среда, 1. март 2023.

Zvezde u martu 2023.

 


Moto meseca:
Sve što cveta - Htelo bi da cveta...
Neka cveta - I treba da cveta!


I stgao mart....to je već siguran znak da proleće uskoro dolazi.... bar kalendarski, bez obzira na vremenske prilike, proleće uvek dođe. Volim mart....ne volim "baba Martu" :). Ja sam već krenula sa odbrojavanjem dana do početka proleća. Meni su u glavi već leptirići....zelena trava, ptičice koje cvrkuću...bubamare koje lete...Do proleća samo još 20 dana!

Za nas rođene ovde mart mesec je kroz istoriju bio mesec teških dešavanja....24.marta biće 24 godine od bombardovanja...Neko ko je to lično doživo kome su bombe letele preko krovova (živela sam tada kod Kineske ambasade) sigurno  ne podržava bilo koje bombardovanje, ratove, sukobe...U Ukrajini ovo je drugi mart od kako traje rat...

Prošao je mesec u kojem smo slavili ljubav....
Ali nastavljamo sa plivanjem po vodama sanjivih Riba i ako je Venera već započela novi ciklus u Ovnu.

Martu se možda najviše raduju oni kojima je dosta romantike, ružičastih naočara i takvog ružičastog pogleda, ali i oni kojima je bilo previše vode, plivanja, ronjenja...iluzija, obmana.... (po)negde i razočarenja (energija Riba).
Ovo je mesec u kome se završava ciklus (Ribe) i počinje novi (Ovan). Mesec u kome će neko vreme dominirati energija vatre - Ovan (Stelijum)! Dakle smena energija iz vode u vatru! Za neke od nas idealno, za druge ne baš... ali tako je to u životu, ne može se ugoditi svima... svako(me) u svoje vreme!

Ovo je mesec u kojem će se dogoditi krupne  promene!
O ovim promenama pisala sam još u junu prošle godine ali i u Zvezdama 2023.


Šta rade zvezde u martu?

☆Šest planeta će promeniti znak (energiju), Merkur čak dva puta. 
Sve promene znakova su važne ipak ovog marta neke se izdvajaju: Saturn ulazi u Ribe, menja znak posle 2,5 godine, a posle 30 godina ponovo u Ribama, Pluton ulazi u Vodoliju, posle 15 godina menja znak, a posle 246 godina ponovo u Vodoliji, Mars ulazi u Raka, menja znak posle sedam meseci, u Raku nije bio dve godine! Naravno i Sunce ulazi u Ovna i kao i svake godine dolazi nam proleće...

Sve planete su i dalje direktne u martu ni jedna planeta neće menjati pravac kretanja, ali dve planete Neptun i Saturn i asteroid Kiron ulaze u pre retrogradnu senku i najavljuju svoje redovne godišnje retrogradne cikluse. Mars će izaći iz retrogradne senke i ide putem kojim nije prolazio!

Mesečeve faze u martu: Pun Mesec u Devici; Poslednja Četvrt u Strelcu, Mlad Mesec u Ovnu (prvi od dva, drugi će biti 20.aprila) i Prva Četvrt u Raku.

Od dugotrajnih aspekata Jupiter konjukcija Kiron u Ovnu 12.marta - Životna misija! Susret posle 50 godina! Sledeći njihov susret je 2070.

Sabor planeta u Ovnu (stelijum) - Od 21.marta. Stelijum će biti najjači od 21.marta do 23.marta, biće jak i od 23.marta do 06.aprila, od 06.aprila u Ovnu: Kiron, Jupiter i Sunce!

U mart ulazimo u sezoni Riba....Sunce je naravno u Ribama, tu je i Neptun!

U sezoni Riba dogodiće se: 
Ulazak Merkura i Saturna u Ribe, dakle još energije Riba, ulazak Venere u Bika...u svoj znak, vraća se Venera kući, ulazak Merkura u Ovna (jer će u Ribama boraviti oko dve nedelje). Dogodiće se Pun Mesec u Devici (predprolećno čišćenje), konjukcija Jupitera i Kirona u Ovnu i otkrivanje Životne misije! Neptun i Saturn će ući i pre retrogrdnu senku i delovati Iz senke do retrogradnih ciklusa! Mars će izaći iz retrogradne senke i ubrzati put do sledećeg znaka. Pre toga Mars će biti u kvadratu sa Neptunom, a Sunce u kvadratu sa Marsom, nešto mutniji i nervozniji period!

20.marta počeće sezona Ovna - Sunce prelazi u Ovna, počinje proleće, slavimo prolećnu ravnodnevicu, ali i novu astrološku godinu, Dan astrologije i Dan sreće...Da, puno je razloga za slavlje.

Najavljena - Sredina marta

U sezoni Ovna dogodiće se:
Mlad Mesec u Ovnu prvi od dva ove godine, zanimljivo je što je prvi Mlad Mesec na 48’, a drugi na 29°49’ Ovna, imaćemo sabor planeta - Stelijum u Ovnu, jaku energiju vatre i mogućnost novih početaka, vreme za akciju, za delovanje. Dogodiće se i dve krupne promene ulazak Plutona u Vodoliju i ulazak Marsa u Raka! 

Slušajte vetrove promena!!!


☆☆☆

Planete koje menjaju znak:
02.mart 23:52 Merkur ulazi u Ribe
07.mart 14;35 Saturn ulazi u Ribe
16.mart 23:34 Venera ulazi u Bika
19.mart 05:24 Merkur ulazi u Ovna
20.mart Sunce ulazi u Ovna (proleće)
23.mart Pluton ulazi u Vodoliju
25.mart Mars ulazi u Raka

Kretanje planeta:
09.mart Neptun ulazi u retrogradnu senku sa 24°53’ Riba
11.marta Saturn ulazi u retrogradnu senku sa 00°30’ Riba
15.mart 2023. Mars izlazi iz retrogradne senke sa 25°36’ Blizanaca
29.mart Kiron ulazi u retrogradnu senku  sa 15°27’ Ovna
 
Mesečeva magija:
07.mart 13:40 Pun Mesec u Devici na 16°40’
15.mart 03:08 Poslednja četvrt u Strelcu na 24°13’
21.mart 18:22 Mlad Mesec u Ovnu na 0°48’
29.mart 04:32 Prva četvrt u Raku na 08°08’

Dugotrajni aspekti:
★12.mart Jupiter konjukcija Kiron u Ovnu 

Obratite pažnju na:
15.mart 00:38 Mars u Blizancima kvadrat Neptun u Ribama 
16.mart 19:09: Sunce kvadrat Mars
21.mart Stelijum u Ovnu

Venera (ljubav, novac...):
02.mart 06:35: Venera konjukcija Jupiter
11.mart 16:04: Venera sekstil Mars
16.mart 20:58: Venera kvadrat Pluton
16.mart 23:34 Venera ulazi u Bika
17.mart 23:25: Venera sekstil Saturn
30.mart 23:25: Venera konjukcija Uran



Ovog meseca izdvajam sledeće:

02.mart 06:35: Venera konjukcija Jupiter
02.mart 15:34: Merkur konjukcija Saturn
02.mart 23:52 Merkur ulazi u Ribe

OVDE↓


☆☆☆

06.mart 14:41: Sunce sekstil Uran
07.mart 13:40 Pun Mesec u Devici na 16°40’
★07.mart 14;35 Saturn ulazi u Ribe
09.mart Neptun ulazi u retrogradnu senku sa 24°53’ Riba
11.mart 16:04: Venera sekstil Mars
11.marta Saturn ulazi u retrogradnu senku sa 00°30’ Riba
11.mart 22:04: Merkur sekstil Uran
★12.mart Jupiter konjukcija Kiron u Ovnu 


Uradi nešto drugačije

06.mart 14:41: Sunce sekstil Uran
Sunce u Ribama, Uran u Biku na 15°42’

Neosporno se slažu i vole voda (Ribe) i zemlja (Bik)...
U godinama pred nama dokle je Uran u Biku, dva puta godišnje imamo ovaj aspekt letnji i zimski. Poslednji put smo imali ovaj aspekt 10.jula 2022. (Sunce u Raku). 
Sada je aktuelan zimski aspekt, iste planete, isti aspekt druge energije - znakovi!

Sa ovim aspektom ima sve da pršti od energije...od iznenađenja i originalnih stvari u našim životima. Ovo je kreativna energija, ovo je i pojačana želja za slobodom i nezavisnošću, neustrašivost, sposobnost donošenja brzih odluka, i neka iznenađenja su vrlo moguća. 
Kako je u "igri" sekstil iznenađenja bi trebalo da budu pozitivna. 

"Ti nisi obična, u mojoj priči, ti možeš sve..."
Sa ovom energijom i nemoguće može biti moguće...Sa ovom energijom lako je izdvojiti se iz mase, kolektiva, grupe...Probudiće ova energija borce za ljudska prava i jednakost...Ako ne volite ograničenja ova energija će vas pokrenuti...
Budite otvoreni za nove stvari, ideje...eksperimente...
Odlična energija za sve što je u vezi grupa, interneta, društvenih mreža, medija...
Na globalnom planu čuda su moguća, iznenadne vesti...

Ovo je aspekt biti drugačiji....od drugih. 
Pokušati ili uraditi nešto drugačije, nešto novo, neuobičajeno, iznenađujuće. Očekivati neočekivano. Ne prihvatanje ograničenja je odlika ovog aspekta. Ovaj aspekt podržava sve sportove gde se adrenalin podiže: letenje, paraglajding, padobranstvo. Osećanje slobode iz perspektive nebeskih visina:-). Kako je sada zima onda neki zimski sportovi.

Iskoristite energiju sekstila Sunca i Urana i uradite nešto za sebe, izađite iz okvira slike u kojoj ste trenutno i napravite novu sliku za ram života! 




Budite originalni!
(U moru kopija budi original...)

Kratkotrajni aspekt, ali sasvim dovoljan da uradite nešto drugačije, originalnije.
Nešto za sebe ili za grupu... jer ovo je dobar aspekt za grupna dešavanja i aktivnosti, gde možete preuzeti vođstvo. Dobar je i za sve što je povezano za internet i društvene mreže. Odličan je za "razbijanje" rutine, onih dosadnih stvari u životu koje se ponavljaju i ponavljaju... malo inprovizacije nikome neće škoditi, ubrzajte tempo života! Budite spremni i za razna iznenađenja (Uran), sve prema položaju ovih planeta u vašem horoskopu. 
Uradite nešto neočekivano, nešto što oslobađa, neku kreativnu promenu. Iznenadite i sebe i druge. Iskočite iz rutine, poznatog i već viđenog. Budite spontani, inovativni, eksperimentišite.... bićete nagrađeni. Budite slobodni... makar i na dan dva...stimulišite vašu maštu, radoznalost. Prepustite se ovoj oslobađajućoj energiji.... sveža energija je ovo!

Budite otvoreni za nova poznanstva (Uran), obnovite stara prijateljstva, družite se. Sada je vreme za neke ideje, za nove stvari, za pozitivne promene u vašem okruženju.... Ne sedite skrštenih ruku. Iznenađenja mogu doći i ako ne uradite ništa, ali sa malo truda neka iznenađenja mogu da vas pokrenu na nove stvari u vašim životima.
Prilagodite se novim idejama, novim okolnostima, nepoznatim situacijama. U vreme ovog aspekta možete preduzeti akcije koje će kasnije imati efekat na vaš život. Promene na vidiku!
Oslobodite se onog što vas sputava!

Poznati sa Sunce sekstil Uran:  Jennifer Lopez, Rihanna, Sophie Marceau, Isaac Newton, Richard Gere, Pink,  Aleister Crowley, Billie Holiday, Robert Plant, George Michael, Chuck Norris, Diana Ross, Eric Clapton, Clark Gable, Gregory Peck, Kim Novak, Boy George, Henry Miller, Helen Keller, Boris Becker, Baruch Spinoza....


Prošlogodišnji Pun Mesec u Devici 

Između jave i sna
(praktičnog i nepratičnog)

07.mart 13:40 Pun Mesec u Devici 
Mesec u Devici, Sunce u Ribama na 16°40’


Mesec u Devici će biti u egzaktnom trigonu u 11:50 CET - prvi nagoveštaj promena!
Pun Mesec egzaktno u 13:40 CET....Saturn u Ribe prelazi u 14:35 CET

I Devica i Ribe su promenljivi znaci....pa to i traže - promene!
Pun Mesec je uvek kulminacija nečeg i sam po sebi neka promena, Saturn promenom znaka donosi promene. Na sve to 07.marta Pluton je u Jarcu na 29°40’ i on nagoveštava promene!

Mars je u Blizancima na 21°48’ i sa Mesecom i Suncem pravi aplikacione (dolazeći) aspekte kvadrata a svi zajedno prave T-kvadrat! Mesec kvadrat Mars egzaktno 00:06 8.marta, Sunce kvadrat Mars egzaktno 16.marta! T-kvadrat uvek donosi neku nervozu, stres, haos...
Mars je i u kvadratu sa Neptunom u Ribama egzaktno 15.marta! 

Dakle, ono što se dešava 07.marta imaće uticaj i na dešavanja sredinom marta!

Jupiter je u konjukciji sa Kironom egzaktno 12.marta i tu energiju ćemo osetiti u vreme Punog Meseca i prelaska Saturna u Ribe!

Pun Mesec je zapravo egzaktna opozicija Meseca u Devici i Sunca u Ribama.

Sa jedne strane je energija Device - briga o fizičkom zdravlju, potreba za redom, radom, urednošću, i svim uslugama i uslužnosti, sa druge strene energija Riba - potreba za duhovnošću, duhovnim zdravljem, vizijama, snovima. Devica se više bavi svakodnevnim ovozemaljskim stvarima i poslovima, Ribe su više za neki viši svet i um.... Rutina i viši um na suprotnim stranama. Sama opozicija donosi neku vrstu krize - krizu svesti. Baviti se svakodnevnim stvarima i životom ili onim drugim tamo negde u snovima, emotivno satkanim... Posao ili emocije da prevedem na običan jezik! Ili ćemo se baviti poslom i zdravljem ili emotivnim pitanjima...to je ova opozicija ili Pun Mesec. 

Bolje sprečiti nego lečiti....
Ali ovde je pre svega bitno da ne preovlada niti jedna strana ove opozicije...kao i uvek reći ću vam da je potrebno pronaći ravnotežu između suprostavljenih strana. Sa ovom opozicijom možete biti praktični (Devica) ili nepraktični (Ribe)...ili biti nešto između...Rad ili nerad... Zdravlje ili nebriga o zdravlju.

Pun Mesec je simbolično prosvetljenje...naših života i onoga što smo "sakrili". U naredne dve nedelje ćemo otkriti tačno šta je to što je bilo skriveno negde u našoj svesti. Pun Mesec će mnogi doživeti kao krizu, nervozu...emocije jake - intezivne...

Nešto više i jače uticaće na Device, Ribe, Blizance i Strelčeve,ali i na sve ostale koji imaju neku planetu u ovim znacima. Od ovog Punog Meseca pa u narednim danima do sledećeg... napravite plan i brinite se o svom zdravlju (fizičko telo) i duhovnom zdravlju...Devica/Ribe....brinite se o stanju tela i duha (um)....Bez panike....sve u smislu bolje sprečiti nego lečiti.



Živi svoje snove....

07.mart 14:35 Saturn ulazi u Ribe

Prva velika promena ovog meseca!
Stigli smo do dugo najavljivanog ulaska Saturna u Ribe.
Saturn napušta svoje teritorije (Jarac/Vodolija) i prelazi na teritoriju Neptuna/Jupitera!

On, Saturn čvrst k'o kamen, k'o stena ulazi ili da pliva ili da potone u vodama Riba!
Možda će k'o neka stena da izviruje iz vode...

Bio je Saturn čvrsto na zemlji (Jarac znak zemlje), bio je i vazduhu (Vodolija znak vazduha)...sada je vreme za vodu (Ribe znak vode)!

U Ribama Saturn nije bio skoro 30 godna...
Mnogo toga se tada tih godina 1993/1996. raspalo, rasturilo....neki temelji, neke strukture...
Vi koji ste rođeni u to vreme sada je došlo vaše vreme!

Sve nas čekaju neka pitanja (ali i odgovori)
Da li će naši snovi (Ribe) postati stvarnost (Saturn) ili će stvarnost, realnost (Saturn) uništiti snove (Ribe)...ovo i na ličnom i na globalnom planu!

Vi koji imate planete u Ribama Saturn će u nekom trenutku biti u konjukciji sa njima! To će biti jako bitni periodi za vas! Vi koji imate planete u Devici Saturn će biti u opoziciji sa njima, vas očekuju velika iskušenja! Vi koji imate planete u Blizancima i Strelcu, Saturn će biti u kvadratu sa njima i vas očekuju razna iskušenja, nervoze, stresovi...



Neptun iz senke....

09.mart Neptun ulazi u retrogradnu senku sa 24°53’ Riba

Lagano će Neptun ući u senku i najaviti zapravo svoj redovni retrogradni ciklus koji će početi - 30.juna sa 27°41’ Riba koji će trajti 158 dana sve do 06.decembara kada će Neptun krenuti direktno sa 24°53’ Riba sa istog stepena sa kog ulazi u pre retrogradnu senku! 
Iz retrogradne senke Neptun će izaći 26.marta 2024. sa 27°41’ Riba

Mislim da Neptunu najviše i priliči senka...



10.mart 15:38 
☆12 godina Zvezdanog dnevnika

Na današnji dan pre dvanest godina rodio se ovaj Blog (Sunce u Ribama, ASC u Lavu)
Bio je tada veliki stelijum u Ribama: Kiron, Mars, Sunce i Uran...
Venera i Neptun su bili u Vodoliji, Saturn je bio u Vagi, Jupiter i Merkur su bili u Ovnu...i naravno Pluton u Jarcu...Mesec je tog dana bio u Biku u sekstilu sa Suncem u Ribama.
Venera je bila u trigonu sa Saturnom (trajanje) i u sekstilu sa Jupiterom (uspeh)

I dalje se trudim da budem drugačija i originalna.
I ostajem ovakava kakva sam....preopširna, sve sa silnim ponavljanjima (da utvrdimo gradivo :), nadam se i edukativna i zabavna... sve sa mojim čuvenim tri i više tačkica... kojih je i sama znam previše, ali prosto me mame :), tu su naravno i česte nedopustive gramatičke greške...ali mi se omaknu :). 

Moto ovog bloga bio je i ostaće: Najbolja predviđanja nisu ona koja se ispunjavaju nego ona koja nas upozore da se pripremimo! Još jedan moto bloga je Budite obavešteni i spremni!

P.S. Sve manje imam strpljenja za one koji kopiraju moje tekstove, koji kasape moje tekstove....koriste moje ideje u nedostatku svojih...Sve sam bliža odluci da ću javno pokazati sve!


Leptirići u stomaku...

11.mart 16:04: Venera sekstil Mars
Venera u Ovnu, Mars u Blizancima na 23°34’

Ovaj aspekt kao da govori da je proleće na vidiku...

Muško-ženski odnosi dobiće intezitet, biće prisutna strast i  magnetizam. 
Eto šanse da se srast u nekim vezama obnovi, da se emocije "podgreju". Oni drugi, što su iz raznoraznih razloga sami eto prilike da uđu u vezu, i samo jedno upozorenje, ne mislite koliko će nešto da traje.....neka samo počne. 
Važnije od svega je da ovaj aspekt donosi mogućnost za lepe emotivne trenutke... malo ili puno flertovanja, "čačkanja", zadirkivanja, lete leptirići u stomaku.

Za one koji imaju povoljan aspekt između Venere i Marsa kažu da su rođeni ljubavnici... nije ni loše imati ovaj aspekt u tranzitu. Ako pojednostavimo i kažemo da je Venera ljubav, a Mars sex, u energiji sekstila možete voleti onog sa kim imate sex i imati sex sa onim koga volite :). 

Svakako je lepa ova energija, energija saradnje - sekstil. 
Ovan - vatra i Blizanci - vazduh! 
Vole se vatra i vazduh...prožimaju...ali ovo je i "zapaljiva" kombinacija...
Ako osetite "leptiriće u stomaku" u ovom periodu onda ćete znati i zašto...
Mogao bi da proradi adrenalin koji uz pomoć krvi prolazi kroz ceo organizam, stiže i do želuca, stvarajući "leptiriće u stomaku".  "Krivi" su i Venera i Mars u harmoničnom aspektu gde su želje i potrebe jače za ljubavlju, uživanjem, strastima...

Ovako zajedno u energiji sekstila Venera i Mars poručuju: Vodite ljubav a ne rat!!!



Saturn iz senke...

11.marta Saturn ulazi u retrogradnu senku sa 00°30’ Riba

Uticaj retrogradnosti i pre retrogradnosti...I ako nam može izgledati prebrzo...nije. 
Ulaskom u retrogradnu senku (senka pre retrogradnosti) Saturn nam najavljuje redovni retrogradni ciklus koji će krenuti 17.juna sa 07°12’ Riba, ciklus će trajati 139 dana.
Saturn će biti retrogradan do 04.novembra kada će krenuti direktno sa 00°30’ Riba

Iz retrogradne senke će izaći 07.februara 2024. sa 07°12’ Riba
Svaki retrogradni ciklus ima i period retrogradne senke....to je zapravo period kada se prilagođavamo kretanju planeta u retrogradni ili direktan hod! Ovo je retrogradna senka pre retrogradnog kretanja!



Eureka...

11.mart 22:04: Merkur sekstil Uran
Merkur u Ribama, Uran u Biku na 15°54’

Ovaj aspekt imamo dva puta godišnje ili više puta zbog retrogradnog Merkurovog kretanja.
Ove godine imaćemo ga dva puta, drugi je 07.jula! (Merkur u Raku)!
Uran će u narednih sedam godina boraviti u Biku i biće u sekstilu sa Merkurom kada Merkur bude u Raku i u Ribama. 

Energija sekstila ovih planeta može doneti: neočekivane (dobre) vesti, poruke, pisma, pokrenuti neki razgovor, pregovor!!! Sa njim smo opušteniji, spontaniji, ekscentričniji nego inače. Razmišljaćete drugačije, neobičnije, van ustaljenih okvira. Um je nemiran, ali i jezik. Tu su i neke ideje koje vam u nekim drugim okolnostima ne bi pale na pamet.

Merkur sekstil Uran: nemojte se iznenaditi ako vam proradi inspiracija (Merkur) i sasvim iznenada (Uran) rešite neke probleme od ranije. Ili ako iznenada dobijete neke nove kreativne ideje, ili krenete u neka nova planiranja. Ove dve planete kada se nađu zajedno sve je moguće, svakakva luda razmišljanja se mogu pojaviti. Tu su ponekad i revolucionarne ideje, najneobičnija interesovanja. Mnogi će razmišljati (Merkur) o samostalnosti i slobodi (Uran). Ovo je aspekt za online komunikaciju, odličan je za sve poslove i aktivnosti vezane za kompjutere... 
Jaka intuicija.......Iznenadne misli...."ko grom iz vedra neba"....

Merkur/Uran harmonični aspekti: intuicija, vizije, pronalasci, brz intelekt, brza misao, otkrića, astronomija, astrologija, avijacija, intelektualna ekspanzija, teorije, genijalnost...


Ovo je i bljesak ideja ali i intuicije, ovo je "Eureka"... 
Nešto genijalno bi moglo da vam padne na pamet ...baš dok se kupate (Merkur u Ribama). Neko će da kaže, da priča...neko će da napiše... Društvene mreže vrlo aktivne. Sekstil između ovih planeta je uvek isti bez obzira na znakove u kojima se nalaze Merkur i Uran. 
Merkur je u Ribama intuicija je pojačana ali i osećajnost....Uran u Biku u priču uvodi i emotivnu i materijalnu sigurnost i bezbednost, dakle i emocije i novac i uživanje (hedonizam)...

Poznati sa ovim aspektom: Che Guevara, Mick Jagger, Albert Camus, Sinéad O'Connor, Paulo Coelho, Charles Dickens, Donatella Versace, Hermann Hesse, Nadia Comaneci, Martina Navrátilová, William Faulkner, Jacques Prévert, Tatum O'Neal, Nicole Kidman, Cameron Diaz...


Životna misija...

★12.mart Jupiter konjukcija Kiron u Ovnu 

Jupiter i Kiron se sretnu u Ovnu na oko 50 godina!
Polsednji susret u Ovnu dogodio se 04.marta 1976. 

12.marta završava se ciklus Jupitera i Kirona u Vodoliji koji je započet 07.decembra 2009.

Od 24.februara počeo je jači intezitet ove konjukcije....i taj uticaj će trajati do oko 25.aprila.
Ali to već znate jer sam pisala mnogo ranije o ovoj konjukciji:
Pročitajte pažljivo ovaj tekst. Kroz Kirona posebno natalnog mnogo toga možete da otkrijete o sebi, ako je njegov simbol - Ključ, on je zaista i ključ vašeg karaktera (natalni horoskop). Kada je u tranzitu takođe nam mnogo toga otkriva i o nama ali i o ljudima oko nas....
Konjukcija Jupitera i Kirona u Ovnu je veliki događaj, odlična energija za Rad na sebi!


☆☆☆


15.mart 00:38 Mars u Blizancima kvadrat Neptun u Ribama 
15.mart 2023. Mars izlazi iz retrogradne senke sa 25°36’ Blizanaca 
16.mart 00:38: Sunce konjukcija Neptun
16.mart 18:12: Merkur konjukcija Neptun
16.mart 19:09: Sunce kvadrat Mars
16.mart 20:58: Venera kvadrat Pluton
16.mart 23:34 Venera ulazi u Bika
17.mart 05:48: Merkur kvadrat Mars
17.mart 11:44: Sunce konjukcija Merkur
17.mart 23:25: Venera sekstil Saturn
19.mart 04:23: Merkur sekstil Pluton
19.mart 05:24 Merkur ulazi u Ovna




Nejasne želje...(provera stvarnosti)

15.mart 00:38 Mars u Blizancima kvadrat Neptun u Ribama 

U februaru sam pisala o Marsu, o ovom aspektu, o sredini marta ovde:

Sada smo na sredini marta....
Ovaj kvadrat Marsa i Neptuna je treći po redu od kako je Mars u Blizancima!
Prvi je bio 12.oktobra 2022. na  23°21’, drugi 19.novembra 2022. na 22°42’ i treći 15.marta na 25°04’

Dakle, sada nas čeka poslednji kvadrat i treće po redu iskušenje i neki vid testa i provere stvarnosti!
Pripazite ovih dana posebno na svoju energiju, vitalnost, imunitet...a onda sve ostalo. Možda bi mogli i da se "vratite u oktobar/novembar i vidite šta vas je tada iscrpljivalo, gde ste morali da odustanete zbog nejasnih stvari...

Mars kvadrat Neptun: Energija koja varira između jake želje za akcijom i apatije. Nešto kao da crpi samopouzdanje, motivisanost....umanjuje hrabrost. To nešto je Neptun. On crpi energiju, smanjuje je....Ovo nije vreme za obećanja, niti da verujete u tuđa obećanja, neiskrenost je deo ove energije. Obmanjjuća intuicija. Fantazija pojačana ali takva da vas može odvesti tamo gde ne bi želeli. U kriznim momentima napeti živci, jaka nervoza, ponegde do histerije. Neki strahovi izlaze na površinu. Sklonost ka preterivanju u alkoholu, cigaretama, lekovima i nekim drugim sredstvima...Neobične inspiracije...
U vreme ovog tranzita potrebno je da češće proverite stvarnost...


Gde je Neptun tu su: magla, obmana, iluzija, iskrivljena slika ili predstava o nečemu ili nekome..I tako stižemo do laži... jer nije Neptun direktno laž... već tamo gde ima Neptuna u nekom odnosu, nekom nepovoljnom aspektu onda je tu i laž. Dakle nije Neptun sam po sebi laž...ali je on i te kako može izazvati.... I tek ovako postavljeno možemo reći gde je Neptun tu je i laž. Nadam se da ste ovo razumeli... Nije da branim ovu planetu (jer je očigledno da je volim) već pokušavam da razjasnim nešto da ne bi bilo zabune....Sem toga ne može to Neptun sam.... najčešće će mu "pomoći" Merkur, ali ovde imamo Marsa.
Sa ovim aspektom se uglavnom mašta o lepim stvarima, teško se veruje da bi nešto moglo da krene naopako. Juri se za snom...Može doneti energiju pasivne agresivnosti. Sa ovom energijom ljudi obično rade ono što drugi mogu samo da sanjaju :)). Jaka mašta, želje obojene maštom, magijom....Sa ovom energijom privlači se misterija, intrige... Zavisnost od fantazije...i uvek još i uvek više....Jak seksualni apetit... Ovde se energija (Mars) koristi za viši cilj (Neptun). Idealizuje se strast... Seksualne fantazije...Maštoviti ljubavnici. Hrabrost (Mars) koja se rastvara (Neptun), razlaže. Potreba za onim što će udaljiti od stvarnosti (alkohol, droga, seks...). Ova energija donosi hipohondriju... Na bes, ljutnju (Mars) odgovara se sanjanjem....sanjari otvorenih očiju.
Traženje puta kroz duhovnost za oslobađanje od besa, ljutnje, agresije.
Energija koja se oslobađa kroz maštu....Aktivni (Mars) sanjari (Neptun), aktivno meditiranje.
Oslobađanje energije kroz muziku, ples, glumu...
Živci tanki uz pomoć Neptuna mogući razni ispadi...Možda je ili siguro je da je potreban neki vid odmora...cooliranja što bi mladi rekli...Moguće su i infekcije....Pazite šta jedete i uzimajte vitamine...


Mars bez senke

15.mart 2023. Mars izlazi iz retrogradne senke sa 25°36’ Blizanaca 

Od 15.marta do 25.marta Mars će ići putem kojim nije išao...prelazi stepene kojim nije boravio od prethodnog boravka u Blizancima. "Ubrzaće" Mars i  na tom svom putu ka Raku, "posvađaće se" sa Suncem i Merkurom u Ribama. Ovo je najavljena priča o sredini marta ali i Priča o Marsu ove zime i proleća...
 
Sledeći retrogradni ciklus Marsa od 07.decembra 2024. do 24.februara 2025.



Bal pod maskama...

16.mart 00:38: Sunce konjukcija Neptun
Sunce i Neptun u Ribama na 25°06’  

Prošle godine Sunce i Neptun su se sreli 13.marta....na 22°52’
Započinju Sunce i Neptun novi ciklus novih godinu dana...

Ovo je susret ega (Sunce) i planete koja rastvara granice (Neptun).
Možda će se javiti pitanje: Ko sam i gde se nalazim?

Dobra strana ove energije je pojačana intuicija, mašta, kreativnost, mističnost, duhovnost...
Neko će ovu energiju osetiti kao iscrpljujuću...nedostatak energije.
Neko će je iskoristiti za "beg od stvarnosti", neko za svoje utopijske ideale...
Ali biće i onih koji će krenuti u ostvareneje svojih snova...
Mnogi će imati potrebu da se povuku od svega što je na svetskoj sceni ovih dana...
Mnogi će radije pobeći u neku fantaziju i izbeći suočavanje sa stvarnošću! 
Obratite pažnju na ovu energiju jer bi negde stvari mogle da se otrgnu kontroli...izbegavajte sva nedozvoljena strestva, lekove i sl. Izbegavajte iluzije i obmane...i pre svega ne lažite sebe! Ako osetite nedostatak energije, iscrpljenost....vi se odmorite, meditirajte...(pro)šetajte...

U ovoj energiji možemo se izgibiti ili pronaći....u stvarnosti ili u snovima. Neko može svoj put pronaći, neko se može izgubiti na životnom putu. Neko će se sakriti u kadi sa mirišljavom kupkom, neko će dobiti inspiraciju za stvaranje (muzu).....kreativno i umetničko stvaranje. Osetljivost je pojačana. Ako su očekivanja nerealna eto razočarenja i konfuzije.

Sa ovom konjukcijom možete dobiti poriv za opraštanjem... sebi ili drugima! Nivo energije je nešto manji, kao da "nešto" (Neptun) crpi vašu energiju (Sunce). Kada je tako možda vam se dogodi i potreba za bežanjem od stvarnosti i odgovornosti pre svega. Neko će bežati u snove (i na javi), neko negde gde mu je lepo...sa ovom energijom to bi moglo biti negde pored neke vode. U svakom slučaju napravite malu pauzu....odmor! Meditirajte, fantazirajte, maštajte.... to neće škoditi, naprotiv. Slušajte (dobru) samo vašu muziku, uživajte sa nekim uz svetlost sveća i mirisnih štapića (Neptun). Obiđite mesta koja nude mir i opuštanje...idite u crkvu ili neki drugi hram. Ponesite fotoaparat (Neptun).
Pogledajte gde vam se ova konjukcija nalazi i dobićete jasniju sliku.


Tamo gde je sve po mom....

16.mart 18:12: Merkur konjukcija Neptun
Merkur i Neptun u Ribama na  25°08’

Počinje novi ciklus Merkura i Neptuna....završava se ciklus započet 23.marta 2022. 

Ova konjukcija ima i pozitivnu i negativnu stranu.
Pozitivna je svakako mašta, intuicija, sanjarenje, meditiranje, kreativnost....Negativna je konfuzija, laži, prevare, razočarenja...raznorazne paranoje...
Kratko traje, ali se može osetiti u punoj snazi i nekoliko dana pre egzaktnog - tačnog uticaja i osetiće se još nekoliko dana posle. 
Kontakt Merkura (misli, reči, komunikacija, informacije) i Neptuna (nejasnoće, magla...) može doneti: dezinformacije, "iskrivljene" informacije, obmane, laži, aluzije... Propagandu! Nerealno razmišljanje, nelogično razmišljanje i nelogičnu komunikaciju...Nerazgovetan razgovor, nejasan i nerazuman..... Haotičan mentalni sklop, haotičan govor... Vrlo nejasne misli... Kamuflirane misli, govor, namere... Nesporazumi.... Falsifikovane informacije... Informacije koje obmanjuju, zavode.... Odavanje informacija, tajni....Poruke koje nisu jasne.

Ima ova konjukcija i dobrih efekata: komuniciranje putem slika (ja volim ovaj vid komunikacije), odličan je za filmske stvaraoce, reklame, glumce, pevače, pisce, pripovedače.... sanjare, za sve one koji imaju sposobnost da fasciniraju rečima, dobar je i za one sa jakom maštom. Dobar je za svaku komunikaciju "bez reči", telepatiju, vidovitost, intuiciju...."primanje informacija"... Vizionarske ideje... Sa njim se može "pobeći" od stvarnosti....i to je dobro ako se ne preteruje...
Svaki aspekt ako ima negativnu konotaciju može se mirom i suzdržavanje  prevazići...ili "pretvoriti" u nešto dobro... ovaj u maštanje, fantaziranje, čaroliju, kreativnost i kreativnu energiju!!!

Sa ovom konjukcijom..."mašata može svašta"
Sklonost misticizmu, romantičnim i drugim iluzijama... Nije vreme za logično razmišljanje. Ovaj aspekt je odličan za umetnike, i umetničko izražavanje, za pisanje, bavljenje fotografijom, filmom....
Šta ako umetnici niste, mogli bi da budete pod snažnim uticajem drugih, uticajem njihovih reči, mišljenja...
Ovaj aspekt ima i one "druge" uticaje ... Mogli bi nešto pogrešno da protumačite, nesporazumi su vrlo mogući. Mnogima bi moglo da bude teško da kažu šta tačno misle...
Ova konjukcija bi mogla da donese: dezinformacije, laž, aluzije, nerealne ideje, falcifikovane informacije, prevare, nerealno razmišljanje, konfuznu komunikaciju, nesporazum, nejasne poruke....

Poznati sa ovom konjukcijom: Tejlor Svit (u Jarcu), Kristina Aligera (u Strelcu), Sofi Marso (u Škorpiji), Alisa Milano (u Strelcu), Demi Mur (u Škorpiji), Vladimir Putin (u Vagi), Robert Redford (u Devici), Niki Minaj (u Strelcu), Meg Rajan (u Škorpiji), Hulio Iglesijas (u Vagi), Neli Furtado (u Strelcu), Šined O' Konor (u Škorpiji), Nil Amstrong (u Devici), Pedro Almodovar (u Vagi), Kim Vajld (u Škorpiji), Ingmar Bergam (u Lavu), Tim Robins (u Škorpiji), Jul Briner (u Lavu), Tatum O' Nil (u Škorpiji), Erik Marija Remark (u Blizancima), Salvador Aljende (u Raku).... Uglavnom glumci, pevači, jedan astronaut, režiseri, pisac, državnici i političari.....
Pol Dešanel - francuski državnik (u Ribama), Rudolf Dizel - pronalazač, dizel motori  (u Ribama)

P.S. Već tri godine u aprilu 2020. i u martu 2021. i 2022. u vreme ove konjukcije poželim da se "teleportujem" negde na neko ostrvo....ne biram :) samo da negde odem - Tamo gde je sve po mome...




Ko će da se (na)ljuti...

16.mart 19:09: Sunce kvadrat Mars
Sunce u Ribama, Mars u Blizancima na 25°53’

Poslednji put smo ga imali 27.avgusta - Sunce u Devici, Mars u Blizancima na 3°56’
Sada je Sunce u Ribama (suprotno od energije Device).
Mars je tog avgusta tačnije 20.avgusta prešao u Blizance!
Od 15.marta više nije u retrogradnoj senci!

Sa ovim aspektom stres je vrlo moguć. Ako to znate ne bi bilo loše da pronađete konstruktivan način da se tog stresa i oslobodite.... Vreme je da naučite kako da kanališete višak energije (kvadrat)... Imaćete utisak da su ljudi oko vas previše nervozni, moguće su i napete situacije gde su sve strane spremne za borbu i neki sukob.
Ako osetite bes....pronađite i svoj ventil za opuštanje... ne dozvolite da ovaj  tranzit previše deluje na vas i da vas uvede u priču o stresu....u njega možete brzo da uđete ali nešto teže iz njega da izađete ako niste već naučili da se sa ovakvim situacijama nosite i snalazite. 

Ne slažu se energije Riba (voda) i Blizanaca (vazduh)...pa može doći do "rata" i rata!
Ove energije se ne slažu (kvadrat) i eto sukoba...eto i nama nervoze, nemira, besa, ljutnje....stresa!
Teška svađalačka energija....svađalačka komunikacija!
Moguće su i nesreće, povrede...

Sunce - volja, ego, ličnost....Mars - akcija, inicijativa, agresivni poriv
I Sunce i Mars su muški princip.
Kada su u kvadratu možemo očekivati konfliktne situacije sa muškim figurama u našim životima!
Mogući su i nešto agresivniji i ratoborniji muškarci generalno!
Ono što je zajedničko bez obzira na pol je višak energije, bes...pa otuda manjak pažnje koji može doneti povrede, nezgode...

Riba je simbol podsvesti, tajni, intuicije, snova...Blizanci su simbol misli, reči, komunikacije, pokreta...Mogućnost da misli odlutaju, da dođe do nepažnje...
Teška, svađalaćka energija ali i komunikacija...
Budite oprezni sa mašinama, alatima, noževima, oružjem i sl. 

"Bes je kratkotrajno ludilo."
Ovaj kvadrat generalno nepovoljno utiče na nove početke, jer Mars ima energiju novog početka (Vladar Ovna u prirodnom horoskopu). Savet bi bio sačekajte malo sa novim stvarima, bar dok ne prođe ova jaka energija besa! I ne donosite odluke kada ste ljuti!



Opasne veze...

16.mart 20:58: Venera kvadrat Pluton
Venera u Ovnu, Pluton u Jarcu na 29°52’

Ovaj aspekt je na 29° - stepenu prekretnice pa je još intrigantniji nego inače!
Poslednji put smo ga imali (da možete da uporedite) 20.oktobara - Venera u Vagi, Pluton u Jarcu na  26°08’. Sada je Venera suprotno od Vage!!!
Venera već u 23:34 prelazi u Bika, Pluton će sačekati još malo prelazak u Vodoliju!

Kada je ovaj aspekt u pitanju na pamet mi padaju: 
"Lepotica i Zver", "Ana Karenjina", "Opasne veze"...uvek je interesantno izabrati naslov :-). 
Padaju mi na pamet i neki poznati parovi: Elizabet Tejlor (inače ona ima natalno ovaj aspekt) i Ričard Barton, Hilari Klinton (i ona ga ima natalno) i Bil Klinton....

"Ja bez tebe ne mogu....S tobom mi nije lako, nije mi lako.."
Kako jedan ovakav kratkotrajni aspekt u tranzitu može da utiče na vaš ljubavni život?

Može puno. Sve zavisi u kom stanju se nalazi vaš ljubavni život. Ako ova energija zatekne probleme u postojećoj vezi ona može te probleme intezivirati... Ako zatekne nesigurnost, manjak samopoštovanja, manjak sigurnosti... ova energija će probuditi ljubomoru, posesivnost, pokušaj kontrole, manipulacije... Što naravno nije dobro i što naravno može loše da se završi...

Svi oni koji se pitaju "da li me voli" ili još gore misle "ne voli me", ovaj aspekt može da donese strahove, strah može da pokrene nervozu, negativno uzbuđenje. I onda se kreće negde sa ucenama, pretnjama, ultimatumima (Pluton). Sa ovom energijom lako se uništi ono što se voli. A sve ovo uglavnom iz podsvesnog straha o napuštanju, zbog straha da će biti ostavljeni, a u strahu su velike oči....
Pokušajte da izbegnete svako manipulativno ponašanje, nametanje moći, kontrole, pasivnu agresiju...bilo da vi ovo nekome činite ili neko vama... Ova energija može vašu vezu gurnuti u "ratnu zonu". I ako je već sam naglasila ovo kratkotrajni aspekt on lako može da pokrene one duboko "zakopane" emocije (Pluton).

Ako ste sami, ako niste u vezi....ovaj tranzit bi mogao da probudi bolna sećanja, bolna iskustva...potisnuta nekada ranije. Ako se to dogodi najbolje je da priznate sebi da problem postoji da ste ga potisnuli i da ovu energiju iskoristite za iscelenje, transformaciju i regeneraciju.
Ako ste sami i baš u ove dane upoznate nekog...vrlo lako bi mogli da se ubrzo zapitate: "zašto me je privukla ovakva osoba, koja očigledno ima neki emotivni problem". Ili to ili će ta nova veza doneti ogromnu strast i magnetsku privlačnost....ali da li će ona prestati kada ovaj aspekt ne bude više vršio uticaj? Ništa ne zavisi samo od jednog aspekta, tako da ni konkretnog odgovora nema :).
Sa ovom energijom mogu doći razna iskušenja onima koji su u vezi....moguće su tajne veze, "zabranjene veze", prevare, veze za jednu noć....

Venera je u Ovnu, ima svoje želje i potrebe....uglavnom sve u fazonu sada i odmah....ne sutra...ili prekosutra :). Pluton je u Jarcu i on ima svoje želje koje su sasvim drugačije od Venerinih...odatle i njihov sukob! Kako je ovde kvadrat u pitanju ako ga posmatramo kao akciju sve bi moglo da bude dobro....ali da se ta akcija usmeri i kanališe kako treba....jer iz ovog viška energija bi mogle da se dogode neprijatne stvari.



"Ti si moja čokolada"

16.mart 23:34 Venera ulazi u Bika

Glumac Džoni Dep i glumica Žilijet Binoš imaju Veneru u Biku. Oboje igraju u filmu "Čokolada". Neobična prodavnica čokolade... i žena koja pravi slatkiše kojima je teško odoleti... i gde su sva čula na iskušenjima.  Pogledajte ovaj film ako već niste.

Venera se vraća kući :)

Jedva je čekala da stigne kući....Dok je boravila u Ovnu morala je da bude i žena, ljubavnica ali i borac...Kada uđe u svoju kuću gde je svoja na svome...moći će da uživa i u sebi i u svim čulima...Vreme je za hedonizam...Ulazi u zemljani i plodan znak Bika, koji vlada prirodnom 2.kućom, kućom emotivne i materijalne sigurnosti i bezbednosti.
Posetiće Venera vaše kuće Bika...i tu će boraviti do 11.aprila - Uživajte!


Iz strastvene, vatrene energije Ovna, Venera će preći na čvrsto tlo (Bik - zemlja).
Venera jako voli energiju Bika jer je Venera vladar Bika. U Biku je kod kuće....mada Venera ima još jednu kuću, ona je vladar i Vage. Voli Venera energiju Bika, uživaće ona u ovoj energiji u svim čulima......a mi...kako ko....

Tranzit Venere kroz Bika:
Jače mogu osetiti Bikovi (konjukcija), ali i druga dva zemljana znaka Device i Jarčevi (trigon sa energijom Bika). Pozitivnu energiju mogu osetiti i vodeni znaci Rakovi i Ribe, jer zemlja i vode se vole (sekstil sa energijom Bika)... Osetiće ga i Lavovi i Vodolije (kvadrat sa energijom Bika), Škorpije (opozicija sa energijom Bika), osetiće ga vrlo intezivno, pomalo ili više burno, nervozno....možda i sa nekim problemima (opozicija, kvadrat). Vagama i Strelčevima ide period prilagođavanja (inkonjukcija), Ovnovi i Blizanci su u komšiluku (polusekstil).

Pogledajte gde vam se Tran Venera u Biku nalazi u kojoj kući, ta oblast života će u narednom periodu biti pod uticajem Venere....i to je vaša priča!!!



Reći ili prećutati pitanje je sada

17.mart 05:48: Merkur kvadrat Mars
Merkur u Ribama, Mars u Blizancima na 26°05’

Gde je god da je kvadrat, tu je stres, izazov...ali i akcija! Uneće ovaj kvadrat nemir i nervozu u misli, komunikaciju....Koliko će biti onih koji će reći nešto pogrešno u pogrešnom trenutku. Svi sve znaju, svi o svemu raspravljaju i svi besni (Mars) zbog nečega. Tvrdoglavih glava i onako ima i previše, sa ovim aspektom k'o da će neko otvoriti takmičenje u tvrdoglavosti, nadmetanju (rečima pre svega).
Ovo je priča u kojoj se gubi suština, priča radi priče. Biće mnogo onih koji će misliti da imaju argumente za raspravu. Ovde je um (Merkur) vrlo aktivan (Mars), energija je ovde vrlo impulsivna (kvadrat) pa se kaže i ono što ne bi trebalo. Teško je "držati jezik za zbima". Oštar um, oštar jezik...pogrešno vreme! Energija koja donosi neki vid nasilja. Jezik je ovde oružje...vode se verbalne bitke. Ovaj aspekt može doneti i neke fizičke povrede....čuvajte ruke, prste...(Merkur), budite oprezni u saobraćaju, kada rukujete nekom tehnikom i sl.

Ne slažu se energija Riba i energija Blizanaca
Teško je ovim energijama zajedno...ne sarađuju, Ribe su vodeni/pasivni znak, a Blizanci vazdušni/aktivni...Ribe traže razumevanje, Blizanci raznovrsnost...
Sačekajte da ova energija prođe...onda donosite važne odluke! I ako možete izbegavajte rasprave na društvenim mrežama!

Može vas ovaj tranzit dovesti do mentalne i fizičke iscrpljenosti...
Ovo je borbenost, oštar jezik, prek, sarkastičan, zajedljiv...Ovo je neosporno vrlo aktivan um...ali često pogrešno vreme....Ima ovde i agresivnosti (Mars), i mentalne i fizičke...Samo da ne "poleti" nečija ruka (Merkur) prema nečijem obrazu (Mars)....Ovo je i takmičarski duh...ok, to nije problem...ali problem mogu biti metode...Ima ovde afekta, pretnji, provokacija, precenjivanja...

☆Moj predlog i savet je da ovu energiju shvatite kao odličan test, lekciju....za vežbanje strpljivosti! Posebno oni koji u svom natalnom horoskopu imaju problem (neki aspekt) sa strpljenjem! Ograničiti nekad sebe može biti vrlina....Prikočiti...i bukvalno i simbolično ovde je rešenje!
Ova energija donosi i neke kvarove, nesreće....Budite pažljivi u rukovanju sa mašinama, oružjem, noževima, automobilima....

I na kraju odgovor na pitanje iz naslova je - bolje prećutati...ali ako ipak morate da nešto kažete pripazite šta ćete (i kome) reći....da ne bude Jezik brži od pameti!


"Ja sam ono što mislim"

17.mart 11:44: Sunce konjukcija Merkur
Sunce i Merkur u Ribama na 26°34’

Ovo je njihov drugi susret ove godine ujedno i prvi njihov ciklus. 
Ove godine Sunce i Merkur će se sresti tačno sedam puta: 


Završava se ciklus koji je započet 07.januara u Jarcu i počinje novi ciklus!
Novi ciklus počinje 17.marta i trajaće do 02.maja kada će početi novi u Biku.

Svaka konjukcija Sunca i Merkura je neka vrsta kulminacije - završi se jedan ciklus i počinje novi. Sunce i Merkur se sretnu (konjukcija) na određenom stepenu nekog znaka i onda nastave put dalje. Merkur nikada nije udaljen od Sunca više od 28° tako da je konjukcija jedini aspekt između ovih planeta...

Svaka konjukcija Sunca i Merkura nagoveštava rečitost!
Dobar je ovo aspekt -  gde god je potrebna reč!!! Dobar je i za poslove, pregovore, svuda gde je potrebna neka organizacija i organizovanje, dobar je za kraća putovanja, ma gde god je komunikacija deo neke priče!!! Um caruje!!! 
Želja i potreba da se sa nekim razgovara, razgovori obojeni ovde u ovoj konjukciji energijom Riba!
U tranzitu ova konjukcija stavlja razmišljanje i komunikaciju u prvi plan... razmišljamo najpre o sebi (Sunce) ali i o drugima posebno o onima koji predstavljaju Sunce u našim životima, a to može biti neki autoritet, otac, pretpostavljeni (šef, direktor...), profsor itd., ali i muž, ili neko sa kim ste u vezi...Komunikacija je u vreme ovog tranzita nešto intezivnija (konjukcija - intezitet). To je jaka potreba da se nešto kaže...napiše, objavi...Um je vrlo aktivan, aktivniji nego inače... Ako tražite neke odgovore....krenite od sebe (Sunce - ego)...
Ovo je period kada se više telefonira, sastanči, ugovara, pregovara...Nekome stigne neka bitna vest...Sve što kažete ili napišete ima jak uticaj.



Energija koja čuva ljubav

17.mart 23:25: Venera sekstil Saturn
Venera u Biku, Saturn u Ribama na 1°11’  

Dokle je Saturn boravio u Vodoliji mogao je da bude u sekstilu samo sa Venerom u Ovnu i Strelcu!
Sada u tranzitu kroz Ribe Saturn će biti u sekstilu sa Venerom u Biku i Venerom u Jarcu. Ove godine samo jedan sekstil, sledeće godine tri sekstila Venere i Saturna.

Ovo je njihov prvi sekstil (Venera u Biku, Saturn u Ribama) još od 03.aprila 1996. na 29°29’

Energija koja poručuje - Čuvam te. Energija kada se sa reči prelazi na dela! Sa ovom energijom vernost je ponovo u modi! Ovo je i odlična lekcija o partnerstvu i odgovornostima, posvećenosti, sigurnosti...Ovo je i energija koja kombinuje ljubav i zdrav razum.

Harmoničan i povoljan aspekt za posvećenost vezi, pomirenje (tamo gde je potrebno)..Veze započete u vreme ovog tranzita imaju šansu i mo gućnost trajanja, partneri starji, odgovorniji, ozbiljniji... Mogućnost poboljšanja nekog odnosa ljubavnog, poslovnog, prijateljskog. Aspekt osim pozitivnog uticaja na ljubavni život, ima i pozitivan uticaj na poslovne stvari, novac...stabilniji prihodi, mogućnost štednje...Tako je uglavnom! 

Veze u kojima ste mogu da traju, veze koje su u početku mogu da traju... Pronalaze se ozbiljniji i zreliji (stariji) partneri, oni u koje možete da se pouzdate. Moglo bi se reći prave osobe za vas!!! Ovaj aspekt generalno donosi sigurnost, sigurnije se osećamo u vezama. 
Lepota (Venera) ovde ima nešto tradicionalniji (Saturn) oblik. U vreme ovog tranzita mnogo smo štedljiviji i oprezniji sa novcem, praktičniji u svakom slučaju i realniji, neko nešto ostavi i sa strane :)) Nekada ovaj aspekt vrati u naše živote osobe sa kojima smo nekada bili, sa željom da se veza obnovi...Ostali će uglavnom da procenjuju emocije...i šta je to što želimo od nekog odnosa/veze (Venera)! Sagledavaće gde su kada je ljubav u pitanju... nešto kao test.... i šta su naučili (Saturn) kada je ljubav (Venera) u pitanju ali i odnos prema vrednostima (Venera) generalno...


Znanje je moć...

19.mart 04:23: Merkur sekstil Pluton
Merkur u Ribama, Pluton u Jarcu na 29°54’ 

"Budi promena koju želiš da vidiš u svetu"
Misli su ovde intezivnije, energetski (Pluton) jače, psihološki takođe. Imamo mogućnost jasnijeg uvida u neke stvari jaču intuiciju... Intuitivnu komunikaciju, strastvenu (Pluton) komunikaciju (Merkur). Govor glasniji, snažniji (Merkur - Pluton). Manje je diskrecije, sve je više otvorenije i jasnije nego obično... Ponegde opsesivnost (Pluton) snažna potreba da se nešto nekome kaže...Dublje prodiranje i istraživanje u toku razgovora...Promena u načinu izjašnjavanja, u govoru...svakako više hrabrosti. Ovde neke misli, reči....(Merkur) mogu imati sposobnost transformacije, izlečenja, regeneracije (Pluton), odbacivanje zastarelog načina mišljenja... Iznenadna provala (Pluton) misli, reči...Pluton je nosilac energije suštinskih (dubokih) promena...Sa ovom energijom dolazi i mogućnost suštinskih odluka!
Oni koji zapisuju svoje misli i reči sada to mogu intezivnije i hrabrije... Imamo i više hrabrosti da se suočimo sa onim stvarima (misli) koje smo gurnuli negde (pod tepih, u orman, u neke kutijice...)
Ovaj aspekt će izvući svačiji dar za duhovitost, daće nam analitičnost, intuiciju... 
Pomaže da imamo odličnu koncantraciju, i moć razumevanja događaja i ljudi. Inteligentno (Merkur) korišćenje snage (Pluton) volje. Aspekt je odličan tamo gde je potrebna analiza, predavanje, učenje, istraživanje, u medicini, ali i u finasijskim poslovima i transakcijama. 

Poznati sa ovim aspektom: Julian Assange, Harry Houdini, Nicole Kidman, Diana, Princess of Wales, Vladimir Putin, Demi Moore, Meg Ryan, Bruce Springsteen, Nelly Furtado, Joan Collins, Twiggy, Zelda Fitzgerald, Marcel Proust, Helen Keller, Amelia Earhart...



Što na um...to na drum...

19.mart 05:24 Merkur ulazi u Ovna

Brzo je Merkur preplivao vode Riba od 02.marta do danas. 
Ali to je Merkur on u jednom znaku boravi od 15 dana do 2 meseca!

Merkur ulazi u Ovna i počinje novi ciklus (od Ovna do Riba)
Završava se ciklus koji je počeo 27.marta 2022. i počinje novi.

Ulaskom u prvi znak zodijaka u vatrenog Ovna, Merkur dobija ubrzanje, a sa njim i naše misli, reči, komunikacija i sve ono što vezujemo za Merkura! Sa ovom energijom brže se misli i još brže izražava. Tu su i nove ideje, bićemo spremni i za realizaciju tih ideja, ali i za razne kontakte, pregovore... i sl. Merkur u Ovnu je glasan, glasno se govori i priča.. Bučan je ovaj Merkur. Misli idu brzo, ponekad prebrzo... možda i kažemo nešto to ne mislimo... ups...
Moguće je da ćemo sa ovom energijom da se upuštamo u rasprave, da imamo osećaj da se u sve razumemo, negde je to i nametanje svojih stavova...Ima smisla jer Ovan je vatra! A ona se ponekad širi brzinom svetlosti... gde je vatra tu je ponekad i požar! Imaćemo potrebu da pričamo više, da slušamo manje... Probudiće se govornici ("vatreni") u nekima od vas...Imajte jedno na umu ova energija ne donosi previše takta (negde ga i nema), i ova energija nije idealna za pregovaranje...Zapravo ovaj i ovakav Merkur ne pregovara. Što i nije tako loše svuda gde je potrebno da branimo svoje stavove... ili da ih nametnemo, što da ne...


Vozači ovo je vreme brze vožnje...sem ako niste reli vozači smanjite brzinu kada osetite da vas je neka "nevidljiva" energija ponela.. Muzika se u ovo vreme pojačava do "daske", ako imate dobre komšije super... ali samo da ne bude k'o u Borinoj pesmi: "Kućni savet me proganja, svi me mrze iz dna duše kažu, dosta im je dranja, i zidovi da se ruše".
U svakom slučaju ovo je pokretačka energija, energija brzog razmišljanja, neposrednog i otvorenog govora....Ovde neće faliti energije i hrabrosti da se ono što se misli i izgovori. Moguće su negde i ljutite reči (ipak Ovnom vlada Mars), impulsivne, brzoplete, nestrpljive reči.... zbog kojih bi možda kasnije zažalili... Možda je rešenje da primenite ono: "tri puta meri, jednom seci".

☆☆☆


20.mart 21:12: Sunce sekstil Pluton
20.mart Sunce ulazi u Ovna (proleće)
21.mart 18:22 Mlad Mesec u Ovnu na 0°48’
21.mart Stelijum u Ovnu
23.mart Pluton ulazi u Vodoliju
25.mart Mars ulazi u Raka



Energija promena...

20.mart 21:12: Sunce sekstil Pluton
Sunce u Ribama, Pluton u Jarcu na 29°57’ 

Tranzit koji se javlja dva puta godišnje u martu u sezoni Riba (Sunce u Biku) i u novembru u sezoni Škorpije (Sunce u Škorpiji). Naravno Pluton je u Jarcu i tako će biti sve dok Pluton ne pređe u Vodoliju. Tada će ovi sekstili biti u sezoni Ovna i sezoni Strelca sve dok Pluton bude u Vodoliji.

Ove godine imaćemo još jedan sekstil Sunce (u Škorpiji) sa Plutonom u Jarcu 20.novembra na 28°17’
U martu sledeće godine 21.marta imaćemo sekstil Sunca u Ovnu sa Plutonom u Vodoliji na  1°41’ i...
21.novembra sekstil Sunce (u Strelcu) sa Plutonom u Vodoliji na 0°02 

Ovo je aspekt  koji nam donosi energiju promena! 
Mogućnost, šansu, priliku...nazovite to kako hoćete da se nešto promeni i globalno i pojedinačno. Imajte na umu da globalne promene idu od pojedinca. 
Sa energijom Plutona svi imamo mogućnost da nešto transformišemo u svom životu, promenimo i da se regenerišemo! Nešto suštinski...nikako površno. Ovo je i energija potrebe za uspehom (Pluton u Jarcu) u profesiji pre svega (Jarac) ali i svim oblastima života zavisno od kuće u kojoj se Pluton u Jarcu nalazi na 28°. Kuća je ta koja će odrediti oblast života. Ovo je energija koja će vam pomoći da rešite neku enigmu, tajnu, misteriju (Sunce u Ribama). Ovo je i energija liderstva! Energija uticaja na one sa kojima ste u nekom odnosu...Borba za vlast, samopotvrđivanje, superiornost.
Ovo je kratkotrajni aspekt ali on ima snagu da pokrene promene....budite sigurni u to...na vama je da prepoznate moć ovog tranzita...ako ništa drugo, bar da započnete proces promena.
Ovo je energija koja magnetski privlači i ljude i okolnosti u vaš život da napravite suštinske promene i u vašem okruženju! Prepoznajte moć transformacije, krenite u psihoanalizu duboko i krenite na put iscelenja. Ova energija je i najbolji put ka ostvarenju najdubljih želja!



Zbogom zimo...dobrodošlo proleće

20.mart 22:25 Sunce ulazi u Ovna (proleće)

Vreme je za buđenje iz zimskog sna. Vreme je za novi početak.
Zbogom sanjive Ribe...Neka nas pokrene plamen Ovna...

Proleće na moje rame sleće...
Nadam se da ste spremni za veliko buđenje, za novi početak...za preporod!
Mnogi od nas će se i probuditi iz zimskog sna...ali mnogi će sada moći da spavaju bolje jer su u vreme sezone Riba imali nesanicu!
Sa ovom energijom Ovna lakše ćete se buditi ujutro...osetićete nalet energije i poleta...

Tu u Ovnu čekaju ga "k'o ozeblo sunce" Merkur, Kiron i Jupiter!

Ulaskom Sunca u Ovna....
Počinje nova astrološka godina! 
Počinje proleće i prolećna ravnodnevica (noć i obdanica traju jednako) za nas iznad ekvatora! Povećava se svetlost. Vreme je za setvu. Vreme je da osetimo potrebu za novim početkom. Počinje proleće, energija koja nam donosi nadu. Sunca će biti sve više i sunčevih zraka i imuniteta!
Kako ćete se snaći sa naletom nove sveže energije?
Mnogi će iskoristiti ovu moćnu energiju, biće i onih koji se možda neće snaći, koji će ovu energiju osetiti kao frustraciju...Sve je u karakteru, u natalnom horoskopu.
Prelaskom Sunca u Ovna imamo svi priliku ne samo oni rođeni u ovom znaku da osetimo ovu snažnu vatrenu energiju.

Dan astrologije - počinje nova horoskopska godina - Dan kada idemo ispočetka od Ovna do Riba!
Ovo je i Međunarodni dan sreće - neka nam je sa srećom svima!

Jupiter planeta sreće je u Ovnu u konjukciji sa Kironom...."zgrabite" svoje parče sreće!


Sunce izvor života, energije, volje...naše srce ulazi u Ovna. I dok je Sunce u Lavu u svom sedištu (kod kuće), tako je u Ovnu u egzaltaciji....prevedeno tu me je jako dobro. Ovan je vatreni znak i Sunce će ovde imati potrebu da bude aktivno.
Sa energijom Sunca u Ovnu bićemo uvek spremni za akciju, činiće nam se da sve možemo ali i sve ćemo hteti. Ovan je spoj energije i dinamičnosti, imaćete osećanje da sve možete. Sa ovom energijom raste hrabrost, želja za liderstvom, takmičenjem. Ponegde može da se javi i agresivnost, jer ne treba zaboraviti Ovnovima vlada Mars.
Dok Sunce bude boravilo u znaku Ovna... neće nam faliti novih ideja, izazova će biti više nego obično, energije će biti čak i viška, otuda i nemira jer sa ovom energijom želećemo sve sada i ovde. Tvrdoglavost bi mogla da bude priča mnogih, sve zavisi od karaktera i položaja ovog Sunca u vašim horoskopima. Možda će se mnogi u ovo vreme lako uvrediti i dugo pamtiti. Ako osetite višak energije i nestrpljenje ovo je idealan period da započnete neku vrstu rekreacije.


Biće ovo ciklus pojačanog entuzijazma, spontanosti, inicijative, impulsivnosti. Energija koja će na mnoge delovati pokretački, što nam je svima posle vladavine Riba bilo više nego potrebno. Da li je to dobro ili nije ostavljam vama da zaključite ali sa ovom energijom mnogi će misliti i govoriti "Ja na prvom mestu"... jer ključna reč za Ovna je: "Ja sam"! Moto Ovna je inicijativa i akcija.
U svakom slučaju vrlo brzo bi trebali da osetite promenu energije. Ako ste teško podnosili energiju Riba i vode, kreće jedan novi ciklus, jedna drugačija pokretačka energija. Zbogom Zimo....dobrodošlo proleće i Srećan rođendan Ovnovima - solarni povratak!!!




Mesec će Mlad zaljuljati grad...

21.mart 18:22 Mlad Mesec u Ovnu 
Mesec i Sunce u Ovnu na 0°48’

Sunce samo što je prešlo u Ovna juče, Mesec u Ovna prelazi u 17:02, njihov susret je u 18:22!
Tu u Ovnu zajedno su: Mesec, Sunce, Merkur, Kiron i Jupiter - Sabor planeta ili stelijum!

Mlad Mesec u Ovnu (Mesec konjukcija Sunce) - Novi početak
Prvi Mlad Mesec u novoj astrološkoj godini!
Prvi Mlad Mesec u Ovnu od dva ove godine, drugi će biti 20.aprila Mlad Mesec u Ovnu na 29°49’ - Hibridno pomračenje Sunca 

Mlad Mesec u konjukciji sa Merkurom - Bučan novi početak.
Mlad Mesec je u konjukciji sa Neptunom iz Riba - Neki će još biti sanjivi.
Zapravo Mlad Mesec - Mesec/Sunce nalaze se u "sendviču" između Neptuna sa jedne strane iza njih i Merkura sa druge strane ispred njih!
Vladar Ovna Mars je u Blizancima i pravi trigon sa Saturnom u Ribama - ovo je dolazeći trigon, egzaktno će biti 30.marta da se zaokruži ova priča!

Šta god bude Mladim Mesecom u Ovnu 21.marta počelo biće bitno i na ličnom i na globalnom planu!
Imajte na umu i da je ovaj Mlad Mesec u vreme svih direktnih planeta!
I da je vrlo interesantno što nas u aprilu čeka još jedan Mlad Mesec u Ovnu (i pomračenje).

Mlad Mesec u Ovnu je novi početak mnogi će da nagaze papučicu za gas....

Sama energija Ovna se vezuje za početke: prvi znak u zodijaku, od njega počinje proleće i novi astrološki ciklus...Tako je nekako i sa Mladim Mesecom u Ovnu....proleće stvarno može da počne!

Mlad Mesec astrološki znači konjukciju Meseca i Sunca, ova konjukcija se sada dešava u Ovnu na 48’....pa je sve intezivnije nego inače!

Završio se jedan ciklus i započinje novi...
Vreme je da se malo posvetimo sebi samima. Ko ne voli sebe, ne voli ni druge :). Sa ovoliko energije vreme je i za značajne promene u našim malim velikim životima. Vreme je za skok... Da li pre skoka treba reći hop :). Možda, mada je ovo vrlo impulsivna energija, energija koja je spontana i koja se ne libi rizika...

"Ono sve što znaš o meni"
Tamo gde vam je u horoskopu Ovan, tu je ta energija, ta potreba za nečim novim i svežim, tu se vaša ličnost najbolje izražava, tu želite da se pokažete, dokažete, da sebe stavite u prvi plan, da istaknete svoje JA! Kuća u kojoj će se naći Mlad Mesec je priča o vama! Tu je početak, tu je akcija, tu je potreba za avanturom, rizikom, tu ste autentični VI!

Za neke stvari u životu potrebna je hrabrost, energija Ovna će tu "pomoći". Kako je energija Ovna - JA - pomaže i da sagledate svoj odnos prema sebi. Sa ovom energijom zaista bi mogli da napravite značajne promene u vašim životima! Ako imate planove, ako imate ciljeve, sada je vreme da ih ostvarite. Sve ovo jer je Ovan prvi znak u zodijaku, sa Ovnom učite kroz iskustvo i akciju. Stavite sebe u prvi plan! Na kraju oslonite se na sebe, tu je negde i odgovor na neka važna pitanja u vašim životima...



"Gde čeljad nije besna kuća nije tesna"

21.mart Stelijum u Ovnu

21.marta od 17:02 u Ovnu: Mesec, Sunce, Merkur, Kiron i Jupiter - Sabor planeta ili stelijum!
Ovako zajedno biće sve do 23.marta do 19:42 kada će Mesec napustiti ovo društvo!
Ostaju Sunce, Merkur, Kiron i Jupiter!

Kaže se: Gde čeljad nije besna kuća nije tesna.
Stelijum je skup, sabor više planeta u jednom znaku minimum tri četiri planete ali i više!
Skup planeta koje su u međusobnim konjukcijama!
Iskreno, tri planete jesu i nisu stelijum (od autora do autora), ali četiri planete u konjukciji to je to! 
Oni koji imaju takvu priču u svom horoskopu su rođeni lideri! 

Astrološki susret planeta je konjukcija!
Konjukcija (0°) je aspekt inteziteta... ako su u odnosu dve pozitivne planete i konjukcija je povoljna, ako su u odnosu negativne planete konjukcija nije povoljna, ako su u donosu jedna negativna i jedna pozitivna to već zahteva više iskustva da bi se napravila prognoza... sećam se da sam negde davno pročitala ovakvo objašnjenje... zamislite jedno dobro i jedno nevaljalo dete kako se igraju i kako jedno na drugo utiču u toj igri... 
Konjukcija je intezitet, naglasak na nešto, pojačavanje, koncentracija na nešto, nova aktivnost, novi početak...novi ciklus!
Svaka konjukcija ima i dobru i lošu stranu, sve zavisi kako je koristimo.

Ovih dana imaćemo više ovakvih konjukcija: 26.marta Merkur konjukcija Kiron na 15°16’, 28.marta Merkur konjukcija Jupiter na 18°13’, 06.aprila Sunce konjukcija Kiron na 15°51’ (Merkur tada neće biti u Ovnu) i 12.aprila Sunce konjukcija Jupiter na 21°45’.

Stelijum će biti najjači od 21.marta do 23.marta, biće jak i od 23.marta do 06.aprila, od 06.aprila u Ovnu: Kiron, Jupiter i Sunce!




Moć (Pluton) prelazi na društvo (Vodolija)...

23.mart 13:14 Pluton ulazi u Vodoliju

Ovo je velika astro vest....i drugi veći događaj ovog meseca!
Prvi je Saturnov ulazak u Ribe, treći je Marsov ulazak u Raka!

Pluton će prvi put ući u Vodoliju posle posle 246 godina!
23.marta u 13:14 sa 29° Jarca prelazi na 0° Vodolije
Da se ne ponavljam pročitajte:
Pluton u tranzitu kroz natalne kuće - OVDE




I ratnik i papučar...

25.mart Mars ulazi u Raka

I konačno....posle posle sedam meseci Mars menja znak! Zbog toga je ovo velika vest ovog meseca i velika promena. U Blizancima je Mars od 20.avgusta 2022. - Priča o Marsu ove zime i proleća...

Mars je poslednji put boravio u Raku od 23.aprila 2021. do 11.juna 2021.

Kada Mars iz energije vazduha (Blizanci) pređe u energiju vode (Rak), promena je takva da je "moramo" osetiti. Kada Mars "zapliva" vodama Raka osetićemo tu energiju svako na svoj način. 

Kako se Mars snalazi u ovoj energiji? Ne baš najbolje. 
On je izvorno ratnik....u ovoj energiji ne može da se "razmaše" što bi se reklo. Jer Rak donosi energiju jakih osećanja (neko bi rekao prevelikih), osetljivosti, nežnosti... Energija Raka nosi energiju promenljivosti (ono čuveno, jedan korak napred, dva koraka nazad), energiju prošlosti, sentimentalnosti.... I kako onda da se tu snađe jedan ratnik, borac....Ne baš najbolje.

Energija Raka....energija emotivne i fizičke zaštite i obezbeđenja. Mars ima poriv da se bori, ne toliko da se štiti....Sada još mora i na hranu da misli :), na osećanja....a tu je i porodica. Više je voleo da luta energijom vazdušnog Blizanca....malo tamo, malo ovde....a sada treba da se skrasi u kući...Mars papučar :)....joj da se ne naljute oni sa Marsom u Raku :).

Mars će u ovoj energiji očas posla promeniti pravac....ponašaće se kao rak u vodi. 
Osećanja...osećanja jaka, strastvena Rakovski promenljiva....I nije Mars u ovoj energiji previše glasan, on očekuje da se zna šta on želi i koje su mu potrebe. Tako će nekako biti i u našim životima, sa našim željama i potrebama (Mars)... očekivaćemo da ih drugi (porodica-Rak) znaju. Kada kažemo: Porodica.....mislimo na našu primarnu porodicu, ali i na onu koju smo "stvorili", i na svaku drugu porodicu (prijatelji, posalovni partneri....klubovi....).... svi oni koje doživljavamo kao porodicu.

Kako Mars može biti agresivan (može a ne mora), i osećanja (Rak) mogu biti takva. Mars je često impulsivan i ovde može biti takav.  On ovde može biti neraspoložen, plačljiv....Hm...Mars i suze....što da ne i muškarci plaču....oni pravi. Ali ko će to objasniti Marsu u Raku.


Muškarci će pod uticajem ove energije biti vrlo duševni, okrenuti porodici, hrani, piću....Mogu biti zainteresovani za muziku, ples....ovo je vreme kada mogu upisati kurs kuvanja, plesa....ili više se družiti sa svojom porodicom. Mada može im se dogoditi i da češće nego obično menjaju raspoloženje....od radosti do tuge. Na žalost mnogi mogu da budu ljuti, besni, agresivni! Naročito u okviru porodice....ljuti na majku, ženu, sestru....ćerku.... Kod mnogih bi mogao da se javi patriotizam, što nije loše ako se ne preteruje.

Žene bi pod uticajem ove energije mogle da "naiđu" na ovakve gore opisane muškarce..ili da njihovi muškarci budu takvi, bar dokle traje ova energija. Međutim i same mogu biti pod uticajem ove energije...plačne, tužne, besne.... Zaštitnički nastrojene.... i ovde je moguće da se javi potreba da nekog ili sebe nahrane :)), neguju. Žene će biti i ponosne na svoje grudi, mnoge će ponosno šetati svoj dekolte.... Grudi i stomak bi mogli da budu osetljive tačke. Devojke, žene....kontrolišite se....to bi trebalo da radimo često, ali sa ovom energijom to treba da bude prioritet....jednom godišnje obavezno, po potrebi i češće.
I jedni i drugi, bi mogli da ovu energiju iskoriste za vodene sportove, za boravak pored vode, jer voda ovde u ovom slučaju smiruje i pomaže.... Ljubav i seks ovde u ovoj energiji idu zajedno. Emotivna sigurnost javlja se kao potreba.... Promena je ovde u ovoj energiji bitan začin ljubavi....
Mars će boraviti u Raku do 20.maja!

☆☆☆


28.mart 07:50: Merkur konjukcija Jupiter
29.mart Kiron ulazi u retrogradnu senku  sa 15°27’ Ovna
30.mart 20:03: Mars trigon Saturn
30.mart 23:25: Venera konjukcija Uran



Vaša doza optimizma
Misli dobro, pa će dobro i biti...

28.mart 07:50: Merkur konjukcija Jupiter
Merkur i Jupiter u Ovnu na 18°13’


Ova konjukcija je i novi ciklus ovih planeta!
Završava se prethodni ciklus koji je počeo 21.marta 2022. u Ribama 

Poslednji put smo imali ovu konjukciju u Ovnu 11.maja 2011. na 24°49’ 
(ako želite možete da se prisetite šta vam se tada dogodilo)!

Novi ciklus - Novi početak!

Merkur konjukcija Jupiter: Ovaj aspekt generalno bez obzira na znak prvo asocira na optimizam, jer Merkur (misli) u konjukciji sa pozitivnim i optimističnim Jupiterom i donosi optimizam. Pod uticajem ovog aspekta mi generalno razmišljamo optimističnije. Misli (Merkur) su nam bogatije (Jupiter - ekspanzija, širenje...). Možemo videti širu sliku...možemo privući pozitivnim razmišljanjem - pozitivne događaje. 

Ovaj aspekt će vam pomoći u pregovorima, ugovorima, u poslovnim transakcijama, u kontaktima sa pretpostavljenima, zakonom, vlastima. Prednosti su velike još samo da znate u kojoj kući se nalaze ove dve planete u tranzitu kroz vaš horoskop i to je uglavnom to! Ako ovu konjukciju podržava i neki povoljan aspekt sa planetama iz vašeg horoskopa.....super!!! Mada morate imati u vidu i da se sa njim ponekad preuveličava....ponekad stvari i činjenice vidimo većim nego što zaista jesu.

Ova konjukcija je u Ovnu pa novi početak i iz tog ugla. U ovoj energiji ovo je vatreni entuzijazam, potraga za srećom možda više onom ličnom (Ovan - JA), ali i za srećom već prema kući u kojoj će vam se nalaziti ova konjukcija.


Kiron iz senke....

29.mart Kiron ulazi u retrogradnu senku  sa 15°27’ Ovna

Posle Neptuna, Saturna i Kiron ulazi u retrogradnu senku...
I on najavljuje retrogradni ciklus koji će početi 23.jula Kiron sa 19°57’ Ovna i trajti 156 dana...
27.decembra Kiron će biti direktan sa 15°27’ Ovna
18.aprila 2024. Kiron će izaći iz retrogradne senke sa 19°57’ Ovna


Kao ptica feniks...

30.mart 20:03: Mars trigon Saturn
Mars u Raku, Saturn u Ribama na 2°36’

Kada su poslednji put bili u trigonu? 28.novembra Mars u Blizancima, Saturn u Vodoliji, Mars je tada bio retrogradan! Poslednji put u kombinaciji Mars u Raku, RSaturn u Ribama - 31.avgusta 1994.

O ovom aspektu pišem iz prve ruke... jer sam rođena sa njim. 

Ovaj aspekt ja zovem i Ja mogu sve...
Kada se Mars i Saturn nađu zajedno u dobrom aspektu sve je moguće.
Ovde se energija (Mars) koristi vrlo efikasno (Saturn). Ovako aspektovan Mars će se retko naljutiti, temperament je prisutan ali pod kontrolom. Talenti se koriste vrlo mudro ne rasipaju se. Ljudi sa ovim aspektom imaju jake menadžerske sposobnosti, mogu biti dobri istraživači, predavači, Mars je uniforma pa su tu i neka zanimanja vezana za uniformu (policija, vojska ...). Ljudi sa ovim aspektom su kao dobri vojnici koji uvek završavaju svoje zadatke :). I oni znaju da je uspeh nešto što se zaradi a ne pada sa neba :). Ovo je aspekt za pravu stvar u pravo vreme!

U tranzitu ovaj aspekt doneće:
Više discipline, pa su sve šanse da i vi budete disciplinovaniji.. Jutra vam neće biti teška za ustajanje iz kreveta... lakše je sa njim boriti se sa svakodnevnim stvarima i rutinom. Saturn je tu da pravilno usmeri energiju Marsa, njegove aktivnosti i akcije, čak na jedan vrlo mudar (Saturn) način. Aspekt odličan za svaki rad i onaj najnaporniji. Daje veliku izdržljivost, tako da sve što se započne može i da se dovrši...Ako ste u dilemi da li započeti sa dijetom, vežbama, fitnesom, sa ovim tranzitom je pravo vreme za tako nešto. Na pragu ste nekog projekta sada je odlično vreme da ga započnete, ili ste već u nekom vreme je da ga uspešno dovršite. Odličan je za sve planove, za sve što već neko vreme planirate da uradite...dakle ako planovi postoje sada je vreme za akciju!
Ovo je i aspekt koji donosi stabilnu energiju, jaku energiju za poslove ali i za sve ono za šta vam je potrebno. Pogledajte u kojim kućama se nalaze ove tranzitne planete tu je i odgovor na pitanje gde je potrebna ova energija. 

Ovo je vodeni trigon gde sarađuju Mars u Raku i Saturn u Ribama....energije se prožimaju, tako zajedno oni mogu mnogo toga - iskoristite ovu energiju! 



"Vrlo sam posvećena braku. 
Zato sam se i udavala osam puta"

30.mart 23:25: Venera konjukcija Uran
Venera i Uran u Biku na 16°44

Na samom kraju meseca...pred ulazak u april (li...li...li)....

☆Prvi susret Venere i Urana u Biku imali smo 18.maja 2019. Tada sam napisala: Zapamtite ovaj njihov prvi susret. Sada imamo njihov peti susret...a biće ih još svake godine kada Venera boravi u Biku i dokle Uran bude boravio u Biku. Poslednji susret će se dogoditi 24.aprila 2026.

Slobodna ljubav
Venera u Biku traži ljubav, onu sigurnu, bezbednu, onu koja uživa svim čulima. 
Uran traži samostalnost, slobodu, pobunu, originalnost, ekscentričnost, iznenadnost....  

Ljubav (Venera) je ovde zaljubljena u slobodu (Uran). 
Osećanje slobode skoro pa uslov za ljubav.  Sloboda koju vi imate i želite ILI  sloboda koju ona druga strana želi. Biti zajedno a opet slobodni....to je ovde u ovoj konjukciji jako bitno.  Bitno je da shvatite šta takav odnos (ljubav) znači kada ste zajedno ali i šta ste svako za sebe izvan tog odnosa... Ako se to zna i oseća ovaj aspekt, ova konjukcija može da prođe bez većih problema, lomova, želje za oslobađanjem, novim iskustvima, prekidima veza. Ova konjukcija često navodi na to da se ljubav i prijateljstvo poistovete.


Ova konjukcija može doneti: najpre sve što je neobično, i avangardno kao što je i sam Uran. I neočekivano.....pod njenim uticajem najviše se žudi za promenom. Posebno ako nešto u vezama ne ide kao obično, ako je ona prerasla u rutinu i što ne reći dosadu. Pod ovim uticajem želja za uzbuđenjem je još jača i intezivnija, želja za emotivnom i materijalnom sigurnošću (Bik), drugačijim, nesvakidašnjim (Uran). Pitaćete se da li se to odnosi na vezu ili je u pitanju potraga drugačije vrste :-), to zavisi od mnogih faktora, najpre od toga koliko je neka veza jaka i spremna na promene, koliko ljubavi ima, naravno i od ostatka horoskopa, nekih drugih planeta i aspekata. Možda se sve završi na uvođenju nekih novih i svežih stvari i osećanja koje će vezu "prodrmati" i osvežiti, a možda sve ode u nekom drugom pravcu, potraga za "zelenijom travom na sledećem bregu". Savet je ne osvrćite se, ne razmišljajte o prošlosti šta je bilo, gledajte da živite sada i da sada i ovde, nešto preduzmete i zbog vas i vašeg partnera. Ne razmišljajte o kraju, prekidu i sl. jer ovaj aspekt kratko traje. Radije razmišljajte kako da unesete promenu i svežinu u vase veze. Ako ste slobodni ovo je pravo vreme da se zaljubite....naravno ako se i ostale kockice (zvezde) slože....
☆Najpoznatija i najupečatljivija poznata osoba sa ovom konjukcijom Venere i Urana u Biku je svakako Elizabet Tejlor – diva ljubičastih očiju, koja se udavala osam puta od toga dva puta sa Ričard Bartonom.

Neka vam zvezde budu naklonjene...


Pesma meseca:



Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com


Pročitajte:

AKTUELNO na zvezdanom nebu 2023


Нема коментара:

Постави коментар