субота, 18. фебруар 2023.

Živi svoje snove....Saturn u Ribama II deo


Danas na Saturnov dan!

Nastavak teksta.....Ovo je priča o Saturnu (učitelj ili (m)učitelj) Saturn u Ribama I deo....


Da li ste spremni za ulazak Saturna u Ribe?
I da jeste i da niste Saturn će ući u poslednji znak Zodijaka 07.marta 2023. u 14:35 CET

Saturn je u Jarcu bio kod svoje kuće, svoj na svome i u Vodoliji Saturn je kod kuće, recimo kod svoje druge kuće. Saturn je vladar Jarca i kovladar Vodolije. Ulaskom u Ribe biće na nepoznatom terenu, na terenu Neptuna i Jupitera (vladari Riba)!
Saturn je boravio u Jarcu - Vodoliji od 20.decembra 2017. do 07.marta 2023., dakle oko 6 godina!

"Posle zvezdanih letova valja imati mesto gde možeš da se spustiš."

Saturn prelazi iz vazduha u vodu, iz fiksnog znaka u promenljiv!
Da li će bezbedno  "sleteti" iz Vodolije u nepregledne vode Riba?!

Saturn nije bio u  Ribama 30 godina...poslednji put je ušao u Ribe 20.maja 1993. 

Saturn će boraviti u Ribama:

07.mart 2023. - 24.maj 2025.
01.septembar 2025. - 13.februar 2026.


Tranzit Saturna kroz Ribe (Saturn sa energijom Riba)
Ulaskom Saturna u Ribe kreće novi ciklus za sve nas i globalno i lično!
Nijedan Saturnov tranzit nije lak a po najmanje brz...
U nardenih tri godine Saturn će testirati sve u energiji - simbolu Riba!

"Riba ribi grize rep"
Ribe su dvostruki znak i sve je još interesantnije a možda i komplikovanije!
Prožimanje materijalnog i duhovnog!




Lekcije Saturna u Ribama:


Vreme duhovnog i psihološkog preispitivanja...
Ulazak Saturna u Ribe može se ovako posmatrati: lekicije iz prošlosti - Saturn u službi duhovnosti - Ribe...Prošlost nam daje jasne smernice...i svakako ulaskom Saturna u Ribe možemo očekivati razvoj duhovnosti, verovanja, empatije, saosećajnosti...

Dolazi period (Saturn u Ribama) učenja lekcija o duhovnosti...u šta verujemo pre svega. 
Verujte svim srcem da ste predodređeni za velike stvari.

Da li je to u šta verujemo podložno promenama ili će se još više učvrstiti to zavisi od ličnih horoskopa! Period u kome ćemo savlađivati lekcije o saosećajnosti i empatiji...da li se ona izgubila tokom vremena. Biće i onih koji će učiti da postave granice zbog preterane saosećajnosti jer će se osetiti iskorišćeno, neki će se osećati kao žrtve nečega i nekoga!


Ali biće i lekcija o snovima, mašti, kreativnosti, umetnosti...
"Nikada niste previše stari da postavite novi cilj ili sanjate novi san"

Neko će naučiti da sanja više i u snu i na javi, da veruje u svoje snove, neko će učiti da bude praktičniji zbog preteranog sanjarenja. Generalno Saturn u Ribama ima dobru priču kod svih kreativnih ljudi, svih umetnika, kod umetnika kojima je umetnost profesija (Saturn profesija). Dobar je i za sve kreativne poslove, kreativne ideje...vizije! 
Dobar je za vas koji se bavite muzikom, filmom, fotografijom, modom, pisanjem, poezijom...itd.
Mnogi od vas će učiti lekcije kako spojiti maštu i praktičnost, san i javu....
Neki od vas će pronaći svoje vremenom izgubljene snove....
Biće i vas koji ćete snove pretvoriti u stvarnost.
Mada biće i vas koji bi mogli da imate probleme sa snom, spavanjem, košmarima!
Generalno....naši i lični i kolektivni snovi biće na testu.
Svakako će oni nerealni, prazni, besmisleni snovi.... propasti.

Period unutrašnjeg rada na sebi (psihološki uticaji)
"Mi smo ono što verujemo da jesmo"

Saturn u Ribama je u završetku svog ciklusa kroz Zodijak i to je prilika da se mnogi odmore, zastanu, napune baterije. Biće i onih koji će poželeti da se usame, izoluju, pobegnu od stvarnosti! Ovo je period u kome bi trebalo da pustite ono što više nije potrebno ili što vas sputava u razvoju!
Saturn u Ribama svima nudi mogućnost tkz Rada na sebi....posebno vama kojima će Saturn biti u 12.kući! Vreme je i da naučite šta je meditiranje i da ga što više primenjujete! Tišina je ponekad najglasniji odgovor.


Kraj nekog ciklusa je i neki kraj nečega...i priprema za novi početak 
(ulazak Saturna u Ovna i novi krug - ciklus kroz Zodijak)

Ulaskom Saturna u Ribe krenuće neki vid suočavanja sa stvarnošću! 

Ali...Saturn koji se bavi strukturama, teško se snalazi u vodama Riba.
Saturn se u poslednjem znaku zodijaka suočava sa neopipljivim stvarima.

Saturn definiše granice, pravi granice....Ribe rastaču, razlažu granice...idu izvan granica!

Svi raniji ciklusi Saturna u Ribama...donosili su teška iskušenja i testove za veru i verovanje...krizu hrišćanstva ali i za sve religije generalno...(Ribe su sve religije). Religija je svakako duboko lična stvar, ali gledajući prošlost i neke ranije tranzite Saturna kroz Ribe religija će biti u prvom planu! Moguće su i neke veće reforme!

Saturn u Ribama bi mogao kod mnogih da izazove strah od nepoznatog, nevidljivog, tajanstvenog!
Sa druge strane (uvek ima i druga strana svega) Saturn u Ribama bi mogao da učvrsti nečija uverenja, ideale, veru, verovanja!

Saturn u Ribama može doneti jake duhovne sposobnosti ali i paranoje! 

Sanjari mogu biti sputani Saturnovim ograničenjima. Saturn u Ribama je često opsednut prošlošću. Saturn u Ribama svojom disciplinom, organizovanošću, ozbiljnošću ograničava maštovitu, imaginarnu, sanjivu prirodu Riba!
Ali sa Saturnom u Ribama se rađaju i vrlo izuzetne ličnosti. Saturn u Ribama može pomoći da se duboko razume svet i okolina! Ako uspemo da se oslobodimo prošlosti tokom ovog tranzita lakše ćemo ići napred u budućnost!

Naravno biće i razočaranih....
"Ima tišina kojih se sećam više nego najlepših reči."

Zbog same činjenice da Saturn nije najsrećniji u Ribama, ali i zbog mogućih aspekata koje će Saturn u Ribama praviti sa vašim Nat planetama! Mnogi snovi će nestati ko mehurići sapunice...Biće i onih koji će se predati nekim zavisnostima, posebno oni koji će i dalje poricati i potiskivati stvari iz podsvesti...
Ne zaboravite da je prirodna kuća Riba 12.kuća!
Naravno da do ovog ne mora da dođe, da li će doći zavisi od vas. Koliko ćete raditi na sebi, svojoj podsvesti, svojim nerealnim strahovima, snovima.

Rešenje uvek postiji....ovu energiju iskoristiti za Rad na sebi, iskoristiti maštu i kreativnost na najbolji način. Ne morate biti umetnik ali možete se baviti umetnošću. Najvažniji test koji treba da prođete je suočavanje sa stvarnošću! Malo ili više samodiscipline, odgovornosti, postavljanje nekih granica i ovaj tranzit ne mora da bude razočarenje!


☆☆☆



Možda Ribe nisu najidealnije mesto za Saturna, ali ovaj položaj Saturna su imali:

Isaac Newton (fizičar, matematičar, astronom, alhemičar i filozof, zakon gravitacije), Thomas Edison (fizičar i pronalazač), 14ti Dalai Lama (duhovni vođa sa Tibeta), Edgar Cayce (psiholog, kažu i vidovnjak), Karl Marx (filozof, politički ekonomist, revolucionar, Komunistički manifest, osnivač Marksizma, on je religiju smatrao "opijumom za mase"), Joseph Stalin (generalni sekretar Komunističke partije SS), Frida Kahlo (meksička slikarka, njen život je toliko poseban da ne može da stane u nekoliko rečenica), Kurt Cobain (Nirvana), Simone de Beauvoir (francuska književnica, životna saputnica filozofa Žana Pola Sartra), Françoise Sagan (francuska književnica i scenarista, Dobar dan, tugo), Aristotle Onassis (Grčki brodovlasnik)......itd. Dovoljno da imate predstavu!

Alain Delon (frnacuski glumac 86 godina u poslednje vreme u žiži interesovanja zbog bolesti i odluke da ne želi više da živi, njegov Saturn je na 3° Riba dakle njegov treći povratak Saturna)



Saturn je ranije boravio u Ribama:

14.februar 1935. - 25.april 1937.
17.oktobar 1937. - 14.januar 1938.

23.mart 1964. - 16.septembar 1964.
16.decembar 1964. - 03.mart 1967.

21.maj 1993. - 30.jun 1993.
28.januar 1994. - 07.april 1996.


Period od februara 1935. do januara 1938. godine je period rastuće napetosti u Evropi, koji je na kraju doveo do izbijanja Drugog svetskog rata 1939. godine. Izdvojio se nacistički lider Adolf Hitler koji je tih godina pokazivao vojnu snagu Nemačke. Doneti su nemački rasni zakoni kojima je bilo zabranjeno brak i seksualni odnosi između Jevreja i Arijevaca. U Španiji je vođen  građanski rat između republikanaca i nacionalista pod vođstvom generala Franciska Franka. U Evropi su se pojavili mnogi diktatori, a među njima bio je i Benito Musolini u Italiji  U Nemačkoj je Hitler počeo da se obračunava sa političkim protivnicima, a posebno sa Jevrejima. 

Ovaj period je i vrlo značajan u Americi, jer je obeležen nizom važnih događaja koji su uticali na političku, društvenu i ekonomsku situaciju u Sjedinjenim Američkim Državama.
Jedan od najvažnijih događaja tog perioda bio je New Deal, program ekonomskih reformi i intervencije vlade koji je pokrenuo predsednik Franklin D. Ruzvelt s ciljem borbe protiv Velike depresije. Kroz seriju zakona i mera, New Deal je podigao nivo zaposlenosti, poboljšao infrastrukturu i otvorio nove mogućnosti za socijalnu zaštitu. U tom periodu doneto je niz značajnih sudskih presuda, uključujući i presudu Vrhovnog suda koja je odbacila delove Nacionalnog industrijskog oporavka, delove New Deala koji je propisivao minimalne standarde za plate i radne uslove.
U ovom periodu osnovan je Nacionalni odbor za umetnost (National Endowment for the Arts), koji je bio ključan za razvoj američke umetnosti i kulture u narednim godinama.
Generalno bio je ovo dinamičan period, obeležen velikim promenama a mnogi događaji koji su se dogodili u tom periodu imaju dalekosežne posledice i uticaj na svet danas.

Period od marta 1964 do marta 1967 godine je takođe vrlo dinamičan i turbulentan sa mnogim značajnim događajima koji su oblikovali svetsku istoriju. Ovo su samo neki od najvažnijih događaja iz ovog perioda: U SAD održani su predsednički izbori, na kojima je pobedio demokrata Lindon Džonson. On je nastavio sa sprovođenjem programa "Velika društvena reforma", u okviru kojeg su usvojeni zakoni o građanskim pravima i pravima glasa za sve građane, bez obzira na rasnu pripadnost.
U Aziji, Vijetnamski rat bio je u punom zamahu.  SAD su počele da bombarduju Severni Vijetnam, a u avgustu iste godine, dogodio se incident u Zalivu Tokin, koji je doveo do povećanja američke vojne prisutnosti u Vijetnamu. U Kini, je krenula  Kulturna revolucija (1966-1976).

Period od maja 1993 do aprila 1996 godine je period kojeg se možda najviše sećamo. 
Raspad SFRJ: Nakon višegodišnjeg rata u Bosni i Hercegovini, u decembru 1995. godine potpisan je Dejtonski mirovni sporazum koji je okončao rat i doveo do stvaranja današnje Bosne i Hercegovine kao države sa dva entiteta - Republikom Srpskom i Federacijom Bosne i Hercegovine. Istovremeno, Jugoslavija (SFRJ) je prestala da postoji, a Srbija i Crna Gora su formirale Saveznu Republiku Jugoslaviju.
Dogodio se genocid u Ruandi u kojem su pripadnici etničke grupe Hutu ubili oko 800.000 pripadnika etničke grupe Tutsi i umjerenih Hutua u samo 100 dana.
Mirovni sporazum u Irskoj: 1994. godine potpisan je Mirovni sporazum u Irskoj, kojim je završen višegodišnji sukob između irskih nacionalista i unionista u Severnoj Irskoj.
Internet: Tokom ovog perioda, internet je postao sve više rasprostranjen širom sveta i postao je važan faktor u mnogim aspektima života. 1995. godine, Amazon je započeo svoje poslovanje kao internet prodavnica knjiga...

☆☆☆

Kada znamo ranije periode boravka Saturna u Ribama, lakše nam je da povežemo šta bi moglo da se dogodi u vreme Saturnovog boravka u Ribama koji sledi. Sem toga ovi datumi su i za sve one koji će proživljavati Saturnove povratke: treći, drugi ili prvi Saturnov povratak!

Generacije sa Saturnom u Ribama i Saturnov povratak:
Gore su navedeni datumi boravka Saturna u Ribama i to su zapravo tri generacije sa Saturnom u Ribama. Generacije rođene u ovom periodu doživeće svako svoj Saturnov povratak: 
Prvi povratak je oko 30 godine, drugi oko 60, treći oko 90. godine života!

Ovo su poznate ličnosti i njihov povratak Saturna u Ribe:

I povratak: Justin Bieber, Harry Styles, Ariana Grande, Kendall Jenner, Dua Lipa, Dakota Fanning, Post Malone...

II povratak: Keanu Reeves, Cindy Crawford, Boris Johnson, Robert Downey Jr., Sandra Bullock, Sophie Marceau, Björk, Halle Berry, Russell Crowe, Courtney Love, Gordon Ramsay, Mike Tyson, Salma Hayek, Sarah Jessica Parker, Vincent Cassel, Charlie Sheen, Lenny Kravitz, Courteney Cox, Brooke Shields, Sinéad O'Connor, Linda Evangelista....

III povratak: Robert Redford, Silvio Berlusconi, 14th Dalai Lama, Alain Delon, Jack Nicholson, Woody Allen, Pope Francis, Jane Fonda, Anthony Hopkins

I neki od vas čitaoca bloga biće u nekoj od ovih grupa, šta to znači za vas pročitajte OVDE

☆☆☆



"Riba ribi grize rep"


Ribama vladaju Jupiter i Neptun.

U vreme ulaska Saturna u Ribe Neptun će biti u Ribama na 24°, Jupiter će biti u Ovnu na 13°

Jupiter vladar Riba biće u konjukciji sa Kironom 12.marta
Pisala sam o ovoj konjukciji ranije pročitajte jer će se dogoditi u vreme prelaska Saturna u Ribe



Saturn i Neptun....
Ulaskom Saturna u Ribe, on i Neptun će neko duže vreme deliti istu energiju, isti prostor.
Saturn se neće sresti egzaktno sa Neptunom u Ribama...njihov egzaktni susret će se dogoditi kada budu u Ovnu 20.februara 2026. I ako neće biti u egzaktnoj konjukciji u Ribama sama činjenica da su zajedno u Ribama Saturn i Neptun je vrlo značajna!

Najbliži u Ribama Saturn i Neptun će biti početkom marta  i do kraja marta 2025. na oko 8°. 
Neptun će 30.marta 2025. preći u Ovna - Saturn će 25.maja 2025 preći u Ovna. 2025. godina je godina novih početaka!!!

Ciklus Saturna i Neptuna započet je 13.februara 1989. u Jarcu!
Završiće se 20.februara 2026. kada će početi novi u Ovnu.
Dakle, sada smo još uvek u ciklusu od 1989.

Kada u martu 2025 budu najbliži (pre egzaktne konjukcije u Ovnu) osetićemo ovu energiju svakako!
Kada su ovako Saturn i Neptun blizu ali i u konjukciji to je energija koja donosi konfuziju, nesigurnost, sumnje...Moglo bi da bude neko teško vreme ako ne vidite svoja ograničenja (nevidite Neptun ograničenja Saturn). Moguća su razočarenja....i neki vid pesimizma. U ovom periodu najvažnije je da sačuvat psihofizičko zdravlje!

Važno:
Vi koji imate Saturna na oko 22°  Riba (rođeni 1966./1995/96.) imate sada konjukciju Tran Neptuna u Ribama sa vašim Nat Saturnom u Ribama....Kroz vreme imaće ga i svi ostali sa Saturnom u Ribama od 22°  do poslednjeg stepena!

Neadvno sam pisala o ovoj konjukciji - OVDE


07.mart 2023.

Ulazak Saturna u Ribe u vreme:

Sezone Riba...
Tu u Ribama sačekaće Saturna: Merkur na 8°, Sunce na 16° i Neptun na 24° 

Jupiter drugi vladar Riba u Ovnu na 13°
Pluton u Jarcu na 29°40'

Ove godine se neće egzaktno sresti Saturn i Sunce u Ribama ali hoće prvi put od 17.marta 1996. (poslednji susret) 28.februara 2024. Neće se sresti ove godine u Ribama ni Merkur i Saturn, to će se dogoditi 28.februara 2024. 


07.mart 
u 13:40 CET dogodiće se  Pun Mesec u Devici na 16°40’ ulazak Saturna u Ribe u 14:35 CET

U vreme ulaska Saturna u Ribe Uran u Biku biće u vrlo jakom sekstilu sa Suncem u Ribama i trigonu sa Mesecom u Devici....ALI....Mars u Blizancima biće u aplikacionim (dolazeći) kvadratima sa Mesecom u Devici i Suncem u Ribama T-kvadrat - burna smena znaka za Saturna!
Jupiter vladar Riba u konjukciji sa Kironom u Ovnu, Sunce i Neptun vladar Riba u dolazećoj konjukciji (16.mart).

Aspekti Saturna u tranzitu kroz Ribe:

19.april 2023. Saturn u Ribama u sekstilu sa SMČ u Biku na 4°28’ - Preuzimanje odgovornosti 
19.jun 2023. Jupiter u Biku sekstil Saturn u Ribama na 7°12’  - Nagrada za strpljenje...

04.april 2025 Saturn u Ribama sekstil Uran u Biku na 24°55’
14.april 2025. Saturn konjukcija SMČ u Ribama na  26°02’

20.januar 2026. Saturn u Ribama sekstil RUran u Biku na 27°33’

P.S. Svi aspekti su bitni, i svi su uglavnom pozitivni ali moram da naglasim da je sekstil Saturna sa Uranom jako bitan posle njihovih kvadrata 2021./2022. Konačno će u ciklusu (Saturn konjukcija Uran) koji je počeo 13.februara 1988. doći do saradnje između Saturna i Urana...

Od ostalih Saturnovih (u Ribama) aspekata vrlo interesantan biće konjukcija Saturna i Venere...
07.aprila 2025. Saturn konjukcija RVenera u Ribama na 25°15’

Dva pomračenja u vreme Meseca u Ribama 
18.septembar 2024. delimično pomračenje Sunca na 25°47’ - Saturn u Ribama na 15°16’
07.septembar 2025. totalno pomračenje Meseca na 15°24’ - Saturn u Ribama na 29°32’




Važno
Generacije rođene sa Uranom u Ribama - od 10.marta 2003. do 28.maja 2010. u nekom trenutku doživeće "prelazak" konjukciju Tran Saturna u Ribama sa Nat Uranom u Ribama! Neki tinejdžeri ali i tek punoletni ljudi :) imaće ovaj tranzit. (Pisaću i o ovom tranzitu)!

Generacije sa Plutonom u Devici - od 20.oktobra 1956 do 30.jula 1972. u nekom trenutku doživeće opoziciju Tran Saturna u Ribama sa Nat Plutonom u Devici!

Saturna u Ribama možemo uporediti i sa stenom u moru.

Sledi nastavak....




Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com


1 коментар: