недеља, 26. март 2023.

Pluton u Vodoliji za znak, podznak, kuće....



Zvezdani(n) zapis 3754
Nedelja. Dan Sunca.
Sunce je u Ovnu na 5°23’


I dok francuzi žestoko protestvuju zbog reforme penzionog sistema, ne možemo da se ne setimo Francuske u periodu od 1778. do 1798. godine, kada je Pluton poslednji put boravio u Vodoliji...drugo vreme, sve drugačije a opet na neki način slično....
Francuska vlada je zabranila i instalaciju i korišćenje "zabavnih" aplikacija uključujući TikTok i Netfliks, i druge na poslovnim telefonima 2,5 miliona državnih službenika u zemlji....ali nije jedina zemlja u EU koja je to isto uradila.

Pluton već utiče na kolektiv....i ako je sve počelo i ranije....na poslednjim stepenima Plutona u Jarcu!

Pluton je kao što znate započeo svoj dvadesetogodišnji ciklus kroz Vodoliju!
Sve o ulasku Plutona u Vodoliju na jednom mestu imate ovde:

Kako Pluton u Vodoliji može da utiče na vas lično?
Naravno jedini pravi odgovor se nalazi u vašem natalnom horoskopu.
Ovo što sledi je uopštena priča!




Ne boj se...promena je tako lepa stvar reče Leptir.

Obratite pažnju na pojmove

Promena - Pluton donosi suštinske, negde definitivne promene, prekretnicu, obnovu....
Dobro razmislite šta je potrebno da promenite (suštiski), obnovite, gde vam je potreban preporod. Imajte na umu da promene mogu biti neprijatne, samo ako za promene nismo spremni. 
Plutonove promene ponekad mogu da budu radikalne, ovde u energiji Vodolije i iznenadne. Kada kažemo promene često se nelagodno osećamo, možda zbog toga što nismo spremni za promene. Mnogi od nas čak promene osećaju kao neku teškoću i još češće se opiru promenama. Zapravo kako neko reaguje na promene "stoji" zabeleženo u karakteru - natalni horoskop!
Sa promenama idu nepoznanice, ljudi se generalno plaše nepoznatog. Lakše ostaju u poznatom, u onome što dobro poznaju ma kakvo da je.....Navike su čudo!
Ponekad promene dolaze sa nekom krizom. Kriza u razvoju ili kriza nastala zbog neke situacije - događaja. Pluton je vladar prirodne 8.kuće horoskopa, ova kuća se povezuje sa krizama!

Kriza - je grčka reč... mišljenje, procena, odluka...neki prelomni trenutak i prelomna tačka gde se donose neke odluke...Preokret, obrt, nastupanje otsudnog trenutka, figurativno: prekretnica, poremećaj, zbrka, teškoće...

Strah od promena je moguć, ali sve će biti lakše ako ste otvoreni za promene, ako ste svesni da do promena mora da dođe, ako pravilno shvatite taj proces. Problem nastaje kada se grčevito držite nečega, nekoga. Negde su u pitanju samo vaše lične promene, negde će se raditi o promenama vama bliskih ljudi: roditelja, braće, sestara, partnera, deteta (i oni žive u vašim horoskopima).
Ako priznamo sebi da su neke promene neophodne to je već upola rešen problem. Što se realnije pristupi svemu ovome uspeh je sigurniji. Najbitnije je da ne ulazite u stanje panike i sl. Najbolje je ostati u kontaktu sa svojim (primarnim) osećanjima...ali i kontrolisati ih što je više moguće. Ponekad samokontrola može puno da pomogne.

Čišćenje i "čišćenje" - jedna od energija Plutona. Pluton ima ulogu kraja, završetka....i novog početka...ili...Nešto mora da "umre" da bi se nešto novo "rodilo" ili...Sve ili ništa energiju! Pluton će pokazati i šta ne valja u nekom odnosu, vezi...šta je neophodno da se promeni, ostavi, napusti ili pusti da ode...Pluton traži i suštinske promene. Pustite neka ode ono što želi da ode....ako se ne vrati....nikada nije ni bilo vaše. Mnogi od vas će morati da nauče i savladaju - Umetnost puštanja!

Trasformacija - Ovde je u pitanju moćan proces trasformacije i regeneracije, koju ovde možete posmatrati u nekim slučajevima kao priču o gusenici i leptiru - transformaciju gusenice u leptira! Taj proces metarmofoze je težak...ali ishod je prelep! Ono što gusenica vidi kao kraj....leptir vidi kao čudo rađanja i novi početak!

Moć Plutona se odražava u suštinskoj promeni i u trasformaciji (posle koje ide regeneracija).
Trenutni položaj Plutona otkriće vam gde su promene potrebne i neophodne, gde je potrebno neko čišćenje i gde treba da savladate lekciju koja se zove - Umetnost puštanja!

Imajte na umu i da Plutonova snaga destruktivna pre nego pređe u kreativnu, trasformativnu!
Da Pluton ima onu energiju ptice feniksa koja diže iz pepela (trasformacija).

Najbolje je da pročitate i za vaš znak i za podznak, naravno i za kuću oni koji znaju kroz koju kuću će Pluton tranzitirati (prolaziti). Realno biće i malih i velikih odstupanja....jedina prava slika je vaš lični horoskop! Zašto sam onda napisala ovoliki tekst....jer može da pomogne, generalno svi smo deo priče o prirodnom horoskopu. Ukucajte u Pretraži ovaj blog ima nekoliko tekstova na temu prirodnog horoskopa.




Kakav će uticaj ovaj tranzit imati na 
vaš znak, podznak, natalnu kuću:


Pluton u Vodoliji za Ovna / 11.kuća 

Pluton je napustio vašu 10. kuću i prešao u 11.kuću i promenio oblast života koji će trasformisati. Godinama je prolazio vašom kućom društvenog statusa i karijere, javne reputacije, uspeha...Šta se dogodilo sa vašom karijerom, da li su bile promene, to samo vi znate. Dugo je Pluton boravio na Saturnovom terenu (10.kuća) i vi ste imali priliku da nešto menjate, možda vas je poprilično namučio jer ste morali neke stvari da završite da bi počeli druge. Neki kraj i novi početak svakako je bio vaš lajt motiv jer se energije Ovna i Jarca ne slažu. Sada će Pluton boraviti opet na teritoriji Saturna ali i Urana i doneće neke druge mogućnosti za promenu! Kada Pluton bude u sekstilu sa vašim Ovnovskim Suncem biće to energija pozitivnih promena za vas!

Pluton u 11.kući - Trasformacija društvenosti, prijateljstva, kolektiva...
Ključne reči: Ja ZNAM - (društvena svest)
Promene su u društvenoj sferi života, u grupama kojima pripadate ili ćete tek pripadati, promene u odnosu na prijatelje. Negde je to čišćenje, negde proširivanje liste prijatelja. Moguće je od prijatelja "napraviti" neprijatelja. Neka prijateljstva mogu biti završena. Ovde su moguće i promene u nadanjima, idejama, veri u sebe i druge. Neke promene se mogu dešavati i iznenada bez vaše volje. Ovde se čuvajte opsesija i opsednutosti, posebno u prijateljstvima ali i ako pripadate nekim grupama sa zajedničkim interesima. U dobrim aspektima očekujte pomoć prijatelja, a to su obično prijatelji koji poseduju neku moć. Ovo je i energija tajnih prijatelja, tajnih udruživanja i sl. 
Generalno ovde je u pitanju trasformacija načina na koji sarađujete sa drugima. Grupe kojima pripadate (zajednički interesi) doživeće duboke transformacije, ali je moguće i da izgradite neke nove grupe, kolektive, zajednice. Naravno ovde su vrlo bitna vaša lična ubeđenja. Ko zna, možda izgradite neki bolji svet, čovečniji i humaniji!
Imajte na umu da će se Pluton vraćati još dva puta u Jarca od 11.juna 2023. do 21.januara 2024. i od 02.septembra do 19.novembra 2024., vraćaće se u vašu 10.kuću da dovrši nedovršeno!!!


Pluton u Vodoliji za Bika / 10.kuća 

Pluton je napustio vašu 9. kuću i prešao u 10.kuću i promenio oblast života koji će trasformisati. Pluton je godinama prolazio Jupiterovom teritorijom (9.kuća) i uglavnom radio na promenama i trasformaciji vašeg višeg uma, uverenja, ideala, obrazovanja, putovanja....životne filozofije generalno. Pluton vam je bio naklonjen jer se energije Jarca i Bika slažu. Sada će Pluton na teritoriji Saturna doneti neke druge promene. Kada Pluton bude u kvadratu sa vašim Bikovskim Suncem moguća je neka kriza, moguć je neki kraj i neki novi početak! 

Pluton u 10.kući - Trasformacija društvenog statusa, karijere, ega, javne reputacije...
Ključne reči: Ja KORISTIM -  (čast)
Promene se odnose na to kako vas drugi vide i doživljavaju pre svega, zatim promene u profesionalnom životu, karijeri, društvenom položaju i statusu...promene ega. Promene posla i nekada dramatični obrti situacije. Povezanost sa nekim masovnim dešavanjima.  Promene i u odnosu na jednog roditelja, obično oca (ili majke ako je ona dominantnija).  Ako se bavite poslovima koji su usmereni na javnost, na masu ljudi, ako se bavite politikom i sl. ovo je dobar položaj. Naravno ako su aspekti harmonični, ako nisu onda vas mogu odvesti u suprotnost. Dobar ili loš odnos sa autoritetima zavisiće od aspekata. Potrebno vam je razumevanje okoline, a na kakav način ćete "zračiti" zavisi od aspekata. 10.kuća je ugaona kuća ( (DC - Descedent) i boravak - tranzit Plutona ovde je svakako jako bitan!
Generalno ovde je u pitanju transformacija  utiska koji ostavljate, ugleda, reputacije, trasformacija vašeg unutrašnjeg autoriteta i koliki autoritet možete biti ili postati! Mogli bi da uspete ukoliko imate dugoročne ciljeve i ako budete fokusirani i strpljivi!
Imajte na umu da će se Pluton vraćati još dva puta u Jarca od 11.juna 2023. do 21.januara 2024. i od 02.septembra do 19.novembra 2024., vraćaće se u vašu 9.kuću da dovrši nedovršeno!!!


Pluton u Vodoliji za Blizance / 9.kuća

Pluton je napustio vašu 8. kuću i prešao u 9.kuću i promenio oblast života koji će trasformisati. Godinama je Pluton bio u kući koju najbolje poznaje (8.kuća), bio je na svom terenu i vršio duboke promene i trasformacije u vašem životu. Bili ste u nekoj vrsti prilagođavanja za period koji je sada došao. Sada će Pluton biti na teritoriji Jupitera i moguće se pozitivne promene. Kada vaše Blizanačko Sunce bude u trigonu sa Plutonom dogodiće se značajne promene u vašim životima!

Pluton u 9.kući - Trasformacija uverenja, verovanja, životne filozofije...
Ključne reči: Ja VIDIM - (aspiracije)
Promene se dešavaju u sferi višeg uma, životne filozofije, vidika, verovanja, duhovnosti, morala, zakona, pravde, istine. Promene u vezi obrazovanja, putovanja, tela i duha. Odatle ide snaga i energija a vi se možete promeniti kroz obrazovanje i putovanje. Energiju možete crpeti i iz daljina, u odnosima sa strancima, drugim kulturama itd. Moguće nasledstvo iz inostranstva ili neki prihod. Regeneracija i transformacija kroz duhovne i intelektualne sfere života. Čuvajte se samo opsesija i opsesivnosti ako su aspekti neharmonični. 
Generalno ova energija utiče na vaš sistem verovanja! Moguće je i da ćete promeniti stav o svemu što je "strano" i što dolazi iz inostrastva! Neko će promeniti veru a neko će učvrstiti svoju veru.
Imajte na umu da će se Pluton vraćati još dva puta u Jarca od 11.juna 2023. do 21.januara 2024. i od 02.septembra do 19.novembra 2024., vraćaće se u vašu 8.kuću da dovrši nedovršeno!!!


Pluton u Vodoliji za Rakove / 8.kuća 

Pluton je napustio vašu 7. kuću i prešao u 8.kuću i promenio oblast života koji će trasformisati. Godinama je Pluton bio u znaku suprotnom od vašeg znaka (Jarac) i vršio vrlo intezivan i izazovan uticaj na vas, na vaše odnose i partnerstva, generalno na odnose "jedan na jedan"...Bio je na teritoriji Venere i uticaj je bio prilično emotivan. Sada će Pluton biti na teritoriji koju najbolje poznaje na svojoj teritoriji...ali vi ćete morati da se prilagodite ovoj energiji! Kada vaše Rakovsko Sunce bude u inkonjukciji sa Plutonom moraćete da se prilagođavate ovoj izazovnoj energiji, čuvajte zdravlje!

Pluton u 8.kući - Duboka suštinska, definitivna transformacija....
Ključne reči: Ja ŽELIM -  (regeneracija)
Pluton je ovde u kući koju inače najbolje razume (Plutonova prirodna kuća), promene su dublje i više suštinske prirode, negde će biti i definitivne. Promene mogu biti u vezi tkz tuđeg novca i podrške, zajedničkih resursa, kredita, pozajmica, stipendija, alimentacija, poreza....nasledstva. Promene mogu biti i vrlo lične, intimne prirode, sexualne... Nešto oko plodnosti, reprodukcije generalno. Ovde je najbliža ona priča o energiji kraja i novog početka koju Pluton nosi svuda gde se nađe. Ovo je i kuća kriza, Pluton ovde može pomoći u savlađivanju kriza, posle kojih dolazi do transformacije i regeneracije. Mada su moguće i neke vrste destruktivnosti ako su aspekti takvi. Klonite se okultizma, onostranog jer bi mogli da budete opsednuti time. Klonite se i svakog vida zavisnosti. Bolje iskoristite ovu energiju za dubinska istraživanja vaše podsvesti (svega onog što ste potisnuli, "zakopali" i "gurnuli pod tepih") i konačno za regeneraciju i transformaciju. Ni sex kao opsesija nije najbolja priča, već kao zdrava energija sexualnosti. Dobar položaj za nasledstva, tkz. tuđ novac i sl. naravno sve u skladu sa aspektima. Ova energija je povezana sa sposobnošću da se deli (moje-tvoje-naše)!!!
Generalno ova energija će tražiti od vas da "kopate" duboko kroz svoju psihu, želje, intimu...a to će biti ozbiljan posao, gde je najvažnije da sačuvate psihofizičko zdravlje.
Imajte na umu da će se Pluton vraćati još dva puta u Jarca od 11.juna 2023. do 21.januara 2024. i od 02.septembra do 19.novembra 2024., vraćaće se u vašu 7.kuću da dovrši nedovršeno!!!


Pluton u Vodoli za Lavove / 7.kuća  

Pluton je napustio vašu 6. kuću i prešao u 7.kuću i promenio oblast života koji će trasformisati. Godinama je Pluton bio na terenu Merkura (6.kuća) i donosio vam promene u smislu "sitnica" koje život znače. Menjao je vašu svakodnevnicu, rutinu, navike...ali i posao i zdravlje. Pripremao vas je na period koji dolazi, od toga koliko ste se prilagođavali zavisiće i budući period. Sada će Pluton boraviti na terenu Vage, a u suprotnom znaku od vašeg (Vodolija) i očekuju vas razni izazovi, posebno kada vaše Lavovsko Sunce bude u opoziciji sa Plutnom!

Pluton u 7.kući - Trasformacija odnosa, veza, partnerstva...
Ključne reči: Ja BALANSIRAM -  (saradnja)
Promene se uglavnom odnose na odnose jedan na jedan. Na sve odnose generalno sa ljudima koji su uslovno rečeno "preko puta". To mogu biti partnerski, emotivni odnosi, porodični, prijateljski, poslovni, ortački, ugovoreni odnosi...Bračni odnosi tamo gde ima braka, gde ga još nema zašto ga nema i sl. Negde je to i nemogućnost da do raskida ili razvoda dođe, fatalne veze i jake strasti. Neke promene mogu zahvatiti i javnost, odnos prema i sa javnošću. Snažan uticaj partnera do te mere da se menjate pod njegovim uticajem, mada i obrnuto potreba da vi promenite partnera. Magnetska privlačnost na druge ljude. U skladu sa aspektima moguća je opsesivna potreba i zavisnost od partnera (partnerstva). Ovde je često u pitanju i strah od gubitka partnerstva koji može otići u opsesiju. Najbolje je da energiju iskoristite za transformaciju samog odnosa, partnerstva. Sa ovom pozicijom Plutona moguće su krupne promene partneru. Moguć je i početak nove intezivne, strastvene veze! 7.kuća je ugaona kuća  (DC - Descedent)  i boravak - tranzit Plutona ovde je svakako jako bitan!
Generalno ova energija će od vas tražiti da promenite pre svega očekivanja koja imate od drugih ljudi ali i očekivanja od vas samih. Imajte na umu da su ljudi preko puta vas na neki način i vaše ogledalo, nemojte da projektujete. Pokušajte da vi budete vi...najbolja verzija sebe!
Imajte na umu da će se Pluton vraćati još dva puta u Jarca od 11.juna 2023. do 21.januara 2024. i od 02.septembra do 19.novembra 2024., vraćaće se u vašu 6.kuću da dovrši nedovršeno!!!


Pluton u Vodoliji za Devicu / 6.kuća

Pluton je napustio vašu 5. kuću i prešao u 6.kuću i promenio oblast života koji će trasformisati. Pluton je godinama boravio na terenu Sunca (5.kuća), menjao je ili promenio vaš odnos prema ljubavi, ljubavni život, kreativnost, zabavu, uživanje....Energije Device i Jarca se slažu i vi ste imali priliku da konstruktivno promenite ovaj segmen svog života. Sada će Pluton boraviti na terenu Merkura, bavićete se "sitnicama" koje život znače. Energije Device i Vodolije su u izazovu (inkonjukcija) i tražiće od vas da se prilagodite...posebno kada vaše Devičansko Sunce bude u inkonjukciji sa Plutonom.

Pluton u 6.kući - Trasformacija svakodnevnice, rutine, navika, posla, zdravlja...
Ključne reči:  Ja ANALIZIRAM - (dužnost)
Promene se odnose na svakodnevni život i rutinu, navike koje ste stekli, na posao i poslovne odnose, generalno radni deo života. Međutim tu su i promene oko zdravlja, zdravstvenih navika (ili odsustvo navika). Preuzimanje odgovornosti za stanje i duha i tela...čišćenje organizma. U negativnim aspektima ovo je opsesivna potreba za radom. Za vas je dobro da odredite cilj, da ne preterujete...jer u suprotnom doći će do problema sa zdravljem. Čuvajte se nadrilekara i sl. Alternativna medicina i rešenja će vas privlačiti što nije loše, loše je ako to ode u opsesiju.  Moguća je i opsesivna kontrola zdravlja i pojava hipohondrije. Iskoristite ovu energiju za regeneraciju i transformaciju i duha i tela.
Generalno ova energija će od vas tražiti da (na)pustite neke stare navike i da krenete putem samotrasformacije sa posebnim naglaskom na psihofiziičko zdravlje! Bilo bi dobro i da se dobro uskladite sa poslom koji ćete raditi opet zbog dobrog zdravlja!
Imajte na umu da će se Pluton vraćati još dva puta u Jarca od 11.juna 2023. do 21.januara 2024. i od 02.septembra do 19.novembra 2024., vraćaće se u vašu 5.kuću da dovrši nedovršeno!!!


Pluton u Vodoliji za Vage / 5.kuća

Pluton je napustio vašu 4. kuću i prešao u 5.kuću i promenio oblast života koji će trasformisati. Godinama je Pluton bio na terenu Meseca (4.kuća). Mnogi od vas su doživeli promene u vezi doma, porodice, roditelja, privatnih stvari...Energija Vage i energija Jarca se ne slažu i sigurno je da ste imali prilično naporne i teške promene, neke čak i definitivne! (Ja sam podznak Vaga i u svoje ime ovo mogu da potvrdim). Sada će Pluton boraviti na terenu Sunca...dogodiće se neka druga vrsta promena...moglo bi da se kaže da će usledeti pozitivne promene, posebno kada vaše Sunce Vage bude u trigonu sa Plutonom.

Pluton u 5.kući - Transformacija emocija, ljubavi, davanja i primanja, kreativnosti....
Ključne reči: Ja ĆU - (kreativnost)
Promene su emotivne prirode, one koje se tiču srca pre svega, ali tu su i promene u odnosu prema uživanjima, zabavi, kreativnom delu ličnosti... Ovo su strastvene ljubavi, veze koje se teško raskidaju. Ovde se radi i o ponovnom susretu sa detetom u vama, i koliko je ono zaboravilo ili nije da se igra. Neke promene su u vezi dece, i ako ih ima i ako ih nema (zašto ih nema). Ako ste u godinama kada želite decu, želja za decom, rađanjem će biti intezivna. I ovde sve može otići u opsesiju ako su takvi aspekti, opsesivne ljubavi, nametanje moći i kontrole, ljubomora, erotske avanture, poroci. Sa Plutonom ovde sve je i više nego intezivno....Pluton će i "obojiti" energiju partnera (privlačiće vas takvi tipovi ličnosti, Plutonovski tajanstveni, magnetski privlačni, intezivni).
Generalno ova energija će od vas tražiti da budete kreativniji i da više uživate i u samoizražavanju i u svom ljubavnom životu, da se prepustite magiskoj energiji Plutona ali na pozitivan način!
Imajte na umu da će se Pluton vraćati još dva puta u Jarca od 11.juna 2023. do 21.januara 2024. i od 02.septembra do 19.novembra 2024., vraćaće se u vašu 4.kuću da dovrši nedovršeno!!!


Pluton u Vodoliji za Škorpije / 4.kuća

Pluton je napustio vašu 3. kuću i prešao u 4.kuću i promenio oblast života koji će trasformisati. Godinama je Pluton bio na terenu Merkura (3.kuća), bavili ste se promenama u vezi uma, (raz)mišljenja, reči izgovorene i napisane, komunikacijom, bliskim lokalnim odnosima, braćom, sestrama...Sada će Pluton boraviti na terenu Meseca, bavićete se nekim drugim životnim temama. Energije Škorpije i Jarca su se slagale i nadam se da ste imali uspešne promene. Energije Škorpije i Vodolije se ne slažu i dolazi period izazova, posebno kada vaše Škorpionsko Sunce bude u kvadratu sa Plutonom u nekom trenutku! 

Pluton u 4.kući - Transformacija korena, privatnih stvari, doma, porodice...
Ključne reči: Ja OSEĆAM - (bezbednost)
Promene će se događati u okviru doma, porodice, porodičnih odnosa, nekretnina, kupovina-prodaja, selidbe, renoviranja, opremanja... Međutim promene su i još dublje jer ovo je oblast naših korena, naše prošlosti, sećanja...Promene u vezi majčinstva (za žene). Promene i u odnosu na jednog roditelja, obično majke (ili oca ako je on dominatniji). Neko će napustiti svoj dom. Mogućnost nekih završetaka i definitivnih promena. Ovo je i potreba za okultnim, onostranim, magijom. Sve je dobro dokle ne ode u krajnost i to postane opsesija. Ponekad se mogu osetiti pozitivne ali i negativne energije u okviru doma (opet u zavisnosti od aspekata). Moguće je i da će na površinu izaći neke porodične traume. Ovo je i potreba da se rešite nekih stvari i u stvarnom i u prenosnom smislu! 4.kuća je ugaona kuća (IC - Imium Coeli) i boravak - tranzit Plutona ovde je svakako jako bitan!
Generalno ova energija će od vas tražiti da promenite koncept doma, porodice...ali i da što dublje kopate ako treba i u prošlost u krene nekih problema i trauma, radi isceljenja i trasformacije!
Imajte na umu da će se Pluton vraćati još dva puta u Jarca od 11.juna 2023. do 21.januara 2024. i od 02.septembra do 19.novembra 2024., vraćaće se u vašu 3.kuću da dovrši nedovršeno!!!


Pluton u Vodoliji za Strelčeve / 3.kuća

Pluton je napustio vašu 2. kuću i prešao u 3.kuću i promenio oblast života koji će trasformisati. Godinama je boravio na Venerinom terenu (2.kuća), bavio se vašim stavom prema emotivnoj i materijalnoj sigurnosti, odnosu prema novcu, zaradi ali pre svega prema vrednosstima, vrednovanju, samopoštovanju i slobodom (bez novca nema slobode). Sada će Pluton boraviti na terenu Merkura i baviće se nekim drugim stvarima. Energije Strelca i Vodolije se slažu što je dobro za neke promene, posebno kada vaše Strelčevsko Sunce bude u sekstilu sa Plutonom.

Pluton u 3.kući - Trasformacija misli, razmišljanja, komunikacije...
Ključne reči: Ja MISLIM  - (svest)
Dolazi do potrebe da se menjaju misli, način razmišljanja, mentalni sklop ličnosti. Gde su misli tu je i komunikacija i ona će doživeti neke promene. Promene se odnose i na bliske odnose, lokalnu zajednicu, komšiluk, na odnos sa braćom i sestrama, bližim rođacima. Ovde je jaka moć opažanja, reči imaju moć ali sve u skladu sa aspektima u kom pravcu to može da ode. Ne baš dobra priča je ako se ode u potrebu za kontrolom, manipulacijama. Mogućnost donošenja odluka koje će vam promeniti život. Promene u vezi tehnologije, transporta, informacija. Imajte na umu da su misli su ovde moćne i snažne, kao i reči, imajte to na umu kada donosite odluke, zaključujete neke ugovore i sl.
Generalno ova energija od vas traži da promenite način razmišljanja ako treba iz temelja. Imajte na umu da će vaše misli i reči imati moć i da će ljudi želeti da vas slušaju!!!
Imajte na umu da će se Pluton vraćati još dva puta u Jarca od 11.juna 2023. do 21.januara 2024. i od 02.septembra do 19.novembra 2024., vraćaće se u vašu 2.kuću da dovrši nedovršeno!!!


Pluton u Vodoliji za Jarčeve / 2.kuća

Pluton je napustio vašu 1. kuću i prešao u 2.kuću i promenio oblast života koji će trasformisati. Pluton je godinama boravio u vašem znaku (u Jarcu 15 godina) vašoj 1.kući i sigurno je mnogo toga promenio od vašeg JA, izgleda, temperamenta...itd. Da li ste doživeli ličnu trasformaciju, nadam se da jeste. Imajte na umu da ono što gusenica vidi kao kraj....leptir vidi kao čudo rađanja i novi početak! Pluton je bio na teritoriji Saturna, nadam se i da ste preuzeli odgovornost za svoj život! Sada će boraviti na teritoriji Venere i baviće se nekim drugim promenama i trasformacijama.

Pluton u 2.kući - Transformacija emotivne i materijalne sigurnosti...
Ključne reči: Ja IMAM - (vrednosti)
Promene se odnose pre svega na sistem vrednosti i vrednovanja, šta je vredno a šta više nije u vašem životu. Mnogi će biti u prilici da menjaju svoj odnos prema vrednostima, emotivnoj i materijalnoj sigurnosti. Menjaće se odnos prema ličnoj zaradi, prema energiji novca, sistemu zarade. Moguća je i prenaglašena potreba za sticanjem, novcem, materijalnim dobrima. Sve je dobro dokle se ne pretvori u opsesiju i opsednutost novcem i bogastvom. U skladu sa aspektima moguće su neke nezakonite radnje, manipulacija i sl. Mogući su i strahovi od gubitka novca, ali mogući su i novi izvori prihoda. Sve je dobro samo nemojte postati opsednuti novcem! Možda bi mogli da naučite da poštujete ono što imate.
Generalno ova energija vam poručuje da preuzmete kontrolu nad finasijama, zaradom ali pre svega i iznad svega kontrolu nad sopstvenoj vrednosti (samopoštovanje)!
Imajte na umu da će se Pluton vraćati još dva puta u Jarca od 11.juna 2023. do 21.januara 2024. i od 02.septembra do 19.novembra 2024., vraćaće se u vašu 1.kuću da dovrši nedovršeno!!!


Pluton u Vodoliji za Vodolije / 1.kuća

Pluton je napustio vašu 12. kuću i prešao u 1.kuću i promenio oblast života koji će trasformisati. Godinama je Pluton bio na teritoriji Neptuna i Jupitera (12.kuća), imali ste priliku za duboku psihološku transformaciju. Pluton je boravio u kući koja predstavlja podsvest, sve potisnuto, skriveno, tajne...Ovo je bio nešto duži period koji vas je pripremao za ono što dolazi, što je zapravo već tu...Ulazak Plutona u vaš znak u vašu 1.kuću, vi ćete najintezivnije osetiti, taj prelaz iz skrivenog u vidljivo, posebno kada se Pluton sretne sa vašim Vodolijskim Suncem. Imajte na umu da ono što gusenica vidi kao kraj....leptir vidi kao čudo rađanja i novi početak! Zalepršajte krilima!

Pluton u 1.kući - Duboka lična trasformacija...identiteta...
Ključne reči: JA SAM - (identitet)
Ovo su promene, transformacija duboko lične prirode. I u fizičkom smislu i u psihološkom. Neke od tih promena biće vidne, videće ih i svi ostali (1.kuća).  Ljudi će imati utisak kao da "zračite". Menaće se i izgled i karakter! Pluton ovde u tranzitu daje veliku moć i snagu, potrebu da se dominira. Moguć je i snažan uticaj na okolinu, pozitivan ali i negativan ako se koristi druga strana medalje a to je nametanje moći i kontrole. Ovo je i šarm, neka vrsta magnetske privalčnosti i seksualnosti. Ponekad i vrlo odbrambeni stav, a sve u svrhu da sačuvate svoju intimu i privatnost. 1.kuća je ugaona kuća (Ascedent ASC) i boravak - tranzit Plutona ovde je svakako jako bitan i vrlo jak!
Generalno ova energija vam poručuje budite ono što jeste, originalni i drugačiji ali i menjajte se...iskoristite ovu energiju za ličnu i evoluciju i revoluciju! Pluton je alhemičar...iskoristite njegov boravak u vašem znaku i postanite najbolja verzija sebe!
Imajte na umu da će se Pluton vraćati još dva puta u Jarca od 11.juna 2023. do 21.januara 2024. i od 02.septembra do 19.novembra 2024., vraćaće se u vašu 12.kuću da dovrši nedovršeno!!!


Pluton u Vodoliji za Ribe / 12.kuća

Pluton je napustio vašu 11. kuću i prešao u 12.kuću i promenio oblast života koji će trasformisati. Pluton je godinama boravio na terenu Urana i Saturna (11.kuća), bavio se vašom društvenošću i socijalnošću, prijateljstvima, grupama kojima pripadate, bio vam je na neki način naklonjen jer se energije Riba i Jarca slažu. Nadam se da ste prihvatili nešto novo i drugačije. Sada će Pluton boraviti na terenu Neptuna i Jupitera, na vašem terenu jer su ovo vladari Riba. U prvi plan dolazi rad na sebi (12.kuća). Pluton će u nekom trenutku biti u polusekstilu sa vašim Suncem, što je harmoničan uticaj.

Pluton u 12.kući - Duboka trasformacija još dublji rad na sebi....
Ključne reči:  Ja VERUJEM - (podsvest)
Promene se odnose na one skrivene delove vaše ličnosti, ono što je negde u podsvesti, sve što je nekada davno potisnuto, sklonjeno "pod tepih" ili u neki orman došlo je za čišćenje. Podsvest sa Plutonom dobija veliku moć, sa tom moći treba pažljivo rukovati. Ovo je i nešto komplikovaniji proces jer traži puno rada na sebi. Otkrivanje problema pre svega pa tek onda na red dolazi "veliko čišćenje". Prošlost traži čišćenje, razumevanje i opraštanje, menjanje sadašnosti da bi se lakše išlo u budućnost. Zanimanje za okultno, onostrano. Sve je dobro ako ne prelazi u opsesiju. Ovaj položaj Plutona dobar je za psihoanalizu, tajne poslove...Od aspekata će zavisiti da li vi možete nekome pomoći ili je vama potrebna pomoć! Priča o gusenici i leptiru je i ovde prisutna...Do leptira ima dugo (20 godina), ali i to prođe kao što sve prolazi.
Generalno ova energija od vas traži da radite na sebi, svojoj podsvesti, psihološkom stanju, da kopate duboko, najdublje i istražujete sve uglove vaše psihe i da izoštrite maksimalno svoju intuiciju!
Imajte na umu da će se Pluton vraćati još dva puta u Jarca od 11.juna 2023. do 21.januara 2024. i od 02.septembra do 19.novembra 2024., vraćaće se u vašu 11.kuću da dovrši nedovršeno!!!


P.S. Pluton će se vraćati u Jarca, to znate....zbog toga sam u tekstu navela i prethodan boravak Plutona u Jarcu za svaki znak, podznak i kuće!!! 







Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com






2 коментара:

  1. Анониман26. март 2023. 18:23

    Poštovana Snežana
    Redovno čitam vaš zvezdanin dnevnik. Vi ste kao zvezda vodilja. Samo sam sad htela da vas pitam, vezano za bika. Kada će to pluton biti u kvadratu sa bikovskim suncem? Srdačan pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako si rođena u znaku Bika....imaš Sunce u Biku na nekom stepenu...Sunce u Biku od 0 do 29 stepena...ako znaš stepen Sunca onda kada Pluton u Vodoliji bude na tom stepenu kao i tvoje Sunce onda će oni biti u kvadratu....kada je to ja ne znam jer ne znam tvoj horoskop! Hvala što čitaš blog!

      Избриши