недеља, 12. март 2023.

Na dan egzaktne konjukcije Jupitera i Kirona....


Moto dana:
Repetitio mater studiorum est:
Ponavljanje je majka znanja


Zvezdani(n) 3742
Nedelja. Dan Sunca.
Sunce u u Ribama na 21°33’

Sunce će do kraja marta biti u konjukciji sa Neptunom i u kvadratu sa Marsom 16.marta, u konjukciji sa Merkurom 17.marta,  u sekstilu sa Plutonom 20.marta, istog dana preći će u Ovna, 21.marta srešće se sa Mesecom (prvi Mlad Mesec u Ovnu)...



Danas na zvezdanom nebu:
07:53: Jupiter konjukcija Kiron u Ovnu 


Danas egzaktna konjukcija Jupitera i Kirona na 14°26’ Ovna!
Ona dolazi posle egzaktne konjukcije Jupitera i Venere 02.marta - Veruj u ljubav...
Mnogi su mogli da vide i da uslikaju Jupitera i Veneru kako se "ljube" a tu negde blizu sve vreme je i Kiron nevidljiv golim okom...Kiron nije planeta, on je nešto između komete i asteroida

Da nešto naučite ili da vam bude jasnije:

Konjukcija u astrologiji - kada se dve planete (ili više) nađu u istom znaku i na istom stepenu kažemo da su planete u egzaktnoj (tačnoj) konjukciji. Često konjukciju nazivam susretom planeta, zagrljajem...i slično. Konjukcija je vrlo dinamična i moćna energija! Konjukcije spadaju u najznačajnije aspekte u astrologiji, jer simbolizuju spajane energija i mogu imati snažan uticaj na naše živote. Najčešću konjukciju imamo jednom mesečno izmešu Sunca i Meseca (Mlad Mesec). Svaka konjukcija planeta predstavlja njihov novi ciklus, donosi mogućnost novog početka!
Posebno jake konjukcije su na ASC- ascedentu, DC - descedentu, IC - Imium Coeli i MC - Medium Coeli....ili u blizini ovih tačaka! Konjukcije mogu imati značajan uticaj na naše živote, iskustva u mnogim oblastima života: lični rast, veze, odnosi, porodica, karijera!!!
Konjukcije su veliki potencijal za rast i trasformaciju a efekti mogu varirati u zavisnosti od planeta koje su u konjukciji i znaka u kome se konjukcija nalazi!

Jupiter konjukcija Kiron - novi ciklus, novi početak!
To što se konjukcija nalazi u Ovnu naglašava priču o novom početku, jer Ovan je prvi znak Zodijaka, Ovan sam po sebi je novi početak! Ovna povezujemo i sa prolećem, oživljavanjem života...i energijom za koja nas pokreće na akciju i da počnemo nešto ispočetka

Ovde se susreću mudri učitelj Jupiter i ranjeni iscelitelj Kiron!
Oni uče jedan od drugog, dopunjuju se...a onda podučavaju i druge (nas) da pronađu svoj put iscelenja!

Ova konjukcija od nas traži da više ne zanemarujemo sebe, svoje potrebe....


Pročitajte pažljivo ove tekstove. Kroz Kirona posebno natalnog mnogo toga možete da otkrijete o sebi, ako je njegov simbol - Ključ, on je zaista i ključ vašeg karaktera (natalni horoskop). Kada je u tranzitu takođe nam mnogo toga otkriva i o nama ali i o ljudima oko nas....
Konjukcija Jupitera i Kirona u Ovnu je veliki događaj, odlična energija za Rad na sebi!

Lečenje (Kiron) ega, identiteta, karaktera, preuzimanje inicijative, akcije (Ovan), kroz učenje, mudrost (Jupiter), započinjanje procesa koji možda nije lak i kratak ali je dobar za nas!

Ponoviću, ova konjukcja dolazi posle 14 godina (prethodna konjukcija u Vodoliji), dolazi i posle 47 godina u Ovnu! Zašto je potrebno da to znamo? Da bi mogli da lakše shvatimo neke uticaje!
Te 2009. godine i Neptun je bio u Vodoliji i u konjukciji sa Jupiterom i Kironom! Neptun je tada dodavao malo ili više iluzija, nejasnoća, magle...

U vreme sadašnje konjukcije Pluton će preći u Vodoliju 23.marta!
Jupiter će biti na 17°, Kiron na 15° Ovna, dakle vrlo jaka konjukcija i dalje!

Ova konjukcija se nalazi u vreme dva Mlada Meseca u Ovnu, prvi 21.marta na 0°48’ i drugi 20.aprila  na 29°49’ Ovna! 21.marta Jupiter na 16°, Kiron na 14° Ovna, 20.aprila Jupiter na 23°, Kiron na 16° (široka konjukcija)!

Ponoviću, konjukciju Jupitera i Kirona osećamo još od 24.februara, 12.marta uticaj je najjači....i trajaće negde do oko 25.aprila!

Konjukcija Jupitera i Kirona kroz natalne kuće:

1.kuća: Vrlo lične rane, preuzmite inicijativu, uradite sve što je do vas. Suočite se hrabro sa vašim ranama, upoznajte bolje sebe, svoj karakter, svoj identitet. Krenite u poduhvate koji će vas voditi ka iscelenju...Ključ isceljenja je u vama!
2.kuća: Ovde se radi o samopoštovanju, samovrednovanju...o odnosu prema vrednostima, novcu...Preuzmite inicijativu da se osećate sigurnije i stabilnije, da imate više samopouzdanja i samopoštovanja, više lične slobode...Ključ iscelenja je u samopoštovanju, slobodi!
3.kuća: Ovde se radi pre svega o mislima. Razmišljajte, učite, komunicirajte, razmenjujte iskustva, ideje sa vama bliskim ljudima...ovde može da pomogne svaka interakcija. Ključ isceljenja su misli, komunikacija!
4.kuća: Ovde se radi o prošlosti, o korenima, o osećanjima, emotivnim obrascima (detinjstvo, vaspitanje), o porodičnim odnosima. Preuzmite inicijativu, posebno ako su rane duboke i privatne. Ključ isceljenja je u bezbednosti i sigurnosti!
5.kuća: Ovde se radi o emocijama, o ljubavi, primanju i davanju, o kreativnosti...o deci, uživanju, zabavi. Preuzmite inicijativu, hrabro se suočite sa emocijama. Otvorite svoje srce. Ključ isceljenja je u ljubavi u svim obicima ljubavi!
6.kuća: Ovde se radi o rutinama, svakodnevnim navikama, zdravlju, poslu, radnim navikama....Preuzmite inicijativu za vaše dobro psihofizičko zdravlja. Ključ isceljenja je u zdravim navikama i poslu koji obavljate s ljubavlju i mirom!
7.kuća: Ovde se radi o odnosima, vezama, odnosu sa ljudima "preko puta vas", sve na relaciji JA/TI JA/MI; VI....o ranam koje dolaze iz stih odnosa, o projekcijama (7.kuća/1.kuća)....Preuzmite inicijativu za skladniji odnos, vezu za ravnotežu u odnosima, ovde je balans lek i potreba. Ključ iscelenja je u zdravom izbalansiranom odnosu!
8.kuća: Ovde se radi pre svega o željama, o trasformaciji i regeneraciji, o kriznim situacijama, o svemu što ste duboko negde "zakopali", o tuđoj podršci (koja može biti i materijalna)....Preuzmite inicijativu i ako treba kopajte što dublje...i krenite u trasformaciju da ojačate pre svega volju. Preuzmite kontrolu nad svojim iscelenjem. Ključ iscelenja je u volji i želji, trasformaciji!
9.kuća: Ovde se radi o životnoj filozofiji, životnim vidicima, o znanju, obrazovanju, putovanima i stvarnim i duhovnim, o mudrosti, etici....Preuzmite inicijativu i uhvatite se u koštac sa svojim ranama, budite spremni za razne avanture, širenje znanja i vidika....budite optimističniji! Ključ isceljenja je ovde u znanju, u želji za postizanjem nečega bitnog u životnoj misiji!
10.kuća: Ovde se radi o ambicijama, o statusu, karijeri, profesiji o vašem egu....o ugledu, odnosu sa autoritetima...Preuzmite inicijativu dobro razmotrite svoje ciljeve, svoju potrebu za nekim vrhovima na lestvici života. Da li ste već na vrhu pa se radi o opstanku, da li tek idete ka vrhu a to je iz nekog razloga teško i bolno, tek zastanite i o svemu dobro razmislite. Razmislite i o prioritetima! Ključ isceljenja je u realno postavljenim ciljevima!
11.kuća: Ovde se radi o društvenoj svesti, društvenosti, prijateljstvu, istomišljenicima, o vašoj individualnosti u okvirima nekih grupa, kolektiva...Preuzmite inicijativu i vidite gde ste vi u svetu koji vas okružuje, koliko to utiče na vašu inidividualnost. Ključ isceljenja je u društvenosti, prijateljstvu, možda nekim novim prijateljstvima, ključ je uvek i u nadi!!!
12.kuća: Ovde se radi o podsvesti, o svemu što je skriveno, što skrivate vi ili neko skriva nešto od vas, ovo su i vaši snovi, verovanja, vera, potreba da se osamite, izolujete...tajne, tajni neprijatelji...Preuzmite inicijativu i pre svega "pročačkajte" vašu podsvest, porazgovarajte sami sa sobom, polako, tiho....mirno. Možete u proces isceljenja krenuti sami (Rad na sebi) a možete potražiti i pomoć. Ključ isceljenja je u tkz punjenju baterija u radu na sebi u svemu što će uticati da se osećate sigurnije!

Imajte na umu da je ovo uopšten prikaz ovog tranzita, da on može da pomogne ali da je prava slika uticaja ovog tranzita u vašoj natalnoj karti, da je vaša priča samo vaša a ona se vidi u aspektima Jupitera i Kirona sa ostalim planetama iz vašeg horoskopa!

U ruke vaše natalne karte ili na ekran (Sam svoj majstor)...i pogledajte:
Gde vam se u kojim kućama nalaze: Jupiter i Kiron  na 14°26’ Ovna i koje aspekte pravi sa ostalim planetama! Pogledajte i kojim kućama vlada Jupiter i one mogu da imaju značajnu ulogu!



Dnevni pregled uz kafu
(i neke astrološke zanimljivosti)

Mesec je u strastvenoj i intezivnoj Škorpiji...u fazi je opadanja ide ka Mladom Mesecu u Ovnu!
Ide Mesec ka trigonima sa Suncem u 17:31 i sa Neptunom 23:18....lep dan je pred nama ali i veče i noć...lepi snovi nas čekaju!

Mars vladar Ovna je u Blizancima danas na 23°55’!
Neptun je u Ribama danas na 24°58’!
Već je aktiviran kvadrat između njih...egzaktan kvadrat nas očekuje 15.marta!
Vi ste već odavno više puta obavešteni o ovom trećem po redu kvadratu!
Pročitajte ako niste ili se potsetite - Nejasne želje...(provera stvarnosti) 

Ja pijem drugu kafu od jutros....završavam tekst i idem da "dopunim baterije", jer će mi trebati sledeća nedelja biće svakako intezivna!!!

☆☆☆


Neka vam zvezde budu naklonjene...


Pesma dana:
Demis Roussos Jupiter konjukcija Kiron u Vagi



Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com


Pročitajte:


AKTUELNO na zvezdanom nebu 2023









Нема коментара:

Постави коментар