субота, 3. децембар 2022.

Šta radi Saturn ovih dana? Da li mu leži uloga mirotvorca!?


Moto dana:
"Merilo čoveka je sposobnost 
prihvaćanja odgovornosti"

Zvezdani(n) zapis 3665
Subota. Dan Saturna.
Saturn je u Vodoliji na 20°00’

I ovih dana ima značajnu ulogu...nešto kao mirotvorac...
Već i ptice na grani znaju da su planete u Strelcu Sunce, Merkur i Venera u potrazi za istinom i smislom ali da su u opoziciji sa nervoznim, nadrndanim RMarsom u Blizancima, kao i da su svi oni u kvadratu sa nejasnim, omamljujućim RNeptunom u Ribama. I to je onaj T-kvadrat sa kojim vas "bombardujem" ovih dana. Moćna konfiguracija promenljivih planeta ali ako se sa njom ne rukuje pažljivo može da vam iskomplikuje život, koji kao da već nije dovoljno komplikovan! Jer isti taj Saturn je još uvek u velikoj svađi sa RUranom u Biku!

Šta radi Saturn ovih dana?
Pružio je Saturn u Vodoliji svoju ruku prijateljstva i RMarsu u Blizancima (trigon) i svim planetama u Strelcu (sekstil). Danas je Saturn i u sekstilu sa Mesecom u Ovnu! Eto zbog toga sam ga nazvala mirotvorac. Tu je da pomogne "zaraćenim" stranama. Sa Neptunom je u polusekstilu, dakle i tu je od pomoći.

Evo kako to izgleda na karti današnjeg zvezdanog neba




Neki aspekti su već separacioni (odlazeći) ali i dalje "rade"...sa Merkurom i Marsom. Neki aspekti su aplikacioni (dolazeći) sa Suncem...Sve Saturnove aktuelne aspekte imate u nedeljnom i mesečnom izveštaju! Ponoviću samo da je trenutno najjači njegov sekstil sa Venerom od juče i njegov sekstil sa Mesecom danas...

Generalno Saturn u ovim harmoničnim aspektima ovih dana nudi strpljenje, samodisciplinu, nudi trajanje, vernost, lojalnost...inspiriše nas da mudro koristimo neke energije u pravcu dugoročnosti...ali inspiriše nas i da preuzmemo odgovornost za svoj život!
Saturn je u Vodoliji pa nudi i energiju društvenosti, prijateljstva, znanja, originalnosti, humanosti...energiju "umreženja", energiju grupa (ljudi sa zajedničkim interesima)...
Odlično se slaže sa energijom Blizanaca (RMars) koja nudi i dobru komunikaciju, zbog retrogradnog Marsa i neku drugu šansu. Lepo se slaže i sa energijom Strelca koja nudi širenje vidika, istinu, smisao života, obrazovanje, putovanja...itd.
Iskoristite dobro ove energije! 

Niko nije savršen...
To što se Saturn i dalje svađa sa Uranom...tako je kako je....
Saturn je direktan na 20°00’......Uran je retrogradan na 15°57’
Kvadrat je sve slabiji ali događaji koje on izaziva ne jenjavaju!

Poruka Saturna ovih dana: Prihvatite odgovornost u životu. Znajte da sve zavisi od vas!
Osim odgovornosti Saturn nudi i strpljenje, disciplinu, zrelost, suzdržanost...


Palas u Raku retrogradan!

Danas sam na karti neba postavila i asteroide...
Evo zbog čega...
U sredu je Palas u Raku krenuo u retrogradni hod!

Palas je ušao u Raka 06.septembra!
Da se podsetimo...

Palas je asteroid kao i Kiron (o njemu najčešće pišem na Blogu). 
Asteroidi: Kiron, Ceres, Palas, Juno i Vesta...

Simbol Palasa je koplje na krstu. 
Palas ili Pallas Athene (Palada Atina) predstavlja ženu ratnika. U mitologiji boginja Atina je simbol mudrosti, umetnosti, trgovine, zanata... Nije imala majku jer je izašla iz Zevsove glave, rođena spremna za bitku i bila njegovo omiljeno dete. Otac je tretirao kao sina a ne kao ćerku. Odbila je da se uda! 

U astrologiji Palas je princip kreativne inteligencije i mudrosti i princip strategije! 
Tamo gde se natalni Palas nalazi znaćemo kakvi smo stratezi! Isto važi i za tranzitni Palas...kakava nam je i lična i globalna strategija! Palas je sada u ovoj situaciji u kojoj se nalazimo prilično bitan zbog toga što predstavlja između ostalog i naš imuno sistem!

Palas u Raku - u fokusu su dom, porodica, domovina, koreni....
Kreativnost, strategija usmereni na ove oblasti života! Energija usmerena na rešavanje kućnih problema! Rešavanje problema na vrlo emotivan i intuitivan način. Sav svoj kreativni potencijal izrazićete kroz dom i porodicu! Strategija koja se primenjuje da se u domu osećamo udobno, ali i da naša porodica bude sigurna i zaštićena! Briga o starijim članovima porodice! Povezivanje sa korenima.
Ovo je period gde imamo šansu da napravimo dobru strategiju za svoj dom i svoju porodicu, da napravimo planove kako da zaštitimo svoju porodicu i da se bavimo rešavanjem problema u vezi doma i porodice!

Na globalnom nivou, strategije da se narod u svojim domovinama oseća udobno, sigurno...što je ujedno i najteža aktuelna priča (kako dočekati jesen/zimu). Ovo je i strategija kako sačuvati porodicu kao simbol društva, narodi svoje korene, kulturna nasleđa...više interesovanja za istoriju, prošlost. Možda se probudi i empatija među raznim narodima!

Palas će boraviti u Raku od 06.septembra do 02.maja 2022. kada će preći u Lava.

Sada je Palas retrogradan u Raku na 26°
Sve što je povezano sa korenima, ognjištem, domom, porodicom, privatnim stvarima, roditeljima, narodom...itd. ili će se na neko vreme zaustaviti ili će promeniti kurs...Kao i kod retrogradnih planeta i ovde imamo potrebu da nešto revidiramo, ponovo promislimo, reorganizujemo, ponovo razmotrimo, revidiramo....vreme je za premotavanje!
Nešto u vezi naših strategija (Palas) i ličnih i kolektivnih ili će zahtevati pauzu ili zaustavljanje!
Nešto bi moglo da zapne kod mudrosti (Palas), kod naše emotivne mudrosti (Rak).
Moguće je vraćanje u prošlost...u naše korene...ili neko bliskije vraćanje nečega u vezi doma, porodice, stanova, kuća, nekretnina...nešto sa roditeljima...
Rak je sam po sebi energija retrospekcije...dakle predstoji vam neko vraćanje u prošlost daleku ili blisku...

Rak je simbol: Duše, grada, imanja, ishrane, istorije, izvora vode, jezera, kanala, kolevke, kolekcionara, kuće, kuhinje, kuvanja, kuvara, majčinstva, majke, meterologije, mora, narodnih masa, odmora, okeana, okoline, patriotizma, pazikuća, pekara, plime i oseke, poljoprivrede, porodice, porodiljstva, potoka, povrća, pranja, prenoćišta, proteina, retrospekcije, rezervoara za vodu, ribnjaka, tečnosti, uzgajanja, vodenih biljka, vreme (stanje atmosfere), zgrada....

Nešto od ovog bi moglo da bude predmet razmatranja, revidiranja...i na ličnom i na globalnom planu!
Palas će se vratiti do 10° Raka i 16.februara 2023. će se stacionirati direktno!

Na dan kada Palas bude stacioniran direktno imaćemo dva egzaktna aspekta - Saturn konjukcija Sunce u Vodoliji na 27° i Merkur u Vodoliji kvadrat SMČ u Biku na 7°. Zapamtite ovaj datum!!!


 

Pesma dana:


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com

Pročitajte:


 







Нема коментара:

Постави коментар