четвртак, 6. април 2023.

Astrologija i Veštačka inteligencija...


Moto dana:
"Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta."
i
"Znanje ima pravi odgovor. Inteligencija ima pravo pitanje."


Zvezdani(n) zapis 3765
Četvrtak. Dan Jupitera.
Jupiter je u Ovnu na 20°23’


Jupiter je tu pored Sunca i Kiron....a preko puta je Mesec!
Tu je kao deo priče o Punom Mesecu!

☆U 14:42 CET biće u opoziciji sa Mesecom
Da li umete da kažete ne!!!
Ovo je energija preterivanja i precenjivanja...koja nas uvodi u nervozu i stres. Negde je ovo preterani optimizam, negde prevelike ambicije...Osećanja i emotivna sigurnost (Mesec) u suprotnosti (opozicija) sa širenjem, rastom (Jupiter). Preveliko oslanjanje na druge ljude ili prevelika potreba za materijalnim stvarima, kako bi nam oni pružili osećanje sigurnosti! Nedostatak samokontrole. Ovo je i energija preteranog uživanja...Ova energija ide od preteranog optimizma do preteranog pesimizma, nešto kao roller coaster osećanja. Mnogima će biti teško da kažu nekome ili nečemu NE, ili mogao bi da bude problem ako neko vama kaže NE.
Ovde su pojačane krajnosti...sreća ide do euforije, do prevelike uzbuđenosti...koje ide ka padu raspoloženja i razdražljivosti...Stoga je važno pronaći ravnotežu između svojih ambicija i potreba za emocionalnom sigurnošću kako biste se osećali uravnoteženo i ispunjeno.
P.S. Sve ovo u vreme Punog Meseca ima još jači uticaj!

Jupiter će se sresti sa Suncem 12.aprila
Sada ovo što sam ranije napisala ima još više smisla...Vrmenske prognoze za taj period su da se proleće vraća u naše krajeve...Ovaj susret, ovih planeta spada u najpozitivnije aspekte u astrologiji!
Osim nadam se lepšeg i toplijeg vremena možete očekivati i više optimizma (onog pravog i realnog), više samopouzdanja, jaču vitalnost...više sreće, uspeha...Spremite se za veliku ambiciju, poslove, finasije ili kako se to danas kaže za nove projekte...Ovaj susret donosi velike mogućnosti gde će vam mnoga vrata biti otvorena...zato pokucajte!
Druga strana medalje (aspekta) je preterivanje, preterano samopouzdanje, samoprecenjivanje, previše rizika...Da do ovog ne bi došlo gledajte da vam očekivanja budu realna!!!
P.S. Ova energija je prisutna u vreme Punog Meseca!

Jupiter je još uvek u nešto široj konjukciji sa Kironom
Ova konjukcija je na "izdisaju"...ali još uvek možemo da je osetimo i na ličnom i na kolektivnom planu
Trajaće još neko vreme...Kada Jupiter bude oko 23° prestaće ovaj uticaj!
P.S. Ova energija je prisutna u vreme Punog Meseca!

Budite obavešteni i spremni
Jupiter će do kraja boravka u Ovnu imati još samo jedan aspekt
Sekstil Jupitera u Ovnu sa Venerom u Blizancima - 05.maja na 27°18’
Jupiter će preći u Bika 16.maja - Dajte da bi ste primili...
Ako imate planove za putovanja, za neko učenje, upusivanje u škole, fakultete, za finasije itd. pogledajte i šta možete očekivati od Jupitera u Biku!

I to je to što se tiče Jupitera!



Dnevni pregled uz kafu
(i neke astrološke zanimljivosti)


Mesec je Pun...Od jutros Mesec je prvo bio u opoziciji sa Kironom, pa sa Suncem i uskoro sa Jupiterom! Sve o Punom Mesecu imate u nekoliko tekstova na Blogu!
Od 14:42 danas do sutra u 08:29 Mesec će biti u praznom hodu kada će preći u Škorpiju!



Nešto više od zanimljivosti:

Ovih dana puno se priča i piše o veštačkoj intelignenciji!
Juče u vestima:  Novi rat milijardera! Bil Gejts i Mask u sukobu oko veštačke inteligencije: "To više niko ne može da zaustavi"; Širi se nova laž: Fotomontaže Trampa u zatvoru preplavile internet; Bajden: Nedvosmisleno da se utvrdi da li je veštačka inteligencija opasna....itd.

Nije ova priča od juče...mislim na priču o veštačkoj inteligenciji. Ako idemo dalje u prošlost ova priča je krenula još daleke 1956. tada je nastao pojam Veštačka intelignecija!
Najkraće moguće: Veštačka inteligencija (AI), omogućava računarima da koriste ogromnu količinu podataka kako bi sami doneli odluku ili izvršili aktivnost.
Zastrašujuće ili ne...tek Veštačka inteligencija je naša realnost i stvarnost.

Ulaskom Plutona u Vodoliju svakako je počela Nova era...
Ako znamo da je Plutonu potrebno oko 248 godina da prođe Zodijak, i da u Vodoliji nije bio od 1778/1798, jasno je da je ovo velika promena! U Vodoliji će boraviti sledećih 20 godina.

Priča o Veštačkoj inteligenciji nije nova priča, ona je prisutna godinama...sada je ta priča mnogo javnija, transparentnija i mnogo očiglednija pa je iz tog ugla možemo povezati sa ulaskom Plutona u Vodoliju! Ne treba zaboraviti i da su Jupiter i Saturn bili u Vodoliji relativno skoro!

Da bi vam neke stvari bile jasnije vratićemo se unazad!
Ciklus Urana i Plutona!

Od kako je Pluton ušao u Vodoliju razmišljam o ovom ciklusu!
Pluton je na teritoriji Urana a svaki ulazak neke planete u neki znak možemo da posmatramo i kao konjukciju te planete (ovde Pluton) i planete (Uran) koja vlada znakom (ovde Vodolija)!
Kada se ove dve planete susretnu u konjukciji, to može stvoriti vrlo snažan i eksplozivan utjecaj.

Ciklus Urana i Plutona traje oko 130 godina!
Sada smo u ciklusu koji je počeo 09.oktobra 1965. godine u Devici!
Ovaj ciklus će trajati do 24.aprila 2104.

Kvadrate Urana (Ovan) i Plutona (Jarac) proživeli smo zajedno (pisala sam o njima ovde na blogu) 2012/2013/2014/2015. Imali smo sedam kvadrata u tri godine!

Uran simbol promena, revolucija, inovacije, originalnosti...simbol neočekivanih i nepredvidljivih događaja i preokreta i Pluton simbol inteziteta, moći, kontrole, obnavljanja, transformacije i regeneracije, simbol smrti i ponovnog rađanja, dubokih suštinskih promena u energiji kvadrata doneli su izazove, sukobe, napetost...bio je to period intezivnih i dramatičnih promena, sukoba i borbe za moć.... 

Sada je Pluton na teritoriji Urana....i to narednih 20 godina!

Ma koliko pompezno je najavljivan ulazak Plutona u Vodoliju ipak sve što se događa i što će se dogoditi ima osnovu ili korene u prošlosti....
Astrologija ne predviđa budućnost, već pruža uvid u moguće uticaje koji se mogu pojaviti u životu pojedinca ili društva. Konačni ishod zavisi od mnogih stvari, uključujući individualni odgovor na ove uticaje i društvene okolnosti u kojima se nalazimo!!!

Ciklus Plutona i Saturna traje oko 38 godina

Vodolijom vladaju i Uran i Saturn. Tako da ulazak Plutona u Vodoliju možemo posmatrati i kao konjukciju Plutona i Saturna. Ova konjukcija nam je svima poznata. Da vas podsetim, dogodila se 12.januara 2020. u Jarcu! Ovaj ciklus će trajati do 15.juna 2053 kada ćemo imati novi ciklus u Ribama.
Sećate se koliku je "prašinu" podigla priča o ovoj konjukciji! U vreme ograničenog kretanja interent nam je pomagao da naručimo hranu, da se čujemo i vidimo sa nama dragim ljudima itd itd...
Saturn je prešao u Vodoliju krajm 2020. i tu boravio do 07.marta. On je napustio Vodoliju ali eto Pluton je prešao u Vodoliju! I Pluton nastavlja na svoj način priču o razvoju interneta, tehnologije pa i o veštačkoj inteligenciji!

Pluton je sada i na teritoriji Saturna, a on je skoro u isto vreme promenio znak i sada je u Ribama!

Veštačka inteligencija se razvijala godinama...sada je dostigla neki ne bih rekla vrhunac ali postala je više nego očigledna. I da ponovim slučajno ili namerno to se dešava u vreme ulaska Plutona u Vodoliju i dok je Pluton još uvek na 0°....

O napretku tehnologije pisala sam u u vreme boravka Saturna u Vodoliji, u vreme konjukcije Jupitera i Neptuna u Ribama, u vreme konjukcije Jupitera i Saturna u Vodoliji....itd.
Za napredak tehnologije "zaduženi" su i neki drugi ciklusi konjukcija Jupitera i Urana sledeći ciklus je 21.aprila 2024. (sada smo u ciklusu koji je počeo 04.januara 2011.)
Dakle ponoviću nikada ne posmatramo samo jedan aspekt, promenu znaka i sl. Uvek je tu više faktora, više aspekata, više tranzita koji mogu pojasniti neki događaj, situaciju ili konkretno ovde priču o Veštačkoj inteligenciji!



Astrologija i Veštačka inteligencija...
Na pitanje da li mogu zajedno neću vam ja dati odgovor....Ja mogu da dam svoje mišljenje a ono je da sve što pomaže je dobro došlo....ali.....mislim i da preterano oslanjanje na tehnologiju nije dobro za astrologiju! Veštačka inteligencija je alat a ne zamena za ljudsku intuiciju i tumačenje! Astrologija je duboko lična praksa! Preterano i nepotrebno korišćenje Veštačke inteligencije može dovesti do gubljenja poverenja između astrologa i klijenta. Ja ne potcenjujem ljude kojima tumačim horoskop....ja mislim da klijenti prilično lako mogu da osete da li im natalnu kartu tumači tamo neka mašina "nakljukana" podacima ili obrazovan i iskusan astrolog!
Veštačka inteligencija je dobra onoliko koliko su dobri podaci koji su ubačeni u alat....a o tome možemo pričati satima i danima! Ovde bi mogli da dodamo i zaštitu i privatnost ličnih podataka...itd.

Ja sam učenje astrologije počela u vreme knjiga... nije bilo interneta i kompjutera. Sama sam crtala natalne karte. Ok, čim se kompjuter pojavio kupila sam Kepler i priznajem taj program mi je olakšao život. Ali NIKADA nisam koristila tumačenja iz Keplera već sam se oslanjala na ono što sam naučila iz knjiga ili od astrologa koji je meni bio mentor! Kada se pojavio Lap top zaista sam bila presrećna!

Danas skoro svaka oblast života ima neku aplikaciju. I astrologija ima svoje aplikacije koje nude astrološke izveštaje na osnovu datuma, mesta i vremena rođenja. Neću da ulazim u nečiji izbor...ako je nekome to ok i meni je...Ja sam isprobala neke aplikacije i u osnovi to ima smisla...ali bilo je i velikih odstupanja....generalni utisak....tumačenje bez duše!!!



Ovo je horoskop konkretne osobe....rođene sa Suncem u Biku....i svaka druga osoba rođena sa Suncem u Biku imaće isti opis....tako je i za sve ostale planete, aspekte itd. Ja sam samo na početku korišćenja programa gledala ova tumačenja i od tada pa eto do sada nikada više nisam pogledala ova tumačenja!

Analogno - Digitalno...
"Termini analogno i digitalno odnose se na način predstavljanja podataka, tačnije nekog signala. Termin "analogno" označava neprekidan signal, odnosno način na koji tumačimo svet oko sebe – zvučni talasi ili elektromagnetno zračenje. Digitalni signal predstavlja niz nula i jedinica."

Iz mog ugla gledanja astrologija je analogna...Pored neophodnog znaja..... sposobnost čitanja simbola, intuicija, empatija...su potrebni za uspešno tumačenje nečije natalne karte. Mašine ma koliko napredne bile tu ne mogu da zamene čoveka!



Neka vam zvezde budu naklonjene...





Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com


Pročitajte:


AKTUELNO na zvezdanom nebu 2023


Нема коментара:

Постави коментар