петак, 17. март 2023.

Venera svoja na svome....u Biku, uživa!


Moto dana:
Uživaj u svakom trenutku...

Zvezdani(n) dnevnik 3747
Petak. Venerin dan.
Venera je u Biku na 0°26’


Od juče je kod svoje kuće (prve, ima ih dve).
Poranila je ove godine sa ulaskom u Bika. Prošle godine je u Biku boravila od 28.maja do 23.juna!

O...uživaaaaće Venera za sve pare....kod kuće je....svoja na svome....pušta da se stvari dešavaju.
Uživaće u prirodi, jer voli cveće, voli da šeta bosa...uređuje baštu ili terasu...rado zapeva, makar i ispod tuša...Obožava udobni kauč, trosed....ležaljku....
Uživa u dodiru...ali i u ostalim čulima...ukusu, mirisu, sluhu i vidu. Naravno ima potrebu i za romantikom, ona uživa u romantici...voli luksuz. Voli lepo okruženje, potrebna joj je i emotivna i materijalna sigurnost....za nju je novac sloboda. Voli da potroši...ali zna i da uštedi, uloži noovac. Voli poklone i da poklanja ali i da ih dobije.

Venera u Biku i uživanje, hedonizam...
Šta znači svoja na svome....i da  Venera u Biku uživa za sve pare.
Tu u Biku je u svom sedištu, tu oseća jako zadovoljstvo...i do izražaja dolaze sve njene osobine...Ona je u Biku najčulnija i najplodnija....i najčešće je povezivana sa hedonizmom!

Reči koje su usled prekomernog korišćenja izgubile značenje
Kada pričamo o uživanju, pričamo i o hedonizmu...ali ova reč se koristi na vrlo sličan način kao i meditiranje...Forsiranje nekih reči dovodi do toga da one izgube prvobitni smisao i da njihovo značenje postane previše opširno...negde i sasvim pogrešno!
Negde sam pročitala Venera u Biku - pojačan hedonizam prema hrani?!?!  

Šta je hedonizam
Za nekog to je filozofija, za nekog način života...za nekog sebičnost.
Za nekog je hedonizam intelektualna, za nekog ima fizičku osnovu!
Za hedonizam je donekle potrebna i finansijska sloboda!

Hedonizam (grč. hēdonē, užitak) predstavlja težnju ka zadovoljstvu i užitku, takav način življenja, da se uživa u svakom trenutku i da nema mesta patnji i bolu. Etički pravac i filozofska doktrina koji smatra da je čulno uživanje i zadovoljstvo najviše dobro i prema tome pobuda i svrha, motiv i cilj celokupnog našeg delanja...

Hedonizam je veština. Veština se uči...
Hedonizam je stil i način života....
Šta je zadovoljstvo - Osjećaj koji čovek proživljava (doživljava) kad ispuni neku svoju težnju, želju.
Zadovoljstvo se može pronaći u nekoj hrani ali i u čitanju neke knjige, u slušanju muzike, gledanju izlaska ili zalaska sunca....zadovoljstvo može biti i telesno....u dodiru, pogledu....

Ali nije hedonizam isključivo i samo povezan za Veneru u Biku!
Kada kažemo Venera obično prvo pomislimo na ljubav...ali i na zadovoljstvo, uživanje koje nam ona donosi i nudi...Venera je sama po sebi hedonizam....ona je uživanje u Biku je najizraženija ta osobina!
I svaka naša Venera (u bilo kom znaku) će pokazati način na koji uživamo i da li jesnmo i koliki hedonisti...Kada je Venera u Biku ta priča je samo više izražena.
P.S. Naravno o vašem hedonizmu ćete saznati i u vašoj 5.kući!

Svi imamo negde u horoskopu Bika
Bik je od svih znakova najviše povezivan sa čulima, hedonizmom...

Ja sam Veneru u Biku nazvala Ti si moja čokolada....
Ali imala sam za nju i druge naslove: Venera kod kuće, Venera se vratila kući, Venera u Biku...uživanje za sva čula, Zemaljska ljubav...Venera u Biku...ja volim sigurnost i ne volim promene.

Venera trenutno boravi u vašoj kući Bika...i tu je vaša (trenutna) priča o Ljubavi, uživanju, vrednostima, samovrednovanju, novcu.....Tranzitna Venera kroz natalne kuće...

Aspekti Venere u Biku: prvi aspekt je današnji sekstil sa Saturnom, 30.marta biće u konjukciji sa Uranom. 07.aprila sekstil sa Neptunom, 11.aprila trigon sa Plutonom na 0°15’. 
11.aprila prelazi u Blizance!


Pročitajte detaljno o Veneri u Biku OVDE!



Danas na zvezdanom nebu:

05:48: Merkur kvadrat Mars
11:44: Sunce konjukcija Merkur
23:25: Venera sekstil Saturn

O kvadratu Merkura i Marsa i susretu Sunca i Merkura već sam pisala:

I dokle se Merkur, Neptun i Sunce u Ribama druže ali i "svađaju" sa Marsom u Blizancima, Venera je dnas u aspektu saradnje sa Saturnom u Ribama koji se još "rasplivava" u ovoj energiji!

Ovaj aspekt spada u harmonične. Ovo je aspekt saradnje između Venere i Saturna, aspekt koji donosi sigurnost, stabilnost, strikturu i trajnost posebno u našim odnosima ali i u finasijama i umetnosti!
Venera predstavlja ljubav, lepotu, umetnost novac, dok Saturn predstavlja disciplinu, strukturu, odgovornost i dugotrajnost. 
Kada se ove dve planete nađu u sekstilu, osetićmo povoljan uticaj u ljubavnim pričama, odnosima posebno kroz stabilnost i dugotrajnost. Možete osetiti da ste sa nekim u vezi ko je pouzdan i odan a istovremeno u stanju da izrazi svoje emocije na kreativan i senzualan način.

Kada se radi o finansijskim pitanjima, ovaj aspekt može ukazivati na stabilnost i dugoročne investicije. Pomoći će da disciplinujete svoje finasijske navike ali i da efikasnije isplanirate sledeće finasijske korake, poteze, ciljeve!

Važno: 
I ovaj aspekt morate gledati u kontekstu celokupnog horoskopa i drugih aspekata koje planete prave.

Ovo je njihov prvi sekstil (Venera u Biku, Saturn u Ribama) još od 03.aprila 1996. na 29°29’
Današnji aspekt je na  1°11’ .


O svim aspektima i promenama detaljnije pročitajte ovde:




Dnevni pregled uz kafu
(i neke astrološke zanimljivosti)

Mesec u Jarcu je od jutros u sekstilu sa Suncem u Ribama....uživaju oni, uživajte i vi, ovo je harmonija duše i volje. Kanije će se Mesec sresti sa Plutonoom na "onom" 29°, juče sam pisala o njemu! Ovo je vrlo intezivna energija, energija potrebe da se nešto menja!
Mesec će biti jako kratko u praznom hodu od 15:13 do 15:24 i tada će preći u Vodoliju!
I odma će se "posvađati" (kvadrat) sa Venerom u Biku...uneće ova energija malo nemira i nervoze....ali dolazi vikend...za mnoge spas!

Današnja zanimljivost je priča o hedonizmu!

Neka vam zvezde budu naklonjene...



Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com



AKTUELNO na zvezdanom nebu 2023


Нема коментара:

Постави коментар