петак, 28. април 2023.

Zvezde u maju


Moto meseca:
"Osećam, poludeću proleća ovoga 
zbog neke daleke lepote"

Maj....Moje asocijacije na ovaj peti mesec u godini su đurđevak, miris đurđevka koji me vraća u detinjstvo, Đurđevdan, izleti na travi.... Zdravkova pesma Majsko sunce....E, Zdravko....neće se Sunce pomračiti ali hoće Mesec

Majsko Sunce je do 21.maja u Biku a onda prelazi u Blizance...U maj u narodu poznat kao cvetni mesec ulazimo sa vladavinom energije Bika: Sunce, SMČ, RMerkur i Uran su u Biku!
Tako zajedno a zajedno su najjači :) ostaće sve do 21.maja kada će Sunce preći u Blizance!
Budite u skladu sa prirodom, uživajte u svim čulima....hodajte bosi, mirišite cveće....

U maju pored najpoznatijeg Međunarodnog dana rada imamo i Svetski dan slobode medija i Svetski dan Sunca 03.maja...itd. ima preko 20 međunarodnih slavlja...ima čak i dan peškira :)). Samo nek je slavlja...Šalu na stranu najpoznatiji je svakako Dan rada!!!


Prvi Maj....Praznik rada....Prvomajski uranak...
Da li ste za Prvomajski uranak ili to zovete drugačije, tek  međunarodni praznik rada i radnika je i to treba iskoristiti... Kako ko voli...ili u protestima (ima aspekata koji će to podržati), ili negde u prirodi, možda neki roštilj sa društvom....ili izletnička korpa za dvoje (oni koji ne vole gužvu :-), možda neka regata na Drini, ili uranak na Košutnjaku, Avali, Kosmaju (tako ja pamtim neke uranke), ili neka druga vrsta uživanja (samo vaša)....
Kiša za Prvi maj....i nije neka vest....zapravo prognoze kažu delimično oblačno i povremeni pljuskovi...
Želim vam srećan praznik rada!!!

A šta rade zvezde u Maju

Društvo u Biku (SMČ, Sunce, RMerkur i Uran) "caruje"...druže se u energiji stelijuma!
Po dve planete imamo u Ovnu: Jupiter i Kiron (on je zapravo asteroid :), u Ribama su: Satrun (na početku) i Neptun (skoro na kraju)...svi ostali su "sami". Venera je u Blizancima, Mars je u Raku i RPluton u Vodoliji. Mesec će 01.maja biti u Devici!

U maj ulazimo sa sezonom Bika, poprilično je jaka ova energija....provocira kod nas stabilnost, opuštenost, praktičnost, otpornost na promene, sticanje radi uživanja...Ali ovo je i energija usmerena ka životnim zadovoljstvima..romantici, hedonizmu....ma kao da nam poručuje "Uživajte Zemljani"...

U sezoni Bika dogodiće se: 
Venera će preći u Raka 07.maja, Jupiter posle 12 godina ulazi u Bika (pojačanje energiji Bika) 16.maja i Mars će preći u Lava 20.maja.
Pluton će krenuti u redovni retrogradni godišnji ciklus 01.maja (baš na praznik rada mislim da će biti poprilično burno), Uran će ući u retrogradnu senku 12.maja, Merkur će 15.maja krenuti direktno...
Dogodiće se Pun Mesec u Škorpiji i pomračenje Meseca 05.maja (nastavak sezone pomračenja), Mlad Mesec u Biku dogodiće se 19.maja!!!
Imaćemo i jedan dugotrajni aspekt kvadrat Jupitera i Plutona 18.maja.
Prilično buran početak maja i prilično intezivna i jaka energija Bika!!!

21.maja počeće szona Blizanaca, Sunce će preći u Blizance, tu u Blizancima sačegaće Mesec...ali on putuje dalje i Sunce će biti samo do 11.juna kada će mu se pridružiti Merkur.

U sezoni Blizanaca dogodiće se
Pa malo toga...ali to malo je poprilično burno. 21.maja dogodiće se opozicija Marsa u Lavu i RPlutona u Vodoliji, 23.maja imaćemo kvadrat Marsa sa Jupiterom u Biku i 28.maja kvadrat Sunca u Blizancima sa Saturnom u Ribama (napisala sam da obratite pažnju na ove aspekte). 27.maja imamo još jedan dugotrajni aspekt konjukciju Jupitera i SMČ u Biku!!! Na samom kraju maja Merkur će izaći iz senke i krenuti putem kojim nije prolazio!

Maj na prvi pogled i na drugi ....poprilično intezivan kada su zvezde u pitanju!
Najintezivniji događaji biće u periodu od 15. do 21.maja, ta nedelja maja će biti najintezivnija!
Možda će nam valjati da se oslonimo na Veneru (LJUBAV), na početku meseca nosićemo ružičaste naočari zbog kvadrata sa Neptunom, ako one su uvek u modi :), imaćemo prelep sekstil sa Jupiterom taman pre promene znakova Venere i Jupitera. Venera u Raku će nas vratiti porodici i porodičnim vrednostima a do kraja maja biće u sekstilu sa Merkurom ima da se priča i piše o ljubavi, biće u trigonu sa Saturnom taman da ljubav zapišemo u kamenu i na kraju sekstil sa Uranom da razbijemo rutinu!Kako će izgledati majsko nebo
Obeležite ove datume:

Planete koje menjaju energiju - znak: 
07.maj 16:25 Venera ulazi u Raka
16.maj 19:20 Jupiter ulazi u Bika
20.maj 17:32 Mars ulazi u Lava
21.maja 09:09 Sunce ulazi u Blizance

Kretanje planeta:
01.maj 19:08 Pluton u retrogradnom ciklusu sa 00°21’ Vodolije (162 dana)
12.maj Uran ulazi u retrogradnu senku sa 19°05’ Bika
15.maj Merkur direktan sa 05°50’ Bika
31.maj Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 15°37 Bika 

Mesečeva Magija:
05.maj 19:33 Pun Mesec u Škorpiji na 14°57’ 
Penumbralno Mesečevo pomračenje
19.maj 17:53 Mlad Mesec u Biku na 28°25’

Dugotrajni aspekti:
18.maj 03:10 Jupiter u Biku kvadrat Pluton u Vodoliji 
27.maj 16:29 Jupiter konjukcija SMČ u Biku

★Obratite pažnju na:
21.maj 05:11: Mars opozicija Pluton
23.maj 07:12: Mars kvadrat Jupiter
28.maj 12:45: Sunce kvadrat Saturn

Venera (ljubav, novac):
04.maj 19:39: Venera kvadrat Neptun
05.maj 06:02: Venera sekstil Jupiter
07.maj 16:25 Venera ulazi u Raka
13.maj 04:43: Merkur sekstil Venera
13.maj 08:56: Venera trigon Saturn
26.maj 09:36: Venera sekstil Uran


Ovog meseca izdvajam sledeće:


01.maj 19:08 Pluton u retrogradnom ciklusu sa 00°21’ Vodolije (162 dana)
02.maj 01:27: Sunce konjukcija Merkur
04.maj 19:39: Venera kvadrat Neptun
05.maj 06:02: Venera sekstil Jupiter
05.maj 19:33 Pun Mesec u Škorpiji na 14°57’ 
Penumbralno Mesečevo pomračenje
07.maj 16:25 Venera ulazi u RakaVreme je za "čišćenje"

01.maj 19:08 Pluton u retrogradnom ciklusu sa 00°21’ Vodolije 
(162 dana)


Posle Merkura koji je prvi krenuo u retrogradni ciklus od kako su sve planete bile direktne sada i Pluton kreće u svoj redovni godišnji retrogradni ciklus!

Pluton je od 08.januara u retrogradnoj senci sa 27°53’ Jarca.
Sada sa 00°21’ Vodolije kreće na retrogradno putovanje koje će trajati 162 dana. 
Pluton će ponovo ući u Jarca 11.juna (29°59’). Vratiće se Pluton u Jarca da dovrši nedovršeno!
Direktno će krenuti 11.oktobara Pluton sa 27°53’ Jarca
U Vodoliju će ponovo preći 21.januara 2024.
Iz post retrogradne senke će izaći 01.februara 2024 sa 00°21’ Vodolije

Što se Plutonove retrogradnosti tiče ona je mnogo suptilnija od retrogradnosti Merkura.
Neće Pluton uraditi nešto što već nije u neko proteklo vreme.
Podsetiću vas da će Pluton u 2023 godini preći:
Od 27°39' do 30° (29°59’) Jarca i od 0° do 00°21 Vodolije
Sada sa ovog 00°21 Vodolije Pluton ulazi u retrogradni ciklus (redovni godišnji).
Prelazi isti put na kom je bio u direktnom hodu!
Dok je u retrogradnosti on nas okreće ka unutra, da što dublje uđemo u suštinu stvari i problema, situacije... ili suštinu unutar nas samih. 
Do 11.oktobra sledi nam još jedno putovanje u našu unutrašnjost.

Retrogradni Pluton u Vodoliji do 11.jula, od 11.jula Pluton retrogradan u Jarcu
Dakle biće retrogradan u dva znaka!

Sve o retrogradnom ciklusu Plutona, o periodu svojevrsnog psihološkog istraživanja, nešto kao psihoanaliza naših života....o vremenu  čišćenja i velikog spremnaja:
Vreme je za "čišćenje"...

Retrogradni ciklus Plutona:
Ne ide on zaista unazad to je samo utisak, ali ta energija je takva da je osetimo skoro svi na ovaj ili onaj način. Retrogradnost nas "tera" da se okrenemo sopstvenoj unutrašnjosti, da prodremo dublje u našu psihu. On nas okreće sebi samima i našim potrebama za unutrašnje transformacije, tek kada prodremo dovoljno duboko u samu srž i suštinu dolazimo ili do novog rešenja ili novog indentiteta. Međutim neće nam on uvek dozvoliti da do suštine dođemo lako, da bi se to i dogodilo moramo biti uporni i fokusirani, što je (ponekad) bolan proces, ali ako ga uspešno savladamo možemo biti zadovoljni i srećni na duže staze.
Pluton se kreće jako sporo, ali to ne treba da nas zavara, on je tu da napravi (ponekad) velike promene u našim životima. On više "radi" iza scene, retko će nam otvoreno nagovestiti o čemu se radi. Dok je u retrogradnosti on nas okreće ka unutra, da što dublje uđemo u suštinu stvari i problema, situacije... ili suštinu unutar nas samih.

Do 11.oktobra sledi nam još jedno putovanje u našu unutrašnjost. Imaćemo opet sasvim dovoljno vremena za taj proces. Što bolje sagledamo tu unutrašnjost, što bolje sagledamo našu podsvest, moći ćemo i neke planove za budućnost da učinimo izvesnijim i sigurnijim. Ono što je ovde dobro je da nam retrogradnost Plutona nudi moć transformacije i regeneracije mnogo dublje i jače nego u direktnom hodu.

Period svojevrsnog psihološkog istraživanja.... nešto kao psihoanalizu naših života. 
Sagledavanje srži i korena problema. A kada ponovo krene napred (za pet meseci) ka spolja bićemo spremni i za akciju. Za nekoga ovaj retrogradni hod može značiti i neko vraćanje u neku prošlost. A sve da bi sagledali sve forme i obrasce koji su odavno zastareli, to bi mogli da budu: (kod svakog je to drugačije) neke naše navike, neki naši odnosi, motivi... Ako su u pitanju odnosi i veze onda je to ono najintimnije u tim odnosima (Pluton - intimnost). Tu bi moglo i da se javi pitanje u kakavoj ste vezi? Da li od nje dobijate sve ono što vam je potrebno ili što želite.Vreme je za čišćenje i veliko spremnaje...
Šta je to staro, dotrajalo, što više ne valja, šta je to što treba ili želi da ode iz naših života i što očigledno treba da pustimo? Šta je to što već neko duže vreme ne funkcioniše? Ovo su pitanja koja će svako morati sebi sam da postavi. Koja je to energija koju treba pustiti i osloboditi mesto za novu energiju, šta je to što simbolično treba da umre da bi se nešto novo rodilo. A to je zapravo proces transformacije i regeneracije.
Šta treba promeniti...Neku emociju, neki odnos, finasijsku situaciju, nešto u vezi karijere i profesije, možda i nešto što se zdravlja tiče. Razmislite šta je to, šta ste već neko vreme potisnuli, gurnuli u neki orman ili pod tepih, sakrili i od sebe i od drugih, šta je prekriveno nekim velom tajne. Kada to otkrijete, doćiće i vreme da se toga rešite... i uđete u proces transformacije i regeneracije. 

Jedan mali savet: Pokušajte da te promene ne projektujete na nekog drugog. I nećete baš na samom početku osetiti efekte ovog tranzita, podsetiću vas Pluton se zaista kreće sporo. Neki od nas (ne svi naravno) biće u prilici da donesu neke radikalne odluke u narednih nekoliko meseci.

Kod mnogih retrogradnost Plutona ostane nezapažena...međutim ako RPluton ima neki bitan aspekt sa nekom vašom natalnom planetom osetićete ovaj uticaj....posebno ako imate neku planetu na oko oko 0° Vodolije ali i na oko 27° Jarca."Ja sam ono što mislim"

02.maj 01:27: Sunce konjukcija Merkur
Sunce i Merkur u Biku na 11°19’


Ovo je njihov treći susret ove godine ujedno i prvi njihov ciklus. 
Ove godine Sunce i Merkur će se sresti tačno sedam putaZavršava se ciklus koji je započet 17.marta u Ribama i počinje novi ciklus!
Novi ciklus počinje 02.maja i trajaće do 01.jula kada će početi novi u Raku.
Konjukciju Sunca i Merkura u Biku imali smo poslednji put 04.maja 2020.

Svaka konjukcija Sunca i Merkura je neka vrsta kulminacije - završi se jedan ciklus i počinje novi. Sunce i Merkur se sretnu (konjukcija) na određenom stepenu nekog znaka i onda nastave put dalje. Merkur nikada nije udaljen od Sunca više od 28° tako da je konjukcija jedini aspekt između ovih planeta...

Svaka konjukcija Sunca i Merkura nagoveštava rečitost!
Dobar je ovo aspekt -  gde god je potrebna reč!!! Dobar je i za poslove, pregovore, svuda gde je potrebna neka organizacija i organizovanje, dobar je za kraća putovanja, ma gde god je komunikacija deo neke priče!!! Um caruje!!! 
Želja i potreba da se sa nekim razgovara, razgovori obojeni ovde u ovoj konjukciji energijom Bika!
U tranzitu ova konjukcija stavlja razmišljanje i komunikaciju u prvi plan... razmišljamo najpre o sebi (Sunce) ali i o drugima posebno o onima koji predstavljaju Sunce u našim životima, a to može biti neki autoritet, otac, pretpostavljeni (šef, direktor...), profsor itd., ali i muž, ili neko sa kim ste u vezi...Komunikacija je u vreme ovog tranzita nešto intezivnija (konjukcija - intezitet). To je jaka potreba da se nešto kaže...napiše, objavi...Um je vrlo aktivan, aktivniji nego inače... Ako tražite neke odgovore....krenite od sebe (Sunce - ego)...
Ovo je period kada se više telefonira, sastanči, ugovara, pregovara...Nekome stigne neka bitna vest...Sve što kažete ili napišete ima jak uticaj.
Ovde je bitno i to što je Merkur retrogradan...pa će se i prošlost umešati na neki način!


Romantične i druge iluzije...

04.maj 19:39: Venera kvadrat Neptun
Venera u Blizancima, Neptun u Ribama na 26°50’

2020. imali smo ovaj aspekt 4 puta. Venera je i tada bila u Blizancima ali bila je i u retrogradnom hodu!
Interesantno je da je Mars u Blizancima bio u kvadratu sa Neptunom na 25°04’ nedavno 15.marta, prilično blizu stepena na kojem je sadašnji kvadrat Venere i Neptuna!!!

Sa ovom energijom mnogi će se pitati: Šta to beše ljubav? Ili još bolje Da li u ljubav verujem?
Mnogi će misliti da vole više, da dobijaju manje, da su žrtve ljubavi... 
Da li je to ljubav? Ne znam, odgovor je negde u vama. 
Ako niste u vezi, mogli bi da upoznate nekog ko je već zauzet, nekog ko voli da preteruje u nekim segmentima života i u onome što Neptun znači (alkohol, droga, lekovi, duvan...), ili da je prosto poprilično udaljen da živi negde daleko od vas (možda čak preko neke vode), neko će ući u tajnu vezu. Vrlo su moguće i loše procene. Dok traje tranzit to vam neće smetati, ali šta posle kada prođe? Vi koji ste u vezi, možda (odjednom) pomislite ko je ovo preko puta mene? Šta to priča on ili ona? Negde će se pojaviti zrno sumnje, onda i ljubomora...
Sa ovim kvadratom emocije su obojene idealizmom. Emocije su preterane. I da, sa ovom energijom moguća su ljubavna (ali i druga) izdajstva, obmane, laži, prevare... i razočarenja.... Moguća je preosetljivost, ranjivost, strahovi, nesigurnost... i "Magla, magla svuda oko nas".

Život kroz ružičaste naočari....
Kvadrat Venere i Neptuna i ružičaste naočari. Figurativno: percepcija nečega, pozitivno mišljenje, videti nešto ili nekoga na pozitivan način, videti nešto boljim nego što zapravo jeste
Sa ružičastim naočarima i ružičastim pogledom svet izgleda kao bolje mesto nego što zapravo jeste!
Niko od nas nije imun na ovu pojavu...Bar jednom nam se to u životu dogodilo...nekome i više puta...
Takvih tranzita uvek ima...tako da ružičaste naočari nikada neće izaći iz mode :)

Blago umetnicima, njima je ovaj aspekt inspiracija... Za nas ostale, pomaže meditiranje, možda i da obojite svoj svet bojama.. I dragi moji otvorite oči, skinite ružičaste naočari (Neptun)...svet i ljudi će i bez njih izgledati lepo.Lepša strana života
(sreća, radost, ljubav...)

05.maj 06:02: Venera sekstil Jupiter
Venera u Blizancima, Jupiter u Ovnu na 27°19’

Tranzitni aspekti Venere i Jupitera svakako najlepši tranziti...
Kada su mala sreća Venera i velika sreća Jupiter u harmoniji sve je lepše...
Donose lepo raspoloženje pre svega...ali donose i energiju za druženje, ljubav, uživanje, zabavu...i za finasije...Ovde se radi o sekstilu i on spada (pored trigona) u najpovoljnije aspekte i tranzite!
Jedina "mana" mu je što traje relativno kratko nekoliko dana!

Sekstil Venere i Jupitera je se svakako može nazvati aspektom sreće. 
Ovo je aspekt optimizma, ljubavi, radosti....harmonije...

Zašto možemo da očekujemo od jednog aspekta koji kratko traje da nam donese mnogo lepih stvari? Sekstil je pre svega harmoničan aspekt i ima prirodu Venere. U ovom sekstilu učesnici su Venera (mala sreća) i Jupiter (velika sreća). Sekstil donosi skladnu energiju. Ovaj aspekt postmatrajte kao aspekt šansi i mogućnosti. Sekstil ima takvu energiju da mu je potreban mali podsticaj da bi se njegov uticaj osetio. Ipak najvažnije je da ovde dve energije sarađuju. 

Energije Blizanaca (vazduh) i Ovna (vatra)....sarađuju, dobro se slažu...i ako nisu iz iste grupe - elemenata. Zbog svega ovog zaista možemo da očekujemo lep psihološki uticaj ali i lepe događaje. Još ako ove Tran planete prave i neki lep aspekt (dodatno) sa nekom vašom planetom....šta reći sve je moguće.Možda se neko baš u vreme ovog tranzita zaljubi ♥ , neko će možda izgovoriti ono DA...
Jupiter proširi sve što dotakne...Možda je ovo  šansa da se ljubav proširi, izgovori DA ili da odete na put u dvoje za one koji su u vezi...ili upoznate nekog na nekom putovanju. Da li će ovaj aspekt doneti "samo" lepo raspoloženje, ili neki poklon, više novca, lepa druženja, neku novu ljubav.... sve zavisi od ostatka vašeg horoskopa.... ali nešto lepo ipak hoće. Možda će negde veći akcenat biti na materijalnom, novcu, sticanju i sl. Možda je vreme za povišicu, neki novi izvor prihoda, bolje finansije....jer Venera je i novac...."Biti ili ne biti"...zadržati ili pustiti, 
sve ili ništa, kraj ili početak

05.maj 19:33 Pun Mesec u Škorpiji 
Sunce u Biku, Mesec u Škorpiji na 14°57’ - 
Penumbralno Mesečevo pomračenje

Pun Mesec u Škorpiji ili astrološki Sunce u Biku opozicija Mesec u Škorpiji.
Obe ove energije su jake i ne treba favorizovati niti jednu posebno, najbolje je naći ravnotežu i balans. Bik je ovde u priči: Ja imam (stabilnost), dok je Škorpija u priči: Ja želim (intezitet). Bik je za formu, Škorpija za transformaciju. Sa jedne strane Sunce - volja stabilna, naklonjena materiji, materijalnim dobrima, ličnim vrednostima, sa druge strane Mesec - duša strast, intezitet..

Pun Mesec simbolično osvetljava ovaj sukob volje i duše. 
Obe energije su prilično jake, zato taj sukob mnogi od nas osete na svojoj koži. Postoji velika mogućnost da budemo uznemireni, emotivniji nego inače, pa čak i agresivniji (mada to zavisi i od karaktera). Mnogi će biti razapeti između fokusiranja na opipljive rezultate i pokazivanja svojih emocija. Između situacije da li čvrsto stajati na zemlji (Sunce u Biku) ili slušati glas žudnje iz svog srca (Mesec u Škorpiji). Bilo bi najbolje naći ravnotežu...jer sa jedne strane je Sunce (volja) koje želi stabilnost, udobnost, bezbednost a sa druge strane je Mesec (duša) koji ima princip sve ili ništa, intezitet osećanja. 
Šta ćete izabrati, stabilnost, sigurnost ili intezivna i jaka osećanja. Hoćete li razmišljati praktično ili emotivno? Kao što sam više puta naglasila bilo bi dobro da pronađete balans između tih krajnosti. Jer ako to ne učinite može doći do nervoze, preosetljivosti, razdražljivosti, nemira. 

Bilo bi dobro da znate gde se u vašim kartama nalazi Pun Mesec, tu može da dođe do krize.  
Dakle, ovaj Pun Mesec bi mogao da osvetli i simbolično i stvarno, sve ono sriveno i "duboko negde zakopano". Šta konkretno? Saznaćete kada za to dođe vreme. Ili već znate ako se time bavite i poznajete svoj natalni horoskop, naravno i sebe.

Pun Mesec je kulminatvna faza 
Ciklus je stigao do vrha, organizmu je potreban odmor, metabolizam se menja, energija se prazni....Ostvarenje planova, završetak poslova.
Mesec u horoskopu je odgovoran za emocije i osećajnost. U vreme Punog Meseca sve je mnogo intezivnije i prenaglašeno. Sve zavisi i od toga kakve su vam emocije i osećanja inače (Nat Mesec), ona su u vreme Punog Meseca izraženija. I svi negde imamo i pozitivna i negativna osećanja, svi smo različiti i svi različito regaujemo u vreme Punog Meseca....mada on iz nas izvuče ono što zapravo jesmo. Moguće su nervoze, pojačana negde, naglašena preosetljivost, razdražljivost, nesanca. Pun Mesec donosi nemir, često i isprovocira neke negativne događaje ili utisak. Kažu da u vreme Punog Meseca ne treba zakazivati operacije, zarastanje rana je mnogo sporije, oporavak može da se produži.

I na sve ovo ovaj Pun Mesec prati Penumbralno pomračenje Meseca!

Nastavlja se sezona pomračenja, pomračenja uvek idu u paru i ovo je prolećna sezona!
Penumbra je deo senke gde je svetlosni izvor samo delimično blokiran.
Penumbralno pomračenje Meseca, pomračenje koje se javlja kada Mesec prolazi kroz Zemljinu penumbru! Pomračenje Meseca u polusenci!!!

Mesečeva pomračenja su obično usmerena na odnose...jer Mesec je u pitanju, Mesec i duša, Mesec i emocije....Pomračenja se najavljuju kao tame....krize svesti i sl.
Astrološki pomračenja vezujemo za promene, ponekad radikalne promene, najčešće iznenadne promene. Mlad Mesec uvek vezujemo za nove početke, Pun Mesec za neku kulminaciju!

Kada kažemo promene često se nelagodno osećamo, možda zbog toga što često nismo spremni za promene. Mnogi od nas čak promene osećaju kao neku teškoću i još češće se opiru promenama. Zapravo kako neko reaguje na promene "stoji" zabeleženo u karakteru - natalni horoskop!
Sa promenama idu nepoznanice, ljudi se generalno plaše nepoznatog. Lakše ostaju u poznatom, u onome što dobro poznaju ma kakvo da je.....Navike su čudo!
Pomračenja su takva da ih svi generalno osećamo, ali i pojedinačno (kako ko već prema natalnom horoskopu) - Pročitajte: Pomračenje. Promene. Kraj i početak.Na dan Punog Meseca i pomračenja Meseca u polusenci u Škorpiji:
Sunce se nalazi između RMerkura i Urana u Biku (konjukcije)
Mesec će prvo biti u opoziciji sa RMerkurom 05.maja u 09:15, pa sa Suncem u 19:33 pa sa Uranom 06.maja u 02:13!
Venera vladar Bika je u Blizancima u kvadratu sa Neptunom u Ribama ali i u sekstilu sa Jupiterom u Ovnu (pomešane energije, pomešana osećanja)
Pluton vladar Škorpije je retrogrdan u Vodoliji. Kako je ovaj Pun Mesec i pomračenje Meseca u Škorpiji....sve se svodi na čišćenje i promene svega onog što nam više ne treba!
Mars drugi vladar Škorpije je u Raku u kvadratu sa Kironom i Jupiterom u Ovnu (bolni momenti, preterivanja). Mars je i širem sekstilu sa Uranom 

P.S. Krunisanje Čarsa III dan posle Punog Meseca u Škorpiji."Biće sve u redu"

07.maj 16:25 Venera ulazi u Raka

Posle razigranih Blizanaca, Veneru čeka majčinski nastrojena energija Raka!
Došlo je vreme da se Venera malo skrasi, ugnjezdi! Rak vlada domom, porodicom, porodičnim odnosima, domovinom, privatnim stvarima, korenima, prošlošću, majčinstvom...Ovaj tranzit Venere će kod mnogih doneti potrebu da se skrase, ušuškaju...Javiće se želja i potreba da provedete više vremena sa vama najmilijim ljudima. Želećete da se emotivno povežete kako bi osetili sigurnost i pripadnost! Dom i porodica na prvom mestu...a ono što ćemo najviše želeti (Venera) je da se osećamo sigurno (Rak).

Možda ćete imati potrebu da uredite (ulepšate Venera) dom, stan...makar kupili i jedno šareno jastuče ili možda udobnu sofu za dnevnu sobu...Neko će se baviti nekretninama (kupovina-prodaja)...Neko će krenuti u zajednički život sa partnerom...

Dokle je Venera boravila u Blizancima imala je izbor, družila se i sklapala i prijateljstva i emotivne veze...uglavnom je bila opuštena i nekako svestrana! Ulaskom u Raka menjaju joj se potrebe, želeće trajnije veze, više romantike, večere uz sveće....gledanje u zvezde i šetanje po mesečini (Mesec vladar Raka)...Postaće nostalgična, sentimentalna....gledaće stara pisma i fotografije...pitaće majku ili baku kako se zaljubila u tatu ili deku...kada je osetila potrebu za majčinstvom....Mogla bi i češće da zaplače...Probudiće joj se zaštitnički instikt...ili će sama imati potrebu da je neko zaštiti... i kaže: "Biće sve u redu"

Sve ovo ćete i vi osetiti dok Venera tranzitira kroz Raka, u kolikoj meri zavisi od vaših horoskopa!
Ulazak Venere u Raka najviše će prijati Rakovima, Ribama i Škorpijama (vodeni znaci). Dobro će proći i Bikovi i Device (zemlja). Jarčevi (opozicija), Ovnovi i Vage (kvadrat) će se suočiti sa raznim iskušenjima!
☆Venera će boraviti u Raku do 05.juna!

☆☆☆

09.maj 21:55: Sunce konjukcija Uran
12.maj Uran ulazi u retrogradnu senku sa 19°05’ Bika
12.maj 10:41: Merkur sekstil Saturn
13.maj 04:43: Merkur sekstil Venera
13.maj 08:56: Venera trigon SaturnOsvajanje slobode...

09.maj 21:55: Sunce konjukcija Uran
Sunce i Uran u Biku na 18°56

Na redu je godišnji susret Sunca i Urana...
On se dešava svake godine od kako je Uran ušao u Bika taj susret se dešava u Biku!
★Njihov prvi susret u Biku posle 84 godina dogodio se 23.aprila 2019. 
Ovo je sada njihov peti susret u Biku!
Sledeći njihov susret zakazan je za 13.maj 2024. 
Njihov poslednji susret u Biku dogodiće se 18.maja 2025. 

Ova konjukcija obično nagoveštava neka burna dešavanja: pobune, neočekivana dešavanja, pobuna protiv autoriteta  i sukob sa autoritetima, oslobađanje. Osvajanje slobode na buran način.

Budi originalan je mogao da bude ovaj naslov...ali sadašnje okolnosti nameću ovaj naslov - 
Osvajanje slobode!!!

Ova energija ima i drugu stranu a ona je originalnost. Da bi razumeli šta hoću da kažem spomenuću Luj Pastera koji je pronašao metodu pasterizacije namirnica.  Alojz Alchajmer prvi je opisao bolest koja se sada naziva po njemu. Artur Konan Dojl "otac" Šerloka Holmsa...Njima je zajedničko što imaju ovu konjukciju. Ovu konjukciju su imali ili imaju Laki Lučijano, Helmut Kol, Angela Merkel, Sadam Husein Irački predsednik koji je završio kako je završio.

Generalno ovo je idealno vreme za nešto novo, sveže, drugačije. Od ovog trenutka možemo da računamo da su neke promene tu pred našim vratima. Sve što je novo, avangardno, neobično, originalno... moglo bi da pronađe svoj put do nas. Ovaj aspekt favorizuje stavlja u prvi plan: medije, kompjutere, društvene mreže, društvenost i socijalnost. Ova konjukcija ne voli ograničenja niti ih toleriše. Sada je i vreme da možda postanete član neke grupe ili da se u nekoj grupi (u kojoj ste već) izdvojite kao vođa - lider. Ego (Sunce) ovako sa Uranom biće probuđen i želeće da se pokaže, izrazi najbolje što ume i zna. Ovaj aspekt donosi neočekivano i donosi raznorazna iznenađenja, sve već prema mestu (kuća) u kojoj se nalazi. Aspekti koje ova kojukcija (Sunce/Uran) pravi sa ostalim planetama u natalu mogu da poprave ili pokvare celu priču.

Na globalnom planu svakako neko iznenađenje...nadajmo se najboljem...Što je više odgovornih pojedinaca svakako se možemo nadati pozitivnim iznenađenjima....u obrnutom slučaju nisam raspoložena za predviđanja.

Sloboda i odgovornost idu u paketu!
Sloboda bez lične odgovornosti mogla bi da bude opasna po ljude oko nas....moja sloboda nesme da ugrozi tvoju slobodu i naša sloboda nesme da ugrožava tuđu...To je nešto što se nauči u porodici. Ograničavanje slobode i poverenje...Roditelji koji imaju poverenje u svoje dete (a ono se zaslužuje) neće ograničavati slobodu detetu. Kada poverenja nema ili se izgubi eto i ograničavanja slobode! 
Svima nam je bitna sloboda...
Odgovornost bez slobode ne ide....niti sloboda bez odgovornosti.
 

Uran Iz senke...

12.maj Uran ulazi u retrogradnu senku sa 19°05’ Bika

Uran ulaskom u senku najavljuje retrogradni ciklus koji će se dogoditi 29.avgusta!
Sadašnja retrogradna senka pre retrogradnog ciklusa je uvod u retrogradni ciklus!
Posle retrogradna senka posle retrogradnog ciklusa najavljuje kraj retrogradnog ciklusa!

Uran će isti put preći tri puta 
1. Uran će preći put od 19°05’ Bika do 23°04’ Bika (Direktno ali u senci) od 12.maja do 29.avgusta
2. Uran će preći put od  23°04’ Bika do 19°05’ Bika (Retrogradno) od 29.avgusta 2023. do 27.januara 2024. Direktno kreće sa istog stepena sa kog ulazi sada u senku! 
3. Uran će preći put od 19°05’ Bika do 23°04’ Bika (Direktno ali u senci) od 27.januara do 13.maja 2024. 13.maja 2024. izaći će iz retrogradne senke i tada će nastaviti putem kojim nije išao!
Zapišite ili zapamtite ove datume!

Sve ovo možete posmatrati i na ovaj način:
Pre retrogradna senka, period retrogradnosti, direktno kretanje sa posle retrogradnom senkom kao tri šanse...Tri puta imamo priliku za neke stvari, događaje... Nije ovo zaključak osobe koja je optimistična...ovo je normalan zaključak za normalne pojave!!!
Period pre retrogradne senke
To je period kada bi trebalo da obratimo pažnju na neke stvari, jer će se ovaj period ponoviti kasnije tokom retrogradnosti. Treba stvari sagledati što jasnije! 
U ovom periodu retrogradne senke Uran (ali i svaka druga planeta) kreće se direktno ide napred i na neki način otvara i pokreće neke stvari koje će biti bitne u retrogradnom ciklusu! Pokrenuće ovaj period pre retrogradne senke nešto što će se događati tokom retrogradnog ciklusa, kada Uran ponovo pređe isti put "unazad". U posle retrogradnom periodu Urana rešavaćemo sve što se dogodilo u periodu pre retrogradne senke i periodu retrogradnosti!

Pogledajte gde se nalaze ovi stepeni Bika u vašim horoskopima i to je vaša priča!
Kada Uran krene retrogradno preći će isti put "natraške" kao Uran u pre retrogradnoj senci!
Kao da će osenčiti ovaj put obeležiti ga na neki način da bi se na vreme priipremili!
Pa pripremite se na vreme!


Stavi prst na čelo...
(drugi put, druga šansa)

12.maj 10:41: Merkur sekstil Saturn
RMerkur u Biku, Saturn u Ribama na 6°08’

☆Zanimljivo je da smo ovaj sekstil imali 6 puta tokom 2019., i samo dva puta 2020. (12.aprila i 30.novembra), i 2021. (10.aprila i 30.novembra), 2022 (07.april i 30.novembar)...
Zanimljivo je da ćemo ovaj sekstil ove godine imati pet puta! Tri puta 05.aprila, 12.maja i 19.maja Merkur u Biku sekstil Saturn u Ribama ....naravno zbog Merkurove retrogradnosti, i dva puta 02.decembar i 21.decembar Merkur u Jarcu sekstil Saturn u Ribama

Sa ovim aspektom (skoro) svi možemo biti dobri organizatori, možemo biti mnogo mudriji, ozbiljniji, disciplinovaniji u mislima ali i u komunikaciji, odličan je za planiranje, ozbiljne teme, misli i razgovore...ali i odluke! Ovde Saturn može malo da "ohladi glave", posebno može da vas dozove pameti ako su vas neki trenutni aspekti raspamećuju....kao što je to konjukcija Marsa i Saturna!!!
Mogao bi da donese smirenije misli, komunikaciju, i najvažnije - mogućnost ispravnih odluka! 

Merkur je u Biku, Saturn u Ribama, ovde energija zemlja i vode sarađuju. Ovde ima praktičnosti, trezvenosti, senzualnosti pomešano sa emotivnošću, intuicijom...Ovde postoji spremnost da se sluša i sasluša... Ovde su pomešani stabilnost, pouzdanost, strpljivost sa saosećajnošću, emotivnošću...taman koliko je potrebno za razmišljanje ali i donošenje bitnih odluka! Merkur je sada retrogradan pa je moguće da ćete dobiti drugu šansu za nešto vama bitno!
Pričaj mi (i piši) o ljubavi

13.maj 04:43: Merkur sekstil Venera
RMerkur u Biku, Venera u Raku na 6°00

☆Poslednji put su Merkur u Biku i Venera u Raku bili u sekstilu 09.maja 1999, pre 24 godina!
Ovaj sekstil se dogodio na 0°36’
Poslednji put smo imali ovaj sekstil 06.maja 2022. Merkur u Blizancima, Venera u Ovnu

Merkur sekstil Venera (generalno): Odličan aspekt za druženje, komunikaciju, razmenu ideja, pregovre. Moguće su i lepe vesti. Reči (Merkur) lepe, ljubazne (Venera), ljubavne reči...Taktičnost, ljubaznost, sklad....i u mislima i sa rečima....u komunikaciji. Sa ovom energijom ljudi su fini, ugodni, dobri govornici i sagovornici...šarmantni. U pravom trenutku kažu ili učine pravu stvar!!! Sposobnost da lepo, nežno, fino nekog ubede u nešto, sposobnost lepog pisanja (pesnici, pisci...). Izražen talenat za humor.....Dobar aspekt za glumu..., ali i za dizajn, grafiku, slikanje... Aspekt za pisanje, umetnost, zabavu, politiku. Talentom i šarmom ovi ljudi osvajaju publiku...Kontakt Merkura i Venere imaju pisci, pevači, ljudi verbalnih sposobnosti...Nisu svi ljudi dobri pevači sa ovim aspektom, ali vrlo je moguće da imaju prijatan i melodičan glas.

Potrebna nam je ova energija....da napišemo nekome ili kažemo nekome: Volim te...Ovo je energija gde ćemo slušati šta nam srce kaže...Ovo je energija gde će neko nekome reći: Pričaj mi o ljubavi ili Napiši mi jednu ljubavnu....biće i onih koji će pesme i napisati.

Merkur u Biku, Venera u Raku:
Merkur je u Biku od 03.aprila - Brzi Merkur u sporom Biku...Požuri polako....Ovaj Merkur nam poručuje - Stani, pomiriši neki cvet uživaj u svim čulima... Venera je u Raku od 07.maja i poručuje - "Biće sve u redu"

Mislićemo, pričati, komunicirati (Merkur) romantično, stabilno, pomalo praktično, senzualno, umetnički (Bik), sa vraćanjem u prošlost (RMerkur)....o ljubavi, emocijama, lepoti, uživanjima, vrednostima (Venera) osećajno, saosećajno, emotivno, intuitivno, rodoljubivo, tradicionalno (Rak)

Predpostavljam da ću se ja u to vreme raspisati (Merkur) o ljubavi (Venera), možda ću pisati i o ljubavi iz daleke 1999. godine, ima smisla Merkur je retrogradan!
Ovo je i energija za druženje, šetnju, ženske razgovore, nova poznanstva (neka mogu i ljubav da postanu :-). Ovo je energija za ljubavnu komunikaciju, za poljupce, ples (Venera), zagrljaje (Merkur).

P.S Naslov je iz knjige:
Pričaj Mi O Ljubavi - Eliza Valmorbida
"U svetu koji obiluje lošim vestima i turobnim proročanstvima, priče sa srećnim krajem iznova bude našu veru u život. Ovo su istinite priče o strasti i istrajnosti, o slučajnim susretima i neočekivanim romansama, o ljubavnicima čije zvezde bivaju uvučene u istu orbitu. Naravno, u ovoj knjizi ima i tuge. Ima i pitanja, ali ne i konačnih univerzalnih odgovora. Ipak, i bez njih, tuđe sudbine sa srećnim krajem imaju moć da nas ispirišu i vrate optimizam u naša srca. Osluškujući jedinstvene glasove ljudi koji su s njom podelili svoja najdublja i najintimnija iskustva, autorka je njihove reči pretočila u dirljive pripovesti."
Pročitajte je, nećete se pokajati...ja sam je kupila u Vulkanu...pozajmila sam je nekome ko mi tu knjigu nikada nije vratio!!!

P.S. Ja se maja 1999. godine sećam kao da je juče bio...jer je tada pogođena Kineska ambasada koja je bila udaljena od našeg stana 500 metara! Sećam se da mi je tada bilo najlakše i najlepše da satima pričam telefonom sa sestrom od tetke koja je živela na Banovom brdu pa nismo mogle da se viđamo! Imala sam tada jednu zanimljivu emotivnu priču, rat nas je razdvojio ali smo nalazili načina da se čujemo....Mobilni telefon je stigao kasnije u julu te godine :).
 


Zapisano u kamenu

13.maj 08:56: Venera trigon Saturn
Venera u Raku, Saturn u Ribama na 6°11’

Poslednji put smo imali ovaj aspekt 14.oktobra 2022. Venera u Vagi, RSaturn u Vodoliji na 18°39’
Trigon Venera u Raku, Saturn u Ribama nismo imali od 1994/1995.

Kada se nađu zajedno Venera i Saturn u pozitivnom aspektu onda je to vernost, trajnost, pouzdanost, tkz. dobar tajming ili naški rečeno dobro vreme za započinjanje veze, odnosa, dobra energija i za postojeće odnose....ali i za materijalne stvari, novac....Realan pogled na veze, odnose, ljubav, lepotu... Ozbiljna klasična lepota, lepota koju svi uzimaju ozbiljno, klasična umetnost i muzika...
U vezama razlika u godinama, statusu... privlačenje ozbiljnih i odgovornih ljudi... 

Vi koji ste u vezi imate mogućnost da nešto uradite sa njom. Bilo da treba ili ne treba. Ako treba ovo je prilika da se odnosi izglade, uozbilje, "podignu na viši nivo"...ko razume shvatiće. Šalu na stranu možda je vreme za veridbu, zajednički život, i to na jedan miran i odgovoran način bez pritiska ili ograničavanja....
Ako nemate ljubavni život, ako ste emotivno sami, ovo je prilika da upoznate nekog...možda starijeg, možda samo odgovornog, stabilnog iskusnijeg...To što je Saturn u trigonu dobro je za započinjanje nove veze, jer takva veza može da traje (ima energiju trajanja preko Saturna)...

Ali...sa ovim aspektom možete upoznati i mnogo mlađeg partnera....(Tina Tarner ima u svom natalnom Veneru trigon Saturn i 17 godina mlađeg partnera, za njega se udala baš u julu 2013. kada je na zvezdanom nebu bio tranzitni trigon Venere u Lavu i Urana u Ovnu, inače u vezi su bili 27 godina.)

Ako niste ni u jednoj od ovih grupa, ovaj tranzit vam može doneti bolje odnose sa ljudima. I prijateljske i poslovne i bilo koje druge. Bolje, odgovornije, zrelije....Ovo je i aspekt koji donosi podršku starijih ljudi, podršku autoriteta, onih vama predpostavljenih, ili onih na vlasti i sl. Dobar je i za energiju novca. Za odnose sa javnošću, klijentima, poslovnim partnerima, ortacima...

Ovaj trigon (kao i sekstil) donosi veze koje traju uz odgovornost, poverenje, vernost!!!
Veze koje počnu u vreme ovog tranzita mogu da traju!
Naslov - Zapisano u kamenu izraz koji se koristi za nešto trajno....za veze koje opstaju u vremenu!!!

Ovde su Venera u energiji Raka, Saturn u energiji Riba.  Dve vodene energije koje se savršeno slažu! Ovo je vodeni trigon! Harmoničan tok energije, energija koja je osećajna, intuitivna, duboka!

☆☆☆

15.maj Merkur direktan sa 05°50’ Bika
15.maj 15:44: Mars trigon Neptun
16.maj 19:20 Jupiter ulazi u Bika
18.maj 03:10 Jupiter kvadrat Pluton
18.maj 10:59: Sunce sekstil Neptun
19.maj 08:39: Merkur sekstil Saturn
19.maj 17:53 Mlad Mesec u Biku na 28°25’
20.maj 17:32 Mars ulazi u Lava
21.maj 05:11: Mars opozicija Pluton
21.maja 09:09 Sunce ulazi u Blizance
21.maj 15:58: Sunce trigon Pluton


"Keep calm and move it"...

15.maj Merkur direktan sa 05°50’ Bika

Gotovo je i to...
Završava se i drugi po redu retrogradni ciklus Merkura 
Jovo nanovo....i Zar opet....dogodiće se 23.avgusta kada će Merkur krenuti u svoj treći retrogradni ciklus sa  21°51’ Device! Merkurove retrogradne cikluse imate OVDE!

Posle nekoliko nedelja retrogradnog kretanja Merkur će konačno da nas oslobodi problema u komunikaciji i u donošenju nekih važnih odluka. Ako ste se osećali kao izgubljeni u prostoru i vremenu i u "prevodu"...ako niste uspevali da ostvarite komunikaciju na neću reći normalan način ali jasnu i bez zbunjenosti, ako je mnogo toga što ste započeli moralo da čeka ili da se odloži... došlo je vreme da lakše dišete i da krenete napred. Ako je vaše razmišljanje bilo na neki način iskrivljeno, nelogično... vreme je da se tu stvari poprave.

Merkur iz senke!
Ali....ima nešto što treba da znate! Nije uvek sve jednostavno kako na prvi pogled izgleda... Merkur zaista kreće (polako) napred ali ima tu i neka caka, biće još neko vreme u retrogradnoj senci, mali oprez i sve će biti kako treba. 
Iz retrogradne senke će izaći 31.maja sa 15°37 Bika i onda će ići putem kojim nije prošao!
Merkur će u Biku boraviti do 11.juna!


"Ko u čuda veruje, taj čuda i stvara"

15.maj 15:44: Mars trigon Neptun
Mars u Raku, Neptun u Ribama na 27°07’

Poslednji put smo imali ovaj aspekt u ovim znacima 31.maja 2021.

Kada se planeta strasti, želja, akcije nađe u dobrom aspektu sa planetom za koju kažu da je viša oktava Venere....naslutite i sami šta ova energija može doneti....kada je posmatramo iz ugla emocija, emotivnog i ljubavnog života....Plivaju obe planete (Rak, Ribe)....plivamo i mi sa njima. Mars je tu da deluje, da donese ili pokrene akciju, Neptun je tu da sve to začini maštom i kreativnošću.
Blago umetnicima....oni će pre svega osetiti blagotovoran uticaj ovog aspekta, ali i muzičari, pisci, glumci....Ostali, koji umetnici nisu, mogu ovaj aspekt "iskoristiti" za razotkrivanje nekih tajni, laži, prevara...Možda čak nećete morati mnogo ni da se potrudite, jer može doći i do samo - otkrivanja. Sa ovom energijom lako se otkriva neiskrenost....Idealisti....ovo je vaše vreme takođe....sanjari, duhovnici....svi vi koji se bavite nekim energijama....Intuicija, mašta, kreativnost na višem nivou....ova energija vas može odvesti do cilja, sa njim možete odabrati pravi smer...i ostvariti ono što želite (Mars - želje)! 
Ima ovde puno energije....ako je osetite podelite je sa drugima....ohrabrite one koji možda iz nekog razloga nisu dobro. Možda ćete se naći u obrnutoj situaciji i možda će neko pomoći vama....vas ohrabriti, inspirisati. Inspiraciju treba "tražiti" u mašti, snovima, idealima, fantazijama. Što da ne.....lepo je budan sanjati, još ako je u dvoje:).
Sve ovo možete preneti i na teren posla, karijere, profesije.....unesite energiju mašte, kreativnosti u svoj posao, odnose na poslu.
Kada se ovako fizičko (Mars) i psihološko (Neptun) lepo spoje....dobijemo jednu zaista lepu energiju i za umetnost, duhovnost, i za sport. Pa meditirajte :-), ko voli Jogu blago njemu :-), ko ne voli a blizu mu neki bazen opet blago njemu :). Ako su vam se lepo uklopile ove planete možete i dete učlaniti u neki vodeni sport, nije sve u tenisu :-). Devojčice mogu u umetničko plivanje (Neptun - ples)....Ovaj aspekt može inspirisati i mađioničare, čarobnjake :-), duhovne ljude (korišćenje energije za viši cilj). Može se koristiti kao ventil, kroz glumu, muziku, igru....za sexualne fantazije :)...


Dajte da bi ste primili...

16.maj 19:20 Jupiter ulazi u Bika

Posle 12 godina Jupiter će ponovo biti u Biku od 16.maja 2023. do 26.maja 2024.

Da li se sećate perioda od od 04.juna 2011. do 11.juna 2012.
Tada pre 12 godina Jupiter je poslednji put boravio u Biku. Da li možete da se setite šta se tada događalo u vašem životu? Ko se seća blago njemu :)). Ako se ne sećate dobićete sada priliku za nova sećanja...

Poslednji put Jupiter je boravio u Biku od 04.juna 2011. do 11.juna 2012.
Blog postoji od 10.marta 2011. Jupiter je tada bio u Ovnu.
Kada je Jupiter ušao u Bika tada sam pisala ovako: Jupiter u Biku (Tranzitni)

Ukratko Jupiterov tranzit kroz Bika:

Za Bika je osnovna fraza - Ja imam, ključna reč - Stabilnost
Ovo je odličan tranzit za privlačenje sreće (Jupiter) kroz naporan rad, strpljenje, praktičnost (Bik).
Generalno imaćemo više dobrih prilika za emotivnu i materijalnu sigurnost, stabilnost i bezbednost...posebno ako budemo velikodušni prema onima koji će imati manje sreće...
Dobar tranzit za uživanje u prirodi, zemlji...ali...i zemlji treba nešto dati ili joj posvetiti više pažnje da bi i ona nama pružila njene plodove...imajte to na umu!

Ovaj tranzit nam omogućava da se fokusiramo na opipljive rezultate...zbog toga je dobro imati planove i ciljeve. Mogućnost dugoročnih investicija...Ali...uvek ima tu i neko ali...potrebno je da se čuvamo preteranog uživanja (energija Bika).

Jupiter u Biku je tranzit u kome ćemo imati potrebu da uživamo u emotivnoj i materijalnoj sigurnosti, u raznim oblicima umetnosti, lepote...Ovaj tranzit bi mogao mnogima da pojača samopouzdanje...

Druga strana medalje kod ovog tranzita je rasipništvo i sebičnost...ispunjenje trenutnih želja bez obzira na sve, bez obzira na okolnosti...Moguće je i da mnogi neće obratiti pažnju na potrebe drugih i samim tim izazvati ozlojeđenost kod drugih (velike razlike između bogatih i siromašnih)

Ovaj tranzit je posebno dobar za Bikove, Device i Jarčeve (svi zemljani znakovi), ali i za Rakove i Ribe (vodeni znakovi, sekstil)....
Ostali...Škorijama (opozicija), Lavovima i Vodolijama (kvadrat) biće malo ili više napeto...
Ovnovi i Blizanci u komšiluku Bika biće u polusekstilu, Ovnovi čekaju ulazak Jupitera u Blizance ali i Blizanci....:), Vage i Strečevi biće u aspektu prilagođavanja (inkonjukcija), Vage mogu da se raduju ulasku Jupitera u Blizance, Strelčevima će Jupiter u Blizancima biti u opoziciji...

Do novog teksta pročitajte - Dajte da bi ste primili...


Sreća, uspeh na dohvat ruke..

18.maj 03:10 Jupiter kvadrat Pluton
Jupiter u Biku, Pluton u Vodoliji na 0°18’  

Ovaj kvadrat smo imali poslednji put 04.avgusta 2017. 
Jupiter je bio u Vagi, Pluton u Jarcu na 17°31’

Ovaj sadašnji kvadrat je interesantan jer se dešava u vreme kada su i Jupiter i Pluton promenili znakove! Ovo je inače i prvi dugotrajni aspekt Plutona u Vodoliji pa je samim tim i prilično značajan!
Ovaj aspekt je na 0° i samim tim je još jači i očigledniji!
U pitanju je novi početak ali ovde vrlo težak novi početak.
Mnoge će ovaj tranzit uzdrmati i na ličnom i na globalnom nivou!

Kada se planeta širenja i ekspanzije (Jupiter) nađe u kvadratu sa planetom transformacije (Pluton) neke promene su izvesne, one mogu biti velike (Jupiter). Do promena se dolazi akcijom, borbom, negde nervozom, nemirom i napetošću. Jupiter uvek proširi ono što zatekne...i dobro i loše. Može doći do eskalacije (Jupiter) nekih mračnih strana Plutona! Zbog energije kvadrata mnogima se neće svideti promene koje Pluton donosi...
Sreća, uspeh na dohvat ruke...ali...
Fali još jedan korak...pa još jedan...
Uspeh je tu...na korak od vas...na dohvat ruke....ali gde je Jupiter tu su preterivanja, ovako u kvadratu to je potreba, želja za više novca, negde je to pohlepa, negde korupcija, negde su to veći troškovi. 

Problemi koji nastaju kada se hoće i želi više! Ovo su i moćni neprijatelji, problemi sa zakonom, razne kazne, novčane kazne...Kod nekog ova energija može dovesti do gubitka, bankrota, negde do moralnog posrnuća....Ovu je i verski i filozofski fanatizam.

Jupiter je planeta sreće, ekspanzije, širenja....Pluton je planeta suštinskih promena, trasformacije, regeneracija...i šta onda ne valja? Problem je što su ove energije u sukobu (kvadrat). I ovo mogu da budu promene ali destruktivne. Sa ovim aspektom želi se uspeh, moć, novac, bogatstvo...Ovu su veliki snovi, ambicije...ali ovo su ekstremne potrebe, ekstremne želje. Želi se moć, kontrola, bogatstvo...pelazi se u pohlepu, korupciju..."gazi se preko mrtvih" radi nekog cilja, radi neke ambicije...Ali sa ovom energijom obično ide i ona..."kako došlo tako i otišlo"... Nije sve u novcu...ovde se radi i o uverenjima, veri, obrazovanju, životnoj filozofiji, drugim kulturama...ni ovde ekstremizam neće doneti sreću...

Imajte na umu: Ovde su u sukobu sistem ličnih vrednosti (Jupiter u Biku) i društvene/kolektivne vrednosti (Pluton u Vodoliji)!!!

P.S. Mene ovaj aspekt asocira i na ono što Evropa nudi mojoj ali i nekim drugim zemljama....šargarepu na štapu!

"Postoji tajna veština"
(još Neptunovskih čuda)

18.maj 10:59: Sunce sekstil Neptun
Sunce u Biku, Neptun u Ribama na 27°11’

Dva puta godišnje Sunce bude u sekstilu sa Neptunom...i to kada je u Jarcu i Biku!

Posle Marsa i Sunce ima harmonični aspekt sa Neptunom!
Ako vam je potrebna čarolija ona je tu, Sunce u Biku i Neptun u Ribama u trigonu - "Postoji tajna veština" - Sanjajte, maštajte...obojte svoj svet najlepšim bojama...obojte svoje životno (Sunce) platno! Pomoći će Neptun ovde...Zaslužili smo malo mira, harmonije....Neka su magija i čarolija sa vama!

Kratkotrajni aspekt ali efektan, aspekt mašte, inspiracije posebno dobar za umetnike, muzičare, ali i sve one koji su romantični, za one koji su u duhovnoj potrazi. Malo mašte nikome neće škoditi ;-). Enerigija vizuelizacije, zažmurite i slikajte...slikajte svoje životno platno....Ovo je energija koja provocira empatiju... Strana reč za ono što bi moglo da se svede na..."Ne radite drugima ono što ne bi voleli da rade vama".... ili razmislite kako je biti u "tuđoj koži"...budite svesni tuđih osećanja....i nadajte se da će oni biti svesni vaših...
Energije ovih planeta zovu nas da sanjamo, maštamo, bojimo naš svet svetlijim bojama....Nude nam kreativnost, uživanje u umetnosti, muzici, nude nam izlaz i beg iz stvarnosti....Tu je i energija mističnog, misterija, tu su i čuda...Stavi prst na čelo...
(treći put, treća šansa)

19.maj 08:39: Merkur sekstil Saturn
Merkur u Biku, Saturn u Ribama na 6°30’

☆Zanimljivo je da smo ovaj sekstil imali 6 puta tokom 2019., i samo dva puta 2020. (12.aprila i 30.novembra), i 2021. (10.aprila i 30.novembra), 2022 (07.april i 30.novembar)...
Zanimljivo je da ćemo ovaj sekstil ove godine imati pet puta! Tri puta 05.aprila, 12.maja i 19.maja Merkur u Biku sekstil Saturn u Ribama ....naravno zbog Merkurove retrogradnosti, i dva puta 02.decembar i 21.decembar Merkur u Jarcu sekstil Saturn u Ribama

Sa ovim aspektom (skoro) svi možemo biti dobri organizatori, možemo biti mnogo mudriji, ozbiljniji, disciplinovaniji u mislima ali i u komunikaciji, odličan je za planiranje, ozbiljne teme, misli i razgovore...ali i odluke! Ovde Saturn može malo da "ohladi glave", posebno može da vas dozove pameti ako su vas neki trenutni aspekti raspamećuju....kao što je to konjukcija Marsa i Saturna!!!
Mogao bi da donese smirenije misli, komunikaciju, i najvažnije - mogućnost ispravnih odluka! 

Merkur je u Biku, Saturn u Ribama, ovde energija zemlja i vode sarađuju. Ovde ima praktičnosti, trezvenosti, senzualnosti pomešano sa emotivnošću, intuicijom...Ovde postoji spremnost da se sluša i sasluša... Ovde su pomešani stabilnost, pouzdanost, strpljivost sa saosećajnošću, emotivnošću...taman koliko je potrebno za razmišljanje ali i donošenje bitnih odluka! Merkur je ponovo direktan pa je moguće da ćete dobiti treću šansu za nešto vama bitno!


Vreme setve....

19.maj 17:53 Mlad Mesec u Biku 
Sunce i Mesec u Biku na 28°25’

Novi početak - "Šta seješ to i žanješ...
Mlad Mesec i energija Bika su tu da nas prizemlje, vrate čulima, tu je i da otkrijemo gde nam je potrebno više sigurnosti, bezbednosti, praktičnosti... Gde smo "zapeli" u kojoj vrsti (svako svojoj) rutine, učmalosti, ustajalosti.....Od danas kreće novi ciklus (Mlad Mesec), na nama je da se povežemo sa onim što je u nama, u našim dušama (Mesec) i srcima (Sunce). Da utvrdimo koje su naše potrebe u smislu energije Bika.....emotivne, materijalne, imovinske, tu je i novac, posao (obično idu jedno sa drugim), to su i lične (unutrašnje) vrednosti, vrednosti prema spolja.... sve u smislu šta je vredno a šta više nije.... Zadržati nešto ili nešto pustiti....Ovde je i jedno od pitanja....pitanje zahvalnosti prema onome što imamo... Koliko smo i da li smo zahvalni....Vreme setve....Ali da bi nešto posejali potrebno je "pripremiti zemlju", očistiti je od korova, nađubriti, možda i preorati.....i tek onda dolazi setva. A žetva, pa kada dođe vreme za to, ubiranje ploda - plodova...kada za to dođe vreme. Za sve je potrebno vreme...kako u prirodi tako i u stvarnom životu. A kako ćete da žanjete tradicionalno srpom, kosom...ili moderno nekim tehničkim pomagalima kombajn, traktor... to zavisi od vas..... 


Na dan Mladog Meseca u Biku:
Ovaj Mlad Mesec (Sunce i Mesec) blizu je Urana (šira konjukcija) pa su svakako moguća iznenađenja ili ona rečenica pomalo "izlizana" Očekujte neočekivano!

Povoljni aspekti:
Mars u Raku na 29° u trigonu sa Suncem i Mesecom, u trigonu sa Neptunom!!!
Sunce i Mesec biće u trigonu sa RPlutonom koji se  lagano vraća u Jarca!!!
Merkur u Biku sekstil Saturn u Ribama!

Nešto napetiji i teži aspekti:
Međutim RPluton je u egzaktnom kvadratu sa Jupiterom u Biku!!!
Mars je na 29° spreman za skok u Lava ali i u opoziciju sa RPlutonom!!!
Venera vladar Bika u Raku u kvadratu sa Kironom u Ovnu (egzaktno 25.maja)
Detaljno o Mladom Mesec u Biku kada dođe vreme!

P.S. Algol se nalazi na 26°10′ , Mlad Mesec na 28°25’ Bika!
Sunce konjukcija Algol 17.maja u 09:40, Mesec konjukcija Algol u 13:44 19.maja (četiri sata pre Mladog Meseca)! Konjukcije Algola sa Suncem i Mesecom mogu biti prilično nezgodne!Zaljubljeni, harizmatični Mars

20.maj 17:32 Mars ulazi u Lava


Mislim da ćemo svi odahnuti kada Mars izađe iz Raka....pa čak i oni kojima lično (natalno) odgovara Mars u Raku...ipak je Mars u Raku u svom padu!
Ono što je sigurno...je da ćete svakako osetiti Marsov ulazak u Lava! 
Zapravo bilo koja planeta kada pređe u Lava to i primetimo....jer Lav je Lav :). 
Nemoguće je ne primetiti energiju Lava i njegovu potrebu za svetlima reflektora i pompom...
Čim pređe u Lava Mars će dati "izjavu za medije" :)
Kada Mars uđe u Lava temperatura raste...
Ko se boji Lava još....
Mars sigurno ne...neće se plašiti da korača teritorijom Lava!
Neće se plašiti ovaj Mars da ako treba "nosi srce na dlanu"...

Mars prelazi iz Raka u Lava


Mars u Lavu - harizmatični Mars...
Ulaskom u Lava Mars će biti još hrabriji...ali i lojalniji, odaniji...harizmatičniji!
Biće i živahniji, samopouzdaniji...spreman za vođu!
Probudiće ova energija dete u Marsu...doživeće i da mu "srce drnda" :)
Zaljubiće se Mars...u život, u ljubav...u nekog!!!
Dugo nije boravio u Lavu...i podjednako ćemo se i mi i Mars :) obradovati njegovom ulasku u Lava!
Poslednji put bio je u Lavu od 11.juna do 29.jula 2021.


Svi imamo u svojoj natalnoj karti Lava i kuću (kuće) u Lavu!
To je ona kuća u kojoj se osećamo lepo, gde volimo da volimo, da uživamo, da se zabavljamo...gde volimo da budemo superiorni...gde volimo da zasijamo!
Ulaskom Marsa u Lava i u vašu kuću Lava dolazi period u kome nikome neće biti dosadno...negde će se ta ljubavna vatra zapaliti jače, negde slabije...ali "goreće vatra"....

Ako ste Lav (Sunce u Lavu) ili ako ste neki drugi fiksni znak - Vodolija, Bik ili Škorpija, ovaj prolazak (tranzit) Marsa u Lavu će vas prodrmati i probuditi! Naravno i ako imate neke planete u ovim znacima!
Ako ste Ovan znak ili podznak i vas će ovaj tranzit probuditi jer Mars vlada Ovnom (vlada i Škorpijom). Ali probudiće i sve vas ostale...jer kako sam već napisala svi imamo negde u horoskopu kuću Lava!

Ranije sam napisala da će prelazak Marsa iz Raka u Lava biti prilično interesantan (ili u prevodu za mnoge stresan), najviše zbog opozicije Marsa u Lavu i RPlutona u Vodoliji 21.maja 2023. - "Sretni su narodi koji imaju dosadnu istoriju"

U neharmoničnim aspektima (a biće ih) mogao bi da bude drzak, tvrdoglav, hvalisav...sujetan...
Prvi takav aspekt je već 21.maja Mars opozicija Pluton, zatim Mars kvadrat Jupiter 23.maja, Mars kvadrat SMČ 25.maja i Mars kvadrat Uran 26.juna....Biće ovo zaljubljen ali prilično nervozan Mars!
Jedini harmonični aspekt Marsa u Lavu biće trigon sa Kironom u Ovnu 23.juna!!!
Mars prelazi u Devicu 09.oktobra


"Sila je oružje slabih; 
nenasilje je oružje jakih"

21.maj 05:11: Mars opozicija Pluton
Mars u Lavu, RPluton u Vodoliji na  0°16’

Kao uvod u ovaj aspekt pročitajte - "Sila je oružje slabih; nenasilje je oružje jakih" - OVDE

Godinama smo imali ovu opoziciju između Marsa u Raku i Plutona u Jarcu (dokle je Pluton bio u Jarcu). Sada ćemo godinama imati opoziciju Marsa u Lavu i Plutona u Vodoliji (dokle Pluton bude u Vodoliji). Opozicije Marsa u Lavu i Plutona u Vodoliji bile su u periodu od 1778 do 1797. godine.
21.maja 2023. imamo prvu ovakvu opoziciju posle toliko godina! Sledeća opozicija Marsa u Lavu i Plutona u Vodoliji dogodiće se 03.januara 2025. Mars će tada biti retrogradan!!!

Kada Mars i Pluton vode bitku (opozicija, kvadrat), obračun je uglavnom intezivan i ni malo prijatan! Ova njihova bitka može isprovocirati one sa nezgodnim karakterima!

Mars je u Lavu on je u ovoj energiji ludo hrabar, u neharmoničnom aspektu sujetan, pretenciozan, voli da dominira, može da bude autokrata, detinjast, hvalisav...RPluton je u Vodoliji (od skoro pa se još navikavamo na ovu energiju) - Moć - Pluton prelazi na društvo - Vodolija....ljudi žele slobodu, oslobađanje, reforme, progres....jednakost ali i jedinstvenost i originalnost!
RPlutom u Vodoliji bi mogao da izvuče sve ono najgore moguće iz Marsa u Lavu....bezdušnost, brutalnost, nasilničko ponašanje, povređivanje i fizičko i emotivno....Skoro sve negativne osobine Marsa u Lavu bi mogao da izvuče na površinu upravo Pluton taj vladar podzemlja, mraka, blata, mulja, vulkana....Pokušajte da se oduprete toj energiji koja iz vas izvlači ono najgore.

Ako ipak niste (natalno) tip gde bi ovaj aspekt mogao da to izvuče iz vas onda izbegavajte ljude koji imaju kratak fitulj i koji su skloni pasivnoagresivnom ili agresivnom ponašanju.
Ne reagujte na provokacije, ne reagujte na "prvu loptu"!
Po svaku cenu izbegnite pokušaj da vas izbace iz takta....ma koliko voleli tu osobu...ali ovo važi i za "slučajne prolaznike"...Prebacite ovu ogromnu energiju na teren spavaće sobe...nek strast i sexualna energija rade to još nikome nije škodilo... ako imate sa kim da delite krevet.

"Sila je oružje slabih; nenasilje je oružje jakih" je citat Mahatma Gandhi koji je rođen sa Mars u Škorpiji opozicija Pluton u BikuPočinje sezona i vladavina Blizanaca
Neka krene razmena...misli, reči, ideja...

21.maja 09:09 Sunce ulazi u Blizance

Zablistaće Blizanci...Zablistaće i naše kuće u Blizancima!
Neka pripreme za slavlje počnu...
Želim vam Blizanci predivne rođendane i solarne horoskope!
Dobro došli mali Blizanci rođeni od 09:09 CET 21.maja do 16:58 CET 21.juna 

Obožavam Blizance, bez njih bi ovaj svet bio dosadan, manje raznovrstan!
Volim ih zbog njihove mladolikosti, radoznalosti, spretnosti, inventivnosti...
Volim ih i zbog njihove dualnosti...jer je to kao dva u jedan :)
Kažu da su površni...ali ja ih vidim kao leptire koji žure s' cveta na cvet :).
Druženja sa Blizancima podmlađuju, razgovori sa večitim dečacima/devojčicama donose radost!
Pripremaju nas Blizanci za dolazak leta...
Neka mentalni izazovi krenu....

Računajte da ćete biti zauzeti i preazuzeti...I mentalno i fizički!
Sve što je u sezoni Bika bilo usporeno sada će se ubrzati!

Blizanci su promenljivi vazdušni znak...Prilično  radoznala i fleksibilna energija!
Sa ovom energijom stvari, događaji (ponekad i ljudi) dolaze u paru.
Imaćete mogućnost izbora...dve strane jedne priče.

Generalno...Vreme je za radoznalost, za postavljanje pitanja, prikupljanje činjenica, informacija, za komunikaciju, čitanje, učenje...za reklamu, oglašavanje...za izbor

Sve o tranzitu Sunca kroz Blizance imate ovdeSunce u Blizancima (tranzitno)

Blizanci će u narednom periodu slaviti svoje rođendane (solarni povratak), a za sve nas ostale bitno je kroz koju kuću će Sunce prolaziti u narednom periodu. Posebno će se obradovati oni koji su se "smorili" u energiji Bika...oni koji su usporili, možda se malo i ulenjili...Sa energijom Blizanaca probudiće se mnogi...posebno oni koji vole pokret, priču....komunikaciju!

Sunce će osvetleti vašu kuću Blizanaca i tu oblast vašeg života.
Blizancima vlada Merkur, prirodna kuća Blizanaca je 3.kuća:
Um (niži), razmišljanje, inteligencija, komunikacija, govor,  pisanje, svaka interakcija, bliski ljudi, svakodnevno okruženje, braća, sestre, komšiluk, kraća putovanja, saobraćajna sredstva, prodaja, trgovina, niže obrazovanje, mediji...

Tu u Blizancima Sunce će dočekati Juno i Mesec!
Mesec će na kratko će biti u tom društvu do 22.maja u 05:29 CET kada će preći u Raka. U Blizancima ostaju Sunce i Juno!
Vladar Blizanaca Merkur je u Biku direktan u post retrogradnoj senci!
Merkur će se pridružiti Suncu i Juno 11.juna!


Energija promena...

21.maj 15:58: Sunce trigon Pluton
Sunce u Blizancima, RPluton u Vodoliji na 0°16’

Poslednji trigon Sunca u Blizancima i RPlutona u Vodoliji dogodio se 19.juna 1796. na 29°01’
Ovo je njihov prvi trigon u ovim znacima posle mnogo godina na 0°16’

Kada se udruže spretnost (Sunce u Blizancima) i otkriće, iznenađenje (Pluton u Vodoliji)
Odlična energija da (po)čistite svoj život od nepotrebnih stvari (negde i ljudi)...
Energija gde se osećate moćno i snažno...Jaka volja, koncentracija...sposobnost oporavka

Energija kao "prva pomoć" u bliskim odnosima i vezama (Blizanci) ali i prijateljskim (Vodolija), u komunikaciji, informacijama, učenju, kraćim putovanjima (Blizanci)....društvenosti, grupnim dešavanjima, nauci, tehnici, humanosti (Vodolija)

Odlična energija i za zdravlje...za uklanjanje loših navika...

Jaka, ogromna (trigon) energija, velika odlučnost, dani  u kojima možete prikupiti svoju snagu i pametno je iskoristiti...nešto kao rad na sebi...i mogućnost da nešto promenite na sebi ali i u okolini...Oslobodite se svega što vas pritiska, što je staro, iznošeno....izanđalo :-)... i stvarno i u prenosnom smislu....Ovo je aspekt samopuzdanja, samopoštovanja.... lične trasformacije, regeneracije... Iskoristite pametno!


☆☆☆

22.maj 07:56: Sunce sekstil Mars
23.maj 07:12: Mars kvadrat Jupiter
26.maj 09:36: Venera sekstil Uran
27.maj 16:29 Jupiter konjukcija SMČ u Biku
28.maj 12:45: Sunce kvadrat Saturn
31.maj Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 15°37 Bika 


Pokrenite svoje ambicije...

22.maj 07:56: Sunce sekstil Mars
Sunce u Blizancima, Mars u Lavu, na 0°54

Generalno otvorena vrata - za jaku energiju, vitalnost, hrabrost, volju...
Energija za nove priče, za nove poslove, ambicije, želje, kreativnu snagu, borbu za vlast, šanse za uspeh. Lako do cilja... pomoć u onome što ste naumili ili kuda ste krenuli. Izbori koje napravite biće dobri za vas! Fizička aktivnost tamo gde je neophodna...u smislu da vas malo prodrma ali i ojača...Jaka strast i jaka seksualna energija! Jake želje!
Ovo je kratkotrajni aspekt (dan, dva...), tu je da pomogne, svaki ovakav aspekt i tranzit treba shvatiti kao bonus...

It's a man's world
Obe planete su muške, Sunce i Mars..."muška" energija!
Muškarci snažni, odlučni, tajanstveni....Strast i testosteron u vazduhu :)).

Ne znam koliko će vam biti bitan podatak da Donald Tramp ima u svom horoskopu aspekt Sunce sekstil Mars, imao ga je i Albert Anštajn, imala ga je Koko Šanel (muška energija u ženskom telu)...


Ko hoće više nego što se može....
"Ko hoće veće, izgubi iz vreće"

23.maj 07:12: Mars kvadrat Jupiter
Mars u Lavu, Jupiter u Biku na 1°28

Sa ovim aspektom obično se želi, hoće više nego što se može. 
Bolje vam je da dobro isplanirate svaki poduhvat...jer u protivnom možete da uzalud potrošite energiju... Nestrpljivost je ovde više nego izražena... ono hoću sve odmah i sada. Nervoza (kvadrat) se javlja ako se uloži energija u nešto (Mars) a nema rezultata ili nagrade (Jupiter), još ako ste sujetni (to se vidi iz natalnog)....eto nervoze.... 
Da bi koliko toliko izbegli nervozu.... jasnije definišite ciljeve, utvrdijte prioritete, bolje se organizujte...sve ostalo će biti čisto gubljenje energije. I još nešto....ovde sila (Mars) ne voli, mrzi zakon i pravdu (Jupiter)....pa iz tog razloga mogli bi da budemo skloni kaznama, tužbama, novčanim kaznama, mogući su i finansijski problemi, gubitak novca....Problemi za "zvaničnim" licima....nagli postupci i odluke...
Kako će ovaj aspekt uticati na sve nas kolektivno tek ćemo da saznamo.....Pojedinačno ova energija je takava da će biti preteranih akcija, reakcija....rizika!
Mars i Jupiter ne sarađuju, naprotiv u sukobu su...Jupiter izaziva Marsa, precenjuju se snage...
Ne ulazite u sukobe bez preke potrebe, mogli bi da se precenite...Ne rizikujte bez preke potrebe...ni u poslovima, ni u emocijama, ni sa fizičkom snagom. Često se kod kockara može naći neki aspekt Mars -Jupiter....može se naći i kod vojnih lica, zavisnika, osoba sa psihičkim problemima...(Van Gog čuveni slikar imao je problema sa anksioznošću godinama, umro je od prostrelne rane u 37 godini...). Mars je u ovoj kombinaciji (kvadrat) ludo hrabar (Jupiter)!!!

Savet: budite manje impulsivni, ludo hrabri, smeli....pažljivo birajte svoje bitke, ne precenjujte svoje snage i mentalne i fizičke...Ne dokazujte se ni drugima ni sebi....ne sada, jer nije vreme... Budite oprezni i sa novcem....nije vreme za rizik, niti za trošenje novca... Obuzdajte strasti ova energija vodi ka promiskuitetu....Sa ovom energijom sve je nekako prenaglašeno....i moguće je da nećete znati kada treba da stanete, da se zaustavite!!!


Originalna ljubav

26.maj 09:36: Venera sekstil Uran
Venera u Raku, Uran u Biku na 19°53’

Da li jedan kratkotrajni aspekt može da promeni nešto? Može, posebno ako se i ostale "kockice" slože. Vreme je da se nešto promeni...na kratko ali neka se samo nešto promeni!

Budite spremni i očekujte neočekivano! Aspekt koji prosto "razbija" dosadu, učmalost i rutinu!
Da li ste spremni da uradite nešto drugačije (Uran), da razbijete rutinu. Da sa prijateljima (Uran) uradite nešto neobično, nešto zabavno... možda i nešto ludo. Nešto što će vas razgaliti, na trenutak ili duže i život učiniti lepšim i interesantnijim. Mogućnost upoznavanja novih ljudi. Period za romantiku...neobičnu, uzbudljivu, kratkog daha ali šta je tu je :). Nekome će se život promeniti...Vi koji ste rastavljeni tu je Skype....što da ne ...daj šta daš. Period za astrologiju , tehniku, internet...Za nešto neobično, nesvakdašnje....Malo ekscentričnosti neće škoditi.

Venera sekstil Uran: aspekt sa kojim se rizikuje, prihvataju neobične, drugačije stvari, situacije, ljudi (Uran). Neobično, drugačije, originalno (Uran) povezano sa emocijama (Venera), ljubavnim dešavanjima (Venera), ali i sa vrednostima, novcem (takođe Venera). Mnogi će osetiti potrebu da eksperimentišu. Odličan period za tehniku, kompjutere, internet, elektroniku, umetnost, grupna dešavanja. Uživanja, zabava, druženje, emocije.....pojavljuju se tamo gde se najmanje nadate ili očekujete. Neko  će se iznenada zaljubiti, naravno ako ima podršku ostalih planeta u svom horoskopu, neko će promeniti nešto u izgledu, ofarbati kosu u neku ludu boju, neko će kupiti cipele ali ne obične već one koje koje skreću pogled na sebe, neko će kupiti karmin ali ne onaj u trendu... već onaj koji zove na poljubac... Većina bi uglavnom mogla da doživi neko ljubavno uzbuđenje, radost... Čula i osećanja su pojačana... Neko će da "vodi ljubav preko žice".... Internet ljubav cveta....
Ovako izgleda ovaj aspekt bez obzira gde se Venera i Uran nalaze. 


Vreme je za rast....
(duhovno i materijalno bogastvo)

★27.maj 16:29 Jupiter konjukcija SMČ 
Jupiter i SMČ u Biku na na 2°26’

Konjukciju Jupitera i SMČ imali smo poslednji put 25.juna u Devici na 16°17
Sada posle 7 godina ovu konjukciju imamo u Biku (novi ciklus)
Jupiter samo što je ušao u Bika, SMČ će na leto promeniti znak!

Ovaj aspekt spada u one srećnije aspekte!
Konjukcija Jupitera i SMČ je prilika da se uči, da se proširi znanje...ali ovo su ona bitna i značajna znanja, ona koja će nam pomoći u duhovnom i svakom drugom rastu. 
Ovo je prilika za nove poslove, nova učenja, putovanja...za upoznavanje ljudi od kojih ćete mnogo naučiti (učitelji, profesori, mentori)...

Ovaj aspekt poručuje - Vreme je za rast, vreme je da mudro i pametno izaberemo put kojim treba ići!
Preko puta ove konjukcije je JMČ u Škorpiji i već sigurno naslućujete na tom putu neće biti mesta za neke stvari ali i za neke ljude!!!
Ovaj aspekt poručuje i da je osim duhovnog vreme i za materijalno bogastvo. 
Znam lepo zvuči reč bogastvo ali ovde ide svakom već prema natalnom horoskopu. Nekome je bogatstvo 100e, nekome mnogo više nula iza jedinice!
I naravno....Jupitera povezujemo i sa preterivanjima....i ovde postoji mogućnost preterivanja!

Na globalnom planu...
Lakše ćemo ga shvatiti ako znamo kada smo poslednji put imali ovaj aspekt u istim znacima!
Ovu konjukciju u Biku nismo imali od 07.maja 1929. Spada u retke jer se dešava posle 94 godina!


(Za)stanite malo...

28.maj 12:45: Sunce kvadrat Saturn
Sunce u Blizancima, Saturn u Ribama na 6°52’

Ovde je prvi savet: zastanite! Dodala bih i odmorite...
Jer ovaj aspekt i ova energija donosi oslabljenu volju (Sunce). nedostatak koncentracije, negde i manjak energije... Pripazite dan dva na zdravlje, posebno ako su ove dve planete tako raspoređene u vašim horoskopima. Kod nekih od vas ovo bi mogao da bude sukob sa autoritetima, negde sa očevima ili nekim starijim članom porodice, prijateljem, mužem... Mogući problemi u karijeri (Saturn). Kod mnogih možda ništa od svega ovog tek neka melangolija ili tmurno raspoloženje. Ne traje dugo ovaj aspekt...ali ipak!
Ovde su u sukobu energije Blizanaca i Riba...ne vole se energija vode i vazduha.
Mogao bi ovaj aspekt da bude težak izazov i test ....lako se sa njim upadne u pesimizam i melanholiju, a mogu se javiti i neki strahovi. Mogli bi da osetite neko ograničenje. Možda će vam odjednom ili ne baš odjednom biti previše obaveza, previše odgovornosti...Ako se to dogodi napravite listu prioriteta...
Dok traje ovaj tranzit spavajte više...u smislu ranijeg odlaska u krevet, vežbajte da umanjite nervozu i stres koji idu sa ovim tranzitom...i....
Čuvajte zdravlje...obratite pažnju i na zdravlje starijih vama dragih ljudi....
Vežbajte mir i staloženost....i sačuvajte prisebnost! 
I da dodam....budite strpljivi jer tako dolazi spas...


Merkur bez senke...

31.maj Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 15°37 Bika 

Ovo je retrogradna senka posle retrogradnog kretanja.
Svaki retrogradni ciklus ima period retrogradne senke pre retrogradnosti i posle retrogradnosti!!! 
I ovo je zapravo kraj Merkurove retrogradnosti sve do sledećeg retrogradnog ciklusa koji će se dogoditi 23.avgusta Merkur kreće u retrogradni ciklus sa 21°51’ Device, on će trajati 23 dana

Merkur je ušao u retrogradnu senku (pre retrogradnosti) 07.aprila sa 5°50’ Bika
U retrogradni hod krenuo je 21.aprila sa 15°37 Bika u direktan hod 15.maja sa 05°50’ Bika
Sada konačno izlazi iz retrogradne senke sa 15°37 Bika 

Tri puta je išao istim putem i sada konačno ide direktno bez osvrtanja....Izlaskom iz retrogradne senke nema više ni retrogradnosti i više nemate izgovora...jer u poslednje vreme te prilično neslane šale na račun retrogradnog Merkura postaju vrlo neukusne i negde degradiraju ozbiljan pristup astrologiji! 
Sada će Merkur preći put kojim nije prolazio!
Merkur će iz Bika preći u Blizance 11.juna


Neka vam zvezde budu naklonjene...


Pesma meseca:


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com


Pročitajte:

AKTUELNO na zvezdanom nebu 2023


Нема коментара:

Постави коментар