субота, 24. децембар 2022.

Da nešto naučimo... Saturn konjukcija Neptun...


Moto dana:
„Lepa stvar u vezi sa učenjem je da 
niko ne može da ti ga oduzme.“

Zvezdani(n) zapis 3681
Subota. Dan Saturna.
Saturn je u Vodoliji na 21°40’

Saturn je bio na ovom stepenu 17.avgusta, tada je bio u retrogradnom ciklusu!
Uran u Biku je bio direktan na 18°54’

Na današnji dan Uran u Biku je na 15°18’ u retrogradnom ciklusu!
I kao što vidite razdvajaju se Saturn i Uran sve više...

Saturn lagano ide napred. Godinu će završiti i početi novu  na 22°25'  Vodolije.
RUran će u retrogradnom ciklusu završiti i početi novu godinu na 15°09'  Bika.

07.januara 2023. Saturn u Vodoliji na 23°, RUran u Biku na 15° i više nisu u kvadratu!!!
22.januara Uran u Biku će krenuti direktno sa 14°56’, Saturn će tada biti na 24°45’ Vodolije!

07.marta 2023. Saturn će posle dugodišnjeg tranzita kroz znakove kojima vlada (Jarac i Vodolija) promeniti znak i preći će u Ribe. To već i ptice na grani znaju!
Uran u Biku će lakše da diše i mi sa njim...
Priču o kvadratu Saturna i Urana nećemo tako brzo zaboraviti ali ovaj kvadrat ostaje iza nas sve do sledećeg a on srećom nije tako brzo - 08.januar 2043. Saturn u Škorpiji, Uran u Lavu!!!



"Učenje je kao veslanje uzvodno, 
čim se prestane, odmah se kreće nazad"

Budite obavešteni i spremni ali i naučite nešto:
Juče me je pitala devojka koja uči astrologiju šta će se dogoditi kada Saturn "stigne" Neptuna u Ribama! Pametno pitanje od devojke koja ozbiljno uči i proučava astrologiju!

Saturn i Neptun u Ribama će biti u konjukciji krajem januara 2026. 
Neptun će preći u Ovna (treći put) 26.januara 2026. 
Saturn će preći u Ovna 13.februara 2026. (drugi put).

Egzaktna konjukcija Saturna i Neptuna u Ovnu dogodiće se 20.februara 2026.
Saturn i Neptun će tokom 2025. maj, jun, jul, avgust biti u konjukciji u Ovnu ali ne egzaktno!

Ova konjukcija spada u retke konjukcije jer se dešava na oko 36 godina!
Poslednji put imali smo ovu konjukciju (generacije su rođene sa njom) 1989.(tri puta mart, jun, novembar). Tada je počeo ciklus Saturna i Neptuna koji će se završiti 20.februara 2026. i početi novi!

Aspekt je isti Saturn konjukcija Neptun, ali nije isto kada je konjukcija u Ribama ili u Ovnu!
Krajem januara 2026. Saturn i Neptun  u konjukciji u Ribama, 20.februara 2026 u Ovnu!

Generalno ova konjukcija donosi: sumnje, konfuzije, nesigurnost...osećanje ograničenja, krivice, razočaranosti...Period strahova, neizvesnosti...Moguća je neka neobjašnjiva tuga, depresija, pesimizam.
Na kolektivnom nivou: slaba granica između stvarnosti i iluzija, nauke i religije, realizma i idealizma, gubitak vere ili obnova vere, novi oblici u muzici, filmu, umetnosti, prirodne katastrofe, zagađenja, epidemije. Test vere, morala, savesti...

Ova konjukcija se javlja na oko 36 godina...
Unazad bila je 1989. u Jarcu, 1952/53. u Vagi, 1917. u Lavu, 1882. u Biku, 1846. u Vodoliji....itd.
Poslednja konjukcija u Ovnu dogodila se 28.marta 1703. (posle 326 godina)
Poslednja konjukcija u Ribama dogodila se 1523./1524. (posle 500 godina)

Svaki ciklus počinje konjukcijom, a onda do sledeće konjukcije planete prave aspekte:
Saturn konjukcija Neptun 1989.
Saturn sekstil Neptun 1995/1996 - 2019
Saturn opozicija Neptun 2006/2007.
Saturn trigon Neptun 2012/2013.

Saturn kvadrat Neptun 2015/2016.
Saturn konjukcija Neptun 20.februar 2026.


"Obrazovanje je skupo, 
ali je neznanje još skuplje"

Sada smo dakle u ciklusu koji je počeo 1989. 
Ja ovu godinu pamtim po nastanku Trećeg kanala (TV Beograd) 01.jula 1989. u vreme egzaktne konjukcije Saturna i Neptuna u Jarcu. Ovaj kanal je godinama bio svetla tačka televizije. I gle čuda emitovanje je prekinuto 5. maja 2006. /17. septembra 2006. godine, baš u vreme opozicije Saturna i Neptuna! Pamtim ovu godinu i po koncertu "Bijelog dugmeta" na beogradskom sajmu (te godine grupa se raspala a na albumu su bile pesme Lijepa naša i Tamo daleko). Grupa je u junu 2005. održala spektakularne oproštajne koncerte u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu, bila sam i na tom koncertu :)). I da, Radio B92 krenuo je sa radom!

Ovo je godina: Proslava 200 godina Francuske revolucije, Proslava 600 godina kosovske bitke, Pad Berlinskog zida, Streljan Rumunski predsednik, Poslednji prijem u Savez pionira Jugoslavije, Antibirokratska revolucija u Crnoj Gori ....itd. itd.

Devojka koja je postavila pitanje sada proučava ovaj ciklus....a ja se nadam da ste shvatili princip energija...sve krene konjukcijama ciklusima i onda se razvija kroz aspekte (opozicija, trigon, sekstil, kvadrat)



Tran Saturn konjukcija Nat Neptun

Vi koji imate natalnog Neptuna u Vodoliji ili ste već imali konjukciju sa tranzitnim Saturnom u Vodoliji ili je upravo imate...Natalnog Neptuna u Vodoliji imaju rođeni od 1998 do 2012.

Saturn u kombinaciji sa Neptunom donosi energiju negacije!
Ova energija najpre utiče na psihu onog ko proživljava ovaj tranzit. Ja sam ga egzaktno proživela u februaru 2013. i bilo je poprilično nezgodno. Realno proživela sam tada baš teške životne priče, ALI...posle toga ja više nisam bila ista osoba, Saturn mi je pokazao put, namučio dobro ali i naučio kako ću dalje jača i drugačija. Ja sam otkrila neke laži (Neptun) u svom životu, na prvu loptu bila sam razočarana, posle nekog vremena bila sam više nego zadovoljna što sam to otkrila. Moj Nat Neptun je u Škorpiji, Saturn je tada bio u Škorpiji. Sve se dešavalo u 1.kući i bilo je prilično lično!

Ovaj tranzit nosi energiju odricanja, neaktivnosti, patnji...ponegde depresivnosti. Stvarnost zamagljena (Neptun), pa otuda osećanje da ste žrtva nečega ili nekoga. Negde se javlja i osećanje krivice, kao da vas nešto "davi", "potapa" (Neptun - voda) ili da ste izgubili nešto dragoceno. Osećanje beznađa....Tamo gde su Saturn i Neptun u neharmoničnom aspektu (i konjukcija) javlja se potreba za nedozvoljenim sredstvima cigarete, alkohol, droga, lekovi...

Ono što ste smatrali važnim i bitnim u prošlosti možda će sada imati drugačiju sliku, skoro beznačajno i irelevantno. Potraga za nečim dubljim (Neptun). Vrlo nejasna slika onog što vas okružuje...tek kada tranzit prođe biće jasnije. Život je sam po sebi proces učenja, ovaj tranzit se dešava u Vodoliji i učenja su obojena ovom energijom. Devojka koja mi je postavila pitanje o konjukciji Saturna i Neptuna rođena je 1999. Ona ima i Tran Urana u Vodoliji i JMČ u Vodoliji!!!

Ova konjukcija (energija) ide na psihu pre svega, osećanje da ne možete ostvariti neke svoje snove a to ne bude dobro kada pomislite da je stvarno tako. Negde ova energija utiče na zdravlje i lično ali i drugih bitnih starijih (Saturn) ljudi oko vas.

Nema mesta panici....posebno kod onih koji sada imaju ovaj tranzit a to su oni koji imaju Nat Neptuna na oko 21° Vodolije. Neptun je tu da zamagli, stvori iluziju...Saturn kao da ograničava i postavlja granice...Polako....kada Saturn ode odatle videćete jasnije i bolje i granica više neće biti...Krenućete u ostvarenej svoji snova!

Sličan uticaj ima i konjukcija tranzitnog Neptuna u Ribama sa natalnim Saturnom u Ribama. 
Ovaj tranzit upravo proživljavaju svi oni koji imaju natalnog Saturna na oko 22° Riba (rođeni 1966./1995/96.)


Neka vam zvezde budu naklonjene...

Pesma dana:


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com

Pročitajte:




Нема коментара:

Постави коментар