ovna! Spremiće vas za boravak Jupitera u Blizance a taj tranzit će vam prijati jer će biti u sekstilu sa vašom energijom Ovna!

Vi drugi (ostali znakovi) da li ste zadovoljni boravkom Jupitera u Ovnu ili jedva čekate da pređe u Bika? Da li je on u oblasti života (kući - kućama u Ovnu) uradio nešto za vas? Da li ste osetili njegov uticaj? Ovo je retoričko pitanje, na koje imate samo vi odgovor.


Kaži mi gde ti je Jupiter, znaću gde ti je sreća.

Tamo gdje se on nalazi u natalu ili tranzitu – tu često imate sreće i rado provodite slobodno vreme!.
Kuća u kojoj se Jupiter nalazi je oblast života gde vam se nalazi (stanuje) sreća!!!

Hajde da se pre svega podsetimo priče o Jupiteru!
Sve o Jupiteru imate OVDE!



Jupiter i priča o sreći.
Svako, ali ama baš svako ima svoje viđenje sreće!

Za mene sreća jedino ima smisla kada može da se podeli.
Sreća je u malim stvarima, malim trenucima, u nekim dragim ljudima, sreća je... kada ste zdravi i kada su zdravi oni do kojih vam je stalo, kada volite i kada vas vole, sreća je i kada mirno spavate, jer imate mirnu savest. Sreća je kada vas zagrli neko baš kada treba. Sreća je kada imate pravog prijatelja (oni su danas retkost). Sreća je ako ste uspeli da sačuvate dete u sebi. Sreća je kada možete druge da učinite srećnim. Sreca je u prastanju! Sreća je stanje uma!
 
Ono što sigurno znam je da ne postoji neki izvor sreće, i sreća nije negde u budućnosti ona je sada i ovde i ona je u nama....ili u našem horoskopu - u karakteru!
Pogledajte gde vam se u natalnom horoskopu nalazi Jupiter, u kom znaku i kakve aspekte pravi, to je vaša priča o sreći (mada i Venera nosi priču o sreći). Vaš natalni Jupiter će vam reći da li ste rođeni "pod srećnim zvezdama". 
Tranzitni Jupiter i ovaj još uvek u Ovnu i onaj koji ćemo uskoro svi živeti Jupiter u Biku, reći će nam više o sreći u određenom periodu.



Moja sreća najveća
Sreća je dostižna, ona je u nama. Ako pogledamo malu decu videćemo prirodnu čistu sreću, možda će neko pomisliti: mala deca nemaju brige, deca su slobodna, ali i sloboda je u nama, pre svega - sloboda izbora. Možemo izabrati brigu ili sreću (radost), ono što izaberemo upravo ćemo i privući, brige privlače još briga, sreća i radost privlače još sreće.
(Ovo vam kaže neko ko ima natalnog Jupitera u Ribama u 5.kući kući ljubavi i dece)!



Tranzit Jupitera
Kada Jupiter tranzitira - prolazi nekim znakom, kućom (bilo kojim), kada prelazi preko nekih osetljivih tačaka u horoskopu - ASC, IC, DC, MC, planeta, ili pokrene neki natalni aspekt, obično se nešto i dogodi, neki stvarni događaj ili izvrši neki psihološki uticaj. 
Jupiter prolazi....uđe u neki znak, boravi u nekom znaku oko godinu dana, ide napred (direktno), ide i unazad (retrogradno), dakle duže vrši uticaj tamo gde se zatekne. 

Kada kažemo Jupiter obično prvo pomislimo na sreću....veliku sreću. Međutim nije sve do planeta i njihovog uticaja, nešto je i do nas. Potrebno je da budemo dostupni za sreću ili šansu (predispoziciju) koju Jupiter pruža. Ponekad vam je potrebna "ulaznica za sreću". Jupiter obično aktivira priliku, šansu, mogućnost. Nekada one "padnu u krilo", jednostavno se dogode, nekada je potrebno da i mi nešto uradimo, da bi nas na "kraju duge sačekao ćup sa zlatom".

Jupiter iz drugog ugla.
Jupiter će vam šansu pružiti to je sigurno.
Međutim ponekad uprkos njegovoj energiji sreće, blagostanja, eksapnzije on će doneti i donosi i gubitke. Kolo sreće se okreće. Nekome prija energija u kojoj se Jupiter nalazi u tranzitu, nekome manje prija. Primer: Dokle je Jupiter boravio u Ovnu, nije se najbolje slagao sa energijom Raka i Jarca (kvadrat), još ako ste imali neku planetu u ovim znacima to je bilo očiglednije.

I tako ako ste izgubili, pogrešili ili bilo šta slično, ne očajavajte Jupiter ne kažnjava kao što to ponekad radi Saturn. Imajte više vere, nade, ideala (Jupiter) i pokušajte ponovo, Jupiter će vam sigurno pružiti još koju šansu. Dok Saturn od vas traži, zahteva zrelost, odgovornost, i pre svega disciplinu, Jupiter uglavnom ne traži ništa već daje, ali ponekad nudi potrebnu smelost da na kraju ako treba i nešto izgubite kako bi nešto dobili! On nas uči da bi dobili moramo i da rizikujemo, ako se nadamo možda i dočekamo, ako imamo veru možda nam se i ispuni ono što želimo. Samo on vas neće upozoriti da pazite šta želite, jer vam se to može ispuniti.


"Ko zna zašto je to dobro"
Ono što vi želite i što vi mislite da je sreća ne mora nužno i da bude dobro za vas. Tu je Jupiter da vam na to ukaže. Ponekad kada izgubite nešto shvatite šta je dobro za vas. Međutim na gubitke koje pravi Jupiter treba gledati kao na "Ko zna zašto je to dobro". Ne volim ovu rečenicu i ne koristim je često, ali ona ovde ima smisla.
Ako ste tokom tranzita Jupitera kroz Ovna izgubili nešto ili nekog, posao, novac, prijatelja, partnera, ponekad ili često se ispostavi da je to dobro rešenje, još ako ste iz te lekcije nešto naučili, možete i da izvučete neku pouku iz svega toga. 

Ko zna? Jupiter zna!
Možda ste saznali (ili ćete tek saznati) šta je potrebno sledeće da uradite, da poboljšate situaciju ili neki  događaj. Možda se ispostavi da ste tražili premalo i podcenili sebe. Ko zna sve je moguće. Možda ako ste izgubili posao ponovo pokucate na ta vrata, možda se na posao vratite ili (još bolje) dobijete bolji novi posao, možda se pomirite sa prijateljem ili partnerom i krenete dalje na boljim drugačijim osnovama taj odnos ili ga jednostavno zboravite i krenete dalje! Ako ste izgubili novac možda će sada u sledećem "izvlačenju" kada Jupiter bude u Biku da vam se posreći i nadoknadite gubitak i zaradite još i više....Ko zna? Jupiter zna!

P.S. Ja sam bez roditelja ostala u vreme Jupiterovog boravka u Jarcu (bio je u inkonjukciji sa Lavom). Onda je prešao u Vodoliju iskušavao i testirao me je da pronađem životnu ravnotežu što je jako (pre)teško...Onda je Jupiter prešao u Ribe gde je u inkonjukciji sa Lavom, bio je to period prilagođavanja, period pripreme za bolje dane...Imala sam i povratak Jupitera što mi je taj period prilično olakšao. Prolazak Jupitera kroz Ovna doneo je bolje dane (trigon sa Lavom).
Ne očekujem da se sreća vrati...jer nigde nije ni otišla...sreća je u nama...ja sam srećna što sam imala takve roditelje, a znam i da su oni želeli da budem srećna i onda kada njih više ne bude bilo, pričali smo o tome. Sada čekam kao i svi mi ulazak Jupitera u Bika, biće on u kvadratu sa mojim Suncem i Merkurom, ali biće i u trigonu sa Plutonom i Venerom, u sekstilu sa mojim Jupiterom! Moje Sunce i Merkur će se više obradovati Jupiteru u Blizancima, ali neće Pluton i Venera i tako sve u krug...i tako...Kolo sreće se okreće...

Ne uzimajte zdravo za gotovo najavu nekog uticaja, nekog tranzita, jer sve je to mnogo, mnogo lično, da ličnije ne može biti. Prava priča o nekom tranzitu, ovde o Jupiterovom je samo u vašem horoskopu!


Jupiter nudi (kao uostalom i druge planete) mogućnosti, šanse, predispozicije da se nešto dobro dogodi. ALI i na vama je da i vi nešto uradite!. Dakle on ukazuje, on vas ne obavezuje.

Dok je Jupiter bio u Ovnu uglavnom ste imali šansu, predispoziciju da u okvirima energije Ovna uradite nešto, za sebe lično pre svega (Ovan - JA), za svoje lične želje i potrebe, samopouzdanje, poduhvate...Imali ste priliku da uradite nešto novo, da budete pionir u nečemu, da budete lider, takmičar, da uzmete  "sve što vam život pruža"...

Sada kada je Jupiter na 29° Ovna možda bi mogli polako da sumirate rezultate.
Da li ste se posvetili sebi i koliko, šta ste uradili da vama bude bolje, da budete srećni i zadovoljni, da li ste bili hrabri (Jupiter u Ovnu - sreća prati hrabre)...Ili su odgovori odrečni.
I jedne i druge čeka novi ciklus....jer kolo sreće se i dalje okreće.
Jupiter u Biku - Dajte da bi ste primili...

Želim vam srećan ulazak Jupitera u Bika!


Neka vam zvezde budu naklonjene...


Pesma dana:



Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com


Pročitajte:

AKTUELNO na zvezdanom nebu 2023






1 коментар: